Kακόγουστο θέατρο

0


 
Γράψαμε χθες μερικά λόγια για το αλά Λένι Ρίφενσταλ (η αγαπημένη σκηνοθέτης του Χίτλερ) θέατρο με τις ΚΟΜΥ (Κινητές Μονάδες Υγείας), που θα χρησιμοποιηθούν υποτίθεται για να γίνουν μαζικά μοριακά τεστ στον πληθυσμό της χώρας μας, που δε γίνονται μέχρι τώρα. Επανερχόμαστε αναλυτικότερα.
 
Βλέπετε τη φωτογραφία: ένα αυτοκίνητο του ΕΟΔΥ με το Λευκό Πύργο στο φόντο. Τι συμπεραίνει όποιος τη βλέπει; «Επιασαν δουλειά οι ΚΟΜΥ, μαζικά μοριακά τεστ και στη Θεσσαλονίκη».
 
Κι εμείς σας λέμε ότι είναι απλά μια στημένη φωτογραφία. Στη Θεσσαλονίκη δεν έχουν ακόμα συγκροτηθεί ΚΟΜΥ. Οι αδίστακτοι κυβερνητικοί γκεμπελίσκοι, όμως, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να πάρουν ένα αυτοκίνητο και να το φωτογραφίσουν μπροστά από το Λευκό Πύργο. Οπως μπορείτε να διαπιστώσετε από την ίδια την ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, ΚΟΜΥ έχουν συγκροτηθεί μέχρι στιγμής μόνο στις περιφερειακές ενότητες Κεντρικού και Βόρειου Τομέα Αθηνών, Κορινθίας και Αχαΐας.
 
Ας ξαναδούμε πώς έχει η πληρότητα της συγκρότησης των ΚΟΜΥ σ’ αυτές τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες, βάσει των δημοσιευμένων από τον ΕΟΔΥ στοιχείων:
 

  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών: Προκηρύχτηκαν θέσεις για 36 ΚΟΜΥ. Εχουν ανακηρυχθεί 34 νοσηλευτές (10 περισσότεροι σε σχέση με το προηγούμενο σημείωμά μας) και 21 οδηγοί (ίδιος αριθμός). Επομένως, μπορούν να λειτουργήσουν μόνο 21 ΚΟΜΥ από τις 36 που προγραμματίστηκαν.
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών:  Προκηρύχτηκαν θέσεις για 20 ΚΟΜΥ. Εχουν ανακηρυχθεί 9 νοσηλευτές (2 περισσότεροι σε σχέση με το προηγούμενο σημείωμά μας) και 5 οδηγοί (ίδιος αριθμός). Επομένως, μπορούν να λειτουργήσουν μόνο 5 ΚΟΜΥ από τις 20 που προγραμματίστηκαν.
  • Κορινθία: Προκηρύχθηκαν θέσεις για 6 ΚΟΜΥ. Εχουν ανακηρυχθεί 5 νοσηλευτές και 16 οδηγοί. Επομένως, μπορούν να λειτουργήσουν μόνο 5 ΚΟΜΥ από τις 6 που προγραμματίστηκαν.
  • Αχαΐα: Προκηρύχθηκαν θέσεις για 12 ΚΟΜΥ. Εχουν ανακηρυχθεί 24 νοσηλευτές και κανένας οδηγός. Επομένως, δεν μπορεί να λειτουργήσει καμία ΚΟΜΥ από τις 12 που προγραμματίστηκαν.

 
Αυτή ήταν η εικόνα μέχρι πριν από λίγη ώρα. Παρά ταύτα, στήθηκε το σόου στο Γαλάτσι, τραβήχτηκαν τα πλάνα από τα τηλεοπτικά συνεργεία, βγήκαν φωτογραφίες στη Νέα Σμύρνη (Δημοτικά Ιατρεία) και στο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, οργανώθηκε η προπαγάνδα.
 
Επειδή άλλο προπαγάνδα και κατασκευή εικόνων και άλλο αλήθεια, ρωτάμε:
 

  • Πόσα από τα 26 συνεργεία που θα μπορούσαν να πιάσουν δουλειά στην Αττική κινητοποιήθηκαν την πρώτη μέρα; Από τις φωτογραφίες δεν μπορούμε να διακρίνουμε περισσότερα από τέσσερα (με κάθε αβεβαιότητα, φυσικά).
  • Γιατί δε βγήκαν όλα τα συνεργεία; Γιατί δεν υπάρχουν μέσα ατομικής προστασίας. Αποκαλύψαμε ότι ο διαγωνισμός για την προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας ακόμα είναι σε εξέλιξη, αφού προκηρύχτηκε μόλις στις 30 Απρίλη!
  • Γιατί δεν ανακοινώνεται η συγκρότηση των ΚΟΜΥ σε όλη τη χώρα και δεν εξηγείται η δυσκολία που αντιμετωπίζει (πράγμα εντελώς ασυνήθιστο για διαγωνισμό του δημοσίου, έστω και για εργασία ορισμένου χρόνου);
  • Πόσο ασφαλές είναι να παίρνει ένας νοσηλευτής δείγματα από πολίτες που προσέρχονται στο ίδιο σημείο, χωρίς να αλλάζει το σύνολο των ατομικών μέσων που φοράει, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος επιμόλυνσης των δειγμάτων και κίνδυνος για τον ίδιο;
  • Πόσα τεστ προβλέπεται να κάνουν οι ΚΟΜΥ, αν κάποια στιγμή καταφέρουν να τις συγκροτήσουν στο σύνολό τους;

Εμείς τις απαντήσεις τις ξέρουμε. Μπορεί στα προπαγανδιστικά φυλλάδια της κυβέρνησης να γίνεται λόγος για 38.500 μοριακά τεστ τη βδομάδα, δηλαδή 462.000 τεστ στο τρίμηνο, όμως –όπως αποδεικνύεται από επίσημα έγγραφα- για το τρίμηνο Μάη-Ιούλη έχουν παραγγείλει μόνο 90.000 τεστ! Δηλαδή, τα πραγματικά τεστ που σχεδιάζουν είναι λιγότερα από το ένα πέμπτο αυτών που προπαγανδίζουν!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: