Δεν είδαμε την κ. Σιούτη να επανέρχεται με νέα δήλωση για το νέο τετρασέλιδο αφιέρωμα στην αφεντιά της, που δημοσίευσε το «Πρώτο Θέμα» την Κυριακή. Οπως φαίνεται, κάποιος της διεμήνυσε πως όσο περισσότερο μιλάει τόσο επιβαρύνει τη θέση της. Πέρα από τα όσα κατά κόρον έχουν γραφεί, για τη δραστηριότητα της Σιούτη ως νομικού εκπροσώπου των καταστροφέων του περιβάλλοντος στην υπόθεση του Κάβο Σίδερο (Σητεία, Μονή Τοπλού) και του Ελαιώνα (διπλή ανάπλαση, γήπεδο Παναθηναϊκού, εμπορικό κέντρο Βωβού), η φυλλάδα «ειδικών αποστολών» του ομίλου Μπόμπολα απεκάλυψε πως η Σιούτη εκπροσώπησε επίσης τον όμιλο Κυριακόπουλου στην υπόθεση του περιβαλλοντικού εγκλήματος της Μήλου (τεράστιες καταστροφές από τα απόβλητα της εταιρίας S&B), τον όμιλο Μαντωνανάκη στην υπόθεση της περίφραξης της παραλίας από το ξενοδοχείο Grand Resort στο Λαγονήσι και τον ισπανοελληνικό κατασκευαστικό όμιλο που θέλει να μετατρέψει το Παλαί-ντε-Σπορ στο άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι σε εμπορικό κέντρο.
Οπως βλέπουμε, η κ. Σιούτη ως νομικός έχει μεγάλη εξειδίκευση σε υποθέσεις περιβαλλοντικών εγκλημάτων. Απ’ αυτή την άποψη, είναι απολύτως ασορτί με την… «πράσινη ανάπτυξη» του ΠΑΣΟΚ. Το σημαντικότερο που αποκάλυψε το «Πρώτο Θέμα», όμως, είναι πως η Σιούτη έλεγε ψέματα στη δήλωσή της, ότι παρέσχε κάποιες υπηρεσίες στη Siemens, όταν η υπόθεση δεν είχε πάρει το χαρακτήρα σκανδάλου και δεν απασχολούσε το πανελλήνιο. Με παράθεση αλληλογραφίας, την οποία η εφημερίδα έχει πάρει από το φάκελο που σχημάτισε ο ανακριτής Ζαγοριανός, αποκαλύπτεται ότι η Σιούτη υπήρξε βασικός νομικός σύμβουλος του Χριστοφοράκου το 2007, όταν η υπόθεση είχε ανοίξει νομικά από το 2006. Την περίοδο εκείνη ο Χριστοφοράκος δεν αντιμετώπιζε ποινική κατηγορία, αλλά ήθελε να κερδίσει χρόνο σε σχέση με τον έλεγχο της αμερικάνικης φίρμας Debevoise & Plimpton, που έκανε την εσωτερική εκκαθάριση της Siemens, μετά τη συμφωνία που είχε κλείσει το γερμανικό μονοπώλιο με τη Wall Street. Η Σιούτη, καθηγήτρια της Νομικής, ειδικευμένη στο Διοικητικό Δίκαιο, ήταν ο κατάλληλος σύμβουλος που εκείνη τη στιγμή χρειαζόταν ο Χριστοφοράκος, για να τρενάρει την έλευση της αμερικάνικης φίρμας και να προλάβει να εξαφανίσει κάποια ίχνη.
Το συγκρότημα Μπόμπολα προς το παρόν βγάζει τον Παπανδρέου έξω από το κάδρο των ευθυνών, μιλώντας για συνεργάτες του που περίπου τον παγίδευσαν, ενώ πριν τις ευρωεκλογές κάποιοι άλλοι του είχαν σφυρίξει μερικά πράγματα για τη Σιούτη και την απέκλεισε από το ευρωψηφοδέλτιο, βάζοντας στη θέση της άλλη. Πώς όμως αυτός που απέκλεισε τη Σιούτη από μια μη εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο, της έδωσε τώρα μια πολύ ισχυρή θέση στο «σύστημα Μαξίμου», το οποίο διοικεί την κυβέρνηση κατά το αμερικάνικο προεδρικό σύστημα;
Ο Μπόμπολας, όπως γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο, παίζει το παιχνίδι του. Φροντίζει εκ των προτέρων τα συμφέροντά του, χτυπώντας τον πιο αδύνατο κρίκο που βρήκε στο «σύστημα Μαξίμου». Ισως και να γνωρίζει πράγματα που δεν γνωρίζουμε εμείς για σχέσεις της Σιούτη με ανταγωνιστές του. Το ζήτημα, όμως, δεν είναι τι κάνει ο Μπόμπολας, αλλά η καμαρίλα και η διαπλοκή που αποκαλύπτονται από τον πρώτο κιόλας μήνα της νέας… νέας διακυβέρνησης, που ήρθε με… άλλον αέρα. Η Σιούτη κάποια στιγμή μάλλον θα… αποσυρθεί, αφού προηγηθεί κάποια παρασκηνιακή συμφωνία με τον όμιλο Μπόμπολα να μη γίνει άλλος ντόρος. Το στίγμα, όμως, θα μείνει για τον πρωθυπουργό που διεκήρυσσε ότι… δεν χρωστάει σε κανένα. Ο Καραμανλής έχασε το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα» μετά την πρώτη τετραετία. Ο Παπανδρέου, παρά τη μεγάλη κάλυψη που έχει από τα ΜΜΕ, το χάνει από τον πρώτο μήνα.