Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η ευλογιά καλπάζει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβει νέες εστίες
  • Δίκτυο Samidoun: 7 Οκτωβρη, Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα: Η σημερινή παλαιστινιακή επανάσταση που αντιστέκεται σε δύο χρόνια γενοκτονίας και τα επείγοντα καθήκοντα του κινήματός μας
  • Επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών
  • Oι σιωναζιστές εγκαταλείπουν τους δωσίλογους – Αρνούνται να τους πάρουν στο Ισραήλ
  • Συμφωνία νίκης για την Παλαιστινιακή Αντίσταση – Εγρήγορση και σταθερότητα για την πλήρη εφαρμογή της
  • Το πανεπιστήμιο-επιχείρηση Α.Ε. θέλει λούσα και βιτρίνα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Τί ρούχα θα φορέσει ο Μανωλιός;
Αθλητισμός

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Τί ρούχα θα φορέσει ο Μανωλιός;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Νοέ 2004, 00:00
Το όσα διαδραματίστηκαν πριν και κατά την διάρκεια του ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακού αποτελούν ένα από τα γκανιάν θέματα της αθλητικής επικαιρότητας. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια είχαμε μια επίθεση αγάπης, ειρήνης και πολιτισμού ανάμεσα στις διοικήσεις των ομάδων, που εκδηλώθηκε αφενός με τη συμφωνία μη παρουσίας φιλοξενουμένων οπαδών στους αγώνες στον πρώτο και δεύτερο γύρο και αφετέρου με την παρουσία Κόκκαλη και Ντέμη στον αγώνα νέων των δυο ομάδων. Oι πρόεδροι κάθισαν δίπλα-δίπλα και χαριεντίζονταν σαν παλιοί καλοί φίλοι.
 
Θα είμαστε σε ιδιαίτερα ευτυχή θέση, αν αυτή η «επίθεση ειρήνης» ήταν προϊόν μιας συγκροτημένης προσπάθειας από το σύνολο του ποδοσφαιρικού κόσμου ή έστω από τις διοικήσεις των δύο συγκεκριμένων ομάδων. Δυστυχώς, όμως, και ελπίζω να διαψευστώ από την εξέλιξη των πραγμάτων, τα όσα διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες μέρες δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια ευκαιριακή «συμμαχία» που για διαφορετικούς λόγους η κάθε πλευρά επεδίωξε. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ πριν λίγες μέρες ο υιός Κόκκαλης επιτέθηκε στον Παναθηναϊκό για την αγωνιστική του απραξία και τις «υπόγειες» διαδρομές και ενέργειες της διοίκησής του, ο πατήρ Κόκκαλης ευχήθηκε δημόσια καλή επιτυχία στους πράσινους για τον αγώνα τους με την Αρσεναλ και δήλωσε ότι θα αισθανόταν πολύ όμορφα αν και οι δυο ελληνικές ομάδες συνέχιζαν στην επόμενη φάση.
 
Τί μεσολάβησε και μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα οι καπιταλιστές που ορίζουν τις τύχες του ελληνικού ποδοσφαίρου από αιώνιοι αντίπαλοι και ορκισμένοι εχθροί έχουν γίνει εγκάρδιοι φίλοι;
 
Κατά την ταπεινή μου άποψη, η λυκοφιλία αυτή οφείλεται σε τρεις παραμέτρους: την κυβερνητική αλλαγή, την κατάκτηση του EURO και τις εκλογές στην ΕΠΟ. Ας αρχίσουμε την ανάλυσή μας.
 
Η κυβερνητική αλλαγή τον περασμένο Μάρτη είχε σαν άμεσο αποτέλεσμα και την αλλαγή των συσχετισμών στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η αδιαφιλονίκητη υπεροχή του Ολυμπιακού τέθηκε σε αμφισβήτηση, αφού οι Βαρδινογιάννηδες έχουν άριστες σχέσεις με τη ΝΔ και οι διεργασίες που ξεκίνησαν την επαύριον των εκλογών είχαν σαν αποτέλεσμα το πρωτάθλημα να το κατακτήσει ο Παναθηναϊκός. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα για τις «αλλαγές» που σηματοδότησε η αλλαγή κυβέρνησης ήταν η στάση της διαιτησίας που μέσα σε μια νύκτα άρχισε να τηρεί πολιτική ίσων αποστάσεων από τις δυο ομάδες, κλείνοντας πονηρά το μάτι στους πράσινους. Ως γνωστόν, τα ποντίκια είναι τα πρώτα που αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο και απομακρύνονται από το πλοίο που βουλιάζει. Ετσι και τα λαμόγια είναι τα πρώτα που καταλαβαίνουν τις αλλαγές και φροντίζουν να αλλάξουν στρατόπεδο έγκαιρα.
 
Η κατάκτηση του EURO είναι ένας ακόμα παράγοντας που κάνει αναγκαία τη συναίνεση. Η αναπάντεχη επιτυχία της Εθνικής είχε σαν αποτέλεσμα να αυξηθεί κατακόρυφα το ενδιαφέρον του κόσμου για το ποδόσφαιρο (το οποίο βγήκε από την πλήρη απαξίωση στη συνείδηση των φιλάθλων, όμως αυτό θα είναι μάλλον κάτι προσωρινό, αφού σε καμιά περίπτωση δεν έχουν αλλάξει οι συνθήκες που το οδήγησαν σε αυτή την απαξίωση), ενώ ταυτόχρονα ανέβασε στα ύψη τον αριθμό των εν δυνάμει πελατών του αθλήματος, αφού πλέον και το γυναικείο φύλο άρχισε να ασχολείται με το άθλημα, γοητευμένο όχι από την ποδοσφαιρική αξία αλλά από την εμφάνιση και τη γοητεία των παιχτών της Εθνικής. Οι καπιταλιστές που επενδύουν στο ποδόσφαιρο έπιασαν αμέσως τον παλμό της κοινής γνώμης και προσάρμοσαν έτσι την τακτική τους ώστε να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία και να αυξήσουν τα κέρδη τους. Ας μην ξεχνάμε και μια προσπάθεια που είχαν ξεκινήσει πριν μερικά χρόνια και η οποία τότε δεν είχε επιτυχία. Μιλάμε για την προσπάθειά τους να καταργήσουν τους συνδέσμους των οργανωμένων οπαδών των ομάδων τους και να τους αντικαταστήσουν με κυριλέ members club, λέσχες φίλων της ομάδας κλπ. Η «επιστροφή της οικογενείας» στο γήπεδο είναι η νέα μόδα που λανσάρεται προκειμένου και το ενδιαφέρον του κόσμου να κρατήσουν ζεστό και τους χουλιγκάνους να απομονώσουν.
 
Οι εκλογές στην ΕΠΟ ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Οι αλλαγές στρατοπέδων, οι «συμμαχίες» και οι κολιγιές, έδωσαν και πήραν, με το γνωστό σε όλους μας αποτέλεσμα. Το παρασκήνιο και τα όσα διαδραματίσθηκαν σε αυτές τις εκλογές είναι γνωστά και ας επαναλάβουμε το τελικό συμπέρασμα: Ο «πράσινος» Γκαγκάτσης, ο οποίος έχει πολιτογραφηθεί σαν άνθρωπος του Κόκκαλη, παίρνει αέρα τις εκλογές με τις ευλογίες της επίσημης ΝΔ και τη στήριξη του Παναθηναϊκού.
 
Μπροστά λοιπόν σε αυτή την ρευστή κατάσταση και με δεδομένο ότι εξαιτίας της χαλαρότητας και της σεμνότητας που διέπει το κυβερνητικό έργο δεν έχουμε δει ακόμη τον τελικό νικητή στη μάχη για τον έλεγχο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, οι καπιταλιστές του χώρου και ιδιαίτερα οι ιδιοκτήτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού κρατούν χαμηλούς τόνους, χτίζουν τις συμμαχίες τους και προσπαθούν να πείσουν το πόπολο για την αγνότητα των αισθημάτων τους και την νέα εποχή που ανοίγει για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλαξε ο Μανωλιός, αλλά δεν έχει βάλει τα ρούχα ακόμη αλλιώς.
 
Κος Πάπιας

 ΥΓ1: Οι 65.000 φίλοι της ΑΕΚ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα Ντέμη και γέμισαν το ΟΑΚΑ την περασμένη Κυριακή κόντρα στον Ολυμπιακό πέτυχαν με ένα σμπάρο τέσσερα τρυγόνια. Υποστήριξαν την ομάδα τους με την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν, γέμισαν το ταμείο της ομάδας με ένα σεβαστό ποσό σε καιρούς οικονομικά χαλεπούς, ενίσχυσαν την θέση και την διαπραγματευτική ισχύ του Ντέμη και το κυριότερο απαίτησαν από την κυβέρνηση να πληρώσει ο ελληνικός λαός τα χρέη της ΑΕΚ και όχι τα λαμόγια που τα δημιούργησαν κλέβοντας από το ταμείο της ομάδας. Μετά από αυτό, θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι η κυβέρνηση θα συναινέσει ώστε να ικανοποιηθεί η λαϊκή απαίτηση και να πληρώσει ο ελληνικός λαός τα γαμησιάτικα και να ενταχθεί η ΑΕΚ στο άρθρο 44.
 
ΥΓ2: Κατόπιν της γέννησης του Πάπια του νεότερου απαιτείται σοβαρότητα. Για το λόγο αυτό παύω να υπογράφω σαν Πάπιας, που παραπέμπει σε λαμόγιο της περιοχής Παγκρατίου, και το αλλάζω με το Κος Πάπιας, που αρμόζει σε ένα ευϋπόληπτο στέλεχος της οικονομικής, πολιτικής και αθλητικής ζωής του τόπου και καλό οικογενειάρχη.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Προβοκάτορας και γελοίος
Επόμενο άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Εργαζόμενοι αντιδρούν στο ξεπούλημα

Σχετικά Αρθρα

Μεγάλες στιγμές στο Σαν Μαμές

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο υπέρ της Παλαιστίνης

Αθλητισμός 6 Οκτ 2025, 19:37

Το φιλί του Σοφιάν Τσόκλα

Αθλητισμός 23 Σεπ 2025, 09:10

Ολοι στο δρόμο που χάραξαν οι Μαδριλένοι

Ματαίωσαν το τελευταίο ετάπ του διάσημου ποδηλατικού Γύρου της Ισπανίας, επειδή συμμετείχαν σιωνιστές

Αθλητισμός 15 Σεπ 2025, 11:25

Στο Περιστέρι έδειξαν το δρόμο, σε όλα τα γήπεδα αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης

Αθλητισμός 14 Σεπ 2025, 11:42

Αναξιοπρεπείς διεθνείς, στάθηκαν σούζα στο σιωναζισμό

Αθλητισμός 12 Σεπ 2025, 10:11

Μπράβο Ντoριά!

Αθλητισμός 11 Σεπ 2025, 14:21
Ροή Ειδήσεων
Αγροτικά

Η ευλογιά καλπάζει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβει νέες εστίες

9 Οκτ 2025, 19:21
Διεθνή

Δίκτυο Samidoun: 7 Οκτωβρη, Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα: Η σημερινή παλαιστινιακή επανάσταση που αντιστέκεται σε δύο χρόνια γενοκτονίας και τα επείγοντα καθήκοντα του κινήματός μας

9 Οκτ 2025, 13:38
Εργατικά

Επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών

9 Οκτ 2025, 12:04
Διεθνή

Oι σιωναζιστές εγκαταλείπουν τους δωσίλογους – Αρνούνται να τους πάρουν στο Ισραήλ

9 Οκτ 2025, 11:54
Διεθνή

Συμφωνία νίκης για την Παλαιστινιακή Αντίσταση – Εγρήγορση και σταθερότητα για την πλήρη εφαρμογή της

9 Οκτ 2025, 10:52
Παιδεία

Το πανεπιστήμιο-επιχείρηση Α.Ε. θέλει λούσα και βιτρίνα

9 Οκτ 2025, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Οκτώβρη

9 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Συνεχίζονται οι σκληρές διαπραγματεύσεις στο Σαρμ Ελ-Σέιχ

8 Οκτ 2025, 23:01
Αγροτικά

Εγινε και αυτό: Συνέλαβαν αγροτοσυνδικαλιστή την ώρα που μιλούσε σε ραδιοφωνικό σταθμό!

8 Οκτ 2025, 21:57
Πολιτική

Οταν ο «Μάκης το τσεκούρι» καταργούσε (δύο φορές μάλιστα) διάταξη ΚΥΑ με μια απλή εγκύκλιο, για να βολέψει Φραπέδες, Χασάπηδες και σία!

Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

8 Οκτ 2025, 21:39
Διεθνή

Απόστρατος ισραηλινός στρατηγός Μπρικ: «Το Ισραήλ έχει φτάσει στο σημείο χωρίς επιστροφή»

8 Οκτ 2025, 13:30
Πολιτική

Μια κοινωνικά ανάλγητη κυβέρνηση με θεραπαινίδα μια Δικαιοσύνη της ντροπής

8 Οκτ 2025, 12:32
Αγροτικά

Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: «Καταχεριάζουν» άγρια τον Τσιάρα

8 Οκτ 2025, 11:14
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Οκτώβρη

8 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Δύο χρόνια από τον Κατακλυσμό του Αλ-Ακσα: Οι σιωνιστές θυμούνται την «προφητεία του Σινουάρ»

7 Οκτ 2025, 14:55
Διεθνή

Δυο χρόνια από τον Κατακλυσμό του Αλ-Ακσα, δυο χρόνια τερατώδους ψευδολογίας

Χαμάς: Οι θέσεις μας για την Επιχείρηση Καταιγίδα του Αλ-Ακσα

7 Οκτ 2025, 13:24
Παιδεία

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έβαλε μπροστά τη βιομηχανία πειθαρχικών διώξεων φοιτητών

7 Οκτ 2025, 12:16
Διεθνή

Δυο χρόνια από τον Κατακλυσμό του Αλ-Ακσα

7 Οκτ 2025, 09:52
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Οκτώβρη

7 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Αρχισαν στο Κάιρο οι σκληρές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Παλαιστινιακή Αντίσταση και στους σιωναζιστές και αμερικάνους ιμπεριαλιστές

6 Οκτ 2025, 20:10
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Οκτώβρη

Ημέρα ταχυδρομείων.

Ουγκάντα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1962).

Περού: Ημέρα εθνικής αξιοπρέπειας (1968).

1934: Δολοφονείται ο βασιλιάς της Γιουγκοσλαβίας Αλέξανδρος Α’.

1946: Οι τρομοκρατικές ομάδες του Κατσαρέα δολοφονούν 45 δημοκρατικούς πολίτες στη Λακωνία.

1969: Δυο βόμβες στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

1973: Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη πλήττουν τη Δαμασκό, περισσότεροι από εκατό νεκροί.

1977: Βόμβα στη Λέσχη Αξιωματικών του προσωπικού των βάσεων στο Ελληνικό (ΕΛΑ).

1977: Βόμβα στα γραφεία της ΚΝΕ στα Πετράλωνα.

1990: Τα ΜΑΤ επιτίθενται κατά απεργών της «Olympic Catering» στέλνοντας 22 άτομα στο νοσοκομείο.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    17Ν
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο 17Ν
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo