Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Και Ρόδρι ο Κούλης
  • Καταγγελίες για τον Γεωργιάδη, εντός και εκτός Ελλάδας
  • Χεζμπολά: Αξιος συνεχιστής του Γιάχια Σινουάρ ο Χαλίλ αλ-Χάγια
  • Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης
  • Σαν σήμερα 21 Ιούλη
  • Εμείς γι’ αλλού κινήσαμε γι’ αλλού…
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Μαρ 2005, 00:00
♦ Ζει
Δωρεάν μαθήματα βυζαντινής ιστορίας παίρνουμε τις τελευταίες μέρες. Το ιερατείο, βασικός παράγοντας του βυζαντινού συστήματος εξουσίας, μας δείχνει live ορισμένες πτυχές εκείνης της σκοτεινής εποχής της ανθρωπότητας. Εξουσιομανία, συμμαχίες και κόντρα συμμαχίες που στήνονται και διαλύονται εν ριπή οφθαλμού, πισώπλατα μαχαιρώματα, ανθρωποθυσίες κ.λπ. κ.λπ. Το Βυζάντιο ζει στο τρίγωνο Αθήνα – ιερουσαλήμ – Κωνσταντινούπολη.

♦ Ταιριαστός

Ποιος είναι ο εκπρόσωπος Τύπου του Χριστόδουλου τις τελευταίες 15 μέρες; Ο δικηγόρος Δημητρακόπουλος, ο οποίος υπερασπίζεται επίσης και τον γνωστό δικαστή με τη μεζούρα Ε. Καλούση. Ταιριαστός ο συμβολισμός, δε νομίζετε; Γιατί, όμως, ένας αρχιεπίσκοπος, ένας πνευματικός άνθρωπος, όπως του αρέσει να παρουσιάζεται, επέλεξε έναν ποινικολόγο για να τον εκπροσωπεί στα ΜΜΕ; Απλούστατα, γιατί ποινικολόγος του χρειάζεται και ο συγκεκριμένος είναι ο πιο ταιριαστός. Αγαπημένη ατάκα του Δημητρακόπουλου είναι εκείνη που απευθύνει σε όσους κατηγορούν τον Επιφάνιο για την υπόθεση με την αγορά κασετών: «Είναι αυτό ποινικό αδίκημα;». Εντάξει, μεγάλε, μπορεί και να μην είναι, αυτό όμως είναι το θέμα; Ο παρακοιμώμενος του αρχιεπισκόπου πήγε να αγοράσει κασέτες που αφορούσαν την προσωπική ζωή των ενδοσυνοδικών του αντιπάλων; Γιατί πήγε; Για να τις βλέπει παρέα με τον Χριστόδουλο και να γελάνε; Ακόμα κι αν υποθέσουμε πως ο Χριστόδουλος δεν ήξερε για την κίνηση του προστατευόμενού του και το έμαθε εκ των υστέρων, όπως είπε στον Χατζηνικολάου, γιατί δεν τον πέταξε με τις κλωτσιές για αήθη συμπεριφορά που δεν συνάδει με την ιδιότητα του κληρικού; Η κριτική που κάνει («επιπολαιότητα») δεν αποκαλύπτει συνενοχή; Αυτά, όμως, είναι ψιλά γράμματα για τον Δημητρακόπουλο. Αυτός έχει μάθει από τα ποινικά δικαστήρια να υπερασπίζεται τη μη ενοχή (προσέξτε, όχι την αθωότητα, αλλά τη μη ενοχή), ακόμα κι αν ο πελάτης του γίνει ρόμπα.
ΥΓ1: Ο Δημητρακόπουλος εμφανίζεται ως «αυτόκλητος» υπερασπιστής του Χριστόδουλου. Αν ο τελευταίος έκρινε ότι αυτή η υπεράσπιση δεν του ταιριάζει, θα έληγε το θέμα με μια δήλωση ή θα μετέφερε «διακριτικά» στον Δημητρακόπουλο να πάψει να μιλά εξ ονόματός του.
ΥΓ2: Το ότι έκανε τον Δημητρακόπουλο εκπρόσωπο Τύπου δείχνει και από μια άλλη σκοπιά πόσο απελπισμένος είναι ο Χριστόδουλος και πόσο δεν μπορεί να βρει έναν σοβαρό άνθρωπο να τον στηρίξει (π.χ. έναν καθηγητή Θεολογικής Σχολής).

♦ Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός

Σε διαμάχη που έχει ο γνωστός δικηγόρος των χουντικών (και περιστασιακός τηλεπαραθυροαστέρας) Γ. Αλφαντάκης με τον Γ. Βότση από τις στήλες της «Ελευθεροτυπίας» επικαλέστηκε και τον πρώην υπουργό, πρώην πρόεδρο της Βουλής, βουλευτή και εκ των βαρόνων του ΠΑΣΟΚ Απ. Κακλαμάνη. Για να αποσείσει την κατηγορία του χουντικού, δηλώνει ότι τους κάλεσε (αυτόν και τον Κακλαμάνη) ο Ιωαννίδης, υπό την ιδιότητά τους ως προδικτατορικών προέδρων της ΕΡΕΝ και της ΕΔΗΝ, για να συζητήσει μαζί τους «για την πολιτικοποίηση που εσκέπτετο» και «είχαν μία και μοναδική δίωρη συναφή συζήτηση, που δεν απέληξε πουθενά».
Και συνομιλητής του Ιωαννίδη ο Απ. Κακλαμάνης; Αυτό άραγε είχε κατά νου ο μακαρίτης Β. Γιαννόπουλος, όταν απειλούσε τον Κακλαμάνη να μη τολμήσει να διεκδικήσει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, γιατί «θ’ ανοίξει το στόμα του»; Γιατί ο κ. Κακλαμάνης περνάει στο ντούκου την αποκάλυψη Αλφαντάκη; Νομίζει πως η σιωπή είναι πάντοτε χρυσός;

♦ Επιστροφή με τόκο

Μόνο όσοι ζουν στην Πάτρα ή έχουν φίλους εκεί και έτυχε να το κουβεντιάσουν γνωρίζουν για το χαράτσι «υπέρ αποπερατώσεως του ιερού ναού του Αγίου Ανδρέου», που κάθε οικογένεια της πόλης πληρώνει με κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ (12 λεπτά σε κάθε λογαριασμό). Ο ναός, βέβαια, έχει αποπερατωθεί εδώ και δεκαετίες (το χαράτσι επιβλήθηκε το 1955!) και τα λεφτά πηγαίνουν στο παγκάρι του δεσπότη, ενώ από το 1991 έχουν ζητήσει την κατάργησή του επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών. Τώρα, λοιπόν, που το σκάνδαλο αυτό έχει βγει φόρα παρτίδα και συζητιέται, καλό θα ήταν όχι μόνο να σταματήσει το χαράτσι, αλλά να υποχρεωθεί το δεσποταριό να επιστρέψει σε κάθε κάτοικο της Πάτρας το χαράτσι με τόκο (τουλάχιστον από το 1991). Πόλη της ανεργίας δεν είναι η Πάτρα; Να μια καλή ευκαιρία να κάνει φιλανθρωπικό έργο η Εκκλησία, έστω και με ξένα κόλλυβα.

♦ Κόλαση

«Δε μου συγχώρεσαν ποτέ ότι έφυγα από το Μοναστήρι, στο οποίο άντεξα μόνο τέσσερις μήνες. Δεν μου συγχώρεσαν ότι βρέθηκα κοντά στον αρχιεπίσκοπο, στο στενό του περιβάλλον. Τους πείραξε το αριστερό μου παρελθόν. Είκοσι χρόνια μου έχουν κηρύξει τον πόλεμο. Το 1998 και όταν ήταν να εκλεγώ Μητροπολίτης Δημητριάδος, μέλος της Χρυσοπηγής, ιεράρχης, έστειλε ανθρώπους του στην ΕΥΠ να συγκεντρώσουν στοιχεία για ένα πνευματικό μου παιδί που εγκατέλειψε το Στρατό –όπου υπηρετούσε ως μόνιμος αξιωματικός- για να γίνει κληρικός. Εψαχναν οτιδήποτε που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εναντίον μου». Ο παραιτηθείς μητροπολίτης Θεόκλητος στα «Νέα» (28.2.05). Μερικές εικόνες από τις βυζαντινές ίντριγκες και τη διαπλοκή του δεσποταριάτου με τις μυστικές υπηρεσίες.

♦ Λίγη ενημέρωση δε βλάπτει

«Η πρώτη μειοψηφία δικαστή στην επίσημη γραμμή στις δίκες κατά της 17Ν και του ΕΛΑ», γράφει το «Πριν» αναφερόμενο στη μειοψηφούσα άποψη στην ένσταση για παραγραφή, που έκανε δεκτή (η μειοψηφία) την άποψη της υπεράσπισης. Κακό πράγμα η έλλειψη ενημέρωσης, παιδιά. Μάθετε, λοιπόν, ότι μειοψηφία υπήρξε και στη δίκη για την υπόθεση της 17Ν (δεν συζητήθηκε, όμως, γιατί δεν αφορούσε τις μεγάλες ποινές) και ακόμη σοβαρότερη στην πρώτη δίκη για την υπόθεση του ΕΛΑ. Η Ειρήνη Αθανασάκη καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία (ένας δικαστής έκρινε ότι δεν υπήρξε μέλος του ΕΛΑ), ενώ κατά πλειοψηφία καταδικάστηκε για πολλά αδικήματα και ο Χρ. Τσιγαρίδας, γιατί ένας δικαστής έκανε δεκτή την άποψή του, ότι αποχώρησε από τον ΕΛΑ το 1990. Οταν αναλαμβάνεις να ενημερώσεις για σοβαρά ζητήματα, καλό είναι να είσαι ενημερωμένος. Κι αν δεν ξέρεις, ρίξε καμιά ματιά στο eksegersi.gr (το site της «Κ») για να μάθεις. Η λειψή ενημέρωση δεν αποκαλύπτει μόνο προχειρότητα και δουλειά στο πόδι, αλλά και έλλειψη ενδιαφέροντος.

♦ Για την ταμπακέρα;

«Μετωπικά στη σήψη» τιτλοφορείται το πόνημα της Λιάνας (μία είναι η Λιάνα, όπως μία ήταν η Αλίκη) στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» (27.2.05). Το πόνημα υποστηρίζει πως γίνεται μια αποπροσανατολιστική εκμετάλλευση των αποκαλύψεων του τελευταίου διαστήματος, που κρύβει ουσιαστικά ζητήματα όπως το ότι «η Μεγάλη Βρετανία ετοιμάζεται να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία» (αλήθεια, το ΚΚΕ ως κόμμα δεν απείχε από τα αλήστου μνήμης εθνικοφασιστικά συλλαλητήρια για το όνομα της Μακεδονίας «μας»;). Για την ταμπακέρα, όμως, δεν γράφει κουβέντα η πληθωρική Λιάνα. Για τον Χριστόδουλο, ντε, με τον οποίο φιλιόταν σταυρωτά λίγο πριν ξεσπάσει το ντόμινο των αποκαλύψεων. Αν μη τι άλλο, οφείλει κάποιες (και προσωπικές) εξηγήσεις στους ανθρώπους που την ψήφισαν.

♦ Ψιλό γαζί

Υπάρχει ακρίβεια -δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας εξερχόμενος από το Μαξίμου, μετά από συνάντησή του με τον Καραμανλή- ωστόσο «αυτό που έχουμε καταφέρει είναι η αγορά να λειτουργεί ομαλά και η ακρίβεια να κινείται γύρω από τον πληθωρισμό». Με άλλα λόγια, μας δουλεύει ψιλό γαζί η κυβέρνηση. Γιατί, βέβαια, όποιος πηγαίνει για ψώνια στο σούπερ μάρκετ ξέρει πολύ καλά ότι οι ανατιμήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης είναι πολύ πάνω από τον πληθωρισμό.

♦ Σπονδή στο κέρδος

Την είδηση διαβάσαμε στην «Ελευθεροτυπία». Βρετανός ειδικός του «Οργανισμού Χώματος», που ασχολείται με την ταφή των νεκρών, έχει κάνει μελέτες που δείχνουν ότι τα πτώματα θέλουν ολοένα και περισσότερο χρόνο για να λειώσουν. «Τα πτώματα -γράφει ο Πίτερ Μέλτσετ- είναι τόσο τυμπανισμένα από χρωστικές ουσίες και συντηρητικά, που μοιάζουν πλέον με μούμιες. Ακόμα και οι Ελληνες, που τρέφονται καλύτερα, έχουν αρχίσει τελευταία να παραπονούνται ότι οι νεκροί τους δεν λειώνουν».
Να και μια μακάβρια επιβεβαίωση των όσων γράφουμε εδώ και χρόνια από τις στήλες της «Κ». Ο προσεκτικός νεκροθάφτης ανακάλυψε με την πείρα του πως έχουμε πια μεταλλαγμένους ιστούς. Ιστούς δηλητηριασμένους από κάθε είδους χημικές ενώσεις, σπονδή στο κέρδος των καπιταλιστών. Κάποιοι και κάποιες (ονόματα δεν λέμε) αυτοδηλητηριάζονται, για να δείχνουν νέοι/ες. Οι πολλοί, όμως, αυτοί που δεν έχουν πρόβλημα με το γήρας, αυτοί που δεν ταυτίζουν τη δημόσια εικόνα τους με την ψεύτικη ομορφιά, αυτοί που ξέρουν ότι η ομορφιά υπάρχει σε όλες τις ηλικίες, δηλητηριάζονται συστηματικά παρά τη θέλησή τους και εν αγνοία τους, γιατί δεν υπάρχει τίποτ’ άλλο για να τραφούν εκτός από δηλητηριασμένη τροφή.
Γι’ αυτό σας λέμε. Δεν έχει νόημα να διαλέγεις. Δεν έχει νόημα να πληρώνεις ένα κάρο λεφτά για το καλύτερο. Γιατί και σ’ αυτό που σου πουλάνε για καλύτερο ενυπάρχει το δηλητήριο, ενυπάρχει ο καρκινογόνος παράγοντας, τυλιγμένος σε λαμπερό σελοφάν αγνότητας. Νόημα έχει μόνο να αγωνίζεσαι για να εξαφανίσεις από προσώπου Γης τους εμπόρους του θανάτου. Για να καταστρέψεις τον καπιταλισμό.
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟδυνηρές παρενέργειες
Επόμενο άρθρο Μια ιστορική ματιά

Σχετικά Αρθρα

Εμείς γι’ αλλού κινήσαμε γι’ αλλού…

Κόντρες 20 Ιούλ 2026, 19:50

Τα δικά μας τα πλημμελήματα είναι καλύτερα

Κόντρες 17 Ιούλ 2026, 14:11

Φράξια με το φελλό

Κόντρες 16 Ιούλ 2026, 13:39

Μαρινακίες

Κόντρες 15 Ιούλ 2026, 14:25

Στα «σκληρά» έπεσαν οι σιωνιστές

Κόντρες 14 Ιούλ 2026, 19:01

Κόμμα είν’ αυτό ή οργάνωση της κόζα νόστρα;

Κόντρες 13 Ιούλ 2026, 14:46
Ροή Ειδήσεων
Η παπάρα

Και Ρόδρι ο Κούλης

21 Ιούλ 2026, 12:53
Υγεία

Καταγγελίες για τον Γεωργιάδη, εντός και εκτός Ελλάδας

Για τη ντροπολογία με την οποία καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΠΙΣ

21 Ιούλ 2026, 12:06
Διεθνή

Χεζμπολά: Αξιος συνεχιστής του Γιάχια Σινουάρ ο Χαλίλ αλ-Χάγια

21 Ιούλ 2026, 10:24
Αθλητισμός

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία προκάλεσε πανηγυρισμούς σε ολόκληρη τη Γάζα, όπου πολλοί εξέλαβαν τη νίκη ως αντανάκλαση των ετών αλληλεγγύης της χώρας προς την Παλαιστίνη

21 Ιούλ 2026, 10:06
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Ιούλη

21 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Εμείς γι’ αλλού κινήσαμε γι’ αλλού…

20 Ιούλ 2026, 19:50
Διεθνή

Ο Χαλίλ αλ-Χάγια εκλέχτηκε επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς

20 Ιούλ 2026, 17:53
Υγεία

Τα Ιουλιανά του Γεωργιάδη

20 Ιούλ 2026, 13:28
Διεθνή

Το Παλαιστινιακό διχάζει το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ

20 Ιούλ 2026, 11:54
Διεθνή

Το Ιράν παγίδευσε τις ΗΠΑ με την ταχεία απάντησή του στην αμερικανική επίθεση, λέει άραβας αναλυτής

20 Ιούλ 2026, 11:18
Αγροτικά

Εννιά νέες εστίες: Ενδημική στον ιό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων έγινε η χώρα μας

20 Ιούλ 2026, 09:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Ιούλη

20 Ιούλ 2026, 00:01
Η παπάρα

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Σταύρος

19 Ιούλ 2026, 11:34
Διεθνή

Φέρετρα Αμερικανών στρατιωτικών άρχισαν να φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Ο αμερικάνικος Τύπος αποκαλύπτει σημαντικές απώλειες στην αεροπορική βάση Μουάφακ Σάλτι στην Ιορδανία από πλήγματα του Ιράν

19 Ιούλ 2026, 09:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιούλη

19 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιράν: Αναστέλλουμε την εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων του Μνημόνιου Κατανόησης

Χτυπήθηκαν και πολιτικοί στόχοι στο Κουβέιτ

18 Ιούλ 2026, 20:46
Διεθνή

Εκλογές στη σιωνιστική οντότητα: Το σύστημα θέλει να ξεφορτωθεί τον Νετανιάχου και έχει ήδη βρει τη διάδοχη λύση

18 Ιούλ 2026, 13:29
Διεθνή

«Φυλακές με Κροκόδειλους» – Το Ισραήλ αίρει το βασικό νομικό εμπόδιο για τη σοκαριστική πρόταση του Μπεν-Γκβιρ

18 Ιούλ 2026, 10:33
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Ιούλη

18 Ιούλ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Ιούλη

Βέλγιο: Ημέρα ανεξαρτησίας (1831).

Βολιβία: Ημέρα μαρτύρων.

1957: Ο Τσε Γκεβάρα γίνεται κομαντάντε του επαναστατικού στρατού της Κούβας.

1965: Δολοφονείται από την αστυνομία ο φοιτητής Σωτήρης Πέτρουλας στη διάρκεια διαδήλωσης.

1972: Δεκατρείς νεκροί και 130 τραυματίες σε βομβιστικές επιθέσεις στο Μπέλφαστ (IRA).

1973: Δημοψήφισμα χούντας (78,4% ναι, 21,6% όχι) για το πολιτειακό.

1997: Τρία στελέχη της ETA καταδικάζονται σε 109 χρόνια κάθειρξη για συνωμοσία δολοφονίας του βασιλιά Χουάν Κάρλος (Ισπανία).

2002: Συλλαμβάνεται ο Θωμάς Σερίφης για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Δεν θα κουραστώ να το λέω, βλέπω εδώ και δημοσιογράφους οι οποίοι παρακολουθούν την συνεδρίασή μας: οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027. Αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία. Ομως, αν μου επιτρέπετε, επειδή άκουσα και τον Μάξιμο και να κλείσω με αυτό, μου έδωσε μια ωραία ιδέα, έκανε κάποιες ποδοσφαιρικές αναφορές. Ισως με έναν τρόπο και εμείς να θυμίζουμε λίγο τη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Ισπανία. Προσέξτε, τι έκανε η Ισπανία; Ηθελε να έχει κατοχή της μπάλας, άρα, δηλαδή, την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οταν έχεις την μπάλα, εσύ μάλλον θα βάλεις γκολ. Οταν κυνηγάς να πάρεις την μπάλα κάποιος άλλος μάλλον… Εμείς, λοιπόν, έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εχουμε σίγουρα καλή φυσική κατάσταση, το έχουμε αποδείξει, οπότε μπορούμε να αντέξουμε αυτόν τον «μαραθώνιο» μέχρι τις εκλογές της άνοιξης του 2027. Και βέβαια, έχουμε αντοχή στο σκληρό παιχνίδι και ψυχραιμία απέναντι στους προπηλακισμούς. Ταυτόχρονα, είμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα ομάδα. Ομάδα. Οι ομάδες κερδίζουν, όχι οι δήθεν μεμονωμένοι σταρ.
Κυριάκος Μητσοτάκης
(Τον είπαν Μωυσή, Τσόρτσιλ, Ηρακλή, γκόμενο και άλλα που δεν τα θυμόμαστε. Ε, να μην αυτοχαρακτηριστεί και Ρόδρι; Εμμεσα και… με σεμνότητα και ταπεινότητα, αλλά όταν ένας χαζοχαρούμενος πορφυρογέννητος παριστάνει τον σεμνό και ταπεινό, ξεβρακώνεται αμέσως. Τα λέει και χαχανίζει αυτάρεσκα. Δε θα σχολιάσουμε την παρομοίωση της ΝΔ με την ποδοσφαιρική ομάδα της Ισπανίας, γιατί θα ήταν ιεροσυλία. Η Ισπανία είναι ο ορισμός της ομάδας, ενώ η ΝΔ είναι ένα τσούρμο παρτάκηδων που το διαφεντεύει δικτατορικώ τω τρόπω ένας αυτοκρατορίσκος με τους αυλικούς του. Το αφεντικό και εκείνοι που έχουν ως καθήκον να «φάνε τη σφαίρα», όπως λέει ο πρωθυπουργικός ανιψιός Γρηγόρης Δημητριάδης. Κι όχι μόνο να «φάνε τη σφαίρα», αλλά να ράψουν το στόμα τους, υπακούοντας στην ομερτά που απαιτεί η αυτοκρατορική αυλή. Θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα: αν τα γκάλοπ – όχι αυτά που δημοσιεύονται, τα άλλα, τα κυλιόμενα, που τα βλέπουν μόνο ο αυτοκρατορίσκος και οι επιτελείς του – έδειχναν ότι «βγαίνουν τα κουκιά», θα είχε κανένα δισταγμό ο Μητσοτάκης να κάνει πρόωρες εκλογές; Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν τις μπούρδες περί «θεσμικότητας». Επειδή «τα κουκιά δε βγαίνουν» και επειδή οι δυναμικές που καταγράφουν αυτά τα μυστικά γκάλοπ δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, επαναλαμβάνει συνεχώς «οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027». Τους θέλει, όμως, σε ετοιμότητα, γιατί αν για κάποιο ή κάποιους λόγους παρουσιαστεί ένα «παράθυρο ευκαιρίας», θα μπουμπουνίσει τις εκλογές πρόωρα. Θα πάρει το ρίσκο. Αλλιώς, θα το πάει μέχρι το τέλος, ολοκληρώνοντας όσες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις απομένουν, ώστε να εξακολουθήσει να έχει στήριξη από την αστική τάξη. Οχι σώνει και καλά για να ξαναγίνει άμεσα πρωθυπουργός, αλλά για να μείνει ο ίδιος και η «φαμίλια» στο παιχνίδι)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo