Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πολιτική επιλογή η υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου
  • Kτηνοτρόφοι Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: Ψήφισμα-κόλαφος στην κυβέρνηση Μητσοτάκη
  • Χωρίς Νηπιαγωγό και εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης το 1ο τμήμα του 5ου Νηπιαγωγείου Ιλίου
  • Σαν σήμερα 16 Σεπτέμβρη
  • Γάζα: Βαρύς ο πέλεκυς στα κεφάλια των προδοτών
  • Οι Αμερικάνοι προσπαθούν να ξαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις για τη Γάζα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Απόλυτη απειθαρχία στην ΕΕ – Καμιά αλλαγή στα όρια ηλικίας και στο ισχύον ασφαλιστικό καθεστώς (ασφάλιση στον εργοδότη-Δημόσιο)
Εργατικά

Ασφαλιστικό Δημοσίων Υπαλλήλων

Απόλυτη απειθαρχία στην ΕΕ – Καμιά αλλαγή στα όρια ηλικίας και στο ισχύον ασφαλιστικό καθεστώς (ασφάλιση στον εργοδότη-Δημόσιο)

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr28 Μαρ 2009, 00:00

Ηταν μια απόφαση που όλοι την ήξεραν εδώ και δυο χρόνια. Απλά περίμεναν την τυπική ολοκλήρωση του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για να τη δουν γραμμένη στο χαρτί. Το ΔΕΚ, λοιπόν, στο οποίο προσέφυγε η Κομισιόν, θεωρεί ότι η ασφάλιση των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα είναι… επαγγελματικό ταμείο (ιδιωτικό ταμείο δηλαδή, όχι κοινωνική ασφάλιση) και διατάζει την εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών. Φυσικά, ούτε για πλάκα δεν συζητά κανείς την πιθανότητα να μειωθούν τα όρια συνταξιοδότησης των ανδρών στα 60, γι’ αυτό και δεν ασχολούμαστε με αυτό το ενδεχόμενο, μολονότι πάγια θέση μας είναι η μείωση όλων των ορίων ηλικίας κατά 5 χρόνια και η διατήρηση του ορίου για τις γυναίκες κατά 5 χρόνια χαμηλότερα, για λόγους βιολογικούς και κοινωνικούς (φεμινίστριες και φεμινίζοντες ας καταλάβουν κάποια στιγμή πως η τυπική ισότητα σημαίνει ανισότητα). Ολοι θεωρούν σίγουρο πως η εφαρμογή της απόφασης του ΔΕΚ θα γίνει μόνο με αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης των γυναικών στα 65, όπως άλλωστε ισχύει για τις εργαζόμενες που έπιασαν δουλειά μετά την 1.1.1993.

Αφήνοντας στην άκρη κάθε νομική προσέγγιση, ας εστιάσουμε την προσοχή μας στην ουσία. Η Κομισιόν και το ΔΕΚ έκριναν ότι η ασφάλιση των δημοσίων υπαλλήλων δεν είναι κοινωνική ασφάλιση, αλλά είναι επαγγελματικό ταμείο, επομένως δεν ανήκει στη ρυθμιστική αρμοδιότητα του κράτους-μέλους, αλλά στην αρμοδιότητα των κοινοτικών οργάνων. Μήπως δεν ήξεραν; Φυσικά και ξέρουν πολύ καλά ότι πρόκειται για κοινωνική ασφάλιση. Οτι είναι η μοναδική μορφή ασφάλισης των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτοί, όμως, αντί να σταθούν στην ουσία, έμειναν στον τύπο και μάλιστα σ’ έναν τύπο κατασκευασμένο από τους ίδιους, γιατί αν ήθελαν είχαν τα νομικά εργαλεία για να μείνουν έξω απ’ αυτή την υπόθεση και να τη θεωρήσουν υπόθεση αποκλειστικής αρμοδιότητας του ελληνικού κράτους. Μπορούσαν να δεχτούν την Οδηγία 7 του 1979, που προβλέπει ότι η εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανδρών-γυναικών δεν θίγει την εφαρμογή των διατάξεων που αφορούν την προστασία της γυναίκας  και γι’ αυτό «δύνανται  τα κράτη μέλη να θεσπίζουν υπέρ των γυναικών ειδικές διατάξεις, προοριζόμενες να άρουν τις ανισότητες που υπάρχουν στην πράξη». Τριάντα χρόνια από τότε «ανακάλυψαν» ότι το ασφαλιστικό στο ελληνικό Δημόσιο καθορίζει «διακρίσεις» και πετούν στα σκουπίδια αυτή την Οδηγία, επειδή έτσι γουστάρουν.

Πρόκειται για μια στυγνή ταξική και συνάμα ιμπεριαλιστική συμπεριφορά. Νομίζετε πως αν στη θέση της Ελλάδας ήταν μια Γαλλία ή μια Γερμανία θα τολμούσε ποτέ η Κομισιόν να την παραπέμψει στο ΔΕΚ, υπαγορεύοντας μια τέτοια απόφαση; Απέναντι, όμως, σε μια χώρα ψοφοδεή, η οποία μάλιστα δεν έδειξε καμιά ιδιαίτερη ζέση να υπερασπιστεί την ασφαλιστική της νομοθεσία και μια πραγματικότητα διαμορφωμένη εδώ και πολλές δεκαετίες, πολύ πριν υπάρξει ΕΟΚ, συμπεριφέρονται σαν επικυρίαρχοι που απαιτούν να εφαρμόζονται ακόμα και οι πιο παράλογες αποφάσεις τους. Γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι έχουν να κάνουν με κοινωνική ασφάλιση και ότι έχουν εκδώσει μια εντελώς παράλογη απόφαση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ουδέποτε έδειξε ενδιαφέρον γι’ αυτή την υπόθεση. Τον Ιούλη του 2005 για πρώτη φορά η Κομισιόν έθεσε το θέμα και η κυβέρνηση απάντησε το Νοέμβρη με γελοία επιχειρηματολογία, αντί να κόψει τη φόρα της Κομισιόν. Η Κομισιόν επανήλθε ζητώντας διευκρινίσεις και η κυβέρνηση δεν απάντησε. Οταν έγινε η παραπομπή στο ΔΕΚ, η κυβέρνηση κάλεσε την ΑΔΕΔΥ και συμφώνησαν να ακολουθήσουν κοινή νομική γραμμή. Δηλαδή, και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία δέχτηκε ότι η Κομισιόν και το ΔΕΚ έχουν αρμοδιότητα να κρίνουν τα του ασφαλιστικού συστήματος στο Δημόσιο!

Κινήθηκαν, δηλαδή, και οι εργατοπατέρες με απόλυτο σεβασμό προς την κοινοτική νομιμότητα, προεξοφλώντας  ότι η όποια απόφαση θα γίνει σεβαστή. Γι’ αυτό και σήμερα οργανώνει λιτανείες έξω από τα γραφεία της ΕΕ και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «παρενέβη πλημμελώς και χωρίς ουσιαστικά στοιχεία προκειμένου να αντικρούσει την θεμελιώδη κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης στο Δημόσιο». Ξεχνούν ότι στην τελική φάση, ενώπιον του ΔΕΚ, η επιχειρηματολογία που ανέπτυξε η κυβέρνηση είχε και τη δική τους συμφωνία; Και γιατί δεν λένε τι πρέπει να γίνει σήμερα; Γιατί δεν καλούν την κυβέρνηση να μην εφαρμόσει την απόφαση του ΔΕΚ, αλλά την καλούν «σε κάθε περίπτωση να εγγυηθεί τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και ιδιαίτερα των γυναικών για να μην οδηγηθούν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενες σε πρόωρη φυγή με διαλυτικό αποτέλεσμα στα ασφαλιστικά ταμεία και τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών»;

Αυτή τη στιγμή όλοι υποκρίνονται, γιατί όλοι είχαν πάντοτε στο πίσω μέρος του μυαλού τους να ξεπεράσουν μια αντιδραστική απόφαση με μια ακόμα πιο αντιδραστική ρύθμιση, που θα χτυπήσει καίρια τα ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζόμενων στο Δημόσιο, ανδρών και γυναικών, πριν και μετά το 1993. Είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα γι’ αυτή την εξέλιξη και έχουμε κάθε δικαίωμα να το θυμίσουμε.

Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου υπήρξε σαφής: «Η απόφαση του Δικαστηρίου είναι εκτελεστή και δεν σηκώνει δεύτερη κουβέντα. Αρα λοιπόν, θα δούμε την απόφαση, θα δούμε τι περίοδο προσαρμογής δίνει, δεν μπορούμε να μην προσαρμοστού-με στην απόφαση, αυτό είναι προφανές». Βάζει μπροστά την τρομοκρατία, για να περάσει μετά στη «λύση»: Δημιουργία ασφαλιστικού ταμείου στο Δημόσιο.

Η κυβέρνηση δεν το είπε ακόμα, το λέει όμως το ΠΑΣΟΚ. Βγήκε πρώτος ο πρόεδρος των εργαζόμενων στα ασφαλιστικά ταμεία Γ. Κουτρουμάνης και είπε ότι λύση είναι η δημιουργία ασφαλιστικού ταμείου, οπότε η απόφαση του ΔΕΚ δεν θα έχει πεδίο εφαρμογής. Σχεδόν ταυτόχρονα, βγήκε το επίσημο ΠΑΣΟΚ με έτοιμη τεχνοκρατική πρόταση (προφανώς την είχαν έτοιμη): «Το δεύτερο που μπορεί να γίνει μετά και από διάλογο με την ΑΔΕΔΥ είναι η αλλαγή του θεσμικού και νομικού πλαισίου που διέπει τις συντάξεις του Δημοσίου. Σήμερα το Δημόσιο δεν έχει Φορέα για την ασφάλιση και τις συντάξεις (υπάρχει μόνο ως υπηρεσία του Γενικού Λογιστηρίου). Η σύσταση ΝΠΔΔ, αφαιρεί τα επιχειρήματα περί επαγγελματικής ασφάλισης και σύνταξης που αποτελεί συνέχεια του μισθού. Επομένως αφαιρεί και τη δυνατότητα της Ε.Ε. να παρεμβαίνει στους όρους και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης». Η ΑΔΕΔΥ επίσημα δεν τοποθετήθηκε, όμως είναι αυτή που το 2003 πήρε την πρόταση Σκανδαλίδη (τότε υπουργός Εσωτερικών) για τη δημιουργία Ταμείου και την έβαλε στο συρτάρι της, αρνούμενη όχι μόνο να την καταγγείλει, αλλά ακόμα και να τη δημοσιοποιήσει. Είναι βέβαιο ότι οι Πασόκοι της ΑΔΕΔΥ όχι μόνο είναι ενήμεροι, αλλά πήραν μέρος στη σύνταξη της τωρινής πρότασης του κόμματός τους για δημιουργία Ταμείου.

Τι σημαίνει η δημιουργία Ταμείου στο Δημόσιο; Σημαίνει, καταρχάς, πέρασμα από την πιο προοδευτική μορφή ασφάλισης (ασφάλιση στον εργοδότη) σε μια συντηρητικότερη (ασφαλιστικό Ταμείο, που λειτουργεί βάσει εσόδων-δαπανών). Σημαίνει δεύτερο τη δημιουργία ενός εκ γενετής προβληματικού υπερταμείου (το οποίο δεν θα έχει ούτε αποθεματικά ούτε επαρκή έσοδα), η λειτουργία του οποίου θα ασκεί συνεχώς πίεση για μείωση των συντάξεων και των άλλων παροχών.

Η λύση είναι μία. Απόλυτη απειθαρχία στην προκλητική ιμπεριαλιστική απόφαση του ΔΕΚ. Να τη βάλουν εκεί που ξέρουν. Καμιά συζήτηση για αλλαγή της σημερινής μορφής ασφάλισης και δημιουργία ασφαλιστικού ταμείου.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Ασφαλιστικό Δημοσίων Υπαλλήλων

Τρίτη, 24.3.09
Επόμενο άρθρο

Ασφαλιστικό Δημοσίων Υπαλλήλων

Δευτέρα, 30.3.09

Σχετικά Αρθρα

ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School

Εργατικά 12 Σεπ 2025, 20:10

Η μαχόμενη εκπαίδευση θα ακυρώσει και την τρομοκρατία της απειλής απόλυσης όσων αρνηθούν την αξιολόγηση

Με αποφασιστικότητα στην απεργία-αποχή

Εργατικά 11 Σεπ 2025, 18:59

Διώξεις εκπαιδευτικών το κατακαλόκαιρο

Εργατικά 1 Σεπ 2025, 08:26

Αξιολόγηση: ομολογία ήττας πίσω απ’ τις απειλές και την τρομοκρατία του υπουργείου Παιδείας

Εργατικά 24 Αυγ 2025, 08:52

Εκπαιδευτικοί στο απόσπασμα

Εργατικά 22 Αυγ 2025, 09:40

Μαρτύριο για τους συμβασιούχους αναπληρωτές το πενιχρό επίδομα ανεργίας

Εργατικά 21 Αυγ 2025, 20:32
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Πολιτική επιλογή η υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου

Επιστολή διαμαρτυρίας των γονέων και κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου για τα κενά

16 Σεπ 2025, 12:20
Αγροτικά

Kτηνοτρόφοι Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: Ψήφισμα-κόλαφος στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

16 Σεπ 2025, 12:03
Παιδεία

Χωρίς Νηπιαγωγό και εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης το 1ο τμήμα του 5ου Νηπιαγωγείου Ιλίου

16 Σεπ 2025, 11:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Σεπτέμβρη

16 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Βαρύς ο πέλεκυς στα κεφάλια των προδοτών

15 Σεπ 2025, 18:40
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι προσπαθούν να ξαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις για τη Γάζα

15 Σεπ 2025, 14:17
Διεθνή

Η πανεπιστημιακή Λευκή Βίβλος του καπιταλισμού: Μπέρκλεϊ, μακαρθισμός και η νέα εποχή της κρατικής καταστολής

15 Σεπ 2025, 12:03
Αθλητισμός

Ολοι στο δρόμο που χάραξαν οι Μαδριλένοι

Ματαίωσαν το τελευταίο ετάπ του διάσημου ποδηλατικού Γύρου της Ισπανίας, επειδή συμμετείχαν σιωνιστές

15 Σεπ 2025, 11:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Σεπτέμβρη

15 Σεπ 2025, 00:01
Αθλητισμός

Στο Περιστέρι έδειξαν το δρόμο, σε όλα τα γήπεδα αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης

14 Σεπ 2025, 11:42
Καταστολή

Πόλα Ρούπα: Η ομηρία δεν τελειώνει, απλώς αλλάζει πρόσωπο

Της επιβάλλουν οικονομικό στραγγαλισμό που προοιονίζεται φυλάκιση για χρέη!

14 Σεπ 2025, 11:25
Διεθνή

Σαμιντούν (Ακλόνητοι): «Εκκένωση από τη Γάζα μόνο προς τον ουρανό»!

Ο λαός της Πόλης της Γάζας υψώνει το ανάστημά του στο σιωναζισμό, αρνούμενος να εγκαταλείψει την πόλη του

14 Σεπ 2025, 00:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη

14 Σεπ 2025, 00:01
Πολιτική

Ούτε στο Ζαγόρι ούτε πουθενά…

13 Σεπ 2025, 13:08
Διεθνή

Η σιωνιστική οντότητα προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά της με επιχορηγούμενες συνεργασίες με ΑΕΙ της Κύπρου

Πρόθυμος συνένοχος η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη

13 Σεπ 2025, 13:06
Παιδεία

Φοιτητές Παιδαγωγικού Ιωαννίνων: Από τύχη ζούμε!

Κατέρρευσε μέρος της ψευδοροφής στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου 

13 Σεπ 2025, 07:59
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

13 Σεπ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη

13 Σεπ 2025, 00:01
Εργατικά

ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School

12 Σεπ 2025, 20:10
Πολιτική

Νέα πρόκληση: Δεύτερη αποφυλάκιση για τον φιρερίσκο της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης

Μυρίζουν… μαϊμουδίλα οι «λόγοι υγείας» του Μιχαλολιάκου

12 Σεπ 2025, 20:04
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Σεπτέμβρη

Ημέρα προστασίας του όζοντος.

Μαλαισία, Σιγκαπούρη: Ημέρα ανεξαρτησίας (1963).

Μεξικό: Εθνική γιορτή (1810).

Νέα Γουινέα (Παπούα): Εθνική γιορτή (1975).

1848: Καταργείται η δουλεία σε όλα τα γαλλικά εδάφη.

1920: Βόμβα στο χρηματιστήριο της Γουόλ Στριτ – ΗΠΑ), τριάντα νεκροί και τριακόσιοι τραυματίες.

1968: Μετάδοση αντιδικτατορικών συνθημάτων του ΠΑΜ επί δεκάλεπτο με μαγνητόφωνο στην Αιόλου.

1969: Το ΕΔΚ ανατινάζει δύο πυλώνες της ΔΕΗ στην Ελευσίνα με σκοπό τη διακοπή ρεύματος κατά την έναρξη των πανευρωπαϊκών αγώνων.

1982: Σφαγές Παλαιστινίων στα λιβανέζικα στρατόπεδα Σάμπρα και Σατίλα από λιβανέζους Φαλαγγίτες υπό την εποπτεία του ισραηλινού στρατού.

1982: Εκτελείται ως προδότης ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Σαντέκ Γκομπτζαντέχ.

1991: Βομβιστική ενέργεια των μαοϊκών ανταρτών “Φωτεινό Μονοπάτι” προκαλεί το θάνατο επτά ατόμων στο Περού.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Ασφαλιστικό Δημοσίων Υπαλλήλων

    17Ν
    • Ασφαλιστικό Δημοσίων Υπαλλήλων

      Εφετείο 17Ν
  • Ασφαλιστικό Δημοσίων Υπαλλήλων

    ΕΛΑ
    • Ασφαλιστικό Δημοσίων Υπαλλήλων

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Ασφαλιστικό Δημοσίων Υπαλλήλων

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Ασφαλιστικό Δημοσίων Υπαλλήλων

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Ασφαλιστικό Δημοσίων Υπαλλήλων

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Ασφαλιστικό Δημοσίων Υπαλλήλων

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Ασφαλιστικό Δημοσίων Υπαλλήλων

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Ασφαλιστικό Δημοσίων Υπαλλήλων

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Ασφαλιστικό Δημοσίων Υπαλλήλων

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Ασφαλιστικό Δημοσίων Υπαλλήλων

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ασφαλιστικό Δημοσίων Υπαλλήλων

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ασφαλιστικό Δημοσίων Υπαλλήλων

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Ασφαλιστικό Δημοσίων Υπαλλήλων

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Ασφαλιστικό Δημοσίων Υπαλλήλων

      Ασφαλιστικό Δημοσίων Υπαλλήλων

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Ασφαλιστικό Δημοσίων Υπαλλήλων

      Ασφαλιστικό Δημοσίων Υπαλλήλων

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Ασφαλιστικό Δημοσίων Υπαλλήλων

      Ασφαλιστικό Δημοσίων Υπαλλήλων

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Ασφαλιστικό Δημοσίων Υπαλλήλων

      Ασφαλιστικό Δημοσίων Υπαλλήλων

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Ασφαλιστικό Δημοσίων Υπαλλήλων

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ασφαλιστικό Δημοσίων Υπαλλήλων

    Ασφαλιστικό Δημοσίων Υπαλλήλων

    Ποιοι είμαστε
  • Ασφαλιστικό Δημοσίων Υπαλλήλων

    Ασφαλιστικό Δημοσίων Υπαλλήλων

    Επικοινωνία
  • Ασφαλιστικό Δημοσίων Υπαλλήλων

    Ασφαλιστικό Δημοσίων Υπαλλήλων

    Όροι χρήσης
  • Ασφαλιστικό Δημοσίων Υπαλλήλων

    Ασφαλιστικό Δημοσίων Υπαλλήλων

    Ποιοι είμαστε
  • Ασφαλιστικό Δημοσίων Υπαλλήλων

    Ασφαλιστικό Δημοσίων Υπαλλήλων

    Επικοινωνία
  • Ασφαλιστικό Δημοσίων Υπαλλήλων

    Ασφαλιστικό Δημοσίων Υπαλλήλων

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo