ΠΗΓΗ: EuroΡalestine
Τεράστια επιτυχία της συναυλίας των Kneecap, η οποία δεν υποχώρησε σε τίποτα και πρόβαλε την Παλαιστίνη καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς
Εδώ και αρκετές εβδομάδες, το ιρλανδικό ραπ τρίο βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πολεμικής που τάραξε την εκδήλωση. Το συγκρότημα από το Μπέλφαστ κατηγορείται ότι «εξυμνεί την τρομοκρατία», αφού φώναξε «ζήτω η Χαμάς, ζήτω η Χεζμπολά».
Oμως τίποτα δεν το σταμάτησε. Η περιφέρεια Ιλ-ντε-Φρανς, υπό την προεδρία της φιλοϊσραηλινής Βαλερί Πεκρές, αφαίρεσε την επιχορήγηση από ντο φεστιβάλ Rock en Seine (σ.σ. φεστιβάλ «Ροκ στον Σηκουάνα»), επειδή επέτρεψε στους Kneecap να εμφανιστούν την Κυριακή στο Σεν-Κλου. Kαι σιωνιστές προσπάθησαν μάταια να διαταράξουν τη συναυλία.
Οι Kneecap εξέφρασαν γραπτά και προφορικά την ακλόνητη υποστήριξή τους προς την Παλαιστίνη, προκαλώντας τη μεγάλη χαρά των 15.000 θεατών που παρευρέθηκαν, όπως αναφέρει η εφημερίδα Le Parisien, που γράφει: «Οι μουσικοί έγιναν δεκτοί με θυελλώδη χειροκροτήματα και με συνθήματα “Free Palestine” από το κοινό».
«Και κατά την άφιξή τους», περιγράφει η παρισινή εφημερίδα, «οι Kneecap εξέφρασαν για άλλη μια φορά τις πεποιθήσεις τους με ένα “Free Palestine” γραμμένο με λευκά γράμματα σε μαύρο φόντο, συμπληρωμένο από άλλες φράσεις στα γαλλικά: “Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία εναντίον του παλαιστινιακού λαού”. “Περισσότεροι από 90.000 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί από το Ισραήλ μέσα σε 22 μήνες”.
Επίσης: “Η γαλλική κυβέρνηση είναι συνένοχη: πουλάει όπλα και διευκολύνει το εμπόριο όπλων προς τον ισραηλινό στρατό”».