Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 15 Ιούλη
  • Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας πήρε πίσω το φόρο 20% που υποτίθεται ότι θα έβαζε στα πλοία για να περάσουν από το Ορμούζ
  • Υπόθεση Marfin: Μια σκευωρία, δύο προφυλακισθέντες ήδη
  • Στα «σκληρά» έπεσαν οι σιωνιστές
  • Ο Πιερρακάκης φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό
  • Μπακαεΐ: Το Ιράν ενήργησε με καλή πίστη, αλλά οι ΗΠΑ οδήγησαν το Μνημόνιο της Ισλαμαμπάντ σε κρίση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Πανδημία: Πραγματικά δεδομένα και κάλπικη προπαγάνδα
Υγεία

Πανδημία: Πραγματικά δεδομένα και κάλπικη προπαγάνδα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Αυγ 2021, 08:40

Από τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε από τον ΕΟΔΥ για τα συνολικά κρούσματα, τα ημερήσια κρούσματα, τους διασωληνωμένους στις ΜΕΘ, τις νέες καθημερινές διασωληνώσεις και τους νεκρούς ανά ηλικιακή κατηγορία επιβεβαιώνεται απόλυτα πως είναι παραμύθι ο κυβερνητικός ισχυρισμός, ότι το τέταρτο κύμα της πανδημίας προέκυψε από το νέο στέλεχος Δ που είναι δήθεν περισσότερο μεταδοτικό και από τα κορονοπάρτι της νεολαίας και τα εκδρομικά ταξίδια της στα ελληνικά νησιά.

Με βάση τα «μαϊμουδισμένα» στοιχεία του ΕΟΔΥ φτιάξαμε τους πέντε πίνακες που δημοσιεύουμε.

Ο ΕΟΔΥ εμφανίζει ότι από τις 29 Ιούνη, που αρχίζει το τέταρτο κύμα της πανδημίας, η ηλικιακή κατηγορία 18-39 έχει πολύ περισσότερα κρούσματα από την ηλικιακή κατηγορία 40-64 και με βάση αυτό το στοιχείο οι κυβερνητικοί αναφωνούν ότι το τέταρτο κύμα προέκυψε από τα κορονοπάρτι και τις εκδρομές της νεολαίας στα νησιά.

Από τους πίνακες, όμως, επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι αυτός ο κυβερνητικός ισχυρισμός είναι ψευδής και ότι μέσω αυτού επιδιώκεται να κρυφτεί το πραγματικό γεγονός ότι γενεσιουργός αιτία του τέταρτου κύματος είναι οι βιομηχανικές και μεγάλες εμπορικές καπιταλιστικές επιχειρήσεις, που δεν έκλεισαν ποτέ καθ΄ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, και το γενικό άνοιγμα από τις 14 Μάη του 2021 στις εσωτερικές μετακινήσεις και τον εξωτερικό τουρισμό, ενώ ακόμη θέριζε το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Ο ισχυρισμός αυτός είναι ψευδής και για έναν ακόμη σοβαρό λόγο. Η συντριπτική πλειοψηφία της ηλικιακής κατηγορίας 18-39 ανήκει στις παραγωγικές ηλικίες που δουλεύουν στα καπιταλιστικά κάτεργα που αποτελούν το φυτώριο της πανδημίας.

Ξεκινάμε τον σχολιασμό με αφετηρία τα στοιχεία του Πίνακα 2, στον οποίο καταγράφονται τα κρούσματα της Τρίτης 3 και 10 Αυγούστου. Υπενθυμίζουμε ότι ο ΕΟΔΥ δεν δημοσιεύει τα ημερήσια κρούσματα ανά ηλικιακή κατηγορία, αλλά τα κρούσματα από την αρχή της πανδημίας. Βρήκαμε τα ημερήσια κρούσματα σε κάθε ηλικιακή κατηγορία, αφαιρώντας τα συνολικά κρούσματα της προηγούμενης ημέρας απ΄αυτά της ημέρας αναφοράς.

Στον Πίνακα αυτό υπάρχει και μία στήλη που καταγράφει το άθροισμα των κρουσμάτων. Διαπιστώνουμε, λοιπόν, ότι το άθροισμα των ημερήσιων κρουσμάτων είναι αρκετά μεγαλύτερο από τα συνολικά ημερήσια κρούσματα που δίνει ο ΕΟΔΥ. Στις 3 Αυγούστου το άθροισμα ήταν 3.968 κρούσματα, ενώ ο ΕΟΔΥ έδωσε 3.428 κρούσματα! Στις 10 Αυγούστου το άθροισμα ήταν 4.322 κρούσματα, ενώ ο ΕΟΔΥ έδωσε 4.181 κρούσματα! Αυτή η σημαντική διαφοροποίηση παρατηρήθηκε και Τρίτες 3, 20 και 27 Ιούλη.

Το ερώτημα παραμένει: Ποιο από τα δύο νούμερα ισχύει, όσον αφορά τα συνολικά ημερήσια κρούσματα; Απάντηση δε δίνεται. Το μόνο που επιβεβαιώνεται είναι ότι ο ΕΟΔΥ, με κυβερνητική εντολή φυσικά, «μαϊμουδίζει» τα στοιχεία για τα κρούσματα.

Η επικινδυνότητα του στελέχους Δ

Οι ενσωματωμένοι και γι’ αυτό επικίνδυνοι λοιμωξιολόγοι, προκειμένου να συγκαλύψουν τις πραγματικές αιτίες της εκδήλωσης του τετάρτου κύματος της πανδημίας, ανακάλυψαν την πολύ μεγαλύτερη μεταδοτικότητα του στελέχους Δ που μάλιστα είναι κυρίαρχο στο τέταρτο κύμα.

Το ΙΙΒΕΑΑ (Ιδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών) είναι αυτό που κάνει τις συντριπτικά μεγαλύτερες Γονιδιωματικές Αναλύσεις των κρουσμάτων της πανδημίας του κοροναϊού για να διαπιστωθεί η παρουσία των διάφορων στελεχών του ιού. Πρόεδρός του είναι ο Δ. Θάνος, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Στις 15 Ιούλη του 2021 συνεδρίασε η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ερευνας και Τεχνολογίας της Βουλής. Στη συνεδρίαση πήρε μέρος και ο Δ. Θάνος που ανέφερε στοιχεία για τη Γονιδιωματική Ανάλυση που διεξάγει το εργαστήριό του. Ανέφερε ότι το ΙΙΒΕΑΑ διεξάγει 1.500 αναλύσεις την εβδομάδα, ενώ 100 αναλύσεις γίνονται στη Θεσσαλονίκη και 5-10 σε μερικά άλλα εργαστήρια. Επομένως, στην Ελλάδα γίνονται 1.600 αναλύσεις την εβδομάδα. Ανέφερε, ακόμη, ότι από τα θετικά δείγματα που αναλύθηκαν διαπιστώθηκε ότι το 50% εμπεριέχουν το στέλεχος Δ. Παραθέτουμε απόσπασμα από την παρέμβαση του Δ. Θάνου:

«Αλλά το μεγαλύτερο μέρος είναι τυχαία δείγματα. Σε ό,τι αφορά το άλλο ερώτημα για την μετάλλαξη. Νομίζω ότι αναφέρθηκε η μετάλλαξη Δ στην Κρήτη είναι 93%. Δεν ισχύει αυτό, η μετάλλαξη Δ κατά μέσο όρο στη χώρα μας είναι 50%… Εδώ στο ΙΙΒΕΑΑ μπορεί να κάνουμε 1.500 την εβδομάδα, η Θεσσαλονίκη μπορεί να κάνει μέχρι 100, αλλά υπάρχουν εργαστήρια τα οποία μπορεί να κάνουμε πέντε-δέκα την εβδομάδα, τα οποία όμως είναι περισσότερο σε ερευνητικό επίπεδο και όχι στο επίπεδο παροχής υπηρεσιών κάτω από αυτές τις πολύ μεγάλες και τις πολύ έντονες συνθήκες πίεσης».

Ας πάρουμε ως δεδομένο, για την πρόοδο της συζήτησης, τον ισχυρισμό του Δ. Θάνου ότι τα κρούσματα με το στέλεχος Δ ήταν το 50% του συνόλου των κρουσμάτων. Τότε, τις δύο προηγούμενες εβδομάδες έγιναν 3.200 έλεγχοι θετικών δειγμάτων και στα 1.600 ανιχνεύτηκε το στέλεχος Δ.

Σύμφωνα με τον Πίνακα 1Α, που δημοσιεύσαμε ε προηγούμενο άρθρο, τα συνολικά κρούσματα ήταν 18.769 και από αυτά τα 15.392 ήταν ορφανά. Τα 1.600 κρούσματα με το στέλεχος Δ ήταν το 8,52% των συνολικών κρουσμάτων. Ετσι καταρρίπτεται ο μύθος ότι γενεσιουργός αιτία του τέταρτου κύματος ήταν το στέλεχος Δ.

Σε σχέση με τον ισχυρισμό του Δ. Θάνου ότι στα θετικά δείγματα που διεξήγαγαν Γονιδιωματική Ανάλυση βρέθηκε το 50% με το στέλεχος Δ, έχουμε να αναφέρουμε τι συνέβαινε στη Γερμανία. Αντιγράφουμε από το σχόλιό μας με τίτλο Το δίλημμα παραμένει το ίδιο:

«Ο γερμανός ιολόγος Κρίστιαν Ντρόστεν, θεωρούμενος ως μια από τις μεγαλύτερες αυθεντίες παγκόσμια, δήλωσε σε πρόσφατη έκδοση του εβδομαδιαίου podcast Corona Update του εθνικού ραδιοφωνικού δικτύου NDR, ότι η μετάλλαξη Δ μεταδίδεται γρήγορα στη Βρετανία, όμως στη Γερμανία αντιπροσωπεύει μόλις το 2% των κρουσμάτων. Από την τοποθέτησή του δεν προκύπτει κάποια κινδυνολογία συνδεόμενη ειδικά με τη Δέλτα, την οποία αντιμετωπίζει ως μια μετάλλαξη όπως όλες οι άλλες.

Μόλις 2% στη Γερμανία η Δέλτα, από 50% έως 90% στην Ελλάδα, σύμφωνα με την προπαγάνδα της κυβέρνησης και των “πετσωμένων“ ΜΜΕ! Αρκεί να σκεφτούμε τι δυνατότητες έχουν τα γερμανικά εργαστήρια, την ώρα που στην Ελλάδα έχουν γίνει ελάχιστες αλληλουχήσεις γονιδιωμάτων, τις οποίες κάνει μόνο ένα εργαστήριο (αυτό της Ακαδημίας Αθηνών), με πολύ μικρές δυνατότητες. Οπότε αντιλαμβανόμαστε ότι το 2% που δίνει για τη χώρα του ο γερμανός ιολόγος είναι ένα αντικειμενικό ποσοστό, ενώ το “πάνω από 50%“ που δίνουν οι Παπαευαγγέλου και Μαγιορκίνηδες για την Ελλάδα είναι καθαρή κατασκευή για προπαγανδιστική κατανάλωση».

Εισαγωγές και νοσηλείες στα νοσοκομεία

Ο ΕΟΔΥ αποφεύγει να αναφέρει πόσοι είναι οι νοσηλευόμενοι σε απλές κλίνες Covid, σε ΜΕΘ (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας), σε ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας), σε ΜΕΛ (Μονάδα Ειδικής Λοίμωξης) και Αρνητικής Πίεσης.

Στα Στατιστικά Στοιχεία που στέλνει το Επιτελικό Γραφείο του Διοικητή της 1ης ΥΠΕ Π. Στάθη στους γιατρούς των ΜΕΘ (επιτελικό κράτος ο Μητσοτάκης, επιτελικό γραφείο ο απόστρατος της αστυνομίας Στάθης!) αναγράφονται τα στοιχεία για τους νοσηλευόμενους με Covid στα νοσοκομεία.

Στις 8 Αυγούστου, οι νοσηλευόμενοι σε απλές κλίνες ήταν 1.303, οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ, ΜΑΦ, ΜΕΛ και Αρνητικής Πίεσης ήταν 484. Σύνολο νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία των εφτά ΥΠΕ της χώρας 1.787. Στις ΜΕΘ δεν διασωληνώνονται όλοι οι νοσηλευόμενοι που εισάγονται. Στις 8 Αυγούστου, οι νοσηλευόμενοι που εισήχθηκαν στις ΜΕΘ (διασωληνωμένοι και μη) σύμφωνα με τα Στατιστικά Στοιχεία της 1ης ΥΠΕ, ήταν 229. Ο ΕΟΔΥ αναφέρεται μόνο στους διασωληνωμένους στις ΜΕΘ και για τις 8 Αυγούστου ανακοίνωσε 204.

Στα Στατιστικά Στοιχεία τηv 1ης ΥΠΕ δε γίνεται αναφορά στις ηλικίες των νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία. Οι ενσωματωμένοι λοιμωξιολόγοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι από τις 29 Ιούνη μέχρι τις 2 Αυγούστου οι νεκροί είχαν φτάσει μέχρι τους 12 την ημέρα, για να προβάλουν τον ισχυρισμό ότι πλήττονται βασικά οι νεότεροι, μέχρι 40 χρόνων, και ότι έχει εμβολιαστεί μεγάλο ποσοστό των ηλικιακών ομάδων 40-64 και 65+. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική, όπως αποτυπώνεται στους Πίνακες 3, 4 και 5.

Οπως διαπιστώνουμε, από τις 3 Αυγούστου αυξάνονται πολύ, βασικά στις ηλικιακές κατηγορίες 40-64 και 65+, οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ οι νεκροί έχουν σταθεροποιηθεί σε πάνω από 20 την ημέρα. Κάθε μέρα, δε, αυξάνονται οι νέες διασωληνώσεις, τις οποίες κρύβει επιμελώς ο ΕΟΔΥ.

Πίνακας 3: Στο διάστημα 3 με 12 Αυγούστου δεν πέθανε κανείς από την ηλικιακή ομάδα 0-17, πέθανε ένας από την ηλικιακή ομάδα 18-39, ενώ από τις ηλικιακές ομάδες 40-64 και 65+ πέθαναν 30 και 130, αντίστοιχα. Παράλληλα, πό 14 νεκρούς στις 3 Αυγούστου, οι νεκροί παγιώθηκαν στους 20.

Πίνακας 4: Στο διάστημα 3 με 12 Αυγούστου, οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ (τους οποίους, όπως αναφέραμε, μειώνει ο ΕΟΔΥ) αυξήθηκαν κατά 49 άτομα μέσα σε δέκα μέρες, ενώ την περίοδο 29 Ιούνη με 2 Αυγούστου αυξήθηκαν κατά 70 άτομα μέσα σε 35 μέρες! Οι διασωληνωμένοι στις τέσσερις ηλικιακές ομάδες, 0-17, 18-39, 40-64 και 65+ αυξήθηκαν κατά 1, 3, 21 και 24 άτομα, αντίστοιχα.

Πίνακας 5: Φτιάξαμε τον Πίνακα αυτόν για να θυμίσουμε ότι η 20ή Ιούλη είναι η τελευταία ημέρα κατά την οποία μειώθηκαν οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ. Την περίοδο 20 Ιούλη με 12 Αυγούστου οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ αυξήθηκαν κατά 119. Διασωληνώθηκαν 275 άτομα, στη συντριπτική πλειοψηφία τους στις ηλικιακές ομάδες 40-64 και 65+. Την ίδια περίοδο οι νεκροί ανήλθαν σε 291.

Επειδή κατέρρευσε ο μύθος της κυβέρνησης και των κυβερνητικών λοιμωξιολόγων ότι το τέταρτο κύμα συνδέεται με τη νεολαία, που συμμετέχει σε κορονοπάρτι και διασκεδάζει στα νησιά, ο περιβόητος για τις κωλοτούμπες του Μαγιορκίνης αναγκάστηκε να πει στην «ενημέρωση» της 5ης Αυγούστου: «Ωστόσο τώρα είναι προφανές ότι η επιδημία από τους νέους σταδιακά επεκτάθηκε σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που δεν έχουν εμβολιασθεί ακόμα. Και αυτή είναι η κύρια πηγή των εισαγωγών στα νοσοκομεία σε ποσοστό που ξεπερνάει το 90%».

Εκτύπωση 🖨
ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ Δ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤόσες μαχαιριές στην καρδιά και ζει ακόμα!
Επόμενο άρθρο GAME OVER για τους αμερικανούς ιμπεριαλιστές και τους λακέδες τους

Σχετικά Αρθρα

Το «κόστος» καθορίζει την ασφαλή παροχή υπηρεσιών Υγείας στο ΕΣΥ

Υγεία 8 Ιούλ 2026, 18:27

Αγαπηδάκη: Κατασκευές για προεκλογική… σταυροφορία

Υγεία 6 Ιούλ 2026, 05:05

«Το καλύτερο ΕΣΥ όλων των εποχών» χρωστάει στους εργαζόμενους του Αττικόν 68.000 μέρες κανονικής άδειας και 10.000 ρεπό!

Υγεία 16 Ιούν 2026, 22:23

EΣΥ: Τα ψέματα του Μητσοτάκη και η αλήθεια των αριθμών

Υγεία 11 Ιούν 2026, 12:07

Εγκληματική εγκατάλειψη των δημόσιων ψυχιατρικών δομών

Υγεία 7 Ιούν 2026, 11:15

Για τα μάτια της Σταμάτας…

Υγεία 29 Μάι 2026, 12:22
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούλη

15 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας πήρε πίσω το φόρο 20% που υποτίθεται ότι θα έβαζε στα πλοία για να περάσουν από το Ορμούζ

14 Ιούλ 2026, 21:02
Καταστολή

Υπόθεση Marfin: Μια σκευωρία, δύο προφυλακισθέντες ήδη

14 Ιούλ 2026, 20:13
Κόντρες

Στα «σκληρά» έπεσαν οι σιωνιστές

14 Ιούλ 2026, 19:01
Η παπάρα

Ο Πιερρακάκης φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό

14 Ιούλ 2026, 14:09
Διεθνή

Μπακαεΐ: Το Ιράν ενήργησε με καλή πίστη, αλλά οι ΗΠΑ οδήγησαν το Μνημόνιο της Ισλαμαμπάντ σε κρίση

14 Ιούλ 2026, 11:52
Διεθνή

Σταυροβελονιά με 48 λέξεις

14 Ιούλ 2026, 09:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Ιούλη

14 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο λιβανικός στρατός «αρνείται» τον συντονισμό με το Τελ Αβίβ στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπαγόρευσαν οι ΗΠΑ

13 Ιούλ 2026, 19:11
Διεθνή

H Παλαιστινιακή Αντίσταση τιμά τον Μοχάμεντ Ντέιφ

Δυο χρόνια από το θάνατό του

13 Ιούλ 2026, 18:45
Κόντρες

Κόμμα είν’ αυτό ή οργάνωση της κόζα νόστρα;

13 Ιούλ 2026, 14:46
Διεθνή

Το Ιράν διατηρεί στο ακέραιο την αμυντική του ικανότητα και απαντά σε όλα τα αμερικάνικα πλήγματα

Οι Αμερικάνοι αδυνατούν να ελέγξουν και να ανοίξουν το Στενό του Ορμούζ

13 Ιούλ 2026, 13:40
Καταστολή

Γκεμπελίστικο παραλήρημα του υπουργού Πλεύρη ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

13 Ιούλ 2026, 12:27
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αρχή παρέχει ιατρική περίθαλψη στους δωσίλογους

13 Ιούλ 2026, 05:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούλη

13 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Διαμονές σε εποικισμούς και ημέρες με το στρατό: Πώς βρετανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις προωθούν τη μετανάστευση στο Ισραήλ

Φιλανθρωπικές οργανώσεις εγγεγραμμένες στη Βρετανία προσφέρουν την ευκαιρία για εκπαίδευση με τον ισραηλινό στρατό, διαμονή σε εποικισμούς και επισκέψεις σε κατεχόμενα εδάφη

12 Ιούλ 2026, 20:56
Διεθνή

Το Ιράν έκλεισε το Στενό του Ορμούζ και απάντησε με συντριπτικούς βομβαρδισμούς αμερικάνικων βάσεων

Γαλιμπάφ: Η εποχή των μονομερών συμφωνιών τελείωσε

12 Ιούλ 2026, 12:04
Αθλητισμός

Μια τοιχογραφία μέσα στα ερείπια: Πώς ο Χοσάμ Χασάν έγινε ο ήρωας της Γάζας στο Μουντιάλ

12 Ιούλ 2026, 09:57
Παιδεία

Μας πήρανε χαμπάρι και πλάκωσαν σωρηδόν όλα τα κολλέγια για να πανεπιστημιοποιηθούν

12 Ιούλ 2026, 09:27
Καταστολή

Μπόνους απέλασης: 250 ευρώ σε δικηγόρους άμα πείθουν τον αιτούντα άσυλο να δεχτεί την απέλαση

Με ΚΥΑ ντροπής, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να μετατρέψει τους δικηγόρους σε ρουφιάνους

12 Ιούλ 2026, 09:19
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούλη

1935: Συμπλοκές βασιλοφρόνων και δημοκρατικών στην Πάτρα, πολλοί τραυματίες.

1948: Απόπειρα δολοφονίας του Παλμίρο Τολιάτι (Ιταλία).

1965: «Ιουλιανά» – Ο Γεώργιος Παπανδρέου παραιτείται από πρωθυπουργός μετά από απαίτηση του βασιλιά Κωνσταντίνου.

1970: Καταδίκες δώδεκα στελεχών των ΚΚΕ, ΔΕΑ και ΠΑΜ.

1974: Η χούντα του Ιωαννίδη οργανώνει πραξικόπημα στη Λευκωσία που οδηγεί στην ανατροπή του Μακάριου.

1984 : Τρεις βόμβες σε ένα διήμερο στο υπουργείο Βιομηχανίας της Γαλλίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Ποιος είναι λοιπόν ο επόμενος στόχος; Δεν είναι ένας αριθμός σε έναν πίνακα. Είναι ο στόχος που θα τον βρείτε στο τραπέζι κάθε ελληνικής οικογένειας. Πιο πολλές δουλειές. Πιο καλές δουλειές. Υψηλότεροι μισθοί, ευημερία που να τη νιώθει ο πολίτης. Το όχημα είναι η ταχύτερη ανάπτυξη και η παραγωγικότητα. Και το στοίχημα άλλαξε τάξη μεγέθους: για δεκαπέντε περίπου χρόνια παλεύαμε να σταθούμε όρθιοι, τώρα παλεύουμε για το πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε. […] Κυρίες και κύριοι, πριν από δεκαπέντε χρόνια, το ερώτημα ήταν αν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα επιβιώσει. Πριν από δέκα, αν θα σταθεροποιηθεί. Πριν από πέντε, αν θα ανακάμψει. Ολα αυτά τα ερωτήματα απαντήθηκαν, θετικά. Το σημερινό ερώτημα είναι διαφορετικής τάξης: Πόσο μεγάλοι μπορείτε να γίνετε και πόσο μεγάλη Ελλάδα μπορείτε να χτίσετε γύρω σας. Η δική μου απάντηση, και η πρόσκλησή μου προς εσάς, είναι μία: ο ρόλος που αξίζει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν είναι του ωφελημένου της ανάκαμψης. Είναι του αρχιτέκτονα της επόμενης φάσης. Μιας οικονομίας με περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Μιας κοινωνίας που δεν αφήνει κανέναν εκτός. Μιας δυνατής Ελλάδας σε μια δυνατή Ευρώπη. Αυτό είναι το επόμενο κατόρθωμα, που μας αναλογεί από κοινού. Και είμαι βέβαιος ότι, όπως πετύχαμε τα προηγούμενα, θα πετύχουμε και αυτό μαζί.
Κυριάκος Πιερρακάκης
(Το ορφανό του σημητισμού, που προσέτρεξε στην αυλή του Μητσοτάκη και κάνει καριέρα με τον αδίστακτο τρόπο του νεοφιλελεύθερου τεχνοκράτη, εκφώνησε ομιλία στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών. Η κατακλείδα της ομιλίας του ήταν τα παραπάνω παρατιθέμενα. Δεν είναι η πρώτη φορά που αστοί πολιτικοί, πρωθυπουργοί και υπουργοί Οικονομικών, γλείφουν τους τραπεζίτες. Μόνο τα λόγια που χρησιμοποιεί ο καθένας τους αλλάζουν, η ουσία παραμένει η ίδια. Ο λογογράφος του Πιερρακάκη είναι προφανές ότι έχει σημιτικές ρίζες. Γι’ αυτό και δε διστάζει, με έναν τρόπο πραγματικά εμετικό, όχι απλά να αναγορεύσει τις τράπεζες σε «ραχοκοκαλιά της οικονομίας» και σε «ατμομηχανή της ανάπτυξης», όπως λένε όλοι, αλλά να τους προσδώσει και… κοινωνικό ρόλο! Οι τράπεζες θα ανοίξουν «δουλειές», θα οδηγήσουν στην αύξηση των μισθών, θα αυξήσουν καθοριστικά την ευημερία για όλους! Ακόμα και όσοι δεν γνωρίζουν τις βασικές αρχές πολιτικής οικονομίας, το ρόλο των τραπεζών στον καπιταλισμό, την πραγματοποίηση της υπεραξίας κτλ, έχουν την εμπειρία των τελευταίων δεκαπέντε ετών. Τη διάσωση των τραπεζών και το φόρτωμα των βαρών στις πλάτες εργαζόμενων και συνταξιούχων. Τα κόκκινα δάνεια που ξεπουλήθηκαν στα vulture funds, τους γύπες του χρηματιστικού κεφάλαιου. Την επιδημία των πλειστηριασμών που ακόμα συνεχίζεται. Με απλά λόγια: έκοψαν μισθούς-συντάξεις για να διασώσουν τις τράπεζες – οι άνθρωποι φτώχυναν βίαια και δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους – τα δάνεια πουλήθηκαν στους γύπες οι οποίοι άρχισαν εκβιασμούς και πλειστηριασμούς. Συμπέρασμα: ο Πιερρακάκης, αυτός ο αδίστακτος αριβίστας φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo