Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Koκκίνησαν οι δρόμοι του Γουέστμινστερ
  • Σαν σήμερα 12 Νοέμβρη
  • Επέτειος μιας σπουδαίας αντιστασιακής επιχείρησης
  • Δεν «έπιασε» στο Ηράκλειο το Crown Iris – Είχε ανακοινωθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη
  • Oι Υεμενίτες ανακοίνωσαν ότι σταμάτησαν τις επιθέσεις σε σιωνιστικών συμφερόντων τάνκερ
  • Προκλητική κυβερνητική μεθόδευση για να κουκουλωθεί το έγκλημα της Πύλου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Ηράκλειο: Πορεία για να σταματήσει η μεθοδευμένη κατάρρευση του Νοσοκομείου «Βενιζέλειο»
Υγεία

Ηράκλειο: Πορεία για να σταματήσει η μεθοδευμένη κατάρρευση του Νοσοκομείου «Βενιζέλειο»

Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Οκτ 2023, 09:31

«Βράζει» το Ηράκλειο από τις εξελίξεις στο χώρο της δημόσιας φροντίδας Υγείας, με επίκεντρο την προϊούσα κατάρρευση του «Βενιζέλειου», του ιστορικού νοσοκομείου της κρητικής πρωτεύουσας. Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη, στις 10 το πρωί, από το «Βενιζέλειο» θα ξεκινήσει πορεία 4 χλμ. που θα καταλήξει στις 12:00 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας.

Την κινητοποίηση αποφάσισε αρχικά η Ενωση Γιατρών Βενιζέλειου και την επικύρωσε η γενική συνέλευση της Ενωσης Εργαζομένων Βενιζέλειου. Η γενική συνέλευση απηύθυνε κάλεσμα σε φορείς και σωματεία του Ηράκλειου αλλά και του Ρεθύμνου και του Λασιθίου, όπου επίσης τα κρατικά νοσοκομεία βρίσκονται υπό κατέρρευση.

Για την Τετάρτη, στο Βενιζέλειο κηρύχτηκε στάση εργασίας, ενώ στάση εργασίας κήρυξε και το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ (πανεπιστημιακό), του δεύτερου κρατικού νοσοκομείου του Ηράκλειου.

«Κατά τα έτη 2017 -2018 το Βενιζέλειο ήταν το 3ο ή το 4ο νοσοκομείο σε όγκο χειρουργείων σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα γίνονταν περίπου 12.000- 13.000 επεμβάσεις το χρόνο μόνο στο εν λόγω νοσοκομείο και φθάσαμε το 2023 σε σχεδόν μηδενικό αριθμό» ανέφερε στο cretalive ο Γιώργος Κωστάκης, μέλος της Τριμελούς Επιτροπής Γιατρών του Βενιζέλειου.

«Μετά την κατάρρευση των νοσοκομείων στο Ρέθυμνο, την Ιεράπετρα και τη Σητεία, σειρά έχει το Βενιζέλειο το οποίο πλέον δεν μπορεί να λειτουργήσει χειρουργεία και τακτικά ιατρεία» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ. Και προειδοποιεί: «Τώρα ήρθε η σειρά του Βενιζελείου και έρχεται και η σειρά του ΠΑΓΝΗ».

Το cretalive, που έκανε ρεπορτάζ, σημειώνει:

Ιατροί, νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό στα νοσοκομεία τονίζουν τα φλέγοντα ζητήματα της υπερεφημέρευσης καθώς και των χιλιάδων ρεπό που τους οφείλονται. Σε αυτό το πλαίσιο καλούν την διοίκηση του νοσοκομείου, τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και του Υπουργείου Υγείας να προβούν σε άμεσες ενέργειες προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω αποψίλωση ενός από τα πιο ιστορικά νοσοκομεία της Ελλάδος.

«Ζητάμε επαρκή στελέχωση και άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και προσωπικού όλων των ειδικοτήτων που απαιτούνται προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου» αναφέρει ο κ. Βαγγέλης Παπαδάκης, προέδρος του Περιφερειακού Τμήματος Κρήτης της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος.

«Υπάρχουν τεράστιες ανάγκες με ασθενείς που θέλουν χειρουργηθούν και δεν μπορούν, αλλά και θέλουν να εξετασθούν στα τακτικά ιατρεία. Πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των Αναισθησιολόγων και να δοθούν κίνητρα σε Γιατρούς και Νοσηλευτές ώστε να παραμείνουν στο σύστημα υγείας και συνεχίσουν να εργάζονται προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.

«Η αποκατάστασή της εύρυθμης λειτουργίας του Βενιζελείου, όπως και των άλλων νοσοκομείων του Νησιού που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, δεν επιδέχεται αναβολής. Για το λόγο αυτό ζητώ την άμεση παρέμβαση σας ως καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός Υγείας που είστε, αλλά και την παρέμβαση των αρμοδίων φορέων ιδιαίτερα για το θέμα της στελέχωσης του» αναφέρεται στη σχετική επιστολή του κ. Παπαδάκη προς τον Υπουργό Υγείας.

Επίσης αναφέρεται ότι είναι επιτακτική η ανάγκη η στελέχωση του Βενιζελείου με το αναγκαίο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και η ανάγκη να δοθούν οικονομικά κίνητρα προς τους γιατρούς και νοσηλευτές, για την βιωσιμότητα του ΕΣΥ και την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων της Κρήτης

Παραθέτουμε τις ανακοινώσεις της Ενωσης Εργαζομένων Βενιζέλειου και του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, όπως έχουν αναρτηθεί στις ιστοσελίδες τους:.

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ18/10/23 ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ

Hράκλειο 12.10.2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ένωση Εργαζομένων Βενιζελείου προκηρύσσει πεντάωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 18/10/2023 από τις 10:00πμ έως και τις 15:00μμ.

Θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10:00 π.μ. στην είσοδο του Νοσοκομείου και πορεία προς το κέντρο του Ηρακλείου με κατάληξη την πλατεία Ελευθερίας όπου θα επιδοθεί ψήφισμα στην Περιφέρεια Κρήτης.

Καλούμε τα μέλη του τοπικού τμήματος της ΑΔΕΔΥ , το Ε.Κ.Η ,όλους τους θεσμικούς φορείς,  τα υγειονομικά σωματεία, όλα τα σωματεία του Ηρακλείου ., τους πολίτες του Ηρακλείου,  να πυκνώσουν τις τάξεις όλων εμάς  που αντιδράμε στην υποβάθμιση του Βενιζελείου 

  • Καλούμε τη διοίκηση του νοσοκομείου, τη διοίκηση της 7ης Υπε και του Υπουργείου να προβούν σε άμεσες ενέργειες προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω αποψίλωση ενός από τα πιο ιστορικά νοσοκομεία της Ελλάδος.
  • Ζητάμε επαρκή στελέχωση και άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού ,καθώς και προσωπικού όλων των ειδικοτήτων που απαιτούνται προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου.

   Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Γ. Γραμματέας

 Μενεγάκης Εμμ.                                                               Θελερίτης Αν.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΓΝΗ

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 11ΠΜ – 3ΜΜ

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στο σύστημα υγείας του νησιού είναι εκρηκτική. Μετά την κατάρρευση των νοσοκομείων στο Ρέθυμνο, την Ιεράπετρα και τη Σητεία, σειρά έχει το Βενιζέλειο το οποίο πλέον δεν μπορεί να λειτουργήσει χειρουργεία και ιατρεία.

Είχαμε τονίσει ότι η κατάρρευση ενός νοσοκομείου θα συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα. Τώρα ήρθε η σειρά του Βενιζελείου και έρχεται και η σειρά του ΠΑΓΝΗ που δεν μπορεί να σηκώσει από τη μια το βάρος της υγείας όλης της Κρήτης και από την άλλη να επιτελέσει τον τριτοβάθμιο ρόλο που θα έπρεπε να έχει.

Η κυβέρνηση έχει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για αυτά τα διαλυτικά φαινόμενα γιατί είχε έγκαιρα προειδοποιηθεί. Η αδυναμία λειτουργίας πλέον πολλών κλινικών εξαιτίας παραιτήσεων και συνταξιοδοτήσεων ενός από τα πιο ιστορικά νοσοκομεία του νησιού με χιλιάδες κρητικούς που το εμπιστεύονταν και η ντε φάκτο μετατροπή του σε κέντρο υγείας είναι προδιαγεγραμμένο έγκλημα που δεν πρέπει να το επιτρέψουμε να συμβεί.

Η προμελετημένη και προδιαγεγραμμένη πορεία της συνεχούς υποβάθμισης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, μέσω της υποστελέχωσης και των συνεχών περικοπών των κρατικών κονδυλίων είναι διαχρονική, από όλες τις κυβερνήσεις. Θεωρούν την προστασία της δημόσιας υγείας δημοσιονομικό κόστος και έξοδο που πρέπει να περικοπεί. Δεν προχωρούν σε μαζικές προσλήψεις για να στρώσουν το έδαφος για την υλοποίηση του δεδηλωμένου στόχου των συγχωνεύσεων των νοσοκομειακών μονάδων, καθώς θεωρούν “πολυτέλεια” την ύπαρξη δύο νοσοκομείων σε ένα νομό.

Κόντρα σε αυτή την κατάσταση, χρειάζεται να παλέψουμε για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας για όλους, να δημιουργήσουμε ασπίδα προστασίας για να μην μετατρέπει το ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ σε κέντρο υγείας, να παλέψουμε ώστε το ΠΑΓΝΗ να παίξει τον τριτοβάθμιο ρόλο του για το σκοπό που δημιουργήθηκε, να ενισχυθούν και να δημιουργηθούν νέα κέντρα υγείας σε όλο το νομό.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ προκηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου από τις 11πμ έως τις 3μμ. 

Συμμετέχουμε στην ΠΟΡΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ του ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11ΠΜ.

Απαιτούμε:
• Κανένα κλείσιμο και συγχώνευση νοσοκομείων/κλινικών/τμημάτων – Καμία αλλαγή χαρακτήρα
• Να σταματήσουν τα «εντέλλεσθαι» και οι μετακινήσεις του προσωπικού
• Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων
• Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Κατάργηση ελαστικών σχέσεων εργασίας
• Αυξήσεις στους μισθούς μας πάνω από τον πληθωρισμό. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Μισθολογική εξέλιξη για όλους κάθε 2 χρόνια.
• Ένταξη στα ΒΑΕ και επέκταση ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους κλάδους υγειονομικών.
• Μειωμένος σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας. Μείωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                    Ο Γεν. Γραμματέας
Βρύσαλης Δημήτρης          Κοκοβάκης Γρηγόρης
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑιγάλεω: Τα σεισμόπληκτα σχολεία παραμένουν σεισμόπληκτα, από το 2019 μέχρι σήμερα

Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

Επόμενο άρθρο Τοπικές εκλογές: Γιατί δεν μιλούν για το ρεκόρ αποχής;

Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

Σχετικά Αρθρα

Αυτό είναι ταβάνι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο!

Υγεία 21 Οκτ 2025, 20:40

Μια πληρωμένη απάντηση στον διοικητή της 2ης ΥΠΕ

Υγεία 19 Οκτ 2025, 20:17

Ροϊλός (2η ΥΠΕ): Απαγορεύεται να μιλάτε σε δημοσιογράφους, αν δεν το εγκρίνω ΕΓΩ!

Υγεία 16 Οκτ 2025, 19:16

ΜΑΤ και χημικά ενάντια στους υγειονομικούς στο «Αττικόν»

Υγεία 15 Οκτ 2025, 14:33

«Υποδοχή» ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείο «Αττικόν» στους Μητσοτάκη-Γεωργιάδη

Υγεία 14 Οκτ 2025, 20:43

152 ασθενείς σε ράντζα στο «Αττικόν» σε μια εφημερία!

Υγεία 30 Σεπ 2025, 11:26
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Koκκίνησαν οι δρόμοι του Γουέστμινστερ

Καμπάνια με τίτλο Free Palestinian Hostages

12 Νοέ 2025, 09:14
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Νοέμβρη

12 Νοέ 2025, 00:01
Διεθνή

Επέτειος μιας σπουδαίας αντιστασιακής επιχείρησης

11.11.2018: Ο μάρτυρας Νουρ αλ-Ντιν Μπάρακα και οι σύντροφοί του ξεπάτωσαν μια ομάδα σιωναζιστών κατασκόπων

11 Νοέ 2025, 23:37
Πολιτική

Δεν «έπιασε» στο Ηράκλειο το Crown Iris – Είχε ανακοινωθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

11 Νοέ 2025, 21:06
Διεθνή

Oι Υεμενίτες ανακοίνωσαν ότι σταμάτησαν τις επιθέσεις σε σιωνιστικών συμφερόντων τάνκερ

11 Νοέ 2025, 19:51
Καταστολή

Προκλητική κυβερνητική μεθόδευση για να κουκουλωθεί το έγκλημα της Πύλου

11 Νοέ 2025, 19:29
Πολιτισμός

Ενα ντοκιμαντέρ σκοπιμοτήτων και η καλύτερη ταινία της χρονιάς

11 Νοέ 2025, 17:16
Κόντρες

Αυτή και τα… άβατάρ της

11 Νοέ 2025, 12:33
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Νοέμβρη

11 Νοέ 2025, 00:01
Διεθνή

Σκληρές διαπραγματεύσεις για το ζήτημα των αποκλεισμένων στη Ράφα παλαιστίνιων μαχητών

10 Νοέ 2025, 20:17
Διεθνή

Χάιθαμ Αμπού Γασλάν: «Κανείς δεν μπορεί να αφοπλίσει τον παλαιστινιακό λαό – Δεν δεχόμαστε διεθνή επιτροπεία»

Συνέντευξη του ηγετικού στελέχους της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ

10 Νοέ 2025, 19:21
Πολιτική

Οταν η Γκιλφόιλ χαρακτήριζε τους Ελληνες κακομαθημένα σκυλιά που κατουρούν στο χαλί

10 Νοέ 2025, 14:23
Κόντρες

Κόμμα είν’ αυτό ή απορρυπαντικό;

10 Νοέ 2025, 13:39
Αθλητισμός

Αιωρούμενοι πάνω από το φαράγγι του Βίκου με τη σημαία της Παλαιστίνης

10 Νοέ 2025, 09:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Νοέμβρη

10 Νοέ 2025, 00:01
Διεθνή

Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Στο λεξιλόγιό μας δεν υπάρχει η λέξη παράδοση

Νέο ξεφτίλισμα των σιωναζιστών στη Ράφα

9 Νοέ 2025, 20:14
Διεθνή

Ουαλίντ Κιλάνι: «Η Αντίσταση υπάρχει εξαιτίας της κατοχής»

Συνέντευξη του εκπρόσωπου της Χαμάς

9 Νοέ 2025, 13:48
Οικονομία

Η Ελλάδα ως μπανανία-ενεργειακό hub των ΗΠΑ

9 Νοέ 2025, 10:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Νοέμβρη

9 Νοέ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Oταν η φιλαρμονία γίνεται δυσαρμονία, χρειάζονται (και) καπνογόνα

8 Νοέ 2025, 06:36
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Νοέμβρη

Ημέρα κατά της πνευμονίας.

Αυστρία: Ημέρα δημοκρατίας (1918).

1873: Διαδήλωση φοιτητών στα Προπύλαια διαλύεται από το ιππικό και με τη χρήση -για πρώτη φορά- πυροσβεστικών αντλιών.

1968: Εξι καταδίκες μελών της ΔΑ στη Θεσσαλονίκη.

1969: Ο Τζον Λένον αρνείται να παραλάβει μετάλλιο της βασίλισσας Ελισάβετ, διαμαρτυρόμενος για το Βιετνάμ.

1979: Καταδικάζεται ο ακροδεξιός βομβιστής Ν. Παναγόπουλος σε κάθειρξη 25 χρόνων.

1980: Βόμβες (ΕΛΑ) στα super markets «Δήμητρα» (Αμπελόκηποι) και «Μαρινόπουλος» (Δροσοπούλου).

1981: Η 17 Νοέμβρη καθιερώνεται ως επίσημη σχολική εορτή.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

    • Εφετείο 17Ν

      Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

  • ΕΛΑ

    Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

      Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

      Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

      Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

      Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

    Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

  • Επικοινωνία

    Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

    Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

  • Όροι χρήσης

    Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

    Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

  • Ποιοι είμαστε

    Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

    Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

  • Επικοινωνία

    Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

    Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

  • Όροι χρήσης

    Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

    Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo