Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 17 Γενάρη
  • Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
  • Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;
  • 32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία
  • Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτικές Δίκες»ΕΛΑ»Εφετείο ΕΛΑ»Τετάρτη, 16.9.09
Εφετείο ΕΛΑ

84η συνεδρίαση

Τετάρτη, 16.9.09

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Σεπ 2009, 00:00
Η Ελένη Τσιγαρίδα ήρθε να καταθέσει για τον πατέρα της. Ξεκίνησε από το κλίμα που είχε διαμορφωθεί λίγες μέρες πριν τη σύλληψη του Χρ. Τσιγαρίδα, όταν τα κανάλια είχαν κατασκηνώσει γύρω από το σπίτι του. Τότε, φώναξε την οικογένειά του και τους ανακοίνωσε ότι για λόγους προσωπικής πολιτικής αξιοπρέπειας και υπεράσπισης της οργάνωσης στην οποία συμμετείχε, θα αναλάμβανε την πολιτική ευθύνη της συμμετοχής του στον ΕΛΑ, γεγονός που θα σήμαινε τη φυλάκισή του. Η μάρτυρας περιέγραψε τη σύλληψη του Χρ. Τσιγαρίδα στις 5 τα χαράματα και τη 10ωρη έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, το οποίο έκαναν άνω-κάτω, χωρίς φυσικά να βρουν τίποτα.
 
Απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου για το ρόλο του Χρ. Τσιγαρίδα στον ΕΛΑ, η Ελ Τσιγαρίδα δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα περισσότερο απ’ όσα ο ίδιος έχει δηλώσει στις δημόσιες τοποθετήσεις του και στα δικαστήρια. Εκείνα που η ίδια μπορούσε να καταθέσει ήταν θέματα που σχετίζονται με την προσωπικότητά του και την κοινωνική του διαδρομή και όχι με τη δράση του στον ΕΛΑ, την οποία κανείς από το οικογενειακό του περιβάλλον δεν γνώριζε. Αναφέρθηκε στη σοβαρότητά του, στην κατάρτισή του ως πολιτικού μηχανικού και στη βοήθεια που προσέφερε στην ίδια και στα άλλα παιδιά του σε σχέση με τις σπουδές τους, αλλά και σε σχέση με τη δουλειά τους ως μηχανικών, ακόμη και σήμερα.
 
Απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου για το αν πιστεύει ότι ο πατέρας της λέει αλήθεια ότι αποχώρησε από τον ΕΛΑ το 1990, η Ελ. Τσιγαρίδα απάντησε ότι δεν έχει καμιά αμφιβολία ότι λέει αλήθεια, γιατί δεν έχει κανένα λόγο να πει ψέματα. Η ίδια συνέδεσε την αποχώρησή του από τον ΕΛΑ με το γεγονός των σοβαρών προβλημάτων υγείας που ο ίδιος αντιμετώπιζε, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να μετακινείται παρά μόνο υποβασταζόμενος. Στο ερώτημα της προέδρου αν της έχει μιλήσει για λόγους πολιτικών διαφωνιών που τον οδήγησαν να αποχωρήσει, η μάρτυρας απάντησε ότι δεν συζητά με τον πατέρα της τέτοια ζητήματα, σεβόμενη απόλυτα την πολιτική του στάση.
 
Η Ελ. Τσιγαρίδα αναφέρθηκε στο κλίμα της τρομοϋστερίας, με τα ψευδή, εξωφρενικά δημοσιεύματα των εφημερίδων, που δημιούργησαν ένα κλίμα, γεγονός που για τον πατέρα της ήταν ένας επιπλέον λόγος για να αναλάβει την πολιτική ευθύνη. Ηταν ένας ακόμη αγώνας που έπρεπε και επέλεξε να δώσει, ακολουθώντας τη φωνή της συνείδησής του και το αξιακό του σύστημα. «Αυτή η οργάνωση, όμως, διακήρυσσε την επαναστατική βία, δηλαδή ότι ο αγώνας γίνεται με επανάσταση», ήταν η ερώτηση-σχόλιο της προέδρου, που έδωσε την ευκαιρία στη μάρτυρα να αναφερθεί στην προσπάθεια απαξίωσης και ποινικοποίησης μιας ορισμένης μορφής πολιτικής δράσης, ενόψει και των πιέσεων που ασκούνταν καθώς πλησιάζαμε προς τους ολυμπιακούς αγώνες του 2004.
 
«Είναι έξυπνος άνθρωπος;», ήταν η πρώτη ερώτηση του εισαγγελέα! «Είναι», απάντησε η μάρτυρας. «Ιδιαίτερα έξυπνος», υπερθεμάτισε ο εισαγγελέας! Οι ερωτήσεις που ακολούθησαν άγγιξαν τα όρια του γελοίου. «Εχει ευχέρεια λόγου;». «Είναι πειστικός;». «Εσάς σας έπειθε;». «Είναι η εξυπνάδα και η ευχέρεια λόγου στοιχεία της προσωπικότητάς του;». Εντάξει, δεν χρειάζεται να περιμένουμε την αγόρευση, μας είπε εμμέσως πλην σαφέστατα την πρότασή του ο εισαγγελέας. Ο ίδιος επέμενε να μάθει ποιοι ήταν οι προσωπικοί λόγοι για τους οποίους αποχώρησε από τον ΕΛΑ ο Χρ. Τσιγαρίδας, μολονότι η μάρτυρας είχε ήδη καταθέσει ότι δεν γνωρίζει τίποτα περισσότερο και απλά εκτιμά ότι οι σοβαρότατοι λόγοι υγείας δεν τον βοηθούσαν να συνεχίσει. Ερωτήσεις στις οποίες μόνο ο ίδιος ο Χρ. Τσιγαρίδας μπορεί να απαντήσει απευθύνονται στην κόρη του και μάλιστα με ανακριτική φορτικότητα! Εφτασε στο σημείο ο εισαγγελέας να ψάχνει αντιφάσεις σε προηγούμενη κατάθεση της μάρτυρα, στην οποία είχε πει ότι τα προβλήματα υγείας του Χρ. Τσιγαρίδα δεν τον ακύρωσαν ως άνθρωπο! Με απέραντη υπομονή η Ελ. Τσιγαρίδα εξήγησε, ότι ο πατέρας της αναγκάστηκε να αλλάξει όλο τον τρόπο ζωής του, δεν ακυρώθηκε όμως ως άνθρωπος και ως μηχανικός. Δεν οδηγούσε αυτοκίνητο, αλλά τον μετέφεραν, δεν πήγαινε στο γραφείο, αλλά του πήγαιναν δουλειά στο σπίτι κ.λπ.
 
Ο εισαγγελέας ήθελε επίσης να μάθει τις πολιτικές απόψεις που συζητούσε ο Χρ. Τσιγαρίδας με τα παιδιά του. Η μάρτυρας απάντησε ότι  ήταν ένας προοδευτικός, ένας αριστερός άνθρωπος, που μιλούσε για τις αξίες της αντίστασης και της αξιοπρέπειας. Οταν η πρόεδρος ρώτησε αν ο Τσιγαρίδας συμφωνούσε με τις ενέργειες της οργάνωσης, η Ελ. Τσιγαρίδα απάντησε ότι αφού ήταν μέλος του ΕΛΑ, προφανώς συμφωνούσε με τη δράση του, όμως δεν συνέβη ποτέ να συζητήσουν μαζί σχετικά με ενέργειες του ΕΛΑ. Αλλωστε, σκοπός της συγκεκριμένης οργάνωσης δεν ήταν να προκαλέσει καταστροφές, αλλά να στέλνει ένα μήνυμα αντίστασης.
 
Ο αναπληρωτής εισαγγελέας ήθελε να μάθει αν η μάρτυρας προσωπικά συμφωνούσε με τις ενέργειες του ΕΛΑ και την τακτική του ΕΛΑ! Ο Χρ. Τσιγαρίδας χαρακτήρισε φρονηματικού τύπου την ερώτηση, η πρόεδρος στήριξε την ερώτηση (!) και η Ελ. Τσιγαρίδα απάντησε ότι δεν θέλει να απαντήσει. Τι να σχολιάσει κανείς εν προκειμένω; Την φρονηματικού χαρακτήρα ερώτηση ή την αγένεια και τη βαρβαρότητα να ζητιέται από την κόρη να κρίνει δημόσια την πολιτική διαδρομή του πατέρα της; Ο αναπληρωτής εισαγγελέας επέμενε να μάθει, αν κουβέντιασαν παιδιά με πατέρα ποιος ήταν ο βαθμός συμμετοχής του στον ΕΛΑ! Η Ελ. Τσιγαρίδα απάντησε πως εκείνο που γνωρίζει είναι ότι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον πατέρα της έγινε για να υπερασπιστεί και να σώσει την τιμή της οργάνωσής του. Πιστεύετε ότι σώθηκε η αξιοπρέπεια του ΕΛΑ από τη δήλωση του πατέρα σας; ήταν η επόμενη ερώτηση. Στα δικά μου μάτια ναι, ήταν η κατηγορηματική απάντηση της μάρτυρα, η οποία στην επιμονή του εισαγγελέα να ρωτάει για τον υπόλοιπο κόσμο, είχε την ευκαιρία να πριγράψει το κλίμα που η ίδια συνάντησε σε επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους που κινείται. Ενα κλίμα αγάπης και αλληλεγγύης, που μεταφραζόταν σε πολλά και συνεχή μηνύματα συμπαράστασης προς τον πατέρα της, από ανθρώπους που δε μπορούσε να φανταστεί κανείς. Πράγματα μάλλον αδιανόητα (ή μήπως ασύλληπτα;) για τον εισαγγελέα, ο οποίος επέμενε να επαναλαμβάνει πως όλα αυτά αφορούν προσωπικά τον Χρ. Τσιγαρίδα και όχι τον ΕΛΑ!!!
Οταν ρωτήθηκε (από εφέτη και την πρόεδρο) η μάρτυρας να αξιολογήσει την κατάθεση της Κυριακίδου, η Ελ. Τσιγαρίδα είχε την ευκαιρία να αναφερθεί σε μερικές από τις κραυγαλέες αντιφάσεις που περιέχονται στις διαδοχικές καταθέσεις της Κυριακίδου και να υπενθυμίσει τους χαρακτηρισμούς που της απηύθυνε ο Χρ. Τσιγαρίδας. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η πρόεδρος προσπάθησε εμμέσως να υπερασπιστεί την αξιοπιστία της Κυριακίδου!
 
Απαντώντας σε ερώτηση της συνηγόρου Μ. Δαλιάνη, αν ο πατέρας της εξακολουθεί και σήμερα, παρά τα προβλήματα υγείας και την ταλαιπωρία που υφίσταται, να θεωρεί ότι ο κόσμος μπορεί ν’ αλλάξει, η Ελ. Τσιγαρίδα απάντησε με δυο λέξεις: «Είναι αμετανόητος»!
 
Η συνεδρίαση έκλεισε σε κλίμα έντασης. Επειδή δεν υπήρχε άλλος μάρτυρας, η πρόεδρος επέμενε να έρθει οπωσδήποτε κάποιος μάρτυρας υπεράσπισης του Α. Κανά. Διέκοψε πρώτα για μια ώρα και μετά ανακοίνωσε διακοπή άλλης μιας ώρας, που ακούστηκε σαν –και ήταν– καψώνι για κατηγορούμενους και συνηγόρους, αφού ήταν δεδομένο πως κανένας μάρτυρας δεν μπορούσε να κληθεί και να έρθει στον Κορυδαλλό σ’ αυτό το μικρό χρονικό διάστημα.
 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

84η συνεδρίαση

Δευτέρα, 14.9.09
Επόμενο άρθρο

84η συνεδρίαση

Πέμπτη, 17.9.09

Σχετικά Αρθρα

109η συνεδρίαση

Πέμπτη, 3.12.09

Εφετείο ΕΛΑ 3 Δεκ 2009, 00:00

108η συνεδρίαση

Τρίτη, 24.11.09

Εφετείο ΕΛΑ 24 Νοέ 2009, 00:00

107η συνεδρίαση

Παρασκευή, 20.11.09

Εφετείο ΕΛΑ 20 Νοέ 2009, 00:00

106η συνεδρίαση

Πέμπτη, 19.11.09

Εφετείο ΕΛΑ 19 Νοέ 2009, 00:00

105η συνεδρίαση

Τετάρτη, 18.11.09

Εφετείο ΕΛΑ 18 Νοέ 2009, 00:00

104η συνεδρίαση

Τρίτη, 17.11.09

Εφετείο ΕΛΑ 17 Νοέ 2009, 00:00
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

17 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

16 Ιαν 2026, 19:58
Πολιτική

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

16 Ιαν 2026, 14:01
Αγροτικά

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

16 Ιαν 2026, 11:41
Αγροτικά

Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά

16 Ιαν 2026, 10:04
Διεθνή

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

16 Ιαν 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

16 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

15 Ιαν 2026, 21:35
Κόντρες

Νέο unfair από τον Τασούλα

15 Ιαν 2026, 14:53
Διεθνή

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

15 Ιαν 2026, 11:58
Ιστορία

«Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»

107 χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ

15 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

15 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

14 Ιαν 2026, 22:40
Διεθνή

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

14 Ιαν 2026, 20:50
Κόντρες

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

14 Ιαν 2026, 14:49
Πολιτική

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

14 Ιαν 2026, 11:02
Καταστολή

Προσφυγικό: πενταετές σχέδιο απελάσεων, στρατοπέδων και ψηφιακής επιτήρησης από την Κομισιόν

14 Ιαν 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Γενάρη

14 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας… αποθεώνουν τον Μακάριο Λαζαρίδη

«Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα»

13 Ιαν 2026, 21:58
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

Πολωνία: Ημέρα απελευθέρωσης.

1961: Δολοφονείται ο πρωθυπουργός του Κονγκό Πατρίς Λουμούμπα.

1979: Βόμβα στο αυτοκίνητο του χουντικού δημάρχου στην Κάλυμνο.

1992: Το Ειδικό Δικαστήριο αθωώνει τον Ανδρέα Παπανδρέου από τις κατηγορίες για το σκάνδαλο Κοσκωτά, ενώ κηρύττει ενόχους τους πρώην υπουργούς Δ. Τσοβόλα (δυόμισι χρόνια) και Γ. Πέτσο (δέκα μήνες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στην κοινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε, με σχέδιο και σοβαρότητα, όλους τους παράγοντες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε επιδίωξα πολιτειακό ή άλλο αξίωμα. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά συνειδητή επιλογή προσφοράς, ως συμβολή σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της χώρας μας, στη θωράκιση των θεσμών και στην πρόοδο της κοινωνίας μας. […] Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

(Μας δουλεύει ο μπατζανάκης του κύπριου προέδρου. Δεν βρήκε τίποτα πιο πρωτότυπο να πει, πέραν της «εθνικής προσφοράς». Αυτό, δηλαδή, που λένε όλοι οι αστοί πολιτικοί. Δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές, όταν λέει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε επεδίωξε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα, ενώ έχει καταλάβει το Νο 2 πολιτειακό αξίωμα. Νο 2 όχι βάσει πρωτοκόλλου, αλλά βάσει πολιτικής πράξης. Ακόμα και οι πρωτάρηδες στην πολιτική ανάλυση γνωρίζουν πως στα προεδρικά συστήματα ο «προσωπάρχης» του προέδρου είναι ο αντ’ αυτού, ο άνθρωπος μπροστά στον οποίο «βαράνε προσοχές» οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες. Οταν λοιπόν καταλαμβάνεις τέτοιο πόστο, είσαι «τίγκα» στις πολιτικές φιλοδοξίες. Και όταν υποστηρίζεις το αντίθετο, είσαι -απλούστατα- ένας χαμηλού επιπέδου υποκριτής. Αλήθεια, δεν υπήρχε άλλος για ν’ αναλάβει το πόστο του αντ’ αυτού, εκτός από τον μπατζανάκη του προέδρου, που δεν είχε μάλιστα πολιτικές φιλοδοξίες; Πόσο φτηνό… Αμ το άλλο; Παραιτήθηκε, λέει, για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Ωπα, ρε μεγάλε. Επειδή παραιτήθηκες, θα πάψει η «εργαλειοποίηση εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων», αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε σε διαγωνισμό… μωρίας. Αν αναλάμβανες κάποια ευθύνη προσωπίκά, θα το συζητούσαμε. Αλλά εσύ παραιτήθηκες δηλώνοντας ότι φεύγεις «με αίσθημα υπερηφάνειας για όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια». Οπότε, αν υποτεθεί ότι η επίθεση αφορά τις «εθνικές επιδιώξεις» -αν, λέμε- αυτοί που την οργανώνουν δεν έχουν κανένα λόγο να τη σταματήσουν. Ούτε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα είναι λιγότερο οδυνηρά για τον μπατζανάκη σου)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 84η συνεδρίαση

    17Ν
    • 84η συνεδρίαση

      Εφετείο 17Ν
  • 84η συνεδρίαση

    ΕΛΑ
    • 84η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • 84η συνεδρίαση

      Εφετείο ΕΛΑ
    • 84η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • 84η συνεδρίαση

    Επαναστατικός Αγώνας
    • 84η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • 84η συνεδρίαση

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • 84η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • 84η συνεδρίαση

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 84η συνεδρίαση

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 84η συνεδρίαση

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 84η συνεδρίαση

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • 84η συνεδρίαση

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • 84η συνεδρίαση

      84η συνεδρίαση

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • 84η συνεδρίαση

      84η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • 84η συνεδρίαση

      84η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • 84η συνεδρίαση

      84η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • 84η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • 84η συνεδρίαση

    84η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 84η συνεδρίαση

    84η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 84η συνεδρίαση

    84η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης
  • 84η συνεδρίαση

    84η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 84η συνεδρίαση

    84η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 84η συνεδρίαση

    84η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo