Aισχροί και επικίνδυνοι

0

Καθώς από νωρίς το απόγευμα οι φήμες στα δημοσιογραφικά γραφεία έδιναν και έπαιρναν και μιλούσαν για ανακοίνωση σχεδόν χιλίων κρουσμάτων, ο γνωστός ακροδεξιός τηλεπλασιέ-υπουργός Α. Γεωργιάδης, μιλώντας στην απογευματινή εκπομπή του Ευαγγελάτου στο Μega, πήγε την έτσι κι αλλιώς αισχρή προπαγάνδα της κυβέρνησης ένα βήμα παραπέρα, ισχυριζόμενος ότι η έκρηξη των κρουσμάτων οφείλεται στη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση της 7ης του Οκτώβρη!

Συγκεκριμένα είπε: «Καταρχάς σήμερα έχουμε την συμπλήρωση των δεκατεσσάρων ημερών, από εκείνη την μεγάλη συγκέντρωση έξω από το εφετείο… όταν είχε προειδοποιήσει αν θυμάστε ο κύριος Χαρδαλιάς και ο κύριος Κικίλιας ότι τέτοιου τύπου μεγάλες και πολυπληθείς συγκεντρώσεις χιλιάδων ανθρώπων, ασχέτως του για ποιο λόγο γίνονται, για τον πιο ευγενή σκοπό να γίνονται… παραταύτα ήταν χιλιάδες κόσμου ο ένας πάνω στον άλλον, οι περισσότεροι χωρίς μάσκα, άρα ξέραμε ότι θα ήταν παντελώς φύσει αδύνατον, δεκατέσσερις με δεκαπέντε μέρες μετά να μην έχουμε αύξηση των κρουσμάτων, καθόσον αν δεν είχαμε θα είχαν καταργηθεί όλοι οι νόμοι αυτού του ιού…»!

Μετά, προσπάθησε να βγάλει λάδι το παπαδαριό και τη «θεία κοινωνία», ρίχνοντας πάλι την ευθύνη στους νέους: «Το λέω γιατί παλιά είχαμε και μια διχογνωμία, αν θυμάστε, για τη θεία κοινωνία. Λοιπόν δεν είναι οι τριαντάχρονοι που πηγαίνουν και μεταλαμβάνουν κάθε Κυριακή, άρα κάτι άλλο είναι…»!

Κι όταν ο Ευαγγελάτος, για ξεκάρφωμα, του είπε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι τα μέσα μαζικής μεταφοράς, δεν είχε κανένα πρόβλημα να πει ότι εκεί έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην υπάρχει συνωστισμός!

Αυτός ο τρόπος διαστροφής της πραγματικότητας είναι ίδιον του φασισμού. Τον έχει διδάξει ο Γκέμπελς και στα «καθ’ ημάς» ο Γεωργαλάς. Δεν εκπλήσσει κανέναν, λοιπόν, ο γκεμπελίσκος Γεωργιάδης, όταν ενοχοποιεί τους νέους που συνωστίζονται στις πλατείες αλλά δεν «μεταλαμβάνουν» κάθε Κυριακή και μετά υποδεικνύει ως αιτία για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τη μεγαλειώδη αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο της Αθήνας. Μια συγκέντρωση που -για όποιον ήταν εκεί- ήταν υποδειγματική, με το μεγαλύτερο ποσοστό των συγκεντρωμένων να φοράει μάσκα.

Ξεπέφτοντας στο έσχατο σημείο γκεμπελισμού, ο Γεωργιάδης μιλάει για το όριο των 14 ημερών, που είναι το έσχατο όριο επώασης του κοροναϊού, για να συνδέσει τη σημερινή έκρηξη των κρουσμάτων με την αντιφασιστική συγκέντρωση που έγινε πριν από 14 μέρες. Η επιδημιολογία, όμως, λέει ότι στο έσχατο όριο των 14 ημερών θα είχαμε τα λιγότερα, όχι τα περισσότερα κρούσματα. Τα περισσότερα κρούσματα θα είχαν εμφανιστεί στις 4-5 μέρες. Η Αθήνα παρουσίαζε, άλλωστε, συνεχή και σταθερή αύξηση κρουσμάτων και πριν και μετά την αντιφασιστική συγκέντρωση. Και ουδείς (ούτε καν ο Χαρδαλιάς) διανοήθηκε να συνδέσει την αντιφασιστική συγκέντρωση με μια διασπορά που αυξανόταν συνεχώς. Για τον ακροδεξιό Γεωργιάδη, όμως, σημασία έχει να συκοφαντηθεί ο αντιφασισμός.

Εχει προσωπικούς λόγους γι’ αυτό ο Γεωργιάδης. Ποιος δεν ξέρει την προσωπική του διαδρομή; Ποιος δε θυμάται τη δήλωσή του ότι ποτέ δεν πρόκειται να αποκηρύξει τον Κ. Πλεύρη, τον πατριάρχη του ελληνικού εθνικοσοσιαλισμού; Εχει όμως και πολιτικούς λόγους. Προσπαθεί -με το δικό του γκεμπελίστικο τρόπο- να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που άνοιξε διάπλατα τα σύνορα στον τουρισμό, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας, καθώς το πρώτο είχε κοπάσει. Τα στοιχεία δε σηκώνουν δεύτερη ερμηνεία, καθώς είναι συντριπτικά.

Υστερα και ενώ ήταν φανερό ότι υπάρχει δεύτερο κύμα της πανδημίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο συνέχισε να κρατάει ανοιχτά τα σύνορα στον τουρισμό, αλλά -με τη θεωρία ότι η ευθύνη είναι αποκλειστικά ατομική- άνοιξε τα σχολεία με τμήματα των 25-28 μαθητών, άφησε τον κόσμο να «παστώνεται» στα μέσα μαζικής μεταφοράς, άφησε τους καπιταλιστές ανεξέλεγκτους στους χώρους δουλειάς (έτσι φτάσαμε σε εργοστάσια με εκατοντάδες κρούσματα), συνέχισε να κάνει ελάχιστα -σε σχέση με τα απαιτούμενα- μοριακά τεστ (τα οποία από ένα χρονικό σημείο και μετά άρχισε να αντικαθιστά με αναξιόπιστα rapid tests), περιορίστηκε σε ημίμετρα, με μοναδικό κριτήριο «να μην πληγεί η οικονομία», δηλαδή τα κέρδη των καπιταλιστών.

Πώς, λοιπόν, ο κυβερνητικός γκεμπελίσκος να μην προσπαθεί να ενοχοποιήσει τους αντιφασίστες που συγκεντρώθηκαν έξω από το Εφετείο για να απαιτήσουν την καταδίκη των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής; Ο αντιφασισμός έτσι κι αλλιώς του προκαλεί αλλεργία, οπότε είπε να εντάξει την αλλεργία του στο κυβερνητικό σχέδιο φορτώματος της ευθύνης για το δεύτερο κύμα της πανδημίας στον ίδιο τον ελληνικό λαό. Φορτώνοντας την ευθύνη στα θύματα της κυβερνητικής πολιτικής διαχείρισης της πανδημίας.

Εμείς το έχουμε πει ξεκάθαρα εδώ και βδομάδες. Lockdown ΤΩΡΑ για να μη θρηνήσουμε εκατόμβες νεκρών. Κάθε μέρα που περνάει με αυτά τα γελοία και αναποτελεσματικά μέτρα, είναι ένα βήμα πιο κοντά στη κοινωνική καταστροφή, με τους νεκρούς και τους νοσηλευόμενους να αυξάνονται ραγδαία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: