Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Οι καπιταλιστές των ανεμογεννητριών ανάβουν (και) δασικές πυρκαγιές και το κράτος κρατάει το φανάρι
  • Οι Σαουδάραβες δεν τολμούν να περάσουν από το Στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ
  • Ο «μοιραίος» Μητσοτάκης και η «κακιά μάνα» φύση
  • Σαν σήμερα 4 Αυγούστου
  • Ζορίζονται από το μπλοκ της Αντίστασης οι ξενόδουλοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού
  • Το Ιράν διαψεύδει ότι επήλθε συμφωνία για το εκ νέου άνοιγμα του Στενού του Ορμούζ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Θολό το τοπίο στο Ιράκ
Διεθνή

Θολό το τοπίο στο Ιράκ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Απρ 2008, 00:00

Μετά την ήττα στη Βασόρα, η ιρακινή κυβέρνηση και οι αμερικάνοι πάτρωνές της συνεχίζουν σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο την επίθεση με στόχο τη διάλυση του «Στρατού του Μεχντί» και την αποδυνάμωση του Σαντριστικού σιιτικού κινήματος. Οι πιέσεις και οι εκβιασμοί σε βάρος του Μοκτάντα αλ-Σαντρ αυξάνονται. Το τελεσίγραφο του ιρακινού πρωθυπουργού πριν από μια βδομάδα, που απαιτούσε τη διάλυση του «Στρατού του Μεχντί», διαφορετικά θα αποκλειστούν οι εκπρόσωποι του Σαντριστικού κινήματος από τις πολιτικές διαδικασίες και τις τοπικές εκλογές του φθινοπώρου, παραμένει μέχρι στιγμής αναπάντητο. Ακολούθησε η απόλυση 1.300 στρατιωτών, αξιωματικών και αστυνομικών που αρνήθηκαν να πολεμήσουν κατά των Μαχητών του Μεχντί και η κυβερνητική απόφαση να διωχθούν από τα πρατήρια πετρελαίου, τα διυλιστήρια και τα κέντρα διανομής πετρελαίου όσοι δεν έχουν κυβερνητική έγκριση. Απόφαση που στρέφεται ευθέως κατά του «Στρατού του Μεχντί», που ελέγχει μεγάλο μέρος της τοπικής αγοράς πετρελαίου στη Βαγδάτη, στη Βασόρα και στο νότιο Ιράκ. Παράλληλα, συνεχίζονται οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις από τα αμερικάνικα στρατεύματα στη Σαντρ Σίτι, με εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες.

 Μέχρι τώρα, η αμερικάνικη στρατιωτική ηγεσία στο Ιράκ χαρακτήριζε την Αλ – Κάιντα ως τη μεγαλύτερη απειλή στο Ιράκ. Από δω και πέρα τη θέση της στην αμερικάνικη προπαγάνδα παίρνουν οι «ειδικές ομάδες». Την αλλαγή αυτή σηματοδότησε η πρόσφατη κατάθεση στο Κογκρέσο του αμερικάνου στρατιωτικού διοικητή στο Ιράκ, του στρατηγού Ντέιβιντ Πετρέους, ο οποίος, μεταξύ άλλων, είπε ότι «οι ανεξέλεγκτες ειδικές ομάδες αποτελούν τη μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη απειλή για τη βιωσιμότητα ενός δημοκρατικού Ιράκ». Οι «ειδικές ομάδες», σύμφωνα με την αμερικάνικη προπαγάνδα, είναι σιίτες εξτρεμιστές, που εκπαιδεύονται και εξοπλίζονται από το Ιράν για να χτυπούν τα αμερικάνικα στρατεύματα στο Ιράκ, οι οποίοι δεν ελέγχονται από το Σαντρ και την ηγεσία του «Στρατού του Μεχντί». Ομως η πραγματικότητα δεν αφήνει καμιά αμφιβολία ότι πρόκειται για προπέτασμα καπνού για να καλυφθούν οι πραγματικοί στόχοι και να αυξηθούν οι πιέσεις στο ιρανικό καθεστώς. Η αμερικάνικη προπαγάνδα επιμένει ότι στόχος της επιχείρησης τόσο στη Βασόρα όσο και στη Σαντρ Σίτι είναι οι «ειδικές ομάδες». Ωστόσο, και ο εξαήμερος πόλεμος στη Βασόρα και οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του αμερικάνικου στρατού στη Σαντρ Σίτι και τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η ιρακινή κυβέρνηση αποτελούν γενικευμένη επίθεση εναντίον συνολικά του «Στρατού του Μεχντί» και του Σαντριστικού κινήματος.

Αναμφίβολα, ο Σαντρ φέρει μεγάλο μέρος της ευθύνης για τον εμφύλιο Σιιτών – Σουνιτών και ο «Στρατός του Μεχντί» ευθύνεται για τις μαζικές σφαγές Σουνιτών και τη βίαιη εκκαθάριση ολόκληρων συνοικιών της Βαγδάτης από το σουνιτικό πληθυσμό τους, γεγονός που εξυπηρετούσε την αμερικάνικη κατοχή. Παρολαυτά, εξαρχής ο Σαντρ και το Σαντριστικό κίνημα υπήρξαν και παραμένουν αγκάθι για την αμερικάνικη κατοχή. Γιατί ο Σαντρ επιμένει στην αποχώρηση των αμερικάνικων στρατευμάτων από τη χώρα και έχει ταχθεί κατά του διαμελισμού και της ομοσπονδοποίησης του Ιράκ, που επιδιώκουν ο Μαλίκι και το κόμμα του, το Da’wa, καθώς και το Ανώτατο Ισλαμικό Συμβούλιο του Ιράκ του Χακίμ. Γιατί, με την κυβέρνηση Μαλίκι πλήρως απαξιωμένη, το Σαντριστικό κίνημα έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στο σιιτικό πληθυσμό του Ιράκ και αναμένεται να σαρώσει στις τοπικές εκλογές του Φθινοπώρου στη Βαγδάτη, στη Βασόρα και στο μεγαλύτερο μέρος του νότιου Ιράκ, γεγονός που θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο τα πράγματα για τους Αμερικάνους, που θέλουν να θέσουν τη Βασόρα, το νευραλγικό οικονομικό κέντρο του Ιράκ, υπό τον έλεγχό τους.

Ο εξαήμερος πόλεμος στη Βασόρα δεν ήταν απλά μια εμφύλια αναμέτρηση μεταξύ Σιιτών για τον έλεγχο της εξουσίας και του πλούτου της χώρας, όπως παρουσιάζεται από διάφορες πλευρές. Αλλά ένας πόλεμος των Αμερικάνων και των συμμάχων τους και αντιπάλων του Σαντρ στην κυβέρνηση Μαλίκι, για να τσακίσουν το «Στρατό του Μεχντί» και να αποδυναμώσουν το Σαντριστικό κίνημα. Αυτό επιβεβαιώνεται τόσο από τις μετέπειτα αποφάσεις του κυβέρνησης Μαλίκι, όσο και από το γεγονός ότι τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Σαντρ Σίτι έχει αναλάβει ο αμερικάνικος στρατός, ενώ ο ιρακινός στρατός έχει επικουρικό ρόλο.

Ωστόσο, παρά τη γενικευμένη επίθεση που δέχονται, ο Σαντρ και το Σαντριστικό κίνημα δυναμώνουν, όπως επισημαίνει σε σχετικό άρθρο του το αμερικάνικο περιοδικό «TIME» (15/4/08), επικαλούμενο μια νέα έκθεση της οργάνωσης «Refugees International». Η έκθεση αυτή, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι ο «Στρατός του Μεχντί» ενισχύεται συνεχώς με νέες στρατολογίες από ανθρώπους που έχουν εκτοπιστεί από τον τόπο τους και έχουν βρει καταφύγιο σε άλλες περιοχές της χώρας, οι οποίοι υπολογίζονται σε 2.7 εκατομμύρια. Οι άνθρωποι αυτοί, αβοήθητοι από το κράτος, επιβιώνουν χάρη στη βοήθεια και τις υπηρεσίες που τους προσφέρουν οι ισλαμικές οργανώσεις. Μέσω ενός δικτύου πρόνοιας τύπου Χεζμπολά, το Σαντριστικό κίνημα έχει αναδειχθεί στο μεγαλύτερο παροχέα υπηρεσιών στο Ιράκ, επισημαίνει η έκθεση.

Παρόλο που η κυβέρνηση Μαλίκι ουσιαστικά παραβιάζει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, που υπογράφτηκε στην ιρανική πόλη Qom από εκπροσώπους της ιρακινής κυβέρνησης και του Σαντρ, ο τελευταίος κρατάει  συγκρατημένη στάση, επιδιώκοντας, όπως φαίνεται, να αποφύγει μια μετωπική αναμέτρηση με τον αμερικάνικο στρατό και να πετύχει ένα συμβιβασμό με την ιρακινή κυβέρνηση, που θα του επιτρέψει να διατηρήσει τις δυνάμεις του. Αυτή τη στιγμή, το τοπίο παραμένει θολό και δε φαίνεται να ξεκαθαρίζει γρήγορα. Ακόμη κι αν προκύψει κάποια συμφωνία ανάμεσα στις αντίπαλες σιιτικές δυνάμεις, θα είναι μια προσωρινή εκεχειρία στο μεταξύ τους ανταγωνισμό για τον έλεγχο της εξουσίας. Ο Σαντρ παίζει σήμερα, αν και αθέατος, πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα του Ιράκ και το Σαντριστικό κίνημα είναι η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στη χώρα, γεγονός που, σε κάθε περίπτωση, θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις.  Αυτή την πραγματικότητα δεν μπορούν να την αγνοήσουν οι πολιτικοί τους αντίπαλοι και οι Αμερικάνοι. Γι αυτό επιδιώκουν να χτυπήσουν στρατιωτικά και πολιτικά το Σαντριστικό κίνημα και να επιβάλουν τους δικούς τους όρους στο Σαντρ, ώστε να είναι ευάλωτος στις πιέσεις και στις απαιτήσεις των Αμερικάνων.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΝομοτέλεια ή μάστιγα ενός συστήματος που σαπίζει;
Επόμενο άρθρο Ο Μοκτάντα αλ-Σαντρ και το αμερικάνικο δίλημμα στο Ιράκ

Σχετικά Αρθρα

Οι Σαουδάραβες δεν τολμούν να περάσουν από το Στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ

Διεθνή 4 Αυγ 2026, 09:00

Ζορίζονται από το μπλοκ της Αντίστασης οι ξενόδουλοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

Διεθνή 3 Αυγ 2026, 20:29

Το Ιράν διαψεύδει ότι επήλθε συμφωνία για το εκ νέου άνοιγμα του Στενού του Ορμούζ

«Διαπραγματευόμαστε μόνο διμερώς με το Ομάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ

Διεθνή 3 Αυγ 2026, 19:17

Εκατομμύρια διαδήλωσαν σε ολόκληρη την Υεμένη υποστηρίζοντας την πολιτική «αποκλεισμός για αποκλεισμό»

Διεθνή 2 Αυγ 2026, 20:36

112 σοροί ανασύρθηκαν από τα ερείπια στη συνοικία Σάμπρα στην Πόλη της Γάζας

Αλλες 157 σοροί παραμένουν εγκλωβισμένες

Διεθνή 2 Αυγ 2026, 19:37

Οι ΗΠΑ εκλιπαρούν για διαπραγματεύσεις – Το Ιράν δηλώνει ότι θα απαντήσει σκληρά σε κάθε τυχοδιωκτισμό

Διεθνή 2 Αυγ 2026, 10:21
Ροή Ειδήσεων
Περιβάλλον

Οι καπιταλιστές των ανεμογεννητριών ανάβουν (και) δασικές πυρκαγιές και το κράτος κρατάει το φανάρι

Ξεδιάντροπη ομολογία συνενοχής από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής

4 Αυγ 2026, 10:20
Διεθνή

Οι Σαουδάραβες δεν τολμούν να περάσουν από το Στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ

4 Αυγ 2026, 09:00
Η παπάρα

Ο «μοιραίος» Μητσοτάκης και η «κακιά μάνα» φύση

4 Αυγ 2026, 05:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Αυγούστου

4 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Ζορίζονται από το μπλοκ της Αντίστασης οι ξενόδουλοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

3 Αυγ 2026, 20:29
Διεθνή

Το Ιράν διαψεύδει ότι επήλθε συμφωνία για το εκ νέου άνοιγμα του Στενού του Ορμούζ

«Διαπραγματευόμαστε μόνο διμερώς με το Ομάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ

3 Αυγ 2026, 19:17
Καταστολή

(Ν)τροπολογία Φλωρίδη: Αύξησε από 25 σε 30 τα χρόνια υποχρεωτικής φυλάκισης για τους πολυϊσοβίτες

3 Αυγ 2026, 09:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Αυγούστου

3 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Εκατομμύρια διαδήλωσαν σε ολόκληρη την Υεμένη υποστηρίζοντας την πολιτική «αποκλεισμός για αποκλεισμό»

2 Αυγ 2026, 20:36
Παιδεία

Tηλεφωνικές απειλές του ΙΝΕΔΙΒΙΜ καταγγέλλει ο Σύλλογος Οικότροφων ΦΕΑ

2 Αυγ 2026, 19:43
Διεθνή

112 σοροί ανασύρθηκαν από τα ερείπια στη συνοικία Σάμπρα στην Πόλη της Γάζας

Αλλες 157 σοροί παραμένουν εγκλωβισμένες

2 Αυγ 2026, 19:37
Διεθνή

Οι ΗΠΑ εκλιπαρούν για διαπραγματεύσεις – Το Ιράν δηλώνει ότι θα απαντήσει σκληρά σε κάθε τυχοδιωκτισμό

2 Αυγ 2026, 10:21
Διεθνή

Εχει εγκαταλείψει η Χαμάς την ένοπλη αντίσταση; Η πραγματικότητα πίσω από το σχέδιο αφοπλισμού

2 Αυγ 2026, 09:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Αυγούστου

2 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Γιατί «έχει αγανακτήσει» ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας;

1 Αυγ 2026, 10:19
Διεθνή

Χεζμπολά προς λιβανέζικη αρχή: Εχετε την πρώτη ευθύνη για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα των σιωναζιστών

1 Αυγ 2026, 09:43
Ιστορία

Νίκος Ζαχαριάδης: Πάντα παρών

53 χρόνια από τη δολοφονία του

1 Αυγ 2026, 05:57
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

1 Αυγ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Αυγούστου

1 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές της ανακοίνωσης της Χαμάς

31 Ιούλ 2026, 18:47
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Αυγούστου

Τρινιντάντ και Τομπάγκο: Ημέρα ανακάλυψης (1498).

ΗΠΑ: Ημέρα ακτοφυλακής (1790).

1844: Ο πρώτος θάνατος διαδηλωτή στην Ελλάδα, σε διαδηλώσεις έξω από την Αγία Ειρήνη (Αθήνα).

1929: Γεννιέται ο Γιασέρ Αραφάτ.

1936: Ο Ιωάννης Μεταξάς επιβάλλει δικτατορία.

1958: Βόμβες στα γραφεία της ΕΔΑ.

1967: Φλογισμένη αντιχουντική επιγραφή στην Ανω Τούμπα (Θεσσαλονίκη) κοντά σε στρατιωτική δεξίωση.

1984: Η Ανω Βόλτα αλλάζει το όνομα της σε Μπουρκίνα Φάσο.

2011: Δολοφονείται στο Τότεναμ ο 29χρονος μαύρος πατέρας τεσσάρων παιδιών Μαρκ Ντάγκαν, γεγονός που προκαλεί τετραήμερο κύμα πρωτοφανούς βίας σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Και οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει όσο ποτέ άλλοτε στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, αποκτώντας περισσότερα εναέρια και επίγεια μέσα, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, προσλαμβάνοντας προσωπικό και οργανώνοντας καλύτερα τον κρατικό μηχανισμό. Όμως υπάρχουν στιγμές που η φύση και η ένταση των καιρικών φαινομένων ξεπερνούν κάθε ανθρώπινο σχεδιασμό και κάθε επιχειρησιακή δυνατότητα. (…) Και ας θυμόμαστε ότι στις πυρκαγιές η πρόληψη σώζει ζωές. Και αυτή παραμένει η απόλυτη προτεραιότητά μας: να προστατεύουμε πρώτα την ανθρώπινη ζωή, έπειτα την περιουσία των πολιτών και τα πολύτιμα δασικά μας οικοσυστήματα. Αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Στις πυρκαγιές δεν πήγε. Οι επικοινωνιολόγοι τον συμβούλεψαν να μην φωτογραφίζεται με φόντο εικόνες καταστροφής. «Παρενέβη» μέσω του facebook. Για να πει το πρωτοφανές: Δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, γιατί μας νίκησε η φύση! Φταίει το κακό το ριζικό μας, φταίει κι ο θεός που μας μισεί… «Φύση» είναι τα καλώδια των ανεμογεννητριών που έβαλαν τη φωτιά στην Αττικοβοιωτία και που είχαν ξαναβάλει φωτιά τον Ιούνη στο ίδιο σημείο; «Φύση» είναι τα εντελώς ακαθάριστα δάση που έχουν γίνει μπαρουταποθήκες; Εβαλαν τους/τις «δημοσιογράφους» της κυβερνητικής ΕΡΤ να χρησιμοποιούν όρους όπως «το μέτωπο της πυρκαγιάς εμφανίζει συνέχεια»! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Οτι πρώτον υπάρχουν παντού τεράστιες μάζες συσσωρευμένης καύσιμης ύλης και δεύτερον ότι είναι ακαθάριστες και οι περιβόητες αντιπυρικές ζώνες. Οπότε η φωτιά τρέχει αδιάκοπα και θα σβήσει μόνο όταν κάψει ό,τι καίγεται. Και ο Μητσοτάκης βγήκε να πει ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα απέναντι στη… μάνα φύση. Αμ’ το άλλο; Γι’ αυτόν πρόληψη σημαίνει να μην καούν άνθρωποι!!! Για έναν πρωτοετή της Δασολογίας πρόληψη σημαίνει δασοπονία, καθαρισμός των δασών, εξάλειψη των εστιών πρόκλησης πυρκαγιάς, όπως τα ηλεκτροφόρα καλώδια που διασχίζουν τα δάση και οι αδέσποτες χωματερές μέσα και γύρω από τα δάση. Η πρόληψη είναι μια δουλειά που γίνεται συστηματικά κάθε χρόνο το χειμώνα. Ανάπτυξη και προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων ονομάζεται. Αυτή η δουλειά θέλει μέσα και χέρια. Χέρια έμπειρα εργατικά, όχι σαπιοκοιλιές που κάθονται στα γραφεία και βγάζουν ανακοινώσεις, χωρίς να έχουν ιδέα τι σημαίνει δάσος και πώς προστατεύεται προληπτικά, ώστε ακόμα κι αν ξεσπάσει πυρκαγιά να μπορεί να αντιμετωπιστεί και να μην πάρει καταστροφικές διαστάσεις. ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo