Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Το βουνό κατέβηκε αυτή τη φορά στη Γλυφάδα – Ενας θάνατος και μεγάλες καταστροφές
  • «Η μουσική παιδεία είναι πολιτισμός, δεν είναι πολυτέλεια να είσαι μουσικός»
  • Σύμπτωση είναι, μην πάει ο νους σας στο πονηρό
  • Η σημασία της παύσης στη μουσική
  • Κακοκαιρία και Tηλεκπαίδευση: Η μέγιστη υποκρισία
  • Τα πειθαρχικά θα ηττηθούν – το Δημόσιο Σχολείο θα νικήσει (ανταπόκριση από την Τρίπολη)
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Στήνουν το σκηνικό για τα πρώτα μέτρα της νέας μνημονιακής περιόδου
Πολιτική

Στήνουν το σκηνικό για τα πρώτα μέτρα της νέας μνημονιακής περιόδου

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr7 Μαρ 2015, 00:00

Καθ’ όλη τη διάρκεια της μνημονιακής πενταετίας χρησιμοποιείται ένας μπαμπούλας: «να μην χρεοκοπήσουμε, να μην αναγκαστούμε να βγούμε από το ευρώ». Η νέα συγκυβέρνηση, δίπλα σ’ αυτόν τον μπαμπούλα, που δεν τον απέσυρε, έβαλε έναν ακόμη: «δημιουργούν συνθήκες ανατροπής μας, για να κάνουν κυβέρνηση τύπου Παπαδήμου, με πρωθυπουργό τον Στουρνάρα, και να περνάνε ό,τι θέλουν». Ετσι, ολοκληρώνεται το σκηνικό για να παρθούν τα πρώτα μέτρα της νέας μνημονιακής περιόδου, που ξεκίνησε με την απόφαση του Eurogroup στις 20 Φλεβάρη και τη «λίστα Βαρουφάκη» τρεις μέρες μετά.

Ο νέος μπαμπούλας διακινείται επίσημα, ακόμη και με κείμενα, από ανθρώπους του Μαξίμου και έρχεται σε συνέχεια της προπαγάνδας που αναπτύχθηκε πριν και μετά το Eurogroup της 20ής του Φλεβάρη. Τότε έλεγαν ότι υπήρχε ένα σχέδιο του Σαμαρά να ρίξει την κυβέρνηση μέσα σε λίγες μέρες (αριστερή παρένθεση), το οποίο η συγκυβέρνηση κατάφερε να αποτρέψει με τη συμφωνία της 20ής του Φλεβάρη και τη «λίστα Βαρουφάκη». Τώρα λένε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια να υλοποιηθεί η «αριστερή παρένθεση», με την ενεργοποίηση «συγκεκριμένων κέντρων» στην ΕΕ (οι Γερμανοί με τους συμμάχους τους), οπότε μέγας στόχος είναι να καταφέρει η κυβέρνηση ν’ αντέξει, να μην πέσει. Πώς θα το καταφέρει αυτό; Αποφεύγοντας το «πιστωτικό γεγονός», με την εξασφάλιση ρευστότητας (νέων δανεικών, δηλαδή, για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους). Πώς θα εξασφαλιστεί η ρευστότητα, θα αποπληρωθούν κανονικά τα τοκοχρεολύσια του Μάρτη και του Απρίλη και θα αποφευχθεί το «πιστωτικό γεγονός», για το οποίο προειδοποιεί ανοιχτά ο Σόιμπλε; Με την έμπρακτη υλοποίηση της συμφωνίας της 20ής του Φλεβάρη και της «λίστας Βαρουφάκη», δηλαδή με τη λήψη μέτρων που θα γίνουν αποδεκτά από τους ιμπεριαλιστές δανειστές (την τρόικα, για να συνεννοούμαστε).

Με απλά λόγια, η νέα συγκυβέρνηση θα πάρει τα πρώτα νέα μνημονιακά μέτρα, «με το πιστόλι στον κρόταφο», προκειμένου «να μην χρεοκοπήσουμε» και «να μην βγούμε από το ευρώ»! Το σενάριο είναι ίδιο, με διαφορετικά σκηνικά και διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Το έχουμε ζήσει καμιά δεκαπενταριά φορές τα τελευταία πέντε χρόνια. Υπάρχει και μια ακόμη διαφορά. Οι θεατές σήμερα είναι παγωμένοι, δε συμμετέχουν ή χάβουν τα παραμύθια που τους σερβίρει ο καινούργιος θίασος. Με την αμέριστη συμπαράσταση των αστικών ΜΜΕ και των στημένων γκάλοπ που φτιάχνουν κλίμα, η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου προσπαθεί να καταστήσει τον ελληνικό λαό συνυπεύθυνο για τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής. Αυτό, βέβαια, είναι κοντόθωρο, δεν μπορεί να κρατήσει πολύ (ο λαός θα κρίνει εκ του αποτελέσματος, ενώ ένα τμήμα του έχει ήδη καταλάβει τι γίνεται), όμως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι σύμμαχοί του δεν έχουν άλλη λύση. Θα προσπαθήσουν να διαχειριστούν τον ελληνικό λαό για όσο περισσότερο χρόνο μπορέσουν.

Δεν υπάρχουν εκβιασμοί από τη μεριά των δανειστών; Υπάρχουν, όμως αυτοί οι εκβιασμοί είναι σε σημαντικό βαθμό μέρος του παιχνιδιού και η συγκυβέρνηση τους θέλει και τους προκαλεί. Είναι το άλλοθί της, καθώς τους μετατρέπει σε εκβιασμούς επί του ελληνικού λαού. Δεν χρειάζεται προσυνεννόηση με τους ιμπεριαλιστές δανειστές για να παίξουν αυτοί το παιχνίδι των εκβιασμών. Το αντιλαμβάνονται μόνοι τους, ξέρουν από πολιτική. Γι’ αυτό βγαίνει σχεδόν σε καθημερινή βάση ο Σόιμπλε ή ο εκπρόσωπός του Γιέγκερ και ζητούν «μέτρα και ολοκλήρωση της αξιολόγησης». Γι’ αυτό εμφανίστηκε με τον πιο επίσημο τρόπο ο Ντράγκι και ανακοίνωσε ότι κλείνει όλες τις στρόφιγγες της ρευστότητας μέχρις ότου το ελληνικό κράτος αρχίσει να υλοποιεί τα συμφωνηθέντα στο Eurogroup της 20ής του Φλεβάρη. Γι’ αυτό εμφανίζεται ο «συμβιβαστικός» Ντεϊσελμπλούμ και δηλώνει από τις στήλες των Financial Times: «πάρτε και σεις, ρε παιδιά, κάποια από τα μέτρα που οι ίδιοι προτείνατε, ώστε ν’ αρχίσει να κλείνει η αξιολόγηση από την τρόικα και να μπορέσουμε να σας δώσουμε κάποια μπροστάντζα από τη δόση των 7,2 δισ., για να μην χρεοκοπήσετε».

Δεν είμαστε σε θέση να πούμε αν θα υπάρξει απόφαση στο Eurogroup της 9ης του Μάρτη ή αν θα χρειαστούν μερικές ακόμη μέρες σόου «σκληρής διαπραγμάτευσης» (το έχουμε μάθει το έργο πια). Το μόνο βέβαιο είναι πως βάση για συζήτηση στο Eurogroup δε θα είναι τα «έξι σημεία» που έδωσε στη δημοσιότητα η μονταζιέρα που έχει στήσει ο Παππάς στο Μαξίμου. Αυτά ήταν απλώς τίτλοι κεφαλαίων, που μπορεί ν’ αποτελέσουν βάση συζήτησης σε συνοικιακό προποτζίδικο, ανάμεσα σε δυο κληρώσεις του Κίνο, όχι όμως σε ένα όργανο όπως το Eurogroup. Η κάνουλα για να πληρωθούν οι δανειακές υποχρεώσεις των επόμενων εβδομάδων θ’ ανοίξει μόνο αν παρθούν συγκεκριμένα μέτρα. Και είναι βέβαιο πως σε «τεχνικό επίπεδο», δηλαδή μεταξύ της ομάδας Χουλιαράκη (και Θεοχαράκη πλέον) και της τρόικας, γίνεται εξειδίκευση των μέτρων και του χρονοδιαγράμματος λήψης τους.

Ποια θα είναι τα πρώτα μέτρα; Δεν μπορούμε να μιλήσουμε με ακρίβεια, γιατί υπάρχει διαπραγμάτευση για το χρονοδιάγραμμα (πάντοτε γινόταν τέτοια διαπραγμάτευση με την τρόικα). Μπορούμε, όμως, να πούμε με απόλυτη σιγουριά, ότι δε θα είναι μόνο ιδιωτικοποιήσεις (η εκχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στους Γερμανούς της Fraport πρέπει να θεωρείται σίγουρη). Θα είναι και δημοσιονομικού χαρακτήρα μέτρα.

Το αηδιαστικό ραδιοτηλεοπτικό σόου που έδωσε επί τέσσερις συνεχείς μέρες ο Μπαρουφάκης δεν τον ανέδειξε μόνο σε… Σεφερλή της αστικής πολιτικής. Εβγαλε και ειδήσεις, όσο κι αν έγινε προσπάθεια να παρουσιαστούν σαν «σχήματα λόγου» και «υποθετικά παραδείγματα», κρυμμένες ανάμεσα στις γραμμές της απίστευτης λογοδιάρροιας του «να με λέτε Γιάννη». Η κουβέντα για καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ δεν πετάχτηκε τυχαία. Η τρόικα το πρότεινε από παλιά. Στο 19-20% ήταν η πρόταση της τρόικας, για 15-16% μίλησε ο Μπαρουφάκης, αν τα βρουν κάπου στη μέση θα έχουμε μια ακόμη φορομπηχτική επέλαση ενάντια στον ελληνικό λαό και μάλιστα στον τομέα της έμμεσης φορολογίας και ειδικά στο στενό πυρήνα της κατανάλωσης των λαϊκών νοικοκυριών, τα τρόφιμα. Η κουβέντα για νέο έκτακτο φόρο δεν έπεσε τυχαία. Το ότι «θα πληρώσουν αυτοί που έχουν» δεν λέει απολύτως τίποτα. Και η περιβόητη «έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης» (που από έκτακτη έγινε μόνιμη, με τις ευλογίες και της σημερινής συγκυβέρνησης που δεν την καταργεί) μπήκε με… κοινωνική ευσθησία (κλιμάκωση χαρατσοσυντελεστή από 1% μέχρι 4%, ανάλογα με το εισόδημα). Ο υπαινιγμός για διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και το 2015 δεν έπεσε τυχαία. Οπως δεν ήταν τυχαία η κουβέντα του Κουρουμπλή για αύξηση της συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη, με εισοδηματικά κριτήρια.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση θα είναι τα νέα μέτρα. Πρόκειται για μια κατεύθυνση που περιγράφεται στην απόφαση της 20ής του Φλεβάρη και εξειδικεύεται, καταρχάς, στη «λίστα Βαρουφάκη». Τα μέτρα θα είναι και φορομπηχτικά και αντιασφαλιστικά (θυμηθείτε τι προβλέπει η «λίστα») και αντεργατικά. Και θα έρθουν να προστεθούν στα ήδη ισχύοντα της μνημονιακής πολιτικής (αν καταργηθεί κάτι, θα πρέπει να αντικατασταθεί με ισοδύναμα μέτρα). Ολ’ αυτά θα πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι το τέλος του Απρίλη, για να κλείσει η αξιολόγηση από την τρόικα και να εκταμιευτεί το σύνολο της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕνοχοι οι οπαδοί – τιμωρία παραδειγματική
Επόμενο άρθρο Ψίχουλα-πρόκληση για την ανθρωπιστική κρίση

Σχετικά Αρθρα

Σύμπτωση είναι, μην πάει ο νους σας στο πονηρό

Πολιτική 22 Ιαν 2026, 14:16

Χάβρα το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ – Ο Ανδρουλάκης σε μέγγενη μάρκας «Χαρηπαύλου»

Πολιτική 21 Ιαν 2026, 21:15

Στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς «βουτάει» και το ΑΠΘ

Παιδεία 21 Ιαν 2026, 09:51

AAΔΕ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει»

Στις θέσεις τους όλα τα στελέχη που αναφέρονται στη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

Πολιτική 19 Ιαν 2026, 18:55

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

Πολιτική 16 Ιαν 2026, 14:01

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

Αγροτικά 16 Ιαν 2026, 11:41
Ροή Ειδήσεων
Περιβάλλον

Το βουνό κατέβηκε αυτή τη φορά στη Γλυφάδα – Ενας θάνατος και μεγάλες καταστροφές

Αν η απαίτηση για ουσιαστική αντιπλημμυρική προστασία, που ξεκινάει από τα βουνά, δε γίνει οργισμένη λαϊκή απαίτηση, θα είμαστε διαρκώς στο ίδιο έργο θεατές

22 Ιαν 2026, 21:10
Παιδεία

«Η μουσική παιδεία είναι πολιτισμός, δεν είναι πολυτέλεια να είσαι μουσικός»

Στους δρόμους οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χανίων

22 Ιαν 2026, 17:48
Πολιτική

Σύμπτωση είναι, μην πάει ο νους σας στο πονηρό

22 Ιαν 2026, 14:16
Κόντρες

Η σημασία της παύσης στη μουσική

22 Ιαν 2026, 13:47
Παιδεία

Κακοκαιρία και Tηλεκπαίδευση: Η μέγιστη υποκρισία

22 Ιαν 2026, 11:44
Εργατικά

Τα πειθαρχικά θα ηττηθούν – το Δημόσιο Σχολείο θα νικήσει (ανταπόκριση από την Τρίπολη)

Μαζική συμπαράσταση, την ημέρα διεξαγωγής του Πειθαρχικού κατά τριών νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στη νόμιμη απεργία-αποχή από την αξιολόγηση

22 Ιαν 2026, 10:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Γενάρη

22 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Χάβρα το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ – Ο Ανδρουλάκης σε μέγγενη μάρκας «Χαρηπαύλου»

21 Ιαν 2026, 21:15
Διεθνή

Δέκα Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν σε λιγότερο από μια ώρα στη Γάζα

Ανάμεσά τους τρεις δημοσιογράφοι που κάλυπταν την κατασκευή καταυλισμού αστέγων από την Αιγυπτιακή Επιτροπή

21 Ιαν 2026, 19:10
Παιδεία

Η Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ-ΔΙΠΑΕ για το «συνέδριο» «Η Οικονομία του Πολέμου»

21 Ιαν 2026, 14:57
Κόντρες

Πρώτα θα πάρω «γραμμή» και μετά θα σας πω

21 Ιαν 2026, 14:44
Η παπάρα

Να βάλουμε τέρμα σ’ αυτή την ντροπή

21 Ιαν 2026, 12:38
Διεθνή

Γάζα: Οι δωσίλογοι εξοντώνονται ή αυτοκτονούν

21 Ιαν 2026, 11:32
Παιδεία

Στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς «βουτάει» και το ΑΠΘ

21 Ιαν 2026, 09:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Γενάρη

21 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι σιωναζιστές ισοπεδώνουν τις κεντρικές εγκαταστάσεις της UNRWA στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

20 Ιαν 2026, 20:44
Υγεία

Μετατρέπουν τους γιατρούς του παλιού «Λοιμωδών» σε περιφερόμενο θίασο

Πλήττουν καίρια και το Νοσοκομείο Νίκαιας

20 Ιαν 2026, 19:18
Διεθνή

Τραμπ: Θέλει να φτιάξει και δικό του ΟΗΕ!

Αντιδρούν ιμπεριαλιστικές χώρες και περιφερειακές δυνάμεις

20 Ιαν 2026, 13:51
Κόντρες

Αποκαλυπτήρια (στα καφενεία το λένε «ξεβράκωμα»)

20 Ιαν 2026, 12:04
Διεθνή

Ιταλία 2026: O,τι κινείται ποινικοποιείται κι ό,τι αντιστέκεται «διορθώνεται»

20 Ιαν 2026, 08:25
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Γενάρη

1925: Οι κατάδικοι θα χρησιμοποιούνται για έργα του δημοσίου. Ιδρύεται Αγροτική Φυλακή στην Τίρυνθα.

1933: Με εντολή του Ελευθέριου Βενιζέλου η χωροφυλακή χτυπά 3.000 απολυμένους εργάτες στη Νάουσα (τέσσερις νεκροί, είκοσι τραυματίες).

1955: Βίαια επεισόδια σε συζήτηση για τους φακέλους και τις διώξεις αριστερών. Ο βουλευτής του “Συναγερμού” Κ. Παπαδόπουλος άρπαξε από τα μαλλιά τον βουλευτή Διαμαντή, χτυπώντας και βρίζοντάς τον.

1973: Τρίτη δίκη της “Ελληνικής Αντίστασης” για σχεδιαζόμενη απόδραση του Αλέκου Παναγούλη, έντεκα καταδίκες.

1987 : Απόπειρα πραξικοπήματος κατά της Κορασόν Ακίνο (Φιλιππίνες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Αγαπητέ φίλε Israel, […] η σημερινή σου παρουσία αποκτά μια θετική διάσταση στο πλαίσιο των ήδη άριστων και στρατηγικών αμυντικών μας σχέσεων. Γιατί η αμυντική μας συνεργασία πλέον, καλύπτει ολόκληρο το φάσμα: Από την επιχειρησιακή διαλειτουργικότητα και τις κοινές ασκήσεις μέχρι τη στρατηγική σύγκλιση στην έρευνα, στην καινοτομία, στην αμυντική τεχνολογία και βιομηχανία. […] Eνας άλλος πυλώνας συνεργασίας είναι η Τριμερής με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, «3+1». Δηλαδή, Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Γενικά, λειτουργούμε ως ένας άξονας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Oπως ξέρετε, στην περιοχή μας πολλά διακυβεύονται από αποσταθεροποιητικές πρακτικές, από αμφισβήτηση του Διεθνούς Δικαίου, από αμφισβήτηση του Δικαίου της Θάλασσας. Η Ελλάδα υπερασπίζεται την κυριαρχία της, υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματά της, χωρίς να απειλεί οιονδήποτε, χωρίς να διεκδικεί οτιδήποτε. […] Oπως είναι φυσικό, «εκμεταλλεύτηκα» την παρουσία του Υπουργού στην Αθήνα, ανταλλάξαμε απόψεις για την ευρύτερη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, του υπογράμμισα τον σταθεροποιητικό και έντιμο ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα, διατηρώντας αμυντικές σχέσεις με το Ισραήλ και εγκάρδιες σχέσεις με τον αραβικό κόσμο. […] Και, βέβαια, από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου και υποστηρίξαμε το δικαίωμα σας, κύριε Υπουργέ, για αυτοάμυνα. Και στηρίζουμε το αίτημα για την επιστροφή της σoρού και του τελευταίου ομήρου. […] Θεωρώ ότι οι συζητήσεις μεταξύ μας αποτελούν πάντα ένα σκαλοπάτι για τη βελτίωση των σχέσεων μας, αλλά λειτουργούν και ως σταθεροποιητικός παράγων για την ευρύτερη περιοχή.

Nικος Δένδιας

(Ο Δένδιας υποδέχτηκε στην Αθήνα τον σφαγέα Ισραέλ Κατζ, δεξί χέρι του Νετανιάχου στη σιωναζιστική κυβέρνηση. Και επέλεξε να μην πει ούτε δυο τυπικά λόγια «ίσων αποστάσεων». Πλήρης ταύτιση με τους σιωναζιστές. Τους οποίους είχε το θράσος να χαρακτηρίσει παράγοντα σταθερότητας της περιοχής! Ποιους; Αυτούς που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση με τις μισές χώρες της περιοχής και που προβάλλουν απροκάλυπτα ως στρατηγικό τους στόχο το «Μεγάλο Ισραήλ», ένα αυτοκρατορικό μόρφωμα που θα καταπιεί χώρες όπως η Παλαιστίνη, η Ιορδανία, ο Λίβανος, η Συρία, και θα διαμελίσει άλλες, όπως η Αίγυπτος, η Υεμένη, η Σαουδική Αραβία, το Ιράκ και η Τουρκία! Ο Δένδιας άκουσε -συγκατανεύοντας- τον Κατζ να λέει -δύο φορές μάλιστα- ότι Ελλάδα και Ισραήλ «μοιράζονται κοινές αξίες». Τον άκουσε να ονοματίζει την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ, παραβιάζοντας τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, που και το ελληνικό κράτος έχει ψηφίσει. Παραβιάζοντας το διεθνές στάτους που αναγνωρίζει ως πρωτεύουσα της σιωνιστικής οντότητας το Τελ Αβίβ. O ελληνικός λαός πρέπει να βάλει τέρμα σ’ αυτή την ντροπή)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo