Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;
  • 32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία
  • Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά
  • Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους
  • Σαν σήμερα 16 Γενάρη
  • Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Η αναζήτηση «μετριοπαθών» Ταλιμπάν θα αποβεί άκαρπη
Διεθνή

Η αναζήτηση «μετριοπαθών» Ταλιμπάν θα αποβεί άκαρπη

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Μαρ 2009, 00:00

Σε συνέντευξή του το περασμένο Σάββατο (7/3/09) στους «New York Times», ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε κατηγορηματικά ότι οι ΗΠΑ δεν κερδίζουν τον πόλεμο στο Αφγανιστάν και ότι πρέπει να ανοίξει η πόρτα για «μια διαδικασία συμφιλίωσης, κατά την οποία ο αμερικάνικος στρατός θα προσεγγίσει μετριοπαθή στοιχεία των Ταλιμπάν, όπως έκανε με τις σουνιτικές πολιτοφυλακές στο Ιράκ».

Η πρόταση Ομπάμα, η οποία αποτελεί αναμφίβολα ένδειξη της αποτυχίας της αμερικάνικης στρατηγικής στο Αφγανιστάν, μπορεί να χαρακτηρίστηκε από μεγάλο μέρος των δυτικών ΜΜΕ «νέα τολμηρή στροφή» στην αμερικάνικη πολιτική και να χειροκροτήθηκε από τον αφγανό πρόεδρο, ο οποίος βέβαια έχει κάνει πολύ πιο ριζοσπαστικές προτάσεις, όπως τη χορήγηση αμνηστείας στο Μουλά Ομάρ, ταυτόχρονα όμως, αφγανοί πολιτικοί παράγοντες και διάφοροι άλλοι αναλυτές διατυπώνουν σοβαρές ενστάσεις και εκφράζουν έντονο σκεπτικισμό κατά πόσο η στρατηγική αυτή μπορεί να εφαρμοστεί με επιτυχία στο Αφγανιστάν, όπου η κατάσταση είναι διαφορετική και πολύ πιο σύνθετη.

Ποιοι είναι όμως αυτοί οι «μετριοπαθείς»Ταλιμπάν στους οποίους αναφέρεται ο Ομπάμα και τους οποίους θα αναζητήσει ή μάλλον ήδη αναζητά ο αμερικάνικος στρατός; Είναι φανερό από τις δηλώσεις του ότι δεν μιλάει για ένα διάλογο ούτε με το κίνημα των Ταλιμπάν συνολικά ούτε φυσικά με την ηγεσία του. Μιλάει για στοιχεία στις γραμμές των Ταλιμπάν, τα οποία είτε θα μπορέσουν να επιφέρουν αλλαγές στη στρατηγική του κινήματος είτε θα αποχωρήσουν και θα συγκροτήσουν μια οργάνωση των «μετριοπαθών Ταλιμπάν», η οποία θα συνεργαστεί με τους Αμερικάνους και την αφγανική κυβέρνηση.

Και οι δυο αυτές εκδοχές δεν έχουν πιθανότητες επιτυχίας. Γιατί ακόμη κι αν υπάρχουν «μετριοπαθή» στοιχεία στις γραμμές των Ταλιμπάν, όχι μόνο δεν μπορούν να επηρεάσουν τα πράγματα σε ηγετικό επίπεδο, αλλά δεν θα τολμήσουν να προχωρήσουν σε ρήξη, γιατί κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν προδότες και να υποστούν τις συνέπειες. Εκτός κι αν ο αμερικάνικος στρατός επιχειρήσει να προσεγγίσει κάποιους από τους χιλιάδες ένοπλους και φύλαρχους που κυκλοφορούν στη χώρα και δεν έχουν στενή σχέση με τους Ταλιμπάν και συγκροτήσει μια στρατιωτική δύναμη εναντίον των «κακών Ταλιμπάν».Υπενθυμίζουμε ότι η τακτική αυτή δεν απέδωσε ούτε στο Πακιστάν, όπου η κυβέρνηση επιχείρησε να συγκροτήσει πολιτοφυλακές από ντόπιους φύλαρχους για να τους στρέψει εναντίον των πακιστανών Ταλιμπάν, με αποτέλεσμα πολλοί από τους φύλαρχους αυτούς να εκτελεστούν από τους Ταλιμπάν ως προδότες και οι υπόλοιποι να εγκαταλείψουν το εγχείρημα.

Οσο για την περιβόητη λίστα, που περιλαμβάνει πρώην πρεσβευτές των Ταλιμπάν στο Πακιστάν και άλλες χώρες, πρώην στελέχη των Ταλιμπάν και κάποιους ακόμη που αναμείχθηκαν στη σαουδαραβική πρωτοβουλία για διάλογο, οι οποίοι θα μπορούσαν να παίξουν το ρόλο που θέλουν οι Αμερικάνοι, δεν προσφέρεται για αξιοποίηση. Γιατί, όπως επισημαίνουν αναλυτές που γνωρίζουν καλά τα πράγματα της περιοχής, δεν υπάρχουν ισχυροί πολέμαρχοι πρόθυμοι να αντιπαρατεθούν στρατιωτικά με τους Ταλιμπάν, ούτε πολιτικοί ηγέτες ή κληρικοί που να αναλάβουν να συγκροτήσουν μια οργάνωση «καλών Ταλιμπάν», ακόμη και με κίνητρο εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Σε αντίθεση με το Ιράκ, όπου οι οργανώσεις της αντίστασης δεν είχαν ενιαίο ηγετικό πυρήνα και η αμερικάνικη τακτική του «διαίρει και βασίλευε» πάτησε πάνω στις αντιθέσεις Σιιτών και Σουνιτών, στο Αφγανιστάν τη βάση της αντίστασης αποτελούν οι Παστούν και η ηγεσία της, επικεφαλής της οποίας είναι ο Μουλάς Ομάρ, αποτελείται από ισχυρούς λαοφιλείς πολέμαρχους και κληρικούς με μεγάλη επιρροή. Ο ηγετικός αυτός πυρήνας και η στρατηγική που έχει χαράξει δεν είναι καθόλου εύκολο να αμφισβητηθούν, εκτός των άλλων, λόγω των επιτυχιών στα πολεμικά μέτωπα και της κατακόρυφης αύξησης της επιρροής των Ταλιμπάν στη διάρκεια του 2008. Η ηγεσία των Ταλιμπάν ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο με τη συγκρότηση τον περασμένο μήνα, μετά από έκκληση του Μουλά Ομάρ, της «Σούρας των Μουτζαχεντίν», μιας νέας συμμαχίας των πακιστανών Ταλιμπάν, με στόχο τη συγκέντρωση των δυνάμεών τους εναντίον των αμερικανονατοϊκών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν, ενόψει της άφιξης των 17.000 επιπλέον αμερικάνων στρατιωτών που έχει ανακοινώσει ο Ομπάμα.

Για όλους αυτούς τους λόγους, αφγανοί πολιτικοί παράγοντες με δηλώσεις τους και διάφοροι άλλοι ειδικοί πολιτικοί αναλυτές στην αρθρογραφία τους συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι η προσπάθεια αναζήτησης «μετριοπαθών» Ταλιμπάν θα αποτύχει.

Ενδεικτικά, ο Ashraf Ghani, πρώην υπουργός οικονομικών στο Αφγανιστάν και υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές τον ερχόμενο Αύγουστο, δήλωσε: «Δεν γνωρίζω ούτε μια ειρηνευτική διαδικασία που να κατέληξε με επιτυχία από θέση αδυναμίας ή αδιεξόδου» (Guardian, 8/3/09).

O Haroun Mir, αφγανός πολιτικός αναλυτής και πρώην σύμβουλος του δολοφονημένου Μουτζαχεντίν πολέμαρχου Ahmad Shah Massoud, δήλωσε: «Ακόμη και οι ευκαιριακοί αντάρτες δεν θα πεισθούν να καταθέσουν τα όπλα, τη στιγμή που οι Ταλιμπάν οσμίζονται τη νίκη εναντίον της αφγανικής κυβέρνησης και των ξένων υποστηρικτών της. Η συμφιλίωση ήταν μια σπουδαία ιδέα το 2003 ή το 2004, όταν η κυβέρνηση είχε το πάνω χέρι, όμως τώρα όλα πηγαίνουν όπως θέλουν οι Tαλιμπάν. Αυτοί βρίσκονται στις παρυφές της Καμπούλ και δεν έχουν κανένα κίνητρο να συνεργαστούν με την κυβερνητική πλευρά». (Guardian, 8/3/09)

O Μουλάς Abdul Salam Zaeef, πρώην υπουργός των Ταλιμπάν και διπλωμάτης, ο οποίος, αφού πέρασε κάποια χρόνια στο Γκουαντανάμο, διαχώρισε τη θέση του από τους Ταλιμπάν και συνεργάζεται με την αφγανική κυβέρνηση, δήλωσε: «Καταρχάς, ο Ομπάμα παραδέχτηκε ότι οι Αμερικάνοι δεν μπορούν να κερδίσουν στο Αφγανιστάν και ότι ο πόλεμος δεν είναι η λύση. Αν, λοιπόν, δεν μπορούν να κερδίσουν, τι πρέπει να κάνουν; Αυτόματα πρέπει να αναζητήσουν μια εναλλακτική λύση, η οποία είναι ότι πρέπει να λύσουν τη σύγκρουση μέσω διαπραγματεύσεων με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό». Και συνέχισε προτείνοντας μερικά συγκεκριμένα μέτρα. «Πρώτα, οι ΗΠΑ πρέπει να κλείσουν τις φυλακές όπου οι Ταλιμπάν αντιμετωπίζονται με βαρβαρότητα, ιδιαίτερα τις εγκαταστάσεις στο Γκουαντανάμο και στην αεροπορική βάση Μπαγκράμ βόρεια της Καμπούλ. Πρέπει επίσης να διαγραφούν τα ονόματα του Μουλά Ομάρ και άλλων ηγετών των Ταλιμπάν από τις μαύρες λίστες των ΗΠΑ και του ΟΗΕ και να αποσυρθεί η χρηματική επικήρυξή τους.  Αν οι Αμερικάνοι σκέπτονται, όπως είπε και ο Ομπάμα, να διαχωρίσουν τους Ταλιμπάν σε σκληροπυρηνικούς και μετριοπαθείς, αυτό δεν θα γίνει αποδεκτό από κανένα, γιατί είναι σαν να λες σε δυο αδέλφια ότι αγαπάς το ένα και θέλεις να παίζεις μαζί του, ενώ θέλεις να σκοτώσεις το άλλο».

Τέλος, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Gari Mohammad Yousuf, με δήλωσή του στην πακιστανική εφημερίδα «The News» (10/3/09), χαρακτήρισε την πρόταση Ομπάμα δείγμα αδυναμίας και την υιοθέτηση μιας στρατηγικής παρόμοιας με του Ιράκ «παράλογη». «Δεν χρειάζεται –είπε– καμιά απάντηση ή αντίδραση από μας, γιατί είναι παράλογη. Οι Ταλιμπάν είναι ενωμένοι, έχουν ένα ηγέτη, μια πολιτική, ένα σκοπό, να πετάξουν τις ξένες δυνάμεις από τη χώρα τους. Δε γνωρίζω γιατί μιλούν για μετριοπαθείς Ταλιμπάν και τι σημαίνει αυτό».

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΡεκόρ 25ετίας σημειώνει η ανεργία στις ΗΠΑ
Επόμενο άρθρο Κατέρριψαν τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος

Σχετικά Αρθρα

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Διεθνή 16 Ιαν 2026, 08:51

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Διεθνή 15 Ιαν 2026, 21:35

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

Διεθνή 15 Ιαν 2026, 11:58

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

Διεθνή 14 Ιαν 2026, 22:40

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

Διεθνή 14 Ιαν 2026, 20:50

Απαράβατοιόροι: Οχι αφοπλισμός - Οχι διεθνής επιτροπεία/κηδεμονία

Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις της Αντίστασης για τη δεύτερη φάση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός

Διεθνή 12 Ιαν 2026, 19:14
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

16 Ιαν 2026, 14:01
Αγροτικά

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

16 Ιαν 2026, 11:41
Αγροτικά

Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά

16 Ιαν 2026, 10:04
Διεθνή

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

16 Ιαν 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

16 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

15 Ιαν 2026, 21:35
Κόντρες

Νέο unfair από τον Τασούλα

15 Ιαν 2026, 14:53
Διεθνή

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

15 Ιαν 2026, 11:58
Ιστορία

«Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»

107 χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ

15 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

15 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

14 Ιαν 2026, 22:40
Διεθνή

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

14 Ιαν 2026, 20:50
Κόντρες

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

14 Ιαν 2026, 14:49
Πολιτική

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

14 Ιαν 2026, 11:02
Καταστολή

Προσφυγικό: πενταετές σχέδιο απελάσεων, στρατοπέδων και ψηφιακής επιτήρησης από την Κομισιόν

14 Ιαν 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Γενάρη

14 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας… αποθεώνουν τον Μακάριο Λαζαρίδη

«Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα»

13 Ιαν 2026, 21:58
Παιδεία

Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ ενάντια στα Ξενόγλωσσα Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών με δίδακτρα

Καλεί σε μαζική παράσταση στη Σύγκλητο

13 Ιαν 2026, 21:28
Πολιτική

Ελεγκτική εταιρία καταγγέλλει τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ της ΑΑΔΕ ότι αρνήθηκε να της χορηγήσει στοιχεία για να ασκήσει το ελεγκτικό της έργο

13 Ιαν 2026, 21:01
Εργατικά

Περνούν από Πειθαρχικό νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς στη Λακωνία

Επειδή συμμετείχαν στη νόμιμη απεργία αποχή από την αξιολόγηση

13 Ιαν 2026, 20:34
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

ΗΠΑ: Ημέρα θρησκευτικής ελευθερίας.

Ταϊλάνδη: Ημέρα δασκάλων.

1952 : Η αγγλική αστυνομία διαλύει με τη βία συγκεντρώσεις μαθητών στην Κύπρο που ζητούν ένωση με την Ελλάδα.

1970: Ο Μουαμάρ ελ Καντάφι ορκίζεται πρωθυπουργός της Λιβύης.

1973: Οι ΗΠΑ και το Νότιο Βιετνάμ κηρύσσουν κατάπαυση του πυρός.

1980: Εκτελούνται οι Παντελής Πέτρου και Σωτήρης Σταμούλης (17Ν).

1984: Η ΚΥΠ πολιτικοποιείται και υπάγεται πλέον στον πρωθυπουργό.

2001: 28 παιδιά ηλικίας 9-16 ετών οδηγούνται σε τουρκικές φυλακές επειδή φώναζαν φιλοκουρδικά συνθήματα σε διαδήλωση.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στην κοινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε, με σχέδιο και σοβαρότητα, όλους τους παράγοντες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε επιδίωξα πολιτειακό ή άλλο αξίωμα. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά συνειδητή επιλογή προσφοράς, ως συμβολή σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της χώρας μας, στη θωράκιση των θεσμών και στην πρόοδο της κοινωνίας μας. […] Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

(Μας δουλεύει ο μπατζανάκης του κύπριου προέδρου. Δεν βρήκε τίποτα πιο πρωτότυπο να πει, πέραν της «εθνικής προσφοράς». Αυτό, δηλαδή, που λένε όλοι οι αστοί πολιτικοί. Δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές, όταν λέει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε επεδίωξε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα, ενώ έχει καταλάβει το Νο 2 πολιτειακό αξίωμα. Νο 2 όχι βάσει πρωτοκόλλου, αλλά βάσει πολιτικής πράξης. Ακόμα και οι πρωτάρηδες στην πολιτική ανάλυση γνωρίζουν πως στα προεδρικά συστήματα ο «προσωπάρχης» του προέδρου είναι ο αντ’ αυτού, ο άνθρωπος μπροστά στον οποίο «βαράνε προσοχές» οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες. Οταν λοιπόν καταλαμβάνεις τέτοιο πόστο, είσαι «τίγκα» στις πολιτικές φιλοδοξίες. Και όταν υποστηρίζεις το αντίθετο, είσαι -απλούστατα- ένας χαμηλού επιπέδου υποκριτής. Αλήθεια, δεν υπήρχε άλλος για ν’ αναλάβει το πόστο του αντ’ αυτού, εκτός από τον μπατζανάκη του προέδρου, που δεν είχε μάλιστα πολιτικές φιλοδοξίες; Πόσο φτηνό… Αμ το άλλο; Παραιτήθηκε, λέει, για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Ωπα, ρε μεγάλε. Επειδή παραιτήθηκες, θα πάψει η «εργαλειοποίηση εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων», αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε σε διαγωνισμό… μωρίας. Αν αναλάμβανες κάποια ευθύνη προσωπίκά, θα το συζητούσαμε. Αλλά εσύ παραιτήθηκες δηλώνοντας ότι φεύγεις «με αίσθημα υπερηφάνειας για όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια». Οπότε, αν υποτεθεί ότι η επίθεση αφορά τις «εθνικές επιδιώξεις» -αν, λέμε- αυτοί που την οργανώνουν δεν έχουν κανένα λόγο να τη σταματήσουν. Ούτε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα είναι λιγότερο οδυνηρά για τον μπατζανάκη σου)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo