Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 2 Ιούλη
  • Για την ταμπακιέρα… μούγκα στη στρούγκα της Περιφέρειας Θεσσαλίας
  • Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund
  • Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών
  • Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν
  • Πολεμάμε και τραγουδάμε: Δυο νέα τραγούδια από την Παλαιστινιακή Αντίσταση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Ηταν και είναι δεδομένο το διαρκές έγκλημα των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ
Υγεία

Ηταν και είναι δεδομένο το διαρκές έγκλημα των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Δεκ 2021, 21:41

Στο σημερινό της editorial η ναυαρχίδα του Συγκροτήματος Μαρινάκη (και ναυαρχίδα της προπαγάνδας του Μεγάρου Μαξίμου) διαπιστώνει πως «κάποιοι εζήλωσαν ρόλο τυμβωρύχου πάνω από τις ΜΕΘ και τις ΜΑΦ» και ζητά «να το ξανασκεφτούν και να διακρίνουν τη γόνιμη κριτική από τους έξαλλους λαϊκισμούς και μάλιστα με όχημα τη δημόσια υγεία». Εξαίρει δε τις «εξαιρέσεις» εντός ΣΥΡΙΖΑ «που σήμερα καταλαβαίνουν πως αντιπολίτευση με τους θανάτους δεν γίνεται και δεν νοείται να κάνεις. Οι νεκροί από Covid-19 δεν υπάγονται σε κανένα πολιτικό χρηματιστήριο».

Συμπέρασμα: ο Μητσοτάκης είναι στριμωγμένος στα σκοινιά και οι βαστάζοι προσπαθούν να τον βγάλουν από εκεί. Τον κυνηγάει αυτό που ξεστόμισε πρόσφατα από το βήμα της Βουλής: «Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι, υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Είναι. Εχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς, σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις μονάδες εντατικής θεραπείας; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Δεν έχω».

H μελέτη του γνωστού Τσιόδρα και του αγνώστου Λύτρα (αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας στο ιδιωτικό Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου), που δημοσιεύτηκε στο σουηδικό επιστημονικό περιοδικό Scandinavian Journal of Public Health, ήταν αναμενόμενο να προκαλέσει πάταγο χάρη σε ένα σημείο της: γράφει ότι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ εμφανίζουν 87% αυξημένη θνητότητα.

Ελάχιστοι ασχολήθηκαν με την επισήμανση ότι «αυτό αφορούσε λίγους ασθενείς, μόνο περίπου το 5% των διασωληνωμένων (οι υπόλοιποι ήταν εντός ΜΕΘ) και “εν μέρει” ίσως αφορά διαλογή των πιο βαριά πασχόντων ασθενών, άρα μη αιτιακή σχέση, άρα πρέπει να ερμηνευθεί με προσοχή», όπως έγραψε ο Λύτρας στο Twitter. Αλήθεια, μόνο 5% των διασωληνωμένων ασθενών βρίσκονταν εκτός ΜΕΘ; Σε ποιον τα πουλάνε αυτά; Είναι προφανές ότι μετράνε ως ΜΕΘ τις διάφορες ψευδο-ΜΕΘ που στήθηκαν με διαδικασίες άρπα-κόλλα σε χειρουργεία, θαλάμους ανάνηψης, ακόμη και θαλάμους κλινικών που ανεστάλη η λειτουργία τους.

Δεν μας είπαν τίποτα καινούργιο

Γι’ αυτό κι εμείς θ’ αφήσουμε για το τέλος κάποιες αναφορές στη μελέτη των Τσιόδρα-Λύτρα, προκειμένου να ασχοληθούμε με την ουσία του ζητήματος, με το οποίο, ως γνωστόν, ασχολούμαστε εδώ και ένα χρόνο. Γράφαμε και ξαναγράφαμε ότι η πλειοψηφία των θανάτων από covid-19 επήλθε εκτός ΜΕΘ, αλλά δεν ίδρωνε κανενός το αυτί. Μέχρι που πρόσφατα άρχισαν να μιλούν και άλλοι (από συνδικαλιστές των γιατρών και των νοσηλευτών μέχρι τον Τσίπρα και άλλους συριζαίους) και ο Μητσοτάκης, όταν τον στρίμωξε ο Τσίπρας στη Βουλή, έδωσε την απάντηση που παραθέσαμε παραπάνω.

Πίσω από τον Μητσοτάκη συντάχθηκε όλη η κυβέρνησή του. Στην ίδια συνεδρίαση της Βουλής ο Πλεύρης είπε: «Δεν υπάρχει συμπολίτης μας που να μη δέχεται τη φροντίδα που υπάρχει. Να το τελειώσουμε και αυτό το θέμα. Εκτός του ότι τα νούμερα τα οποία λέτε δεν είναι ακριβή, αυτά που ακούστηκαν σήμερα, πράγματι ναι, διασωληνώνεται και κόσμος εκτός ΜΕΘ, διασωληνώνεται με τους όρους που προβλέπουν τα διεθνή πρωτόκολλα, διασωληνώνεται κατά βάση σε χειρουργικές κλίνες, σε κλίνες ΜΑΦ ή σε απλές κλίνες οι οποίες είναι ειδικές και έχουν όλη την τεχνική υποστήριξη και την παρουσία τεχνικού προσωπικού και τους αναπνευστήρες. Αυτή η λογική των πρόχειρα διασωληνωμένων ανθρώπων δεν υπάρχει. Ολοι οι συμπολίτες μας δέχονται τη φροντίδα σε ένα ΕΣΥ το οποίο πιέζεται»!

Από πού ν’ αρχίσει και πού να τελειώσει κανένας; 

  • Από τη διάψευση των αριθμών που είχε αναφέρει ο Τσίπρας (και ήταν σωστοί), χωρίς όμως να δίνει ο Πλεύρης τους «σωστούς» αριθμούς;
  • Από την ταυτολογία ότι οι διασωληνώσεις γίνονται όπως προβλέπουν τα διεθνή πρωτόκολλα (λες και υπήρχε περίπτωση οι γιατροί να μην ακολουθούν το πρωτόκολλο της διασωλήνωσης);
  • Aπό το βάφτισμα των εκτός ΜΕΘ κλινών σε «ειδικές κλίνες» που έχουν «τεχνική υποστήριξη» (!) και «παρουσία τεχνικού προσωπικού» (γιατρούς και νοσηλευτές εννοεί ή ηλεκτρολόγους και υδραυλικούς);

Ακολούθησε ο… καθηγητής της Ιατρικής Βορίδης, που επικαλούμενος ενημέρωση που είχε από τον… καθηγητή της Ιατρικής Πλεύρη, μας είπε ότι οι ασθενείς covid που διασωληνώνονται δεν είναι σαν τους διασωληνωμένους από άλλες νοσηρότητες. Αυτοί θέλουν απλά έναν αναπνευστήρα, οπότε είτε σε ΜΕΘ, είτε σε ΜΑΦ, είτε σε ένα απλό κρεβάτι, το ίδιο κάνει γι’ αυτούς!

Δεν χρειαζόμασταν τους Τσιόδρα-Λύτρα για να ξέρουμε ότι ασθενής που διασωληνώνεται και παραμένει εκτός ΜΕΘ «δεν έχει καμιά τύχη». Ακόμα και φοιτητές των τελευταίων ετών της Ιατρικής, που έχουν επαφή με την κλινική πράξη, το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά. Κι εμείς γιατρούς συμβουλευτήκαμε και αναφέραμε με σαφήνεια τους λόγους για τους οποίους ασθενής που διασωληνώνεται εκτός ΜΕΘ «δεν έχει καμιά τύχη».

Ξαναθυμίζουμε, περιληπτικά, τα βασικά στοιχεία που ξεχωρίζουν τις ΜΕΘ από τις ψευδο-ΜΕΘ, όπως μας τα περιέγραψαν γιατροί:

  • Οι αναπνευστήρες στις ΜΕΘ είναι συγκεκριμένων προδιαγραφών, με μηχανισμό ασφάλειας ώστε να εξασφαλίζεται σε κάθε περίπτωση η μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Οι αναπνευστήρες που βάζουν στις ψευδο-ΜΕΘ είναι φορητοί αναπνευστήρες χαμηλών προδιαγραφών, που χρησιμοποιούνται μόνο στις διακομιδές (πάντα με την παρουσία αναισθησιολόγου που συνοδεύει τον διασωληνωμένο ασθενή).
  • Στις ΜΕΘ υπάρχει συνεχές monitoring των ζωτικών σημείων του διασωληνωμένου ασθενή και σταθερός έλεγχος από εξειδικευμένο εντατικολόγο, ώστε να παρεμβαίνει αναλόγως, όποτε χρειαστεί. Στις ψευδο-ΜΕΘ δεν υπάρχει ούτε monitoring ούτε εξειδικευμένος γιατρός. Υπάρχει απλά μια χαμηλού επιπέδου μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.
  • Στις ψευδο-ΜΕΘ δεν υπάρχει ούτε καν το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, καθορισμένο από αυστηρά πρωτόκολλα (ένας νοσηλευτής ανά μερικούς ασθενής). Υπάρχει ένας νοσηλευτής για 20-30 ασθενείς, ο οποίος δεν προλαβαίνει να παρακολουθήσει ούτε αν έπαθε απόφραξη το σωληνάκι, με αποτέλεσμα ασθενείς να μπορούν να χαθούν (και να χάνονται) ακόμα και για τέτοιους λόγους.

Να γιατί οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ψευδο-ΜΕΘ και στους κοινούς θαλάμους με τους φορητούς αναπνευστήρες καταλήγουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, αβοήθητοι επί της ουσίας.

Αυτή είναι η πραγματικότητα, η οποία παραμένει ίδια από το δεύτερο κύμα της πανδημίας (Νοέμβρης 2020) μέχρι και σήμερα. Ποια είναι η διαφορά του πέρσι με το φέτος; Οτι πέρσι η κυβέρνηση Μητσοτάκη διέψευδε μετά βδελυγμίας ότι ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, μέχρι να καταλήξουν (δεν υπάρχει κανένας διασωληνωμένος που να μην διακομίζεται σε ΜΕΘ εντός 24 ωρών -το πολύ 36 ωρών, σε έκτακτες περιπτώσεις- έλεγε ο τότε αναπληρωτής υπουργός Υγείας Κοντοζαμάνης, με την κυβερνητική λοιμωξιολόγο Παπαευαγγέλου να τον σιγοντάρει), ενώ φέτος αναγκάστηκαν να παραδεχτούν την πραγματικότητα, συγκεντρώνοντας την προσπάθειά τους στο να τη διαστρεβλώσουν: Ναι, ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, αλλά… δεν τρέχει τίποτα, είτε στη ΜΕΘ είτε σ’ έναν απλό θάλαμο, το ίδιο κάνει! Αυτό είπαν ο Μητσοτάκης, ο Πλεύρης, ο Βορίδης και άλλα στελέχη της κυβέρνησης.

Πανικός στο Μαξίμου

Γι’ αυτό λέμε ότι δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη σε μελέτες τύπου Τσιόδρα-Λύτρα, ανεξάρτητα από το αν αυτές οι μελέτες επιβεβαιώνουν κάποιες από τις αναλύσεις μας. Λένε ότι την περίοδο που έκαναν τη μελέτη (δεύτερο και τρίτο κύμα της πανδημίας) βρήκαν μόνο 5% των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ! Πώς γίνεται σήμερα να έχουμε σταθερά τουλάχιστον το ένα τέταρτο των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ, σε ένα σύνολο γύρω στους 700 διασωληνωμένους, και την περίοδο της μελέτης, με 800 διασωληνωμένους για καιρό, να ήταν εκτός ΜΕΘ μόνο το 5% των διασωληνωμένων; Κάτι… δεν πάει καλά και δε χρειάζεται να έχεις διδακτορικό στα Μαθηματική ή τη Στατιστική για να το καταλάβεις.

Παρά ταύτα, η δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης μελέτης προκάλεσε τεράστιο πρόβλημα στην κυβέρνηση, διότι -εκτός των άλλων- διέψευσε τον ίδιο τον Μητσοτάκη και όσα είχε πει στη Βουλή. O Tσιόδρας δεν μίλησε. Βγήκε μπροστά ο Λύτρας, που «δεν έβαλε γλώσσα μέσα» (απανωτά tweet, συνεντεύξεις σε ραδιοσταθμούς και εφημερίδες). Το έκανε με δική του πρωτοβουλία, «γράφοντας» τον Τσιόδρα; Δεν νομίζουμε.

Η πρώτη αντίδραση από πλευράς Μητσοτάκη αποκάλυψε πανικό. Εβαλε τον Οικονόμου να δηλώσει ότι «η μελέτη δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, δεν είχε παραδοθεί στον ίδιο και σε κανέναν συνεργάτη στο Μαξίμου». Ο Λύτρας τον διέψευσε κατ’ επανάληψη. Δήλωσε ότι η μελέτη είχε παραδοθεί σε ανώτατο επίπεδο (στον ίδιο τον Μητσοτάκη δηλαδή), προτού ακόμα σταλεί για δημοσίευση. Ο Τσιόδρας δεν διέψευσε τον Λύτρα, όπως θα δούμε παρακάτω. Και ο Οικονόμου επιβεβαίωσε ότι «ο κ. Τσιόδρας είναι ο πιο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της πανδημίας» και πως «παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού». Αντιλαμβάνεστε γιατί μιλάμε για πανικό. Δεν μπορεί «ο σύμβουλος», «ο πιο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού» να μην τον ενημέρωσε για την έρευνα που μόλις είχε ολοκληρώσει.

Παράλληλα, η «γραμμή» που δόθηκε από το Μαξίμου ήταν να λένε όλα τα κυβερνητικά στελέχη ότι αυτή η μελέτη μιλάει γενικά και «επαναλαμβάνει γνωστές αδυναμίες όταν δέχεται πίεση το ΕΣΥ», πράγματα για τα οποία «ο κ. Μητσοτάκης έχει μιλήσει» (Οικονόμου). Ο ακροδεξιός τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός απειλούσε τους συριζαίους στη Βουλή ότι θα ψάξουν και θα βρουν παρόμοιες μελέτες και για την κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς μάλιστα να υπάρχει πανδημία (τα έλεγε και ο Κοντοζαμάνης αυτά, μιλώντας για τις λίστες αναμονής για κρεβάτι σε ΜΕΘ, όταν είχε έξαρση η γρίπη).

Επιβεβαίωση από Τσιόδρα

Χρειάστηκε να περάσει σχεδόν ένα 24ωρο για να κάνει μια δήλωση ο Τσιόδρας που πρέπει να δεχόταν μεγάλη πίεση από το Μαξίμου. Παραθέτουμε ολόκληρη τη δήλωσή του, για να μη μείνει καμιά αμφιβολία ότι επιβεβαιώνει πλήρως τα όσα είχε δηλώσει ο συν-μελετητής Λύτρας:

«Η αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτεί πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας καθώς και συνεχή εγρήγορση. Προξενεί μεγάλη θλίψη σε έναν επιστήμονα αλλά και σε ένα απλό πολίτη, η χρήση παλαιότερης επιστημονικής ανάλυσης, ως μέσου πολιτικής αντιπαράθεσης. Η συγκεκριμένη δημοσίευση επιβεβαιώνει παρόμοιες παρατηρήσεις σε προηγούμενες επιδημίες, αλλά και στην παρούσα πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο. Εστιάζει στην πίεση στις κλίνες ΜΕΘ, και την εξ αυτής προκαλούμενη αυξημένη θνητότητα, η οποία επηρεάζεται από πολλαπλούς παράγοντες κινδύνου (π.χ. αυξημένη ηλικία, υποκείμενα νοσήματα, βαρύτητα νόσου), συνεχίζεται και σήμερα, και αφορά στην πλειονότητά της ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.

Πρόσφατες αναλύσεις της επιστημονικής ομάδας του ΕΟΔΥ έχουν αναδείξει περαιτέρω όφελος του εμβολιασμού έναντι του νέου κορωνοϊού. Εως τις αρχές Δεκεμβρίου, οι ανθρώπινες ζωές που σώθηκαν χάρη στον εμβολιασμό, είναι περισσότερες από 15.000. Για αυτόν το λόγο, επιθυμώ για μια ακόμη φορά, να τονίσω την σημασία του εμβολιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την επακόλουθη μείωση στην πίεση στο σύστημα υγείας.

Ιδιαίτερη σημασία στην παρούσα φάση έχει η τρίτη δόση του εμβολίου, καθώς και ή τήρηση των υπόλοιπων μέτρων ατομικής προστασίας εν όψει και της ανάδυσης της όμικρον παραλλαγής του ιού».

Τα περί «πνεύματος ενότητας και ομοψυχίας» και «θλίψης» για την πολιτική αντιπαράθεση είναι πολιτική τοποθέτηση του δεξιού Τσιόδρα. Δεν έχουν καμιά σχέση με την όποια επιστημονικότητα της μελέτης. Ο Τσιόδρας τη χαρακτηρίζει «παλαιότερη», αλλά δεν μας λέει αν άλλαξε κάτι, ώστε αυτά που ίσχυαν μέχρι τον Μάη να μην ισχύουν σήμερα. Ο Τσιόδρας δεν διαψεύδει ότι η μελέτη είχε παραδοθεί «σε ανώτατο επίπεδο», αδειάζοντας πλήρως τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Δε θα σχολιάσουμε τα περί εμβολιασμού. Απλά θα παραπέμψουμε στο άρθρο μας Ο Τσιόδρας ως αποσμητικό στη βρόμικη τουαλέτα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. 

  • Φυσικά και είναι υπέρτατης σημασίας ο καθολικός εμβολιασμός, ποιος όμως φταίει για το άθλιο επίπεδο του εμβολιασμού στη χώρα μας; Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, βέβαια.
  • Φυσικά και έχει σημασία να μη φτάνει ο κόσμος στις ΜΕΘ, αλλά ποιος φταίει για την έκρηξη των κρουσμάτων, των νοσήσεων, των διασωληνώσεων; Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, βέβαια, η οποία γνώριζε το άθλιο ποσοστό εμβολιασμού, γνώριζε ότι δεν είχε κάνει τίποτα για να ενισχύσει το ΕΣΥ, αλλά παρά ταύτα κήρυξε τη λήξη της πανδημίας και «άνοιξε» τα πάντα, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των καπιταλιστών του τουρισμού, των μεταφορών κτλ.
  • Ποιος φταίει για τις καθημερινές εκατόμβες νεκρών; Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, βέβαια, που δεν προχώρησε ούτε στο γνωστό μισο-λοκντάουν, ενώ έβλεπε την έκρηξη των κρουσμάτων και την ανεξέλεγκτη εξάπλωση της πανδημίας (στο 95% έχουν φτάσει τα ορφανά κρούσματα).
  • Τι έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να ενισχύσει το ΕΣΥ και ιδιαίτερα την Εντατική Θεραπεία στα σχεδόν δυο χρόνια της πανδημίας; Από τίποτα μέχρι ελάχιστα. Ο Σκέρτσος το είπε πρόσφατα με απροκάλυπτο κυνισμό: κάθε παραπέρα ενίσχυση του ΕΣΥ θα ήταν… πολυτέλεια!

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε την ευκαιρία για να κάνει αντιπολίτευση εκ του ασφαλούς. Τις επόμενες μέρες η δικομματική κοκορομαχία θα αγριέψει (ο Τσίπρας διέγραψε τον Κουρουμπλή, για να μην κάνει σπέκουλα η ΝΔ). Ομως, τίποτα δεν πρόκειται ν’ αλλάξει, αν ο ελληνικός λαός «ακουμπήσει» τις ελπίδες του στην έκβαση της κοκορομαχίας. Οφείλει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να κινηθεί με το δίπτυχο: καθολικός εμβολιασμός και καθολικό λοκντάουν άμεσα.

Εκτύπωση 🖨
ΘΑΝΑΤΟΙ ΜΕΘ ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΨΕΥΔΟ-ΜΕΘ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροEχουν και οι κοκορομαχίες την τακτική τους
Επόμενο άρθρο Οι εκατόμβες των νεκρών συνεχίζονται κι αυτοί ασχολούνται… με τον Κουρουμπλή

Σχετικά Αρθρα

Και η απεξάρτηση στους εμπόρους της Υγείας

Υγεία 16 Ιούν 2025, 14:37

Πλυντήρια «Ο Μπουμπούκος»: Ξεπλένουν ακόμα και τους Γλίξμπουργκ

Αθλια φιέστα στην καρδιά του ΕΣΥ, στον «Ευαγγελισμό»

Πολιτική 4 Ιούν 2025, 15:08

Βραχιολάκια για ιθαγενείς…

Υγεία 3 Ιούν 2025, 10:37

ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και «Πλεύση Ελευθερίας» στο πλευρό του Αδωνι Γεωργιάδη

Στηρίζουν το κυβερνητικό σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα»

Υγεία 8 Μάι 2025, 10:46

Ιδιωτικό μαγαζί υγείας σκοπεύει να στήσει στο Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Με τη σύμπραξη των μεγαλογιατρών του πανεπιστημιακού κατεστημένου

Υγεία 6 Μάι 2025, 22:02

Καταρρέει το Βενιζέλειο στο Ηράκλειο Κρήτης – Ομαδική παραίτηση των γιατρών της Πνευμονολογικής

Υγεία 30 Απρ 2025, 21:58
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

2 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Για την ταμπακιέρα… μούγκα στη στρούγκα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Απάντηση του γενικού διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας σε δημοσίευμά μας

1 Ιούλ 2025, 22:11
Εργατικά

Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund

1 Ιούλ 2025, 21:50
Διεθνή

Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών

Εντυπωσιακά βίντεο από τον ανταρτοπόλεμο της Παλαιστινιακής Αντίστασης

1 Ιούλ 2025, 20:12
Κόντρες

Ο θρίαμβος του Κριστιάν Λουμπουτέν

1 Ιούλ 2025, 13:41
Πολιτισμός

Πολεμάμε και τραγουδάμε: Δυο νέα τραγούδια από την Παλαιστινιακή Αντίσταση

1 Ιούλ 2025, 09:59
Διεθνή

Γιατί λυσσάει ο σιωναζιστικός όχλος;

1 Ιούλ 2025, 08:42
Διεθνή

Γάζα: To τελευταίο ρεπορτάζ

Θερίζουν τους δημοσιογράφους της Γάζας οι σιωναζιστές

1 Ιούλ 2025, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Ιούλη

1 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Στις 25 Οκτώβρη το εφετείο για το νεοναζιστικό μόρφωμα των «Σπαρτιάτες» και τον Κασιδιάρη

Η καταδίκη τους πρέπει να θεωρείται βέβαιη

30 Ιούν 2025, 19:55
Πολιτική

Οι υγειονομικοί στα Νοσοκομεία Παίδων στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού

30 Ιούν 2025, 19:16
Διεθνή

Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών: Το Ισραήλ επιβάλλει απαρτχάιντ

30 Ιούν 2025, 18:37
Πολιτική

Ο Τσίπρας φωνάζει «παρών» με γιαλαντζί μανούρα

30 Ιούν 2025, 18:28
Πολιτισμός

To Γκλάστονμπερι βάφτηκε στα χρώματα της Παλαιστίνης από Kneecap και Bob Vylan

Σπασμωδικές αντιδράσεις από βρετανική κυβέρνηση και BBC

30 Ιούν 2025, 14:02
Κόντρες

Φλωρίδη, έχεις καμιά εξήγηση;

30 Ιούν 2025, 09:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούνη

30 Ιούν 2025, 00:01
Αθλητισμός

Μποϊκοτάζ στο σιωναζισμό

29 Ιούν 2025, 22:34
Αγροτικά

Ο περιφερειάρχης (και καθηγητής) Κουρέτας συμβάλλει στο φούντωμα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων στη Θεσσαλία

Καταστροφική και παράνομη απόφαση για διακίνηση ζωοτροφών και εκτός των ζωνών προστασίας και επιτήρησης!

29 Ιούν 2025, 13:51
Πολιτική

Σφουγγοκωλάριοι και δουλάρες (part two)

29 Ιούν 2025, 10:06
Η παπάρα

Παίζοντας «μουσικές καρέκλες» με τα φασιστοειδή της ΝΔ

29 Ιούν 2025, 09:07
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

Ημέρα ΑΤΙΑ.

1902: Συνεχίζονται οι βίαιες εξεγέρσεις στη Ρωσία. Στο Ροστόβ ξεσηκώνονται οι εργάτες και στον νότο οι χωρικοί.

1939: Γεννιέται ο Αλέξανδρος Παναγούλης.

1964: Οι ΗΠΑ γνωστοποιούν ότι η αδελφή του Φιντέλ Κάστρο υπήρξε πληροφοριοδότρια της CIA για τέσσερα χρόνια.

1974: Παρουσία του Δημήτρη Ιωαννίδη ο στρατηγός Μπονάνος δίνει εντολή στον ταξίαρχο Γεωργίτση και στον συνταγματάρχη Κομπόκη για πραξικόπημα κατά του Μακάριου στην Κύπρο.

1975: Το 684 βούλευμα της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζει στιγμιαίο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας των απριλιανών.

1976: Ενοποιούνται το Βόρειο και το Νότιο Βιετνάμ.

1982: Τριπλή επίθεση του ΕΛΑ σε ισραηλινούς στόχους και τρεις βόμβες σε ισάριθμες τράπεζες.

1989: Η πρώτη, στη νεοελληνική ιστορία κυβέρνηση συντηρητικών και αριστερών (ΝΔ – ΚΚΕ – ΣΥΝ) με πρωθυπουργό τον Τζανή Τζανετάκη.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Το μεταναστευτικό κατά την άποψή μου μπορεί να λυθεί με δύο τρόπους, οι οποίοι σιγά σιγά πρέπει να λέγονται ξεκάθαρα. Ο πρώτος τρόπος είναι η φύλαξη των συνόρων, να καταλάβουμε τι εννοούμε, φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται αν δεν υπάρχουν απώλειες, και για να γίνω κατανοητός, αν δεν υπάρχουν νεκροί. Η φύλαξη των συνόρων έχει νεκρούς. Πρώτο είναι αυτό. Και δεύτερο, όσοι πλέον μπουν εδώ, θα έχουν τη λογική των αντικινήτρων. Όταν βρίσκεσαι εδώ πέρα, όχι κοινωνική παροχή δεν θα έχεις, δεν θα μπορείς να φας, δεν θα μπορείς να πιείς, δεν θα μπορείς να πας στο νοσοκομείο, και θα λες στους άλλους στο Πακιστάν, εδώ πέρα περνάμε χειρότερα από ό,τι στο Πακιστάν. Αν δεν περνάνε χειρότερα, θα έρχονται. Πρέπει να περνάνε χειρότερα. Η ζωή τους, η κόλαση, να φαντάζει παράδεισος σ’ αυτά που θα ζουν εδώ πέρα.

Αθανάσιος (Θάνος) Πλεύρης

(To -κάθε άλλο παρά μακρινό- 2011 τα έλεγε αυτά ο υιός Πλεύρης, θέλοντας να εντυπωσιάσει σύναξη φασιστών. Ηταν τότε στο ΛΑΟΣ. Σε ένα χρόνο είχε περάσει στη ΝΔ του Σαμαρά. Στη δε ΝΔ του Μητσοτάκη έγινε υπουργός Υγείας και τώρα γίνεται υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, στη θέση του «ατυχήσαντα» τέως χουντόφρονα και τσεκουροφόρου φασίστα Βορίδη. Mηπως άλλαξε στο μεταξύ απόψεις; Μήπως έχει αποκηρύξει αυτές τις ανοιχτά φασιστικές απόψεις σαν «νεανικά αμαρτήματα»; Οχι βέβαια. Απλά δεν τις λέει με την ίδια ωμότητα που τις έλεγε σ’ εκείνη την παλιά σύναξη νεοφασιστών και νεοναζιστών. Ο Δεκέμβρης του 2023 είναι πολύ κοντά. Τότε, απ’ αφορμή τροπολογία της κυβέρνησης για τη χορήγηση άδειας διαμονής σε μετανάστες για λόγους εργασίας, ο Πλεύρης έλεγε σε τηλεοπτική του συνέντευξη: «Εγώ είμαι από τους ανθρώπους που θέλω και πιο σκληρή μεταναστευτική πολιτική και δεν το έχω κρύψει. Υπ’ αυτή την έννοια, θεωρώ ότι οποιαδήποτε έκπτωση γίνεται σε αυτή την πολιτική, έστω και για έκτακτες συνθήκες, έστω και για όρους που έχουν να κάνουν με συγκεκριμένο κόσμο, για συγκεκριμένη περίοδο… Ακολουθήσαμε μία σκληρή μεταναστευτική πολιτική και έχουμε δικαιωθεί. Αυτό, πρέπει να πούμε με ειλικρίνεια στον κόσμο, είναι μία έκπτωση από αυτή την πολιτική. Εγώ δεν συμμερίζομαι το επιχείρημα ότι δεν είναι τίποτα αυτό. Αυτό είναι ότι έχουμε πει, ότι δεν θα επιτρέπουμε στους παράνομους μετανάστες να μπαίνουν στη χώρα και θα τους επαναπροωθούμε και τώρα ερχόμαστε και λέμε ότι για έκτακτες συνθήκες, τους δίνουμε τη δυνατότητα και θα παραμένουν. Εγώ αυτό το αντιμετωπίζω ως μία κακή εξαίρεση της καλής μας μεταναστευτικής πολιτικής. Θεωρώ ότι οι ενστάσεις που έχει αναπτύξει ο κ. Σαμαράς είναι σωστές. Θεωρώ ότι έχει γίνει ένα λάθος». Ο Μητσοτάκης έβαλε τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση, παίζοντας «μουσικές καρέκλες» με τα φασιστοειδή της ΝΔ. Α, να μην το ξεχάσουμε: ο Πλεύρης -όπως και ο Γεωργιάδης και ο Βορίδης, όταν έφυγαν από το φασιστοΛΑΟΣ και άρχισαν να παίρνουν υπουργικές καρέκλες από τη ΝΔ, υποχρεώθηκαν, κατ’ απαίτηση των σιωνιστών, να κάνουν δημόσια δήλωση μετάνοιας για αντισημιτικές θέσεις που εξέφραζαν ως συνεπείς νεοφασίστες. «Ουδέποτε, πάντως, θέλησα να προσβάλω τον εβραϊκό λαό και ζητώ συγνώμη εάν το έπραξα. Είμαι βέβαιος ότι με τη δράση μου ως υπουργός Υγείας θα άρω και την παραμικρή επιφύλαξη σε όσους αμφισβητούν τον σεβασμό μου στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων και θα διαπιστώσουν ότι σε καμία περίπτωση δε διέπομαι από αντισημιτικά αισθήματα», έγραφε ο Πλεύρης στη δική του δήλωση μετάνοιας, τον Σεπτέμβρη του 2021. Για τις δηλώσεις ότι θέλει νεκρούς μετανάστες στα σύνορα δεν έκανε ποτέ δήλωση μετάνοιας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo