Eksegersi.gr
Eksegersi.gr

Φιέστα Μητσοτάκη στα ερείπια της Θεσσαλονίκης!

0

Χωρίς τσίπα, ο Μητσοτάκης ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη για να κάνει προπαγανδιστική φιέστα. Περιόδευσε σε δυο νοσοκομεία, σε συνθήκες απόλυτης πολιτικής αποστείρωσης, για να βγάλει προς τα έξω την εικόνα ότι το σύστημα ζορίζεται μεν, αλλά… τα κατάφερε.

Τα κατάφερε χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της κυβέρνησης, όπως είχε το θράσος να ισχυριστεί ο διορισμένος από την κυβέρνηση διοικητής της 3ης ΥΠΕ, ο οποίος μίλησε για «αλματώδη αύξηση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και κλινών που μπορούν να αναπτύσσουν αναπνευστική λειτουργία, ώστε μέχρι σήμερα οποιοδήποτε περιστατικό χρήζει υποστήριξης να μπορεί να ικανοποιηθεί»!

Την πραγματική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη την περιέγραψε προ ημερών η παθολόγος-εντατικολόγος Χριστίνα Κυδώνα, υπεύθυνη στη μονάδα covid-19 του «Ιπποκράτειου».

Την κατάρρευση του ΕΣΥ σε όλη τη χώρα και την άρνηση της κυβέρνησης να το στηρίξει ακόμα και τώρα με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τα κυβερνητικά ψέματα για τις ΜΕΘ και τις προσλήψεις γιατρών, τα αποκαλύψαμε με χθεσινό δημοσίευμά μας.

Η Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα η Θεσσαλονίκη πλήρωσαν και εξακολουθούν να πληρώνουν βαρύ τίμημα σε ανθρώπινες ζωές και σε βλάβες στην υγεία. Κι όμως, ο Μητσοτάκης, μέσα στην καλή χαρά, πήρε το μικρόφωνο του ασυρμάτου και είπε στα πληρώματα του ΕΚΑΒ: «Καλημέρα σας, καλημέρα από την ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη»! Αυτό είδε ο Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη: τη λιακάδα. Οχι το θρήνο για τις χαμένες ζωές, την ταλαιπωρία και την αγωνία αυτών που δίνουν μάχη για τη ζωή τους όχι μόνο στις ΜΕΘ, αλλά σε κοινούς θαλάμους (επειδή δεν υπάρχει κρεβάτι ΜΕΘ ούτε για δείγμα), την αγωνία των γιατρών για τους ασθενείς τους, των συγγενών και φίλων για τους ανθρώπους τους.

Αλλά και στα πληρώματα του ΕΚΑΒ με τι μούτρα απευθύνθηκε, όταν όλοι οι επικουρικοί διασώστες, που προσλήφθηκαν για να πέσουν στα βαθιά της covid-19, παραμένουν συνεχώς απλήρωτοι επί τρεις μήνες (δυο μήνες μισθοί και τρεις μήνες εξαιρέσιμα); Οπως μας έλεγε διασώστης σε επαρχιακή πόλη, «υπάρχουν συνάδελφοι που δεν έχουν λεφτά για να έρθουν από το χωριό τους στην υπηρεσία»!

«Να ξέρετε ότι απολαμβάνετε της αγάπης, της εμπιστοσύνης της ελληνικής κοινωνίας. Και να γνωρίζετε -όπως πιστεύω το έχουμε αποδείξει- ότι η κυβέρνηση στέκεται δίπλα στο ΕΚΑΒ», έλεγε ο Μητσοτάκης από τον ασύρματο, ξεσηκώνοντας αγανάκτηση όχι μόνο στους επικουρικούς, αλλά και στους μόνιμους του ΕΚΑΒ, που βλέπουν καθημερινά τα ζόρια των συναδέλφων τους.

Εν μέσω πανδημίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφήνει απλήρωτους υγειονομικούς, οι οποίοι προσλήφθηκαν για να κλείσουν κάποιες από τις «τρύπες» που υπάρχουν στο σύστημα.

Με θράσος χιλίων χιμπατζήδων, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Ν. Παπαευσταθίου, μετά τη φιέστα Μητσοτάκη, έλεγε στο ραδιόφωνο Alpha 98,9 για τους επικουρικούς, ότι «δεν είναι θέμα να είναι απλήρωτοι, είναι θέμα ότι καθυστερεί η πληρωμή τους για δύο μήνες. Δηλαδή κάθε φορά οι άνθρωποι αυτοί πληρώνονται με καθυστέρηση δύο μηνών». Δεν τρέχει τίποτα, όμως, γιατί «είναι τεχνικής φύσεως το πρόβλημα»! Τα χρήματα είναι από το ΕΣΠΑ, έλεγε, και πρέπει να συγκεντρωθούν απ’ όλες τις περιφέρειες και μετά να γίνει η πληρωμή! Τόσο απλά, λες και μετράει στραγάλια και δεν αναφέρεται σε ανθρώπους που ζουν από το μισθό τους.

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζεται σήμερα ουσιαστικά ως μία μεγάλη υγειονομική περιφέρεια», έλεγε προηγουμένως ο Μητσοτάκης στα πληρώματα του ΕΚΑΒ από τον ασύρματο. Οταν, όμως, πρόκειται για το μισθό των επικουρικών του ΕΚΑΒ, η Ελλάδα κόβεται σε πολλές περιφέρειες, προκύπτει «τεχνικό πρόβλημα» και τα δεδουλευμένα τους κάνουν τρεις μήνες για να φτάσουν! Πέρασε περισσότερος από μισός χρόνος από τότε που τους προσέλαβαν, αλλά το… «τεχνικό πρόβλημα» ακόμα δεν το έλυσαν, ώστε οι σκληρά εργαζόμενοι διασώστες να πληρώνονται στην ώρα τους όπως κάθε εργαζόμενος.

Δεν είναι, όμως, μόνον οι εργαζόμενοι στην Υγεία. Ο Παπαευσταθίου, αν και δεν είναι καθ’ ύλην αρμόδιος, βγήκε να υπερασπιστεί την εγκληματική κυβερνητική πολιτική σε όλες της τις εκφράσεις. Αφού αναφέρθηκε στις αεροδιακομιδές-φιέστα, θεώρησε καθήκον του να πει ότι «έχει γίνει ένας τιτάνιος αγώνας εδώ στη Βόρεια Ελλάδα να ανοίξουν όσο το δυνατόν περισσότερες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Να εκμεταλλευτούμε ακόμα και την τελευταία δυνατότητα που έχει το σύστημα και επίσης να εξοπλίσουμε τα νοσοκομεία με αναπνευστήρες έτσι ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε τις πραγματικά αυξημένες απαιτήσεις που υπάρχουν σε ότι αφορά στη νοσηλεία ασθενών με covid19 σε βαριά κατάσταση»!

Μιλάει για τις ψευδο-ΜΕΘ που ανακοινώνουν καθημερινά ότι «προσθέτουν στο σύστημα». Για άρπα-κόλλα κατασκευές, χωρίς προδιαγραφές ΜΕΘ και κυρίως χωρίς το απαραίτητο εξειδικευμένο στην εντατική θεραπεία ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Και για αναπνευστήρες που χρησιμοποιούνται σε ασθενείς με covid-19 σε κοινές κλίνες, που τελείωσαν κι αυτοί (τέτοια πρόβλεψη είχαν κάνει!) και κάνουν τώρα –κατόπιν εορτής– διαγωνισμό για προμήθεια!

Δε θα κουραστούμε να καταγγέλλουμε το διπλό έγκλημα: πρώτα άνοιξαν διάπλατα τα σύνορα της χώρας στον τουρισμό, μετατρέποντάς την σε ξέφραγο αμπέλι όπου… έκανε πάρτι ο κοροναϊός, μετά άφησαν το δεύτερο κύμα της πανδημίας να φουντώσει ανεξέλεγκτα, ενώ δεν είχαν φροντίσει ούτε για μια στοιχειώδη ενίσχυση του ΕΣΥ, μπας και γλίτωναν κάποια από τα θύματα της εγκληματικής πολιτικής τους.

Το ζήτημα δεν είναι «να τους τιμωρήσει ο ελληνικός λαός» στις επόμενες κάλπες, όποτε στηθούν. Το ζήτημα είναι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας τώρα, δίνοντας αγώνα για την προστασία της ζωής και της υγείας των ευάλωτων ανθρώπων μας, των ηλικιωμένων, των ασθενών, των ανοσοκατασταλμένων.

Κοινοποίηση: