Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη
  • Νέες σιωναζιστικές απειλές για εκδίωξη όλων των Παλαιστίνιων από τη Γάζα και για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Δυτική Οχθη
  • ΚΥΠατζής έκανε μήνυση επειδή τον παρακολουθούσαν με το Predator!
  • «Κουμπαράς» που υμνεί τον πλούτο και οικτίρει τη φτώχεια
  • Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη
  • Φανταστείτε να μην είχαν καλή προσωπική σχέση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Πρώτη θέση στα «στημένα»…
Αθλητισμός

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Πρώτη θέση στα «στημένα»…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr6 Ιούν 2014, 00:00

Στην είδηση ότι το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στην πρώτη θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η πλειοψηφία των φιλάθλων θα ποντάριζε ότι η πρωτιά είναι για κάτι αρνητικό. Και πραγματικά θα κέρδιζε, αν πάρουμε υπόψη μας τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Μπίρκμπεκ του Λονδίνου για λογαριασμό της Διεθνούς Ενωσης Ποδοσφαιριστών (FIFPro), στο πλαίσιο της καμπάνιας «Don’t Fix it» (Μην το στήνεις).

Η έκθεση του Πανεπιστήμιου δημοσιεύτηκε την προηγούμενη βδομάδα και το 64% των ελλήνων ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν σε αυτή τόνισε ότι υπάρχουν λόγοι να πιστεύει πως «στήνονται» αγώνες στις ελληνικές Λίγκες. Στη δεύτερη θέση έρχονται οι παίχτες από τη Φιλλανδία με ποσοστό 31,1% και ακολουθούν αυτοί από  Ρουμανία, Ιταλία και Σλοβενία με ποσοστό 13,6%, 11,8% και 10,4% αντίστοιχα, γεγονός που αναδεικνύει το μέγεθος της απαξίωσης του ελληνικού ποδόσφαιρου. Στην έρευνα συμμετείχαν περίπου 1.500 ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην πρώτη και δεύτερη κατηγορία οκτώ πρωταθλημάτων (ανάμεσά τους το ελληνικό, το αγγλικό και το ιταλικό) και απάντησαν σε 17 ερωτήσεις για τη σεζόν που τελείωσε. Οι βασικές ερωτήσεις που έχουν σχέση με τους «στημένους» αγώνες, ήταν αν οι παίχτες είχαν παίξει σε ματς που αργότερα αποδείχτηκε «στημένο», αν τους έχει προσεγγίσει κάποιος να τους ζητήσει να «στήσουν» αγώνα και αν πιστεύουν πως υπάρχουν λόγοι για ύπαρξη «στημένων» αναμετρήσεων στο πρωτάθλημά τους.

Από την Ελλάδα στην έρευνα συμμετείχαν 212 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι σε ποσοστό 13,7% παραδέχτηκαν ότι έχουν παίξει σε αγώνα που θεωρείται χειραγωγημένος (στον τομέα αυτό η Ελλάδα είναι στη δεύτερη θέση, πίσω από τη Φιλλανδία, στην οποία το ποσοστό των παιχτών που έχουν συμμετάσχει σε στημένο αγώνα είναι 20%), ενώ το ποσοστό αυτών που αποκάλυψαν ότι την περσινή σεζόν τους πλησίασαν για να στήσουν αγώνες ανέρχεται σε 12,8%. Στα συμπεράσματα της έρευνας τονίζεται ότι τα «στημένα» παιχνίδια αποτελούν ένα από τα βασικότερα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και ότι είναι ανάγκη από την ΟΥΕΦΑ και τις ελληνικές ποδοσφαιρικές αρχές να διερευνηθεί σε βάθος το θέμα και να ληφθούν μέτρα, αφού μέχρι σήμερα όλα δείχνουν ότι στην Ελλάδα ο στόχος των αρμόδιων δεν είναι η εξυγίανση από τα κυκλώματα αλλά η ανοχή σε αυτά. Αρκεί να τονιστεί ότι στην Ιταλία, που το ποσοστό των ποδοσφαιριστών που πιστεύει ότι χειραγωγούνται παιχνίδια είναι 11,8%, έχουν τιμωρηθεί δεκάδες ποδοσφαιριστές, προπονητές και παράγοντες, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και την τιμωρία της Γιουβέντους.

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας έρχονται να επιβεβαιώσουν τα ευρήματα μιας ανάλογης έρευνας του 2012, που είχε ονομαστεί τότε «μαύρη βίβλος» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, στην οποία και πάλι η Ελλάδα ήταν στην πρώτη θέση σε ό,τι αφορά την εντύπωση αν υπάρχουν στημένοι αγώνες. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε περισσότερο για να αποδείξουμε την κατάντια του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Θα κάνουμε ένα μόνο σχόλιο που αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει ελπίδα αλλαγής της σημερινής απαράδεκτης κατάστασης. Δυο από τους βασικούς κατηγορούμενους για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, ο Αχιλλέας Μπέος και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πρόσφατα εκλέχτηκαν με την ψήφο του λαού δήμαρχος Βόλου και πρώτος δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας στον Πειραιά, προφανώς γιατί οι οπαδοί των ομάδων της πόλης τους αναγνώρισαν, εκτός των άλλων, και τη μεγάλη τους προσφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.  

Μετά το πρόβλημα με την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης των έργων στα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του Παγκόσμιου Κυπέλλου, η ΦΙΦΑ έχει έναν ακόμη πονοκέφαλο να αντιμετωπίσει. Η Βραζιλία δε διαθέτει πιστοποιημένο εργαστήριο ελέγχου ντόπινγκ με τις προδιαγραφές που θέλει η ΦΙΦΑ, αφού το εργαστήριο του Ρίο Ντε Τζανέιρο έχασε τη διαπίστευση από τη WADA. Για το λόγο αυτό, τα δείγματα από τους ελέγχους θα στέλνονται σε εργαστήριο στην Ελβετία και επειδή θα υπάρχει καθυστέρηση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ελέγχων, οι αξιωματούχοι της παγκόσμιας Ομοσπονδίας φοβούνται ότι ένας παίχτης μπορεί να αποδειχθεί ντοπαρισμένος όμως θα έχει προλάβει να αγωνιστεί σε ένα τουλάχιστον αγώνα μετά τη λήψη του δείγματος. Αν και με την ισχύουσα νομοθεσία δεν υπάρχουν κυρώσεις για την ομάδα που παίχτης της θα βρεθεί ντοπαρισμένος, επικοινωνιακά θα είναι μεγάλο πλήγμα για τη ΦΙΦΑ να επιβεβαιωθούν κρού-σματα ντόπινγκ σε αγώνες του Μουντιάλ και ο ντοπαρισμένος ποδοσφαιριστής να έχει συμμετάσχει σε έναν ή δύο αγώνες μετά απ’ αυτόν που έδωσε δείγμα για έλεγχο. Και όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι με βάση το σχεδιασμό της ΦΙΦΑ θα γίνουν περίπου 1.000 έλεγχοι παιχτών για ντόπινγκ.

Μετά το σάλο από τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των έργων, που ακόμη και σήμερα δεν επιτρέπουν στους διοργανωτές να είναι σίγουροι ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα κατά τη διάρκεια των αγώνων, τις διαδηλώσεις και τις σχεδόν καθημερινές συγκρούσεις των Βραζιλιάνων που διαμαρτύρονται για το κόστος κατασκευής των γηπέδων με τις δυνάμεις καταστολής, που έχουν πλήξει την εικόνα του Μουντιάλ, το θέμα του ντόπινγκ έρχεται να προσθέσει έναν ακόμη πονοκέφαλο στους αξιωματούχους της ΦΙΦΑ. Το «κερασάκι» στην τούρτα αναμένεται να είναι τυχόν καταγγελίες για στημένους αγώνες ή περίεργα αποτελέσματα κατά την διάρκεια της διοργάνωσης, αφού υπάρχουν ήδη δημοσιεύματα που αναφέρονται σε ανησυχίες των παραγόντων της ΦΙΦΑ για το θέμα. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν θα επιβεβαιωθούν αυτοί που υποστηρίζουν ότι κατά τη διάρκεια των αγώνων στη χώρα που λατρεύει το ποδόσφαιρο σαν θρησκεία θα υπάρξει ένα επικοινωνιακό Βατερλό της ΦΙΦΑ, το οποίο θα σηματοδοτήσει σημαντικές αλλαγές στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό οικοδόμημα. 

                 Κος Πάπιας
         papias@eksegersi.gr
 
ΥΓ1: Λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση της έρευνας για τους «στημένους» αγώνες, η ΟΥΕΦΑ με επείγον σήμα της προς την ΕΠΟ χαρακτηρίζει ύποπτο τον αγώνα των play off για την  Football League, Ηρακλής Ψαχνών – Νίκη Βόλου 2-1, και ζήτησε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Η ΕΠΟ έστειλε το φάκελο στην Πειθαρχική Επιτροπή για να ξεκινήσει η εξέταση της υπόθεσης και μέχρι την τελική απόφαση της επιτροπής δε θα επικυρώσει την βαθμολογία των play off. Αυτό είχε ως συνέπεια να ανασταλεί η διεξαγωγή του αγώνα μπαράζ Ξάνθη – Ολυμπιακός Βόλου για την ομάδα που θα παίζει του χρόνου στην Super Lea-gue. Ο αγώνας είχε προγραμματιστεί να γίνει την Κυριακή 8 Ιούνη, όμως μετά τις τελευταίες εξελίξεις θα πάει τουλάχιστον μια βδομάδα αργότερα. Αν και οι πιθανότητες να αποδειχτούν οι υποψίες της ΟΥΕΦΑ είναι ελάχιστες και για μια ακόμη φορά το πλέον πιθανό είναι ο φάκελος να πάει στο αρχείο, η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να τηρήσει τα προσχήματα και να περιμένει το πόρισμα της Πειθαρχικής Επιτροπής.

ΥΓ2: Αίσθηση έκανε το δημοσίευμα του ισπανικού περιοδικού «Interviu», ότι παράγοντες της Μπαρτσελόνα έχουν επαφές με τις μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας για να διερευνήσουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν οι μπλαου-γκράνα στο γαλλικό πρωτάθλημα, αν το αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα που προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση της Καταλονίας είναι να ανεξαρτητοποιηθεί η Καταλονία από την Ισπανία. Για να δοθεί αληθοφάνεια στο ρεπορτάζ, αναφέρεται ότι στους τελευταίους αγώνες η ομάδα έχει αγωνιστεί με τις εμφανίσεις που έχουν τα χρώματα της senyera, της σημαίας της Καταλονίας, γεγονός που ερμηνεύεται από τους συντάκτες του περιοδικού ως στροφή προς τους οπαδούς της ανεξαρτητοποίησης. Κύκλοι της διοίκηση της Μπαρτσελόνα δηλώνουν ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και ότι όλα αυτά είναι προσπάθεια του περιοδικού να αυξήσει τις πωλήσεις του, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα τις «πατροπαράδοτες» εκδηλώσεις των οπαδών της ομάδας να σηκώνονται από τις θέσεις τους στο 17:14 όλων των αγώνων και να πανηγυρίζουν για το τελευταίο έτος (1714) που η περιοχή ήταν ανεξάρτητη και δεν είχε προσαρτηθεί στο βασίλειο της Ισπανίας.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Μάτια ορθάνοιχτα
Επόμενο άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

ΣΚΟΤ ΚΟΥΠΕΡ: Σκουριασμένη πόλη

Σχετικά Αρθρα

Γιατί τους φόβισε μια φωτογραφία από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα;

Αθλητισμός 28 Αυγ 2026, 12:10

Ο Πεπ και τα Παλαιστινιόπουλα

Αθλητισμός 29 Ιούλ 2026, 08:46

Ενα γκολ κι ένα χαμόγελο

Αθλητισμός 28 Ιούλ 2026, 08:30

Τσακίστε τα σιωναζίδια παντού

Αθλητισμός 26 Ιούλ 2026, 09:59

Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια

Αθλητισμός 22 Ιούλ 2026, 11:22

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία προκάλεσε πανηγυρισμούς σε ολόκληρη τη Γάζα, όπου πολλοί εξέλαβαν τη νίκη ως αντανάκλαση των ετών αλληλεγγύης της χώρας προς την Παλαιστίνη

Αθλητισμός 21 Ιούλ 2026, 10:06
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη

8 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Νέες σιωναζιστικές απειλές για εκδίωξη όλων των Παλαιστίνιων από τη Γάζα και για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Δυτική Οχθη

7 Σεπ 2026, 19:50
Πολιτική

ΚΥΠατζής έκανε μήνυση επειδή τον παρακολουθούσαν με το Predator!

7 Σεπ 2026, 19:12
Οικονομία

«Κουμπαράς» που υμνεί τον πλούτο και οικτίρει τη φτώχεια

7 Σεπ 2026, 14:37
Πολιτισμός

Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη

7 Σεπ 2026, 11:19
Κόντρες

Φανταστείτε να μην είχαν καλή προσωπική σχέση

7 Σεπ 2026, 10:13
Διεθνή

Η Δυτική Oχθη αντιμέτωπη με έναν αγώνα για την ίδια της την ύπαρξη

7 Σεπ 2026, 05:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Σεπτέμβρη

7 Σεπ 2026, 00:01
Αγροτικά

Δικαστήριο-κολυμβήθρα του Σιλωάμ για 22 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οφείλει να ασκήσει έφεση στην απόφαση του του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας

6 Σεπ 2026, 20:03
Διεθνή

Χαμάς: Προκατειλημμένο κατά των Παλαιστίνιων το υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Συμβούλιο Ειρήνης

Προς όξυνση οι σχέσεις Βρετανίας-Ισραήλ

6 Σεπ 2026, 10:02
Διεθνή

Αποκαλύφθηκε η γερμανική χρηματοδότηση των σιωνιστικών εποικισμών

6 Σεπ 2026, 09:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Σεπτέμβρη

6 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Το Ιράν αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες για την απάντηση στο έγκλημα των ΗΠΑ στο νησί Σιρίκ

5 Σεπ 2026, 09:39
Διεθνή

Συνομιλίες της Χαμάς με ανώτερους ιρανούς αξιωματούχους για τη Γάζα και τον οδικό χάρτη της κατάπαυσης του πυρός

Αραγτσί: «Βασισμένη σε αρχές και σταθερή» υποστήριξη του Ιράν στην παλαιστινιακή υπόθεση

5 Σεπ 2026, 08:51
Διεθνή

Οι μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης απέκρουσαν διείσδυση δωσιλογικής συμμορίας – Νεκρός ο μαχητής που προσπάθησαν να απαγάγουν

5 Σεπ 2026, 08:26
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Σεπ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Σεπτέμβρη

5 Σεπ 2026, 00:01
Καταστολή

Εξόφθαλμη σκευωρία: Εστειλαν στη φυλακή τη 46χρονη γυναίκα για τη Marfin, με τα ίδια στοιχεία που το 2022 είχαν οδηγήσει τη σε βάρος της υπόθεση στο αρχείο

4 Σεπ 2026, 20:38
Κόντρες

Μπέσα από Μητσοτάκη περίμενε;

4 Σεπ 2026, 15:48
Πολιτική

Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι;

Μυστική επίσκεψη του Ιμπραΐμ Καλίν στην Αθήνα

4 Σεπ 2026, 13:38
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη

Ημέρα φιλολογίας.

Ημέρα φυσικοθεραπείας.

Γουινέα Μπισάου: Ημέρα ανεξαρτησίας (1974).

Ανδόρα: Εθνική γιορτή.

Ουγκάντα: Ημέρα δημοκρατίας (1967).

Νότια Κορέα: Ημέρα ευχαριστιών.

1934: Η Κου Κλουξ Κλαν ανακοινώνει ότι τάσσεται υπέρ των ναζί.

1943: Συνθηκολόγηση Ιταλίας, αφοπλισμός της μεραρχίας Πινερόλο από τον ΕΛΑΣ.

1944: Εκτελείται από Γερμανούς στο Δαφνί η αρχηγός της αντιστασιακής οργάνωσης «Μπουμπουλίνα» Λέλα Καραγιάννη μαζί με άλλες έξι γυναίκες και 65 άντρες.

1946: Δημοψήφισμα στη Βουλγαρία διώχνει τον βασιλιά και ανακηρύσσει δημοκρατία.

1947: Ιδρύεται η CIA.

1962: Αγροτικές ταραχές στο Ξηρόμερο (Αγρίνιο) με ένα διαδηλωτή νεκρό και ένα παιδί τραυματισμένο από αδέσποτη σφαίρα.

1974: Συλλαμβάνονται οι Κούρτσιο και Φραντσεσκίνι (Ερυθρές Ταξιαρχίες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    17Ν
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο 17Ν
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo