Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;
  • «Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού
  • Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου
  • «Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 5 Ιούλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτικές Δίκες»Επαναστατικός Αγώνας»Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα»Δίκη Ε.Α – 15η συνεδρίαση Τετάρτη, 7.3.12
Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

Δίκη Ε.Α – 15η συνεδρίαση Τετάρτη, 7.3.12

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr7 Μαρ 2012, 00:00

Μάρτυρες εντελώς αδιάφοροι από πλευράς ποινικής επιβάρυνσης των κατηγορούμενων παρέλασαν και σήμερα από το τρομοδικείο του Κορυδαλλού. Ετσι, η διαδικασία (που διακόπηκε πρόωρα, λόγω ασθένειας της γραμματέα της έδρας) αναλώθηκε σε πολιτικές τοποθετήσεις των μελών του Επαναστατικού Αγώνα. Κατά τα άλλα, αυτή η δίκη είναι ποινική και όχι πολιτική!

Εξι μάρτυρες εξετάστηκαν, από τους οποίους οι πέντε υποτίθεται ότι θα συνεισέφεραν στην ποινική διερεύνηση της υπόθεσης (τον έκτο, που κατέθεσε πρώτος στη σειρά, τον αφήνουμε τελευταίο, γιατί πρόκειται για ξεχωριστή και ιδιαιτέρως χαρακτηριστική περίπτωση. Κανένας απ’ αυτούς τους πέντε μάρτυρες, που αναφέρθηκαν σε τέσσερις ενέργειες του ΕΑ, δεν είχε να συνεισφέρει τίποτα. Τότε γιατί τους κάλεσαν; Μπας και δημιουργήσουν εντυπώσεις. Ομως, ούτε σ’ αυτό το σημείο τα κατάφεραν και όσοι απ’ αυτούς το επεδίωξαν απλώς γελοιοποιήθηκαν.

Οπως ο Κ. Τσιάμης, τέως διευθυντής του 14ου Δημοτικού Σχολείου στην οδό Σίνα, στο οποίο έσπασαν κάποια τζάμια μετά την έκρηξη από τη ματαιωθείσα ενέργεια κατά Βουλγαράκη (την ώρα που δεν υπήρχε κανένα παιδί στο σχολείο). Εσπασαν 50 τζάμια, κατέθεσε ο συνταξιούχος σήμερα δάσκαλος. Από τη δικογραφία, όμως, που αναφέρει και το όνομα του εργολάβου που αντικατέστησε τα τζάμια, προκύπτει ότι έσπασαν 22. Γιατί υπερδιπλασίασε τον αριθμό ο κύριος τέως διευθυντής; Ε, να μην κάνει κι αυτός τον προπαγανδιστικό του τζόγο; Οταν η συνήγορος Δ. Βαγιανού του θύμισε, ευγενικά, τον πραγματικό αριθμό, έσκυψε το κεφάλι.

Οπως η Ειρ. Συγγρού, διευθύντρια του υποκαταστήματος της Eurobank στην Αργυρούπολη, που έλεγε και ξανάλεγε πόσο μεγάλες ήταν οι ζημιές, προκαλώντας την καυστική παρέμβαση του Σπ. Φυτράκη: Μας μιλάτε για τα τζάμια, αλλά για τις καταστροφές που προκαλεί το τραπεζικό σύστημα δεν λέτε. «Αυτή είναι μια μεγάλη συζήτηση, αλλά δεν νομίζω ότι είναι αντικείμενο αυτής της δίκης», προσπάθησε να ξεφύγει η κυρία. Ο αντίχτυπος θα ήταν διαφορετικός, αν για παράδειγμα έβαζαν βόμβα σ’ ένα ίδρυμα που βοηθάει τον κόσμο, επανήλθε ο Σπ. Φυτράκης, αλλά σε μια τράπεζα… Καθημερινά ακούμε ότι οι αγορές είναι θυμωμένες. Ε, μπορεί να θυμώσει και κανένας αυτόνομος με τις αγορές και να κάνει καμιά συμβολική ενέργεια ενάντιά τους.

Οπως ο Ι. Μίτζας, σεκιουριτάς στο κτίριο γραφείων της Shell, που ανέφερε ως… ύποπτο το εξής περιστατικό: ένα περίπου μήνα πριν την ενέργεια του ΕΑ, ένας άνθρωπος φωτογράφιζε φόρα-παρτίδα έξω από το κτίριο, στις 10 το βράδυ, όταν η περιοχή ήταν εντελώς έρημη! Τον πλησίασε ο ίδιος και του είπε ότι τον καταγράφουν κάμερες, αυτός κώλωσε (όπως χαρακτηριστικά είπε ο σεκιουριτάς) και του έδειξε ότι φωτογράφιζε κάποια αδέσποτα σκυλιά που ήταν ξαπλωμένα έξω από την κεντρική είσοδο του κτιρίου.

Ολοι οι μάρτυρες (στους παραπάνω πρέπει να προστεθούν ο Γ. Δημουλάς, σεκιουριτάς της Citibank, και ο Κ. Σαραφάκης, το αυτοκίνητο του πατέρα του οποίου είχε απαλλοτριωθεί και είχε χρησιμοποιηθεί σ’ αυτή την ενέργεια του ΕΑ) δεν ήταν σε θέση ν’ αναγνωρίσουν κανέναν από τους κατηγορούμενους. Ιδιαίτερα ο σεκιουριτάς της Citibank είδε από τις κάμερες τα δύο μέλη του ΕΑ που έκοψαν την αλυσίδα της πόρτας και οδήγησαν στο εσωτερικό το αμάξι με τα εκρηκτικά, αλλά το μόνο που ήταν σε θέση να πει είναι ότι φορούσαν στο πρόσωπο κάτι σαν αποκριάτικες μάσκες. Ούτε περιγραφή σωματότυπων δεν ήταν σε θέση να κάνουν.

Αξίζει, όμως, να επισημανθεί κάτι άλλο. Οπως κατέθεσαν οι μάρτυρες, στην Αντιτρομοκρατική παραδόθηκε υλικό από πολλές κάμερες και από τη Eurobank της Αργυρούπολης και από τα κεντρικά της Shell και από τα κεντρικά της Citibank στην Κηφισιά (δόθηκε ολόκληρος ο σκληρός δίσκος, κατέθεσε χαρακτηριστικά ο σεκιουριτάς). Τίποτα απ’ αυτό το υλικό δεν υπάρχει στη δικογραφία. Αρα, η Αντιτρομοκρατική, που έψαξε εξονυχιστικά όλες τις καταγραφές των καμερών, δεν βρήκε τίποτα που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βάρος των κατηγορούμενων. Κι όμως, είναι όλοι κατηγορούμενοι για όλες τις ενέργειες του ΕΑ! Και κουβαλούν σαν μάρτυρες ανθρώπους που δεν έχουν να καταθέσουν τίποτα!

Οπως είπαμε, εκείνο που κυριάρχησε και σ’ αυτή τη διαδικασία ήταν ο πολιτικός λόγος των μελών του ΕΑ. Πριν ακόμη αρχίσει η εξέταση των μαρτύρων, δόθηκε ο λόγος στον Ν. Μαζιώτη για να κάνει μια τοποθέτηση σχετικά με την ενέργεια στο ΑΤ Ν. Ιωνίας. Ο πρόεδρος αρχικά συνέστησε στον Μαζιώτη να μη χρησιμοποιεί τον όρο μπάτσοιστο δικαστήριο, για να του απαντήσει ο τελευταίος χαμογελώντας, ότι έτσι τους λέει ο λαός –παλιότερα τους έλεγε μπασκίνες– κι ότι έχουν γραφτεςί και σχετικά τραγούδια. Η ενέργεια στο ΑΤ Ν. Ιωνίας είναι ριζικά διαφορετική από την ενέργεια ενάντια στα ΜΑΤ στο υπυργείο Πολιτισμού, σημείωσε ο Ν. Μαζιώτης. Ηταν μια προειδοποιητική ενέργεια, που ήρθε μετά τις δηλώσεις του αρχιπραίτορα Β. Πολύδωρα, ότι οι αστυνομικοί έχουν ευαίσθητο νευρικό σύστημα και μπορούν να τραβήξουν και όπλο. Η απάντηση του ΕΑ ήταν ότι αν οι μπάτσοι έχουν ευαίσθητο νευρικό σύστημα, και εμείς έχουμε ευαίσθητα αντανακλαστικά. Η ενέργεια αυτή ήταν η προειδοποίηση της οργάνωσης ενάντια στις συνεχείς κτηνωδίες κατά των φοιτητών που κινητοποιούνταν ενάντια στο νόμο Γιαννάκου, ενάντια σε φαινόμενα όπως το λιντσάρισμα του κύπριου φοιτητή στη Θεσσαλονίκη, που κάλυπταν υπουργός και αρχηγός της Αστυνομίας. Ακόμα και οι συνδικαλιστές μπάτσοι μιλούσαν τότε ότι πρέπει να μπει τέρμα στο «άβατο των Εξαρχείων». Αυτό έκαναν ο Κορκονέας με τον Σαραλιώτη. Ο ΕΑ είχε προειδοποιήσει ότι θα υπάρξουν νεκροί και δεν διαψεύστηκε.

Η ενέργεια ενάντια στη Eurobank στην Αργυρούπολη ήταν μια ουσιαστική και όχι συμβολική ενέργεια, επεσήμανε η Π. Ρούπα. Ευελπιστούσε να συμβάλει στην αποσταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος που ευθύνεται για εγκλήματα κατά του ελληνικού λαού. Αναφέρθηκε αναλυτικά στο ρόλο των τραπεζών γενικά και της οικογένειας Λάτση ειδικότερα, στη συνεργασία αυτής της καπιταλιστικής φαμίλιας με τη Deutschebank, στον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε η Eurobank στο σκάνδαλο του χρηματιστήριου, με το οποίο κατέστρεψαν κόσμο και κοσμάκη εξαπατώντας τον και ληστεύοντάς τον. Οταν χτυπιέται μια τράπεζα ο κόσμος χαίρεται, είπε, και έφερε σαν παράδειγμα το γεγονός ότι τη νύχτα της 12ης Φλεβάρη γέροι άνθρωποι προσπαθούσαν να σπάσουν τράπεζες εκφράζοντας το μίσος τους. Κατέληξε τονίζοντας ότι είναι καθήκον της κοινωνικής επανάστασης να απαλλοτριώσει τις τράπεζες και να μη πληρωθεί δεκάρα από τα κρατικά χρέη προς αυτές.

Αντίθετα, συμβολικό χαρακτήρισε η Π. Ρού-πα το χτύπημα που επιχειρήθηκε από τον ΕΑ ανεπιτυχώς (δεν έσκασε ο εκρηκτικός μηχανισμός) κατά της Shell. Ο συμβολικός χαρακτήρας της ενέργειας, είπε, ήταν αναντίστοιχος προς το στόχο. Γιατί η Shell είναι ένας μεγάλος στόχος για όλο τον πλανήτη. Αναφέρθηκε αναλυτικά στα εγκλήματα που έχουν γίνει και εξακολουθούν να γίνονται στο όνομα του πετρέλαιου, με πρωταγωνιστή και τη Shell. Εγκλήματα κατά ολόκληρων λαών, αλλά και κατά της φύσης. Η ιστορία του πετρελαίου, είπε, είναι βαμμένη με αίμα. Πόλεμοι, πραξικοπήματα, τεράστιες καταστροφές, υπερεκμετάλλευση και εξαθλίωση ολόκληρων λαών και φυσικών πόρων, αποικιοκρατία. Ειδικά για τη Shell αναφέρθηκε στον αγώνα του λαού στο Δέλτα του Νίγηρα, που εξελίχτηκε σε ένοπλο αγώνα. Διάβασε χαρακτηριστικές δηλώσεις κατοίκων του Δέλτα για τα εγκλήματα της Shell και των άλλων εταιριών. Αυτός ο ωραίος αγώνας, κατέληξε, αποτελεί παράδειγμα για το πώς πρέπει ν’ αντιμετωπίζονται αυτοί οι εγκληματίες. Με εξεγέρσεις και με τα όπλα.

