Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Α Fidai Film | Mια ταινία για την επανοικειοποίηση της παλαιστινιακής ιστορικής μνήμης
  • Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη
  • Ο χιλμπίλης επιστάτης και το δουλάκι του αφεντικού
  • Αναβολές συνεχίζουν να ζητούν από τα δικαστήρια τα λαμόγια του ΟΠΕΚΕΠΕ
  • Επνιξαν 12 ακόμα πρόσφυγες στο Αιγαίο
  • Αποκολλήθηκε τμήμα της οροφής στο 1ο Λύκειο Ηρακλείου Αττικής
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Ζήτημα χρόνου η πλήρης υποταγή των σιωναζιστών στα όπλα των Παλαιστίνιων
Διεθνή

Ζήτημα χρόνου η πλήρης υποταγή των σιωναζιστών στα όπλα των Παλαιστίνιων

Συμφώνησε στην τελευταία πρόταση των διαμεσολαβητών η Παλαιστινιακή Αντίσταση!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr7 Μάι 2024, 10:48

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της Χαμάς στη Γάζα, Δρ Χαλίλ Αλ-Χάϊα, δήλωσε στο Αλ-Τζαζίρα

Η πρόταση που μάς παραδόθηκε από τους διαμεσολαβητές στο Κατάρ και την Αίγυπτο περιλαμβάνει 3 φάσεις.

Η πρόταση περιλαμβάνει πλήρη απόσυρση [του σιωναζιστικού στρατού] από τη Γάζα, την επιστροφή των εκτοπισμένων και μια ανταλλαγή κρατούμενων.

Η πρόταση περιλαμβάνει ανταλλαγή κρατούμενων σε τρία στάδια. Περιλαμβάνει την απελευθέρωση 30 ατόμων της ίδιας κατηγορίας από την κατοχή, ανάλογα με την ηλικία.

Το κείμενο της πρότασης για κατάπαυση του πυρός περιλαμβάνει τη διασύνδεση των σταδίων εφαρμογής. Στη δεύτερη φάση περιλαμβάνει την ευθεία ανακοίνωση μιας μόνιμης κατάπαυση των στρατιωτικών και εχθρικών ενεργειών.

Οι διαμεσολαβητές μάς είπαν ότι ο αμερικανός πρόεδρος έχει δεσμευτεί καθαρά να υποστηρίξει την εφαρμογή της συμφωνίας.

Η μπάλα βρίσκεται τώρα στο γήπεδο της ισραηλινής κατοχής.

Ενημερώσαμε τους διαμεσολαβητές ότι συμφωνούμε στην πρόταση κατάπαυσης του πυρός στην ολότητά της.

Σ’ αυτή τη συμφωνία έχουμε πετύχει τους στόχους για κατάπαυση του πυρός, επιστροφή των εκτοπισμένων, ανακούφιση [των κατοίκων της Γάζας] και μια σοβαρή ανταλλαγή κρατούμενων.

Την πρώτη μέρα της πρώτης φάσης της συμφωνίας, υπάρχει καθαρή δέσμευση για προσωρινή διακοπή των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στην επιστροφή των εκτοπισμένων και αυτό δηλώνεται καθαρά στην πρόταση συμφωνίας.

Η Κατοχή θα αποσυρθεί σε περιοχές πλησίον των συνόρων, μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, στην πρώτη φάση της πρότασης.

Συναινέσαμε στο άνοιγμα της πόρτας για το σταμάτημα του παράφρονα πολέμου και για να έχουμε μια πραγματική διαδικασία ανταλλαγής κρατούμενων. Στην πρώτη φάση, θα γίνουν έμμεσες διαπραγματεύσεις μέσω των Αιγύπτιων και Καταριανών διαμεσολαβητών στα ζητήματα-κλειδιά της ανταλλαγής [κρατούμενων].

Δεν έχουμε πληροφόρηση για κάποια συγκεκριμένη μέρα αποδοχής της προτεινόμενης συμφωνίας από το Ισραήλ. Περιμένουμε την απάντηση της Κατοχής στην εκ μέρους μας αποδοχή της πρότασης κατάπαυσης του πυρός.

Ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων της Χαμάς, Αλί Μπαρακά, δήλωσε στο Αλ-Μαϊαντίν:

Η Χαμάς έχει συμφωνήσει σε μόνιμη κατάπαυση του πυρός, ανοικοδόμηση και ανταλλαγή κρατούμενων. Οι διαμεσολαβητές διαβεβαίωσαν ότι ο όρος «βιώσιμη κατάπαυση του πυρός» [“sustainable ceasefire”] σημαίνει μόνιμη κατάπαυση των στρατιωτικών και εχθρικών ενεργειών. 

Στην πρώτη φάση θα υπάρξει ανταλλαγή 30 παλαιστίνιων κρατούμενων για κάθε ισραηλινό κρατούμενο.

Η απόσυρση [του σιωναζιστικού στρατού] θα γίνει σε δύο στάδια, με την πλήρη απόσυρση έξω από τη Γάζα να πραγματοποιείται στη δεύτερη φάση.

Στη συμφωνία που μας προτάθηκε, στην οποία έχουμε συμφωνήσει, δεν υπάρχουν όροι ή περιορισμοί για την επιστροφή των εκτοπισμένων. 

Ο αμερικανός απεσταλμένος στο Κατάρ έχει συμφωνήσει στην πρόταση που δεχτήκαμε και τώρα είναι υπόθεση των Αμερικανών να παρουσιάσουν την πρόταση στην ισραηλινή πλευρά.

Οταν η Χαμάς συμφωνεί στην πρόταση, μιλά εκ μέρους όλων των οργανώσεων της Αντίστασης, με τις οποίες διαβουλεύεται καθημερινά. Η Χαμάς είναι σε μόνιμη διαβούλευση με τις παλαιστινιακές οργανώσεις και τον Αξονα της Αντίστασης και υπάρχει συνεχής συντονισμός. Στο Λίβανο, το Ιράκ, την Υεμένη, τα μέτωπα υποστήριξης στέκονται πίσω από τη Γάζα.

Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο του Νετανιάχου ή να πάρει τους κρατούμενους μέσω διαπραγματεύσεων ή να κλιμακώσει και να χάσει τα πάντα. Η αποτυχία του Ισραήλ να πετύχει τους στόχους του είναι μια νίκη του παλαιστινιακού λαού, της Γάζας και του Αξονα της Αντίστασης.

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ, Δρ Μοχάμεντ Αλ-Χίντι δήλωσε στο Palestine Today:

Η πρώτη φάση της συμφωνίας περιλαμβάνει την απελευθέρωση 33 ισραηλινών κρατούμενων από τη Λωρίδα της Γάζας.

Η Αντίσταση συμφώνησε στην αιγυπτιακή πρόταση αφού έκανε συμπληρώσεις. Η πρόταση εγκρίθηκε από τις συμμετέχουσες χώρες και οργανισμούς. Οι διαμεσολαβητές περιμένουν την απάντηση του Ισραήλ στην αιγυπτιακή πρόταση.

Σιγουρέψαμε ότι δε θα περιοριστεί η επιστροφή των εκτοπισμένων. Υπήρχε μόνο ένας όρος για επιστροφή «άοπλων πολιτών», αλλά διαγράφηκε και αυτός.

Η αιγυπτιακή πρόταση περιλαμβάνει μια ρήτρα βιώσιμης ηρεμίας, που σημαίνει κατάπαυση του πυρός, κι αυτό είναι που θέλει η Αντίσταση.

Ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Δρ Μάχερ Αλ-Τάχερ, δήλωσε στο Αλ-Μαϊαντίν:

Τα σημάδια της νίκης άρχισαν να φαίνονται και τα αποτελέσματα της σταθερότητας του λαού μας είναι τώρα εμφανή. Ζούμε στην εποχή της Παλαιστίνης, την εποχή της Αντίστασης και του Αξονα της Αντίστασης, που έχει σταθεί σταθερή, πρόσφερε μάρτυρες, τραυματίες και φυλακισμένους και τώρα δρέπει τα αποτελέσματα.

Η συμφωνία περιλαμβάνει επιβεβαίωση της κατάπαυσης του πυρός, απόσυρση των Ισραηλινών, ανοικοδόμηση, άρση του αποκλεισμού και ανταλλαγή κρατούμενων.

Ο Νετανιάχου βρίσκεται σε κατάσταση σοβαρού σοκ, καθώς η Χαμάς διαπραγματεύτηκε με υψηλή αποτελεσματικότητα και συμφώνησε στην πρόταση, σημειώνοντας μια σημαντική νίκη.

Η Ουάσινγκτον άσκησε πίεση για να επιτευχθεί μια λύση που δεν περιλαμβάνει πλήρη κατάπαυση του πυρός, επειδή αυτό θα σήμαινε μια ηχηρή ήττα για την Κατοχή. Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν ότι η Αντίσταση δεν θα καμφθεί αλλά είναι ικανή να δρα για πολύ καιρό. Ο Νετανιάχου είναι σε μεγάλο δίλημμα και οι ΗΠΑ μπορούν να τον σπρώξουν να αποδεχτεί τη συμφωνία.

Ο Αξονας της Αντίστασης είναι ουσιαστικό τμήμα της σύγκρουσης, της σταθερότητας και της νίκης που όλος ο παλαιστινιακός λαός και όλος ο άξονα θα επιτύχει.

Πριν από τρεις μέρες, δημοσιεύσαμε άρθρο με τίτλο: Σέρνονται προς τους όρους της Παλαιστινιακής Αντίστασης οι σιωναζιστές. Τα πράγματα τελικά κύλησαν πολύ πιο γρήγορα. Οι Αμερικάνοι πήραν την πρωτοβουλία, δέχτηκαν τους όρους της Αντίστασης και η Αντίσταση ανακοίνωσε ότι αποδέχεται την τελευταία πρόταση, αφήνοντας τον Νετανιάχου «έρημο και μόνο».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ δήλωσε: «Δεν υπάρχουν όρια στη ντροπή αυτής της κυβέρνησης. Διαπραγματευτική ομάδα πρέπει να σταλεί άμεσα στο Κάιρο για να ολοκληρώσει τη συμφωνία».

Oι οικογένειες των σιωνιστών κρατούμενων, που τις τελευταίες μέρες βρίσκονται συνεχώς στο δρόμο και έχουν φάει μπόλικο ξύλο από τη σιωνιστική μπατσαρία, έστειλαν το δικό τους μήνυμα: «Η Χαμάς συμφώνησε σε συμφωνία. Η κυβέρνηση πρέπει να συμφωνήσει τώρα, αλλιώς θα κάψουμε τη χώρα».

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/05/families_prisoners_6-5.mp4

 

Στη Γάζα, από τις σκηνές των εκτοπισμένων στο νότο της Λωρίδας μέχρι σε ό,τι απέμεινε όρθιο στο βορρά στήθηκε πανηγύρι. Ειδικά οι νεαροί δεν κρατήθηκαν και άρχισαν να πανηγυρίζουν στους δρόμους για τη νίκη. Aυτές οι σκηνές μεταδόθηκαν από τα σιωνιστικά Μέσα. Κρύος ιδρώτας έλουσε το σιωνιστικό όχλο καθώς άρχισε να καταλαβαίνει πως ο Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα, που εξαπολύθηκε στις 7 Οκτώβρη του 2023, εφτά μήνες αργότερα ολοκληρώνεται με μια περιφανή παλαιστινιακή νίκη.

Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει οπωσδήποτε την εισβολή στη Ράφα (αλήθεια, γιατί δεν την έχει πραγματοποιήσει ακόμα ή, αφού είναι τόσο ζωτική για τους σιωναζιστές, γιατί δεν την πραγματοποίησαν στην αρχή του πολέμου;) και έστειλε αεροπλάνα να βομβαρδίσουν και πάλι την περιοχή.

Η Αντίσταση απάντησε με ένα δυνατό μπαράζ πυραύλων που χτύπησαν τις πόλεις και τους εποικισμούς-στρατώνες στο λεγόμενο Φάκελο της Γάζας.

Πρέπει να σημειωθεί πως όλες τις προηγούμενες ημέρες τα χτυπήματα της Αντίστασης ήταν πυκνά και εύστοχα. Οι στατικές στο διάδρομο Νετζαρίμ σιωναζιστικές δυνάμεις βομβαρδίζονται ανελέητα με όλμους και ρουκέτες απ’ όλες τις οργανώσεις σε όλο το μήκος του διάδρομου Νετζαρίμ (από τη θάλασσα μέχρι τα σύνορα ανατολικά).

Τα πιο σημαντικά, όμως, ήταν τα προχτεσινά πλήγματα με πυραύλους από τις Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ, ανατολικά της Ράφα, στα σιωναζιστικά στρατεύματα που προετοιμάζονται για την εισβολή (όπως λέει ο Νετανιάχου). Οι σιωναζιστές αναγκάστηκαν να ανακοινώσουν ότι είχαν έξι νεκρούς (χώρια τους τραυματίες που ήταν περισσότεροι). Οι ίδιοι βιντεοσκόπησαν τις σκηνές του βομβαρδισμού τους και τις ανέβασαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σαν να φώναζαν «Μπίμπι αγάπη μου, πάρε με από εδώ»!

💥 BoM 💥
⚪ Detik² Rudal “Rajum” Milik Al Qassam jatuh mengenai tentara pendudukan di sekitar situs Kerem Shalom di Rafah‼️

🤍 Al-Qassam dan media Ibrani Mengumumkan Operasi Tersebut dan mengakui bahwa 14 tentara Tikus Zionis Babak Belur & terluka

Allahu Akbar WalillahilHamd pic.twitter.com/8P7ikNTE65

— 𝙾𝙼𝙹 ℂ𝕖𝕟𝕥𝕒𝕟𝕘ℙ𝕦𝕥𝕚𝕙 (@OmJ_JeNggot) May 6, 2024

Κι εδώ το βίντεο των Αλ-Κασάμ, που δε χρειάζεται σχόλια.

Qassam vs IDF east of Rafah: Rajum 114mm rocket artillery barrage hits IDF build-up and staging position east of Kerem Shalom. IDF acknowledged at least 14 casualties including three KIA and three seriously wounded. [Qassam Brigades 5/5] pic.twitter.com/QaZJaTnQI0

— Jon Elmer (@jonelmer) May 6, 2024

Θέλουν δε θέλουν, ο Νετανιάχου και η σιωναζιστική παρέα του, θα υπογράψουν τη συμφωνία, αποδεχόμενοι όλους τους όρους που έχει βάλει η Αντίσταση και οι οποίοι έχουν συμπεριληφθεί στην τελευταία πρόταση των διαμεσολαβητών. Είναι ζήτημα χρόνου. Λίγου χρόνου, εκτιμούμε.

Να σημειώσουμε μόνο πως η ανταλλαγή κρατούμενων στην πρώτη φάση της προτεινόμενης συμφωνίας αφορά μόνο ηλικιωμένους και στρατιωτίνες. Η ποσόστωση έχει τριπλασιαστεί. Από το 1:10 της προσωρινής εκεχειρίας του Νοέμβρη 2023, φτάσαμε στο 1:30. Δηλαδή, 1 σιωνιστής ηλικιωμένος, 30 ηλικιωμένοι παλαιστίνιοι κρατούμενοι. Μία σιωνίστρια στρατιωτίνα, 30 παλαιστίνιες κρατούμενες. Οι σιωνιστές στρατιωτικοί, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και οπλίτες, δεν ανταλλάσσονται σ’ αυτή τη φάση. Αφού πάει καλά η πρώτη φάση, θα γίνει διαπραγμάτευση για την ανταλλαγή των «βαριών χαρτιών». Αντιλαμβάνεστε τι «τιμή» θα πιάσει ένας σιωναζιστής υποστράτηγος κ.ο.κ. Τριάντα ανώτερους αξιωματικούς έχουν οι Αλ-Κασάμ, όπως ανακοίνωσαν.

Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 7 Μάη

Συμφώνησε στην τελευταία πρόταση των διαμεσολαβητών η Παλαιστινιακή Αντίσταση!

Επόμενο άρθρο Σιωνιστική εισβολή στην Ράφα

Συμφώνησε στην τελευταία πρόταση των διαμεσολαβητών η Παλαιστινιακή Αντίσταση!

Σχετικά Αρθρα

Η συγκομιδή των ελιών των Παλαιστίνιων συμβάλλει στην εδραίωση της εβραϊκής κυριότητας στη Δυτική Οχθη, δηλώνει κορυφαίος ραβίνος των εποίκων

Εφτά εβραίοι γάιδαροι μαλώνανε σε παλαιστινιακό αχυρώνα

Διεθνή 20 Οκτ 2026, 13:33

Η μάχη της σοδειάς στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, η δυτική υποκρισία και ο «αριστερός» σιωνισμός

Διεθνή 20 Οκτ 2026, 13:17

Φοιτητές πέταξαν τον Μπεν Γκβιρ έξω από το πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ

Διεθνή 20 Οκτ 2026, 10:16

Ολοκληρώθηκε ο «κύκλος του Καΐρου» μεταξύ των παλαιστινιακών πολιτικών παρατάξεων

Ελιγμοί απελπισίας από τον Μαχμούντ Αμπάς και τη Φατάχ

Διεθνή 19 Οκτ 2026, 14:31

Γαλλία: Το ξέσπασμα της ζωογόνας λαϊκής αντιβίας και τα άθλια αστικά αφηγήματα

Διεθνή 19 Οκτ 2026, 11:19

Ράμζι Μπαρούντ: Με την 7η Οκτώβρη η Παλαιστίνη επέστρεψε στο απόλυτο ηθικό επίκεντρο της παγκόσμιας πολιτικής

Διεθνή 18 Οκτ 2026, 13:42
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

Α Fidai Film | Mια ταινία για την επανοικειοποίηση της παλαιστινιακής ιστορικής μνήμης

Την Παρασκευή 23 Οκτώβρη, 8:30 μμ στην Κόντρα

21 Οκτ 2026, 00:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη

21 Οκτ 2026, 00:01
Κόντρες

Ο χιλμπίλης επιστάτης και το δουλάκι του αφεντικού

20 Οκτ 2026, 21:27
Αγροτικά

Αναβολές συνεχίζουν να ζητούν από τα δικαστήρια τα λαμόγια του ΟΠΕΚΕΠΕ

Δεν πιστεύουν ότι μπορούν να αθωωθούν με τον νέο νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη

20 Οκτ 2026, 20:07
Καταστολή

Επνιξαν 12 ακόμα πρόσφυγες στο Αιγαίο

20 Οκτ 2026, 19:40
Παιδεία

Αποκολλήθηκε τμήμα της οροφής στο 1ο Λύκειο Ηρακλείου Αττικής

Ο Δήμος προσπαθεί να βγάλει την ουρά του απέξω

20 Οκτ 2026, 18:26
Εργατικά

Στάση εργασίας στο υπουργείο του ακροδεξιού Πλεύρη

Οι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου και της Αρχής Προσφυγών διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους

20 Οκτ 2026, 14:17
Διεθνή

Η συγκομιδή των ελιών των Παλαιστίνιων συμβάλλει στην εδραίωση της εβραϊκής κυριότητας στη Δυτική Οχθη, δηλώνει κορυφαίος ραβίνος των εποίκων

Εφτά εβραίοι γάιδαροι μαλώνανε σε παλαιστινιακό αχυρώνα

20 Οκτ 2026, 13:33
Διεθνή

Η μάχη της σοδειάς στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, η δυτική υποκρισία και ο «αριστερός» σιωνισμός

20 Οκτ 2026, 13:17
Πολιτισμός

Για τον αστικό πολιτισμό της σήψης και της καταστροφής της κοινωνίας

Γιουφ, Θανάσης Νικολάου: Ο Πολιτισμός

20 Οκτ 2026, 11:46
Διεθνή

Φοιτητές πέταξαν τον Μπεν Γκβιρ έξω από το πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ

20 Οκτ 2026, 10:16
Εργατικά

Aλλη μια δικαίωση για την Π. Τυχεροπούλου, άλλο ένα χαστούκι για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΑΑΔΕ την απάλλαξε από τις κατηγορίες του Μπαμπασίδη και έσβησε την ποινή που της επέβαλε ο Σαλάτας

20 Οκτ 2026, 09:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη

20 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Το λες και χαριστική βολή

19 Οκτ 2026, 19:23
Διεθνή

Ολοκληρώθηκε ο «κύκλος του Καΐρου» μεταξύ των παλαιστινιακών πολιτικών παρατάξεων

Ελιγμοί απελπισίας από τον Μαχμούντ Αμπάς και τη Φατάχ

19 Οκτ 2026, 14:31
Αθλητισμός

ΠΑΟ μπάσκετ: Οπαδοί ύψωσαν παλαιστινιακές σημαίες, παρά την απαγόρευση

19 Οκτ 2026, 14:08
Εργατικά

Ξέπλυμα της Motor Oil σε αθλητική διοργάνωση για ΑΜΕΑ

19 Οκτ 2026, 13:48
Πολιτική

Γιατί χοροπηδάει σαν κατσίκι ο ακροδεξιός υπουργός;

19 Οκτ 2026, 13:39
Πολιτισμός

Σκίτσο για τη Γάζα κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο του World Press Cartoon 2026

19 Οκτ 2026, 11:39
Διεθνή

Γαλλία: Το ξέσπασμα της ζωογόνας λαϊκής αντιβίας και τα άθλια αστικά αφηγήματα

19 Οκτ 2026, 11:19
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη

Σομαλία, Σουδάν: Ημέρα επανάστασης (1964).

Ονδούρα: Ημέρα στρατού (1956).

Αγγλία: Ημέρα Trafalgar (1805).

1918: Πρώτο πανελλαδικό πανεργατικό συνέδριο (βασιλικό θέατρο Αθήνας), ιδρύεται η Γ.Σ.Ε.Ε.

1945: Οι Γαλλίδες αποκτούν δικαίωμα ψήφου.

1950: Η Κίνα καταλαμβάνει το Θιβέτ.

1967: 80.000 διαδηλωτές στην Ουάσιγκτον κατά του πολέμου του Βιετνάμ, σύλληψη 250 ατόμων.

1967: Ανακαλύπτεται πίσω από την Εθνική Βιβλιοθήκη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που δεν εξερράγη.

1969: Δύο βαριές καταδίκες μελών του ΠΑΚ για βόμβες κατά της χούντας.

1977: Βόμβα σε γραφείο του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (Βερολίνο), πυροβολισμοί εναντίον αστυνομικού σταθμού (RAF).

1977: Διαδηλώσεις-συγκρούσεις με την αστυνομία και βόμβες σε Παρίσι, Πον Μαρλί, Τουλούζη, Λιμόζ και Νανσί, βόμβες στο γερμανικό προξενείο στη Μαδρίτη, επιθέσεις στα γερμανικά προξενεία Αμστερνταμ και Μάαστγκιχτ (Ολλανδία), μεγάλες διαδηλώσεις και επεισόδια σε Ρώμη και Φλωρεντία, βόμβες σε γερμανικούς στόχους σε Γένοβα και Μιλάνο, απ’ αφορμή τη δολοφονία των φυλακισμένων της RAF στα λευκά κελιά του Στάμχαϊμ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είχα την συγκλονιστική Χαρά, Τιμή και Απόλαυση να παρίσταμαι και να ακούσω ζωντανά την πιο σπουδαία πολιτική ομιλία που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ @SecRubio δεν μίλησε σήμερα στην Πνύκα, μπροστά από την Ακρόπολη μόνον ως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των ανθρώπων της Δύσης που ζούσαν, που ζουν και που θα ζήσουν στο μέλλον. Έκανε μια αληθινά Ιστορικών διαστάσεων ομιλία. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπε στο 100% και ότι ως Έλλην αισθάνομαι υπερήφανος για το βάθος του θαυμασμού του για τους προγόνους μας αλλά και ως Υπουργός αυτής της Κυβερνήσεως για την δημόσια αναγνώριση του στην αξιοπιστία και στην επιτυχία της Χώρας μας σήμερα. Η Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός συνθέτουν τον Δυτικό Πολιτισμό και η παρακμή του πρέπει να τελειώσει και να ξαναβρεί η Δύση τις ρίζες, τις αξίες και το πνεύμα της που την έκαναν για αιώνες κυρίαρχη. Πραγματικά αξίζουν πολλά εύγε αλλά και ευχαριστώ στον κ. Ρούμπιο για την σημερινή του ομιλία.

Αδωνις Γεωργιάδης

(Εντάξει, εμετός. Προσέξτε, όμως, την επιτηδευμένη μίμηση του ύφους του Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα σε ορισμένες λέξεις και κάποια βροντώδη επίθετα. Δεν είναι χωρίς σημασία. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη ήξερε ότι θα προκαλέσει. Διάλεξε σκόπιμα να γράψει αυτό το έμεσμα, ξεπερνώντας κάθε άλλο δεξιό πολιτικό ή δημοσιογράφο στην Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι έγλειψαν πατόκορφα τον Ρούμπιο αλλά με… στιλ και… αντικειμενικότητα. Προσπάθησαν να εμφανιστούν σοβαροί και… αξιοπρεπείς. Συνασπίστηκαν μάλιστα γύρω από τη θέση ότι ο Ρούμπιο δεν είναι σαν τους Τραμπ και Βανς αλλά είναι ένας παραδοσιακός Ρεπουμπλικανός. Μόνο ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Σπυράδωνης κινήθηκε σε ρυθμό MAGA. Το μήνυμά του δεν αποδέκτες τόσο το δεξιό και ακροδεξιό κοινό στην Ελλάδα όσο ΤΗΝ πρεσβεία και το  ΜΑGA. Θέλησε να προβληθεί ως ο μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος του τραμπισμού στην ελληνική Δεξιά, ώστε να ενεργοποιήσει τις κεραίες ΤΗΣ πρεσβείας και να γίνει ο εκλεκτός της. Να διεκδικήσει την υποστήριξή ΤΗΣ και την υποστήριξη του MAGA, επειδή ξέρει ότι δεν αργεί η ώρα που θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ με αντίπαλο τον… αριστερό Δένδια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Συμφώνησε στην τελευταία πρόταση των διαμεσολαβητών η Παλαιστινιακή Αντίσταση!

    • Εφετείο 17Ν

      Συμφώνησε στην τελευταία πρόταση των διαμεσολαβητών η Παλαιστινιακή Αντίσταση!

  • ΕΛΑ

    Συμφώνησε στην τελευταία πρόταση των διαμεσολαβητών η Παλαιστινιακή Αντίσταση!

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Συμφώνησε στην τελευταία πρόταση των διαμεσολαβητών η Παλαιστινιακή Αντίσταση!

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Συμφώνησε στην τελευταία πρόταση των διαμεσολαβητών η Παλαιστινιακή Αντίσταση!

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Συμφώνησε στην τελευταία πρόταση των διαμεσολαβητών η Παλαιστινιακή Αντίσταση!

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Συμφώνησε στην τελευταία πρόταση των διαμεσολαβητών η Παλαιστινιακή Αντίσταση!

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Συμφώνησε στην τελευταία πρόταση των διαμεσολαβητών η Παλαιστινιακή Αντίσταση!

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Συμφώνησε στην τελευταία πρόταση των διαμεσολαβητών η Παλαιστινιακή Αντίσταση!

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Συμφώνησε στην τελευταία πρόταση των διαμεσολαβητών η Παλαιστινιακή Αντίσταση!

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Συμφώνησε στην τελευταία πρόταση των διαμεσολαβητών η Παλαιστινιακή Αντίσταση!

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Συμφώνησε στην τελευταία πρόταση των διαμεσολαβητών η Παλαιστινιακή Αντίσταση!

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Συμφώνησε στην τελευταία πρόταση των διαμεσολαβητών η Παλαιστινιακή Αντίσταση!

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Συμφώνησε στην τελευταία πρόταση των διαμεσολαβητών η Παλαιστινιακή Αντίσταση!

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Συμφώνησε στην τελευταία πρόταση των διαμεσολαβητών η Παλαιστινιακή Αντίσταση!

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Συμφώνησε στην τελευταία πρόταση των διαμεσολαβητών η Παλαιστινιακή Αντίσταση!

      Συμφώνησε στην τελευταία πρόταση των διαμεσολαβητών η Παλαιστινιακή Αντίσταση!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Συμφώνησε στην τελευταία πρόταση των διαμεσολαβητών η Παλαιστινιακή Αντίσταση!

      Συμφώνησε στην τελευταία πρόταση των διαμεσολαβητών η Παλαιστινιακή Αντίσταση!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Συμφώνησε στην τελευταία πρόταση των διαμεσολαβητών η Παλαιστινιακή Αντίσταση!

      Συμφώνησε στην τελευταία πρόταση των διαμεσολαβητών η Παλαιστινιακή Αντίσταση!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Συμφώνησε στην τελευταία πρόταση των διαμεσολαβητών η Παλαιστινιακή Αντίσταση!

      Συμφώνησε στην τελευταία πρόταση των διαμεσολαβητών η Παλαιστινιακή Αντίσταση!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Συμφώνησε στην τελευταία πρόταση των διαμεσολαβητών η Παλαιστινιακή Αντίσταση!

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Συμφώνησε στην τελευταία πρόταση των διαμεσολαβητών η Παλαιστινιακή Αντίσταση!

    Συμφώνησε στην τελευταία πρόταση των διαμεσολαβητών η Παλαιστινιακή Αντίσταση!

  • Επικοινωνία

    Συμφώνησε στην τελευταία πρόταση των διαμεσολαβητών η Παλαιστινιακή Αντίσταση!

    Συμφώνησε στην τελευταία πρόταση των διαμεσολαβητών η Παλαιστινιακή Αντίσταση!

  • Όροι χρήσης

    Συμφώνησε στην τελευταία πρόταση των διαμεσολαβητών η Παλαιστινιακή Αντίσταση!

    Συμφώνησε στην τελευταία πρόταση των διαμεσολαβητών η Παλαιστινιακή Αντίσταση!

  • Ποιοι είμαστε

    Συμφώνησε στην τελευταία πρόταση των διαμεσολαβητών η Παλαιστινιακή Αντίσταση!

    Συμφώνησε στην τελευταία πρόταση των διαμεσολαβητών η Παλαιστινιακή Αντίσταση!

  • Επικοινωνία

    Συμφώνησε στην τελευταία πρόταση των διαμεσολαβητών η Παλαιστινιακή Αντίσταση!

    Συμφώνησε στην τελευταία πρόταση των διαμεσολαβητών η Παλαιστινιακή Αντίσταση!

  • Όροι χρήσης

    Συμφώνησε στην τελευταία πρόταση των διαμεσολαβητών η Παλαιστινιακή Αντίσταση!

    Συμφώνησε στην τελευταία πρόταση των διαμεσολαβητών η Παλαιστινιακή Αντίσταση!

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo