Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 9 Σεπτέμβρη
  • Το Ιράν απαιτεί την πλήρη τήρηση από τις ΗΠΑ της συμφωνίας του Ισλαμαμπάντ ως προϋπόθεση για την αποκλιμάκωση
  • Ασίγαστη η επιζωοτία της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
  • Η ΠΟΓΕΔΥ ζητά από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να ασκήσει έφεση στη δικαστική απόφαση για τα 22 λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ
  • Ναρκισσιστική διαταραχή
  • Αντιμετωπίζουν τους ψυχικά ασθενείς σαν σκουπίδια
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Αποκαλύπτεται ο αμερικάνικος δάκτυλος
Διεθνή

Ονδούρα

Αποκαλύπτεται ο αμερικάνικος δάκτυλος

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr11 Ιούλ 2009, 00:00

Σε ρεπορτάζ των Νew York Times, ανώνυμος αμερικανός αξιωματούχος αποκαλύπτει ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ονδούρα Ούγκο Λόρενς μαζί με τον γραμματέα Υποθέσεων Δυτικού Ημισφαιρίου της αμερικάνικης κυβέρνησης Τόμας Α. Σάννον είχαν έρθει σε παρασκηνιακές «διερευνητικές» επαφές με τμήμα της ηγεσίας του στρατού και πολιτικούς αντιπάλους του ανατραπέντα από στρατιωτικό πραξικόπημα προέδρου της Ονδούρας Σελάγια, για «να μειωθεί η πολιτική ένταση» και να βρεθεί μια λύση «συνταγματικής» εκδίωξης του Σελάγια από τη θέση του προέδρου της χώρας. Δεν περίμεναν όμως –σύμφωνα με τον ανώνυμο αξιωματούχο– ότι θα αναλάβει ενεργό ρόλο ο στρατός.

Το πραξικόπημα ήρθε σε μια στιγμή που η κυβέρνηση Ομπάμα επεδίωκε να εξωραΐσει την εξωτερική πολιτική της ιμπεριαλιστικής υπερδύναμης, με τη συστηματική προπαγάνδα του επιτελείου της και των ΜΜΕ της Δύσης για μια υποτιθέμενη ριζική αλλαγή στις σχέσεις των ΗΠΑ με τις άλλες χώρες της υφηλίου. Το διπλωματικό παιχνίδι και η ανοιχτή ανάμιξη των ΗΠΑ στα εσωτερικά πολιτικά ζητήματα της Ονδούρας πλήττουν καίρια την απόπειρα αυτή. Η άρνηση του Ομπάμα να χαρακτηρίσει ως πραξικόπημα την ανατροπή του Σελάγια και οι πρόσφατες δηλώσεις της ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Χ. Κλίντον, ότι οποιαδήποτε διευθέτηση του πολιτικού ζητήματος στην Ονδούρα οφείλει να συμπεριλάβει τους βασικούς λόγους του πραξικοπήματος, δείχνουν ξεκάθαρα πλέον και στον πιο αφελή, ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να σταματήσουν να επεμβαίνουν στα εσωτερικά άλλων χωρών και ειδικά στο μαλακό τους υπογάστριο, σε χώρες της Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής, πολλώ δε μάλλον στην Ονδούρα, που απετέλεσε για δεκαετίες το προπύργιο των ΗΠΑ για την επιβολή των εκλεκτών τους στις χώρες της Κεντρικής Αμερικής.

Αλλωστε, αρκετοί υποστηρικτές του πραξικοπήματος επαινούν ανοιχτά την κυβέρνηση των ΗΠΑ, διότι, αν και δεν στήριξε το πραξικόπημα, αναφέρθηκε απλώς σε «παράνομη αλλαγή ηγεσίας». Θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο ο Σελάγια μπορεί να  ξαναγυρίσει στην Ονδούρα αλλά «με τα φτερά του ψαλιδισμένα». Το πρόβλημα για την πολιτική ελίτ της Ονδούρας και των ΗΠΑ ήταν ότι ο Σελάγια υιοθέτησε πολιτική κοινωνικής δημαγωγίας, στοιχειώδους ρεφορμιστικής διαχείρισης του καπιταλισμού της Ονδούρας, ενώ παράλληλα στράφηκε προς τη συμμαχία του Τσάβες, εγκαταλείποντας την αποικιοκρατική συνεργασία «ελεύθερου εμπορίου» με τις ΗΠΑ.

Σε αντίθεση με τις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ και τις χώρες της Νότιας Αμερικής, που απέσυραν τους πρεσβευτές τους από την Ονδούρα, μη αναγνωρίζοντας ως νόμιμη την κυβέρνηση του πραξικοπηματία Ρομπέρτο Μισελέτι, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να κρατούν τον πρεσβευτή Λόρενς στις ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή, 60 μίλια έξω από την πρωτεύουσα της Ονδούρας Τεγκουσιγκάλπα, οι ΗΠΑ διατηρούν σημαντική στρατιωτική βάση με 800 στρατιώτες και πολυάριθμο προσωπικό.

Την περασμένη Κυριακή, ο Σελάγια με συνοδεία αξιωματούχων άλλων χωρών της Ν. Αμερικής και του ΟΗΕ προσπάθησε να προσγειωθεί με αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Τεγκουσιγκάλπα. Ο στρατός της Ονδούρας απέκλεισε το αεροδρόμιο και εμπόδισε την προσγείωση του αεροπλάνου. Χιλιάδες πολίτες περικύκλωσαν το αεροδρόμιο για να το ανακαταλάβουν και ήρθαν σε σύγκρουση με τους στρατιώτες, που πυροβόλησαν στο ψαχνό σκοτώνοντας δύο και τραυματίζοντας δεκάδες διαδηλωτές. Οι κινητοποιήσεις του λαού της Ονδούρας ενάντια στο πραξικόπημα συνεχίζονται, παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση των πραξικοπηματιών. Οι κινητοποιήσεις, δυστυχώς, δεν παίρνουν καμία δημοσιότητα, γιατί κανένας σταθμός δεν εκπέμπει ειδήσεις, ενώ αρκετές φορές οι πραξικοπηματίες κόβουν το ρεύμα σε τεράστιες περιοχές της χώρας για να κόψουν κάθε επικοινωνία. Παρολαυτά, μέσα στη βδομάδα το CNN πρόβαλε πορεία υποστηρικτών του πραξικοπήματος στην Τεγκουσιγκάλπα, νοικοκυραίων που με τη συνοδεία του στρατού και της αστυνομίας βγήκαν να διαδηλώσουν υπέρ της κυβέρνησης Μισελέτι. Ακόμα και οι σχολιαστές του διεθνούς δικτύου δεν μπορούσαν να κρύψουν την αλήθεια, ότι οι διαδηλωτές προέρχονταν κατά κανόνα από μικροαστικά και μεσοαστικά στρώματα, όταν το 70% της Ονδούρας βρίσκεται κάτω από το όρια της φτώχειας. Ο πόλεμος μόλις τώρα έχει αρχίσει στην Ονδούρα και η μάχη των «εντυπώσεων» –μέχρι τώρα– δεν κάμπτει το φρόνημα του λαού. Ο φασισμός έχει βαθιές ρίζες στο πολιτικό σύστημα της Ονδούρας και ο λαός της αγωνίζεται στους δρόμους για να τον τσακίσει.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Ονδούρα

Εκρηξη της εθνοτικής βίας
Επόμενο άρθρο

Ονδούρα

Να επιστραφεί ο «Αρίων»

Σχετικά Αρθρα

Το Ιράν απαιτεί την πλήρη τήρηση από τις ΗΠΑ της συμφωνίας του Ισλαμαμπάντ ως προϋπόθεση για την αποκλιμάκωση

Διεθνή 8 Σεπ 2026, 20:49

Ο Μπεν-Γκβιρ ζητά κυρώσεις κατά του Ηνωμένου Βασιλείου για την κατοχή των Φόκλαντ

Μετά από δημοσίευμα για βρετανική απαγόρευση του εμπορίου με τους σιωνιστικούς εποικισμούς

Διεθνή 8 Σεπ 2026, 11:27

Νέες σιωναζιστικές απειλές για εκδίωξη όλων των Παλαιστίνιων από τη Γάζα και για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Δυτική Οχθη

Διεθνή 7 Σεπ 2026, 19:50

Η Δυτική Oχθη αντιμέτωπη με έναν αγώνα για την ίδια της την ύπαρξη

Διεθνή 7 Σεπ 2026, 05:50

Χαμάς: Προκατειλημμένο κατά των Παλαιστίνιων το υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Συμβούλιο Ειρήνης

Προς όξυνση οι σχέσεις Βρετανίας-Ισραήλ

Διεθνή 6 Σεπ 2026, 10:02

Αποκαλύφθηκε η γερμανική χρηματοδότηση των σιωνιστικών εποικισμών

Διεθνή 6 Σεπ 2026, 09:04
Ροή Ειδήσεων
Uncategorized

Σαν σήμερα 9 Σεπτέμβρη

9 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Το Ιράν απαιτεί την πλήρη τήρηση από τις ΗΠΑ της συμφωνίας του Ισλαμαμπάντ ως προϋπόθεση για την αποκλιμάκωση

8 Σεπ 2026, 20:49
Αγροτικά

Ασίγαστη η επιζωοτία της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

8 Σεπ 2026, 20:12
Αγροτικά

Η ΠΟΓΕΔΥ ζητά από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να ασκήσει έφεση στη δικαστική απόφαση για τα 22 λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ

8 Σεπ 2026, 19:28
Κόντρες

Ναρκισσιστική διαταραχή

8 Σεπ 2026, 19:21
Υγεία

Αντιμετωπίζουν τους ψυχικά ασθενείς σαν σκουπίδια

Η αθλιότητα της Ψυχιατρικής Κλινικής του «Σωτηρία»

8 Σεπ 2026, 12:56
Διεθνή

Ο Μπεν-Γκβιρ ζητά κυρώσεις κατά του Ηνωμένου Βασιλείου για την κατοχή των Φόκλαντ

Μετά από δημοσίευμα για βρετανική απαγόρευση του εμπορίου με τους σιωνιστικούς εποικισμούς

8 Σεπ 2026, 11:27
Εργατικά

Αθώοι και πειθαρχικά οι εκπαιδευτικοί Πάνος Χουντής και Ζήσης Γκέρτσος

Τους κατηγόρησαν για... «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας»

8 Σεπ 2026, 10:56
Παιδεία

ΔΣ Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ: Για την εκδικητική παραπομπή συναδέλφου μας στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΕΜΠ

8 Σεπ 2026, 10:46
Υγεία

Ο Σπυράδωνης εκδικείται το Νοσοκομείο Νίκαιας αφήνοντάς το χωρίς ειδικευόμενους

8 Σεπ 2026, 09:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη

8 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Νέες σιωναζιστικές απειλές για εκδίωξη όλων των Παλαιστίνιων από τη Γάζα και για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Δυτική Οχθη

7 Σεπ 2026, 19:50
Πολιτική

ΚΥΠατζής έκανε μήνυση επειδή τον παρακολουθούσαν με το Predator!

7 Σεπ 2026, 19:12
Οικονομία

«Κουμπαράς» που υμνεί τον πλούτο και οικτίρει τη φτώχεια

7 Σεπ 2026, 14:37
Πολιτισμός

Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη

7 Σεπ 2026, 11:19
Κόντρες

Φανταστείτε να μην είχαν καλή προσωπική σχέση

7 Σεπ 2026, 10:13
Διεθνή

Η Δυτική Oχθη αντιμέτωπη με έναν αγώνα για την ίδια της την ύπαρξη

7 Σεπ 2026, 05:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Σεπτέμβρη

7 Σεπ 2026, 00:01
Αγροτικά

Δικαστήριο-κολυμβήθρα του Σιλωάμ για 22 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οφείλει να ασκήσει έφεση στην απόφαση του του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας

6 Σεπ 2026, 20:03
Διεθνή

Χαμάς: Προκατειλημμένο κατά των Παλαιστίνιων το υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Συμβούλιο Ειρήνης

Προς όξυνση οι σχέσεις Βρετανίας-Ισραήλ

6 Σεπ 2026, 10:02
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Σεπτέμβρη

Βόρεια Κορέα: Εθνική γιορτή.

Βουλγαρία, Λουξεμβούργο: Ημέρα απελευθέρωσης (1944).

1941: Ιδρύεται ο ΕΔΕΣ.

1942: Απολύονται όσοι δημόσιοι υπάλληλοι απήργησαν τις δύο προηγούμενες μέρες στην κατοχική Αθήνα, οι συλληφθέντες εκτοπίζονται.

1961: Δολοφονική απόπειρα κατά του προέδρου της Γαλλίας Σαρλ Ντε Γκολ από μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης.

1969: Ανακάλυψη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην αίθουσα «Γαλαξίας» του «Χίλτον».

1970: Συλλαμβάνονται στην Αθήνα δύο άραβες κομάντο με εκρηκτικές ύλες.

1971: Συλλαμβάνονται δέκα μέλη της Κου Κλουξ Κλαν που έβαλαν βόμβες σε ισάριθμα σχολικά αυτοκίνητα στο Πόντιακ (ΗΠΑ).

1976: Πεθαίνει ο Μάο Τσε Τουνγκ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Ονδούρα

    17Ν
    • Ονδούρα

      Εφετείο 17Ν
  • Ονδούρα

    ΕΛΑ
    • Ονδούρα

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Ονδούρα

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Ονδούρα

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Ονδούρα

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Ονδούρα

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Ονδούρα

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Ονδούρα

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Ονδούρα

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Ονδούρα

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ονδούρα

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ονδούρα

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Ονδούρα

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Ονδούρα

      Ονδούρα

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Ονδούρα

      Ονδούρα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Ονδούρα

      Ονδούρα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Ονδούρα

      Ονδούρα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Ονδούρα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ονδούρα

    Ονδούρα

    Ποιοι είμαστε
  • Ονδούρα

    Ονδούρα

    Επικοινωνία
  • Ονδούρα

    Ονδούρα

    Όροι χρήσης
  • Ονδούρα

    Ονδούρα

    Ποιοι είμαστε
  • Ονδούρα

    Ονδούρα

    Επικοινωνία
  • Ονδούρα

    Ονδούρα

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo