Με το θράσος που χαρακτηρίζει τα καβαλημένα καλάμια του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο Ανδρ. Καρίτζης στον κομματικό ραδιοσταθμό, την περασμένη Τρίτη, για να πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που «βρίσκεται σε σύγκρουση με όλα αυτά τα κυκλώματα τις διαφθοράς και του δικομματικού κατεστημένου στη δημόσια διοίκηση είτε αλλού, τον καιρό που ήταν κραταιά και ισχυρά, δεν θα είχε κανένα λόγο σήμερα να αρχίσει να μπλέκει ή να συζητάει ή να βρίσκεται σε επικοινωνία με δυνάμεις ή πρόσωπα που έπαιξαν έναν ρόλο σε αυτό το πράγμα που μας έφερε ως εδώ». Και κατέληξε: «Είμαι κατηγορηματικός ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός σε οποιονδήποτε θέλει να στηρίξει μια προσπάθεια ανόρθωσης της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, δεν μπορεί όμως άνθρωποι που έπαιξαν ρόλο και οδήγησαν την χώρα εδώ να αποτελούν μέρος αυτής της προσπάθειας».
Η Κατσέλη, προφανώς, δεν ανήκει σ’ αυτή την κατηγορία. Αλλιώς δε θα τη δέχονταν με ανοιχτές αγκάλες στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε θ’ ανακοίνωνε συστράτευση ο ίδιος ο Τσίπρας. Το θέμα δεν είναι ηθικό, είναι βαθύτατα πολιτικό. Και δεν αφορά το χθες, αφορά το σήμερα και το αύριο. Οσοι έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο, κάντε τον κόπο να μπείτε στην ιστοσελίδα της Κατσέλη (https://www.loukakatseli.gr). Στη μόστρα της ιστοσελίδας, στην πιο περίοπτη θέση φιγουράρει το κείμενο «Απολογισμός κυβερνητικού έργου». Είναι ένα πολυσέλιδο φυλλάδιο, στο οποίο η Κατσέλη καμαρώνει για το κυβερνητικό της έργο. Κεντρική θέση στο φυλλάδιο κατέχει το κεφάλαιο με τίτλο «Αλλαγές εργασιακών σχέσεων για διατήρηση και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας: Ολοκλήρωση δεσμεύσεων Μνημονίου».
Η πρόκληση είναι διπλή. Η Κατσέλη όχι μόνο καμαρώνει για την ολοκλήρωση των δεσμεύσεων του Μνημόνιου, αλλά και φτύνει κατάμουτρα τις εκατοντάδες χιλιάδες των νέων ανέργων, γράφοντας ότι ο εφιαλτικός αντεργατικός νόμος 3899/ 2010, που η ίδια κατήρτισε ως υπουργός Εργασίας, διατήρησε και δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας! Δεν διστάζει, μάλιστα, να περιγράψει ένα προς ένα τα αντεργατικά μέτρα που θέσπισε, γράφοντας: «Διευκολύνθηκε η χρήση μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης». «Διευκολύνονται οι νεοπροσλαμβανόμενοι νέοι από 18 έως 25 ετών να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία (sic!) διάρκειας μέχρι 24 μήνες με το 80% του κατώτατου μισθού της εκάστοτε ισχύουσας συλλογικής σύμβασης εργασίας». «Αυξήθηκε η ευελιξία απασχόλησης σε έμμεσο εργοδότη και η χρήση συμβάσεων ορισμένου χρόνου». «Δόθηκε μεγαλύτερη ευελιξία για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας».
Η Κατσέλη καμαρώνει για τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα που θέσπισε και ο ΣΥΡΙΖΑ καμαρώνει για την Κατσέλη.