Σοβαρά, τώρα, θα μας δικάσετε για λογαριασμό μιας πολυεθνικής του πετρελαίου; είπε απευθυνόμενος στους δικαστές ο Ν. Μαζιώτης, για ν’ αναφερθεί στη συνέχεια στο ρόλο που έπαιξε η Shell στους πολέμους κατά του Ιράκ. Σε άλλη, εκτενέστερη παρέμβασή του αναφέρθηκε στο «κοινωφελές ίδρυμα» της Citibank. Φαντάζομαι, είπε με φανερή ειρωνία, ότι ο ελληνικός λαός θα στενοχωριόταν πολύ αν η οργάνωση ανατίναζε το κτίριο! Αναφέρθηκε αναλυτικά στα εγκλήματα του συγκεκριμένου τραπεζικού κολοσσού και των ομοίων του και περιέγραψε τη συγκεκριμένη ενέργεια (η οποία δεν ήταν επιτυχής) ως μέρος μιας στρατηγικής της οργάνωσης να σαμποταριστούν δομές του υπερεθνικού κεφάλαιου την περίοδο της κρίσης. Ο ΕΑ ήθελε να σαμποτάρει την παρουσία της Citibank στην Ελλάδα, να σηκωθεί να φύγει. Γι’ αυτό έβαλε έναν τόσο μεγάλο εκρηκτικό μηχανισμό. Κι εσείς, κατέληξε, θα μας δικάσετε για λογαριασμό αυτών των καθαρμάτων, αυτών των παγκόσμιων ληστών και εγκληματιών. Διάβασε από την προκήρυξη του ΕΑ αποσπάσματα για την εγκληματική διεθνή δράση της Citibank, ενώ άλλα στοιχεία τα συμπλήρωσε προφορικά.

Κι ερχόμαστε στον πρώτο μάρτυρα, που δεν είναι παρά ο ιδιοκτήτης φωτοτυπάδικου στην πολυκατοικία που βρίσκεται το γραφείο της Μ. Δαλιάνη. Από το φαξ του μαγαζιού του η συνήγορος έστειλε στο «Ποντίκι» τη δήλωση ανάληψης της πολιτικής ευθύνης από τα μέλη του ΕΑ (τη δήλωση είχε πάρει η συνήγορος Δ. Βαγιανού, είχε κάνει τη συνεννόηση με την εφημερίδα και παρακάλεσε τη συνάδελφό της να τη στείλει, επειδή η ίδια έλειπε εκτός Αθηνών). Το γεγονός, λοιπόν, θεωρήθηκε… ύποπτο από την Αντιτρομοκρατική και από την ανακρίτρια. Και τι έκαναν; Εβαλαν στη δικογραφία το φαξ από τη δεύτερη σελίδα και μετά, παραλείποντας την πρώτη σελίδα που είχε το όνομα, τη διεύθυνση και το τηλέφωνο της Δ. Βαγιανού!

Με σκληρά λόγια μίλησαν οι συνήγοροι Δ. Βαγιανού, Σπ. Φυτράκης, Μ. Δαλιάνη και Αν. Παπαρρούσου, υπερασπιζόμενοι αυτό που έχουν κατακτήσει οι δικηγόροι όσων κατηγορούνται για πολιτικά αδικήματα, να βοηθούν τους εντολείς τους να δημοσιοποιούν τις πολιτικές τους απόψεις. Στην πολιτική ορολογία αυτό λέγεται προβοκάτσια κατά των συνηγόρων υπεράσπισης, είπε η Αν. Παπαρρούσου, καταγγέλλοντας ότι δική της κάρτα, στην οποία είχε γράψει και το τηλέφωνο του Σπ. Φυτράκη και την οποία έδωσε στον ήδη συλληφθέντα Σ. Νικητόπουλο, όταν παρέστη στην έρευνα του πατρικού του σπιτιού, θεωρήθηκε από την ανακρίτρια «ύποπτη» και στάλθηκε για γραφολογική έρευνα και για έρευνα DNA!

Διαδικασία τρομοκράτησης των δικηγόρων κατήγγειλε η Π. Ρούπα, επειδή δημοσιοποίησαν τη δήλωση των τριών έναντι της δίωξής τους, ενώ ο Ν. Μαζιώτης δήλωσε σίγουρος ότι θα φτάσουν στο σημείο να βάζουν και τους δικηγόρους στη φυλακή, όπως έχει γίνει με δικηγόρους της RAF.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔίκη ΣΠΦ – 8η Συνεδρίαση, Παρασκευή 2.3.12
Επόμενο άρθρο Ενα σκανδαλώδες νομοσχέδιο

Σχετικά Αρθρα

Δίκη “Επαναστατικού Αγώνα” – 52η συνεδρίαση Τετάρτη, 3.4.13

Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα 3 Απρ 2013, 00:00

Δίκη “Επαναστατικού Αγώνα” – 51η συνεδρίαση Παρασκευή, 15.3.13

Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα 15 Μαρ 2013, 00:00

Δίκη “Επαναστατικού Αγώνα” – 50η συνεδρίαση Πέμπτη, 14.3.13

Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα 14 Μαρ 2013, 00:00

Δίκη “Επαναστατικού Αγώνα” – 49η συνεδρίαση Δευτέρα, 11.3.13

Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα 11 Μαρ 2013, 00:00

Δίκη “Επαναστατικού Αγώνα” – 48η συνεδρίαση Παρασκευή, 8.3.13

Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα 8 Μαρ 2013, 00:00

Δίκη “Επαναστατικού Αγώνα” – 47η συνεδρίαση Δευτέρα, 4.3.13

Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα 4 Μαρ 2013, 00:00
Ροή Ειδήσεων
Αγροτικά

Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;

Με την απόφαση για τη διακίνηση ζωοτροφών παντού, η ευλογιά φούντωσε σε Λάρισα και Μαγνησία, αντί να περιοριστεί

5 Ιούλ 2025, 10:41
Πολιτισμός

«Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού

5 Ιούλ 2025, 09:14
Εργατικά

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

5 Ιούλ 2025, 07:49
Υγεία

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

5 Ιούλ 2025, 07:30
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

4 Ιούλ 2025, 21:30
Πολιτική

Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

4 Ιούλ 2025, 20:22
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

4 Ιούλ 2025, 14:41
Καταστολή

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

4 Ιούλ 2025, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

3 Ιούλ 2025, 22:02
Πολιτική

Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας

3 Ιούλ 2025, 14:53
Παιδεία

Στρατηγικό Σχέδιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης 2025 – 2027

Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία

3 Ιούλ 2025, 08:52
Διεθνή

Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)

3 Ιούλ 2025, 07:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούλη

3 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Να σπάσει εν τη γενέσει της η προσπάθεια ποινικής απαλλαγής των λαμόγιων

Την καταδίκη σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζήτησε η εισαγγελέας Νταγιάντα στη δίκη των 7 μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

2 Ιούλ 2025, 22:08
Διεθνή

Γάζα: Παιχνίδια ψυχολογικού πολέμου από Τραμπ-Νετανιάχου

2 Ιούλ 2025, 13:36
Η παπάρα

Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του

2 Ιούλ 2025, 12:01
Κόντρες

Κούλη πεσόντος πας Σαλμάς ξυλεύεται

2 Ιούλ 2025, 09:59
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

Βενεζουέλα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1811).

Ρουάντα, Μπουρούντι: Ημέρα εθνικής ενότητας – ειρήνης.

1932: Πραξικόπημα Σάλαζαρ στην Πορτογαλία, εγκαθίδρυση δικτατορίας (ως το 1974).

1975: 32 βασανιστές της δικτατορίας παραπέμπονται σε στρατοδικείο.

1988: Βόμβες στον πρώτο όροφο της Διεύθυνσης Βιομηχανίας Νομαρχίας Δυτικής Αττικής και στον ημιώροφο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του ΠΕΡΠΑ (ΕΛΑ).

1994: Επιστρέφει ο Γιάσερ Αραφάτ στη Δυτική Οχθη μετά από 27 χρόνια εξορίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo