Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 5 Ιούλη
  • Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους
  • Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  • Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»
  • «Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Κυβέρνηση γιουσουφάκι των εμπόρων της υγείας
Υγεία

Κυβέρνηση γιουσουφάκι των εμπόρων της υγείας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr4 Απρ 2020, 00:00

Θυμόσαστε το «τραλαλά» που είχε πάθει η Τρέμη, όταν ο Νικήτας Κακλαμάνης είπε στην εκπομπή της ότι τα νεοφιλελεύθερα παπαγαλάκια που έβριζαν το ΕΣΥ πρέπει να το βουλώσουν; Ο Κακλαμάνης, που υπήρξε πανεπιστημιακός γιατρός και ανήκει στη λεγόμενη «λαϊκή (ακρο)δεξιά», από τη μια έχει προηγούμενα με την Τρέμη (από την εποχή του Mega, όταν τον «βυσμάτωνε» στις δημοτικές εκλογές του 2015, που κατέβαινε ως «αντάρτης» της ΝΔ στην Αθήνα), και από την άλλη κατάλαβε ότι τώρα πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια για να παρουσιαστούν οι απόψεις υπέρ της ιδιωτικοποίησης της Υγείας σαν προσωπικές απόψεις κάποιων «ιδεοληπτικών νεοφιλελεύθερων» και όχι ως επίσημες απόψεις της ΝΔ, η οποία διέπεται από τις αρχές του «κοινωνικού φιλελευθερισμού».
 
Ομως, οι νεοφιλελεύθερες απόψεις για την ιδιωτικοποίηση της Υγείας δεν είναι προσωπικές απόψεις του γνωστού τηλε-Μπάμπη ή της Ξαφά. Είναι επίσημες απόψεις της κυβέρνησης και έχουν διατυπωθεί και πρόσφατα –εν μέσω εξάπλωσης της επιδημίας του κοροναϊού, λίγο προτού αυτή ανακηρυχθεί απί τον ΠΟΥ σε πανδημία- από κυβερνητικά χείλη, με τον πιο επίσημο τρόπο.
 
Το θέμα το είχαμε κρατήσει για να το σχολιάσουμε κάποια στιγμή στην «Κόντρα». Δε βρέθηκε χώρος και παρέμεινε στο αρχείο μας, για ν’ αποκτήσει ξαφνικά ξεχωριστή επικαιρότητα.
 
Γράφαμε προχθές για τους μποναμάδες της κυβέρνησης προς τους εμπόρους της υγείας και το πέταγμα στο καλάθι των αχρήστων των αιτημάτων των υγειονομικών για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Aυτή η πολιτική δεν είναι τυχαία. Είναι απότοκη της γενικότερης πολιτικής της κυβέρνησης, της πολιτικής του «λιγότερο κράτος» (όταν αφορά τις κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους και όχι όταν αφορά τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του), της εκχώρησης στους ιδιώτες καπιταλιστές κρίσιμων κοινωνικών υπηρεσιών, οι οποίες ξανοίγουν δρόμους μέγιστης κερδοφορίας.
 
Στις 25 του Φλεβάρη, έγινε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η ετήσια γενική συνέλευση  της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας. Ο Μηταράκης, που αγαπούσε να τάζει στις ασφαλιστικές εταιρίες ότι η κυβέρνηση θα τους εκχωρήσει την «πίτα» της επικουρικής ασφάλισης, είχε μετακινηθεί στο επανασυσταθέν υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, γι’ αυτό φέτος στάλθηκε ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης ο εξίσου νεοφιλελεύθερος και περισσότερο ακροδεξιός Αδωνις Γεωργιάδης.
 
Το πρώτο που έκανε ο υπουργός Μπουμπούκος ήταν να θυμίζει στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιριών ότι «ήταν το 2013 όταν σας συνάντησα για πρώτη φορά ως υπουργός Υγείας και συζητάγαμε τότε ορισμένα από αυτά που λέγατε σήμερα, για το πώς θα μπορούσαμε δηλαδή να εμπλέξουμε τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες περισσότερο στον κλάδο υγείας και πώς θα αξιοποιούσαμε την ιδιωτική ασφάλιση περισσότερο για να κάνουμε την ζωή των Ελλήνων καλύτερη». Οπως είπε, «δυστυχώς, εκείνη η εποχή ήταν ταραχώδης. Τότε οι μεταρρυθμίσεις εθεωρούντο περίπου “επιβολή του 4ου Ράιχ“. Κατά συνέπεια κάθε ιδέα του να κάνεις κάτι καλό στην Ελλάδα ήταν περίπου σαμποταρισμένο από την αφετηρία του. Και έτσι αυτά τότε δεν μπορούσαν να προχωρήσουν».
 
Πέρασε, όμως, εκείνη η… μαύρη εποχή: «Ευτυχώς μετά την τετραετία της κυβερνήσεως Τσίπρα, αυτά τελείωσαν. Αν κάτι καλό έδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα, κατά τη γνώμη μου είναι το μοναδικό καλό, εξευτελίζοντας πλήρως όλες τις ιδέες της Αριστεράς, έδωσε ανοιχτά τα χέρια στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να κάνουμε επιτέλους πράξη αυτά που όλη μας τη ζωή ονειρευόμασταν να κάνουμε, αλλά η αντίδραση που υπήρχε στην κοινωνία δεν επέτρεπε να γίνουν». Προσέξτε την αλαζονεία και το καουμποϊλίκι του νεοφιλελεύθερου: η κοινωνία δεν μας άφηνε να κάνουμε αυτά που θέλαμε, αλλά τώρα που είμαστε αυτοδύναμοι θα του μπιμπίσουμε τη μάνα, δεν καταλαβαίνουμε Χριστό.
 
Ποια είναι αυτά που η αντίδραση του ελληνικού λαού δεν τους επέτρεπε να κάνουν, αλλά θα τα κάνουν τώρα; Ο υπουργός Μπουμπούκος το εξήγησε:
 
«Και ήδη, μιας και αναφέρθηκα στην υγεία, όπως έχει ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τους επόμενους μήνες, θα δείτε να υλοποιούνται από το υπουργείο Υγείας και από το υπουργείο Ανάπτυξης ένας μεγάλος αριθμός ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) και όσον αφορά την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και όσον αφορά τους διαγωνισμούς για μικροβιολογικές και άλλες εξετάσεις μέσα στα νοσοκομεία, ακόμα και για την περίπτωση του management κάποιων δημοσίων νοσοκομείων. 
 
Πρέπει να δοθεί επιτέλους το σήμα στην ελληνική κοινωνία ότι αυτή η κυβέρνηση τον ιδιωτικό τομέα δεν τον βλέπει ως αντίπαλο αλλά τον βλέπει ως συνέταιρο. Δεν τον βλέπει ως ένα πρόβλημα αλλά το βλέπει ως μία λύση. Αυτό είναι το μήνυμα που αυτή η κυβέρνηση πιστεύει και αυτό είναι που θα κάνουμε πράξη τους αμέσως επόμενους μήνες εντός του 2020 σε κάθε περίπτωση». 
 
Ηταν, λοιπόν, έτοιμοι να προχωρήσουν σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Οχι μόνο να εκχωρήσουν στους ιδιώτες την ΠΦΥ, όχι μόνο να μπάσουν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα μέσα στα νοσοκομεία, αλλά να δώσουν ακόμα και το μάνατζμεντ δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιώτες καπιταλιστές. Γι’ αυτό ο Κικίλιας είχε αρχίσει να μετατρέπει κρατικά νοσοκομεία σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (αλλιώς δε θα μπορούσε να εκχωρηθεί το μάνατζμεντ σε ιδιώτες).
 
Επαναλαμβάνουμε ότι αυτά λέγονταν στις 25 Φλεβάρη, δεκαπέντε μέρες προτούν ο ΠΟΥ αναγκαστεί να κηρύξει πανδημία της CoviD-19. Η πανδημία τους χάλασε τα σχέδια. Για την ακρίβεια, τους ανάγκασε να αναβάλουν τα σχέδιά τους. Δεν τα εγκατέλειψαν, όμως. Περιμένου να ησυχάσει η κατάσταση για να επανέλθουν δριμύτεροι. Και τότε θ’ ακούσουμε πολλά ενάντια σ’ αυτούς που σήμερα χειροκροτούν: «συντεχνίες», «ιδεοληπτικοί», «τεμπέληδες», «αναποτελεσματικοί» και τα παρόμοια. Κάθε επιχείρηση ιδιωτικοποίησης συνοδεύεται υποχρεωτικά από μια εκστρατεία συκοφάντησης αυτών που αναγκαστικά θ’ αντιδράσουν πρώτοι: των εργαζόμενων στον προς ιδιωτικοποίηση τομέα.
 
Υπό το φως των όσων παραθέσαμε παραπάνω εύκολα γίνεται αντιληπτό γιατί η κυβέρνηση δεν προχωρά στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας. Μόλις προχθές, ο ίδιος ο Μητσοτάκης ευχαρίστησε δημόσια τον Αποστολόπουλο του «Ιατρικού Αθηνών» (την είδηση φρόντισε να πει ο Χαρδαλιάς, στην καθημερινή ενημέρωση που κάνει μαζί με τον Τσιόδρα, για να την ακούσει όλος ο κόσμος), επειδή διέθεσε στο υπουργείο Υγείας το μικρό «μαγαζί» του ομίλου του στο Περιστέρι. Οι καπιταλιστές δεν είναι ηλίθιοι. Ξέρουν να υπερασπίζονται τα στρατηγικά τους συμφέροντα. Αυτή τη στιγμή η κοινωνία βρίσκεται απέναντί τους. Αυτή τη στιγμή ακόμα και οι «αγρίως νεοφιλελεύθεροι» είναι αναγκασμένοι να χειροκροτούν γιατρούς και νοσηλευτές του δημόσιου συστήματος Υγείας (βρίζοντας από μέσα τους). Αυτή τη στιγμή το αίτημα της επίταξης ακούγεται πολύ έντονο. Το έχουν υιοθετήσει και αντιπολιτευόμενα κοινοβουλευτικά κόμματα. Ο Αποστολόπουλος έκανε αυτή την κίνηση μπας και καταφέρει να απαλύνει την πίεση. Παραχώρησε ένα μικρό «μαγαζί» για να συνεχίσουν να λειτουργούν ανενόχλητα τα μεγάλα.
  
ΥΓ. Την περασμένη Κυριακή, στην καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων στο υπουργείο Υγείας, ρωτήθηκε ο Κοντοζαμάνης: «Γιατί δεν έχετε επιτάξει τις ιδιωτικές μονάδες υγείας στο σχεδιασμό του κράτους για την αντιμετώπιση της πανδημίας;». Απάντησε: «Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου προβλέπεται η επίταξη ακόμα και ιδιωτικών μονάδων υγείας. Είναι κάτι το οποίο το έχουμε εντάξει στο σχεδιασμό μας, το έχουμε προγραμματίσει και αν χρειαστεί θα το κάνουμε σε επόμενη φάση της νόσου. (…) Αρα σε αυτή τη φάση το σύστημα έχει επάρκεια κλινών, τόσο απλών κλινών όσο και Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Είναι στον προγραμματισμό μας και εφόσον χρειαστεί θα επιταχτούνε και ιδιωτικές κλινικές».
 
Ομως, η επίταξη είναι απαραίτητη για να μπορέσει να υπάρξει σχεδιασμός. Και τέτοιος σχεδιασμός δεν υπάρχει. «Βλέποντας και κάνοντας» είναι το κυβερνητικό δόγμα. Αυτή την περίοδο οι έμποροι της υγείας δουλεύουν κανονικά τα «μαγαζιά» τους, κάνουν επεμβάσεις, σαν να μην τρέχει τίποτα. Αντίθετα, το δημόσιο σύστημα Υγείας έχει αδυνατίσει, επειδή κλινικές, μονάδες και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό διατίθενται για την αντιμετώπιση των περιστατικών πανδημίας. Το αποτέλεσμα είναι, κάποιοι άνθρωποι του λαού να μην έχουν τη θεραπεία που θα έπρεπε να έχουν. Επεμβάσεις αναβάλλονται γι’ αυτόν το λόγο. Αν είχαν επιταχθεί τα ιδιωτικά νοσοκομεία –εκτός του ότι θα υπήρχε σχεδιασμός και προετοιμασία για το αναμενόμενο «πικ» της πανδημίας- θα μοιραζόταν καλύτερα και ο τρέχων φόρτος των δημόσιων νοσοκομείων. Τώρα, όποιος έχει να πληρώσει «κάνει τη δουλειά του» σ’ ένα ιδιωτικό νοσοκομείο, ενώ όποιος δεν έχει… περιμένει να περάσει η φούρια της πανδημίας για να πάρει σειρά σ’ ένα δημόσιο νοσοκομείο.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροKοροναϊκά ανάλεκτα (4)
Επόμενο άρθρο «Πανδημία» ο καπιταλισμός, όπλο του η καταστολή

Σχετικά Αρθρα

Και η απεξάρτηση στους εμπόρους της Υγείας

Υγεία 16 Ιούν 2025, 14:37

Πλυντήρια «Ο Μπουμπούκος»: Ξεπλένουν ακόμα και τους Γλίξμπουργκ

Αθλια φιέστα στην καρδιά του ΕΣΥ, στον «Ευαγγελισμό»

Πολιτική 4 Ιούν 2025, 15:08

Βραχιολάκια για ιθαγενείς…

Υγεία 3 Ιούν 2025, 10:37

ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και «Πλεύση Ελευθερίας» στο πλευρό του Αδωνι Γεωργιάδη

Στηρίζουν το κυβερνητικό σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα»

Υγεία 8 Μάι 2025, 10:46

Ιδιωτικό μαγαζί υγείας σκοπεύει να στήσει στο Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Με τη σύμπραξη των μεγαλογιατρών του πανεπιστημιακού κατεστημένου

Υγεία 6 Μάι 2025, 22:02

Καταρρέει το Βενιζέλειο στο Ηράκλειο Κρήτης – Ομαδική παραίτηση των γιατρών της Πνευμονολογικής

Υγεία 30 Απρ 2025, 21:58
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

4 Ιούλ 2025, 21:30
Πολιτική

Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

4 Ιούλ 2025, 20:22
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

4 Ιούλ 2025, 14:41
Καταστολή

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

4 Ιούλ 2025, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

3 Ιούλ 2025, 22:02
Πολιτική

Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας

3 Ιούλ 2025, 14:53
Παιδεία

Στρατηγικό Σχέδιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης 2025 – 2027

Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία

3 Ιούλ 2025, 08:52
Διεθνή

Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)

3 Ιούλ 2025, 07:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούλη

3 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Να σπάσει εν τη γενέσει της η προσπάθεια ποινικής απαλλαγής των λαμόγιων

Την καταδίκη σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζήτησε η εισαγγελέας Νταγιάντα στη δίκη των 7 μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

2 Ιούλ 2025, 22:08
Διεθνή

Γάζα: Παιχνίδια ψυχολογικού πολέμου από Τραμπ-Νετανιάχου

2 Ιούλ 2025, 13:36
Η παπάρα

Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του

2 Ιούλ 2025, 12:01
Κόντρες

Κούλη πεσόντος πας Σαλμάς ξυλεύεται

2 Ιούλ 2025, 09:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

2 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Για την ταμπακιέρα… μούγκα στη στρούγκα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Απάντηση του γενικού διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας σε δημοσίευμά μας

1 Ιούλ 2025, 22:11
Εργατικά

Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund

1 Ιούλ 2025, 21:50
Διεθνή

Οταν φεύγουν τα πηλήκια από τα κεφάλια των σιωναζιστών στρατηγών

Εντυπωσιακά βίντεο από τον ανταρτοπόλεμο της Παλαιστινιακής Αντίστασης

1 Ιούλ 2025, 20:12
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

Βενεζουέλα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1811).

Ρουάντα, Μπουρούντι: Ημέρα εθνικής ενότητας – ειρήνης.

1932: Πραξικόπημα Σάλαζαρ στην Πορτογαλία, εγκαθίδρυση δικτατορίας (ως το 1974).

1975: 32 βασανιστές της δικτατορίας παραπέμπονται σε στρατοδικείο.

1988: Βόμβες στον πρώτο όροφο της Διεύθυνσης Βιομηχανίας Νομαρχίας Δυτικής Αττικής και στον ημιώροφο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του ΠΕΡΠΑ (ΕΛΑ).

1994: Επιστρέφει ο Γιάσερ Αραφάτ στη Δυτική Οχθη μετά από 27 χρόνια εξορίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo