Σήμερα, για πρώτη φορά, ο ΕΟΔΥ περιέλαβε στην Ημερήσια Εκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης διαχωρισμό των διασωληνωμένων ασθενών σε εμβολιασμένους και μη. Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα για να καταλάβετε το μέγεθος της αχρηστίας των… α(χ)ρίστων του Μητσοτάκη:
«Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 338 (58.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 84.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 309 (91.42%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 29 (8.58%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι».
Από πού κι ως πού οι ανεμβολίαστοι μετριούνται μαζί με τους μερικώς εμβολιασμένους; Πόσοι είναι οι μεν και πόσοι είναι οι δε; Οταν δεν γίνεται αυτός ο διαχωρισμός -με ακρίβεια… μοιρογνωμόνιου μάλιστα- ενισχύονται οι θεωρίες των αντι-εμβολιαστών. Οχι των «ψεκασμένων» με τα σκοταδιστικά θρησκευτικά δόγματα, αλλά εκείνων που οχυρώνονται πίσω από διάφορες ψευδο-επιστημονικές και συνωμοσιολογικές θεωρίες που κυκλοφορούν αβέρτα στο Ιντερνετ.
Ακόμα περισσότερο, όμως, ενισχύεται το αντι-εμβολιαστικό ρεύμα από την αναφορά σε ένα 8,58% των διασωληνωμένων που είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Τους φαίνεται μικρό αυτό το ποσοστό των κυρίων και των κυριών του ΕΟΔΥ και της επιτροπής των κυβερνητικών λοιμωξιολόγων; Μπορεί να είναι πράγματι μικρό σε σχέση με το 91,42% των διασωληνωμένων που είναι ανεμβολίαστοι, από την άλλη όμως προσφέρει «επιστημονικά» επιχειρήματα στους αντι-εμβολιαστές, που θα τα ρίξουν δίπλα σ’ αυτά που ήδη λένε, καρυκεύοντας τον αντιεπιστημονικό-αντικοινωνικό πολτό που σερβίρουν.
Τι θα έπρεπε να κάνουν;
Πρώτο, να διαχωρίσουν τους μη εμβολιασμένους από τους μερικά εμβολιασμένους και να δώσουν ακριβή αριθμό για τους μεν και για τους δε.
Δεύτερο, να δώσουν αναλυτικά ποιοτικά στοιχεία για τους μερικώς εμβολιασμένους και για τους πλήρως εμβολιασμένους (και όχι σκέτους αριθμούς που δημιουργούν ερωτηματικά και προκαλούν σύγχυση).
- Πόσο χρονικό διάστημα έχει περάσει από όταν έκαναν την πρώτη δόση οι μερικώς εμβολιασμένοι; Μήπως κάποιοι παρέλειψαν να κάνουν τη δεύτερη δόση στον προκαθορισμένο χρόνο; Μήπως ήταν εμβολιασμένοι με ΑstraZeneca, που δεν πήγαν να κάνουν τη δεύτερη δόση, όταν είδαν ότι η κυβέρνηση απέσυρε το συγκεκριμένο εμβόλιο, χωρίς να τους δώσει τη δυνατότητα να κάνουν τη δεύτερη δόση με κάποιο m-RNA εμβόλιο; Πόσοι απλώς δεν πρόλαβαν να κάνουν τη δεύτερη δόση και πόσοι έμειναν μισο-εμβολιασμένοι;
- Πόσο χρονικό διάστημα έχει περάσει από όταν έκαναν τη δεύτερη δόση οι πλήρως εμβολιασμένοι; Πόσοι ήταν κάτω από το όριο των δύο εβδομάδων; Πόσοι ήταν ανοσοκατασταλμένοι και το εμβόλιο δεν είχε σ’ αυτούς την ίδια ανοσολογική απόκριση;
Οταν δε δίνονται απαντήσεις σ’ αυτά τα ερωτήματα, ώστε ο κόσμος να καταλάβει πώς λειτουργεί το εμβόλιο, χωρίς να του μένει καμιά αμφιβολία, τότε εκείνο που μένει είναι μια φήμη που αρχίζει να σέρνεται με το γνωστό τρόπο: «Ελα μωρέ, ούτε τα εμβόλια προστατεύουν, ενώ δεν ξέρουμε τι παρενέργειες θα μας βγάλουν στο μέλλον». Και προστίθεται και άλλη φήμη: «Και οι εμβολιασμένοι αρρωσταίνουν βαριά, αλλά μας το κρύβουν και δείχνουν λίγους». Φυσικά, αυτές οι φήμες δεν πιάνουν στον κόσμο που έχει ήδη εμβολιαστεί ή σκοπεύει να εμβολιαστεί. Μπορεί, όμως, να κάνουν ζημιά στους διστακτικούς (που κάθε άλλο παρά λίγοι είναι).
Εδώ δεν έχουμε μόνο τη γνωστή αχρηστία των α(χ)ρίστων. Υπάρχει και κουτοπονηριά στη μέση.
Για παράδειγμα, αν άνθρωποι που ξεκίνησαν να εμβολιάζονται με ΑstraZeneca δεν πήγαν να κάνουν τη δεύτερη δόση, επειδή φοβήθηκαν απ’ αυτά που έγιναν εκ των υστέρων γνωστά, τότε είναι τεράστιες (εγκληματικές για την ακρίβεια) οι ευθύνες της κυβέρνησης που αδιαφόρησε πλήρως και άφησε αυτούς τους ανθρώπους μισο-εμβολιασμένους.
Αν οι ανοσοκατασταλμένοι δεν ενημερώθηκαν επαρκώς και δεν τέθηκαν υπό ιατρική παρακολούθηση, οι ευθύνες είναι της κυβέρνησης. Σε τι ιατρική παρακολούθηση να τεθούν, όμως, όταν δεν υπάρχει Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας;
Υπάρχουν, λοιπόν, και τέτοιοι λόγοι που οδηγούν σε τερατουργήματα σαν τη σημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να κρύψει τις πομπές της.
Ο αγώνας υπέρ του μαζικού εμβολιασμού του λαού μας απαιτεί ειλικρίνεια και πειθώ. Δεν πρέπει να αφήνεται το παραμικρό να αιωρείται. Δεν πρέπει να μένει κανένα κενό που μπορούν να το εκμεταλλευτούν οι αντι-εμβολιαστές για να τονώσουν την αντικοινωνική τους προπαγάνδα. Δεν πρέπει να μένει αναπάντητο κανένα ερωτηματικό που μπορεί να ενισχύσει τους φόβους, τις ανασφάλειες, τη διστακτικότητα εκείνων που δεν είναι συνειδητοί αντι-εμβολιαστές.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όμως, αδιαφορεί για όλ’ αυτά. Οπως διαχειρίστηκε εγκληματικά το φιάσκο του AstraZeneca, ενισχύοντας τις φοβίες του κόσμου απέναντι στα εμβόλια γενικά (και όχι μόνο απέναντι στο συγκεκριμένο εμβόλιο), έτσι έρχεται τώρα και σπέρνει μεγαλύτερη σύγχυση με τα νούμερα που πετάει, με το τσουβάλιασμα ανεμβολίαστων και μισο-εμβολιασμένων, με το να μη δίνει καμιά εξήγηση για τους λίγους πλήρως εμβολιασμένους που νοσούν βαριά.
Αρχισαν να πετάνε αυτά τα νούμερα νομίζοντας ότι θα φοβίσουν τον κόσμο. Τόση ιδέα έχουν από το πώς διαμορφώνεται η κοινωνική συνείδηση. Ελάχιστους θα φοβίσουν μ’ αυτά τα νούμερα, ενώ ενισχύοντας τη σύγχυση και τα παραλυτικά ερωτηματικά κάνουν απείρως μεγαλύτερη ζημιά.