Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ο Πιτσιλής έδιωξε από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ» και τον Γρηγόρη Καλιούρη, που πρώτος αποκάλυψε το σκάνδαλο και στοχοποιήθηκε από την εγκληματική οργάνωση
  • Ετούτ’ η μάντρ’ αγνάντια σου το σύνορο του κόσμου. / Σ’ αφτήν απάνου βρόντηξεν ο Διγενής το Χάρο.
  • Oι Παλαιστίνιοι τσάκισαν το «No Politica» στη Μπερλινάλε
  • Σαν σήμερα 15 Φλεβάρη
  • «Ωρίμασε Πιρς»: Το ξεφτίλισμα μιας τηλεοπτικής πριμαντόνας
  • Η Γάζα αποχαιρέτησε τον «Σνάιπερ της Μπέιτ Χανούν» και τον βοηθό του
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Μάχη για τα κουκιά την ώρα που σαπίζει το φοιτητικό κίνημα
Παιδεία

Φοιτητικές εκλογές 2011

Μάχη για τα κουκιά την ώρα που σαπίζει το φοιτητικό κίνημα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Μάι 2011, 00:00
Οι φοιτητικές εκλογές της 18ης Μαΐου είναι οι πιο αδιάφορες των τελευταίων χρόνων. Οχι ότι τις προηγούμενες χρονιές γινόταν καμιά έντονη πολιτική αντιπαράθεση στις σχολές, αλλά φέτος τα πράγματα είναι πολύ υποτονικά. Συνήθως, για αρκετές βδομάδες πριν τις εκλογές, γινόταν στις σχολές ένα «νταβαντούρι», υπήρχε μία έντονη κινητικότητα από τις παρατάξεις προκειμένου να συσπειρώσουν τον «κόσμο» τους και να αυξήσουν τα ποσοστά τους. Φέτος, αυτό το νταβαντούρι άρχισε μόλις μία βδομάδα πριν στηθούν οι κάλπες και έχει χαμηλότερη ένταση.
 
Αυτό οφείλεται σε πολλά γεγονότα (εκλογές λίγο μετά το Πάσχα, εσωτερικά προβλήματα παρατάξεων), αλλά πρώτα από όλα είναι αποτέλεσμα της γενικής αδιαφορίας, απάθειας και σαπίλας που επικρατούν μέσα στο φοιτητόκοσμο. Οι σχολές είναι μισοάδειες και οι περισσότεροι φοιτητές δεν έχουν καμία όρεξη όχι για πολιτική ζύμωση, κάτι που έχει φανεί και από τη χαμηλή προσέλευση σε συνελεύσεις και άλλες διαδικασίες, αλλά ακόμα και για παρακολούθηση των ίδιων των μαθημάτων.
 
Η νεολαία τα τελευταία χρόνια δέχεται μια επίθεση χωρίς τελειωμό. Την επίθεση αυτή η πλειοψηφία των νέων την έχει ενσωματώσει στην ψυχολογία της, με αποτέλεσμα να έχει αποκτήσει μία παθητικότητα και μία ηττοπάθεια απέναντι στις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις. Αν προσθέσεις σε αυτά και την αποστροφή για το πολιτικό σύστημα γενικότερα, λογικό είναι να μην υπάρχει και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκλογική «μάχη».
 
Οι παρατάξεις των κομμάτων εξουσίας (ΔΑΠ, ΠΑΣΠ) προσπαθούν να βγουν όσο πιο αλώβητες μπορούν απ’ αυτή την κατάσταση και για αυτό οι κεντρικές τους αφίσες δεν χτυπάνε τις άλλες παρατάξεις αλλά την τάση της αποχής. Οι παρατάξεις της «αριστεράς» καλούν και αυτές σε συμμετοχή και κατακεραυνώνουν την αποχή, με το επιχείρημα ότι οι εκλογές είναι μια πολιτική μάχη που πρέπει να δοθεί και όχι να αφεθεί στα χέρια των καθεστωτικών παρατάξεων. Μπορούν όμως πράγματι οι εκλογές, με βάση τα σημερινά δεδομένα, να βγάλουν το φοιτητόκοσμο από την απάθεια; Η αποχή είναι στάση απολίτικη; Τι είναι αυτό που παίζεται σε αυτή την «μάχη» και δεν πρέπει να χαθεί;

Οποιος δεν κλείνει τα μάτια του μπροστά στην πραγματικότητα ξέρει ότι οι εκλογές δεν έχουν αποτελέσει ποτέ τα τελευταία χρόνια αρχή γενικών πολιτικών ζυμώσεων και διαδικασιών. Αυτός που είναι απαθής θα ψηφίσει μάλλον από συνήθεια και θα ξαναπάει στο σπίτι του. Στην καλύτερη περίπτωση, θα εκτονώσει την οργή του ψηφίζοντας κάποια αριστερή παράταξη. Αυτός που θα επιλέξει να μην πάει θα το κάνει κατά πάσα πιθανότητα επειδή δεν πιστεύ-ει ότι η ψήφος του έχει κάποια αξία. Θα στείλει συνειδητά ή ασυνείδητα ένα μήνυμα, ότι δεν περιμένει κάτι από τις εκλογές αυτές. Και από τη στιγμή που οι εκλογές αποτελούν το στυλοβάτη του πολιτικού συστήματος γενικότερα, μπορούμε να πούμε ότι για λίγο θα γυρίσει την πλάτη του στο πολιτικό σύστημα. Αρα, λοιπόν, και η αποχή είναι και αυτή πράξη πολιτική.
 
Τι παίζεται σε αυτές τις εκλογές; Στην ουσία, παίζονται μόνο οι έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο των συλλόγων φοιτητών. Ενα ΔΣ απομονωμένο πλήρως από τη μάζα των φοιτητών, του οποίου οι αποφάσεις χρησιμεύουν μόνο στα «παζάρια» με τις διοικήσεις των τμημάτων. Αυτό το σάπιο και ξεπερασμένο στη συνείδηση του κόσμου όργανο δεν θέλουν οι αριστερές παρατάξεις να χαρίσουν στην ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ; Η αιτιολογία ότι αυτό το όργανο αποφασίζει για διεξαγωγή γενικής συνέλευσης είναι υπεκφυγή, καθώς τα γραφειοκρατικά αυτά κολλήματα μπορούν να ξεπεραστούν και αν οι φοιτητές θέλουν να γίνει συνέλευση δεν θα μπορέσει να τους εμποδίσει το διοικητικό συμβούλιο. ‘Η μήπως θα μπορέσουν τα μεγάλα αστικά κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) να πανηγυρίσουν για τα μεγάλα ποσοστά που πήραν οι παρατάξεις τους όταν η αποχή ξεπερνάει το 60%;
 
Τονίζουμε τα παραπάνω σημεία για να δείξουμε ότι ο μόνος λόγος που οι αριστερές παρατάξεις συμμετέχουν στις εκλογές είναι γιατί έχουν επιλέξει τον εύκολο δρόμο της άντλησης πολιτικής υπεραξίας από αυτές. Ο δύσκολος δρόμος, αλλά και ο μόνος που μπορεί να βγάλει το φοιτητικό κίνημα από το αδιέξοδο, είναι να δημιουργηθούν νέες συλλογικότητες οργάνωσης της πάλης, συλλογικότητες που θα χαρακτηρίζονται από δημοκρατικές διαδικασίες (και όχι από παραγοντιλίκια), με μπροστάρηδες αυτούς που έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα προβλήματά τους τα γεννά το καπιταλιστικό σύστημα. Αυτές οι συλλογικότητες θα πρέπει να ξαναφέρουν στο προσκήνιο την πολιτική ζύμωση που λείπει από τις σχολές.
 
Σε αυτή την κατεύθυνση, η συμμετοχή στις εκλογές δεν έχει να προσφέρει τίποτα. Εγκλωβίζει στην επιλογή του «λιγότερο κακού», στην επιλογή του «δεν υπάρχει κάτι καλύτερο», και αναβάλλει την ανάληψη δράσης από τον κάθε προοδευτικό φοιτητή. Η αποχή από το πανηγύρι αυτών των εκλογών είναι η μόνη στάση που δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την οργάνωση των φοιτητών, πέρα από τις δυνάμεις που αρέσκονται στο να μετρούν κουκιά, αρνούμενες να δημιουργήσουν τους όρους για νέους αγώνες του φοιτητικού κινήματος.
 
Θ.Χ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Φοιτητικές εκλογές 2011

Μαύρο κι άραχλο το τοπίο
Επόμενο άρθρο

Φοιτητικές εκλογές 2011

Εργαλείο για την «κινεζοποίηση» το Μνημόνιο

Σχετικά Αρθρα

Ακαδημία Φαρμάκου στην Τρίπολη: Φτηνό εργατικό δυναμικό για τις φαρμακοβιομηχανίες

 Κατ’ απαίτηση της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας

Παιδεία 12 Φεβ 2026, 09:57

ΑΠΘ: Κρεσέντο επιβολής του «νόμου και τάξης» από κυβέρνηση και μπάτσους

Και μια προκλητική ανακοίνωση της Πρυτανείας

Καταστολή 10 Φεβ 2026, 07:57

Κυβέρνηση και ΣτΕ μεθοδεύουν τη νομιμοποίηση των ιδιωτικών «πανεπιστημίων» (πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων)

Παιδεία 9 Φεβ 2026, 18:12

Κείμενο ξέχειλο από φιλο-σιωναζισμό διανεμήθηκε σε κύπριους μαθητές

Διεθνή 6 Φεβ 2026, 08:00

Εθνικό Απολυτήριο: Εννιά μήνες «εθνικός διάλογος» για να καταλήξει σε 3+1 πανελλαδικές για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

Παιδεία 4 Φεβ 2026, 15:25

Επιχείρηση σκούπα με δεκάδες κλήσεις για αξιολόγηση εκπαιδευτικών στη Δυτική Θεσσαλονίκη – Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Συγκέντρωση και στάσεις εργασίας στη ΔΔΕ και ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης Πέμπτη 5/2/2026 1:30 μ.μ.

Εργατικά 4 Φεβ 2026, 00:05
Ροή Ειδήσεων
Αγροτικά

Ο Πιτσιλής έδιωξε από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ» και τον Γρηγόρη Καλιούρη, που πρώτος αποκάλυψε το σκάνδαλο και στοχοποιήθηκε από την εγκληματική οργάνωση

15 Φεβ 2026, 20:27
Ιστορία

Ετούτ’ η μάντρ’ αγνάντια σου το σύνορο του κόσμου. / Σ’ αφτήν απάνου βρόντηξεν ο Διγενής το Χάρο.

15 Φεβ 2026, 12:45
Πολιτισμός

Oι Παλαιστίνιοι τσάκισαν το «No Politica» στη Μπερλινάλε

15 Φεβ 2026, 10:18
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Φλεβάρη

15 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτισμός

«Ωρίμασε Πιρς»: Το ξεφτίλισμα μιας τηλεοπτικής πριμαντόνας

14 Φεβ 2026, 20:12
Διεθνή

Η Γάζα αποχαιρέτησε τον «Σνάιπερ της Μπέιτ Χανούν» και τον βοηθό του

14 Φεβ 2026, 09:34
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

14 Φεβ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Φλεβάρη

14 Φεβ 2026, 00:01
Κόντρες

Πού να ξέρουν τα Γαλλάκια!

13 Φεβ 2026, 20:58
Πολιτική

Δένδιας γιοκ: καζάν-καζάν για τρεις (με άνισα μερίδια)

13 Φεβ 2026, 19:24
Αγροτικά

Συνεχίζουν το ψέμα περί «αποκλιμάκωσης της ευλογιάς»

Mε κρατικό χρήμα μπαίνουν στην προπαγάνδα και τα αστικά ΜΜΕ

13 Φεβ 2026, 18:47
Πολιτική

Πού το πάει η καμαρίλα των Γλίξμπουργκ;

13 Φεβ 2026, 14:25
Αθλητισμός

Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή

13 Φεβ 2026, 13:12
Αγροτικά

Γιατί η EFSA αποδέχεται τα μαϊμουδισμένα στοιχεία που της δίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

10.830.204 ήταν τα αιγοπρόβατα στην Ελλάδα το 2023, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ

13 Φεβ 2026, 12:50
Διεθνή

Η 7η Οκτώβρη επηρεάζει τον εσωτερικό ανταγωνισμό και στην αμερικάνικη Δεξιά

13 Φεβ 2026, 10:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Φλεβάρη

13 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τον Νετανιάχου χειρότερα απ’ ό,τι τον μπάτλερ του Μαρ-α-Λάγκο

12 Φεβ 2026, 18:43
Πολιτική

Ερντογάν-Μητσοτάκης: Ακόμα στα «μέλια» (ελέω ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ)

12 Φεβ 2026, 13:55
Υγεία

Γενική Συνέλευση Εργαζόμενων στο «Αττικόν»: Εχουν εδώ και χρόνια μετατρέψει το Αττικό σε ένα εμπορευματοποιημένο νοσοκομείο-εφημεράδικο με εξοντωμένο προσωπικό και ταλαιπωρημένους ασθενείς

12 Φεβ 2026, 10:20
Παιδεία

Ακαδημία Φαρμάκου στην Τρίπολη: Φτηνό εργατικό δυναμικό για τις φαρμακοβιομηχανίες

 Κατ’ απαίτηση της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας

12 Φεβ 2026, 09:57
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Φλεβάρη

Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου.

Σερβία: Εθνική εορτή.

Καναδάς: Ημέρα σημαίας.

Σιγκαπούρη: Ημέρα ολικής άμυνας.

1923: Εφαρμόζεται στην Ελλάδα το γρηγοριανό ημερολόγιο.

1933: Απόπειρα εκτέλεσης του προέδρου των ΗΠΑ Φράνκλιν Ρούσβελτ από τον ιταλό αναρχικό Τζιουζέπε Ζαμκάρα.

1951: Δίμηνη φυλάκιση στον πρώην υπουργό Πάνο Χατζηπάνο για σκάνδαλο με καύσιμα.

1993: Βόμβα σε κτίριο ναυτιλιακής εταιρείας στον Πειραιά με αφορμή δύο πολύνεκρα ναυάγια (ΕΛΑ-1η Μάη).

1996: Ρουκέτα κατά του υπαίθριου γκαράζ της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα (17Ν).

1999: Ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν εκδιώκεται από την ελληνική πρεσβεία στην Κένυα, συλλαμβάνεται από Κενυάτες και παραδίδεται στους τούρκους διώκτες του.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Φοιτητικές εκλογές 2011

    17Ν
    • Φοιτητικές εκλογές 2011

      Εφετείο 17Ν
  • Φοιτητικές εκλογές 2011

    ΕΛΑ
    • Φοιτητικές εκλογές 2011

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Φοιτητικές εκλογές 2011

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Φοιτητικές εκλογές 2011

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Φοιτητικές εκλογές 2011

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Φοιτητικές εκλογές 2011

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Φοιτητικές εκλογές 2011

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Φοιτητικές εκλογές 2011

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Φοιτητικές εκλογές 2011

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Φοιτητικές εκλογές 2011

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Φοιτητικές εκλογές 2011

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Φοιτητικές εκλογές 2011

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Φοιτητικές εκλογές 2011

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Φοιτητικές εκλογές 2011

      Φοιτητικές εκλογές 2011

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Φοιτητικές εκλογές 2011

      Φοιτητικές εκλογές 2011

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Φοιτητικές εκλογές 2011

      Φοιτητικές εκλογές 2011

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Φοιτητικές εκλογές 2011

      Φοιτητικές εκλογές 2011

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Φοιτητικές εκλογές 2011

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Φοιτητικές εκλογές 2011

    Φοιτητικές εκλογές 2011

    Ποιοι είμαστε
  • Φοιτητικές εκλογές 2011

    Φοιτητικές εκλογές 2011

    Επικοινωνία
  • Φοιτητικές εκλογές 2011

    Φοιτητικές εκλογές 2011

    Όροι χρήσης
  • Φοιτητικές εκλογές 2011

    Φοιτητικές εκλογές 2011

    Ποιοι είμαστε
  • Φοιτητικές εκλογές 2011

    Φοιτητικές εκλογές 2011

    Επικοινωνία
  • Φοιτητικές εκλογές 2011

    Φοιτητικές εκλογές 2011

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo