Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 5 Απρίλη
  • Κυνήγι αμερικανικού αγριόχοιρου
  • Κι ακόμα το χέρι τεντωμένο – και το σκοινί στο έλκηθρο…
  • Πιτσιλής: Πρώτα διατήρησε τους επίορκους του πρώην ΟΠΕΚΕΠΕ σε θέσεις προϊστάμενων, τώρα προκηρύσσει τις θέσεις για να τους ξηλώσει
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 4 Απρίλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Το μεγάλο παζάρι των ιμπεριαλιστών
Πολιτική

Το μεγάλο παζάρι των ιμπεριαλιστών

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Μαρ 2011, 00:00

Με θωράκιση… Πάντσερ πέταξε από το Βερολίνο στις Βρυξέλλες η Αγκελα Μέρκελ, για τη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης στις 11 Μάρτη. Τρεις μέρες πριν τη σύνοδο, τέσσερα πανίσχυρα συνδικάτα καπιταλιστών της Γερμανίας, ο Σύνδεσμος Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI), ο Σύνδεσμος Γερμανών Εργοδοτών (BDA), η Ενωση Βιομηχανικών και Εμπορικών Επιμελητηρίων (DIHK) και η Ενωση Γερμανικών Βιοτεχνιών (ZDH), σε κοινή τους ανακοίνωση (φαινόμενο όχι και τόσο συνηθισμένο), πήραν θέση για μια σειρά επίδικα του μεγάλου παζαριού που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και καιρό στο εσωτερικό της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, τάχθηκαν υπέρ της ελεγχόμενης πτώχευσης των χωρών της ευρωζώνης που δεν μπορούν να διαχειριστούν το χρέος τους, τονίζοντας ότι η έγκαιρη αναδιάρθρωση του χρέους θα πρέπει να είναι βασικό εργαλείο της νέας οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ. Τόνισαν, επίσης, ότι στο κόστος διάσωσης χωρών, μέσω αναδιάρθρωσης χρέους, θα πρέπει να συμμετέχουν και ιδιώτες. Τάχθηκαν κατά της έκδοσης ευρωομόλογου, διότι κάτι τέτοιο θα καθιστούσε την ΕΕ «ένωση μεταφοράς κεφαλαίων». Ξεκαθάρισαν ότι ο μηχανισμός «στήριξης» θα πρέπει να είναι «διακρατικά οργανωμένος» και η «βοήθεια» προς τις υπερχρεωμένες χώρες θα πρέπει να δίνεται με ιδιαίτερα αυστηρούς όρους, γι’ αυτό και απορρίπτουν την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του Μόνιμου Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) με δυνατότητα επαναγοράς κρατικών ομολόγων.

Τα ίδια ακριβώς επανέλαβε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Stuttgarter Nachrichten, που δημοσιεύτηκε στις 7 Μάρτη. Ο Σόιμπλε επανέφερε ανοιχτά την πρόταση της Γερμανίας για ελεγχόμενη χρεοκοπία χωρών της ευρωζώνης από το 2013, που θα τεθεί σε λειτουργία ο μόνιμος Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας και θα λήξει η διάρκεια του προσωρινού Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Οικονομικής Σταθερότητας (EFSF). «Η ευρωζώνη δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για τα χρέη μιας χώρας», τόνισε ο Σόιμπλε. «Συμπαραστεκόμαστε και αυτό δεν αντιβαίνει στις συνθήκες. Κάθε χώρα πρέπει κατ’ αρχήν να λύνει η ίδια τα προβλήματα χρέους. Γι’ αυτό και τα μελλοντικά εργαλεία του μηχανισμού θα χρησιμοποιούνται μόνο κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, όπως είναι ο κίνδυνος της ευρωζώνης ως συνόλου. Επίσης,  προβλέπονται αυστηροί όροι, καθώς και η συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών σε περίπτωση αναδιάρθρωσης χρέους χώρας-μέλους».

Η Γερμανία προανήγγειλε, ότι θα κατέβει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της 11ης και της 25ης Μάρτη με το σύνολο του «πακέτου» που είχε καταθέσει το περασμένο φθινόπωρο. Ασκεί, δηλαδή, έναν ωμό εκβιασμό σε εκείνες τις χώρες που αρνούνται και τη «συμβιβαστική» πρόταση των Βαν Ρομπάι – Μπαρόζο, με την πιο «λάιτ» εκδοχή του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας. Αυτό το γερμανικό «πακέτο» έχει τρεις άξονες:

– Ο μόνιμος μηχανισμός (ESM) θα τεθεί σε λειτουργία από το καλοκαίρι του 2013 και θα διαθέτει κεφάλαια 440 δισ. ευρώ.

– Οι χώρες που θα προσφύγουν για δάνεια σ’ αυτό το Μηχανισμό όχι μόνο θα τίθενται υπό αυστηρή επιτροπεία, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις, αλλά θα περνούν πρώτα από αυστηρό έλεγχο φερεγγυότητας και θα κρίνεται αν είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν μακροπρόθεσμα το χρέος τους.

– Αν μια χώρα δεν περάσει τον έλεγχο φερεγγυότητας, θα παίρνει δάνειο, αφού πρώτα αναδιαρθρωθεί το χρέος της, με «κούρεμα» των απαιτήσεων των ιδιωτών πιστωτών, έτσι που να μπορεί μακροπρόθεσμα να εξυπηρετήσει το χρέος της (αυτή είναι η περιβόητη ελεγχόμενη χρεοκοπία).

Περιττεύει να σημειώσουμε, ότι η Ελλάδα «φωτογραφίζεται» πρώτη και καλύτερη στα όσα λέγονται και γράφονται στο Βερολίνο. Γι’ αυτό και είχε μεγάλη πλάκα η σπασμωδική αντίδραση της κυβέρνησης, διά γραφίδος Παπακωνσταντίνου, στην υποβάθμιση από τον οίκο Moody’s, που έριξε τα ελληνικά κρατικά ομόλογα στο επίπεδο αυτών της Αγκόλα. Την ώρα που ο Παπακωνσταντίνου μεμφόταν τη Moody’s και υπαινισσόταν κερδοσκοπικά παιχνίδια, ο ίδιος ο Σόιμπλε επιβεβαίωνε τον αμερικάνικο χρηματοπιστωτικό οίκο. Φυσικά, παιχνίδια παίχτηκαν στα διεθνή χρηματιστήρια, όμως ο καπνός που εξέπεμψε η Moody’s δεν ήταν χωρίς φωτιά. Οταν η Γερμανία επαναφέρει την πρόταση για ελεγχόμενη χρεοκοπία και η Ελλάδα είναι πρώτη στη λίστα, είναι αναμενόμενο οι αμερικάνικοι χρηματοπιστωτικοί οίκοι να κάνουν τα παιχνίδια τους, προειδοποιώντας τους κατόχους ελληνικών ομολόγων ότι στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον θα υποστούν «κούρεμα» που θα ξεπερνά το 20%.

Η πολιτική αστάθεια που επικρατεί στην ΕΕ και η αβεβαιότητα για την έκβαση του άγριου καυγά ανάμεσα στον γερμανο-γαλλικό άξονα από τη μια και άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της ΕΕ από την άλλη, τροφοδοτούν ένα τεράστιο κερδοσκοπικό παιχνίδι σε όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου. Ενα παιχνίδι που προκάλεσε ανησυχία ακόμα και στην αμερικάνικη κυβέρνηση, η οποία έστειλε εσπευσμένα τον υπουργό Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ στο Βερολίνο, για συζητήσεις με τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε. Οι Αμερικανοί έχουν τις δικές τους ανησυχίες, διότι οι αμερικάνικες τράπεζες έχουν τα δικά τους «ανοίγματα» σε ομόλογα κρατών-μελών της ΕΕ και προφανώς θέλουν να έχουν κάποιο λόγο στις εξελίξεις ή τουλάχιστον να έχουν ενημέρωση από πρώτο χέρι.

Δεν έχουμε την πληροφόρηση εκείνη που θα μας επέτρεπε να κάνουμε μια σχετικά ασφαλή πρόβλεψη για το τι μέλλει γενέσθαι στις δυο συνόδους κορυφής, της ευρωζώνης και της ΕΕ. Το βέβαιο είναι πως το οικοδόμημα της ΕΕ, όσο κι αν τρίζει, δεν πρόκειται να καταρρεύσει σ’ αυτή τη φάση. Δεν έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο οι αντιθέσεις, ενώ από την άλλη όλες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις είναι «έκθετες» με το ευρώ και τη διαπλοκή των τραπεζικών τους συστημάτων. Μπορεί να φτάσουν σ’ ένα συμβιβασμό τώρα, μπορεί αυτό να πάρει λίγο χρόνο ακόμη.

Το μόνο βέβαιο είναι πως στο τέλος και αυτού του άγριου παζαριού ηττημένοι θα είναι οι εργαζόμενοι όλων των χωρών της ΕΕ και περισσότερο οι εργαζόμενοι των υπερχρεωμένων χωρών, με πρώτη την Ελλάδα. Η διαχείριση της κρίσης, από την οποία ακόμα δεν έχει βγει ο παγκόσμιος καπιταλισμός, απαιτεί καταστροφή κεφαλαίου και οι καπιταλιστές, με όργανά τους τα κράτη, απαιτούν να φορτώσουν το κόστος αυτής της καταστροφής στις πλάτες των εργαζόμενων. Αυτή είναι η βαθύτερη ουσία των όσων διαδραματίζονται εδώ και ένα χρόνο στο εσωτερικό της ΕΕ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚαπνός παραλλαγής, για να κρύψει τα νέα δεσμά
Επόμενο άρθρο Σαμαράς αποκαλυπτόμενος

Σχετικά Αρθρα

Πιτσιλής: Πρώτα διατήρησε τους επίορκους του πρώην ΟΠΕΚΕΠΕ σε θέσεις προϊστάμενων, τώρα προκηρύσσει τις θέσεις για να τους ξηλώσει

Πολιτική 4 Απρ 2026, 09:09

Ανασχηματισμός-οπερέτα στην κυβέρνηση από έναν παραπαίοντα Μητσοτάκη

Πολιτική 3 Απρ 2026, 14:46

Φωτογραφική διάταξη Πιτσιλή για ν’ αφήσει εκτός «νέου ΟΠΕΚΕΠΕ» την Παρασκευή Τυχεροπούλου, παρά τη δικαστική δικαίωσή της

Πολιτική 1 Απρ 2026, 15:09

Χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη: Το δικαστήριο δικαίωσε πλήρως την Παρασκευή Τυχεροπούλου

Διατάζει να επανέλθει στα καθήκοντά της στον (νέο) ΟΠΕΚΕΠΕ και να της καταβληθεί αποζημίωση

Πολιτική 30 Μαρ 2026, 18:55

Να μεταδοθεί τηλεοπτικά η δίκη για το έγκλημα των Τεμπών

Σκόπιμο το μπάχαλο με την αίθουσα - αποτέλεσμα κυβερνητικού σχεδιασμού

Πολιτική 27 Μαρ 2026, 12:55

Πόσο απέχει η Αθήνα από την Τεχεράνη;

Πολιτική 23 Μαρ 2026, 19:45
Ροή Ειδήσεων
Uncategorized

Σαν σήμερα 5 Απρίλη

5 Απρ 2026, 00:01
Κόντρες

Κυνήγι αμερικανικού αγριόχοιρου

4 Απρ 2026, 20:28
Διεθνή

Κι ακόμα το χέρι τεντωμένο – και το σκοινί στο έλκηθρο…

Η Χεζμπολά συνεχίζει με την ίδια δύναμη να πλήττει τους σιωναζιστές εισβολείς

4 Απρ 2026, 19:05
Πολιτική

Πιτσιλής: Πρώτα διατήρησε τους επίορκους του πρώην ΟΠΕΚΕΠΕ σε θέσεις προϊστάμενων, τώρα προκηρύσσει τις θέσεις για να τους ξηλώσει

4 Απρ 2026, 09:09
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

4 Απρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Απρίλη

4 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Απομονωμένοι από τις δυτικοευρωπαϊκές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Το πρώτο γαλλικών συμφερόντων πλοίο πέρασε χτες από το Ορμούζ με την άδεια του Ιράν

3 Απρ 2026, 21:04
Διεθνή

Ψάχνουν απεγνωσμένα τους πιλότους του F-15 που κατέρριψαν οι Ιρανοί

3 Απρ 2026, 19:31
Εργατικά

Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις στο Δημόσιο: Να κηρυχτεί άμεσα Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση στο Δημόσιο

Αγώνας για δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες για την κοινωνία και όχι πεδίο κερδοφορίας των εταιριών

3 Απρ 2026, 14:53
Πολιτική

Ανασχηματισμός-οπερέτα στην κυβέρνηση από έναν παραπαίοντα Μητσοτάκη

3 Απρ 2026, 14:46
Διεθνή

«Ο πόλεμος που ξεκίνησαν οι Αμερικανοί και οι Ισραηλινοί δεν θα φέρει λύση ούτε για το Ιράν ούτε για την περιοχή»

Συλλογικό κείμενο πρώην πρεσβευτών της Γαλλίας και διευθυντών του υπουργείου Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων

3 Απρ 2026, 13:02
Κόντρες

Oχι, ρε, δε θα μας πάρεις τη δουλειά

3 Απρ 2026, 11:02
Διεθνή

Στρατός κουραμπιέδων υπό ξενόδουλη πολιτική ηγεσία

3 Απρ 2026, 09:21
Διεθνή

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ | Ελληνικά πλοία προμηθεύουν μυστικά το Ισραήλ με πετρέλαιο και στρατιωτικά φορτία

Σκιώδη πλοία απενεργοποιούν τα σήματά τους και δηλώνουν ψευδείς προορισμούς για να προμηθεύσουν το Ισραήλ μέσω Τουρκίας

3 Απρ 2026, 07:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Απρίλη

3 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Νότιος Λίβανος: Ιδιο μοτίβο από τη Λιβανέζικη Αντίσταση

2 Απρ 2026, 22:50
Διεθνή

Γιατί οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές θέλουν να ξαναπάρουν τα πετρέλαια του Ιράν, που έχασαν το 1979

2 Απρ 2026, 21:11
Διεθνή

Η πρώτη φορά στην Ιστορία που το Ισραήλ πλήττεται καίρια και ήττάται από ΚΡΑΤΟΣ της Μέσης Ανατολής

2 Απρ 2026, 14:59
Διεθνή

Η «δικαιοσύνη» της Γαλλίας εξακολουθεί να καταδιώκει τον Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά

2 Απρ 2026, 11:00
Διεθνή

Οι αλήθειες του ραβίνου και τα πουλημένα μίντια

2 Απρ 2026, 10:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Απρίλη

Ημέρα ελληνικού εμπορικού ναυτικού.

1944: Απαγχονίζονται πέντε κομμουνιστές στους Αμπελόκηπους ως αντίποινα για τον φόνο του λοχαγού των ευζώνων Κ. Μανωλάκου.

1944: 270 κάτοικοι της Κλεισούρας εκτελούνται από τους Γερμανούς.

1945: Διαγραφή του Aρη Βελουχιώτη από το ΚΚΕ.

1976: Τεράστιο πλήθος συγκεντρώνεται στην πλατεία Τιεν Αν Mεν (Κίνα) για να τιμήσει τον θανόντα πρωθυπουργό Τσου Εν Λάι. Η συγκέντρωση εξελίσσεται σε αντικυβερνητική διαδήλωση και καταστέλλεται.

1981: Εξι βόμβες της «Επαναστατικής Αριστεράς» στην Αθήνα.

1988: Εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού, φωτιές και δακρυγόνα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo