Πότε θα έρθει μια χρονιά
πότε θα έρθει η μέρα…
Την Πέμπτη 17 του Ιούλη κλείνει τα 71 χρόνια της η Αγγέλα, η πάλαι ποτέ σιδηρά κυρία (ποιοι «Iron Maiden» ρε;) της Γερμανίας.
Τα Τέμπη, ο ΟΠΕΚΕΠΕ κι οι παρακολουθήσεις
άλλοτε ρίχναν’ όχι μια αλλά τρεις κυβερνήσεις.
Στην ιστορία περνάει το μεγαλειώδες μήνυμα (σε ελληνικά και αγγλικά) «καθίστε εκεί που είστε, δεν σας δεχόμαστε» του Θάνου Πλεύρη, ενός πολιτικού γνωστού για τις πρωτοβουλίες, τον δυναμισμό, τις ηγετικές ικανότητες και τον τσαμπουκά του (τι γελάτε ρε;).
Ο Μανωλάκης ο εκ μακρών της Εσπερίας, έκλεισε το μάτι στην Κέιτ Μίντλεντον. Ωχ, να δούμε αν θα του το κλείσει με καμιά μπουνιά η Μπριζίτ (ποια Μπαρντό ρε;), τα κρούσματα με την οποία πληθαίνουν.
Αλήθεια, μια που λέμε για προβληματικά ζευγάρια της διεθνούς πωλητικής σκηνής, γνωρίζει κανείς πού είναι χαμένη η Μελάνια;
Λοιπόν καλοί μου σύντροφοι και ποιος δεν έχει βίτσια;
Μην σας πειράζει που στη στήλη αρέσουν τα κορίτσια
εκείνα που ‘χουν χάρισμα την άνεση του λόγου
που ως τραχανάς απλώνεται πέραν του παραλόγου.
Θυμάστε πόσες πέρασαν όλα αυτά τα χρόνια
και πόσες αποδήμησαν ωσάν τα χελιδόνια.
Μα μη φοβάστε, κάθε μια στον τενεκέ σαν μπαίνει
μια νέα το λιγότερο (συχνά και δύο) στέλνει.
Οι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι για χρόνια είχαμε την Ελένη Βιτάλη πάντα να επιστρέφει (αφού πρώτα χανόταν). Oπως όλα δείχνουν, τώρα αυτό θα το έχουμε με τον Αλέξις.
Κυρίαρχο συστατικό ή γνώρισμα των μεγάλων νούμερων είναι τα πολλά μηδενικά που –συνήθως- τα πλαισιώνουν. Οσο μεγαλύτερο το νούμερο, τόσο περισσότερα τα μηδενικά. Και αντίστροφα. Και φυσικά δεν μιλάμε μόνο μαθηματικά. Ούτε μόνο για την πολιτική…
Της Νίκης η λογοδιάρροια, του Αδώνιδος η μίρλα
του Θάνου η νωχέλεια και του Κωστή το βλέμμα
τρομάζουνε τα ζωντανά. Μαζέψτε τους λιγάκι.
Στο 2,8% ο επίσημος πληθωρισμός τον Ιούνιο, αλλά το ΙΕΛΚΑ εκεί, επιμένει να βλέπει μειώσεις τιμών και διάφορα άλλα παραφυσικά και παρά φύση.
Εγραψες Κουτσούμπα με το ανυπέρβλητο «Πας τις λαχών αρχίδιον, είτα βούλεται αρπάσαι τι» του Αριστοφάνη. Αρχή διά χορηγίες στη στήλη, καθώς βλέπουμε να εξελίσσεσαι σε νέο Ζουράρι.
Γίνονται καψόνια στον στρατό; Χε, ζουν οι αρκούδες στο δάσος;
Μετά την Πισπιρίγκου η Μουρτζούκου. Με φόντο ένα σύστημα που όσο πιο πλατιά αναπαράγεται τόσο γρηγορότερα σαπίζει πλέον. Αλλά κανείς δεν μιλάει γι’ αυτά, πέρα από κάτι γραφικούς…
Στη χούντα πόρτες ανοιχτές, τώρα τηλεοράσεις
κι αν δρόμους τότε έφτιαχναν, δρόμους φτιάχνουν και τώρα.
Τότε γεμάτες φυλακές και σήμερα γεμάτες
τρόμος πενήντα χρόνια πριν, τρόμος πηχτός και τώρα.
«Εκατοντάδες ηφαίστεια μπορεί να ξυπνήσουν λόγω της κλιματικής αλλαγής» είναι η νέα αναγγελία των επιστημόνων, που επί στημόνων καθήμενοι εξυφαίνουν μονότονα χωρίς να κατονομάζουν. Και πληρώνονται γι’ αυτό (τι «από ποιους» ρε;).
Από την απληστία τους κείνοι που εξουσιάζουν
έκαναν μπάρμπεκιου τη Γη και ψήνουνε τον κόσμο.
Στον εικοστό πρώτο αιώνα η πλειονότητα εξακολουθεί να παρακάμπτει τα φώτα της επιστήμης και να πιστεύει σε μεταφυσικά παραμύθια και ιστορίες γι’ αγρίους. Εξακολουθεί να παρακάμπτει τα γεγονότα, την ιστορία και τη λογική και να πιστεύει σε κόμματα-κώματα, σε πατρίδες που περιέχουν αφεντικά και δούλους ομόψυχα και ομοιογενώς. Στον εικοστό πρώτο αιώνα η πλειονότητα βάζει πλάτη, νύχια και δόντια για να μη βγει από την προϊστορία και βρεθεί έξω από τα δήθεν ασφαλή σπήλαιά της. Γιατί ακόμη και πάντα φοβάται ανύπαρκτα ή ανίσχυρα θηρία.
Τι ζούμε! Είναι φορές που δεν ξέρεις κατά πού να πρωτοκοιτάξεις και για τι να πρωτογράψεις! Κι έπειτα δεν θέλεις να κοιτάξεις και να γράψεις τίποτα…
Κοκκινοσκουφίτσα