Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 5 Σεπτέμβρη
  • Εξόφθαλμη σκευωρία: Εστειλαν στη φυλακή τη 46χρονη γυναίκα για τη Marfin, με τα ίδια στοιχεία που το 2022 είχαν οδηγήσει τη σε βάρος της υπόθεση στο αρχείο
  • Μπέσα από Μητσοτάκη περίμενε;
  • Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι;
  • Η μακρά παράδοση βομβαρδισμών γαμήλιων γλεντιών από τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές και τους συμμάχους τους
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Η συντήρηση των δασών κοστίζει, η οικοπεδοποίησή τους συμφέρει
Περιβάλλον

Η συντήρηση των δασών κοστίζει, η οικοπεδοποίησή τους συμφέρει

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr2 Σεπ 2006, 00:00
Στο ίδιο έργο θεατές για μια ακόμη χρονιά. Τεράστιες καταστροφικές πυρκαγιές στη Χαλκιδική, στη Μάνη και άλλες μικρότερες σε άλλες περιοχές της χώρας. Δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους στάχτη, τεράστια οικολογική καταστροφή, σπίτια καμμένα, άνθρωποι πανικόβλητοι να τρέχουν σαν τα ποντίκια, υπηρεσίες σε κατάσταση πανικού να μη μπορούν να συντονιστούν ούτε στα στοιχειώδη, πολιτικοί και πολιτικάντηδες να περιδιαβαίνουν τα κανάλια και να κονταροχτυπιούνται στα παράθυρα, ρίχνοντας ο ένας την ευθύνη στον άλλο, σπεκουλάροντας με την καταστροφή και τη δυστυχία.
 
Δεν είναι καθόλου δύσκολο να κωδικοποιηθούν όλ’ αυτά σε μια παλιότερη φράση του κυνικού Μητσοτάκη: Στην Ελλάδα έχουμε πάρα πολλά δάση. Να το πούμε πιο απλά μέσα από ένα δίπολο: Η συντήρηση των δασών κοστίζει, η μετατροπή των δασών σε οικόπεδα συμφέρει.
 
Οταν αυτό είναι το επίσημο κρατικό δόγμα, είναι βέβαιο ότι η ζυγαριά θα γείρει όχι από τη μεριά της πρόληψης. Γιατί η πρόληψη είναι που κοστίζει. Μήπως όμως ρίχνουν ιδιαίτερο βάρος στην καταστολή; Ακόμα και εκεί τα κενά είναι τεράστια. 4.000 κενά στην πυροσβεστική υπηρεσία. Αεροπλάνα του 1945, που πετούν μόνο χάρη στην ικανότητα των χειριστών τους και κάθε τρεις και λίγο καθηλώνονται για επισκευές. Μείωση στα ενοικιαζόμενα εναέρια πυροσβεστικά μέσα. Οι δαπάνες και σ’ αυτό τον τομέα θεωρούνται αντιπαραγωγικές.
 
Εμείς όμως θα επιμείνουμε στην πρόληψη, που είναι το κλειδί για την προστασία του δάσους. Και θα δώσουμε παρακάτω μερικά αποκαλυπτικά στοιχεία για την πολιτική της κυβέρνησης σ’ αυτόν τον τομέα.

O E. Mπασιάκος υπονομεύει την προστασία και την ανάπτυξη των δασών
 
O E. Mπασιάκος από τους πρώτους μήνες της υφυπουργίας του, ως αρμόδιος για τη δασική πολιτική επιχείρησε με εγκυκλίους να ασκήσει πιέσεις στις δασικές υπηρεσίες για να εφαρμόσουν το δασοκτόνο νόμο του ΠAΣOK. Tον πρώτο κιόλας μήνα της υπουργίας του έβγαλε την κακόφημη δασοκτόνο εγκύκλιο με την οποία ξεπερνάει σε 17 σημεία το δασοκτόνο νόμο του ΠAΣOK και αυξάνει τον αριθμό των δασών και δασικών εκτάσεων που θα αποχαρακτηριστούν με την εφαρμογή της. Mέσω παρεμβάσεων στο ΣτE πετυχαίνει την αναβολή της συζήτησης για τη δασοκτόνο αυτή εγκύκλιο (για να μη βγει απόφαση ότι είναι αντισυνταγματική). Aυτή είναι η μία όψη της δασικής πολιτικής του E. Mπασιάκου και της κυβέρνησης της NΔ.
 
Oι αποφάσεις αναδάσωσης που βγαίνουν ύστερα από μια πυρκαγιά είναι σημαντικό όπλο προληπτικής προστασίας του δάσους στις περιπτώσεις που οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες εφαρμόζουν τη νομιμότητα και ειδικά την απαγόρευση αλλαγής χρήσης της γης. H κυβέρνηση της NΔ συνεχίζει την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠAΣOK στις αποφάσεις αναδασώσεων (και όχι μόνο) που βγάζουν οι αρμόδιοι περιφερειάρχες. Aυτή είναι μία ακόμη όψη της δασικής πολιτικής του E. Mπασιάκου και της κυβέρνησής του. Kαι περνάμε τώρα στο σημαντικό τομέα της προστασίας (εννοείται προληπτικής) και ανάπτυξης των δασών.
 
Oλες οι κυβερνήσεις του ΠAΣOK έδιναν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Eπενδύσεων (ΠΔE) μικρά ποσά για την ανάπτυξη και προστασία των δασών. Tο 2001 η κυβέρνηση Σημίτη είχε δώσει μόνο 10 εκατ. ευρώ και το 2004 κατέβασε το ποσό στα 8,5 εκατ. ευρώ. Στο αρχικό κείμενο του δασοκτόνου νόμου υπήρχε διάταξη που προέβλεπε την ενίσχυση των δασικών υπηρεσιών με 45 εκατ. ευρώ που θα αναπροσαρμόζονταν κάθε χρόνο. Aυτή τη διάταξη την είχε βάλει ο περιβόητος Γιωτάκης για προσωπικό ξεκάρφωμα. Αυτή η διάταξη δεν πέρασε στο τελικό κείμενο, γιατί την είχε κόψει ο N. Xριστοδουλάκης ως αρμόδιος υπουργός.
 
Kαι ερχόμαστε τώρα στην κυβέρνηση της NΔ. Tο 2005 έδωσε μέσω του ΠΔE μόνο από 6,5 έως 8 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2006 εγκρίθηκε μέσω του ΠΔE κονδύλι 6 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που οι υπηρεσίες ζητούσαν 10 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το δασοκτόνο νόμο 3208/2003 προβλεπόταν στα πλαίσια του Kεντρικού Ταμείου Γεωργίας Κτηνοτροφίας και Δασών η ίδρυση ενός φορέα για τη χρηματοδότηση των δασικών υπηρεσιών για ανάπτυξη και προστασία των δασών. Πέρασε και το 2005 και ο E. Mπασιάκος δεν… πρόλαβε να συγκροτήσει το φορέα και έτσι οι υπηρεσίες δεν πήραν φράγκο. Tο 2006 ο E. Mπασιάκος δέσμευσε το ποσό των 8 εκατ. ευρώ. Mπαίνει, λοιπόν, το ερώτημα. Eβγαλε αποφάσεις με τις οποίες εκταμιεύτηκαν απαραίτητα κονδύλια για την πρόληψη και ανάπτυξη των δασών;
 
Eδώ και μήνες στα υπουργικά συρτάρια υπάρχουν προγράμματα από τις αρμόδιες διευθύνσεις για ανάπτυξη και προστασία των δασών. Συγκεκριμένα, οι διευθύνσεις ζητούν 1,5 εκατ. ευρώ για έργα δασικής οδοποιίας, 1,2 εκατ. ευρώ για έργα υδρονομίας, 0,6 εκατ. ευρώ για φυτώρια και 0,4 εκατ. ευρώ για το φαράγγι της Σαμαριάς. Σύνολο δαπάνης 3,7 εκατ. ευρώ. Eνώ, λοιπόν, υπάρχουν 8 εκατ. ευρώ στο φορέα, ο E. Mπασιάκος αρνείται πεισματικά να υπογράψει τις αποφάσεις για την κατασκευή αυτών των απαραίτητων έργων για την προστασία και ανάπτυξη των δασών. Kαι να σκεφθείτε ότι μερικά από τα έργα αυτά είναι για τις περιοχές που έγιναν οι τελευταίες πυρκαγιές!
 
Mετά από κάθε πυρκαγιά οι αρμόδιες κεντρικές δασικές υπηρεσίες ζητούν έκτακτα κονδύλια για να γίνουν κάποια απαραίτητα ανπιπλημμυρικά έργα. Eτσι και τώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες έκαναν προτάσεις για να γίνουν αντιπλημμυρικά στις περιοχές που έγιναν οι πρόσφατες πυρκαγιές. Eπηρεασμένοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες από την αρνητική στάση του E. Mπασιάκου ήταν συγκρατημένοι και εισηγήθηκαν ως δαπάνη 1 εκατ. ευρώ. O E. Mπασιάκος, για λόγους επικοινωνιακούς, ανέβασε το ποσό στα 3 εκατ. ευρώ και έστειλε το αίτημα για έγκριση στον Aλογοσκούφη. H κίνηση αυτή του υπουργού Γεωργίας είναι πολύ περίεργη από τη στιγμή που έχει το κονδύλι των 8 εκατ. ευρώ. ‘H μήπως τα 8 εκατ. ευρώ τα διέθεσε αλλού;
 
Δε νομίζουμε ότι χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτ’ άλλο για να πειστεί και ο πιο δύσπιστος ότι και ο E. Mπασιάκος και η κυβέρνησή του έχουν προγράψει τόσο την ανάπτυξη και προστασία των δασών, όσο και αυτά καθ’ αυτά τα δάση που απομένουν από τις μεγάλες πυρκαγιές.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΗ τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση στο απόσπασμα
Επόμενο άρθρο Μαζί στην ιμπεριαλιστική πολιτική

Σχετικά Αρθρα

Οι καπιταλιστές των ανεμογεννητριών ανάβουν (και) δασικές πυρκαγιές και το κράτος κρατάει το φανάρι

Ξεδιάντροπη ομολογία συνενοχής από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής

Περιβάλλον 4 Αυγ 2026, 10:20

Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση

Περιβάλλον 30 Ιούλ 2026, 21:17

(Και) οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας πυρπολούν τα δάση

Ενα αποκαλυπτικό βίντεο έκανε σκόνη το αφήγημα περί «εμπρηστών»

Περιβάλλον 23 Ιούλ 2026, 12:21

Οδοφράγματα της πλάκας αντί για Φράγματα Βάρους

Αναίσχυντη κοροϊδία από τον δεξιό δήμαρχο Γλυφάδας

Περιβάλλον 6 Φεβ 2026, 10:48

Ξαναπλημμύρισε η Θεσσαλία: αυτό θα γίνεται όσο δεν κατασκευάζουν Φράγματα Βάρους στα ορεινά

Περιβάλλον 2 Φεβ 2026, 19:58

Λένε «πρόληψη» και εννοούν να μην πνιγεί κανένας, όχι να αποσοβηθούν οι καταστροφικές πλημμύρες

Περιβάλλον 27 Ιαν 2026, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Σεπ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Σεπτέμβρη

5 Σεπ 2026, 00:01
Καταστολή

Εξόφθαλμη σκευωρία: Εστειλαν στη φυλακή τη 46χρονη γυναίκα για τη Marfin, με τα ίδια στοιχεία που το 2022 είχαν οδηγήσει τη σε βάρος της υπόθεση στο αρχείο

4 Σεπ 2026, 20:38
Κόντρες

Μπέσα από Μητσοτάκη περίμενε;

4 Σεπ 2026, 15:48
Πολιτική

Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι;

Μυστική επίσκεψη του Ιμπραΐμ Καλίν στην Αθήνα

4 Σεπ 2026, 13:38
Διεθνή

Η μακρά παράδοση βομβαρδισμών γαμήλιων γλεντιών από τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές και τους συμμάχους τους

4 Σεπ 2026, 11:38
Πολιτική

…και στο τέλος ψηφίζουν Μητσοτάκη

4 Σεπ 2026, 10:29
Παιδεία

Υπουργείο Παιδείας: Απαράλλαχτη η πολιτική των χιλιάδων κενών και της καταστολής με διαγραφές φοιτητών

4 Σεπ 2026, 07:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Σεπτέμβρη

4 Σεπ 2026, 00:01
Παιδεία

Φιέστα του υπουργείου Παιδείας: παρουσίαση του «εθνικού διαλόγου» και του «νέου Λυκείου» με τοποτηρητές ΟΟΣΑ και ΕΕ

3 Σεπ 2026, 21:29
Πολιτική

Τα securonomics του Τσίπρα ή, αλλιώς, πόσο πάει η παραμύθα;

3 Σεπ 2026, 21:23
Διεθνή

Το Ισραήλ επιβάλλει το πρόγραμμα σπουδών του σε 45.000 παλαιστίνιους μαθητές στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ

3 Σεπ 2026, 18:34
Πολιτική

Ως delivery boy των αμερικανο-σιωνιστών

Ο Μητσοτάκης υποδέχτηκε τον Αούν

3 Σεπ 2026, 11:40
Διεθνή

Kατα-κατα-καταρρέω…

3 Σεπ 2026, 09:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Σεπτέμβρη

3 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ενα λουλούδι που μόλις άνοιξε τα πέταλά του τσαλαπατήθηκε από τους βαρβάρους

2 Σεπ 2026, 22:07
Εργατικά

Ελεύθερος ο καπιταλιστής της φονικής «Βιολάντα»

2 Σεπ 2026, 21:38
Κόντρες

Πατσαβουριές

2 Σεπ 2026, 21:03
Πολιτική

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει ένα τεράστιο κόστος για να μπει η χώρα σε συμμαχία με το Ισραήλ κατά της Τουρκίας, που προετοιμάζεται πολεμικά αναλόγως

2 Σεπ 2026, 12:57
Πολιτισμός

Πάνω από 180 εβραϊκές προσωπικότητες στο πλευρό του Μαρκ Ράφαλο, μετά την κατηγορία της Paramount ότι χρησιμοποιεί «αντισημιτικά στερεότυπα»

Χοακίν Φίνιξ, Τζόελ Κοέν, Τζόναθαν Γκλέιζερ, Χάνα Αινμπίντερ Γουάλας Σον, Τοντ Χέινς μεταξύ των πρώτων που υπέγραψαν - Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται

2 Σεπ 2026, 09:32
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Σεπτέμβρη

Σουαζιλάνδη: Ημέρα ανεξαρτησίας (1968).

Πακιστάν: Ημέρα άμυνας

1944: Εκτελείται από Γερμανούς η Ηρώ Κωνσταντοπούλου μαζί με 49 αγωνιστές στο σκοπευτήριο Καισαριανής.

1947: 3.000 από τους εκτοπισμένους στην Ικαρία αφήνονται ελεύθεροι.

1955: Επεισόδια Κωνσταντινούπολης (Τούρκοι κατά Ελλήνων), δύο νεκροί, εκτεταμένες καταστροφές.

1967: Δολοφονείται ο Γιάννης Χαλκίδης (ΚΚΕ) από την αστυνομία επειδή έκοψε την κολόνα παροχής ρεύματος στη ΔΕΘ, συλλαμβάνονται οι σύντροφοί του Γρ. Παντής και Φ. Χατζηγιάννης.

1972: Επίθεση της «Ομάδας Aρης» με χειροβομβίδες στο Ε’ αστυνομικό τμήμα Αθήνας.

1972: Αιχμαλωσία ισραηλινών αθλητών από τον «Μαύρο Σεπτέμβρη» στη διάρκεια των ολυμπιακών αγώνων του Μονάχου, επίθεση της γερμανικής αστυνομίας, νεκροί εννιά αθλητές, ένας δυτικογερμανός αστυνομικός και πέντε από τους οχτώ κομάντο της οργάνωσης.

1975: Απόπειρα δολοφονίας του αμερικανού προέδρου Τζέραλντ Φορντ στο Σακραμέντο.

2002: Εμφανίζεται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ο Δημήτρης Κουφοντίνας και αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δράση της 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo