Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Kαι με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ
  • Στοχοποιημένη από το σιωνιστικό λόμπι η Αμερικανοεβραία Ναν Γκολντίν
  • Σιωναζιστές: Αισχρό πτωματεμπόριο για λόγους σκοπιμότητας και προπαγάνδας
  • Οταν ο Κόκκινος Στρατός ελευθέρωνε τους τελευταίους επιζήσαντες του Αουσβιτς
  • Σαν σήμερα 27 Γενάρη
  • Βρέθηκε το τελευταίο πτώμα σιωνιστή – Ανοίγει η Ράφα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Ηράκλειο: Πορεία για να σταματήσει η μεθοδευμένη κατάρρευση του Νοσοκομείου «Βενιζέλειο»
Υγεία

Ηράκλειο: Πορεία για να σταματήσει η μεθοδευμένη κατάρρευση του Νοσοκομείου «Βενιζέλειο»

Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Οκτ 2023, 09:31

«Βράζει» το Ηράκλειο από τις εξελίξεις στο χώρο της δημόσιας φροντίδας Υγείας, με επίκεντρο την προϊούσα κατάρρευση του «Βενιζέλειου», του ιστορικού νοσοκομείου της κρητικής πρωτεύουσας. Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη, στις 10 το πρωί, από το «Βενιζέλειο» θα ξεκινήσει πορεία 4 χλμ. που θα καταλήξει στις 12:00 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας.

Την κινητοποίηση αποφάσισε αρχικά η Ενωση Γιατρών Βενιζέλειου και την επικύρωσε η γενική συνέλευση της Ενωσης Εργαζομένων Βενιζέλειου. Η γενική συνέλευση απηύθυνε κάλεσμα σε φορείς και σωματεία του Ηράκλειου αλλά και του Ρεθύμνου και του Λασιθίου, όπου επίσης τα κρατικά νοσοκομεία βρίσκονται υπό κατέρρευση.

Για την Τετάρτη, στο Βενιζέλειο κηρύχτηκε στάση εργασίας, ενώ στάση εργασίας κήρυξε και το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ (πανεπιστημιακό), του δεύτερου κρατικού νοσοκομείου του Ηράκλειου.

«Κατά τα έτη 2017 -2018 το Βενιζέλειο ήταν το 3ο ή το 4ο νοσοκομείο σε όγκο χειρουργείων σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα γίνονταν περίπου 12.000- 13.000 επεμβάσεις το χρόνο μόνο στο εν λόγω νοσοκομείο και φθάσαμε το 2023 σε σχεδόν μηδενικό αριθμό» ανέφερε στο cretalive ο Γιώργος Κωστάκης, μέλος της Τριμελούς Επιτροπής Γιατρών του Βενιζέλειου.

«Μετά την κατάρρευση των νοσοκομείων στο Ρέθυμνο, την Ιεράπετρα και τη Σητεία, σειρά έχει το Βενιζέλειο το οποίο πλέον δεν μπορεί να λειτουργήσει χειρουργεία και τακτικά ιατρεία» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ. Και προειδοποιεί: «Τώρα ήρθε η σειρά του Βενιζελείου και έρχεται και η σειρά του ΠΑΓΝΗ».

Το cretalive, που έκανε ρεπορτάζ, σημειώνει:

Ιατροί, νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό στα νοσοκομεία τονίζουν τα φλέγοντα ζητήματα της υπερεφημέρευσης καθώς και των χιλιάδων ρεπό που τους οφείλονται. Σε αυτό το πλαίσιο καλούν την διοίκηση του νοσοκομείου, τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και του Υπουργείου Υγείας να προβούν σε άμεσες ενέργειες προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω αποψίλωση ενός από τα πιο ιστορικά νοσοκομεία της Ελλάδος.

«Ζητάμε επαρκή στελέχωση και άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και προσωπικού όλων των ειδικοτήτων που απαιτούνται προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου» αναφέρει ο κ. Βαγγέλης Παπαδάκης, προέδρος του Περιφερειακού Τμήματος Κρήτης της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος.

«Υπάρχουν τεράστιες ανάγκες με ασθενείς που θέλουν χειρουργηθούν και δεν μπορούν, αλλά και θέλουν να εξετασθούν στα τακτικά ιατρεία. Πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των Αναισθησιολόγων και να δοθούν κίνητρα σε Γιατρούς και Νοσηλευτές ώστε να παραμείνουν στο σύστημα υγείας και συνεχίσουν να εργάζονται προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.

«Η αποκατάστασή της εύρυθμης λειτουργίας του Βενιζελείου, όπως και των άλλων νοσοκομείων του Νησιού που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, δεν επιδέχεται αναβολής. Για το λόγο αυτό ζητώ την άμεση παρέμβαση σας ως καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός Υγείας που είστε, αλλά και την παρέμβαση των αρμοδίων φορέων ιδιαίτερα για το θέμα της στελέχωσης του» αναφέρεται στη σχετική επιστολή του κ. Παπαδάκη προς τον Υπουργό Υγείας.

Επίσης αναφέρεται ότι είναι επιτακτική η ανάγκη η στελέχωση του Βενιζελείου με το αναγκαίο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και η ανάγκη να δοθούν οικονομικά κίνητρα προς τους γιατρούς και νοσηλευτές, για την βιωσιμότητα του ΕΣΥ και την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων της Κρήτης

Παραθέτουμε τις ανακοινώσεις της Ενωσης Εργαζομένων Βενιζέλειου και του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, όπως έχουν αναρτηθεί στις ιστοσελίδες τους:.

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ18/10/23 ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ

Hράκλειο 12.10.2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ένωση Εργαζομένων Βενιζελείου προκηρύσσει πεντάωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 18/10/2023 από τις 10:00πμ έως και τις 15:00μμ.

Θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 10:00 π.μ. στην είσοδο του Νοσοκομείου και πορεία προς το κέντρο του Ηρακλείου με κατάληξη την πλατεία Ελευθερίας όπου θα επιδοθεί ψήφισμα στην Περιφέρεια Κρήτης.

Καλούμε τα μέλη του τοπικού τμήματος της ΑΔΕΔΥ , το Ε.Κ.Η ,όλους τους θεσμικούς φορείς,  τα υγειονομικά σωματεία, όλα τα σωματεία του Ηρακλείου ., τους πολίτες του Ηρακλείου,  να πυκνώσουν τις τάξεις όλων εμάς  που αντιδράμε στην υποβάθμιση του Βενιζελείου 

  • Καλούμε τη διοίκηση του νοσοκομείου, τη διοίκηση της 7ης Υπε και του Υπουργείου να προβούν σε άμεσες ενέργειες προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω αποψίλωση ενός από τα πιο ιστορικά νοσοκομεία της Ελλάδος.
  • Ζητάμε επαρκή στελέχωση και άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού ,καθώς και προσωπικού όλων των ειδικοτήτων που απαιτούνται προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου.

   Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Γ. Γραμματέας

 Μενεγάκης Εμμ.                                                               Θελερίτης Αν.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΓΝΗ

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 11ΠΜ – 3ΜΜ

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στο σύστημα υγείας του νησιού είναι εκρηκτική. Μετά την κατάρρευση των νοσοκομείων στο Ρέθυμνο, την Ιεράπετρα και τη Σητεία, σειρά έχει το Βενιζέλειο το οποίο πλέον δεν μπορεί να λειτουργήσει χειρουργεία και ιατρεία.

Είχαμε τονίσει ότι η κατάρρευση ενός νοσοκομείου θα συμπαρασύρει και τα υπόλοιπα. Τώρα ήρθε η σειρά του Βενιζελείου και έρχεται και η σειρά του ΠΑΓΝΗ που δεν μπορεί να σηκώσει από τη μια το βάρος της υγείας όλης της Κρήτης και από την άλλη να επιτελέσει τον τριτοβάθμιο ρόλο που θα έπρεπε να έχει.

Η κυβέρνηση έχει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για αυτά τα διαλυτικά φαινόμενα γιατί είχε έγκαιρα προειδοποιηθεί. Η αδυναμία λειτουργίας πλέον πολλών κλινικών εξαιτίας παραιτήσεων και συνταξιοδοτήσεων ενός από τα πιο ιστορικά νοσοκομεία του νησιού με χιλιάδες κρητικούς που το εμπιστεύονταν και η ντε φάκτο μετατροπή του σε κέντρο υγείας είναι προδιαγεγραμμένο έγκλημα που δεν πρέπει να το επιτρέψουμε να συμβεί.

Η προμελετημένη και προδιαγεγραμμένη πορεία της συνεχούς υποβάθμισης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, μέσω της υποστελέχωσης και των συνεχών περικοπών των κρατικών κονδυλίων είναι διαχρονική, από όλες τις κυβερνήσεις. Θεωρούν την προστασία της δημόσιας υγείας δημοσιονομικό κόστος και έξοδο που πρέπει να περικοπεί. Δεν προχωρούν σε μαζικές προσλήψεις για να στρώσουν το έδαφος για την υλοποίηση του δεδηλωμένου στόχου των συγχωνεύσεων των νοσοκομειακών μονάδων, καθώς θεωρούν “πολυτέλεια” την ύπαρξη δύο νοσοκομείων σε ένα νομό.

Κόντρα σε αυτή την κατάσταση, χρειάζεται να παλέψουμε για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας για όλους, να δημιουργήσουμε ασπίδα προστασίας για να μην μετατρέπει το ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ σε κέντρο υγείας, να παλέψουμε ώστε το ΠΑΓΝΗ να παίξει τον τριτοβάθμιο ρόλο του για το σκοπό που δημιουργήθηκε, να ενισχυθούν και να δημιουργηθούν νέα κέντρα υγείας σε όλο το νομό.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ προκηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου από τις 11πμ έως τις 3μμ. 

Συμμετέχουμε στην ΠΟΡΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ του ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11ΠΜ.

Απαιτούμε:
• Κανένα κλείσιμο και συγχώνευση νοσοκομείων/κλινικών/τμημάτων – Καμία αλλαγή χαρακτήρα
• Να σταματήσουν τα «εντέλλεσθαι» και οι μετακινήσεις του προσωπικού
• Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων
• Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Κατάργηση ελαστικών σχέσεων εργασίας
• Αυξήσεις στους μισθούς μας πάνω από τον πληθωρισμό. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Μισθολογική εξέλιξη για όλους κάθε 2 χρόνια.
• Ένταξη στα ΒΑΕ και επέκταση ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους κλάδους υγειονομικών.
• Μειωμένος σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας. Μείωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                    Ο Γεν. Γραμματέας
Βρύσαλης Δημήτρης          Κοκοβάκης Γρηγόρης
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑιγάλεω: Τα σεισμόπληκτα σχολεία παραμένουν σεισμόπληκτα, από το 2019 μέχρι σήμερα

Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

Επόμενο άρθρο Τοπικές εκλογές: Γιατί δεν μιλούν για το ρεκόρ αποχής;

Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

Σχετικά Αρθρα

Μετατρέπουν τους γιατρούς του παλιού «Λοιμωδών» σε περιφερόμενο θίασο

Πλήττουν καίρια και το Νοσοκομείο Νίκαιας

Υγεία 20 Ιαν 2026, 19:18

Tο σποτ της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών για την πρόληψη της εγκεφαλικής παράλυσης αποκρύπτει συνειδητά τις αιτίες και τους υπεύθυνους

Υγεία 19 Ιαν 2026, 09:47

Ψ.Ν.Α. (Δαφνί): Η αθλιότητα του μεγαλύτερου ψυχιατρικού νοσοκομείου της χώρας

Ξεμένει από οδηγούς, αλλά τα αυτιά διοίκησης, 2ης ΥΠΕ και κυβέρνησης δεν ιδρώνουν

Υγεία 26 Νοέ 2025, 20:34

Αυτό είναι ταβάνι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο!

Υγεία 21 Οκτ 2025, 20:40

Μια πληρωμένη απάντηση στον διοικητή της 2ης ΥΠΕ

Υγεία 19 Οκτ 2025, 20:17

Ροϊλός (2η ΥΠΕ): Απαγορεύεται να μιλάτε σε δημοσιογράφους, αν δεν το εγκρίνω ΕΓΩ!

Υγεία 16 Οκτ 2025, 19:16
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Kαι με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ

27 Ιαν 2026, 14:43
Πολιτισμός

Στοχοποιημένη από το σιωνιστικό λόμπι η Αμερικανοεβραία Ναν Γκολντίν

27 Ιαν 2026, 13:02
Διεθνή

Σιωναζιστές: Αισχρό πτωματεμπόριο για λόγους σκοπιμότητας και προπαγάνδας

27 Ιαν 2026, 11:31
Ιστορία

Οταν ο Κόκκινος Στρατός ελευθέρωνε τους τελευταίους επιζήσαντες του Αουσβιτς

27 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Γενάρη

27 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Βρέθηκε το τελευταίο πτώμα σιωνιστή – Ανοίγει η Ράφα

26 Ιαν 2026, 19:51
Καταστολή

Η Ευρώπη–Φρούριο συναντά το ελληνικό κράτος-τιμωρό

Από τα στρατόπεδα επιστροφής εκτός ΕΕ στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης

26 Ιαν 2026, 18:31
Παιδεία

Για την περίπτωση διευθύντριας που φίμωσε μαθητή με χαρτοταινία!

Η επιλογή των αρεστών στη διοίκηση «στελεχών εκπαίδευσης» από τη μια και η τρομοκρατική αξιολόγηση εκπαιδευτικών από την άλλη

26 Ιαν 2026, 15:35
Περιβάλλον

Στις ελληνικές καλένδες τα απαραίτητα για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής Φράγματα Βάρους

Εκτός από τη Μαγνησία, όπου πρέπει να προστατευτεί η αμερικάνικη βάση του Στεφανοβίκειου

26 Ιαν 2026, 15:04
Βαθύ Κόκκινο

Ο Θεοδωρόπουλος και η απελπισία του παραδοσιακού φιλοσιωνισμού

26 Ιαν 2026, 10:24
Εργατικά

Τρίκαλα: Βαρύς φόρος αίματος από την εργατική τάξη

26 Ιαν 2026, 09:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Γενάρη

26 Ιαν 2026, 00:01
Εργατικά

Αμεση παύση όλων των διώξεων, πλήρης απαλλαγή και δικαίωση των τριών νεοδιόριστων εκπαιδευτικών της Λακωνίας

25 Ιαν 2026, 19:49
Παιδεία

Φοιτητικές διαγραφές στο ΑΠΘ – η επόμενη μέρα ενός κυλιόμενου, κοινωνικά άδικου και αντιεκπαιδευτικού μέτρου

25 Ιαν 2026, 12:52
Διεθνή

Και άλλος νεκρός στη Μινεάπολη από τους κεφαλοκυνηγούς του Τραμπ

25 Ιαν 2026, 11:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Γενάρη

25 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Η Ολγα Κεφαλογιάννη επιβεβαιώνει ότι έκανε χρήση της διάταξης για την επιμέλεια τέκνων – Ο Μητσοτάκης την καλύπτει

Θλιβερό delivery boy ο Φλωρίδης που κατέθεσε τη διάταξη

24 Ιαν 2026, 11:09
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

24 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Γενάρη

24 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Αγρια σύγκρουση στο εσωτερικό της σιωνιστικής οντότητας, ενόψει της εφαρμογής της δεύτερης φάσης στη Γάζα

23 Ιαν 2026, 20:25
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Γενάρη

Ημέρα μνήμης εβραϊκού ολοκαυτώματος.

Ημέρα κατά της λέπρας.

Βιετνάμ: Ημέρα ειρήνης (1973).

Δανία: Ημέρα του Αουσβιτς.

1906: Ομάδα μάχης των μπολσεβίκων επιτίθεται σε ταβέρνα-στέκι φιλομοναρχικών, δύο νεκροί και είκοσι τραυματίες (Ρωσία).

1945: Ο Κόκκινος Στρατός απελευθερώνει το Αουσβιτς.

1972: Βόμβα στη γαλλική πρεσβεία της Αθήνας.

1973: Συνθήκη Παρισιού – τερματισμός του πολέμου στο Βιετνάμ.

1991: Ρουκέτα κατά της εταιρείας BP (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Δεν είμαι δημοφιλής σε εσάς τώρα επειδή υπερασπίζομαι τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι που είναι σε αυτή τη θέση, επειδή μας ανάγκασε στην Ευρώπη να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες που πρέπει να φροντίσουμε περισσότερο για την άμυνά μας. Μπορεί η Ευρώπη να αμυνθεί; Με τίποτα. Χωρίς τον Ντόναλντ Τραμπ, αυτό δεν θα είχε συμβεί ποτέ, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες δεν θα είχαν αυξήσει τις αμυντικές τους δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ τους.

Μαρκ Ρούτε

(Ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας και νυν γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ προκάλεσε το κοινό του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, μιλώντας σε ένα πάνελ με τίτλο «Μπορεί η Ευρώπη να αμυνθεί;». Οταν συναντήθηκε με τον Τραμπ, άρχισε και πάλι να τον ξεσκονίζει και να τον γλείφει. «Μπορείτε να είστε απολύτως βέβαιος ότι, αν ποτέ οι ΗΠΑ δεχτούν επίθεση, οι σύμμαχοί σας θα είναι μαζί σας. Υπάρχει απόλυτη εγγύηση. Με πονάει αν πιστεύετε πως δεν είναι έτσι και υπό την ηγεσία σας αυτή η Συμμαχία είναι ισχυρότερη από ποτέ», του είπε. Ο πορτοκαλομαλλιάς πήρε το γνωστό σε τέτοιες περιπτώσεις ύφος του, φούσκωσε σαν γαλοπούλα και ευχαρίστησε τον Ρούτε για το «μεγάλο κομπλιμέντο». Αντανακλά ο Ρούτε τις θέσεις του ολλανδικού ιμπεριαλισμού; Σε καμιά περίπτωση. Ο Ρούτε εκφράζει μόνο τον εαυτό του. Οι Αμερικάνοι διορίζουν τον εκάστοτε γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, αυτοί διόρισαν και τον Ρούτε. Η κυβέρνηση Μπάιντεν στήριξε δημόσια την υποψηφιότητά του, στέλνοντας σε όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ το μήνυμα «αυτός είναι, τέλος». Λίγους μήνες αργότερα η διάδοχος του Μπάιντεν, Καμάλα Χάρις, είχε ηττηθεί από τον Τραμπ και ο Ρούτε, ως καλός επαγγελματίας, προσαρμόστηκε άμεσα στις απαιτήσεις του νέου αφεντικού, το οποίο δημόσια αποκαλεί daddy. Μπαμπάκα! Μπορεί σ’ εμάς τους απλούς ανθρώπους, με αξιοπρέπεια και τιμή, αυτή η συμπεριφορά να προκαλεί αηδία, όμως στους αστούς πολιτικούς δεν προκαλεί τα ίδια αισθήματα. Πολλοί και πολλές πρέπει να θαυμάζουν τον Ρούτε που took the job και κατάφερε να δείξει τέτοια προσαρμοστικότητα. Η κυβερνητική πολιτική σε κάθε ιμπεριαλιστική χώρα υπερασπίζεται τα συμφέροντα της μονοπωλιακής τάξης αυτής της χώρας. Οι αστοί πολιτικοί, όταν αναλαμβάνουν διεθνή πόστα, υπερασπίζονται εκείνους που τους διόρισαν στο πόστο. Ο προκάτοχος του Ρούτε, Γενς Στόλτενμπεργκ, πρώην πρωθυπουργός και υπουργός της Νορβηγίας, ξεκίνησε από τη… μαρξιστική-λενινιστική Κόκκινη Νεολαία και αργότερα πέρασε στο σοσιαλδημοκρατικό Εργατικό Κόμμα Νορβηγίας, με το οποίο έχτισε την πολιτική του καριέρα. Ως γενικός γραμμαστέας του ΝΑΤΟ δεν έκανε τίποτα διαφορετικό απ’ αυτό που κάνει ο δεξιός Ρούτε. Απλά ο Ρούτε είχε την «ατυχία» να πέσει πάνω στη δεύτερη θητεία του Τραμπ, κατά την οποία αυτός «έχει ξεφύγει». Αλλά ο Ρούτε τιμά τη δουλειά που του ανέθεσαν οι Αμερικάνοι, βάζοντας στοιχεία οσφυοκαμψίας, ξεσκονίστρας και γλειψίματος στη δημόσια συμπεριφορά του)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

    • Εφετείο 17Ν

      Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

  • ΕΛΑ

    Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

      Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

      Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

      Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

      Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

    Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

  • Επικοινωνία

    Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

    Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

  • Όροι χρήσης

    Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

    Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

  • Ποιοι είμαστε

    Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

    Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

  • Επικοινωνία

    Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

    Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

  • Όροι χρήσης

    Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

    Την Τετάρτη 18 Οκτώβρη

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo