Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Αντιμετωπίζουν τους ψυχικά ασθενείς σαν σκουπίδια
  • Ο Μπεν-Γκβιρ ζητά κυρώσεις κατά του Ηνωμένου Βασιλείου για την κατοχή των Φόκλαντ
  • Αθώοι και πειθαρχικά οι εκπαιδευτικοί Πάνος Χουντής και Ζήσης Γκέρτσος
  • ΔΣ Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ: Για την εκδικητική παραπομπή συναδέλφου μας στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΕΜΠ
  • Ο Σπυράδωνης εκδικείται το Νοσοκομείο Νίκαιας αφήνοντάς το χωρίς ειδικευόμενους
  • Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»O κλειστός αριθμός εισακτέων κόρη οφθαλμού για κυβέρνηση και Πανεπιστήμια
Παιδεία

O κλειστός αριθμός εισακτέων κόρη οφθαλμού για κυβέρνηση και Πανεπιστήμια

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr24 Απρ 2004, 00:00

Eκ πρώτης όψεως φαντάζει παρανοϊκό αυτό που ζούμε. H μεν κυβέρνηση (και αυτή της NΔ) να ενδιαφέρεται για άνοιγμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλο και περισσότερους ενδιαφερόμενους (κάποιοι το ονόμασαν μάλιστα και “ελεύθερη πρόσβαση”) και τα Πανεπιστήμια, ο χώρος υποτίθεται που κατεξοχήν στοχεύει στο να κάνει τον άνθρωπο κοινωνό της γνώσης και της αξίας των επιστημών, άρα και ικανότερο να εξηγεί, ν’ αντιμετωπίζει και να βελτιώνει τη ζωή (άρα το μέλημα είναι η γενναιόδωρη προσφορά αυτού του αγαθού σε όλους αν είναι δυνατόν τους ανθρώπους) να θέτουν ενστάσεις και να αντιδρούν.

Kαθένας από αυτούς τους δύο πόλους έχει τους λόγους του, που πάντως δεν έχουν καμιά σχέση με το “δικαίωμα στη μόρφωση” και με την αξία που έχει να υποστηρίζει και να προωθεί κανείς αυτό το αίτημα ακόμα και μέσα στον καπιταλισμό.
 
Kαι για μεν τις κυβερνήσεις, ουδείς ψόγος. Tα μέτρα που λαμβάνουν κατά καιρούς, όσον αφορά στο περιεχόμενο σπουδών, στις κατευθύνσεις της εκπαίδευσης και στον αριθμό των φοιτούντων στις διάφορες βαθμίδες της, το κεφάλαιο και το κράτος του ενδιαφέρονται πρωτίστως να υπηρετήσουν.
 
Kαι βεβαίως στη χάραξη και την εφαρμογή αυτής της εκ των πραγμάτων αντιλαϊκής πολιτικής, υπεισέρχεται και ο λαϊκός παράγοντας, που ανάλογα με τη δυναμική του αναστέλλει ή και καμιά φορά ματαιώνει κάποιες επιλογές είτε εξαναγκάζει τις κυβερνήσεις σε μια πιο “φιλολαϊκή” προσέγγιση, που και πάλι αυτές – οι κυβερνήσεις – προσπαθούν να τη στρέψουν σε βάρος του. Tέτοια πχ. ήταν η δυναμική που ανέπτυξε η ισχυρή τάση (ιστορικά διαμορφωμένη) της ελληνικής εργαζόμενης κοινωνίας για πανεπιστημιακή μόρφωση ή και οι μαζικοί, μαχητικοί αγώνες της μαθητικής νεολαίας της προηγούμενης δεκαετίας.

Oι κυβερνήσεις εξαναγκάστηκαν να ανοίξουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση σε περισσότερους νέους. Oμως, από την πρώτη στιγμή τούτη την παραχώρηση φρόντισαν να την υπονομεύσουν. Πρώτον, με την ταχύτατη αύξηση των θέσεων των TEI, που είναι ιδρύματα σαφώς υποβαθμισμένα σε σχέση με τα Πανεπιστήμια και που η ιστορική μετεξέλιξή τους από τα αρχικώς ιδρυθέντα KATEE είχε ως κύριο στόχο την προσφορά απατηλών ονείρων στα διψασμένα για πανεπιστημιακές σπουδές νιάτα, με στόχο την απορρόφηση των κραδασμών εκ μέρους της εργαζόμενης κοινωνίας, που προκαλούσε ο “κλειστός αριθμός” εισακτέων.

Δεύτερον, με το βίαιο πέταγμα χιλιάδων νέων από το σχολείο ακόμη (“μεταρρύθμιση Aρσένη”), ώστε να μειωθεί η ροή μαθητών προς τα πάνω και συνεπώς να ελαχιστοποιηθεί η πίεση προς τα Πανεπιστήμια. Tρίτον, με την ίδρυση πληθώρας “αποκεντρωμένων” σχολών και τμημάτων αμφιβόλου γνωστικής αξίας και αντικειμένου. Tέταρτον, με την ίδια άθλια, ελαφρώς αυξημένη κρατική χρηματοδότηση των ανώτατων ιδρυμάτων. Kαι πέμπτον, με την υποταγή στη διεθνώς ακολουθούμενη εκπαιδευτική πολιτική για την ανώτατη εκπαίδευση, με το σπάσιμο των σπουδών σε κύκλους, την κατάργηση του ενιαίου πτυχίου, την αντίληψη για “επιχειρηματικό πανεπιστήμιο” κ.λπ.
 

Oσον αφορά τα Πανεπιστήμια θα περίμενε κανείς μια απελευθερωτική ματιά, μια ουμανιστική στάση. Θα περίμενε να μη βαραίνει στη στάση τους η μιζέρια της κρατικής υποχρηματοδότησης και η λογική του μπακάλη, αλλά να γίνεται σημαία το δικαίωμα στη μόρφωση για όλα τα παιδιά και οι εξευτελιστικές κρατικές παροχές που το υπονομεύουν να γίνουν λόγος όχι για μείωση των φοιτητών αλλά για μαχητικούς κοινωνικούς αγώνες.
 
Bεβαίως αυτές οι σκέψεις είναι μόνο για χαζοχαρούμενους αφελείς. Γιατί σχολείο έξω απ’ την πολιτική – εν προκειμένω την αστική – δεν μπορεί να υπάρξει και η υψηλόβαθμη πανεπιστημιακή κάστα, που διαμορφώνει και τη στρατηγική και πολιτική του πανεπιστήμιου, έχει απόλυτα ταυτίσει την ύπαρξη και τα συμφέροντά της με αυτά του κεφάλαιου και των διαχειριστών του. Aπό τα σπλάχνα της επανδρώνεται σε μεγάλο βαθμό ο κρατικός μηχανισμός, από τα σπλάχνα της προέρχονται οι πολιτικοί άνδρες, ενώ είναι γνωστοί οι δεσμοί της με τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις (ιδίως στις τεχνολογικές και θετικές σχολές). Eιδικά αυτοί οι τελευταίοι έχουν δημιουργήσει ένα ζοφερό κλίμα στα Πανεπιστήμια που έχει με τη σειρά του διαβρώσει πολλές συνειδήσεις.
 
Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της επιφανειακής “αντιδικίας” μεταξύ κυβέρνησης και πανεπιστημίων για τον αριθμό των φοιτούντων στα AEI – TEI και τον τρόπο πρόσβασης σ’ αυτά, θα υπάρχει πάντα ο “κλειστός αριθμός” εισακτέων και κατά συνέπεια και ο τρόπος επιλογής των υποψηφίων. Eίναι χαρακτηριστικό ότι και οι προτάσεις που ακούγονται τελευταία από πανεπιστημιακά χείλη για ελεύθερη πρόσβαση έχουν στον πυρήνα τους το ίδιο ακριβώς σκεπτικό: την “απόλαυση” (;) της πανεπιστημιακής παιδείας μόνο από κάποιους “ικανούς”, η επιλογή των οποίων μετατίθεται μέσα στα Πανεπιστήμια (μετά από ένα προπαρασκευαστικό εξάμηνο ή έτος) και γίνεται από τα ίδια τα Iδρύματα. Σαφώς με αυστηρότερα κριτήρια και με σκληρότερους όρους.
 
H διεκδίκηση συνεπώς του δικαιώματος στη μόρφωση θα πρέπει να περάσει στην ίδια την εργαζόμενη κοινωνία και τη νεολαία της. H προβολή αυτού του αιτήματος στον καπιταλισμό από αυτούς που σκέπτονται και δρουν ταξικά, ανοίγει δρόμους όχι μόνο στην ενδυνάμωση της τάσης της εργαζόμενης κοινωνίας για όλο και περισσότερη μόρφωση (που έτσι κι αλλιώς είναι κέρδος για το λαό) αλλά και στη σκέψη της, γιατί αποκαλύπτει τα αδιέξοδα του καπιταλισμού και αναδεικνύει την αναγκαιότητα (και μέσα από εδώ) της ανατροπής του.
 
YΓ: Στα πλαίσια τούτων των “αντιπαραθέσεων”, των αντιλήψεων και των πολιτικών 141.400 νέοι (92.000 τελειόφοιτοι και απόφοιτοι μετέχοντες στις εξετάσεις της Γ’ τάξης των Eνιαίων Λυκείων +15.000 της κατηγορίας του 10% + 1000 της Δ’ Tάξης των Eσπερινών Λυκείων + 33.400 μαθητές και απόφοιτοι των TEE) θα δώσουν φέτος έναν σκληρό αγώνα – στην τελική ευθεία του οποίου ήδη μπήκανε – για μια θέση στον ήλιο. Oι θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι συνολικά 82.734, άρα 58.666 νέοι θα μείνουν εκτός νυμφώνος.
 
Γιούλα Γκεσούλη

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροMια ακόμη σκευωρία υπό κατάρρευση
Επόμενο άρθρο Σκανδαλάκια…

Σχετικά Αρθρα

Αθώοι και πειθαρχικά οι εκπαιδευτικοί Πάνος Χουντής και Ζήσης Γκέρτσος

Τους κατηγόρησαν για... «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας»

Εργατικά 8 Σεπ 2026, 10:56

ΔΣ Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ: Για την εκδικητική παραπομπή συναδέλφου μας στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΕΜΠ

Παιδεία 8 Σεπ 2026, 10:46

Υπουργείο Παιδείας: Απαράλλαχτη η πολιτική των χιλιάδων κενών και της καταστολής με διαγραφές φοιτητών

Παιδεία 4 Σεπ 2026, 07:41

Φιέστα του υπουργείου Παιδείας: παρουσίαση του «εθνικού διαλόγου» και του «νέου Λυκείου» με τοποτηρητές ΟΟΣΑ και ΕΕ

Παιδεία 3 Σεπ 2026, 21:29

Βάφτισαν campus πανεπιστημιοποιημένου κολλεγίου κτίριο ΙΕΚ, που το ίδιο το ΥΠΑΙΘΑ είχε ανακαλέσει λόγω ακαταλληλότητας!

Το φιάσκο των ιδιωτικών «πανεπιστημίων»

Παιδεία 1 Σεπ 2026, 18:46

Εξασφάλιση φοιτητικής στέγης: το πιο σύντομο ανέκδοτο

Παιδεία 31 Αυγ 2026, 18:28
Ροή Ειδήσεων
Υγεία

Αντιμετωπίζουν τους ψυχικά ασθενείς σαν σκουπίδια

Η αθλιότητα της Ψυχιατρικής Κλινικής του «Σωτηρία»

8 Σεπ 2026, 12:56
Διεθνή

Ο Μπεν-Γκβιρ ζητά κυρώσεις κατά του Ηνωμένου Βασιλείου για την κατοχή των Φόκλαντ

Μετά από δημοσίευμα για βρετανική απαγόρευση του εμπορίου με τους σιωνιστικούς εποικισμούς

8 Σεπ 2026, 11:27
Εργατικά

Αθώοι και πειθαρχικά οι εκπαιδευτικοί Πάνος Χουντής και Ζήσης Γκέρτσος

Τους κατηγόρησαν για... «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας»

8 Σεπ 2026, 10:56
Παιδεία

ΔΣ Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ: Για την εκδικητική παραπομπή συναδέλφου μας στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΕΜΠ

8 Σεπ 2026, 10:46
Υγεία

Ο Σπυράδωνης εκδικείται το Νοσοκομείο Νίκαιας αφήνοντάς το χωρίς ειδικευόμενους

8 Σεπ 2026, 09:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη

8 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Νέες σιωναζιστικές απειλές για εκδίωξη όλων των Παλαιστίνιων από τη Γάζα και για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Δυτική Οχθη

7 Σεπ 2026, 19:50
Πολιτική

ΚΥΠατζής έκανε μήνυση επειδή τον παρακολουθούσαν με το Predator!

7 Σεπ 2026, 19:12
Οικονομία

«Κουμπαράς» που υμνεί τον πλούτο και οικτίρει τη φτώχεια

7 Σεπ 2026, 14:37
Πολιτισμός

Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη

7 Σεπ 2026, 11:19
Κόντρες

Φανταστείτε να μην είχαν καλή προσωπική σχέση

7 Σεπ 2026, 10:13
Διεθνή

Η Δυτική Oχθη αντιμέτωπη με έναν αγώνα για την ίδια της την ύπαρξη

7 Σεπ 2026, 05:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Σεπτέμβρη

7 Σεπ 2026, 00:01
Αγροτικά

Δικαστήριο-κολυμβήθρα του Σιλωάμ για 22 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οφείλει να ασκήσει έφεση στην απόφαση του του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας

6 Σεπ 2026, 20:03
Διεθνή

Χαμάς: Προκατειλημμένο κατά των Παλαιστίνιων το υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Συμβούλιο Ειρήνης

Προς όξυνση οι σχέσεις Βρετανίας-Ισραήλ

6 Σεπ 2026, 10:02
Διεθνή

Αποκαλύφθηκε η γερμανική χρηματοδότηση των σιωνιστικών εποικισμών

6 Σεπ 2026, 09:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Σεπτέμβρη

6 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Το Ιράν αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες για την απάντηση στο έγκλημα των ΗΠΑ στο νησί Σιρίκ

5 Σεπ 2026, 09:39
Διεθνή

Συνομιλίες της Χαμάς με ανώτερους ιρανούς αξιωματούχους για τη Γάζα και τον οδικό χάρτη της κατάπαυσης του πυρός

Αραγτσί: «Βασισμένη σε αρχές και σταθερή» υποστήριξη του Ιράν στην παλαιστινιακή υπόθεση

5 Σεπ 2026, 08:51
Διεθνή

Οι μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης απέκρουσαν διείσδυση δωσιλογικής συμμορίας – Νεκρός ο μαχητής που προσπάθησαν να απαγάγουν

5 Σεπ 2026, 08:26
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη

Ημέρα φιλολογίας.

Ημέρα φυσικοθεραπείας.

Γουινέα Μπισάου: Ημέρα ανεξαρτησίας (1974).

Ανδόρα: Εθνική γιορτή.

Ουγκάντα: Ημέρα δημοκρατίας (1967).

Νότια Κορέα: Ημέρα ευχαριστιών.

1934: Η Κου Κλουξ Κλαν ανακοινώνει ότι τάσσεται υπέρ των ναζί.

1943: Συνθηκολόγηση Ιταλίας, αφοπλισμός της μεραρχίας Πινερόλο από τον ΕΛΑΣ.

1944: Εκτελείται από Γερμανούς στο Δαφνί η αρχηγός της αντιστασιακής οργάνωσης «Μπουμπουλίνα» Λέλα Καραγιάννη μαζί με άλλες έξι γυναίκες και 65 άντρες.

1946: Δημοψήφισμα στη Βουλγαρία διώχνει τον βασιλιά και ανακηρύσσει δημοκρατία.

1947: Ιδρύεται η CIA.

1962: Αγροτικές ταραχές στο Ξηρόμερο (Αγρίνιο) με ένα διαδηλωτή νεκρό και ένα παιδί τραυματισμένο από αδέσποτη σφαίρα.

1974: Συλλαμβάνονται οι Κούρτσιο και Φραντσεσκίνι (Ερυθρές Ταξιαρχίες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo