Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 18 Γενάρη
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 17 Γενάρη
  • Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
  • Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;
  • 32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Στη μέγκενη του Μνημόνιου
Παιδεία

Στη μέγκενη του Μνημόνιου

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Ιαν 2012, 00:00

Με άγριες διαθέσεις μπήκε το 2012 για τους εκπαιδευτικούς. Σε συνάντηση που είχε με την ΟΛΜΕ, η Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί ακόμη κι αυτός ο διαγωνισμός της ντροπής, ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών και οι διορισμοί για το 2012 θα κινηθούν σε μηδενικά επίπεδα. Ετσι, μετά τον μποναμά του νέου μισθολόγιου, που προβλέπει μισθούς άγριας πείνας των 660 ευρώ για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς ήρθε τώρα και η χαριστική βολή.

Η μέγκενη του Μνημόνιου σφίγγει απειλητικά την εκπαίδευση. Από τις 546 όλες κι όλες προσλήψεις που έγιναν πέρυσι (133 στην πρωτοβάθμια και 413 στη δευτεροβάθμια) θα αγγίξουμε το 2012 το μηδέν. Η φθίνουσα πορεία στους διορι-   σμούς την τελευταία τετραετία είναι χαρακτηριστική. Το υπουργείο Παιδείας προετοίμαζε το έδαφος για τη σημερινή απελπιστική κατάσταση. Από τις 7.836 προσλήψεις το 2008 οδηγηθήκαμε στις 5.556 το 2009 και πέσαμε στις 2.825 το 2010, προσλήψεις που και πάλι ήταν ψίχουλα μπροστά στις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης.

Με πολυπληθή τμήματα, με μπαράζ συγχωνεύσεων-καταργήσεων σχολείων, με την εξαφάνιση των τμημάτων ένταξης, ενισχυτικής διδασκαλίας, με εκπαιδευτικούς-μπαλαντέρ ανάμεσα σε δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια, με χρηματοδοτήσεις-ψίχουλα στις σχολικές επιτροπές, κ.λπ., το υπουργείο Παιδείας συναγωνίζεται τις άλλες δομές του κρατικού μηχανισμού στην επίδειξη υποτέλειας στις απαιτήσεις των τροϊκανών και του κεφαλαίου.

Κι ενώ έχουν έρθει τα πάνω-κάτω στην εκπαίδευση, όπως άλλωστε και σ’ όλη την εργαζόμενη κοινωνία, η επαίσχυντη συνδικαλιστική γραφειοκρατία των εκπαιδευτικών, που πούλησε ως τώρα όλους τους μεγάλους αγώνες τους, συνεισφέροντας τα μέγιστα στην εμπέδωση της αναποτελεσματικότητάς τους (πρόσφατη είναι η εμπειρία από τη μεγάλη απεργία των δασκάλων το 2006) και «ξόδεψε» την τελευταία διετία στις σκόρπιες ντουφεκιές των κεφαλών του αστικού γραφειοκρατικού συνδικαλισμού (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ), συναντάται με την υπουργό Παιδείας, για να της κουνήσει τάχα το δάκτυλο ότι η εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας στους εκπαιδευτικούς αποτελεί αιτία πολέμου. Και η καλή Διαμαντοπούλου διαβεβαιώνει πως η εφεδρεία δεν έχει εφαρμογή στην εκπαίδευση, μετά τα στοιχεία που η ίδια κατέθεσε, πως είχε απλά «συμβολικό χαρακτήρα», γιατί πράγματι το στοίχημα ήταν να αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ και να καμφθεί η συνταγματική επιταγή για την απαγόρευση απολύσεων στο δημόσιο.

Και μετά από αυτές τις διαβεβαιώσεις, ΟΛΜΕ και ΔΟΕ σιωπούν και κάνουν πως δεν άκουσαν το δεύτερο απειλητικό καμπανάκι που χτύπησε η Διαμαντοπούλου, όταν μίλησε για την «ορθολογική διαχείριση του προσωπικού στο χώρο της εκπαίδευσης», η οποία «πρέπει να γίνεται βάσει θεσμών που εξασφαλίζουν αξιοκρατία και διαφάνεια». Η υπουργός Παιδείας έθεσε ευθέως το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου, την επιστροφή δηλαδή του επιθεωρητισμού, που θα αποτελέσει το μοχλό, σε συνδυασμό με την κατάργηση σχολικών μονάδων και οργανικών θέσεων, για τις απολύσεις στην εκπαίδευση.

Εν τω μεταξύ, υπουργείο Παιδείας, διευθυντές εκπαίδευσης και περιφερειακοί διευθυντές συνεχίζουν αταλάντευτα το έργο της καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Οπως καταγγέλλει η ΟΛΜΕ, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Αττικής Κουμέντος, προφανώς με τις πλάτες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, υποχρεώνει τους εκπαιδευτικούς να εργαστούν υπερωρίες, Σάββατα και αργίες, χωρίς μάλιστα να έχουν εξασφαλιστεί οι αναγκαίες πιστώσεις, με το άλλοθι της αναπλήρωσης των «χαμένων ωρών» από τις μαθητικές καταλήψεις. Ολη η διοικητική ιεραρχία του υπουργείου θέλει να τιμωρήσει μαθητές και καθηγητές, τους πρώτους γιατί αγωνίστηκαν και τους δεύτερους γιατί δε μπήκαν με τραμπούκικο τρόπο εμπόδιο στον αγώνα τους.

 Εκτός, όμως,  από την επίθεση στους μισθούς και τις εργασιακές σχέσεις, οι εκπαιδευτικοί θα δουν να κατακρεουργείται ακόμη κι αυτό το αίτημα της επιμόρφωσής τους. Οχι πανεπιστημιακού τύπου επιμόρφωση δε θα δουν, αλλά θα χάσουν κι αυτή που είχαν μέχρι πέρυσι, μετά την ουσιαστική κατάργηση των Διδασκαλείων (διετούς διάρκειας), με το υποκριτικό επιχείρημα της αναμόρφωσής τους. Το φθηνό, ευέλικτο σχολείο, της απόκτησης απλά «των δεξιοτήτων για τον 21ο αιώνα» απαιτεί και το ανάλογο εκπαιδευτικό προσωπικό. Γι’ αυτό η επιμόρφωση θα είναι της πλάκας, ταχύρρυθμη (τρίμηνη, εξαμηνιαία, ετήσια, όπως δήλωσε η Διαμαντοπούλου).

Στη συνάντηση με την υπουργό Παιδείας, η ΟΛΜΕ ζήτησε να παγώσουν οι προω-  θούμενες αλλαγές για το «νέο Λύκειο» και το «νέο Τεχνολογικό Λύκειο». Η φράου Αννα, όμως, φάνηκε αδιάλλακτη και είπε  ότι συνεδρίασε η διακομματική επιτροπή και έγινε η προετοιμασία για να κατατεθεί στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο. «Ο χρόνος δεν παγώνει, η χώρα προχωρά, τα ζητήματα είναι τεράστια. Μια κυβέρνηση που έχει διακομματική συμφωνία είναι το ιδανικό περιβάλλον για να προωθηθούν θέματα Παιδείας. Εύχομαι και ελπίζω να υπάρχει αυτή η συναίνεση», δήλωσε. Η υπουργός Παιδείας ελπίζει, με δεκανίκι τον έτερο Καππαδόκη, τη ΝΔ, με την οποία ψήφισε σε αγαστή συνεργασία το άλλο μεγάλο έκτρωμα, το νόμο-πλαίσιο, που βάζει την ταφόπλακα στο δημόσιο Πανεπιστήμιο, ότι θα προωθήσει τώρα και τα σχέδια για το φθηνό, αυταρχικό Λύκειο της απόλυτης εξειδίκευσης. Επειδή, όμως, την έχουν φάει οι έγνοιες να λανσάρεται διαρκώς ως μια εκ των εγκεφάλων της διαχείρισης της οικονομικής και πολιτικής κατάστασης της χώρας και οι έγνοιες της εσωκομματικής σκυταλοδρομίας για την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ, και επειδή βλέπει ότι πιθανόν να μην προκάνει, άφησε διά παν ενδεχόμενο ανοικτό και το ζήτημα οι φετινοί μαθητές της Α΄ Λυκείου (στην οποία, σημειωτέον, εφαρμόζονται οι αλλαγές που σκάρωσε για το «νέο Λύκειο») να πάνε στις εισαγωγικές εξετάσεις για το Πανεπιστήμιο με το υπάρχον σύστημα, διότι, λέει, επιθυμία της είναι μια τέτοια αλλαγή να έχει την πολιτική συναίνεση όλων των κομμάτων. Προς τούτο, ανέθεσε τη διαμόρφωση του νέου εξεταστικού στον γνωστό και μη εξαιρετέο Μπαμπινιώτη (που χρησιμοποίησε στην προετοιμασία των «μεταρρυθμίσεών» της η προηγούμενη κυβέρνηση Καραμανλή), ο οποίος, κατά την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», έσπευσε να αποδεχτεί την πρόταση της υπουργού και δεσμεύτηκε ότι θα παρουσιάσει σχέδιο του νέου εξεταστικού εντός δεκαημέρου!

Ο Μπαμπινιώτης αναμένεται, λοιπόν, να κάνει την κωλοτούμπα και να συγκεράσει τις προτάσεις που ο ίδιος διατύπωνε, όντας επικεφαλής της «επιτροπής Μπαμπινιώτη» (κατάργηση κατευθύνσεων στο Λύκειο, σύστημα πολλών επιλογών, εξετάσεις δυο και τρεις φορές το χρόνο για την εισαγωγή στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, κ.λπ.), με τις αλλαγές που έχει εξαγγείλει για το «νέο Λύκειο» η Διαμαντοπούλου. Αλλωστε, δεν είναι και τόσο δύσκολο να κάνει το μπαλαμούτι, αφού η ουσία και των δυο μοντέλων παραμένει η ίδια.

Γιούλα Γκεσούλη

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟ Παπούλιας και οι μπάτσοι του
Επόμενο άρθρο Παιχνίδια υφαρπαγής συναίνεσης από τους πανεπιστημιακούς

Σχετικά Αρθρα

Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ ενάντια στα Ξενόγλωσσα Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών με δίδακτρα

Καλεί σε μαζική παράσταση στη Σύγκλητο

Παιδεία 13 Ιαν 2026, 21:28

Περνούν από Πειθαρχικό νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς στη Λακωνία

Επειδή συμμετείχαν στη νόμιμη απεργία αποχή από την αξιολόγηση

Εργατικά 13 Ιαν 2026, 20:34

Διαγραφές φοιτητών: Πώς ο Μητσοτάκης γεμίζει τη δεξαμενή πελατών των ιδιωτικών «πανεπιστημίων»

Αυτό αποκαλύπτουν οι λίστες των διαγραφέντων φοιτητών

Παιδεία 11 Ιαν 2026, 10:05

Προκήρυξη νέας απεργίας-αποχής από την Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Προκλητική κατεπείγουσα δεύτερη αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου κατά της ΟΔΠΤΕ

Παιδεία 8 Ιαν 2026, 14:57

Η κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών σφίγγει ακόμη πιο πολύ τη θηλιά στο λαιμό του δημόσιου σχολείου

Μέτρο συνδεδεμένο με την «αυτονομία» της σχολικής μονάδας και την αξιολόγηση

Παιδεία 7 Ιαν 2026, 20:28

Η κυβέρνηση της μέγιστης αναλγησίας διέγραψε 308.605 φοιτητές

Παιδεία 2 Ιαν 2026, 19:20
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Γενάρη

18 Ιαν 2026, 00:01
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

17 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

16 Ιαν 2026, 19:58
Πολιτική

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

16 Ιαν 2026, 14:01
Αγροτικά

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

16 Ιαν 2026, 11:41
Αγροτικά

Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά

16 Ιαν 2026, 10:04
Διεθνή

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

16 Ιαν 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

16 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

15 Ιαν 2026, 21:35
Κόντρες

Νέο unfair από τον Τασούλα

15 Ιαν 2026, 14:53
Διεθνή

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

15 Ιαν 2026, 11:58
Ιστορία

«Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»

107 χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ

15 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

15 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

14 Ιαν 2026, 22:40
Διεθνή

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

14 Ιαν 2026, 20:50
Κόντρες

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

14 Ιαν 2026, 14:49
Πολιτική

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

14 Ιαν 2026, 11:02
Καταστολή

Προσφυγικό: πενταετές σχέδιο απελάσεων, στρατοπέδων και ψηφιακής επιτήρησης από την Κομισιόν

14 Ιαν 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Γενάρη

14 Ιαν 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Γενάρη

Τυνησία: Ημέρα επανάστασης (1956).

Ταϊλάνδη: Ημέρα ενόπλων δυνάμεων.

1947: Ναυάγιο «Χειμάρας», πνιγμός εβδομήντα πολιτικών κρατουμένων που ταξίδευαν δεμένοι.

1974: Βόμβες σε αυτοκίνητα ξένων αποστολών στο κέντρο της Αθήνας (“Λαϊκές Απελευθερωτικές Ομάδες Σαμποτάζ”).

1989: Πυροβολείται και τραυματίζεται στα πόδια ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Ταρασουλέας (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στην κοινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε, με σχέδιο και σοβαρότητα, όλους τους παράγοντες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε επιδίωξα πολιτειακό ή άλλο αξίωμα. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά συνειδητή επιλογή προσφοράς, ως συμβολή σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της χώρας μας, στη θωράκιση των θεσμών και στην πρόοδο της κοινωνίας μας. […] Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

(Μας δουλεύει ο μπατζανάκης του κύπριου προέδρου. Δεν βρήκε τίποτα πιο πρωτότυπο να πει, πέραν της «εθνικής προσφοράς». Αυτό, δηλαδή, που λένε όλοι οι αστοί πολιτικοί. Δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές, όταν λέει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε επεδίωξε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα, ενώ έχει καταλάβει το Νο 2 πολιτειακό αξίωμα. Νο 2 όχι βάσει πρωτοκόλλου, αλλά βάσει πολιτικής πράξης. Ακόμα και οι πρωτάρηδες στην πολιτική ανάλυση γνωρίζουν πως στα προεδρικά συστήματα ο «προσωπάρχης» του προέδρου είναι ο αντ’ αυτού, ο άνθρωπος μπροστά στον οποίο «βαράνε προσοχές» οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες. Οταν λοιπόν καταλαμβάνεις τέτοιο πόστο, είσαι «τίγκα» στις πολιτικές φιλοδοξίες. Και όταν υποστηρίζεις το αντίθετο, είσαι -απλούστατα- ένας χαμηλού επιπέδου υποκριτής. Αλήθεια, δεν υπήρχε άλλος για ν’ αναλάβει το πόστο του αντ’ αυτού, εκτός από τον μπατζανάκη του προέδρου, που δεν είχε μάλιστα πολιτικές φιλοδοξίες; Πόσο φτηνό… Αμ το άλλο; Παραιτήθηκε, λέει, για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Ωπα, ρε μεγάλε. Επειδή παραιτήθηκες, θα πάψει η «εργαλειοποίηση εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων», αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε σε διαγωνισμό… μωρίας. Αν αναλάμβανες κάποια ευθύνη προσωπίκά, θα το συζητούσαμε. Αλλά εσύ παραιτήθηκες δηλώνοντας ότι φεύγεις «με αίσθημα υπερηφάνειας για όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια». Οπότε, αν υποτεθεί ότι η επίθεση αφορά τις «εθνικές επιδιώξεις» -αν, λέμε- αυτοί που την οργανώνουν δεν έχουν κανένα λόγο να τη σταματήσουν. Ούτε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα είναι λιγότερο οδυνηρά για τον μπατζανάκη σου)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo