Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 6 Σεπτέμβρη
  • Το Ιράν αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες για την απάντηση στο έγκλημα των ΗΠΑ στο νησί Σιρίκ
  • Συνομιλίες της Χαμάς με ανώτερους ιρανούς αξιωματούχους για τη Γάζα και τον οδικό χάρτη της κατάπαυσης του πυρός
  • Οι μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης απέκρουσαν διείσδυση δωσιλογικής συμμορίας – Νεκρός ο μαχητής που προσπάθησαν να απαγάγουν
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 5 Σεπτέμβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»ΠΟΣΔΕΠ: Το μακρύ χέρι του Χρυσοχοΐδη
Παιδεία

ΠΟΣΔΕΠ: Το μακρύ χέρι του Χρυσοχοΐδη

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Δεκ 2009, 00:00

Με μια εμετική ανακοίνωση, την 1η Δεκέμβρη, η νέα ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ αναφέρεται στα «φαινόμενα βίας, λεηλασιών και καταστροφών μέσα στα Πανεπιστήμια», δείχνοντας ότι αυτό είναι το μόνο που την ενδιαφέρει. Είναι γνωστό, εξάλλου, το φιάσκο της προσπάθειάς της να οργανώσει συλλαλητήριο «κατά της τρομοκρατίας». Απέτυχε, αλλά δεν το βάζει κάτω.
Στο πρώτο κομμάτι της ανακοίνωσης «κάνει την τρίχα τριχιά», αναφέροντας γνωστά φαινόμενα και δράσεις, που συμβαίνουν στα ελληνικά Πανεπιστήμια εδώ και χρόνια. Φαινόμενα όπως οι καταλήψεις αλληλεγγύης στην έδρα της πρυτανείας στα Προπύλαια, τα οποία οι πρυτανικές αρχές (που είναι αρμόδιες για τη διοίκηση) προσπαθούν να διαχειριστούν με διάφορους τρόπους, κατά την ΠΟΣΔΕΠ προκαλούν «βαθειά θλίψη, περίσκεψη, προσοχή αλλά και έντονο προβληματισμό». Ο αντικαπιταλιστικός χώρος και το φοιτητικό κίνημα χρησιμοποιούν αυτή τη μορφή πάλης εδώ και χρόνια, με στόχο να «ανοίξει» το εκάστοτε θέμα στην κοινωνία. Κατά την ΠΟΣΔΕΠ, προκαλεί θλίψη ακόμη και η κατάληψη του Πολυτεχνείου Κρήτης, λόγω της επετείου της 17ης Νοέμβρη! Προφανώς, δεν απασχολεί την ΕΕ της ΠΟΣΔΕΠ το αν η κατάληψη έγινε με απόφαση συνέλευσης, ούτε το ότι το αγωνιζόμενο φοιτητικό κίνημα, για να κρατήσει ζωντανό τον αγώνα του 1973, καταλαμβάνει τους πανεπιστημιακούς χώρους εκείνες τις μέρες. Ετσι, αφού αναφέρει μερικά παρόμοια «εγκληματικά» περιστατικά, καταλήγει στο εκπληκτικής διαστροφής συμπέρασμα, ότι «πρέπει να αναφέρουμε τα διάφορα διαχρονικά φαινόμενα ουσιαστικής κατάλυσης του πανεπιστημιακού ασύλου είτε με τις καταλήψεις μέρους –μερικές φορές ιδιαίτερα σημαντικού– της ακίνητης περιουσίας των πανεπιστημίων, είτε με την ύπαρξη λειτουργιών και δράσεων μέσα σε πανεπιστημιακούς χώρους, στις οποίες δεν ασκείται κανένας έλεγχος, από τα –κατά τα άλλα απόλυτα δημοκρατικά εκλεγμένα– θεσμικά όργανα των Ιδρυμάτων».

Είναι φανερό ότι η ΠΟΣΔΕΠ στρέφεται ενάντια στο σύνολο του φοιτητικού κινήματος και όχι μόνο. Θεωρεί τις καταλήψεις, το μόνο αποτελεσματικό μέσω πίεσης που έχει στα χέρια του το φοιτητικό κίνημα, ένα νοσηρό φαινόμενο. Και χρησιμοποιεί τις δράσεις του αντικαπιταλιστικού κινήματος σαν αφορμή, ώστε να γενικεύσει και να βάλει στο στόχαστρο το σύνολο των διεκδικήσεων.

Κομβική φράση, αποκαλυπτική των προθέσεών της, είναι η αναγόρευση «λειτουργιών και δράσεων μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους, στις οποίες δεν ασκείται κανένας έλεγχος από τα θεσμικά όργανα των Ιδρυμάτων» σε απόδειξη «κατάλυσης του πανεπιστημιακού ασύλου». Εδώ φωτογραφίζει καθαρά τον εναλλακτικό ιστότοπο αντι-πληροφόρησης Αthens.indymedia, του οποίου ο σέρβερ  «φιλοξενείται» στο ΕΜΠ. Αυτό που δεν τόλμησαν να κάνουν η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, μετά και τις αντιδράσεις που προέκυψαν, να καταφερθεί δηλαδή ενάντια στις πρυτανικές αρχές του ΕΜΠ, μετά την άσκηση δίωξης από την εισαγγελία, το κάνει η ΠΟΣΔΕΠ, αφήνοντας στην άκρη όλα τα προσχήματα!

Αφού, λοιπόν,  δεν αναλαμβάνει δράση ο «προστάτης του πολίτη» Χρυσοχοΐδης, αποφάσισε να πάρει την υπόθεση στα χέρια του το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών πανεπιστημίου! Καλεί τους πρυτάνεις «να μελετήσουν με τη δέουσα σοβαρότητα το τεράστιο θέμα της ασφάλειας και της εύρυθμης λειτουργίας των πανεπιστημίων», ενώ απαιτεί από τη Σύνοδο να μεριμνήσει για την «ποιότητα της ακαδημαϊκής ζωής μέσα στα πανεπιστήμια».  Προφανώς, ως «ποιότητα» η νέα ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ εννοεί ένα αποστειρωμένο πανεπιστήμιο, στο οποίο η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και οι αγωνιστικές διεκδικήσεις θα είναι παρελθόν, ώστε να μπορεί η καπιταλιστική αγορά να ρυθμίζει τις σπουδές σύμφωνα με τις ανάγκες της.

Στόχος για την ΠΟΣΔΕΠ είναι «η δημιουργία ενός μαζικού, ειρηνικού, κινήματος κατά της βίας μέσα στα πανεπιστήμια μαζί με τη συντριπτική πλειονότητα των φοιτητών μας και των άλλων εργαζόμενων. Ενα τέτοιο κίνημα προφανώς χρειάζεται την ουσιαστική συμπαράσταση και συμπαράταξη όλων των συνιστωσών της οργανωμένης κοινωνίας». Τι σας θυμίζει αυτό; Την πρόταση για πορεία ενάντια στην «τρομοκρατία». Η μια παρέμβαση ακολουθεί την άλλη, με την ίδια ακριβώς λογική, που αναζητά «κοινωνική συναίνεση ενάντια στα φαινόμενα βίας από όπου και αν προέρχονται». Η  ΠΟΣΔΕΠ κάνει ένα ακόμη βήμα, πλάθοντας το νοητικό σχήμα «τρομοκρατία – φαινόμενα βίας – καταλήψεις – φοιτητικό κίνημα». Ολα στο ίδιο τσουβάλι, τα πάντα στο στόχαστρο, για να βασιλέψει παντού η σιωπή και η παράλυση του τρόμου.

Οποιος αγωνίζεται είναι «τρομοκράτης», είναι το μήνυμα της ΠΟΣΔΕΠ. Οχι μόνο ο αντάρτης πόλης, αλλά και οι φοιτητές που «σπάνε» μια αντιδραστική μάζωξη καθηγητάδων που αποφασίζουν ενάντια στα συμφέροντα του φοιτητικού κινήματος, και οι φοιτητές που αποφασίζουν κατάληψη, και τα αγωνιζόμενα κοινωνικά κομμάτια που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους μέσα από πανεπιστημιακούς χώρους. Η νέα ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ (Πασόκοι, δεξιοί Συνασπισμένοι και μερικοί Δεξιοί) αποδέχεται μόνο ένα «κίνημα ειρηνικό», μόνο με την τακτική και τις ιδέες που αυτή εγκρίνει. Οτιδήποτε ξεφεύγει από το «μανιφέστο» των μετρ της «ευαισθησίας» είναι καταδικαστέο. Οταν λένε «ελεύθερη διακίνηση ιδεών», προφανώς εννοούν μόνο τις δικές τους. Και όταν λένε «κίνημα», προφανώς εννοούν αυτό που θα υιοθετεί την τακτική που θα του υποδεικνύουν κάθε φορά οι ίδιοι.

Η ανακοίνωση περιέχει και ένα ανέκδοτο. Η ΠΟΣΔΕΠ ζητά από τα κόμματα «την ουσιαστική συμβολή τους –μέσα από διάλογο και κοινά αποφασισμένες συγκεκριμένες δράσεις– στην εξάλειψη των αιτίων που παράγουν αυτά τα φαινόμενα». Προφανώς, δεν αντιλαμβάνεται ότι ζητά την εξάλειψη του… καπιταλισμού, γιατί  αυτές οι αιτίες εξαλείφονται μόνο με τη συντριβή του. Δεν αντιλαμβάνεται ότι όσο υπάρχουν αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, όσο συνεχίζεται η υποβάθμιση των σπουδών, το φοιτητικό κίνημα θα αντιδρά με κάθε μέσο. Δεν αντιλαμβάνεται ότι όσο θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και όσο η τρομοκρατία θα βασιλεύει στους χώρους δουλειάς, η κοινωνία θα αντιδρά όπως αυτή νομίζει, χωρίς να ζητά την άδεια από κανέναν κρατικό υπάλληλο (ειδικά από την ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ).

Η ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ αποφάσισε να γίνει μπροστάρισσα, προσπαθώντας ν’ ανοίξει ένα θέμα στο οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες. Μια νέα «φάλαγγα» στο δρόμο του κινήματος ανέλαβε δράση.

Γιάννης Ξ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΥπουργείο Παιδείας: Επίθεση υπό το πέπλο της «διαβούλευσης»
Επόμενο άρθρο Υγιειονομική ζώνη

Σχετικά Αρθρα

Υπουργείο Παιδείας: Απαράλλαχτη η πολιτική των χιλιάδων κενών και της καταστολής με διαγραφές φοιτητών

Παιδεία 4 Σεπ 2026, 07:41

Φιέστα του υπουργείου Παιδείας: παρουσίαση του «εθνικού διαλόγου» και του «νέου Λυκείου» με τοποτηρητές ΟΟΣΑ και ΕΕ

Παιδεία 3 Σεπ 2026, 21:29

Βάφτισαν campus πανεπιστημιοποιημένου κολλεγίου κτίριο ΙΕΚ, που το ίδιο το ΥΠΑΙΘΑ είχε ανακαλέσει λόγω ακαταλληλότητας!

Το φιάσκο των ιδιωτικών «πανεπιστημίων»

Παιδεία 1 Σεπ 2026, 18:46

Εξασφάλιση φοιτητικής στέγης: το πιο σύντομο ανέκδοτο

Παιδεία 31 Αυγ 2026, 18:28

Μητσοτάκης και Ζαχαράκη έδωσαν εντολή να ανακτήσουν άμεσα τις άδειές τους τα τρία κομμένα από το ΣτΕ ιδιωτικά «πανεπιστήμια»

Η ΕΘΑΑΕ προσπαθεί να κρατήσει τα προσχήματα της «ανεξαρτησίας»

Παιδεία 30 Αυγ 2026, 09:05

Η Χρύσα Χοτζόγλου επιστρέφει στο σχολείο της

Να μπει τέλος στον Γολγοθά της δίωξής της και σε όλα τα πειθαρχικά εναντίον εκπαιδευτικών

Εργατικά 28 Αυγ 2026, 07:35
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Σεπτέμβρη

6 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Το Ιράν αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες για την απάντηση στο έγκλημα των ΗΠΑ στο νησί Σιρίκ

5 Σεπ 2026, 09:39
Διεθνή

Συνομιλίες της Χαμάς με ανώτερους ιρανούς αξιωματούχους για τη Γάζα και τον οδικό χάρτη της κατάπαυσης του πυρός

Αραγτσί: «Βασισμένη σε αρχές και σταθερή» υποστήριξη του Ιράν στην παλαιστινιακή υπόθεση

5 Σεπ 2026, 08:51
Διεθνή

Οι μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης απέκρουσαν διείσδυση δωσιλογικής συμμορίας – Νεκρός ο μαχητής που προσπάθησαν να απαγάγουν

5 Σεπ 2026, 08:26
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Σεπ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Σεπτέμβρη

5 Σεπ 2026, 00:01
Καταστολή

Εξόφθαλμη σκευωρία: Εστειλαν στη φυλακή τη 46χρονη γυναίκα για τη Marfin, με τα ίδια στοιχεία που το 2022 είχαν οδηγήσει τη σε βάρος της υπόθεση στο αρχείο

4 Σεπ 2026, 20:38
Κόντρες

Μπέσα από Μητσοτάκη περίμενε;

4 Σεπ 2026, 15:48
Πολιτική

Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι;

Μυστική επίσκεψη του Ιμπραΐμ Καλίν στην Αθήνα

4 Σεπ 2026, 13:38
Διεθνή

Η μακρά παράδοση βομβαρδισμών γαμήλιων γλεντιών από τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές και τους συμμάχους τους

4 Σεπ 2026, 11:38
Πολιτική

…και στο τέλος ψηφίζουν Μητσοτάκη

4 Σεπ 2026, 10:29
Παιδεία

Υπουργείο Παιδείας: Απαράλλαχτη η πολιτική των χιλιάδων κενών και της καταστολής με διαγραφές φοιτητών

4 Σεπ 2026, 07:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Σεπτέμβρη

4 Σεπ 2026, 00:01
Παιδεία

Φιέστα του υπουργείου Παιδείας: παρουσίαση του «εθνικού διαλόγου» και του «νέου Λυκείου» με τοποτηρητές ΟΟΣΑ και ΕΕ

3 Σεπ 2026, 21:29
Πολιτική

Τα securonomics του Τσίπρα ή, αλλιώς, πόσο πάει η παραμύθα;

3 Σεπ 2026, 21:23
Διεθνή

Το Ισραήλ επιβάλλει το πρόγραμμα σπουδών του σε 45.000 παλαιστίνιους μαθητές στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ

3 Σεπ 2026, 18:34
Πολιτική

Ως delivery boy των αμερικανο-σιωνιστών

Ο Μητσοτάκης υποδέχτηκε τον Αούν

3 Σεπ 2026, 11:40
Διεθνή

Kατα-κατα-καταρρέω…

3 Σεπ 2026, 09:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Σεπτέμβρη

3 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ενα λουλούδι που μόλις άνοιξε τα πέταλά του τσαλαπατήθηκε από τους βαρβάρους

2 Σεπ 2026, 22:07
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Σεπτέμβρη

Σουαζιλάνδη: Ημέρα ανεξαρτησίας (1968).

Πακιστάν: Ημέρα άμυνας.

1792: «Σφαγές Σεπτεμβρίου» στη Γαλλία, 1.100 νεκροί σε τέσσερις μέρες.

1861: Αποτυχημένη απόπειρα κατά της βασίλισσας Αμαλίας από τον φοιτητή Αριστείδη Δόσιο στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος.

1985: Ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος αποσκιρτά από τη Νέα Δημοκρατία και ιδρύει τη Δημοκρατική Ανανέωση.

1991: Το Ανώτατο Δικαστήριο Κύπρου αποφασίζει την αποφυλάκιση του επικεφαλής του πραξικοπήματος του 1974 Νίκου Σαμψών.

2003: Διπλό βομβιστικό χτύπημα του Επαναστατικού Αγώνα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo