Τα πρώτα λόγια του Πλεύρη, μετά την καλησπέρα, ήταν: «Βρισκόμαστε σε μια αυξητική τάση της πανδημίας στην πατρίδα μας, όπως συμβαίνει και στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης». Αρα, αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας είναι… φυσιολογικό: συμβαίνει παντού.
Ακολούθησε ο διάδοχος του Αρκουμανέα στη διοίκηση του ΕΟΔΥ, Ζαούτης, που όπως μας τον συστήνει το «Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος», του οποίου υπήρξε σύμβουλος, «είναι κλινικός γιατρός, ερευνητής, καθηγητής και ηγετική φυσιογνωμία στον τομέα των παιδιατρικών λοιμωδών νοσημάτων» και «ασχολείται ενεργά με τον τομέα της δημόσιας υγείας τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ευρώπη».
Ομως οι αγιογραφίες και οι βαρύγδουποι τίτλοι γίνονται σκόνη, όταν ο φορέας τους καταφεύγει σε φτηνιάρικα τρικ εξαπάτησης, προκειμένου να ωραιοποιήσει την κυβερνητική πολιτική, την οποία κλήθηκε να υπηρετήσει ως μάνατζερ, και να συγκαλύψει το έγκλημα που έχει συντελεστεί και εξακολουθεί να συντελείται σε βάρος του ελληνικού λαού. Είπε, λοιπόν, ο Ζαούτης, ακολουθώντας τον Πλεύρη:
«Βλέπουμε παρόμοια εικόνα από άλλα κράτη που έχουν αντίστοιχους πληθυσμούς σαν και εμάς, το Βέλγιο, η Ολλανδία, Αυστρία, Τσεχία, που έχουν παρόμοιο αριθμό κρουσμάτων αυτήν την εποχή λόγω του καιρού και την εποχή στην οποία μπαίνουμε, το φθινόπωρο και το χειμώνα».
Αν όμως δούμε ολόκληρη την εικόνα της πανδημίας και όχι μόνο τα κρούσματα, θα διαπιστώσουμε ότι δεν έχει καμιά σχέση η χώρα μας με αυτό που συμβαίνει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες (πλην Βαλκανίων και Ρωσίας). Στη χώρα μας θερίζει ο θάνατος, ως αποτέλεσμα του οικτρού ποσοστού εμβολιασμού. Το μείζον ζήτημα δεν είναι τα πολλά κρούσματα, που παρατηρούνται και σε άλλες χώρες, αλλά το αποτέλεσμα που έχουν τα πολλά κρούσματα σε βαριές νοσήσεις, διασωληνώσεις και θανάτους. Σε ό,τι αφορά τους θανάτους, η χώρα μας έχει δυόμισι φορές μεγαλύτερη αναλογία ως προς τον πληθυσμό, σε σχέση με την αμέσως χειρότερη από τις χώρες που ανέφερε ο Ζαούτης, την Τσεχία. Σε σχέση με άλλες χώρες οι θάνατοι στην Ελλάδα είναι μέχρι και δεκαπλάσιοι!
Στον πίνακα που ακολουθεί παραθέτουμε τα στοιχεία για τα κρούσματα και τους θανάτους των τελευταίων εφτά ημερών, όπως καταγράφονται σήμερα στο Worldometer, το οποία αντλεί στοιχεία από κρατικές πηγές. Πήραμε τρεις ομάδες χωρών. Πρώτα τις χώρες που ανέφερε ο Ζαούτης, μετά τρεις χώρες συγκρίσιμες με την Ελλάδα (το Ισραήλ δεν είναι ευρωπαϊκή χώρα, ενώ η Δανία έχει το μισό πληθυσμό από την Ελλάδα) και τέλος τις τέσσερις πολυπληθέστερες χώρες της ΕΕ (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία), οι τρεις τελευταίες εκ των οποίων έχουν πληγεί με δριμύτητα από τα προηγούμενα κύματα της πανδημίας.
Στη δεύτερη στήλη βλέπουμε τα κρούσματα των τελευταίων εφτά ημερών και στην τρίτη τα κρούσματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Βλέπουμε ότι η Ελλάδα δεν έχει το ρεκόρ σε κρούσματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Γι’ αυτό και ο Ζαούτης επέλεξε να αναφερθεί σε τέσσερις χώρες που έχουν υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού σε σχέση με την Ελλάδα και όχι σε άλλες χώρες που έχουν πολύ χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού σε σχέση με την Ελλάδα. Γιατί, για παράδειγμα, δεν αναφέρθηκε στην Πορτογαλία και το Ισραήλ, «που έχουν αντίστοιχους πληθυσμούς σαν και εμάς»;
Ο αριθμός των κρουσμάτων, όμως, είναι το πιο επισφαλές μέγεθος, καθώς εξαρτάται από τον αριθμό των τεστ που γίνονται (πέρα από το «μαϊμούδισμα» που κάνουν οι κρατικές αρχές). Οταν κοντεύουμε να κλείσουμε χρόνο από την έναρξη του εμβολιασμού, σημασία έχουν τα «σκληρά νούμερα» (για να θυμηθούμε τον Τσιόδρα), οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι.
Στην τέταρτη στήλη βλέπουμε το σύνολο των θανάτων τις τελευταίες εφτά μέρες (όπως τους ανακοινώνουν οι κρατικές αρχές) και στην πέμπτη στήλη βλέπουμε τον αριθμό των θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού, που μας δίνει συγκρίσιμα μεγέθη για όλες τις χώρες.
Η Ελλάδα έχει 33 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού το τελευταίο εφταήμερο, όταν η Τσεχία έχει 13, η Αυστρία 11, το Βέλγιο 9 και η Ολλανδία 6! Είναι προφανές γιατί έκρυψε αυτό το γεγονός ο Ζαούτης και αναφέρθηκε μόνο στα κρούσματα, για να πει πως ό,τι συμβαίνει εδώ συμβαίνει και σε άλλες χώρες, είναι φυσιολογικό για την εποχή.
Στη δεύτερη ενότητα χωρών, η Πορτογαλία έχει 3 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού το τελευταίο εφταήμερο, το Ισραήλ 5 και η Δανία 2.
Ιδια η εικόνα και στις πολυπληθέστερες χώρες της ΕΕ: η Γερμανία έχει 8 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού το τελευταίο εφταήμερο, η Γαλλία 3, η Ιταλία 4 και η Ισπανία επίσης 4.
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο εμβολιασμός στη χώρα μας είναι σε οικτρό επίπεδο. Ο Τσιόδρας έγραψε ότι εμβολιασμένο είναι μόνο το 52% του γενικού πληθυσμού στη χώρα μας. Στην πραγματικότητα είναι σημαντικά κάτω από το 50%. Η μεγάλη διαφορά στους θανάτους δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για το πόσο χαμηλό είναι το επίπεδο εμβολιασμού στη χώρα μας, ιδιαίτερα στις μεγάλες ηλικίες που αποτελούν ευπαθή ομάδα. Γιατί και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν πετύχει τίποτα τεράστια ποσοστά εμβολιασμού (εκτός Πορτογαλίας ίσως), αλλά δεν έχουν τόσους θανάτους. Ομως, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, και υψηλότερο γενικό ποσοστό εμβολισμού έχουν, σε σχέση με την Ελλάδα, ενώ φαίνεται πως έχουν πιάσει σημαντικό ποσοστό στις μεγάλες ηλικίες.
Να δεχτούμε ότι στις χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης υπάρχει και ένα υψηλότερο ποσοστό φυσικής ανοσίας (λόγω νόσησης), το οποίο φυσικά ουδείς μπορεί να μετρήσει με ακρίβεια; Και στη χώρα μας, όμως, υπήρξε μεγάλη νόσηση στο δεύτερο και στο τρίτο κύμα. Σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσε να υπάρξει τόσο μεγάλη διαφορά στους θανάτους, μόνο επειδή στις χώρες της κεντρικής και της βόρειας Ευρώπης υπήρχε μεγαλύτερη νόσηση, αλλά μεγαλύτερη φυσική ανοσία. Και εν πάση περιπτώσει, οι διαφορές ως προς τη φυσική νόσηση θα έπρεπε να έχουν ληφθεί υπόψη στο σχεδιασμό της αντιμετώπισης της πανδημίας μέσω του εμβολιασμού. Τι μας έλεγε, όμως, η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Οτι ο εμβολιασμός πηγαίνει «έξτρα-πρίμα».
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όχι μόνο έλεγε ψέματα για την πορεία του εμβολιασμού (από τότε που ξεκίνησε μέχρι σήμερα), αλλά έριξε και το σύνθημα «ανοίγουμε πανιά» για το καλοκαίρι του τουρισμού, εξαφανίζοντας κάθε μέτρο προστασίας και συνηθίζοντας τον ελληνικό λαό στην ανέμελη «επιστροφή στην κανονικότητα». Ετσι, η μετάδοση του ιού έγινε ακόμα πιο ανεξέλεγκτη (ετοιμάζουμε αναλυτικό δημοσίευμα για τα εφιαλτικό ποσοστά στα οποία έχουν ανέβει τα «ορφανά» κρούσματα και για άλλα δεδομένα της πανδημίας – εδώ μένουμε μόνο στην απάτη του Ζαούτη) και σε συνδυασμό με το οικτρά χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού, ιδίως στις μεγάλες ηλικίες, βρισκόμαστε σήμερα με τριπλάσιους έως δεκαπλάσιους θανάτους σε σχέση με αυτούς που έχουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Η Ελλάδα τείνει -σε αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού το τελευταίο εφταήμερο- προς τις βαλκανικές χώρες (βρίσκεται κοντά στο μέσο όρο τους): Ρουμανία 163, Βουλγαρία 147, Βοσνία-Ερζεγοβίνη 71, Μαυροβούνιο 60, Σερβία 51, Κροατία 49, Βόρεια Μακεδονία 42, Αλβανία 17.
Οσα τρικ εξαπάτησης κι αν επιστρατεύσουν οι κυβερνητικοί ιθύνοντες, σαν αυτό του Ζαούτη, δεν πρόκειται να κρύψουν την αμείλικτη αλήθεια των αριθμών. Διέπραξαν και εξακολουθούν να διαπράττουν έγκλημα.