Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη
  • Νέες σιωναζιστικές απειλές για εκδίωξη όλων των Παλαιστίνιων από τη Γάζα και για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Δυτική Οχθη
  • ΚΥΠατζής έκανε μήνυση επειδή τον παρακολουθούσαν με το Predator!
  • «Κουμπαράς» που υμνεί τον πλούτο και οικτίρει τη φτώχεια
  • Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη
  • Φανταστείτε να μην είχαν καλή προσωπική σχέση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Κινδυνεύουν οι μπακαλιάροι στη Σουηδία
Αθλητισμός

Κινδυνεύουν οι μπακαλιάροι στη Σουηδία

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr23 Σεπ 2006, 00:00

♦ Σύμφωνα με τη θεωρία του χάους, αν μια πεταλούδα τινάξει τα φτερά της στο Τόκιο,  είναι πιθανό να καταρρεύσει ένας ουρανοξύστης στη Νέα Υόρκη. Οι γνώσεις μου για τη συγκεκριμένη θεωρία είναι ελάχιστες και δε μπορώ να ξέρω αν ισχύει και για το ποδόσφαιρο. Αν όμως ισχύει, τότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι εξαιτίας της άσχημης αγωνιστικής πορείας του Παναθηναϊκού στο ελληνικό πρωτάθλημα, κινδυνεύουν οι μπακαλιάροι στη Σουηδία.

Για όσους δεν κατάλαβαν, αναφερόμαστε στην αποπομπή του Μπάκε από τον πάγκο του Παναθηναϊκού, την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος.  Ο Σουηδός κατάφερε αφενός να σπάσει το ρεκόρ του Σάντος, ο οποίος είχε εκδιωχθεί την 5η αγωνιστική, και αφετέρου να εκθέσει για μια ακόμη φορά τον Τζίγγερ για τις επιλογές του. Οταν ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Μπάκε, άπαντες, με προεξάρχοντα τον πρόεδρο, μιλούσαν για μια μεγάλη επιτυχία των πρασίνων και έπλεκαν διθυράμβους για τον «φιλόσοφο» Σουηδό, συγκρίνοντάς  τον με τον «τσαρλατάνο» Μαλεζάνι. Λίγους μήνες μετά, άπαντες έχουν αρχίσει να κάνουν γαργάρες με ταβανοπρόκες, αλλά -όπως συμβαίνει και με τους πολιτικούς- οι κωλοτούμπες είναι ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της έγκριτης και έγκυρης δημοσιογραφίας.

Η θέση της στήλης για τον Σουηδό ήταν γνωστή από την αρχή, συνεπώς δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε ιδιαίτερα με το συγκεκριμένο θέμα. Ο Μπάκε ήταν μια μετριότητα, χωρίς καμιά περγαμηνή να τον συνοδεύει, συνεπώς σε καμιά περίπτωση δεν θα έπρεπε να του εμπιστευθεί ο Τζίγγερ την ομάδα. Σε ανύποπτο χρόνο είχαμε γράψει ότι θα νοσταλγήσουμε τον Μαλεζάνι, όμως σε καμιά περίπτωση δεν περιμέναμε να φύγει τόσο γρήγορα, αφού οι δυναμικότητα των αντιπάλων του Παναθηναϊκού το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε Ελλάδα και Ευρώπη δεν ήταν τέτοια που να μας προϊδεάζει για τόσο άσχημα αποτελέσματα.

♦ Παραμένουμε στο ποδοσφαιρικό τμήμα των πράσινων και στη φημολογία για τον αντικαταστάτη του Σουηδού. Πριν προχωρήσουμε σε ονόματα, κρίνω σκόπιμο να υπενθυμίσω στους αναγνώστες της στήλης μια παλιά μου δήλωση, σύμφωνα με την οποία αν ο Μπάγεβιτς έρθει προπονητής στην ομάδα, αναστέλλω την ιδιότητα του οπαδού της. Επί της ουσίας τώρα, γιατί οι προσωπικές συμπάθειες ή αντιπάθειες δεν μπορούν να σταματήσουν τις εξελίξεις, ξαναζούμε τις μεγάλες στιγμές της εποχής του Ιωαννίδη στο μπάσκετ. Οπως και τότε έτσι και τώρα, ο δημοσιογραφικός εσμός έχει ανακηρύξει τη μετριότητα που λέγεται Μπάγιεβιτς σε κορυφαίο προπονητή. Κάθε φορά που μια από τις ομάδες του ΠΟΚ ψάχνει για προπονητή, στις αθλητικές εφημερίδες εμφανίζεται σαν πρώτη επιλογή τους το πατριωτάκι μας, ο οποίος μάλιστα σύμφωνα με τα ρεπορτάζ δεν δείχνει και ενθουσιασμένος να δουλέψει σ’ αυτές τις ομάδες (προφανώς γιατί δεν ανταποκρίνονται στις φιλοδοξίες του). Σε απλά ελληνικά, άπαντες τον παρακαλάνε, αλλά αυτός είναι υπεράνω και θέτει όρους.

Δεν έχω πλήρη εικόνα του παρασκήνιου, αφού δε μπορώ να κάνω πρωτογενές ρεπορτάζ, όμως από την πολύχρονη παρουσία του στο ελληνικό ποδόσφαιρο δε μας έχει δείξει δείγματα ανθρώπου που θέτει όρους. Για να είμαστε ακριβείς, ο μόνος όρος που έθετε στις ομάδες που δούλευε ήταν η εξασφάλιση της αμοιβής του και αυτό το είχε πετύχει. Ακόμη και στην περίπτωση του ΠΑΟΚ επί Μπατατούδη, όταν όλοι ήταν απλήρωτοι, ο Μπάγιεβιτς είχε πάρει τα λεφτά του και στήριζε τον πρόεδρο στην κόντρα του με παίχτες και οπαδούς. Διαβάζοντας το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού σε αρκετές αθλητικές εφημερίδες, αν και από πουθενά δεν προκύπτει ότι ο Τζίγγερ έχει κάνει επίσημη πρόταση στον Μπάγιεβιτς, τα σενάρια για τη στάση που θα κρατήσει ο προπονητής δίνουν και παίρνουν. Και επειδή ζούμε στην Ελλάδα και τίποτα δεν πρέπει να μας εκπλήσσει, είναι πολύ πιθανό οι φίλοι του Μπάγιεβιτς στην Ελλάδα να του έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση προκειμένου να αναγκάσουν τον Τζίγγερ να προχωρήσει στη συγκεκριμένη λύση.

Οσο για τα άλλα ονόματα που ακούγονται, για πρωτοκλασάτους προπονητές, δεν υπάρχει ιδιαίτερη αισιοδοξία, γιατί αυτοί είτε θέλουν πολλά φράγκα για να δεχτούν να έρθουν στην Ελλάδα είτε απαιτούν ενίσχυση στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας, που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι ο Τζίγγερ πρέπει να βάλει βαθειά το χέρι στην τσέπη, γεγονός που είναι κομματάκι δύσκολο για τις συνήθειές του.

♦ Με πολλές υποσχέσεις ξεκίνησε το πρωτάθλημα βόλεϊ, αφού το αγωνιστικό ενδιαφέρον αναμένεται να είναι έντονο. Αν και η ποιότητα του πρωταθλήματος πέφτει συνεχώς (έλλειψη χρημάτων, στάση εμπορίου), οι διαφορές ανάμεσα στις ομάδες μειώνονται συνεχώς και αν εξαιρέσουμε τους τρεις μεγάλους (Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Ηρακλή), όλες οι άλλες ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες να βγουν στην Ευρώπη και τις ίδιες να βρεθούν στην Α2. Ηδη, την 1η αγωνιστική είχαμε τέσσερα από τα έξι παιχνίδια να κρίνονται στο πέμπτο σετ και δυο αποτελέσματα που συζητήθηκαν. Η νεοφώτιστη ΑΕΚ κέρδισε 3-2 τον Παναθηναϊκό, που θεωρείται το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο του πρωταθλητή, και ο αναγεννημένος Ηρακλής κέρδισε με το ίδιο σκορ στο Ρέντη τον Ολυμπιακό. Η αντίθετη κατάσταση επικρατεί στο οργανωτικό μέρος, αφού η νεοσύστατη λίγκα δεν έχει καταφέρει ακόμη να συντονιστεί και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος.  Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι στον αγώνα Αρης – Παγκράτι 3-2 οι γραμμές του γηπέδου σχεδιάστηκαν την τελευταία στιγμή με τέιπ, αφού στο Αλεξάνδρειο αγωνίζεται και η ομάδα μπάσκετ και απαγορεύεται να υπάρχουν μόνιμα άλλες γραμμές εκτός από αυτές του γηπέδου  μπάσκετ, ενώ ΑΕΚ και Παγκράτι αναγκάζονται να παίζουν σε δανεικά γήπεδα, γιατί στα δικά τους δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ανακαίνισης, αφού το πρωτάθλημα φέτος ξεκίνησε ένα μήνα νωρίτερα από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια.

Αν και η στήλη δεν το συνηθίζει, είμαστε υποχρεωμένη να βγάλουμε το καπέλο στη διοίκηση του Ολυμπιακού. Το γήπεδο του Ρέντη έχει ανακαινιστεί πλήρως και αυτή τη στιγμή θεωρείται ένα από τα καλύτερα γήπεδα βόλεϊ στην Ευρώπη. Πεντακάθαρο και λειτουργικό, αποτελεί στολίδι όχι μόνο για το βόλεϊ, αλλά και για τα άλλα αθλήματα, αφού είναι ένα από τα λίγα γήπεδα στη χώρα μας που σέβεται τους φιλάθλους που πηγαίνουν να παρακολουθήσουν κάποιον αγώνα. Οι αναγνώστες της στήλης είναι προσκεκλημένοι τη Δευτέρα 1/10 στις 19:00 στο Μετς ή στη Γλυφάδα, για να παρακολουθήσουν από κοντά τον αγώνα  Παγκράτι – Ορεστιάδα.

♦ Για να είμαστε μέσα στο πνεύμα των ημερών, θα κλείσουμε με σκανδαλολογία. Οι αποκαλύψεις της εκπομπής «Πανόραμα» του BBC, σύμφωνα με τις οποίες 18 πρώην και νυν τεχνικοί ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ έχουν πάρει παράνομα μπόνους, προκειμένου να ολοκληρώσουν μεταγραφές ποδοσφαιριστών, συγκλονίζουν το αγγλικό ποδόσφαιρο. Οι υπεύθυνοι της εκπομπής ισχυρίζονται ότι μετά από επίπονη έρευνα αρκετών μηνών έχουν συγκεντρώσει αρκετά και κυρίως αξιόπιστα στοιχεία τα οποία θα προβληθούν σε σειρά εκπομπών. Ηδη, η αγγλική κυβέρνηση, η ΟΥΕΦΑ, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία, ο σύλλογος των προπονητών και η ένωση των ατζέντηδων έβγαλαν τις πρώτες ανακοινώσεις καταδικάζοντας κατ’ αρχήν τις όποιες παρανομίες έχουν γίνει και περιμένουν περισσότερα στοιχεία πριν προχωρήσουν σε αποφάσεις. Μετά το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια στην Ιταλία, έρχεται το σκάνδαλο με τις μίζες στην Αγγλία, για να δείξουν για μια ακόμα φορά ότι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο το χρήμα είναι πάνω απ’ όλα. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του εκτελεστικού διευθυντή της ΟΥΕΦΑ Λαρς Κρίστερ Ολσον: «Εχουμε πολλές αναφορές από ομάδες, από διοργανώτριες αρχές, ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες, ακόμη και κυβερνήσεις για το ρόλο των ατζέντηδων στο ποδόσφαιρο. Είναι ένα πρόβλημα που, στο βωμό του χρήματος, μεγαλώνει και δημιουργεί προβλήματα. Για όσους δεν γνωρίζουν το ρόλο των ατζέντηδων και των μανατζαραίων, είναι αντίστοιχος με αυτόν που έπαιζε παλιότερα ο έφορος ή ο γενικός αρχηγός, με τη διαφορά ότι αμείβονται και μάλιστα αδρά σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ οι άλλοι ήταν άμισθοι και δούλευαν για τη δόξα και την ομάδα τους. Περισσότερα για το συγκεκριμένο θέμα στο άμεσο μέλλον, όταν θα έχουμε μια πλήρη εικόνα των γεγονότων

Κος Πάπιας

ΥΓ: «Ρεύμα» έχει η υποψηφιότητα του υποστηριζόμενου από τη στήλη υποψήφιου δημλαρχου Ηρακλείου Νίκου Μπαμπαλου, που αποτελεί και τη μοναδική ελπίδα για να παραμείνει ο δήμος στην ευρύτερη δημοκρατική παράταξή. Τα τοπικά γκάλοπ δείχνουν ότι στην κόντρα  Μαστοράκος – Γεωργόπουλος νικητής θα είναι ο δεύτερος, ενώ αντίθετα στην κόντρα Γεωργόπουλος – Μπάμπαλος νικητής θα είναι ο Μπάμπαλος

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤι Πανάγος τι Παναγιώτης…
Επόμενο άρθρο ΣΙΝΕΜΑ

Σχετικά Αρθρα

Γιατί τους φόβισε μια φωτογραφία από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα;

Αθλητισμός 28 Αυγ 2026, 12:10

Ο Πεπ και τα Παλαιστινιόπουλα

Αθλητισμός 29 Ιούλ 2026, 08:46

Ενα γκολ κι ένα χαμόγελο

Αθλητισμός 28 Ιούλ 2026, 08:30

Τσακίστε τα σιωναζίδια παντού

Αθλητισμός 26 Ιούλ 2026, 09:59

Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια

Αθλητισμός 22 Ιούλ 2026, 11:22

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία προκάλεσε πανηγυρισμούς σε ολόκληρη τη Γάζα, όπου πολλοί εξέλαβαν τη νίκη ως αντανάκλαση των ετών αλληλεγγύης της χώρας προς την Παλαιστίνη

Αθλητισμός 21 Ιούλ 2026, 10:06
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη

8 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Νέες σιωναζιστικές απειλές για εκδίωξη όλων των Παλαιστίνιων από τη Γάζα και για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Δυτική Οχθη

7 Σεπ 2026, 19:50
Πολιτική

ΚΥΠατζής έκανε μήνυση επειδή τον παρακολουθούσαν με το Predator!

7 Σεπ 2026, 19:12
Οικονομία

«Κουμπαράς» που υμνεί τον πλούτο και οικτίρει τη φτώχεια

7 Σεπ 2026, 14:37
Πολιτισμός

Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη

7 Σεπ 2026, 11:19
Κόντρες

Φανταστείτε να μην είχαν καλή προσωπική σχέση

7 Σεπ 2026, 10:13
Διεθνή

Η Δυτική Oχθη αντιμέτωπη με έναν αγώνα για την ίδια της την ύπαρξη

7 Σεπ 2026, 05:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Σεπτέμβρη

7 Σεπ 2026, 00:01
Αγροτικά

Δικαστήριο-κολυμβήθρα του Σιλωάμ για 22 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οφείλει να ασκήσει έφεση στην απόφαση του του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας

6 Σεπ 2026, 20:03
Διεθνή

Χαμάς: Προκατειλημμένο κατά των Παλαιστίνιων το υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Συμβούλιο Ειρήνης

Προς όξυνση οι σχέσεις Βρετανίας-Ισραήλ

6 Σεπ 2026, 10:02
Διεθνή

Αποκαλύφθηκε η γερμανική χρηματοδότηση των σιωνιστικών εποικισμών

6 Σεπ 2026, 09:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Σεπτέμβρη

6 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Το Ιράν αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες για την απάντηση στο έγκλημα των ΗΠΑ στο νησί Σιρίκ

5 Σεπ 2026, 09:39
Διεθνή

Συνομιλίες της Χαμάς με ανώτερους ιρανούς αξιωματούχους για τη Γάζα και τον οδικό χάρτη της κατάπαυσης του πυρός

Αραγτσί: «Βασισμένη σε αρχές και σταθερή» υποστήριξη του Ιράν στην παλαιστινιακή υπόθεση

5 Σεπ 2026, 08:51
Διεθνή

Οι μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης απέκρουσαν διείσδυση δωσιλογικής συμμορίας – Νεκρός ο μαχητής που προσπάθησαν να απαγάγουν

5 Σεπ 2026, 08:26
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Σεπ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Σεπτέμβρη

5 Σεπ 2026, 00:01
Καταστολή

Εξόφθαλμη σκευωρία: Εστειλαν στη φυλακή τη 46χρονη γυναίκα για τη Marfin, με τα ίδια στοιχεία που το 2022 είχαν οδηγήσει τη σε βάρος της υπόθεση στο αρχείο

4 Σεπ 2026, 20:38
Κόντρες

Μπέσα από Μητσοτάκη περίμενε;

4 Σεπ 2026, 15:48
Πολιτική

Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι;

Μυστική επίσκεψη του Ιμπραΐμ Καλίν στην Αθήνα

4 Σεπ 2026, 13:38
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη

Ημέρα φιλολογίας.

Ημέρα φυσικοθεραπείας.

Γουινέα Μπισάου: Ημέρα ανεξαρτησίας (1974).

Ανδόρα: Εθνική γιορτή.

Ουγκάντα: Ημέρα δημοκρατίας (1967).

Νότια Κορέα: Ημέρα ευχαριστιών.

1934: Η Κου Κλουξ Κλαν ανακοινώνει ότι τάσσεται υπέρ των ναζί.

1943: Συνθηκολόγηση Ιταλίας, αφοπλισμός της μεραρχίας Πινερόλο από τον ΕΛΑΣ.

1944: Εκτελείται από Γερμανούς στο Δαφνί η αρχηγός της αντιστασιακής οργάνωσης «Μπουμπουλίνα» Λέλα Καραγιάννη μαζί με άλλες έξι γυναίκες και 65 άντρες.

1946: Δημοψήφισμα στη Βουλγαρία διώχνει τον βασιλιά και ανακηρύσσει δημοκρατία.

1947: Ιδρύεται η CIA.

1962: Αγροτικές ταραχές στο Ξηρόμερο (Αγρίνιο) με ένα διαδηλωτή νεκρό και ένα παιδί τραυματισμένο από αδέσποτη σφαίρα.

1974: Συλλαμβάνονται οι Κούρτσιο και Φραντσεσκίνι (Ερυθρές Ταξιαρχίες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo