Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 9 Σεπτέμβρη
  • Το Ιράν απαιτεί την πλήρη τήρηση από τις ΗΠΑ της συμφωνίας του Ισλαμαμπάντ ως προϋπόθεση για την αποκλιμάκωση
  • Ασίγαστη η επιζωοτία της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
  • Η ΠΟΓΕΔΥ ζητά από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να ασκήσει έφεση στη δικαστική απόφαση για τα 22 λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ
  • Ναρκισσιστική διαταραχή
  • Αντιμετωπίζουν τους ψυχικά ασθενείς σαν σκουπίδια
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τον Νετανιάχου χειρότερα απ’ ό,τι τον μπάτλερ του Μαρ-α-Λάγκο
Διεθνή

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τον Νετανιάχου χειρότερα απ’ ό,τι τον μπάτλερ του Μαρ-α-Λάγκο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Φεβ 2026, 18:43

Ψυχρολουσία περίμενε τον Νετανιάχου κατά τη νέα συνάντησή του με τον Τραμπ στην Ουάσιγκτον.

Αναχωρώντας από το Τελ Αβίβ, ο σιωναζιστής έκανε μια ακόμα επίδειξη μαγκιάς, από εκείνες με τις οποίες χρόνια τώρα νανουρίζει το σιωνιστικό όχλο. Δήλωσε ότι πηγαίνει στις ΗΠΑ (Κολιάτσου-Παγκράτι έχει κάνει το Τελ Αβίβ-Ουάσιγκτον) για να προωθήσει τις θέσεις του Ισραήλ σχετικά με τις συνομιλίες που διεξάγουν οι ΗΠΑ με το Ιράν.

Οπως ανέφεραν τα σιωνιστικά μίντια, το Τελ Αβίβ πιέζει τις ΗΠΑ να μην εγκαταλείψουν τρία βασικά αιτήματα στις διαπραγματεύσεις με το Ιράν: τον πλήρη τερματισμό του εμπλουτισμού ουρανίου και τη μεταφορά των αποθεμάτων εμπλουτισμένου ουρανίου εκτός Ιράν, αυστηρούς περιορισμούς στο ιρανικό βαλλιστικό πυραυλικό πρόγραμμα και τον τερματισμό κάθε ιρανικής στήριξης προς ένοπλες ομάδες στην περιοχή.

Δηλαδή, το Ιράν να εγκαταλείψει πλήρως το πυρηνικό του πρόγραμμα, να καταστρέψει τους βαλλιστικούς πυραύλους που φτάνουν μέχρι τη σιωνιστική οντότητα (όπως αποδείχτηκε στον τελευταίο πόλεμο των 12 ημερών, όταν οι ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι διέλυσαν τη σιωναζιστική αεράμυνα και την αεράμυνα που είχαν μεταφέρει στην οντότητα οι Αμερικάνοι επί Μπάιντεν) και να σταματήσει να υποστηρίζει την Παλαιστινιακή Αντίσταση και να δίνει όπλα στη Χεζμπολά και την Ανσαραλά στην Υεμένη.

Αυτά ήταν και τα αιτήματα που τελεσιγραφικά διατύπωναν οι Αμερικάνοι προς τους Ιρανούς, όταν άρχισαν τις νέες πολεμικές απειλές. Οι Ιρανοί δεν μάσησαν και οι Αμερικάνοι αναγκάστηκαν να καθήσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, γιατί απλούστατα -για να το πούμε «λαϊκά»- δεν έχουν τον κώλο να πραγματοποιήσουν στρατιωτική εισβολή στο Ιράν. Το Ιράν δεν είναι το Ιράκ του Σαντάμ Χουσεΐν (που και από εκεί στο τέλος έφυγαν ηττημένοι οι Αμερικάνοι, αφήνοντας τη χώρα στα χέρια μιας φιλοϊρανικής πολιτικής ηγεσίας). Είναι ένα οργανωμένο κράτος, με ισχυρό στρατό και οπλικά συστήματα, με υποστήριξη από Κίνα και Ρωσία και μ’ ένα λαό που τρέφει βαθύ μίσος προς τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές, ακόμα και όταν είναι ιδεολογικοπολιτικά αντίθετος με το καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Εχει γίνει προφανές ότι το μόνο που μπορούν να βγάλουν οι Αμερικάνοι από τις διαπραγματεύσεις είναι μια μείωση του ποσοστού εμπλουτισμού του ουράνιου από το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Αυτό είχε ξαναγίνει επί Ομπάμα το 2015 (χωρίς απειλή πολέμου τότε) και ως υπεύθυνος για τον έλεγχο ορίστηκε η Διεθνής Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας. Τη συμφωνία ακύρωσε ο Τραμπ το 2018, όμως δεν το ‘χει σε τίποτα να επανέλθει σ’ αυτήν και να πει καναδυό μπούρδες για να τη δικαιολογήσει. Ακόμα κι αυτό, όμως, οι Ιρανοί θέλουν να το «πουλήσουν» ακριβά, απαιτώντας ως αντάλλαγμα την άρση των οικονομικών κυρώσεων που ταλανίζουν την ιρανική καπιταλιστική οικονομία.

Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν έχει αφήσει να εννοηθεί ότι ενδέχεται να αποδεχτεί περιορισμό του εμπλουτισμού, όπως είχε συμφωνηθεί στη συμφωνία του 2015. Ωστόσο, απορρίπτει τον μηδενικό εμπλουτισμό και χαρακτηρίζει «αδύνατες» τις απαιτήσεις για παύση του πυραυλικού της προγράμματος και της στήριξης προς τον λεγόμενο «Άξονα της Αντίστασης». «Οι πυραυλικές δυνατότητες της Ισλαμικής Δημοκρατίας δεν αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης», δήλωσε την Τετάρτη ο σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αλί Σαμχανί.

Επίσης, το Ιράν έχει δεσμευτεί ότι θα απαντήσει σε οποιαδήποτε αμερικάνικη επίθεση, πλήττοντας το Ισραήλ και αμερικανικές βάσεις στη Δυτική Ασία. Και οι Αμερικάνοι γνωρίζουν ότι το Ιράν έχει αυτή τη δυνατότητα, δεν εξαπολύει κούφιες απειλές.

Πού χωράνε οι σιωναζιστές σ’ αυτή τη διπλωματική διαπραγμάτευση; Πουθενά! Γι’ αυτό και ο Τραμπ συμπεριφέρθηκε στον Νετανιάχου όπως συμπεριφέρεται στον μπάτλερ του Μαρ-α-Λάγκο. Μετά τη συνάντηση με τον Νετανιάχου δεν δόθηκε συνέντευξη Τύπου, αντίθετα με ό,τι συνηθιζόταν ως τώρα. Ο Νετανιάχου εντός του Λευκού Οίκου καταδικάστηκε σε σιωπή.

Ο Τραμπ ενημέρωσε μέσω… Truth Social, όπου έγραψε τα εξής:

«Μόλις ολοκλήρωσα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, και διάφορους εκπροσώπους του. Ήταν μια πολύ καλή συνάντηση· η εξαιρετική σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας συνεχίζεται.

Δεν επιτεύχθηκε κάτι οριστικό, πέρα από το ότι επέμεινα να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με το Ιράν, ώστε να διαπιστωθεί αν μπορεί να συναφθεί μια Συμφωνία. Αν αυτό καταστεί δυνατό, ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό ότι αυτή θα είναι η προτίμησή μου. Αν όχι, τότε θα πρέπει να δούμε ποια θα είναι η κατάληξη.

Την προηγούμενη φορά το Ιράν αποφάσισε ότι ήταν προτιμότερο να μη συνάψει Συμφωνία και δέχτηκε το Σφυρί του Μεσονυκτίου — κάτι που δεν εξελίχτηκε καλά γι’ αυτούς. Ελπίζω αυτή τη φορά να είναι πιο λογικοί και υπεύθυνοι.

Επιπλέον, συζητήσαμε τη σημαντική πρόοδο που επιτυγχάνεται στη Γάζα και στην περιοχή γενικότερα. Υπάρχει πραγματικά ΕΙΡΗΝΗ στη Μέση Ανατολή. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας επί του θέματος».

Χωρίς ίχνος διπλωματικής αβρότητας, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι απλά ενημέρωσε τον Νετανιάχου ότι οι ΗΠΑ θέλουν συμφωνία με το Ιράν, χωρίς να βάλει καμιά κόκκινη γραμμή για το περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας. Οσο για τους υποτιθέμενους όρους του Ισραήλ, αυτοί ανήκουν στην κατηγορία «λέει και ο Μπίμπι καμιά μαλακία για να παραμυθιάζει τα σιώνια».

Ο Νετανιάχου σκούπισε το φτύσιμο του πορτοκαλομαλλιά και αφού απεφάνθη ότι ψιχαλίζει, έβαλε το Γραφείο του να εκδώσει μια σύντομη ανακοίνωση, αναφέροντας ότι οι δύο πλευρές «συζήτησαν τις διαπραγματεύσεις με το Ιράν, τη Γάζα και τις περιφερειακές εξελίξεις». «Ο πρωθυπουργός τόνισε τις ανάγκες ασφαλείας του Ισραήλ στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων και οι δύο συμφώνησαν να διατηρήσουν στενό συντονισμό και συνεχή επικοινωνία», προστίθεται στην ανακοίνωση. Περιττεύει να σημειώσουμε πως στη γλώσσα του Νετανιάχου «στενός συντονισμός και συνεχής επικοινωνία» σημαίνει πως ο Τραμπ θα τον ενημερώσει για το αποτέλεσμα των αμερικανοϊρανικών συνομιλιών, αφού αυτές ολοκληρωθούν. Σιγά που θα τον κάνει συνέταιρο.

Αξίζει να σημειωθεί και η αναφορά του Τραμπ στη Γάζα, από την οποία απουσιάζει κάθε απειλή για «αφοπλισμό της Χαμάς». Αύριο μπορεί να επανέλθει στις απειλές ή μάλλον σίογουρα θα επανέλθει στις απειλές, όμως αυτές έχουν ρητορικό χαρακτήρα. Και σίγουρα δεν ξέχασε να αναφέρει την απειλή κατά της Παλαιστινιακής Αντίστασης σε ένα κείμενο που αναφερόταν σε συνάντησή του με τον Νετανιάχου.

Ασκησε πίεση στον σιωναζιστή πρωθυπουργό να συμμορφωθεί με τα στοιχειώδη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός; Δεν το γνωρίζουμε. Θα φανεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Ο Νετανιάχου, πάντως, δεν παρέλειψε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης να ενταχτεί επισήμως και στο λεγόμενο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα. Ενα μικρό σόου για να εξευμενίσει τον Τραμπ.

Εγκαταλείπουν οι ΗΠΑ το Ισραήλ; Ούτε κατά διάνοια. Η σιωνιστική οντότητα είναι το προκεχωρημένο φυλάκιο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην ευρύτερη περιοχή. Η άτυπη 51η Πολιτεία των ΗΠΑ. Απλά, ο Τραμπ βάζει τα πράγματα στη θέση τους με χοντροκομμένο, βάναυσο τρόπο: η Ουάσιγκτον αποφασίζει, το Τελ Αβίβ εκτελεί. Και ο Νετανιάχου υπομένει τον εξευτελισμό, εκτός των άλλων και γιατί ο Τραμπ είναι το στήριγμά του στον ανταγωνισμό στο εσωτερικό της σιωνιστικής οντότητας. Αν δεν είχε την απροκάλυπτη στήριξη του Τραμπ, θα τον είχαν σκίσει οι υπόλοιποι σιωνιστές.

Στη σιωνιστική οντότητα δεν είναι καθόλου αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουν να απαλλαγούν από το φόβο της Παλαιστινιακής Αντίστασης.

Το Κανάλι 12 μετέδωσε ότι στον ισραηλινό στρατό αναφέρουν πως ακόμα κι αν χιλιάδες ξένοι στρατιώτες φτάσουν στη Γάζα στο πλαίσιο μιας δύναμης σταθεροποίησης, το μέτρο αυτό δε θα οδηγήσει στην απομάκρυνση της Χαμάς από τον έλεγχο της Λωρίδας ούτε στον αφοπλισμό της. Αξιωματούχοι του ισραηλινού στρατού επισημαίνουν επίσης ότι, αντίθετα, η παρουσία ξένων στρατιωτών θα περιορίσει τις επιχειρησιακές δυνατότητες του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα και τα πλήγματα που πραγματοποιεί εκεί.

Η Haaretz, επικαλούμενη διπλωματική πηγή, έγραψε: Η δραστηριότητα της Διεθνούς Δύναμης Σταθεροποίησης στη Λωρίδα της Γάζας δεν βασίζεται ακόμη σε κάποιο οργανωμένο νομικό πλαίσιο και δεν υπάρχει συγκεκριμένη αποστολή. Η ανακοίνωση της Ινδονησίας για την πρόθεσή της να στείλει στρατιώτες στη Γάζα εντάσσεται σε ένα πολιτικό μήνυμα που εξυπηρετεί τον πρόεδρο της Ινδονησίας ενόψει της ειρηνευτικής διάσκεψης της επόμενης εβδομάδας.

Και η Maariv, με το χαρακτηρισμό «αποκλειστικό»: Ενώ το Ισραήλ αντιτίθεται σε οποιαδήποτε νομιμοποίηση της Χαμάς και ο Τραμπ μιλά για τελεσίγραφο σχετικά με τον αφοπλισμό της οργάνωσης, η Τουρκία εργάζεται για την προώθηση μιας πολιτικής οδού που αποσκοπεί στην ενσωμάτωση της Χαμάς σε οποιαδήποτε μελλοντική παλαιστινιακή διευθέτηση. Η Άγκυρα διεξάγει ταυτόχρονα δημόσιες επαφές με την ηγεσία της Χαμάς και ασκεί πολιτική πίεση στην Παλαιστινιακή Αρχή, μεταξύ άλλων μέσω του τουρκικού προξενείου στην Ιερουσαλήμ. Στο Ισραήλ προειδοποιούν ότι πρόκειται για μια εχθρική πολιτική παρέμβαση που αντιβαίνει στα συμφέροντα ασφαλείας τους και παρέχει νομιμοποίηση σε μια τρομοκρατική οργάνωση.

ΥΓ. Ο απόστρατος υποστράτηγος του σιωναζιστικού στρατού Γιτζάκ Μπρικ, σε ρόλο Κασάνδρας, προειδοποίησε την Κυριακή ότι το Ισραήλ ενδέχεται να καταρρεύσει πριν από την 100ή επέτειό του το 2048, επικαλούμενος βαθιές εσωτερικές διαιρέσεις και αυξανόμενη διεθνή απομόνωση. Γράφοντας στη Maariv, ο Μπρικ περιέγραψε μια κοινωνία «διαλυμένη εκ των έσω», διχασμένη από μίσος μεταξύ πολιτικών παρατάξεων και υπό την ηγεσία μιας κυβέρνησης που χαρακτήρισε «μυωπική και χωρίς κατεύθυνση».

Ο Μπρικ επισήμανε την επιδείνωση της διεθνούς θέσης του Ισραήλ, σημειώνοντας ότι η χώρα προκαλεί ολοένα και μεγαλύτερη αποστροφή στο εξωτερικό, ενώ στο εσωτερικό αυξάνεται η μετανάστευση προς το εξωτερικό. Υποστήριξε ότι η ανθεκτικότητα του κράτους διαβρώνεται σε όλους τους τομείς — από την ασφάλεια και την οικονομία μέχρι την υγεία και τις υποδομές — και ζήτησε μια νέα γενιά ηγετών που θα μετατρέψει την πόλωση σε υπεύθυνη διακυβέρνηση.

Η προειδοποίηση έρχεται μετά από δύο χρόνια πολέμου στη Γάζα, καθώς και συνεχιζόμενων επιθέσεων και στρατιωτικών ενεργειών κατά του Λιβάνου, της Συρίας, του Ιράν, της Υεμένης και του Κατάρ. Ο Μπρικ παρουσίασε αυτές τις κρίσεις ως συμπτώματα ενός κράτους σε παρακμή, προειδοποιώντας ότι μόνο αποφασιστική ηγεσία και γενεαλογική ανανέωση μπορούν να αποτρέψουν μια κατάρρευση.

Εκτύπωση 🖨
ΓΑΖΑ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕρντογάν-Μητσοτάκης: Ακόμα στα «μέλια» (ελέω ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ)
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 13 Φλεβάρη

Σχετικά Αρθρα

Το Ιράν απαιτεί την πλήρη τήρηση από τις ΗΠΑ της συμφωνίας του Ισλαμαμπάντ ως προϋπόθεση για την αποκλιμάκωση

Διεθνή 8 Σεπ 2026, 20:49

Ο Μπεν-Γκβιρ ζητά κυρώσεις κατά του Ηνωμένου Βασιλείου για την κατοχή των Φόκλαντ

Μετά από δημοσίευμα για βρετανική απαγόρευση του εμπορίου με τους σιωνιστικούς εποικισμούς

Διεθνή 8 Σεπ 2026, 11:27

Νέες σιωναζιστικές απειλές για εκδίωξη όλων των Παλαιστίνιων από τη Γάζα και για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Δυτική Οχθη

Διεθνή 7 Σεπ 2026, 19:50

Η Δυτική Oχθη αντιμέτωπη με έναν αγώνα για την ίδια της την ύπαρξη

Διεθνή 7 Σεπ 2026, 05:50

Χαμάς: Προκατειλημμένο κατά των Παλαιστίνιων το υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Συμβούλιο Ειρήνης

Προς όξυνση οι σχέσεις Βρετανίας-Ισραήλ

Διεθνή 6 Σεπ 2026, 10:02

Αποκαλύφθηκε η γερμανική χρηματοδότηση των σιωνιστικών εποικισμών

Διεθνή 6 Σεπ 2026, 09:04
Ροή Ειδήσεων
Uncategorized

Σαν σήμερα 9 Σεπτέμβρη

9 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Το Ιράν απαιτεί την πλήρη τήρηση από τις ΗΠΑ της συμφωνίας του Ισλαμαμπάντ ως προϋπόθεση για την αποκλιμάκωση

8 Σεπ 2026, 20:49
Αγροτικά

Ασίγαστη η επιζωοτία της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

8 Σεπ 2026, 20:12
Αγροτικά

Η ΠΟΓΕΔΥ ζητά από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να ασκήσει έφεση στη δικαστική απόφαση για τα 22 λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ

8 Σεπ 2026, 19:28
Κόντρες

Ναρκισσιστική διαταραχή

8 Σεπ 2026, 19:21
Υγεία

Αντιμετωπίζουν τους ψυχικά ασθενείς σαν σκουπίδια

Η αθλιότητα της Ψυχιατρικής Κλινικής του «Σωτηρία»

8 Σεπ 2026, 12:56
Διεθνή

Ο Μπεν-Γκβιρ ζητά κυρώσεις κατά του Ηνωμένου Βασιλείου για την κατοχή των Φόκλαντ

Μετά από δημοσίευμα για βρετανική απαγόρευση του εμπορίου με τους σιωνιστικούς εποικισμούς

8 Σεπ 2026, 11:27
Εργατικά

Αθώοι και πειθαρχικά οι εκπαιδευτικοί Πάνος Χουντής και Ζήσης Γκέρτσος

Τους κατηγόρησαν για... «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας»

8 Σεπ 2026, 10:56
Παιδεία

ΔΣ Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ: Για την εκδικητική παραπομπή συναδέλφου μας στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΕΜΠ

8 Σεπ 2026, 10:46
Υγεία

Ο Σπυράδωνης εκδικείται το Νοσοκομείο Νίκαιας αφήνοντάς το χωρίς ειδικευόμενους

8 Σεπ 2026, 09:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη

8 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Νέες σιωναζιστικές απειλές για εκδίωξη όλων των Παλαιστίνιων από τη Γάζα και για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Δυτική Οχθη

7 Σεπ 2026, 19:50
Πολιτική

ΚΥΠατζής έκανε μήνυση επειδή τον παρακολουθούσαν με το Predator!

7 Σεπ 2026, 19:12
Οικονομία

«Κουμπαράς» που υμνεί τον πλούτο και οικτίρει τη φτώχεια

7 Σεπ 2026, 14:37
Πολιτισμός

Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη

7 Σεπ 2026, 11:19
Κόντρες

Φανταστείτε να μην είχαν καλή προσωπική σχέση

7 Σεπ 2026, 10:13
Διεθνή

Η Δυτική Oχθη αντιμέτωπη με έναν αγώνα για την ίδια της την ύπαρξη

7 Σεπ 2026, 05:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Σεπτέμβρη

7 Σεπ 2026, 00:01
Αγροτικά

Δικαστήριο-κολυμβήθρα του Σιλωάμ για 22 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οφείλει να ασκήσει έφεση στην απόφαση του του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας

6 Σεπ 2026, 20:03
Διεθνή

Χαμάς: Προκατειλημμένο κατά των Παλαιστίνιων το υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Συμβούλιο Ειρήνης

Προς όξυνση οι σχέσεις Βρετανίας-Ισραήλ

6 Σεπ 2026, 10:02
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Σεπτέμβρη

Βόρεια Κορέα: Εθνική γιορτή.

Βουλγαρία, Λουξεμβούργο: Ημέρα απελευθέρωσης (1944).

1941: Ιδρύεται ο ΕΔΕΣ.

1942: Απολύονται όσοι δημόσιοι υπάλληλοι απήργησαν τις δύο προηγούμενες μέρες στην κατοχική Αθήνα, οι συλληφθέντες εκτοπίζονται.

1961: Δολοφονική απόπειρα κατά του προέδρου της Γαλλίας Σαρλ Ντε Γκολ από μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης.

1969: Ανακάλυψη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην αίθουσα «Γαλαξίας» του «Χίλτον».

1970: Συλλαμβάνονται στην Αθήνα δύο άραβες κομάντο με εκρηκτικές ύλες.

1971: Συλλαμβάνονται δέκα μέλη της Κου Κλουξ Κλαν που έβαλαν βόμβες σε ισάριθμα σχολικά αυτοκίνητα στο Πόντιακ (ΗΠΑ).

1976: Πεθαίνει ο Μάο Τσε Τουνγκ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo