Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Να βάλουμε τέρμα σ’ αυτή την ντροπή
  • Γάζα: Οι δωσίλογοι εξοντώνονται ή αυτοκτονούν
  • Στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς «βουτάει» και το ΑΠΘ
  • Σαν σήμερα 21 Γενάρη
  • Οι σιωναζιστές ισοπεδώνουν τις κεντρικές εγκαταστάσεις της UNRWA στην Ανατολική Ιερουσαλήμ
  • Μετατρέπουν τους γιατρούς του παλιού «Λοιμωδών» σε περιφερόμενο θίασο
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Η παραλλαγή Ομικρον δεν προκαλεί και τόσο ήπια νόσο
Υγεία

Η παραλλαγή Ομικρον δεν προκαλεί και τόσο ήπια νόσο

Οι γονείς πρέπει να επιδιώξουν να μη νοσήσουν τα παιδιά τους

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Ιαν 2022, 13:37

Η κοινωνία δεν έφτιαξε από μόνη της το αφήγημα ότι η παραλλαγή Ομικρον προκαλεί μια ήπια νόσο και καλό είναι να την κολλήσουμε όλοι για να τελειώνουμε. Την επικίνδυνη αυτή προπαγάνδα έστησε η κυβέρνηση («καλοκαιρινό μπουρίνι» χαρακτήρισε την έξαρση του πανδημικού κύματος ο Μητσοτάκης!), βοηθούμενη από τις κυβερνητικές θεραπαινίδες της επιτροπής των «ειδικών». Αφού απέτυχε πλήρως στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, έβαλε συνειδητά πλώρη για την ανοσία αγέλης με νόσηση, προκαλώντας καθημερινά εκατοντάδες διασωληνώσεις και εκατόμβες νεκρών.

Την προπαγάνδα αυτή στραπατσάρισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Τζανάκης, διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής στο νοσοκομείο του Ηρακλείου, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή «Από τις Εξι», παγώνοντας τους παρουσιαστές.

Η παραλλαγή Ομικρον, είπε, δεν είναι μια ήπια νόσος του τύπου της γρίπης ή του απλού κρυολογήματος και δεν είναι τόσο πολύ πιο ήπια από τη Δέλτα. Σε κάποιους δε ανθρώπους, ιδιαίτερα ανεμβολίαστους και σε αυτούς που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση, είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει σοβαρή νόσο.

«Ο ιός διεξάγει ένα τεράστιο γενετικό πόκερ με δισεκατομμύρια παρτίδες», συνέχισε ο Τζανάκης, απαντώντας σε θεωρίες ότι μπορεί τώρα να έχουμε μια παραλλαγή της παραλλαγής Ομικρον. «Ο ιός παίζει ρώσικη ρουλέτα. Δεν είμαστε σίγουροι σε αυτή την γενετική παρτίδα πόκερ ποιος θα είναι νικητής», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, γιατί σε περίπτωση νόσησης από κοροναϊό παρουσιάζονται μακροχρόνια προβλήματα υγείας ακόμα και σε αυτούς που νόσησαν ελαφρά και εμφανίζουν μετέπειτα προβλήματα στους πνεύμονες.

Ισχυρό ράπισμα στην Κεραμέως και στο εγκληματικό μέτρο του 50%+1 αποτελούν και οι αναφορές του ότι:

  • «1 στα 5.000 παιδιά ή 1 στα 10.000 που θα νοσήσει θα εμφανίσει το οξύ σύνδρομο, το υπερφλεγμονώδες σύνδρομο των παιδιώνμε κυρίως επίπτωση και επίδραση στα ενδοθήλια των αρτηριών της καρδιάς και άλλων ζωτικών οργάνων με συνέπεια να διακυβεύεται η μακροχρόνια υγεία των παιδιών. Η μεγάλη αγωνία είναι αν δύο ή τρεις εβδομάδες μετά τη νόσηση να μην το εμφανίσουν. Ευτυχώς αντιμετωπίζεται».
  • «θα πρέπει οι γονείς να επιδιώκουν να μη νοσήσουν τα παιδιά τους», γιατί ακόμη και αν περάσουν τον κοροναϊό ελαφρά, με έναν πυρετό, μπορεί μετά από 2 ή 3 εβδομάδες να παρουσιάσουν αυτό το πολύ επικίνδυνο υπερφλεγμονώδες σύνδρομο.

Αλήθεια πώς οι γονείς θα προστατέψουν τα παιδιά τους, όταν το υπουργείο Παιδείας επιμένει στη διά ζώσης λειτουργία ακόμη και κατά την έξαρση του πανδημικού κύματος και μάλιστα με μέτρα «προστασίας» τα πρωτόκολλα υπερμετάδοσης του ιού, με συγχωνευμένα τμήματα και χωρίς το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό και το προσωπικό καθαριότητας; Η αναλγησία κυβέρνησης και υπουργείου Παιδείας έχει αγγίξει «ταβάνι». Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και με το 50%+1 έχουν βάλει λουκέτο μέχρι σήμερα 20/1, ώρα 12μμ, 76 τμήματα μαθητών (αναφέρονται σε 19 σχολεία).

Ευτυχώς, λοιπόν, που ξεσηκώθηκαν οι μαθητές και προχωρούν σε καταλήψεις για τα αυτονόητα, αν και όχι σε τόση μεγάλη έκταση, όπως απαιτούν οι καιροί. Στο πλευρό των μαθητών είναι οι γονείς, αλλά και η εργαζόμενη κοινωνία, που διακατέχεται από την ανησυχία και την αγωνία για την προστασία της υγείας και της ζωής, αγαθά για τα οποία παλεύουν οι μαθητές.

Καθημερινά, λοιπόν, οργανώνονται συλλαλητήρια και διαμαρτυρίες ανά την Ελλάδα. Σήμερα (Πέμπτη 20/1), στις 6 το απόγευμα, η Ενωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου προχωρεί σε πικετοφορία στην Πλατεία Ελευθερίας (ήδη 4 τμήματα σχολικών μονάδων του Ηρακλείου έχουν προχωρήσει σε αναστολή λειτουργίας λόγω κοροναϊού και 3 τμήματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο) (https://www.cretalive.gr/kriti/piketoforia-me-aihmi-ta-metra-prostasias-sta-sholeia).

Η ανακοίνωση των γονέων αναφέρει τα εξής:

«Διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα από το άνοιγμα των σχολείων και η οργή και αγανάκτηση όλων μας μεγαλώνει!

Δε συμμεριζόμαστε το κλίμα ευφορίας που καλλιεργεί η κυβέρνηση, ότι όλα είναι καλώς καμωμένα! Πώς να είναι άλλωστε όταν έχουμε:

  • Πάνω από 40.000 κρούσματα συνολικά αυτές τις πρώτες μέρες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς πανελλαδικά, στο Ηράκλειο πάνω από 1.000 μαθητές και πάνω από 250 εκπαιδευτικοί
  • Ενα μεγάλο ποσοστό των μαθητών απουσιάζει, ιδιαίτερα από τις μικρότερες τάξεις του Δημοτικού και τα Νηπιαγωγεία, λόγω του φόβου και της ανασφάλειας που νιώθουν οι γονείς. Φόβο και ανασφάλεια που προκαλούν οι παλινωδίες της κυβέρνησης, τα ανεπαρκή και αναποτελεσματικά πρωτόκολλα, η υποβάθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
  • Τα κενά που δημιουργούνται από τους εκπαιδευτικούς που νοσούν έρχονται να προστεθούν στα δεκάδες που υπήρχαν πριν τις γιορτές.

Δε συμμεριζόμαστε και την άποψη που καλλιεργείται από διάφορες μεριές, ότι η λύση βρίσκεται σε άλλους πιο ικανούς διαχειριστές των προβλημάτων μας!

Γιατί:

– δάσκαλοι και καθηγητές να αναπληρώσουν τους 150 συναδέλφους τους που νοσούν στο Νομό Ηρακλείου δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί με ευθύνη της κυβέρνησης, του υπουργείου, της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης και των διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης!

– με ευθύνη των παραπάνω 100δες οικογένειες αναγκάζονται να παρατήσουν τις δουλείες τους είτε να εκθέσουν τους παππούδες και τις γιαγιάδες στην πανδημία, προκειμένου να κρατήσουν τα παιδιά σπίτι αφού 10δες τμήματα δε λειτουργούν, ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση!

– με ευθύνη των παραπάνω οι Διευθυντές των σχολείων, ιδιαίτερα των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων προτρέπονται να κλείνουν τα ολοήμερα! Με ένα σμπάρο δηλαδή πολλά τριγώνια: εκεί που υπάρχει για παράδειγμα πρόβλημα με μία τάξη, να μεταφέρεται αυτό στο σύνολο του σχολείου, όπως σήμερα εμμέσως πλην σαφώς προέτρεψε η πρωτοβάθμια εκπαίδευση να λειτουργήσει το 54ο Δημοτικό Σχολείο και πολλά άλλα!

– με ευθύνη των παραπάνω, όταν γονείς και εκπαιδευτικοί αντιδρούν, η λύση που προτείνεται είναι η “παιδοφύλαξη” απο γυμναστές, δασκάλους καλλιτεχνικών κτλ., υποβαθμίζοντας και το έργο των εκπαιδευτικών αυτών και συνολικά τον παιδαγωγικό ρόλο του σχολείου!

– διατηρούνται ακόμα τα απαράδεκτα πρωτόκολλα του 50%+1 κι επιπλέον η απαράδεκτη καραντίνα των 5 ημερών, που έχουν μετατρέψει σε ωρολογιακή βόμβα όλα τα σχολεία. Χαρακτηριστικό πχ μαθητή που επέστρεψε την 5η μέρα της καραντίνας και βρέθηκε θετικός την 7η εκθέτοντας άθελά του το σύνολο της τάξης και του σχολείου στον ενδεχόμενο της νόσησης!

Οι κινητοποιήσεις των μαθητών αυτή την περίοδο βάζουν στο επίκεντρο τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία όσον αφορά την προστασία της υγείας τους και της μόρφωσή τους. Ως γονείς έχουμε υποχρέωση να στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά μας και στις συλλογικές αποφάσεις που λαμβάνουν, να αγωνιζόμαστε μαζί με τους μαθητές που αντιστέκονται και διεκδικούν ένα καλύτερο, πιο ασφαλές σχολείο, σύγχρονο που να επιτελεί τον παιδαγωγικό και μορφωτικό του ρόλο. Οσοι προσπαθούν να τους τρομοκρατήσουν, να δυσφημήσουν και να εναντιωθούν στον αγώνα τους, ουσιαστικά δίνουν άλλοθι στην κυβέρνηση να συνεχίσει την εγκληματική της πολιτική που έχει οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση τα σχολεία όπου μορφώνονται τα παιδιά μας.

Οι γονείς, μέσα από τους Συλλόγους Γονέων να καταδικάσουν την τρομοκράτηση των παιδιών τους που αγωνίζονται για μέτρα προστασίας και μόρφωσης στα σχολεία τους. Επί της ουσίας, η κυβέρνηση κρατάει κλειστά τα σχολεία όσο δεν ακούει τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που δυόμιση χρόνια τώρα ζητάνε συγκεκριμένα μέτρα.

Και δε φτάνουν τα παραπάνω, κινδυνεύουν επιπλέον τα παιδιά μας από την ελλειπή συντήρηση των κτιρίων, όπως σήμερα στο 23ο Νηπιαγωγείο  είτε από εργασίες αποκατάστασης των ζημιών σε 10δες σχολεία του δήμου μας (πχ. 24ο – 31ο ΔΣ, 7ο ΔΣ, 19ο ΔΣ, Πρότυπο Γυμνάσιο κα) που προκλήθηκαν από τους πρόσφατους σεισμούς και δεν έχουν προχωρήσει είτε από την χρόνια καθυστέρηση ώριμων έργων να προχωρήσουν όπως τα σχολικά συγκροτήματα της π. Παιδαγωγικής Ακαδημίας, του Γερωνυμάκειου κλπ. Να αναλάβει τώρα ο Δήμος Ηρακλείου τις ευθύνες του!

Ως εδώ! Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας!

Εδώ και τώρα απαιτούμε:

  • Εστω και τώρα να ληφθούν μέτρα για την αραίωση των μαθητών στις τάξεις.
  • Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ Δωρεάν Rapid testκαι μοριακά τεστ(PCR) όπως και παροχή των ειδικών μασκών.
  • Τουλάχιστον ένα σημείο για δωρεάν RapidTest για όλους ανά Δημοτικό Διαμέρισμα και διεύρυνσηωραρίου 9:00 – 21:00 με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Αμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών ώστε να καλύπτονται τα κενά των εκπαιδευτικών που νοσούν ήβγαίνουν σε άδεια για λόγους υγείας.
  • Αμεση πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού και σύνδεση των σχολικών μονάδων με την Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
  • Αμεσες και μόνιμες προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας.
  • Καμπάνια εμβολιασμού επιστημονικά τεκμηριωμένη μέσα στα σχολεία.
  • Να καταργηθεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής και η τράπεζα θεμάτων».
Εκτύπωση 🖨
ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ Ο
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου

Οι γονείς πρέπει να επιδιώξουν να μη νοσήσουν τα παιδιά τους

Επόμενο άρθρο Λαβρόφ και Μπέρμποκ ανανέωσαν τους «όρκους» Ρωσίας-Γερμανίας

Οι γονείς πρέπει να επιδιώξουν να μη νοσήσουν τα παιδιά τους

Σχετικά Αρθρα

Μετατρέπουν τους γιατρούς του παλιού «Λοιμωδών» σε περιφερόμενο θίασο

Πλήττουν καίρια και το Νοσοκομείο Νίκαιας

Υγεία 20 Ιαν 2026, 19:18

Tο σποτ της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών για την πρόληψη της εγκεφαλικής παράλυσης αποκρύπτει συνειδητά τις αιτίες και τους υπεύθυνους

Υγεία 19 Ιαν 2026, 09:47

Ψ.Ν.Α. (Δαφνί): Η αθλιότητα του μεγαλύτερου ψυχιατρικού νοσοκομείου της χώρας

Ξεμένει από οδηγούς, αλλά τα αυτιά διοίκησης, 2ης ΥΠΕ και κυβέρνησης δεν ιδρώνουν

Υγεία 26 Νοέ 2025, 20:34

Αυτό είναι ταβάνι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο!

Υγεία 21 Οκτ 2025, 20:40

Μια πληρωμένη απάντηση στον διοικητή της 2ης ΥΠΕ

Υγεία 19 Οκτ 2025, 20:17

Ροϊλός (2η ΥΠΕ): Απαγορεύεται να μιλάτε σε δημοσιογράφους, αν δεν το εγκρίνω ΕΓΩ!

Υγεία 16 Οκτ 2025, 19:16
Ροή Ειδήσεων
Η παπάρα

Να βάλουμε τέρμα σ’ αυτή την ντροπή

21 Ιαν 2026, 12:38
Διεθνή

Γάζα: Οι δωσίλογοι εξοντώνονται ή αυτοκτονούν

21 Ιαν 2026, 11:32
Παιδεία

Στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς «βουτάει» και το ΑΠΘ

21 Ιαν 2026, 09:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Γενάρη

21 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι σιωναζιστές ισοπεδώνουν τις κεντρικές εγκαταστάσεις της UNRWA στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

20 Ιαν 2026, 20:44
Υγεία

Μετατρέπουν τους γιατρούς του παλιού «Λοιμωδών» σε περιφερόμενο θίασο

Πλήττουν καίρια και το Νοσοκομείο Νίκαιας

20 Ιαν 2026, 19:18
Διεθνή

Τραμπ: Θέλει να φτιάξει και δικό του ΟΗΕ!

Αντιδρούν ιμπεριαλιστικές χώρες και περιφερειακές δυνάμεις

20 Ιαν 2026, 13:51
Κόντρες

Αποκαλυπτήρια (στα καφενεία το λένε «ξεβράκωμα»)

20 Ιαν 2026, 12:04
Διεθνή

Ιταλία 2026: O,τι κινείται ποινικοποιείται κι ό,τι αντιστέκεται «διορθώνεται»

20 Ιαν 2026, 08:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Γενάρη

20 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

AAΔΕ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει»

Στις θέσεις τους όλα τα στελέχη που αναφέρονται στη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

19 Ιαν 2026, 18:55
Διεθνή

Σύλληψη για μια ανάρτηση στο facebook

19 Ιαν 2026, 18:25
Η παπάρα

Υποψήφιος για Νόμπελ Οικονομικών

19 Ιαν 2026, 14:33
Κόντρες

Προσοχή: κυκλοφορεί επικίνδυνο «συναισθηματικό εμβόλιο»

19 Ιαν 2026, 14:11
Αγροτικά

Εξουσιοδοτημένος κτηνίατρος: Ομολογία ότι η ευλογιά δεν έχει κοπάσει

Και γκεμπελίστικου τύπου διαχείριση

19 Ιαν 2026, 11:03
Υγεία

Tο σποτ της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών για την πρόληψη της εγκεφαλικής παράλυσης αποκρύπτει συνειδητά τις αιτίες και τους υπεύθυνους

19 Ιαν 2026, 09:47
Περιβάλλον

Ο Πάρνωνας καταστρέφεται, οι κάτοικοι του Κοσμά Αρκαδίας αντιστέκονται στην καταστροφή, η κυβέρνηση τρομοκρατεί

19 Ιαν 2026, 09:31
Εργατικά

Η Απεργία δε διώκεται, νικά!

19 Ιαν 2026, 09:14
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Γενάρη

19 Ιαν 2026, 00:01
Περιβάλλον

Εξω τα καζάνια του θανάτου από το Πέραμα

Αμεση μετεγκατάσταση όλων των δεξαμενών πετρελαιοειδών (ενεργών και ανενεργών) εκτός οικιστικού ιστού

18 Ιαν 2026, 18:46
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Γενάρη

Πολωνία: Ημέρα γιαγιάς.

1924: Πεθαίνει ο Λένιν.

1957: Συμπλοκές Τούρκων και Ελλήνων στην Κύπρο. Ελληνικά καταστήματα πυρπολούνται από Τούρκους, βανδαλισμοί.

1971: Επτά καταδίκες μελών του ΠΑΚ στο έκτακτο στρατοδικείο Αθηνών.

1979: Συλλαμβάνονται εννιά βομβιστές που ανήκουν στην «Οργάνωσιν Εθνικής Αποκαταστάσεως» και ευθύνονταν για τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις στους κινηματογράφους. Δύο εκ των συλληφθέντων (Χρ. Τζαβέλλας και Γ. Γεωργιάδης) είναι εν ενεργεία αξιωματικοί του στρατού, άλλοι τέσσερις καταζητούνται.

1980: Βόμβα στο αυτοκίνητο του καθηγητή του Χημείου, Βασιλειάδη (ΕΛΑ).

1988: Απόπειρα κατά του αξιωματικού της DIA Τζορτζ Κάρος (17Ν).

1997: Η Μαντλίν Ολμπράιτ γίνεται η πρώτη γυναίκα υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Αγαπητέ φίλε Israel, […] η σημερινή σου παρουσία αποκτά μια θετική διάσταση στο πλαίσιο των ήδη άριστων και στρατηγικών αμυντικών μας σχέσεων. Γιατί η αμυντική μας συνεργασία πλέον, καλύπτει ολόκληρο το φάσμα: Από την επιχειρησιακή διαλειτουργικότητα και τις κοινές ασκήσεις μέχρι τη στρατηγική σύγκλιση στην έρευνα, στην καινοτομία, στην αμυντική τεχνολογία και βιομηχανία. […] Eνας άλλος πυλώνας συνεργασίας είναι η Τριμερής με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, «3+1». Δηλαδή, Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Γενικά, λειτουργούμε ως ένας άξονας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Oπως ξέρετε, στην περιοχή μας πολλά διακυβεύονται από αποσταθεροποιητικές πρακτικές, από αμφισβήτηση του Διεθνούς Δικαίου, από αμφισβήτηση του Δικαίου της Θάλασσας. Η Ελλάδα υπερασπίζεται την κυριαρχία της, υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματά της, χωρίς να απειλεί οιονδήποτε, χωρίς να διεκδικεί οτιδήποτε. […] Oπως είναι φυσικό, «εκμεταλλεύτηκα» την παρουσία του Υπουργού στην Αθήνα, ανταλλάξαμε απόψεις για την ευρύτερη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, του υπογράμμισα τον σταθεροποιητικό και έντιμο ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα, διατηρώντας αμυντικές σχέσεις με το Ισραήλ και εγκάρδιες σχέσεις με τον αραβικό κόσμο. […] Και, βέβαια, από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου και υποστηρίξαμε το δικαίωμα σας, κύριε Υπουργέ, για αυτοάμυνα. Και στηρίζουμε το αίτημα για την επιστροφή της σoρού και του τελευταίου ομήρου. […] Θεωρώ ότι οι συζητήσεις μεταξύ μας αποτελούν πάντα ένα σκαλοπάτι για τη βελτίωση των σχέσεων μας, αλλά λειτουργούν και ως σταθεροποιητικός παράγων για την ευρύτερη περιοχή.

Nικος Δένδιας

(Ο Δένδιας υποδέχτηκε στην Αθήνα τον σφαγέα Ισραέλ Κατζ, δεξί χέρι του Νετανιάχου στη σιωναζιστική κυβέρνηση. Και επέλεξε να μην πει ούτε δυο τυπικά λόγια «ίσων αποστάσεων». Πλήρης ταύτιση με τους σιωναζιστές. Τους οποίους είχε το θράσος να χαρακτηρίσει παράγοντα σταθερότητας της περιοχής! Ποιους; Αυτούς που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση με τις μισές χώρες της περιοχής και που προβάλλουν απροκάλυπτα ως στρατηγικό τους στόχο το «Μεγάλο Ισραήλ», ένα αυτοκρατορικό μόρφωμα που θα καταπιεί χώρες όπως η Παλαιστίνη, η Ιορδανία, ο Λίβανος, η Συρία, και θα διαμελίσει άλλες, όπως η Αίγυπτος, η Υεμένη, η Σαουδική Αραβία, το Ιράκ και η Τουρκία! Ο Δένδιας άκουσε -συγκατανεύοντας- τον Κατζ να λέει -δύο φορές μάλιστα- ότι Ελλάδα και Ισραήλ «μοιράζονται κοινές αξίες». Τον άκουσε να ονοματίζει την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ, παραβιάζοντας τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, που και το ελληνικό κράτος έχει ψηφίσει. Παραβιάζοντας το διεθνές στάτους που αναγνωρίζει ως πρωτεύουσα της σιωνιστικής οντότητας το Τελ Αβίβ. O ελληνικός λαός πρέπει να βάλει τέρμα σ’ αυτή την ντροπή)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Οι γονείς πρέπει να επιδιώξουν να μη νοσήσουν τα παιδιά τους

    • Εφετείο 17Ν

      Οι γονείς πρέπει να επιδιώξουν να μη νοσήσουν τα παιδιά τους

  • ΕΛΑ

    Οι γονείς πρέπει να επιδιώξουν να μη νοσήσουν τα παιδιά τους

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Οι γονείς πρέπει να επιδιώξουν να μη νοσήσουν τα παιδιά τους

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Οι γονείς πρέπει να επιδιώξουν να μη νοσήσουν τα παιδιά τους

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Οι γονείς πρέπει να επιδιώξουν να μη νοσήσουν τα παιδιά τους

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Οι γονείς πρέπει να επιδιώξουν να μη νοσήσουν τα παιδιά τους

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Οι γονείς πρέπει να επιδιώξουν να μη νοσήσουν τα παιδιά τους

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Οι γονείς πρέπει να επιδιώξουν να μη νοσήσουν τα παιδιά τους

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Οι γονείς πρέπει να επιδιώξουν να μη νοσήσουν τα παιδιά τους

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Οι γονείς πρέπει να επιδιώξουν να μη νοσήσουν τα παιδιά τους

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Οι γονείς πρέπει να επιδιώξουν να μη νοσήσουν τα παιδιά τους

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Οι γονείς πρέπει να επιδιώξουν να μη νοσήσουν τα παιδιά τους

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Οι γονείς πρέπει να επιδιώξουν να μη νοσήσουν τα παιδιά τους

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Οι γονείς πρέπει να επιδιώξουν να μη νοσήσουν τα παιδιά τους

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Οι γονείς πρέπει να επιδιώξουν να μη νοσήσουν τα παιδιά τους

      Οι γονείς πρέπει να επιδιώξουν να μη νοσήσουν τα παιδιά τους

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Οι γονείς πρέπει να επιδιώξουν να μη νοσήσουν τα παιδιά τους

      Οι γονείς πρέπει να επιδιώξουν να μη νοσήσουν τα παιδιά τους

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Οι γονείς πρέπει να επιδιώξουν να μη νοσήσουν τα παιδιά τους

      Οι γονείς πρέπει να επιδιώξουν να μη νοσήσουν τα παιδιά τους

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Οι γονείς πρέπει να επιδιώξουν να μη νοσήσουν τα παιδιά τους

      Οι γονείς πρέπει να επιδιώξουν να μη νοσήσουν τα παιδιά τους

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Οι γονείς πρέπει να επιδιώξουν να μη νοσήσουν τα παιδιά τους

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Οι γονείς πρέπει να επιδιώξουν να μη νοσήσουν τα παιδιά τους

    Οι γονείς πρέπει να επιδιώξουν να μη νοσήσουν τα παιδιά τους

  • Επικοινωνία

    Οι γονείς πρέπει να επιδιώξουν να μη νοσήσουν τα παιδιά τους

    Οι γονείς πρέπει να επιδιώξουν να μη νοσήσουν τα παιδιά τους

  • Όροι χρήσης

    Οι γονείς πρέπει να επιδιώξουν να μη νοσήσουν τα παιδιά τους

    Οι γονείς πρέπει να επιδιώξουν να μη νοσήσουν τα παιδιά τους

  • Ποιοι είμαστε

    Οι γονείς πρέπει να επιδιώξουν να μη νοσήσουν τα παιδιά τους

    Οι γονείς πρέπει να επιδιώξουν να μη νοσήσουν τα παιδιά τους

  • Επικοινωνία

    Οι γονείς πρέπει να επιδιώξουν να μη νοσήσουν τα παιδιά τους

    Οι γονείς πρέπει να επιδιώξουν να μη νοσήσουν τα παιδιά τους

  • Όροι χρήσης

    Οι γονείς πρέπει να επιδιώξουν να μη νοσήσουν τα παιδιά τους

    Οι γονείς πρέπει να επιδιώξουν να μη νοσήσουν τα παιδιά τους

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo