Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 26 Αυγούστου
  • Ενα σπάνιο γεγονός
  • Μετά τας πανηγύρεις
  • Tο σιωνιστικό λόμπι στις ΗΠΑ γίνεται βάρος ακόμα και για Ρεπουμπλικανούς
  • Η… προστασία των ψαριών νέο πεδίο ελληνοτουρκικής εθνικιστικής αντιπαράθεσης
  • Κίνδυνοι από τη στόχευση της UNRWA από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Κραυγή απόγνωσης και οργής από το Γκουαντάναμο
Διεθνή

Κραυγή απόγνωσης και οργής από το Γκουαντάναμο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Απρ 2013, 00:00

Σε κελιά απομόνωσης ύψιστης ασφάλειας συνεχίζεται τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές η απεργία πείνας των κρατούμενων στο κολαστήριο του Γκουαντάναμο, που έχει ξεκινήσει από τις 6 του Φλεβάρη. Στο Γκουαντάναμο έχουν απομείνει 166 κρατούμενοι, από τους οποίους τουλάχιστον 130, σύμφωνα με τους δικηγόρους κρατούμενων, συμμετέχουν στην απεργία πείνας, ενώ μόνο 43, σύμφωνα με την αμερικάνικη κυβέρνηση. Από το 2002 που άνοιξε το κολαστήριο του Γκουαντάναμο έχουν γίνει πολλές απεργίες πείνας, από τις οποίες η σημαντικότερη πραγματοποιήθηκε το 2005 με τη συμμετοχή άνω των 200 κρατούμενων. Ολες σχεδόν οι απεργίες αυτές αφορούσαν στις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης και τη βαρβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζονταν οι κρατούμενοι. Ομως αυτή τη φορά η απεργία στρέφεται ενάντια στο καθεστώς επ’ αόριστο κράτησης που έχει επιβληθεί και τροφοδοτείται από την οργή και την απόγνωση των ανθρώπων που είτε έχουν απαλλαγεί από τις κατηγορίες είτε δεν υπάρχουν στοιχεία για να παραπεμφθούν σε δίκη, αλλά συνεχίζουν να σαπίζουν στα κελιά και δεν απελευθερώνονται, γιατί θεωρούνται επικίνδυνοι.

Συγκεκριμένα, μόνο τρεις από τους κρατούμενους έχουν καταδικαστεί, 86 απαλλάχτηκαν από τις κατηγορίες πριν από τρία χρόνια, για 30 συνεχίζεται η έρευνα και οι υπόλοιποι 47 θεωρούνται πολύ επικίνδυνοι για να απαλλαχτούν από τις κατηγορίες και να απελευθερωθούν, αλλά και πολύ δύσκολο να παραπεμφθούν σε δίκη λόγω έλλειψης στοιχείων. Από τους 86 που έχουν απαλλαχτεί από τις κατηγορίες και πρέπει να απελευθερωθούν, οι 56 κατάγονται από την Υεμένη, όμως η αμερικάνικη κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν θα τους απελευθερώσει στο ορατό μέλλον, γιατί εκτιμά «ότι μπορεί να βρεθούν υπό την επιρροή ανθρώπων αντίπαλων των ΗΠΑ», σύμφωνα με τους «New York Times» (5/4/13). Οι υπόλοιποι 30 κατάγονται από χώρες που δεν κατονομάζονται από την αμερικάνικη κυβέρνηση.

Ο Μπάρακ Ομπάμα είχε υποσχεθεί να κλείσει το κολαστήριο του Γκουαντάναμο μέσα σε ένα χρόνο κατά την πρώτη προεδρική θητεία του. Υπόσχεση την οποία όχι μόνο δεν τήρησε, επικαλούμενος απόφαση του κογκρέσου η οποία ουσιαστικά απαγορεύει τη χρησιμοποίηση δημόσιου χρήματος για τη μεταφορά κρατούμενων του Γκουαντάναμο στις ΗΠΑ ή σε άλλες χώρες, αλλά προχώρησε στα τέλη του περασμένου Γενάρη και στην κατάργηση του αρμόδιου γραφείου για το κλείσιμο της φυλακής, ανακαλώντας τον ειδικό εντεταλμένο Dan Fried στα καθήκοντά του στο υπουργείο Εξωτερικών, χωρίς να τον αντικαταστήσει. Αυτό ήταν η χαριστική βολή για τους 86 κρατούμενους που έχουν απαλλαχτεί από τις κατηγορίες και περίμεναν να απελευθερωθούν. Μια βδομάδα αργότερα ξεκίνησε η απεργία πείνας.

Σημειωτέον ότι όσοι απεργοί καταρρέουν δένονται σε καρέκλες και υποβάλλονται σε αναγκαστική σίτιση με σωλήνα που εισέρχεται από τη μύτη και φτάνει στο στομάχι, πράξη που θεωρείται μέθοδος βασανιστηρίου από την Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ. Παράλληλα, οι απεργοί υποβάλλονται και σε άλλα βασανιστήρια, όπως η στέρηση νερού και η βίαιη έξοδος από το κελί τους από ομάδα φρουρών, που συνοδεύεται από χτυπήματα και άλλες βιαιοπραγίες, όταν δεν αντέχουν άλλο και το ζητήσουν, η καθήλωση επί ώρες σιδηροδέσμιοι σε φορεία ή καρέκλες, η παρουσία επί ώρες δίσκων με φαγητό στα κελιά κ. ά.

Η προσπάθεια της αμερικάνικης κυβέρνησης να υποβαθμίσει τις διαστάσεις της απεργίας έπεσε στο κενό, ενώ η μαζική συμμετοχή στην απεργία, η αποφασιστικότητα και η αντοχή των απεργών πείνας έστρεψε ξανά τα φώτα της δημοσιότητας στο Γκουαντάναμο. «Συλλογική πράξη απελπισίας ανθρώπων που προτιμούν να πεθάνουν παρά να παραμείνουν επ’ αόριστο στο Γκουαντάναμο» τη χαρακτήρισαν, για παράδειγμα οι «New York Times», ενώ άρχισαν να πληθαίνουν οι φωνές από αμερικάνικες οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, από μεγάλες εφημερίδες, ακόμη και από κυβερνητικούς αξιωματούχους, που ζητούν να κλείσει το Γκουαντάναμο, να απελευθερωθούν όσοι δεν βαρύνονται με κατηγορίες και για όσους υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία να δικαστούν από πολιτικά δικαστήρια στις ΗΠΑ.

Γι αυτό και η αμερικάνικη κυβέρνηση αποφάσισε να αναλάβει δράση πριν πάρει μεγαλύτερη δημοσιότητα η υπόθεση και υπάρξουν νεκροί απεργοί. Τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, 13 του Απρίλη, πάνοπλοι φρουροί εισέβαλαν στο στρατόπεδο 6 της φυλακής, μεσαίας ασφάλειας, όπου 100 περίπου κρατούμενοι μένουν σε κελιά που επικοινωνούν με μια κοινόχρηστη αίθουσα, όπου μπορούν να τρώνε, να προσεύχονται και να παρακολουθούν τηλεόραση όλοι μαζί, με στόχο να τους μεταφέρουν σε κελιά απομόνωσης για να σπάσουν την απεργία. Οι κρατούμενοι αντιστάθηκαν και οι φρουροί απάντησαν με πλαστικές σφαίρες, επικαλούμενοι ότι οι κρατούμενοι χρησιμοποίησαν εναντίον τους «αυτοσχέδια όπλα». Ισχυρισμός που χαρακτηρίστηκε εντελώς αβάσιμος από συνηγόρους των κατηγορούμενων, λόγω των αυστηρότατων περιορισμών στα αντικείμενα που έχουν στην κατοχή τους, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, απαγορεύουν στους κρατούμενους να χρησιμοποιούν ακόμη και τα απλά στυλό με το σκληρό εξωτερικό πλαστικό και τους αναγκάζουν να γράφουν με το εσωτερικό σωληνάκι με το μελάνι.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΜε μεγάλα λόγια δε χτίζεται σοσιαλισμός
Επόμενο άρθρο Εισβολή Ινδιάνων στο Κονγκρέσο

Σχετικά Αρθρα

Ενα σπάνιο γεγονός

Διεθνή 25 Αυγ 2026, 21:16

Tο σιωνιστικό λόμπι στις ΗΠΑ γίνεται βάρος ακόμα και για Ρεπουμπλικανούς

Διεθνή 25 Αυγ 2026, 18:08

Κίνδυνοι από τη στόχευση της UNRWA από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ

Διεθνή 25 Αυγ 2026, 05:53

Ιράν: Δεν έχουμε πάρει επίσημη πρόσκληση να συμμετάσχουμε στη Συμφωνία της Μέκκας

Διεθνή 24 Αυγ 2026, 19:18

Το Ισραήλ ελέγχει το 42% της Δυτικής Οχθης καθώς οι εποικισμοί και τα φυλάκια φτάνουν τα 592

Διεθνή 24 Αυγ 2026, 07:45

Μαχμούντ Καμάτι: Τα όπλα της Αντίστασης είναι «κόκκινη γραμμή» για τη Χεζμπολά

Διεθνή 23 Αυγ 2026, 18:44
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Αυγούστου

26 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Ενα σπάνιο γεγονός

25 Αυγ 2026, 21:16
Κόντρες

Μετά τας πανηγύρεις

25 Αυγ 2026, 20:43
Διεθνή

Tο σιωνιστικό λόμπι στις ΗΠΑ γίνεται βάρος ακόμα και για Ρεπουμπλικανούς

25 Αυγ 2026, 18:08
Πολιτική

Η… προστασία των ψαριών νέο πεδίο ελληνοτουρκικής εθνικιστικής αντιπαράθεσης

25 Αυγ 2026, 11:14
Διεθνή

Κίνδυνοι από τη στόχευση της UNRWA από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ

25 Αυγ 2026, 05:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Αυγούστου

25 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Make America Ηungry Αgain

24 Αυγ 2026, 20:09
Διεθνή

Ιράν: Δεν έχουμε πάρει επίσημη πρόσκληση να συμμετάσχουμε στη Συμφωνία της Μέκκας

24 Αυγ 2026, 19:18
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων έχει ξαναφουντώσει και στο ΥΠΑΑΤ αυτοαποθεώνονται για την «εκρίζωση της πανώλης»

Χωρίς πρακτική αξία η απόφαση του WOAH για την πανώλη

24 Αυγ 2026, 13:26
Διεθνή

Το Ισραήλ ελέγχει το 42% της Δυτικής Οχθης καθώς οι εποικισμοί και τα φυλάκια φτάνουν τα 592

24 Αυγ 2026, 07:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

24 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Μαχμούντ Καμάτι: Τα όπλα της Αντίστασης είναι «κόκκινη γραμμή» για τη Χεζμπολά

23 Αυγ 2026, 18:44
Πολιτισμός

Η Οδύσσεια του Νόλαν και ο πολιτιστικός ιμπεριαλισμός

23 Αυγ 2026, 10:42
Ιστορία

Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση

87 χρόνια από το «Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ»

23 Αυγ 2026, 05:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου

23 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Η ένοπλη Παλαιστινιακή Αντίσταση χαιρετίζει το ευρύ μέτωπο εκλογικής συνεργασίας

22 Αυγ 2026, 18:14
Διεθνή

Η Ιρλανδία απορρίπτει περισσότερες βίζες Παλαιστίνιων απ’ όσες εγκρίνει, για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια

22 Αυγ 2026, 09:57
Διεθνή

Ενα κράτος τρομοκράτης που κάνει «εξαγωγή» του πολέμου

22 Αυγ 2026, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Αυγούστου

22 Αυγ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Αυγούστου

Μαλαισία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1957).

ΗΠΑ: Ημέρα ισότητας γυναικών (1973).

1789: Διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου από τη Γαλλική Επανάσταση.

1926: Ο Γεώργιος Κονδύλης ανατρέπει το δικτατορικό καθεστώς του Θεόδωρου Πάγκαλου.

1935: 10.000 σταφιδοπαραγωγοί καταλαμβάνουν και καταστρέφουν δημόσια κτήρια της Πύλου μετά από πυρά αστυνομικών σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους. Τριήμερες μάχες σε όλη τη Μεσσηνία καταστέλλονται με τη βοήθεια του στρατού και του ναυτικού. Νεκροί και τραυματίες.

1961: Η Βιρμανία γίνεται η πρώτη Βουδιστική Δημοκρατία.

1972: Βόμβα στα γραφεία της Εμπορικής Τράπεζας (Σοφοκλέους).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από το 2019 έχω βιώσει επαναλαμβανόμενα και συστηματικά -όπως και πολλά άλλα μέλη της κυβέρνησης- την προσπάθεια αποδόμησής μου ως προσώπου. Πρόκειται για μια τακτική που έχει ως βασικό στόχο να σπιλώσει το πρόσωπο επειδή δεν μπορεί να αποδομήσει το έργο. Τα παλαιοκομματικά οχυρά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις της πολιτικής τού σήμερα που ζητά λύσεις. Τι κάνουν λοιπόν; Οταν κάποιος παράγει απτό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο -όπως είναι για παράδειγμα το «Προλαμβάνω»- το οποίο δεν μπορούν να αμφισβητήσουν, τότε επιχειρούν να σπιλώσουν το πρόσωπο. Η βασική τους προσέγγιση είναι να παρουσιάσουν άξιους ανθρώπους ως διεφθαρμένους, φαύλους, αναξιόπιστους για να πλήξουν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Λες και ο πολίτης θα αμφισβητήσει την ίδια την πραγματικότητα, τα ίδια του τα μάτια και θα πιστέψει αυτά που λέει ή γράφει κάποιος για την πραγματικότητα που ζει ο ίδιος.

Ειρήνη Αγαπηδάκη

(Η κυρία μάς λέει για τον εαυτό της ότι είναι άξια, αδιάφθορη, αυτοδημιούργητη, αξιόπιστη και κυρίως ότι παράγει σημαντικό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο. Ο ίδιος ο πολιτικός της προϊστάμενος, ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη φαίνεται πως έχει διαφορετική γνώμη. Γι’ αυτό και δεν την παίρνει ποτέ μαζί του στις φιέστες κοπής κορδελών που πραγματοποιεί συνεχώς σε όλη τη χώρα. Παίρνει μόνο τη γενική γραμματέα του Βιλδιρίδη. Ενίοτε και τον υφυπουργό Θεμιστοκλέους. Την αναπληρώτρια υπουργό Αγαπηδάκη την έχει στο ψυγείο. Γι’ αυτό και η «δόλια» προσπαθεί να μείνει στον αφρό αυτοαποθεούμενη. Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι «πλάτες» που έχει και που την εκτόξευσαν σε αριστίνδην εκλογή στη Βουλή, μέσω της πρώτης θέσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ενώ μέχρι τότε ήταν ένα δεξιό διαδικτυακό τρολ που ασχολούνταν με τα «κακάκια του Πολάκη», δεν είναι ικανές να της εξασφαλίσουν άκοπα και μια θέση στην επόμενη Βουλή μέσω σταυροδοσίας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo