Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 8 Ιούλη
  • Oι σιωναζιστές ξεφτιλίζουν τους ξενόδουλους αστούς πολιτικούς της Βηρυτού
  • Η Τουρκία με τη σχετική ανεξαρτησία της, ως περιφερειακή δύναμη, και η Ελλάδα σε ρόλο βαστάζου των σιωναζιστών
  • Η Χαμάς διέλυσε την κυβέρνηση της Γάζας και δηλώνει πανέτοιμη να παραδώσει στην Εθνική Επιτροπή για τη Διοίκηση της Γάζας
  • Σαν σήμερα 7 Ιούλη
  • Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο τρίγωνο Βηρυτός-Ουάσιγκτον-Τεχεράνη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Ο λαός στόχος της τρομοϋστερίας
Πολιτική

Ο λαός στόχος της τρομοϋστερίας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Ιαν 2014, 00:00

«Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μια αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα γι΄αυτήν. Επειδή έχω μια ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Ελληνας έπαιρνε το καλάσνικωφ ο  δεύτερος θα ήμουν εγώ) δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω τα σκουπίδια για την διατροφή μου. Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον, κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες, όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στον Μουσολίνι (Πιάτσα Λορέτο του Μιλάνου)».

Στις 4 Απρίλη του 2012, ο συνταξιούχος Δημήτρης Χριστούλας αυτοκτονούσε στην πλατεία Συντάγματος, αφήνοντας πίσω του αυτό το σημείωμα. Επί της ουσίας, παρά τη διαφορά στον όγκο του λόγου, ο Δ. Χριστούλας δεν είπε τίποτα το διαφορετικό απ’ αυτά που είπε ο Χριστόδουλος Ξηρός στα κείμενα με τα οποία έκανε την επανεμφάνισή του μετά τη φυγή από τη φυλακή και προσδιόρισε την πολιτική του στάση. Και ο ένας και ο άλλος μι-  λούν με τη γλώσσα των «αγανακτισμένων», μ’ αυτό το αμάλγαμα καταγγελιολογίας και αγωνιστικού βολονταρισμού, που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια, χωρίς κάποια συγκροτημένη προγραμματική πλατφόρμα, χωρίς στρατηγική και τακτική.

Η διαφορά στον τρόπο αντίδρασης του κράτους είναι, βέβαια, ευεξήγητη. Ο Δ. Χριστού-λας έβαλε τέρμα στη ζωή του και το τελευταίο μήνυμά του δεν ήταν δύσκολο να ριχτεί στη λήθη. Αντίθετα, ο Χρ. Ξηρός είναι ζωντανός και δηλώνει μάχιμος και αυτό δημιουργεί μια –απροσδιόριστη ως προς το μέγεθός της– απειλή για τη σταθερότητα του συστήματος.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι πως στις σημερινές συνθήκες το ένοπλο, στην οποιαδήποτε ιδεολογικοπολιτική έκφανσή του, έχει ευρεία κοινωνική νομιμοποίηση. Ενας λαός οργισμένος, αλλά και μπαϊλντισμένος και με το σύνδρομο της ήττας να τον καταπλακώνει, θα χαιρετίσει κάθε ενέργεια ενάντια σε καθεστωτικούς στόχους. Κι αυτό είναι που κάνει την αστική εξουσία και τους λακέδες της να σκυλιάζουν. Αν δεν αισθάνονταν απόλυτα κοινωνικά απομονωμένοι, δε θα οργάνωναν αυτή τη φρενιτώδη εκστρατεία που στο επίπεδα της προπαγάνδας συχνά προκαλεί γέλια μέχρι δακρύων (στο επίπεδο της καταστολής προκαλεί οργή, φυσικά). Γι’ αυτό προσπαθούν με χαρακτηρισμούς, με βρισιές, με λοιδωρίες, να εξαλείψουν κάθε πολιτική συζήτηση γύρω από τα όσα είπε ο Χρ. Ξηρός.

Ούτε είναι τυχαίο ότι, ανεξάρτητα από το σκυλοκαυγά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ (έρχονται και εκλογές, βλέπετε), το πολιτικό σύστημα ως σύνολο συνασπίστηκε στα δεξιά του πολιτικού φάσματος (πιο δεξιά είναι μόνο οι νεοναζί), με το ΣΥΡΙΖΑ να ζητά παραιτήσεις υπουργών για τη φυγή του Χρ. Ξηρού (ο οποίος πήρε μια νόμιμη άδεια!), να κλείνει τα μάτια στο αστυνομικό όργιο σε βάρος ακόμη και των υπερήλικων γονιών του και να αφήνει να διαφανεί η συμφωνία του σε μέτρα αφαίρεσης δικαιωμάτων από τους πολιτικούς κρατούμενους. Δεν χρειάζεται να θυμίσουμε, φυσικά, ότι αυτή τη φορά, αμυνόμενοι στις άγαρμπες επιθέσεις της Μισέλ και του Σίμου, οι ΣΥΡΙΖΑίοι έβγαλαν το πιο αποκρουστικό αστικό τους πρόσωπο, εκτοξεύοντας τις πιο ιταμές κατηγορίες κατά του ένοπλου, καταβάλλοντας το δικό τους οβολό στην προσπάθεια αποπολιτικοποίησης και απαξίωσής του.

Ο λαός δεν κινδυνεύει από οργανώσεις και αγωνιστές που έχουν κάνει την επιλογή του ένοπλου αγώνα κι αυτό το ξέρει καλά. Ο λαός κινδυνεύει από την τρομοϋστερία, αν αυτή βρει έστω και λίγο έδαφος για να καρπίσει. Οποιος εργαζόμενος, άνεργος, νέος, λαϊκός άνθρωπος τοποθετεί τους αγωνιστές του ένοπλου «απέναντι» πυροβολεί τον εαυτό του. Μετατρέπεται σε υποχείριο της αστικής εξουσίας, που τον καταδικάζει στην ανεργία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση.

Η κυβέρνηση, πανικόβλητη από τις εξελίξεις, καθώς εισπράττει και τη δυσαρέσκεια των «μεγάλων συμμάχων», έχει εξαπολύσει ένα κυνήγι μαγισσών, με στόχο να σπείρει τον τρόμο και όχι βέβαια επειδή οι Κλουζό της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι μπορούν να βρουν τον Χριστόδουλο σε σπίτια συγγενών του (στους οποίους συμπεριφέρονται σαν ναζί) ή σε σπίτια αγωνιστών του αναρχικού χώρου. Χωρίς ούτε στιγμή να υποχωρούμε από τις θέσεις αρχών, χωρίς να παραδίνουμε ούτε πόντο στην αστική προπαγάνδα, χωρίς να τρομάζουμε από τη σφοδρότητα της τρομοϋστερίας, οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό των πολιτικών κρατούμενων και των δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν τα τελευταία δέκα χρόνια. Θα τους υπερασπιστούμε γι’ αυτό που είναι και όχι από κάποια αστοφιλελεύθερη ή φιλανθρωπική σκοπιά. Θα τους υπερασπιστούμε ως δικούς μας ανθρώπους, ξεκαθαρίζοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι το ένοπλο ήταν και είναι κομμάτι του κινήματος. Οποιος είναι επαναστάτης αυτό οφείλει σήμερα να το διακηρύσσει με μεγαλύτερη ένταση. Ας αφήσουμε την πολιτική αθλιότητα για τους άθλιους και τους ποταπούς, αυτούς που βρήκαν την ευκαιρία να γλείψουν την αστική εξουσία και να ενισχύσουν –σαν χαμαιλέοντες– τους δεσμούς τους με τον επελαύνοντα προς την κορυφή της εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ.

Από εκεί και πέρα, οι αναγνώστες της «Κ» ξέρουν πολύ καλά ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσουμε με τον πολιτικά χαώδη, ιδεολογικά απροσδιόριστο και ηθικά-αγωνιστικά αλαζονικό και υ-περφίαλο λόγο του Χρ. Ξηρού. Ο ίδιος φεύγει όχι μόνο από τα όσα υποστήριζε στο παρελθόν, αλλά και από την τακτική της «ένοπλης προπαγάνδας» και των «παραδειγματικών πράξεων», εμφανιζόμενος ως ο νέος Βελουχιώτης ή ο νέος Καραϊσκάκης, που θα συνεγείρει τα πλήθη για να τον ακολουθήσουν στο δρόμο της αντίστασης, έτσι όπως την ευαγγελίζεται. Οι άλλοι, όσοι έχουν διαφορετική αντίληψη για την επαναστατική στρατηγική και τακτική, αξίζουν μόνον τις ύβρεις του (ασφαλές καταφύγιο όταν απουσιάζει η συγκροτημένη ιδεολογικοπολιτική κατεύθυνση).

Ας μην ξεχνά, όμως, ότι για να υπάρξει Βελουχιώτης προϋπήρξε το επαναστατικό ΚΚΕ, οι επεξεργασίες του, η μαζική του δουλειά, η προγραμματική του δουλειά (που επέτρεψε στα στελέχη του να έχουν σωστό προσανατολισμό στην Κατοχή), η οργανωτική του δουλειά (που σφυρηλάτησε στελέχη ικανά να αναδειχτούν σε λαϊκούς ηγέτες). Και για να υπάρξει Καραϊσκάκης προϋπήρξαν ο Ρήγας και η Φιλική Εταιρία, προϋπήρξαν αυτοί που ετοίμασαν την εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση του ‘21, η οποία δεν προέκυψε σαν την Αθηνά μέσα από το κεφάλι του Δία. Παραπέρα συζήτηση δε θα κάνουμε.

ΥΓ: Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, με το γνωστό λακωνικό του ύφος (ολόκληρη η δήλωσή του δημοσιεύεται δίπλα), εγείρει ένα ζήτημα όχι μόνο πολιτικής αλλά και ηθικής τάξης. Υπήρξε ο άνθρωπος που προσωποποίησε τη 17Ν, «γυρνώντας την κατάσταση» που είχε διαμορφωθεί εκείνο το μαύρο καλοκαίρι του 2002, όταν –όπως γράφει– «η τιμή της οργάνωσης και οι επαναστατικές αξίες ευτελίζονταν από τις ομολογίες και τραυματίζονταν από το κενό της σιωπής». Από τότε δήλωσε ότι η 17Ν έκλεισε τον ιστορικό της κύκλο και σ’ αυτό συμφώνησαν οι πάντες. Εχει κάθε δικαίωμα, λοιπόν, να απαιτεί σεβασμό στα αυτονόητα και αυτό το δικαίωμα του το δίνει όχι μόνο η στάση του στα δικαστήρια και τη φυλακή, αλλά και το γεγονός ότι παρέμεινε και παραμένει πολιτικά ενεργός, ότι ουδέποτε απαξίωσε τη δράση της οργάνωσής του, ουδέποτε είδε εχθρικά τη δράση άλλων οργανώσεων, ουδέποτε απαξίωσε τις επιλογές που κάνει κάθε πολιτικός κρατούμενος, όταν αυτές οι επιλογές δεν ντροπιάζουν την ιδιότητα του πολιτικού κρατούμενου.

Ο Χρ. Ξηρός και στις δύο δίκες της 17Ν δήλωσε ότι δεν ήταν μέλος της 17Ν και προσπάθησε να αποδείξει την αθωότητά του για κάθε ενέργεια που κατηγορούνταν. Τώρα, ειρωνεύεται αυτούς που υπερασπίζονται τους αθώους, ξεχνώντας ότι μια τέτοια υπεράσπιση ζήτησε και την είχε. Πέραν του δικαιώματος στην ελευθερία και στην όποια επαναστατική επιλογή, που είναι απολύτως σεβαστά, υπάρχει και η επαναστατική ηθική. Πώς ο αθώος μετατρέπεται σε «ελεύθερο μέλος της 17Ν» και ειρωνεύεται όσους τον υπερασπίστηκαν ως αθώο;

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΞέφτισε το success story
Επόμενο άρθρο Δήλωση Δ. Κουφοντίνα

Σχετικά Αρθρα

Η Τουρκία με τη σχετική ανεξαρτησία της, ως περιφερειακή δύναμη, και η Ελλάδα σε ρόλο βαστάζου των σιωναζιστών

Πολιτική 7 Ιούλ 2026, 14:43

Ομόφωνα ένοχοι Μελάς-Ρέππα – Παραπέμπονται και στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακούργημα

Συνεχής ενημέρωση από τη δίκη

Αγροτικά 3 Ιούλ 2026, 11:42

Οι εκλεκτοί του Βορίδη πλήρωσαν παράνομα τα λαμόγια που είχε αποκαλύψει η Τυχεροπούλου!

Επιβεβαίωση με απόφαση του δικαστήριου που καταδίκασε τους 57 της Κρήτης

Αγροτικά 3 Ιούλ 2026, 10:03

Ο Μητσοτάκης ντελίβερι μπόι του Νετανιάχου και των Αμερικανών

Προσφέρει στήριξη στους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού και στην προδοτική συμφωνία που υπέγραψαν

Πολιτική 2 Ιούλ 2026, 17:12

Διορισμοί στον Αρειο Πάγο: «Πόρτα για τον χειμώνα» πιάνει ο Μητσοτάκης

Πολιτική 1 Ιούλ 2026, 20:35

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταπέλτης ο εισαγγελέας στη δίκη των Μελά-Ρέππα

Αγροτικά 1 Ιούλ 2026, 13:11
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούλη

8 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Oι σιωναζιστές ξεφτιλίζουν τους ξενόδουλους αστούς πολιτικούς της Βηρυτού

Απαιτούν από τη Βηρυτό να αποκλείσει «ανεπιθύμητους» αξιωματικούς του λιβανικού στρατού από την ανάπτυξή τους στον νότιο Λίβανο

7 Ιούλ 2026, 19:07
Πολιτική

Η Τουρκία με τη σχετική ανεξαρτησία της, ως περιφερειακή δύναμη, και η Ελλάδα σε ρόλο βαστάζου των σιωναζιστών

7 Ιούλ 2026, 14:43
Διεθνή

Η Χαμάς διέλυσε την κυβέρνηση της Γάζας και δηλώνει πανέτοιμη να παραδώσει στην Εθνική Επιτροπή για τη Διοίκηση της Γάζας

7 Ιούλ 2026, 11:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο τρίγωνο Βηρυτός-Ουάσιγκτον-Τεχεράνη

6 Ιούλ 2026, 18:54
Κόντρες

Pain in the ass

6 Ιούλ 2026, 14:01
Αγροτικά

Συνεχίζεται το τεράστιο φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων, για να καλύπτεται η συνεχής δράση της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

6 Ιούλ 2026, 12:05
Διεθνή

Γαλιμπάφ: Η διπλωματία πρέπει να διασφαλίζει τα κέρδη του πεδίου της μάχης

Συνάντηση του ιρανού προέδρου της Βουλής με το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, Μοχάμαντ Νταρουίς

6 Ιούλ 2026, 09:39
Εργατικά

Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους

6 Ιούλ 2026, 05:26
Υγεία

Αγαπηδάκη: Κατασκευές για προεκλογική… σταυροφορία

6 Ιούλ 2026, 05:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Γιάννη Μανέτα, Τα Δαρβινικά Δεινά

5 Ιούλ 2026, 19:49
Διεθνή

«Με έφεραν εδώ για να με σκοτώσουν… Αυτό είναι το τέλος»

5 Ιούλ 2026, 18:38
Αθλητισμός

Οταν το ποδόσφαιρο γίνεται κάτι παραπάνω από ένα άθλημα

5 Ιούλ 2026, 14:01
Διεθνή

Φρανσουά Μπουργκά: «Η καταδίκη μου αποκαλύπτει τα όρια του διαλόγου στη Γαλλία σχετικά με το πολιτικό Ισλάμ, την Παλαιστίνη και την αποικιακή κληρονομιά»

5 Ιούλ 2026, 10:48
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Είναι ή δεν είναι ξεμωραμένος;

4 Ιούλ 2026, 14:04
Η παπάρα

Πώς τα λες και δεν γελάς ή δεν κοκκινίζεις;

4 Ιούλ 2026, 11:44
Διεθνή

Κι ο διάολος φοβέρα θέλει: ο Αούν δηλώνει ότι δε σχεδιάζει να διώξει τον αρχηγό του Λιβανέζικου Στρατού

Την καταγγελία είχε κάνει η Χεζμπολά

4 Ιούλ 2026, 10:14
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούλη

Ημέρα κατά της αλλεργίας.

1949: Εκτελείται ο φοιτητής της νομικής Παύλος Παπαμερκούριος, (“χρυσός αετός“) που ενέπνευσε τον Μίκη Θεοδωράκη για το “τραγούδι του νεκρού αδερφού“.

1949: Ανακαλύπτονται σε κρύπτη στην παλιά Κοκκινιά τα τυπογραφεία της ΚΕ του ΚΚΕ, συλλήψεις στελεχών.

1968: Καταδίκες δώδεκα μελών της ΔΑ.

1972: Συλλαμβάνονται οι Κλάους Γίνσχκε και Ιρμγκαρντ Μέλερ (RAF).

1982: Ανοίγουν οι ελληνικές τράπεζες μετά από 45ήμερη απεργία.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo