Υστερα από σχεδόν τρεις βδομάδες εγκλεισμό στις βρετανικές φυλακές, το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας αποφάσισε την απελευθέρωση με αυστηρούς περιοριστικούς όρους του Σεΐχ Ραέντ Σάλαχ, θρησκευτικού ηγέτη και αγωνιστή για τα δικαιώματα των Παλαιστινίων στο Ισραήλ και την απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Η πρώτη αίτησή του για απελευθέρωση με εγγύηση είχε απορριφθεί μια βδομάδα νωρίτερα, χωρίς καμιά αιτιολογία.
Ο Ραέντ Σάλαχ, που είναι ηγέτης του Ισλαμικού Κινήματος στο Ισραήλ και για τρίτη θητεία δήμαρχος στην πόλη Ουμ αλ – Φαχμ, εισήλθε νόμιμα στη Βρετανία με ισραηλινό διαβατήριο στις 25 Ιουνίου, με πρόσκληση του Κέντρου Μεσανατολικών Σπουδών και του Παλαιστινιακού Φόρουμ για μια σειρά ομιλιών. Ομως, το βράδυ της 28ης Ιουνίου, επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο του στο Λονδίνο συνελήφθη με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα. Οπως δήλωσε μια βδομάδα αργότερα η βρετανή υπουργός Εσωτερικών σε επιτροπή της βουλής, υπέγραψε η ίδια την απαγόρευση εισόδου στη χώρα δύο μέρες πριν από την αφιξή του, γιατί έκρινε ότι η παρουσία του δεν «συνέβαλε στο δημόσιο συμφέρον» λόγω «απορριπτέας συμπεριφοράς του». Φυσικά, για την απόφαση αυτή δεν είχε ενημερωθεί ούτε ο ίδιος ούτε οι αρχές του αεροδρομίου, που επέτρεψαν την είσοδό του στη χώρα. Ως «απορριπτέα συμπεριφορά» θεωρήθηκε η δυσφημιστική εκστρατεία εναντίον του για «αντισημιτισμό», που ενορχηστρώθηκε από μερίδα των βρετανικών ΜΜΕ. Παρόλο που ο Ραέντ Σάλαχ, ο οποίος έχει επανηλειμμένα φυλακιστεί με διάφορα προσχήματα, δεν έχει μέχρι τώρα καταδικαστεί στο Ισραήλ με κατηγορίες για αντισημιτισμό.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας, αντιμετωπίζοντας τον 52χρονο Ραέντ Σάλαχ ουσιαστικά ως εν δυνάμει τρομοκράτη, του επέβαλε όχι μόνο αυστηρούς αλλά και εξευτελιστικούς όρους. Του επέβαλε να φορά ηλεκτρονικό λουράκι για να ελέγχονται όλες οι κινήσεις του, απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6.00 το απόγευμα μέχρι τις 9.00 το πρωί, καθημερινή παρουσία στις αρχές μετανάστευσης και προσωρινή παραμονή στο σπίτι φίλου του στο Λονδίνο. Του απαγόρευσε επίσης τις «δημόσιες ομιλίες» και «κάθε δραστηριότητα που μπορεί να προωθήσει την τρομοκρατία ή άλλη εγκληματική δραστηριότητα».
Την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης για τη σύλληψη του Ραέντ Σάλαχ καταδίκασαν όλες οι παλαιστινιακές πολιτικές δυνάμεις καθώς και ο Αραβικός Σύνδεσμος και ζήτησαν την άμεση και χωρίς όρους απελευθέρωσή του.