Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Εσπασαν το χέρι βετεράνου πεζοναύτη που φώναζε μέσα στο Κογκρέσο: «Δε θα πεθάνουμε για το Ισραήλ»!
  • Χεζμπολά: Θέλατε πόλεμο; Τον έχετε!
  • Νοσοκομείο «Αττικόν»: Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε ντουβάρια χωρίς προσωπικό
  • «Ο μεγαλύτερος στρατός στον κόσμο το βάζει στα πόδια»
  • 5 Μάρτη 1943: Παλλαϊκός ξεσηκωμός, υπό την καθοδήγηση του ΕΑΜ και του ΚΚΕ, ακύρωσε την πολιτική επιστράτευση από τους ναζί
  • Ιωσήφ Στάλιν: Επαναστάτης, κομμουνιστής, πολιτικός και στρατιωτικός ηγέτης, κλασικός του μαρξισμού
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Μέτρηση ανεργίας: από απάτη σε απάτη
Εργατικά

Τα στοιχεία της ΕΣΥΕ ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση

Μέτρηση ανεργίας: από απάτη σε απάτη

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr2 Ιούν 2007, 00:00
Εχουμε κατ’ επανάληψη γράψει, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, βαδίζοντας στα χνάρια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, κάνει συστηματικά παιχνίδι με την ανεργία. Εχουμε επίσης καταδείξει, με πολλά άρθρα μας, τα παιχνίδια που έκαναν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και ο διοικητής του ΟΑΕΔ με την καταγεγραμμένη ανεργία. Πρόσφατα, βασιζόμενοι σε στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας του ΙΚΑ, αποδείξαμε ότι κατά τα έτη 2004 και 2005 η ανεργία όχι μόνο δεν μειώθηκε, αλλά αντίθετα αυξήθηκε. Θυμίζουμε ότι η Στατιστική Υπηρεσία του ΙΚΑ δεν χρησιμοποιεί δείγμα από το πραγματικό υλικό, όπως κάνει η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΣΥΕ), αλλά το πραγματικό υλικό που συγκεντρώνει από τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ), τις οποίες καταθέτουν στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ οι εργοδότες–καπιταλιστές βάσει των οποίων καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές. Επανερχόμαστε, για να αποδείξουμε, βασιζόμενοι αυτή τη φορά σε στοιχεία της ΕΣΥΕ, ότι και το 2004 και το 2005 η ανεργία αυξήθηκε σε σχέση με το 2003.
 
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας -ιδιαίτερα ο υφυπουργός Γ. Γιακουμάτος- στήνει τις προπαγανδιστικές ντουντούκες, κάθε φορά που η ΕΣΥΕ δίνει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας έρευνας για την ανεργία. Για παράδειγμα, το φθινόπωρο του 2006, που η ΕΣΥΕ έδωσε στη δημοσιότητα το ποσοστό ανεργίας του Γ’ τριμήνου της ίδιας χρονιάς, που ήταν 8,3%, έσπευσε ο Γιακουμάτος να συγκρίνει αυτό το ποσοστό με το αντίστοιχο του Α’ τριμήνου του 2004, που ήταν 11,2%, γιατί το Μάρτη του 2004 είχε αναλάβει η ΝΔ τη διαχείριση της καπιταλιστικής εξουσίας. Ισχυρίστηκε τότε ο υφυπουργός, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ κατόρθωσε να μειώσει την ανεργία κατά 3% σε χρονικό διάστημα μικρότερο των τριών ετών, ενώ ο κυβερνητικός στόχος ήταν μείωση κατά 3% στο τέλος της τετραετίας.
 
Γνώριζαν, βέβαια, πολύ καλά ο Γιακουμάτος και οι σύμβουλοί του, ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τα ποσοστά ανεργίας των τριμηνιαίων ερευνών της ΕΣΥΕ για να συγκρίνουν σε ετήσια βάση τα ποσοστά ανεργίας, γιατί για μια σειρά λόγους παρατηρούνται αποκλίσεις από τρίμηνο σε τρίμηνο μέσα στην ίδια χρονιά. Εξακολουθούν να τα χρησιμοποιούν, όμως, γιατί αυτό βολεύει πολιτικά την κυβέρνηση.
 
Ο πίνακας που δημοσιεύουμε αντλεί στοιχεία από την ΕΣΥΕ και αναφέρεται στο χρονικό διάστημα 2003-2006. Οπως βλέπουμε, υπάρχουν αποκλίσεις ανάμεσα στα τριμηνιαία ποσοστά και στα μέσα ετήσια ποσοστά ανεργίας, που φτάνουν πολλές φορές και τη μια ποσοστιαία μονάδα. Επιβεβαιώνεται έτσι αυτό που σημειώσαμε παραπάνω, ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται τα τριμηνιαία ποσοστά ανεργίας για να συγκρίνονται τα ποσοστά ανεργίας ανάμεσα στις περιόδους διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
 
Οπως είναι γνωστό, το Μάρτη του 2004 η ΝΔ ανέλαβε τη διακυβέρνηση, κληρονομώντας από το ΠΑΣΟΚ για το 2003 μέσο ετήσιο ποσοστό ανεργίας 9,3%. Σύμφωνα με τον Πίνακα, το μέσο ετήσιο ποσοστό ανεργίας του 2004 ήταν 10,48%, δηλαδή αυξημένο κατά 1,18% σε σχέση με το 2003. Το 2005 το μέσο ετήσιο ποσοστό ανεργίας μειώθηκε μεν από 10,48% σε 9,85%, αλλά παρέμεινε μεγαλύτερο σε σχέση μ’ αυτό του 2003 που ήταν 9,3%. Επιβεβαιώνεται έτσι το συμπέρασμα που είχαμε βγάλει από την ανάλυση των στοιχείων της Στατιστικής Υπηρεσίας του ΙΚΑ, ότι το 2004 και το 2005 η ανεργία αυξήθηκε σε σχέση με το 2003. Η επιβεβαίωση στηρίζεται στα στοιχεία της ΕΣΥΕ και γι’ αυτό έχει μεγάλη βαρύτητα και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα, καλοπροαίρετο ή μη.
Το 2006 το μέσο ετήσιο ποσοστό ανεργίας ήταν 8,9%, μειωμένο δηλαδή κατά 0,4% σε σχέση με το 2003. Η μικρή αυτή μείωση, όπως κι αυτή του 0,62% του 2005 σε σχέση με το 2004, από μόνες τους δεν λένε και πολλά πράγματα. Είναι δε εξαιρετικά παρακινδυνευμένο να συμπεράνει κανείς, ότι οι μικρές αυτές στατιστικές μειώσεις καταγράφουν πραγματική τάση μείωσης της ανεργίας. Μια ματιά αν ρίξει κανείς στον Πίνακα πείθεται πολύ εύκολα. Γιατί παρατηρούμε ότι, ενώ το 2004 τα τριμηνιαία ποσοστά της ανεργίας αυξομειώνονταν, αυτό δεν παγιώθηκε το 2005, οπότε παρατηρήθηκε και αύξηση των τριμηνιαίων ποσοστών ανεργίας.
Σύμφωνα, λοιπόν με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ, η ανεργία το διάστημα 2003-2006 μειώθηκε μόνο κατά 0,4% και όχι κατά 3%, όπως διατυμπανίζει η κυβέρνηση με κύριο προπαγανδιστή τον Γ. Γιακουμάτο.
Πριν από λίγο καιρό, η κυβέρνηση ψήφισε το νόμο με τον οποίο ίδρυσε το περιβόητο Ειδικό Ταμείο Καταπολέμησης της Ανεργίας. Ανάμεσα στις προϋποθέσεις που έβαλε για να ενταχθούν οι εργαζόμενοι ενός νομού στο ταμείο αυτό ήταν και το ποσοστό ανεργίας του νομού να είναι διπλάσιο του εθνικού μέσου όρου. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έβαλε αυτό το κριτήριο, ενώ γνώριζε το εξής συμπέρασμα της ΕΣYE: «Επισημαίνουμε ότι η Ερευνα Εργατικού Δυναμικού έχει σχεδιαστεί για να παράγει αξιόπιστες εκτιμήσεις σε επίπεδο περιφέρειας. Επομένως τα δημοσιευόμενα ποσοστά ανεργίας, σε επίπεδο νομού, λόγω του μικρού μεγέθους δείγματος σε πολλούς νομούς συνοδεύονται από μεγάλο σφάλμα δειγματοληψίας. Ομως, επειδή τα τελευταία χρόνια, όλο και μεγαλύτερος αριθμός χρηστών μας ζητά, έστω και ενδεικτικά στοιχεία ανεργίας κατά νομό, η ΕΣΥΕ αποφάσισε να ανακοινώσει με το τρέχον δελτίο (Γ’ τρίμηνο του 2006) το μέσο ποσοστό ανεργίας κατά νομό».
Ο γραμματέας της ΕΣΥΕ λέει καθαρά, ότι το μέσο ποσοστό ανεργίας κατά νομό παρουσιάζει μεγάλη επισφάλεια, γι’ αυτό και δεν ήταν στις προθέσεις της ΕΣΥΕ η δημοσιοποίηση αυτού του δείκτη, αλλά το έκανε γιατί το ζητούσαν τα τελευταία χρόνια κάποιοι από τους χρήστες της. Δεν μπορούσε, βέβαια, να πει γραμματέας της ΕΣΥΕ, ότι αυτό του ζητήθηκε από την κυβέρνηση, προκειμένου να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες με την καθιέρωση του ειδικού ταμείου καταπολέμησης της ανεργίας. Επιδίωξη της κυβέρνησης ήταν να εμφανιστούν μειωμένα και μικρότερα από το διπλάσιο του εθνικού μέσου όρου τα μέσα ποσοστά ανεργίας κατά νομό, για να μειωθεί έτσι ο αριθμός των εργαζόμενων που θα επιδοτηθούν από το πολυδιαφημισμένο ειδικό ταμείο. Αποκαλύπτεται, έτσι, με τα στοιχεία και τη μεθοδολογία της ΕΣΥΕ, μέχρι ποιου σημείου έφτασε η κυβέρνηση της ΝΔ, προκειμένου να καταστήσει ανέφικτο το ειδικό ταμείο καταπολέμησης της ανεργίας για τη συντριπτική πλειοψηφία των νομών της χώρας.
 
 
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Τα στοιχεία της ΕΣΥΕ ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση

Το δολοφονικό όργιο του κεφαλαίου
Επόμενο άρθρο

Τα στοιχεία της ΕΣΥΕ ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση

Η ξεφτίλα του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού

Σχετικά Αρθρα

Ποινικοποιούν ξανά τη συνδικαλιστική δράση: Σε δίκη τρεις συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά

Μετά από μήνυση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Εργατικά 4 Μαρ 2026, 18:02

ΟΠΕΚΑ: Ωμή αδικία σε βάρος των πιο ευάλωτων με φόντο ένα ακόμα σκάνδαλο κακοδιαχείρισης

Εργατικά 3 Μαρ 2026, 21:07

Εκδήλωση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις

Πέμπτη 26/2, 6 μμ, Αίθουσα ΤΕΕ

Εργατικά 25 Φεβ 2026, 13:27

Τα πειθαρχικά δεν μας τρομοκρατούν – Ανταπόκριση από την Τρίπολη

Εργατικά 19 Φεβ 2026, 21:05

Τσατσιλίκι: Ο έσχατος εξευτελισμός του εργαζόμενου ανθρώπου

Εργατικά 17 Φεβ 2026, 19:42

Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ εξαίρουν την… κοινωνική προσφορά του εφοπλ(η)στικού ομίλου Grimaldi

Εργατικά 17 Φεβ 2026, 12:05
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Εσπασαν το χέρι βετεράνου πεζοναύτη που φώναζε μέσα στο Κογκρέσο: «Δε θα πεθάνουμε για το Ισραήλ»!

5 Μαρ 2026, 13:04
Διεθνή

Χεζμπολά: Θέλατε πόλεμο; Τον έχετε!

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

5 Μαρ 2026, 11:44
Υγεία

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε ντουβάρια χωρίς προσωπικό

5 Μαρ 2026, 09:29
Διεθνή

«Ο μεγαλύτερος στρατός στον κόσμο το βάζει στα πόδια»

Οι Φρουροί της Επανάστασης δηλώνουν ότι οι αμερικανικές δυνάμεις αποχωρούν από τον Περσικό Κόλπο

5 Μαρ 2026, 08:44
Ιστορία

5 Μάρτη 1943: Παλλαϊκός ξεσηκωμός, υπό την καθοδήγηση του ΕΑΜ και του ΚΚΕ, ακύρωσε την πολιτική επιστράτευση από τους ναζί

5 Μαρ 2026, 06:14
Ιστορία

Ιωσήφ Στάλιν: Επαναστάτης, κομμουνιστής, πολιτικός και στρατιωτικός ηγέτης, κλασικός του μαρξισμού

73 χρόνια από το θάνατό του

5 Μαρ 2026, 05:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Μάρτη

5 Μαρ 2026, 00:01
Πολιτική

Eλαφρυντικά ζητούν οι θρασύδειλοι νεοναζιστές εγκληματίες

4 Μαρ 2026, 23:16
Κόντρες

Ο Κίμων πέθανε στην Κύπρο

4 Μαρ 2026, 21:52
Πολιτική

Φρεγάτες και αεροπλάνα στην Κύπρο για βοήθεια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των αμερικανο-σιωνιστών

4 Μαρ 2026, 20:20
Εργατικά

Ποινικοποιούν ξανά τη συνδικαλιστική δράση: Σε δίκη τρεις συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά

Μετά από μήνυση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

4 Μαρ 2026, 18:02
Διεθνή

Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας παραδέχεται ότι το Ιράν εξακολουθεί να διαθέτει τη στρατιωτική ισχύ του

Φουντώνει η ανησυχία στις ΗΠΑ για έναν πόλεμο που εξαπέλυσαν και δεν κερδίζουν

4 Μαρ 2026, 13:05
Πολιτική

Εφετείο ΧΑ: Απόφαση (συνεχής ενημέρωση από τη δίκη)

4 Μαρ 2026, 09:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Μάρτη

4 Μαρ 2026, 00:01
Εργατικά

ΟΠΕΚΑ: Ωμή αδικία σε βάρος των πιο ευάλωτων με φόντο ένα ακόμα σκάνδαλο κακοδιαχείρισης

3 Μαρ 2026, 21:07
Διεθνή

Το Ιράν αποκρούει αποτελεσματικά τους αμερικανο-σιωνιστές επιθετιστές

3 Μαρ 2026, 20:43
Διεθνή

H Χεζμπολά υπερασπίζεται (και πάλι) την ανεξαρτησία του Λιβάνου

Η αμερικανόδουλη κυβέρνηση διέταξε το στρατό να μην συγκρουστεί με τους σιωναζιστές, αλλά να τους ανοίξει περάσματα

3 Μαρ 2026, 19:25
Διεθνή

Οι σιωναζιστές έχασαν την υποστήριξη της αμερικάνικης «κοινής γνώμης»

3 Μαρ 2026, 12:11
Διεθνή

Ο ιρανικός λαός είναι ενωμένος στην απόφαση να υπερασπιστεί την πατρίδα του

Πήγαν για ρεπορτάζ-λαβράκι και κατέληξαν... στον κουβά

3 Μαρ 2026, 11:25
Πολιτική

Ολοι/ες αύριο (Τετάρτη, 4 Μάρτη, 9 πμ) στο Εφετείο – Θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία ΧΑ

Τι περιμένουμε από το Α' Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων;

3 Μαρ 2026, 05:39
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Μάρτη

1871: Γεννιέται η Ρόζα Λούξεμπουργκ.
1913: Δολοφονείται ο βασιλιάς Γεώργιος Α’ στη Θεσσαλονίκη.
1929: Τρεις εργάτες νεκροί και δέκα τραυματίες σε συγκρούσεις αστυνομίας και απεργών στην Ελευσίνα.
1951: Εκτελείται στη Θεσσαλονίκη ο 22χρονος Νίκος Νικηφορίδης για εσχάτη προδοσία (συγκέντρωνε υπογραφές για την ειρήνη).
1953: Πεθαίνει ο Ιωσήφ Στάλιν.
1978: Βόμβα ακροδεξιών στα γραφεία του περιοδικού “Αντί”.
1984: Οι βρετανοί ανθρακωρύχοι ξεκινούν απεργία που τελικά διήρκησε δώδεκα μήνες.
2000: Βόμβα στα γραφεία της κατασκευαστικής εταιρείας «Ακτωρ» στο Χαλάνδρι (Επαναστατικοί Πυρήνες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Τα στοιχεία της ΕΣΥΕ ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση

    17Ν
    • Τα στοιχεία της ΕΣΥΕ ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση

      Εφετείο 17Ν
  • Τα στοιχεία της ΕΣΥΕ ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση

    ΕΛΑ
    • Τα στοιχεία της ΕΣΥΕ ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Τα στοιχεία της ΕΣΥΕ ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Τα στοιχεία της ΕΣΥΕ ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Τα στοιχεία της ΕΣΥΕ ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Τα στοιχεία της ΕΣΥΕ ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Τα στοιχεία της ΕΣΥΕ ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Τα στοιχεία της ΕΣΥΕ ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Τα στοιχεία της ΕΣΥΕ ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Τα στοιχεία της ΕΣΥΕ ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Τα στοιχεία της ΕΣΥΕ ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Τα στοιχεία της ΕΣΥΕ ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Τα στοιχεία της ΕΣΥΕ ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Τα στοιχεία της ΕΣΥΕ ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση

      Τα στοιχεία της ΕΣΥΕ ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Τα στοιχεία της ΕΣΥΕ ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση

      Τα στοιχεία της ΕΣΥΕ ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Τα στοιχεία της ΕΣΥΕ ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση

      Τα στοιχεία της ΕΣΥΕ ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Τα στοιχεία της ΕΣΥΕ ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση

      Τα στοιχεία της ΕΣΥΕ ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Τα στοιχεία της ΕΣΥΕ ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Τα στοιχεία της ΕΣΥΕ ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση

    Τα στοιχεία της ΕΣΥΕ ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση

    Ποιοι είμαστε
  • Τα στοιχεία της ΕΣΥΕ ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση

    Τα στοιχεία της ΕΣΥΕ ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση

    Επικοινωνία
  • Τα στοιχεία της ΕΣΥΕ ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση

    Τα στοιχεία της ΕΣΥΕ ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση

    Όροι χρήσης
  • Τα στοιχεία της ΕΣΥΕ ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση

    Τα στοιχεία της ΕΣΥΕ ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση

    Ποιοι είμαστε
  • Τα στοιχεία της ΕΣΥΕ ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση

    Τα στοιχεία της ΕΣΥΕ ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση

    Επικοινωνία
  • Τα στοιχεία της ΕΣΥΕ ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση

    Τα στοιχεία της ΕΣΥΕ ξεμπροστιάζουν την κυβέρνηση

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo