Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Υπόθεση Λαζαρίδη: Λερώνεσαι όπου κι αν τους ακουμπήσεις
  • Le Monde: Ο Τραμπ οδηγεί σε ήττα τον ιμπεριαλισμό της Δύσης με τον πόλεμο κατά του Ιράν
  • Τζον Μπέργκερ: Οι νεκροί βοηθούν τους ζωντανούς να αντισταθούν στην Παλαιστίνη
  • Σαν σήμερα 10 Απρίλη
  • Aπιαστο όνειρο για τους σιωναζιστές η κατοχή του νοτίου Λιβάνου – Βομβαρδίζουν αστικές περιοχές και δολοφονούν αμάχους
  • Οι Αμερικάνοι δοκιμάζουν τις αντοχές του Ιράν, ζητώντας να εξαιρεθεί ο Λίβανος από την κατάπαυση του πυρός – Στον αέρα οι διαπραγματεύσεις
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Πανδημία: Νέα σημαντική μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία
Υγεία

Πανδημία: Νέα σημαντική μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία

Εβδομάδα 5-11 Ιούνη

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Ιούν 2023, 13:18

Η νέα σημαντική μείωση  των εισαγωγών στα νοσοκομεία (υπάρχει μείωση για τέταρτη συνεχή εβδομάδα) είναι το σημαντικότερο στοιχείο στην εξέλιξη της πανδημίας την εβδομάδα 5-11 Ιούνη. Η των σκληρών δεικτών είναι πιο αργή κι αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν μπορούμε ακόμα να μιλήσουμε για απαλλαγή από την πανδημία και πέρασμα του ιού SARS-CoV-2 σε ενδημική φάση. Σχεδόν 40 θάνατοι και σχεδόν 30 νέες διασωληνώσεις την εβδομάδα δεν είναι αμελητέο μέγεθος. Εκτός αν δεν μας ενδιαφέρουν οι ευπαθείς ασθενείς (κυρίως ηλικιωμένοι).

Υπενθυμίζουμε ότι όλες οι εκτιμήσεις προκύπτουν από τα αναξιόπιστα στοιχεία του ΕΟΔΥ, που έχει κλείσει τη στρόφιγγα της ενημέρωσης εδώ και έξι μήνες.

Η εκτίμηση θετικότητας ανάλογα με το σύνολο των τεστ (200.968 την εβδομάδα 5-11 Ιούνη) είναι -σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ- 3%. Μειωμένη για τρίτη φορά μετά από τρεις εβδομάδες αύξησης. Η θετικότητα με βάση τα δειγματοληπτικά μοριακά τεστ είναι -πάντα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ- 24%. Ελάχιστα μειωμένη σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα (25%). Σημειώνουμε ότι από τα 200.968 τεστ που έγιναν πήραν μόνο 76 και τα υπέβαλαν σε μοριακό έλεγχο. Θετικά βρέθηκαν τα 18. Και εξακολουθούν να γράφουν με θράσος (η έμφαση δική μας): «Σημειώνεται ότι, οι δειγματοληψίες αυτές πραγματοποιούνται με εθελοντική προσέλευση ατόμων στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και δεν αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού της κοινότητας, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως δείκτης για την εκτίμηση της τάσης της θετικότητας στην κοινότητα»! Το δείγμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δείκτης εκτίμησης! Η επιστήμη της Στατιστικής αυτοκτονεί.

Τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την αρχή της πανδημίας εξακολουθούν να μην τον αναφέρουν. Αντί για το συνολικό αριθμό των νεκρών, που εξακολουθεί να δίνει στην Ελλάδα μια ντροπιαστική (και επώδυνη για το λαό μας) πρωτιά στην Ευρώπη, κάνουν παιχνίδι προπαγάνδας με την «υπερβάλλουσα θνησιμότητα». Δηλαδή, με τη διαφορά μεταξύ του παρατηρούμενου αριθμού θανάτων από όλες τις αιτίες από τον αντίστοιχο αναμενόμενο αριθμό θανάτων, που βασίζεται στο μέσο όρο των προηγούμενων ετών. Χρησιμοποιούν έναν στατιστικό υπολογισμό για να μας πουν ότι «το z-score για την Ελλάδα ήταν χαμηλότερο του 4 που χαρακτηρίζεται από το EuroMOMO ως χαμηλή υπερβάλλουσα θνησιμότητα»! Πραγματικά δεν έχουν το θεό τους. Εχουμε ένα στάνταρ νούμερο (αριθμός θανάτων από covid-19), που αν το αναγάγουμε σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού, η Ελλάδα βγαίνει θλιβερή πρωταθλήτρια, κι αυτοί κρύβουν αυτό το μέγεθος και μιλούν για την «υπερβάλλουσα θνησιμότητα» που δεν αναφέρεται στην πανδημία αλλά σε κάθε αιτία θανάτου!

Σε ό,τι αφορά τις νέες διασωληνώσεις, μας λένε ότι τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες είχαμε μέσο εβδομαδιαίο αριθμό 14 νέων διασωληνώσεων, ενώ την εβδομάδα 5-11 Ιούνη οι νέες διασωληνώσεις ήταν 4! Ξέρετε πόσες είναι οι νέες διασωληνώσεις, με βάση τα δικά τους στοιχεία; Τουλάχιστον 29! Εφταπλάσιες! Για τέτοιους απατεώνες μιλάμε.

Εμείς θα συνεχίσουμε αυτή τη στοιχειώδη καταγραφή των δεικτών της πανδημίας, τονίζοντας πως τα στοιχεία του ΕΟΔΥ είναι πλέον πιο αναξιόπιστα σε σχέση με το παρελθόν.

Σε ό,τι αφορά τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, την εβδομάδα 5-11 Ιούνη, σύμφωνα με τα περιορισμένα και αναξιόπιστα στοιχεία του ΕΟΔΥ, έχουμε:

  • 37 νεκρούς ή 5 την ημέρα κατά μέσο όρο (έναντι 38 νεκρών ή 5 την ημέρα κατά μέσο όρο την προηγούμενη εβδομάδα). Ο πραγματικός αριθμός είναι σίγουρα μεγαλύτερος, όμως ο ΕΟΔΥ μάς έχει αφαιρέσει τη δυνατότητα να μπορούμε να υπολογίσουμε τον πραγματικό αριθμό των θανάτων.
  • Σύνολο διασωληνωμένων 29. Μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 4 Ιούνη, είχαν ανακοινώσει 37 διασωληνωμένους. Επαναλαμβάνουμε ότι ο αριθμός είναι «μαϊμουδισμένος» προς τα κάτω. Απόδειξη τα Στατιστικά της 1ης ΥΠΕ, που έχουμε παραθέσει πολλές φορές και αναφέρουν σημαντικά υψηλότερο αριθμό διασωληνωμένων.
  • Ακριβή αριθμό νέων διασωληνώσεων δεν μπορούμε να υπολογίσουμε πια, γιατί δεν μας δίνουν αριθμό αποσωληνωθέντων. Ξέρουμε το σύνολο των διασωληνωμένων, ξέρουμε το σύνολο των θανόντων, δεν ξέρουμε όμως το σύνολο όσων αποσωληνώθηκαν και εξήλθαν από τις ΜΕΘ. Μπορούμε, λοιπόν, να πούμε με απόλυτη βεβαιότητα ότι την εβδομάδα 5-11 Ιούνη είχαμε τουλάχιστον 29 νέες διασωληνώσεις (37 θανόντες μείον 8 που μειώθηκε ο αριθμός των διασωληνωμένων που δίνει ο ΕΟΔΥ). Δηλαδή, τουλάχιστον 4 νέες διασωληνώσεις την ημέρα κατά μέσο όρο (την προηγούμενη εβδομάδα 5). Σ’ αυτόν τον αριθμό πρέπει να προστεθεί ο αριθμός όσων αποσωληνώθηκαν και εξήλθαν από τις ΜΕΘ, για να έχουμε ακριβή αριθμό νέων διασωληνώσεων.
  • Σύνολο νεκρών από την αρχή της πανδημίας 36.927 (όπως είπαμε, ο πραγματικός αριθμός είναι μεγαλύτερος).

Οι μέσοι όροι του Ιούνη, σύμφωνα με τα περιορισμένα και αναξιόπιστα στοιχεία του ΕΟΔΥ, έχουν ως εξής:

  • Σύνολο θανάτων τον Ιούνη: 57 (Μάης: 218, Απρίλης: 201, Μάρτης: 301, Φλεβάρης: 387, Γενάρης: 723, Δεκέμβρης: 652, Νοέμβρης: 604, Οκτώβρης: 594, Σεπτέμβρης: 538, Αύγουστος: 1.264, Ιούλης: 1.125,  Ιούνης: 387 νεκροί).
  • Μέσος ημερήσιος όρος θανάτων τον Ιούνη: 5 (Μάης: 7, Απρίλης: 7, Μάρτης: 10, Φλεβάρης: 14, Γενάρης: 23, Δεκέμβρης: 21, Νοέμβρης: 20, Οκτώβρης: 19, Σεπτέμβρης: 18, Αύγουστος: 41, Ιούλης: 36,  Ιούνης: 13).
  • Μέσος ημερήσιος όρος διασωληνώσεων τον Ιούνη: τουλάχιστον 4 (Μάης: 6, Απρίλης: 7, Μάρτης: 9, Φλεβάρης: 13, Γενάρης: 23, Δεκέμβρης: 22, Νοέμβρης: 21, Οκτώβρης: 20, Σεπτέμβρης: 17, Αύγουστος: 40, Ιούλης: 38,  Ιούνης: 13).

Επαναλαμβάνουμε ότι ο ακριβής αριθμός των νέων διασωληνώσεων είναι μεγαλύτερος, όμως δεν μας επιτρέπουν να τον υπολογίσουμε, γιατί δεν μας δίνουν τον αριθμό των ασθενών που αποσωληνώθηκαν και εξήλθαν από τις ΜΕΘ. Αυτό το κάνουν σκόπιμα, για να μην αντιλαμβάνεται ο ελληνικός λαός ότι έχουμε σωρεία νέων διασωληνώσεων. Αναλυτικά γι’ αυτό το τεράστιο θέμα μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο μας με τίτλο: Ελλάδα: πρώτη στον κόσμο σε νεκρούς και τρίτη σε κρούσματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Ο Γενάρης ήταν ο φονικότερος μήνας μετά από τον Αύγουστο. Ο Φλεβάρης κατέβηκε στο επίπεδο του Ιούνη 2022. Ο Μάρτης 2023 κινήθηκε σε πιο χαμηλό επίπεδο και από τον Ιούνη 2022. Ο Απρίλης κινήθηκε αρκετά πιο χαμηλά, αλλά το δεύτερο μισό του είχαμε αύξηση θανάτων. Ο Μάης 2023 έκλεισε όπως το δεύτερο μισό του Απρίλη (με μικρή αύξηση θανάτων σε μηνιαία βάση). Μιλάμε, δηλαδή, για απόλυτη στασιμότητα. Ο Ιούνης 2023 ξεκίνησε πιο αισιόδοξα.

Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία μειώθηκαν σημαντικά, φτάνοντας κοντά στις 50 την ημέρα κατά μέσο όρο. Για την εβδομάδα 5-11 Ιούνη ο ΕΟΔΥ αναφέρει 356 εισαγωγές (51 την ημέρα κατά μέσο όρο). Την προηγούμενη εβδομάδα οι εισαγωγές ήταν 486. Η μείωση είναι σημαντική, γιατί οι εισαγωγές οδηγούν σε βαριές νοσήσεις, διασωληνώσεις, θανάτους.

Η πανδημία εξακολουθεί να είναι παρούσα και να πλήττει ηλικιωμένους και ευάλωτους. Ανεξάρτητα από το τι λένε η κυβέρνηση και οι «ενσωματωμένοι» λοιμωξιολόγοι, που αδιαφορούν για τους ανθρώπους που νοσούν βαριά και πεθαίνουν, εμείς επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας για εμβολιασμό και για τήρηση των μέτρων προστασίας (ειδικά για χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους και σε συνθήκες συνωστισμού). Είναι η άμυνά μας απέναντι στην πανδημία ενός επικίνδυνου ιού και στην πανδημία του καπιταλισμού που ενδιαφέρεται μόνο για την «κανονικότητα» του κέρδους. Η προστασία των ηλικιωμένων και των ευάλωτων είναι κοινωνικό καθήκον για όλες και όλους μας.

Εκτύπωση 🖨
ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΘΑΝΑΤΟΙ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕΕ: Ξεχειλίζει και πάλι η υποκρισία

Εβδομάδα 5-11 Ιούνη

Επόμενο άρθρο Κυριλέ φασισμός

Εβδομάδα 5-11 Ιούνη

Σχετικά Αρθρα

Συνεχείς μετακινήσεις γιατρών ΕΣΥ: Μπαλώνουν μια τρύπα, ανοίγουν μια άλλη

Υγεία 19 Μαρ 2026, 10:40

Η πρόληψη της βίας στο σχολείο δεν χωράει κομματικούς πειραματισμούς, απειλές και εκφοβισμούς

Παιδεία 8 Μαρ 2026, 12:51

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε ντουβάρια χωρίς προσωπικό

Υγεία 5 Μαρ 2026, 09:29

SOS εκπέμπει το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Υγεία 2 Μαρ 2026, 12:56

Ο Βαρτζόπουλος επέλεξε να ανακοινώσει το κλείσιμο των Κέντρων Πρόληψης από «το κοπή τη πίτα» της ΝΔ στη Δράμα

Υγεία 26 Φεβ 2026, 13:11

Oμοιος στον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα

Υγεία 24 Φεβ 2026, 11:27
Ροή Ειδήσεων
Βαθύ Κόκκινο

Υπόθεση Λαζαρίδη: Λερώνεσαι όπου κι αν τους ακουμπήσεις

10 Απρ 2026, 13:45
Διεθνή

Le Monde: Ο Τραμπ οδηγεί σε ήττα τον ιμπεριαλισμό της Δύσης με τον πόλεμο κατά του Ιράν

10 Απρ 2026, 10:45
Πολιτισμός

Τζον Μπέργκερ: Οι νεκροί βοηθούν τους ζωντανούς να αντισταθούν στην Παλαιστίνη

10 Απρ 2026, 06:08
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Απρίλη

10 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Aπιαστο όνειρο για τους σιωναζιστές η κατοχή του νοτίου Λιβάνου – Βομβαρδίζουν αστικές περιοχές και δολοφονούν αμάχους

9 Απρ 2026, 20:09
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι δοκιμάζουν τις αντοχές του Ιράν, ζητώντας να εξαιρεθεί ο Λίβανος από την κατάπαυση του πυρός – Στον αέρα οι διαπραγματεύσεις

Αποδείχτηκε ότι οι σιωναζιστές, που βομβαρδίζουν τον Λίβανο, δεν ενεργούν αυτόνομα αλλά ως εντολοδόχοι των ΗΠΑ

9 Απρ 2026, 18:56
Πολιτισμός

«Μπορώ να σφίξω τη γροθιά μου»: Η ηλικιωμένη γυναίκα της Τεχεράνης που νίκησε τον Ντόναλντ Τραμπ

9 Απρ 2026, 15:06
Κόντρες

Joint venture

9 Απρ 2026, 12:10
Καταστολή

Συνεχή δικονομικά τερτίπια στη δίκη των βασανιστών μπάτσων που προκάλεσαν το θάνατο του Βασίλη Μάγγου

Πολιτικές ευθύνες των Χρυσοχοϊδη και Φλωρίδη καταγγέλλει ο Γιάννης Μάγγος

9 Απρ 2026, 10:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Απρίλη

9 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

«Σκληρό ροκ» από το Ιράν: Δεν υπάρχει εκεχειρία, δεν ανοίγει το Ορμούζ, αν δεν μαζέψετε τα σιωναζιστικά σκυλιά από τον Λίβανο

8 Απρ 2026, 19:55
Διεθνή

Χεζμπολά: Στεκόμαστε στο κατώφλι μιας μεγάλης ιστορικής νίκης

8 Απρ 2026, 14:54
Η παπάρα

Τρέμε Μπουμπούκε, ο Τάκαρος θα σε εκθρονίσει

8 Απρ 2026, 11:57
Διεθνή

Δεκαπενθήμερη εκεχειρία και έναρξη διαπραγματεύσεων με τους όρους του Ιράν

Η μπλόφα του Τραμπ αφορούσε τους αμερικανούς πολίτες, όχι το Ιράν

8 Απρ 2026, 11:29
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Απρίλη

8 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Οταν ένα Quadcopter ερωτεύεται ένα Namer…

7 Απρ 2026, 22:24
Διεθνή

Ο ναζί Τραμπ απειλεί, το Ιράν οργανώνει την άμυνα και την αντεπίθεσή του

7 Απρ 2026, 21:26
Πολιτική

Ο αυτοκρατορίσκος του «βαθέος κράτους»

Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει το γεγονός ότι η εγκληματική οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ χτίστηκε με δική του εντολή

7 Απρ 2026, 20:49
Παιδεία

Το ΝΑΤΟ καλεί φοιτητές για «πρακτική άσκηση» για να τους κάνει «τελάληδες» της ιμπεριαλιστικής πολιτικής του

7 Απρ 2026, 18:30
Διεθνή

Η Δαμασκός φλέγεται – Τι αποκαλύπτει η εισβολή στην πρεσβεία των ΗΑΕ

7 Απρ 2026, 10:14
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Απρίλη

1919: Δολοφονείται ο Εμιλιάνο Ζαπάτα.

1965: Ανεπιτυχής απόπειρα εκτέλεσης του σάχη του Ιράν.

1968: Συλλήψεις νέων του «Ρήγα Φεραίου» και του ΠΑΜ.

1970: Επεισόδια στο συνέδριο της ΓΣΕΕ στους Δελφούς.

1971: Βόμβα στα γραφεία της παρεκκλησιαστικής οργάνωσης «Ζωή».

1982: Περισσότερες από πενήντα χώρες υπογράφουν συνθήκη που απαγορεύει τα βιολογικά όπλα.

1989: Βόμβα έξω από την πόρτα του διαμερίσματος του προϊσταμένου του Εφετείου Αθηνών αρεοπαγίτη Σαμουήλ Σαμουήλ (1η Μάη).

1993: Δολοφονείται ο ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος Νότιας Αφρικής Κρις Χάνι.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Εβδομάδα 5-11 Ιούνη

    • Εφετείο 17Ν

      Εβδομάδα 5-11 Ιούνη

  • ΕΛΑ

    Εβδομάδα 5-11 Ιούνη

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Εβδομάδα 5-11 Ιούνη

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Εβδομάδα 5-11 Ιούνη

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Εβδομάδα 5-11 Ιούνη

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Εβδομάδα 5-11 Ιούνη

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Εβδομάδα 5-11 Ιούνη

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Εβδομάδα 5-11 Ιούνη

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Εβδομάδα 5-11 Ιούνη

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Εβδομάδα 5-11 Ιούνη

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Εβδομάδα 5-11 Ιούνη

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Εβδομάδα 5-11 Ιούνη

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Εβδομάδα 5-11 Ιούνη

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Εβδομάδα 5-11 Ιούνη

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Εβδομάδα 5-11 Ιούνη

      Εβδομάδα 5-11 Ιούνη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Εβδομάδα 5-11 Ιούνη

      Εβδομάδα 5-11 Ιούνη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Εβδομάδα 5-11 Ιούνη

      Εβδομάδα 5-11 Ιούνη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Εβδομάδα 5-11 Ιούνη

      Εβδομάδα 5-11 Ιούνη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Εβδομάδα 5-11 Ιούνη

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Εβδομάδα 5-11 Ιούνη

    Εβδομάδα 5-11 Ιούνη

  • Επικοινωνία

    Εβδομάδα 5-11 Ιούνη

    Εβδομάδα 5-11 Ιούνη

  • Όροι χρήσης

    Εβδομάδα 5-11 Ιούνη

    Εβδομάδα 5-11 Ιούνη

  • Ποιοι είμαστε

    Εβδομάδα 5-11 Ιούνη

    Εβδομάδα 5-11 Ιούνη

  • Επικοινωνία

    Εβδομάδα 5-11 Ιούνη

    Εβδομάδα 5-11 Ιούνη

  • Όροι χρήσης

    Εβδομάδα 5-11 Ιούνη

    Εβδομάδα 5-11 Ιούνη

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo