Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Υπόθεση Marfin: Μια σκευωρία, δύο προφυλακισθέντες ήδη
  • Στα «σκληρά» έπεσαν οι σιωνιστές
  • Ο Πιερρακάκης φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό
  • Μπακαεΐ: Το Ιράν ενήργησε με καλή πίστη, αλλά οι ΗΠΑ οδήγησαν το Μνημόνιο της Ισλαμαμπάντ σε κρίση
  • Σταυροβελονιά με 48 λέξεις
  • Σαν σήμερα 14 Ιούλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Πουλάνε μεταλλαγμένα για βιολογικά!
Υγεία

Νέο σκάνδαλο τύπου «βαλβολινούχο ηλιέλαιο»

Πουλάνε μεταλλαγμένα για βιολογικά!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr31 Οκτ 2009, 00:00

Κανονικά, θα έπρεπε να ξεσηκωθεί το σύμπαν. Ομως, είδαμε να τηρείται αιδήμων σιγή. Πού είναι όλες εκείνες οι οργανώσεις που ασχολούνται με την ποιότητα ζωής και διαφημίζουν τη βιολογική γεωργία; Πού είναι όλες εκείνες οι ΜΚΟ που παριστάνουν τους κέρβερους του περιβάλλοντος και της υγείας μας; Πού είναι οι περιβόητες καταναλωτικές οργανώσεις; Πού είναι οι «πράσινοι» υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου; Η Μπατζελή πρώτα-πρώτα, ως καθ’ ύλην αρμόδια για τον έλεγχο των τροφίμων. Μούγκα στη στρούγκα.

Η εφημερίδα μας αισθάνεται δικαιωμένη. Γιατί εδώ και χρόνια αγωνίζεται για την αποκάλυψη διάφορων πτυχών του διαρκούς διατροφικού σκανδάλου και αισθάνεται απέραντη μοναξιά. Γιατί εδώ και χρόνια φωνάζει πως η λεγόμενη βιολογική γεωργία είναι μια μεγαλοπρεπέστατη απάτη, διότι στον καπιταλισμό κυριαρχεί το κυνήγι του μέγιστου κέρδους και αρκετές φορές αντιμετωπίζεται ως «απόλυτη» και «ακραία». Γιατί εδώ και χρόνια αποκαλύπτει το μπάχαλο, την ανυπαρξία των λεγόμενων ελεγκτικών μηχανισμών, αλλά η φωνή της είναι φωνή βοούσης εν τη ερήμω. Οσοι αφελείς πιστεύουν ότι απατεωνιές συμβαίνουν μόνο στην «Ελλάδα της λαμογιάς» ας ανοίξουν καλά τα μάτια τους.

Την Πέμπτη 22 Οκτώβρη, ο ΕΦΕΤ με ένα από τα συνήθη λακωνικά δελτία Τύπου που εκδίδει ανακοίνωσε ότι «μετά από ελέγχους που πραγματοποιεί σε όλη την Ελλάδα, διαπίστωσε την διακίνηση καφέ λιναρόσπορου, προέλευσης Καναδά, στον οποίο ανιχνεύτηκε η μη εγκεκριμένη γενετική τροποποίηση FP967. Πρόκειται για καφέ λιναρόσπορο, βιολογικής γεωργίας, που διακινείται στην Ελλάδα από την επιχείρηση “ΒΙΟΦΡΕΣΚΟ – Στ. Κουρουζίδης & ΣΙΑ ΟΕ”. Το συγκεκριμένο προϊόν παρασκευάζεται από τη γερμανική επιχείρηση “RAPUNZEL NATURKOST AG”».

Βιολογικό προϊόν, δηλαδή προϊόν που πουλιέται πανάκριβα, περιείχε μέσα όχι απλώς προϊόντα συμβατικής γεωργίας, αλλά μεταλλαγμένα! Χρειάζεται μήπως να γράψουμε τίποτ’ άλλο; Καλλιεργήθηκε στον Καναδά, παρασκευάστηκε βιομηχανικά στη Γερμανία και πουλιέται στους ανά τον κόσμο αφελείς, που νομίζουν ότι τρέφονται υγιεινά! Περιοριζόμαστε μόνο στα ρητορικά ερωτήματα: Λέτε να συνέβη κατά λάθος; Λέτε να είναι η μοναδική περίπτωση βιολογικής απάτης;

Ας έρθουμε, όμως, και στον ΕΦΕΤ που απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι αποτελεί έναν οργανισμό-βιτρίνα, που σκοπό έχει τη χειραγώγηση του ελληνικού λαού και τη συγκάλυψη των διαδοχικών κρουσμάτων του διατροφικού σκανδάλου.

Η ανακοίνωση της 22ης Οκτώβρη, που παραθέσαμε στην αρχή, μας έπεισε ότι κάποιο λάκκο κρύβει η φάβα. Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο ΕΦΕΤ είναι ένας αποδιοργανωμένος οργανισμός, που δεν έχει καμιά δυνατότητα να κάνει αυτοτελώς ελέγχους και μάλιστα «σε όλη την Ελλάδα», όπως έγραφε. Το 90% της δραστηριότητας του ΕΦΕΤ είναι να παίρνει τα alert (σήματα μέσω του «συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης» της ΕΕ) που έρχονται από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες διαθέτουν κάπως καλύτερους ελεγκτικούς μηχανισμούς και να κινείται εκ των υστέρων για να βρει πού διακινήθηκε το συγκεκριμένο προϊόν στην Ελλάδα. Μιλάμε για γραφειοκρατική ρουτίνα. Ας μας πουν ο ΕΦΕΤ και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι αν βρήκαν αυτοί πρώτοι, με τους δειγματικούς ελέγχους που υποτίθεται ότι κάνουν, έστω ένα (αριθμός 1) προϊόν βλαπτικό για τον άνθρωπο και αν προειδοποίησαν αυτοί πρώτοι με alert τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Τα μόνο alert που φεύγουν από την Ελλάδα, φεύγουν από τον ΣΥΚΕ Πειραιά, που ελέγχει προϊόντα ζωικής προέλευσης. Σ’ αυτή την υπηρεσία γίνεται πράγματι καλή δουλειά, όπως πολλές φορές έχουμε γράψει και γι’ αυτό οι επιστήμονες που τη στελεχώνουν αποτελούν «κόκκινο πανί» για τους μεγαλοεισαγωγείς και τις πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Γεωργίας, που θεωρούν ότι «σαμποτάρουν την αγορά» (πρόσφατα είχαμε αναλυτικά ρεπορτάζ για τη με τσαμπουκά απαγόρευση των ελέγχων για λιστέρια και σαλμονέλα). Είδατε ποτέ τους μεγαλοεισαγωγείς να τα βάζουν με τον ΕΦΕΤ;

Η διατύπωση του δελτίου Τύπου του ΕΦΕΤ, λοιπόν, που δεν ανέφερε –όπως το συνηθίζει– ότι ενήργησε ελέγχους ύστερα από alert που έλαβε, μας έπεισε από την αρχή ότι κάτι κρύβουν. Τα αποκαλυπτήρια δεν άργησαν να γίνουν.

Το alert έφτασε από τη γερμανική αρχή ελέγχου τροφίμων στις 8 Σεπτέμβρη και μιλούσε για εισαγωγές και στην ελληνική αγορά καφέ λιναρόσπορου καναδικής προέλευσης, που περιείχε τη μη εγκεκριμένη γενετική τροποποίηση FΡ967. Τι έπρεπε να κάνει ο ΕΦΕΤ; Επρεπε να το ανακοινώσει αμέσως, ώστε οι καταναλωτές να μη καταναλώνουν προϊόντα που ενδεχομένως περιλάμβαναν την απαγορευμένη ουσία. Σε τι προϊόντα χρησιμοποιείται αυτός ο λιναρόσπορος; Στην παρασκευή των λεγόμενων πολύσπορων ψωμιών, μπισκότων και λοιπών προϊόντων… υγιεινής διατροφής. Οπως όλοι γνωρίζουμε, αυτά τα προϊόντα κάνουν θραύ-ση τα τελευταία χρόνια στην αγορά, χάρη στις υπαρκτές χρήσιμες ουσίες που περιέχει ο λιναρόσπορος, όπως τα ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα και κάποια ακόμη μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, που ρίχνουν την «κακή» χοληστερόλη. Καταλαβαίνοντας ότι θα έπεφτε η κατανάλωση αυτών των προϊόντων, που παράγουν μεγάλες αρτοβιομηχανίες, ο ΕΦΕΤ, με εντολή προφανώς της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Γεωργίας, έκανε την πάπια. Αφησε τον κόσμο να καταναλώνει τα βλαβερά ή ύποπτα προϊόντα και κινήθηκε παρασκηνιακά για να εκτονώσει το διαφαινόμενο σκάνδαλο. Το γεγονός ότι βρισκόμασταν σε προεκλογική περίοδο ήταν ένας επιπλέον λόγος για την κυβέρνηση Καραμανλή, που δεν ήθελε να φορτωθεί ένα νέο σκάνδαλο ηλιέλαιου.

Μετά από 38 ολόκληρες μέρες, στις 16 Οκτώβρη, ο ΕΦΕΤ έβγαλε το πρώτο δελτίο Τύπου, στο οποίο έγραφε: «Ο ΕΦΕΤ, μέσω του Συστήματος Εγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ενημερώθηκε σήμερα, 16 Οκτωβρίου 2009, για τη διακίνηση μείγματος αρτοποιίας το οποίο περιέχει καφέ λιναρόσπορο προέλευσης Καναδά, με τη γενετική τροποποίηση FP967». Ελεγαν εν ψυχρώ ψέματα, ότι εκείνη την ημέρα πήραν το alert, το οποίο είχαν πάρει πριν από 38 μέρες. Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ και πάλι δεν προειδοποιούσε τον κόσμο να μη καταναλώνει τέτοια προϊόντα. Μιλούσε μόνο για μια παρτίδα περίπου τριών τόνων μείγματος αρτοποιίας, που διακινούσε η Lidl. Στις 19 Οκτώβρη ο ΕΦΕΤ εξέδωσε νέο δελτίο Τύπου, που έδινε συμπληρωματικές πληροφορίες για τις παρτίδες που διακινούσε η Lidl. Στις 22 Οκτώβρη εξέδωσε τρίτο δελτίο, αποκαλύπτοντας ότι το μεταλλαγμένο προϊόν βρέθηκε και σε λιναρόσπορο… βιολογικής γεωργίας.

Δεν χρειάζεται πολλή σκέψη για να καταλάβει κανείς, ότι το ίδιο έχει γίνει με τους πολλούς τόνους που χρησιμοποιούν αρτοβιομηχανίες, μπισκοτοβιομηχανίες και εκατοντάδες αρτοποιία που φτιάχνουν πολύσπορο ψωμί. Το «Εθνος», που ασχολήθηκε με το θέμα, έγραψε τα εξής: «Σύμφωνα με πληροφορίες, στη χώρα μας έχουν εισαχθεί τεράστιες ποσότητες τόσο λιναρόσπορου όσο και μείγματος αρτοποιίας που περιέχει το συγκεκριμένο μεταλλαγμένο προϊόν… Ο ΕΦΕΤ από τον Σεπτέμβριο έχει ξεκινήσει ελέγχους και, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έχει εντοπίσει σε μεγάλη αρτοβιομηχανία καθώς και σε βιομηχανία παραγωγής μπισκότων αλεύρια που έχουν χρησιμοποιήσει αυτό το μείγμα… Επίσης, ανεπίσημες εκτιμήσεις στελεχών του ΕΦΕΤ θέλουν οι μεγαλύτερες ποσότητες να έχουν καταναλωθεί από τους καταναλωτές»!!!

 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Νέο σκάνδαλο τύπου «βαλβολινούχο ηλιέλαιο»

Το πιο σύντομο ανέκδοτο
Επόμενο άρθρο

Νέο σκάνδαλο τύπου «βαλβολινούχο ηλιέλαιο»

Συνεχίζεται αδιατάρακτη η δασοκτόνα πολιτική

Σχετικά Αρθρα

Το «κόστος» καθορίζει την ασφαλή παροχή υπηρεσιών Υγείας στο ΕΣΥ

Υγεία 8 Ιούλ 2026, 18:27

Αγαπηδάκη: Κατασκευές για προεκλογική… σταυροφορία

Υγεία 6 Ιούλ 2026, 05:05

«Το καλύτερο ΕΣΥ όλων των εποχών» χρωστάει στους εργαζόμενους του Αττικόν 68.000 μέρες κανονικής άδειας και 10.000 ρεπό!

Υγεία 16 Ιούν 2026, 22:23

EΣΥ: Τα ψέματα του Μητσοτάκη και η αλήθεια των αριθμών

Υγεία 11 Ιούν 2026, 12:07

Εγκληματική εγκατάλειψη των δημόσιων ψυχιατρικών δομών

Υγεία 7 Ιούν 2026, 11:15

Για τα μάτια της Σταμάτας…

Υγεία 29 Μάι 2026, 12:22
Ροή Ειδήσεων
Καταστολή

Υπόθεση Marfin: Μια σκευωρία, δύο προφυλακισθέντες ήδη

14 Ιούλ 2026, 20:13
Κόντρες

Στα «σκληρά» έπεσαν οι σιωνιστές

14 Ιούλ 2026, 19:01
Η παπάρα

Ο Πιερρακάκης φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό

14 Ιούλ 2026, 14:09
Διεθνή

Μπακαεΐ: Το Ιράν ενήργησε με καλή πίστη, αλλά οι ΗΠΑ οδήγησαν το Μνημόνιο της Ισλαμαμπάντ σε κρίση

14 Ιούλ 2026, 11:52
Διεθνή

Σταυροβελονιά με 48 λέξεις

14 Ιούλ 2026, 09:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Ιούλη

14 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο λιβανικός στρατός «αρνείται» τον συντονισμό με το Τελ Αβίβ στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπαγόρευσαν οι ΗΠΑ

13 Ιούλ 2026, 19:11
Διεθνή

H Παλαιστινιακή Αντίσταση τιμά τον Μοχάμεντ Ντέιφ

Δυο χρόνια από το θάνατό του

13 Ιούλ 2026, 18:45
Κόντρες

Κόμμα είν’ αυτό ή οργάνωση της κόζα νόστρα;

13 Ιούλ 2026, 14:46
Διεθνή

Το Ιράν διατηρεί στο ακέραιο την αμυντική του ικανότητα και απαντά σε όλα τα αμερικάνικα πλήγματα

Οι Αμερικάνοι αδυνατούν να ελέγξουν και να ανοίξουν το Στενό του Ορμούζ

13 Ιούλ 2026, 13:40
Καταστολή

Γκεμπελίστικο παραλήρημα του υπουργού Πλεύρη ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

13 Ιούλ 2026, 12:27
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αρχή παρέχει ιατρική περίθαλψη στους δωσίλογους

13 Ιούλ 2026, 05:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούλη

13 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Διαμονές σε εποικισμούς και ημέρες με το στρατό: Πώς βρετανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις προωθούν τη μετανάστευση στο Ισραήλ

Φιλανθρωπικές οργανώσεις εγγεγραμμένες στη Βρετανία προσφέρουν την ευκαιρία για εκπαίδευση με τον ισραηλινό στρατό, διαμονή σε εποικισμούς και επισκέψεις σε κατεχόμενα εδάφη

12 Ιούλ 2026, 20:56
Διεθνή

Το Ιράν έκλεισε το Στενό του Ορμούζ και απάντησε με συντριπτικούς βομβαρδισμούς αμερικάνικων βάσεων

Γαλιμπάφ: Η εποχή των μονομερών συμφωνιών τελείωσε

12 Ιούλ 2026, 12:04
Αθλητισμός

Μια τοιχογραφία μέσα στα ερείπια: Πώς ο Χοσάμ Χασάν έγινε ο ήρωας της Γάζας στο Μουντιάλ

12 Ιούλ 2026, 09:57
Παιδεία

Μας πήρανε χαμπάρι και πλάκωσαν σωρηδόν όλα τα κολλέγια για να πανεπιστημιοποιηθούν

12 Ιούλ 2026, 09:27
Καταστολή

Μπόνους απέλασης: 250 ευρώ σε δικηγόρους άμα πείθουν τον αιτούντα άσυλο να δεχτεί την απέλαση

Με ΚΥΑ ντροπής, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να μετατρέψει τους δικηγόρους σε ρουφιάνους

12 Ιούλ 2026, 09:19
Παιδεία

Πολυτεχνείο Κρήτης: Απαράδεκτες συνδικαλιστικές διώξεις σε φοιτητές της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ)

12 Ιούλ 2026, 08:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Ιούλη

12 Ιούλ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Ιούλη

Γαλλία : Ημέρα της Βαστίλης (εθνική γιορτή).

Ιράκ: Ημέρα δημοκρατίας (1958).

Κιριμπάτι: Ημέρα ανεξαρτησίας.

1921: Καταδικάζονται σε θάνατο οι Σάκο και Βανζέτι.

1969: Εκρηξη βόμβας στα χέρια του καθηγητή Σάκη Καράγιωργα τραυματίζει τον ίδιο και οδηγεί στην εξάρθρωση της ΔΑ.

1971: Βόμβα (ΛΕΑ) στην αίθουσα διαλέξεων της ελληνοαμερικανικής ένωσης.

1972: Μάχες IRA – στρατού στο Μπέλφαστ, εννιά νεκροί.

1977: Βόμβα στην «American Express» στην οδό Ευριπίδου και αποτυχημένη απόπειρα στην ίδια τράπεζα στον Πειραιά, εμπρησμός αυτοκινήτου Βορειοαμερικάνου), βόμβα σε «Πι Εξ» που δεν εξερράγη (ΕΛΑ).

1992: Ρουκέτα κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Παλαιοκρασσά, νεκρός ο 22χρονος φοιτητής Θάνος Αξαρλιάν (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Ποιος είναι λοιπόν ο επόμενος στόχος; Δεν είναι ένας αριθμός σε έναν πίνακα. Είναι ο στόχος που θα τον βρείτε στο τραπέζι κάθε ελληνικής οικογένειας. Πιο πολλές δουλειές. Πιο καλές δουλειές. Υψηλότεροι μισθοί, ευημερία που να τη νιώθει ο πολίτης. Το όχημα είναι η ταχύτερη ανάπτυξη και η παραγωγικότητα. Και το στοίχημα άλλαξε τάξη μεγέθους: για δεκαπέντε περίπου χρόνια παλεύαμε να σταθούμε όρθιοι, τώρα παλεύουμε για το πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε. […] Κυρίες και κύριοι, πριν από δεκαπέντε χρόνια, το ερώτημα ήταν αν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα επιβιώσει. Πριν από δέκα, αν θα σταθεροποιηθεί. Πριν από πέντε, αν θα ανακάμψει. Ολα αυτά τα ερωτήματα απαντήθηκαν, θετικά. Το σημερινό ερώτημα είναι διαφορετικής τάξης: Πόσο μεγάλοι μπορείτε να γίνετε και πόσο μεγάλη Ελλάδα μπορείτε να χτίσετε γύρω σας. Η δική μου απάντηση, και η πρόσκλησή μου προς εσάς, είναι μία: ο ρόλος που αξίζει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν είναι του ωφελημένου της ανάκαμψης. Είναι του αρχιτέκτονα της επόμενης φάσης. Μιας οικονομίας με περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Μιας κοινωνίας που δεν αφήνει κανέναν εκτός. Μιας δυνατής Ελλάδας σε μια δυνατή Ευρώπη. Αυτό είναι το επόμενο κατόρθωμα, που μας αναλογεί από κοινού. Και είμαι βέβαιος ότι, όπως πετύχαμε τα προηγούμενα, θα πετύχουμε και αυτό μαζί.
Κυριάκος Πιερρακάκης
(Το ορφανό του σημητισμού, που προσέτρεξε στην αυλή του Μητσοτάκη και κάνει καριέρα με τον αδίστακτο τρόπο του νεοφιλελεύθερου τεχνοκράτη, εκφώνησε ομιλία στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών. Η κατακλείδα της ομιλίας του ήταν τα παραπάνω παρατιθέμενα. Δεν είναι η πρώτη φορά που αστοί πολιτικοί, πρωθυπουργοί και υπουργοί Οικονομικών, γλείφουν τους τραπεζίτες. Μόνο τα λόγια που χρησιμοποιεί ο καθένας τους αλλάζουν, η ουσία παραμένει η ίδια. Ο λογογράφος του Πιερρακάκη είναι προφανές ότι έχει σημιτικές ρίζες. Γι’ αυτό και δε διστάζει, με έναν τρόπο πραγματικά εμετικό, όχι απλά να αναγορεύσει τις τράπεζες σε «ραχοκοκαλιά της οικονομίας» και σε «ατμομηχανή της ανάπτυξης», όπως λένε όλοι, αλλά να τους προσδώσει και… κοινωνικό ρόλο! Οι τράπεζες θα ανοίξουν «δουλειές», θα οδηγήσουν στην αύξηση των μισθών, θα αυξήσουν καθοριστικά την ευημερία για όλους! Ακόμα και όσοι δεν γνωρίζουν τις βασικές αρχές πολιτικής οικονομίας, το ρόλο των τραπεζών στον καπιταλισμό, την πραγματοποίηση της υπεραξίας κτλ, έχουν την εμπειρία των τελευταίων δεκαπέντε ετών. Τη διάσωση των τραπεζών και το φόρτωμα των βαρών στις πλάτες εργαζόμενων και συνταξιούχων. Τα κόκκινα δάνεια που ξεπουλήθηκαν στα vulture funds, τους γύπες του χρηματιστικού κεφάλαιου. Την επιδημία των πλειστηριασμών που ακόμα συνεχίζεται. Με απλά λόγια: έκοψαν μισθούς-συντάξεις για να διασώσουν τις τράπεζες – οι άνθρωποι φτώχυναν βίαια και δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους – τα δάνεια πουλήθηκαν στους γύπες οι οποίοι άρχισαν εκβιασμούς και πλειστηριασμούς. Συμπέρασμα: ο Πιερρακάκης, αυτός ο αδίστακτος αριβίστας φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Νέο σκάνδαλο τύπου «βαλβολινούχο ηλιέλαιο»

    17Ν
    • Νέο σκάνδαλο τύπου «βαλβολινούχο ηλιέλαιο»

      Εφετείο 17Ν
  • Νέο σκάνδαλο τύπου «βαλβολινούχο ηλιέλαιο»

    ΕΛΑ
    • Νέο σκάνδαλο τύπου «βαλβολινούχο ηλιέλαιο»

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Νέο σκάνδαλο τύπου «βαλβολινούχο ηλιέλαιο»

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Νέο σκάνδαλο τύπου «βαλβολινούχο ηλιέλαιο»

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Νέο σκάνδαλο τύπου «βαλβολινούχο ηλιέλαιο»

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Νέο σκάνδαλο τύπου «βαλβολινούχο ηλιέλαιο»

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Νέο σκάνδαλο τύπου «βαλβολινούχο ηλιέλαιο»

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Νέο σκάνδαλο τύπου «βαλβολινούχο ηλιέλαιο»

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Νέο σκάνδαλο τύπου «βαλβολινούχο ηλιέλαιο»

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Νέο σκάνδαλο τύπου «βαλβολινούχο ηλιέλαιο»

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Νέο σκάνδαλο τύπου «βαλβολινούχο ηλιέλαιο»

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Νέο σκάνδαλο τύπου «βαλβολινούχο ηλιέλαιο»

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Νέο σκάνδαλο τύπου «βαλβολινούχο ηλιέλαιο»

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Νέο σκάνδαλο τύπου «βαλβολινούχο ηλιέλαιο»

      Νέο σκάνδαλο τύπου «βαλβολινούχο ηλιέλαιο»

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Νέο σκάνδαλο τύπου «βαλβολινούχο ηλιέλαιο»

      Νέο σκάνδαλο τύπου «βαλβολινούχο ηλιέλαιο»

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Νέο σκάνδαλο τύπου «βαλβολινούχο ηλιέλαιο»

      Νέο σκάνδαλο τύπου «βαλβολινούχο ηλιέλαιο»

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Νέο σκάνδαλο τύπου «βαλβολινούχο ηλιέλαιο»

      Νέο σκάνδαλο τύπου «βαλβολινούχο ηλιέλαιο»

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Νέο σκάνδαλο τύπου «βαλβολινούχο ηλιέλαιο»

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Νέο σκάνδαλο τύπου «βαλβολινούχο ηλιέλαιο»

    Νέο σκάνδαλο τύπου «βαλβολινούχο ηλιέλαιο»

    Ποιοι είμαστε
  • Νέο σκάνδαλο τύπου «βαλβολινούχο ηλιέλαιο»

    Νέο σκάνδαλο τύπου «βαλβολινούχο ηλιέλαιο»

    Επικοινωνία
  • Νέο σκάνδαλο τύπου «βαλβολινούχο ηλιέλαιο»

    Νέο σκάνδαλο τύπου «βαλβολινούχο ηλιέλαιο»

    Όροι χρήσης
  • Νέο σκάνδαλο τύπου «βαλβολινούχο ηλιέλαιο»

    Νέο σκάνδαλο τύπου «βαλβολινούχο ηλιέλαιο»

    Ποιοι είμαστε
  • Νέο σκάνδαλο τύπου «βαλβολινούχο ηλιέλαιο»

    Νέο σκάνδαλο τύπου «βαλβολινούχο ηλιέλαιο»

    Επικοινωνία
  • Νέο σκάνδαλο τύπου «βαλβολινούχο ηλιέλαιο»

    Νέο σκάνδαλο τύπου «βαλβολινούχο ηλιέλαιο»

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo