Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Oταν η φιλαρμονία γίνεται δυσαρμονία, χρειάζονται (και) καπνογόνα
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 8 Νοέμβρη
  • Tηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία – Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με Απεργία-Αποχή
  • Κυνήγησαν και συνέλαβαν μαθητή Γυμνασίου και του ζητούσαν να «δώσει» συμμαθητές του για να έχει ελαφρυντικά!
  • Εγκλημα ανοιχτά της Πύλου: Στο σκαμνί με κακουργήματα και ο σημερινός αρχηγός του Λιμενικού
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Πρώτη θέση στα «στημένα»…
Αθλητισμός

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Πρώτη θέση στα «στημένα»…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr6 Ιούν 2014, 00:00

Στην είδηση ότι το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στην πρώτη θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η πλειοψηφία των φιλάθλων θα ποντάριζε ότι η πρωτιά είναι για κάτι αρνητικό. Και πραγματικά θα κέρδιζε, αν πάρουμε υπόψη μας τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Μπίρκμπεκ του Λονδίνου για λογαριασμό της Διεθνούς Ενωσης Ποδοσφαιριστών (FIFPro), στο πλαίσιο της καμπάνιας «Don’t Fix it» (Μην το στήνεις).

Η έκθεση του Πανεπιστήμιου δημοσιεύτηκε την προηγούμενη βδομάδα και το 64% των ελλήνων ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν σε αυτή τόνισε ότι υπάρχουν λόγοι να πιστεύει πως «στήνονται» αγώνες στις ελληνικές Λίγκες. Στη δεύτερη θέση έρχονται οι παίχτες από τη Φιλλανδία με ποσοστό 31,1% και ακολουθούν αυτοί από  Ρουμανία, Ιταλία και Σλοβενία με ποσοστό 13,6%, 11,8% και 10,4% αντίστοιχα, γεγονός που αναδεικνύει το μέγεθος της απαξίωσης του ελληνικού ποδόσφαιρου. Στην έρευνα συμμετείχαν περίπου 1.500 ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην πρώτη και δεύτερη κατηγορία οκτώ πρωταθλημάτων (ανάμεσά τους το ελληνικό, το αγγλικό και το ιταλικό) και απάντησαν σε 17 ερωτήσεις για τη σεζόν που τελείωσε. Οι βασικές ερωτήσεις που έχουν σχέση με τους «στημένους» αγώνες, ήταν αν οι παίχτες είχαν παίξει σε ματς που αργότερα αποδείχτηκε «στημένο», αν τους έχει προσεγγίσει κάποιος να τους ζητήσει να «στήσουν» αγώνα και αν πιστεύουν πως υπάρχουν λόγοι για ύπαρξη «στημένων» αναμετρήσεων στο πρωτάθλημά τους.

Από την Ελλάδα στην έρευνα συμμετείχαν 212 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι σε ποσοστό 13,7% παραδέχτηκαν ότι έχουν παίξει σε αγώνα που θεωρείται χειραγωγημένος (στον τομέα αυτό η Ελλάδα είναι στη δεύτερη θέση, πίσω από τη Φιλλανδία, στην οποία το ποσοστό των παιχτών που έχουν συμμετάσχει σε στημένο αγώνα είναι 20%), ενώ το ποσοστό αυτών που αποκάλυψαν ότι την περσινή σεζόν τους πλησίασαν για να στήσουν αγώνες ανέρχεται σε 12,8%. Στα συμπεράσματα της έρευνας τονίζεται ότι τα «στημένα» παιχνίδια αποτελούν ένα από τα βασικότερα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και ότι είναι ανάγκη από την ΟΥΕΦΑ και τις ελληνικές ποδοσφαιρικές αρχές να διερευνηθεί σε βάθος το θέμα και να ληφθούν μέτρα, αφού μέχρι σήμερα όλα δείχνουν ότι στην Ελλάδα ο στόχος των αρμόδιων δεν είναι η εξυγίανση από τα κυκλώματα αλλά η ανοχή σε αυτά. Αρκεί να τονιστεί ότι στην Ιταλία, που το ποσοστό των ποδοσφαιριστών που πιστεύει ότι χειραγωγούνται παιχνίδια είναι 11,8%, έχουν τιμωρηθεί δεκάδες ποδοσφαιριστές, προπονητές και παράγοντες, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και την τιμωρία της Γιουβέντους.

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας έρχονται να επιβεβαιώσουν τα ευρήματα μιας ανάλογης έρευνας του 2012, που είχε ονομαστεί τότε «μαύρη βίβλος» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, στην οποία και πάλι η Ελλάδα ήταν στην πρώτη θέση σε ό,τι αφορά την εντύπωση αν υπάρχουν στημένοι αγώνες. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε περισσότερο για να αποδείξουμε την κατάντια του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Θα κάνουμε ένα μόνο σχόλιο που αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει ελπίδα αλλαγής της σημερινής απαράδεκτης κατάστασης. Δυο από τους βασικούς κατηγορούμενους για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, ο Αχιλλέας Μπέος και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πρόσφατα εκλέχτηκαν με την ψήφο του λαού δήμαρχος Βόλου και πρώτος δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας στον Πειραιά, προφανώς γιατί οι οπαδοί των ομάδων της πόλης τους αναγνώρισαν, εκτός των άλλων, και τη μεγάλη τους προσφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.  

Μετά το πρόβλημα με την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης των έργων στα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του Παγκόσμιου Κυπέλλου, η ΦΙΦΑ έχει έναν ακόμη πονοκέφαλο να αντιμετωπίσει. Η Βραζιλία δε διαθέτει πιστοποιημένο εργαστήριο ελέγχου ντόπινγκ με τις προδιαγραφές που θέλει η ΦΙΦΑ, αφού το εργαστήριο του Ρίο Ντε Τζανέιρο έχασε τη διαπίστευση από τη WADA. Για το λόγο αυτό, τα δείγματα από τους ελέγχους θα στέλνονται σε εργαστήριο στην Ελβετία και επειδή θα υπάρχει καθυστέρηση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ελέγχων, οι αξιωματούχοι της παγκόσμιας Ομοσπονδίας φοβούνται ότι ένας παίχτης μπορεί να αποδειχθεί ντοπαρισμένος όμως θα έχει προλάβει να αγωνιστεί σε ένα τουλάχιστον αγώνα μετά τη λήψη του δείγματος. Αν και με την ισχύουσα νομοθεσία δεν υπάρχουν κυρώσεις για την ομάδα που παίχτης της θα βρεθεί ντοπαρισμένος, επικοινωνιακά θα είναι μεγάλο πλήγμα για τη ΦΙΦΑ να επιβεβαιωθούν κρού-σματα ντόπινγκ σε αγώνες του Μουντιάλ και ο ντοπαρισμένος ποδοσφαιριστής να έχει συμμετάσχει σε έναν ή δύο αγώνες μετά απ’ αυτόν που έδωσε δείγμα για έλεγχο. Και όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι με βάση το σχεδιασμό της ΦΙΦΑ θα γίνουν περίπου 1.000 έλεγχοι παιχτών για ντόπινγκ.

Μετά το σάλο από τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των έργων, που ακόμη και σήμερα δεν επιτρέπουν στους διοργανωτές να είναι σίγουροι ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα κατά τη διάρκεια των αγώνων, τις διαδηλώσεις και τις σχεδόν καθημερινές συγκρούσεις των Βραζιλιάνων που διαμαρτύρονται για το κόστος κατασκευής των γηπέδων με τις δυνάμεις καταστολής, που έχουν πλήξει την εικόνα του Μουντιάλ, το θέμα του ντόπινγκ έρχεται να προσθέσει έναν ακόμη πονοκέφαλο στους αξιωματούχους της ΦΙΦΑ. Το «κερασάκι» στην τούρτα αναμένεται να είναι τυχόν καταγγελίες για στημένους αγώνες ή περίεργα αποτελέσματα κατά την διάρκεια της διοργάνωσης, αφού υπάρχουν ήδη δημοσιεύματα που αναφέρονται σε ανησυχίες των παραγόντων της ΦΙΦΑ για το θέμα. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν θα επιβεβαιωθούν αυτοί που υποστηρίζουν ότι κατά τη διάρκεια των αγώνων στη χώρα που λατρεύει το ποδόσφαιρο σαν θρησκεία θα υπάρξει ένα επικοινωνιακό Βατερλό της ΦΙΦΑ, το οποίο θα σηματοδοτήσει σημαντικές αλλαγές στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό οικοδόμημα. 

                 Κος Πάπιας
         papias@eksegersi.gr
 
ΥΓ1: Λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση της έρευνας για τους «στημένους» αγώνες, η ΟΥΕΦΑ με επείγον σήμα της προς την ΕΠΟ χαρακτηρίζει ύποπτο τον αγώνα των play off για την  Football League, Ηρακλής Ψαχνών – Νίκη Βόλου 2-1, και ζήτησε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Η ΕΠΟ έστειλε το φάκελο στην Πειθαρχική Επιτροπή για να ξεκινήσει η εξέταση της υπόθεσης και μέχρι την τελική απόφαση της επιτροπής δε θα επικυρώσει την βαθμολογία των play off. Αυτό είχε ως συνέπεια να ανασταλεί η διεξαγωγή του αγώνα μπαράζ Ξάνθη – Ολυμπιακός Βόλου για την ομάδα που θα παίζει του χρόνου στην Super Lea-gue. Ο αγώνας είχε προγραμματιστεί να γίνει την Κυριακή 8 Ιούνη, όμως μετά τις τελευταίες εξελίξεις θα πάει τουλάχιστον μια βδομάδα αργότερα. Αν και οι πιθανότητες να αποδειχτούν οι υποψίες της ΟΥΕΦΑ είναι ελάχιστες και για μια ακόμη φορά το πλέον πιθανό είναι ο φάκελος να πάει στο αρχείο, η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη να τηρήσει τα προσχήματα και να περιμένει το πόρισμα της Πειθαρχικής Επιτροπής.

ΥΓ2: Αίσθηση έκανε το δημοσίευμα του ισπανικού περιοδικού «Interviu», ότι παράγοντες της Μπαρτσελόνα έχουν επαφές με τις μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας για να διερευνήσουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν οι μπλαου-γκράνα στο γαλλικό πρωτάθλημα, αν το αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα που προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση της Καταλονίας είναι να ανεξαρτητοποιηθεί η Καταλονία από την Ισπανία. Για να δοθεί αληθοφάνεια στο ρεπορτάζ, αναφέρεται ότι στους τελευταίους αγώνες η ομάδα έχει αγωνιστεί με τις εμφανίσεις που έχουν τα χρώματα της senyera, της σημαίας της Καταλονίας, γεγονός που ερμηνεύεται από τους συντάκτες του περιοδικού ως στροφή προς τους οπαδούς της ανεξαρτητοποίησης. Κύκλοι της διοίκηση της Μπαρτσελόνα δηλώνουν ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και ότι όλα αυτά είναι προσπάθεια του περιοδικού να αυξήσει τις πωλήσεις του, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα τις «πατροπαράδοτες» εκδηλώσεις των οπαδών της ομάδας να σηκώνονται από τις θέσεις τους στο 17:14 όλων των αγώνων και να πανηγυρίζουν για το τελευταίο έτος (1714) που η περιοχή ήταν ανεξάρτητη και δεν είχε προσαρτηθεί στο βασίλειο της Ισπανίας.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Ω καιροί, ω ήθη…
Επόμενο άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

4η δίκη ΣΠΦ – 40η συνεδρίαση, Πέμπτη 5.6.14

Σχετικά Αρθρα

Καμιά ανοχή στους σιωναζιστές – Το Ούντινε έδειξε το δρόμο

Αθλητισμός 15 Οκτ 2025, 12:18

Ενα τραγούδι απ’ τ’ Αλγέρι

Αθλητισμός 15 Οκτ 2025, 11:08

Ούτε στη Νορβηγία ούτε πουθενά…

Αθλητισμός 12 Οκτ 2025, 20:40

Η Εθνική Ελπίδων σπάει το δόγμα του «No Politica» και μας βάζει δύσκολα

Αθλητισμός 11 Οκτ 2025, 20:34

Μεγάλες στιγμές στο Σαν Μαμές

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο υπέρ της Παλαιστίνης

Αθλητισμός 6 Οκτ 2025, 19:37

Το φιλί του Σοφιάν Τσόκλα

Αθλητισμός 23 Σεπ 2025, 09:10
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

Oταν η φιλαρμονία γίνεται δυσαρμονία, χρειάζονται (και) καπνογόνα

8 Νοέ 2025, 06:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

8 Νοέ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Νοέμβρη

8 Νοέ 2025, 00:01
Παιδεία

Tηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία – Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με Απεργία-Αποχή

7 Νοέ 2025, 20:27
Παιδεία

Κυνήγησαν και συνέλαβαν μαθητή Γυμνασίου και του ζητούσαν να «δώσει» συμμαθητές του για να έχει ελαφρυντικά!

7 Νοέ 2025, 19:50
Καταστολή

Εγκλημα ανοιχτά της Πύλου: Στο σκαμνί με κακουργήματα και ο σημερινός αρχηγός του Λιμενικού

Εκλεκτός του Μητσοτάκη, που τον έκανε αρχηγό παρά το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη

7 Νοέ 2025, 19:46
Διεθνή

Ο Μερτς κατηγορείται για κατασκευή «κινδύνου ρωσικών drones» για να δώσει συμβόλαιο σε φιλική εταιρία

7 Νοέ 2025, 14:06
Κόντρες

Εξουσιαστές είναι, τίποτα λιγότερο ή περισσότερο

7 Νοέ 2025, 11:46
Καταστολή

Χτύπησαν απρόκλητα διαδήλωση ενάντια στην παρουσία του Crown Iris στα Χανιά

Μητσοτάκης: ο σφουγγοκωλάριος του σιωναζιστή σφαγέα Νετανιάχου

7 Νοέ 2025, 11:34
Καταστολή

Αναβλήθηκε η δίκη των δύο στρατηγών της Αστυνομίας

Μεθόδευση για παραγραφή

7 Νοέ 2025, 10:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

7 Νοέ 2025, 00:01
Η παπάρα

Η αυτοαποθέωση ενός πολιτικού αλήτη

6 Νοέ 2025, 17:06
Κόντρες

Η Παλαιστίνη έβγαλε δήμαρχο στη Νέα Υόρκη

6 Νοέ 2025, 13:47
Διεθνή

Tαξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Ετσι ξεγελάσαμε το σιωναζιστικό στρατό

Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

6 Νοέ 2025, 11:45
Διεθνή

Γάζα: Συνεχίζεται το κυνήγι των δωσίλογων

6 Νοέ 2025, 10:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Νοέμβρη

6 Νοέ 2025, 00:01
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί: Δεν ανεχόμαστε τους εκβιασμούς και τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης

5 Νοέ 2025, 21:47
Καταστολή

14 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή, για ένα σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστημιακό τοίχο

5 Νοέ 2025, 21:43
Κόντρες

Μητσοτάκη, είσαι απαράδεκτος

5 Νοέ 2025, 18:54
Διεθνή

Από το Σαρμ ελ-Σέιχ του 1996 στο Σαρμ ελ-Σέιχ του 2025: Η Αντίσταση συνεχίζεται και εντείνεται

5 Νοέ 2025, 17:51
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Νοέμβρη

Ημέρα ακτινολογίας.

Ημέρα πολεοδομίας – χωροταξίας.

1901: Βίαιες συγκρούσεις στην Αθήνα με αφορμή τη μετάφραση του Ευαγγελίου στη δημοτική από τον Αλέξανδρο Πάλλη («Ευαγγελικά»), έντεκα νεκροί, ογδόντα τραυματίες, ενώ πυροβολήθηκε και ο πρωθυπουργός Θεοτόκης που υπέβαλε την παραίτηση του λίγες μέρες αργότερα.

1903: Ταραχές με αφορμή την παράσταση “Ορέστεια” του Αισχύλου από το Βασιλικό Θέατρο με κείμενο σε απλή καθαρεύουσα, δύο νεκροί και δέκα τραυματίες.

1917: Καταργείται η ιδιωτική ιδιοκτησία γης στη Ρωσία. Το Συμβούλιο των Κομισάριων του Λαού καθιερώνεται ως η νέα κυβέρνηση και διορίζει τον Λένιν πρόεδρο, τον Λέον Τρότσκι κομισάριο εξωτερικών και τον Στάλιν κομισάριο εθνοτήτων.

1925: Ιδρύονται τα Τάγματα Ασφαλείας (SS) του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος (Γερμανία).

1932: Απόπειρα πραξικοπήματος από τον Χίτλερ.

1938: Ναζί πυρπολούν συναγωγές, καταστρέφουν εβραϊκά μαγαζιά και συλλαμβάνουν χιλιάδες Εβραίους κατά τη διάρκεια της “Νύχτας των κρυστάλλων“.

2001: Εκρηξη σε διαμέρισμα της οδού Μαυρικίου, τραυματισμός Κυριάκου Μαζοκόπου.

2007: Ο πατέρας πέντε παιδιών Ιλμι Λατές εντοπίζεται από μπλόκο συνοριοφυλακής λίγο έξω από τη Λεβαία Φλώρινας, πυροβολείται πισώπλατα σχεδόν εξ επαφής και πέφτει νεκρός.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    17Ν
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο 17Ν
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo