Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Εξω από την «έγκριση» των προγραμμάτων σπουδών των πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων οι τρεις ιδιωτικές Νομικές Σχολές
  • Σιωναζιστές: Οταν συντρίβεται το γκεμπελίστικο αφήγημα, πέφτει η κουρτίνα της λογοκρισίας
  • ΕΜΠ: Εισβολή ΜΑΤ-ΟΠΚΕ στην Αρχιτεκτονική – Καταπάτηση ασύλου και συλλήψεις φοιτητών
  • Οι νεοναζιστές ανοίγουν και καινούργια γραφεία – Μόνο το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να τους τσακίσει
  • Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη
  • Καμαρώνουν για τα καμένα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Εκθέτουν τον ελληνικό λαό στον κίνδυνο της πανδημίας
Υγεία

Χωρίς μαζικά μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων

Εκθέτουν τον ελληνικό λαό στον κίνδυνο της πανδημίας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Μάι 2020, 00:00

Με το άνοιγμα των σχολείων και των μικρών και μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων ο ελληνικός λαός κινδυνεύει να πληγεί από τον κοροναϊό. Δεν κινδυνολογούμε. Αυτή είναι η πραγματικότητα, όπως διαμορφώνεται από την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που στο κέντρο της έχει την αποκόμιση ανώτατων κερδών από τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις και όχι την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και την εξυπηρέτηση των αναγκών της εργατικής τάξης.
 
Για να κρύψει δε αυτή την πολιτική της και να παρουσιαστεί ως κυβέρνηση που υπερασπίζεται εξίσου, χωρίς καμία διάκριση, και την οικονομία και τη δημόσια υγεία, οργανώνει φιέστες, όπως αυτή της Δευτέρας 4 Μάη, με μικρές ομάδες υγειονομικών που τις παρουσίασε σαν τις περιβόητες ομάδες ΚΟΜΥ (Κινητές Ομάδες Υγείας), που ξαμολύθηκαν δήθεν και παίρνουν μαζικά βιολογικό υλικό από ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού για να κάνουν μοριακά τεστ.
 
Από την Τρίτη 5 Μάη και μετά (τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα 11 Μάη, που γράφεται αυτό το σημείωμα), έπεσε παραβάν στα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης αναφορικά με τη δράση των ΚΟΜΥ. Γιατί προφανώς η φιέστα με τις ΚΟΜΥ δεν είχε συνέχεια, κατόπιν κυβερνητικής εντολής. Και υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι γι’ αυτό. Υπάρχει τρομερή δυσκολία να συγκροτηθούν αυτές οι ομάδες, γιατί νοσηλευτές και οδηγοί φοβούνται να υποβάλουν αίτηση για ένταξη σ’ αυτές λόγω κινδύνου από τον κοροναϊό. Κι ο φόβος τους δεν είναι μεταφυσικός, αλλά πηγάζει από το γεγονός ότι οι νεοδημοκράτες πολιτικάντηδες δεν προετοίμασαν καθόλου τη δουλειά για το μαζικό εφοδιασμό των ΚΟΜΥ με πραγματικά μέσα προστασίας έναντι του κινδύνου μόλυνσης από κοροναϊό.
 
Χωρίς μέσα προστασίας
 
Το μόνο που έκαναν ήταν να προκηρύξουν στις 30 Απρίλη ένα διαγωνισμό ύψους δαπάνης 72.400 ευρώ! Ενα ποσό ευτελές για την κάλυψη των αναγκών 1.000 εργαζόμενων σε μέσα προστασίας. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός προέβλεπε ως χρόνο κατάθεσης των προσφορών τις 6 Μάη του 2020. Τις προσφορές θα εξέταζε επιτροπή του ΕΟΔΥ, η οποία θα ζητούσε από τον προσωρινό ανάδοχο να καταθέσει χαρτιά μέσα σε χρονικό διάστημα 10 ημερών για την τελική κατακύρωση του διαγωνισμού. Αυτό σημαίνει ότι, και αν ακόμα η επιτροπή ενέκρινε στις 6 Μάη τον προσωρινό ανάδοχο, η κατακύρωση του αναδόχου θα οριστικοποιούταν το νωρίτερο στις 16 Μάη, ώστε από τότε και μετά να αρχίσει η προμήθεια των λιγοστών μέσων ατομικής προστασίας, για μια τόσο σοβαρή δουλειά, όπως είναι η λήψη βιολογικού υλικού.
 
Γνωρίζουμε πολύ περισσότερα από όσα αναφέρουμε σ’ αυτό το σημείωμα σχετικά με το τι ήθελε να πετύχει η κυβέρνηση με τις ΚΟΜΥ. Ηθελε να τις χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια του ανοίγματος των σχολείων και των εμπορικών καταστημάτων, για να καλλιεργήσει στον ελληνικό λαό την ψευδαίσθηση ότι παίρνει σοβαρά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.
 
Από τις 30 Απρίλη, που έγινε η προκήρυξη, και ιδιαίτερα μετά τις 6 Μάη, που ήταν η τελευταία ημέρα κατάθεσης των προσφορών, ο ΕΟΔΥ και ο πρόεδρός του δεν ενημέρωσαν τι έγινε με αυτόν τον περιβόητο διαγωνισμό των 72.400 ευρώ για την προμήθεια ελάχιστων μέσων προστασίας. Προφανώς, ο διαγωνισμός δεν «περπάτησε».
 
Δύο ημέρες μετά από τη λήξη της προθεσμίας, την Παρασκευή 8 Μάη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε δεύτερο διαγωνισμό προμήθειας μέσων προστασίας, ύψους 1.797.080 ευρώ (χωρίς το ΦΠΑ) αυτή τη φορά. Ως προθεσμία για την υποβολή φακέλων από τις ενδιαφερόμενες εταιρίες ορίστηκε η Τετάρτη 13 Μάη και ώρα 5μμ. Οι φάκελοι θα εξεταστούν από ειδική επιτροπή του ΕΟΔΥ και σε εφτά ημέρες από την κατακύρωση του διαγωνισμού ο ανάδοχος θα πρέπει να παραδώσει το 50% των παραγγελλόμενων μέσων προστασίας (το υπόλοιπο 50% σε ένα μήνα από την ημέρα κατακύρωσης του ανάδοχου).
 
Επισημαίνουμε ότι δεν ορίστηκε χρόνος για την επιλογή του προσωρινού ανάδοχου από τις ειδικές επιτροπές και για την κατακύρωση του τελικού ανάδοχου. Ετσι δεν μπορούμε να υπολογίσουμε με βεβαιότητα πότε θα γίνει η πρώτη παράδοση μέσων προστασίας. Είναι σίγουρο, όμως, ότι αυτή θα αρχίσει το νωρίτερο στις 20 Μάη. Ετσι, ενώ θα έχει γίνει και το τρίτο άνοιγμα της καραντίνας (18 Μάη), οι ΚΟΜΥ θα εξακολουθούν να είναι παροπλισμένες.


 
Ποιες ΚΟΜΥ;
 
Μιας και μιλάμε για τις ΚΟΜΥ, ας δούμε πόσες απ’ αυτές συγκροτήθηκαν (δηλαδή έχει εγκριθεί η πρόσληψη των νοσηλευτών και οδηγών) μέχρι τις 9 Μάη. Ειχε προγραμματιστεί να συγκροτηθούν 500 ΚΟΜΥ στους 55 νομούς της χώρας. Ο νομός Αττικής είναι χωρισμένος σε έξι περιοχές (Κεντρικό Τομέα, Βόρειο Τομέα, Δυτικό Τομέα, Νότιο Τομέα Αθήνας, Δυτική και Ανατολική Αττική), επομένως έχουμε ένα σύνολο 60 περιοχών σε όλη τη χώρα. Στον Πίνακα 2 φαίνονται οι ΚΟΜΥ που προκηρύχτηκαν και αυτές που συγκροτήθηκαν (με προσλήψεις νοσηλευτών και οδηγών), βάσει των στοιχείων που δημοσίευσε ο ΕΟΔΥ στις 9 Μάη.
 
Διαπιστώνουμε ότι ολοκληρώθηκαν οι προσλήψεις στις έξι περιοχές της Αθήνας και σε άλλους οχτώ νομούς.
 
♦ Σε ό,τι αφορά τις έξι περιοχές της Αττικής και τον Πειραιά (εκεί ζει ο μισός πληθυσμός της χώρας και παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη διασπορά του κοροναϊού), ενώ είχε προγραμματιστεί η συγκρότηση 132 ΚΟΜΥ, μπορούν να συγκροτηθούν μόνο 63!
 
♦ Για τους οχτώ νομούς είχε προγραμματιστεί η συγκρότηση 77 ΚΟΜΥ, αλλά μπορούν να συγκροτηθούν μόνο 62.
 
♦ Συνολικά, μπορούν να συγκροτηθούν 125 ΚΟΜΥ, έναντι 209 προγραμματισμένων!
 
Επιβεβαιώνεται έτσι αυτό που λέμε εδώ και μέρες. Οτι υπάρχει φόβος σε νοσηλευτές και οδηγούς, γι’ αυτό δεν υποβάλλουν αίτηση για πρόσληψη, παρά το γεγονός ότι υπάρχει υψηλή ανεργία και δυσοίωνες προοπτικές για το άμεσο μέλλον.
 
Από την άλλη, αν είχαν μέσα προστασίας και επαρκή ποσότητα αντιδραστηρίων για τα μοριακά τεστ, θα κινητοποιούσαν τουλάχιστον τις 63 ΚΟΜΥ στο λεκανοπέδιο Αττικής και τις 32 στη Θεσσαλονίκη για να πάρουν μαζικά βιολογικό υλικό. Και βέβαια, θα οργάνωναν φιέστες σε καθημερινή βάση, όπως έκαναν στις 4 Μάη, προκειμένου να δημιουργήσουν στον ελληνικό λαό αίσθηση ασφάλειας απέναντι στην πανδημία, ενόψει της άρσης της καραντίνας.
 
Από ψέμα σε ψέμα
 
Αντί να χρησιμοποιούν τις ΚΟΜΥ, έβαλαν τον υφυπουργό Υγείας να ανακοινώνει συστηματικά ψευδή στοιχεία τόσο για τον αριθμό των εργαζόμενων στις ΚΟΜΥ όσο και για τον αριθμό των τεστ που έχουν γίνει ως τώρα. Για ν’ αποκτήσουν τα κυβερνητικά ψεύδη μεγαλύτερο κύρος, τα «φουσκωμένα» νούμερα ανέλαβε να τα ανακοινώνει ο Τσιόδρας.
 
Στις 10 Μάη, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Κοντοζαμάνης είπε: «Ναι, να απαντήσω για τα τεστ. Την εβδομάδα που μας πέρασε, οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ διεξήγαγαν 2.903 τεστ, εκ των οποίων τα 2 ήταν θετικά».
 
Οι ΚΟΜΥ δεν διεξάγουν τεστ, φυσικά. Απλά παίρνουν βιολογικό υλικό για να διεξαχθούν στη συνέχεια τα μοριακά τεστ από τα πανεπιστημιακά εργαστήρια, τα εργαστήρια των νοσοκομείων, του Παστέρ, του ΕΟΔΥ και του ΕΚΕΑ (Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας). Στο αυτί του τηλεθεατή, όμως, ακούγεται καλύτερα το «οι ΚΟΜΥ διεξάγουν τεστ». Είναι κλασικό προπαγανδιστικό τρικ.
 
Οπως αναφέραμε παραπάνω, οι ΚΟΜΥ που βγήκαν μόνο τη Δευτέρα 4 Μάη ήταν ελάχιστες, στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Στη Θεσσαλονίκη δε βγήκαν ΚΟΜΥ για να πάρουν βιολογικό υλικό (γιατί δεν είχαν ακόμη συγκροτηθεί), αλλά υπάλληλοι του ΕΟΔΥ, που δανείστηκαν μέσα προστασίας από τα νοσοκομεία. Από γιατρούς με τους οποίους επικοινωνήσαμε σχολιάστηκε δυσμενώς η εικόνα που προβλήθηκε από τα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης και από την ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, από την οποία προέκυπτε ότι οι νοσηλευτές χρησιμοποιούσαν συνεχώς τα ίδια μέσα προστασίας!
 
Στις 4 Μάη, με τον Τσιόδρα δίπλα του, ο Κοντοζαμάνης έλεγε: «Κατ’ αρχήν να τονίσω για μια ακόμη φορά ότι η στρατηγική μας παραμένει ο μοριακός έλεγχος του αίματος σε ό,τι αφορά την διάγνωση του κορονοϊού. Θα υπάρξουν στην στρατηγική μας και η διεξαγωγή τεστ αντισωμάτων, κυρίως σε ό,τι αφορά την επιδημιολογική επιτήρηση του κορονοϊού. Μέχρι σήμερα, όπως έχει πει και ο καθηγητής, έχουν διεξαχθεί περισσότερα από 80.000 κλινικά δείγματα στη χώρα σε ό,τι αφορά στη μοριακή ανίχνευση του κορονοϊού. Εχουμε παραγωγική δυνατότητα η οποία ξεπερνά τα 6.000 τεστ την ημέρα αυτή τη στιγμή, προκειμένου να προχωρήσουμε σε περισσότερο μοριακό έλεγχο στον πληθυσμό».
 
Πρόκειται για ψέματα. Μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το σημείωμα δεν έχει γίνει προκήρυξη διαγωνισμού από το ΕΚΕΑ (Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας) για την προμήθεια των αντιδραστηρίων που απαιτούνται για μοριακό έλεγχο του αίματος και διάγνωση μόλυνσης από τον κοροναϊό.
 
Η προκήρυξη που έγινε στις 2 Απρίλη από το ΕΚΕΑ αφορούσε την προμήθεια 90.000 αντιδραστηρίων για τον μοριακό έλεγχο (μέθοδος PCR) για τρεις μήνες, Μάη, Ιούνη και Ιούλη του 2020. Επιπλέον, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στη συγκεκριμένη προκήρυξη του ΕΚΕΑ, αυτό μπορεί να κάνει 1.000 τέστ την ημέρα, με οκτάωρη λειτουργία του εργαστηρίου.
 
Ο διαγωνισμός αυτός κατακυρώθηκε στην εταιρία ROCHE στις 29 Απρίλη. Στη συνέχεια έπρεπε να περάσει συμβατικό έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί ακριβώς η ημέρα που άρχισε η προμήθεια των αντιδραστηρίων, αυτό πρέπει να έγινε μέσα στον Μάη. Ζητήσαμε από την ROCHE να μας πει το χρονοδιάγραμμα για την προμήθεια των αντιδραστηρίων και μας απάντησε ότι η προμήθεια γίνεται βάσει των συμβατικών της υποχρεώσεων.
 
Το γεγονός ότι το ΕΚΕΑ έκανε τον διαγωνισμό στις 2 Απρίλη και μόνο για 90.000 αντιδραστήρια για τρεις μήνες (και όχι για 6.000 ημερησίως και 540.000 για τρεις μήνες) αποδεικνύει ότι ο ισχυρισμός του Κοντοζαμάνη είναι ψευδέστατος και εντάσσεται στην τακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη να παραμυθιάζει τον ελληνικό λαό, ότι τάχα κάνει μαζικά τεστ για να τον προστατεύσει από την πανδημία του κοροναϊού.
 
Ο Κοντοζαμάνης, απαντώντας στις ρουτινιάρικες ερωτήσεις των δημοσιογράφων αναπαράγει ανερυθρίαστα το κυβερνητικό ψέμα που διατυπώθηκε στο «Σχέδιο σταδιακής αποκλιμάκωσης περιοριστικών μέτρων», που δημοσιοποιήθηκε στις 28 Απρίλη, ότι δήθεν έχουν «παραγωγική δυνατότητα μεγαλύτερη από 6.000 τεστ την ημέρα».
 
Την ίδια τακτική του ψεύδους ως προς τα μοριακά τεστ υπηρετεί και ο Τσιόδρας. Τα νούμερα που δίνει καθημερινά είναι «φουσκωμένα». Στον Πίνακα 1 μπορείτε να δείτε τα νούμερα που έδωσε ο Τσιόδρας από τις 29 Απρίλη (επομένη του διαγγέλματος Μητσοτάκη για το σταδιακό άνοιγμα των μικρών και μεσαίων καπιταλιστικών επιχειρήσεων, αλλά και της κατακύρωσης της προμήθειας των 90.000 αντιδραστηρίων από τη ROCHE) μέχρι τις 9 Μάη.
 
Από τις ανακοινώσεις Τσιόδρα προκύπτει ότι μέσα σε 11 ημέρες έκαναν 25.254 μοριακά τεστ! Είναι τόσο χοντρό που δε χωνεύεται με τίποτα!
 
Ταξική οργάνωση
 
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι επικίνδυνη, καθώς συνεχίζει -ακόμα και μετά το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων και των διάφορων τύπων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων- να αρνείται να κάνει συνδυαστικά μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων.
 
Και βέβαια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη καθώς σχεδιάζει να συνεχίσει την εφαρμογή τόσο των μνημονιακών αντεργατικών μέτρων όσο και των αντεργατικών μέτρων που πήρε στο πλαίσιο της πανδημίας. Γι’ αυτό και είναι επιτακτική ανάγκη η ταξική οργάνωση, για να χαλάσουμε τα κυβερνητικά σχέδια που καταστρέφουν τη ζωή μας και βάζουν σε σοβαρό κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
 
 
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Χωρίς μαζικά μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων

Βασανίζουν τον Βασίλη Δημάκη – Αρχισε ξανά απεργία πείνας
Επόμενο άρθρο

Χωρίς μαζικά μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων

Ψάχνοντας γωνία στο δεκάρικο

Σχετικά Αρθρα

ΜΑΤ και χημικά ενάντια στους υγειονομικούς στο «Αττικόν»

Υγεία 15 Οκτ 2025, 14:33

«Υποδοχή» ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείο «Αττικόν» στους Μητσοτάκη-Γεωργιάδη

Υγεία 14 Οκτ 2025, 20:43

152 ασθενείς σε ράντζα στο «Αττικόν» σε μια εφημερία!

Υγεία 30 Σεπ 2025, 11:26

Μονάρχη στο Παίδων «Π&Α Κυριακού» προσπαθεί να εγκαταστήσει ο αυτοκράτορας της Υγείας Γεωργιάδης

Ιταμό τελεσίγραφο Γεωργιάδη στο ΔΣ του Νοσοκομείου-Ιδρύματος

Υγεία 24 Σεπ 2025, 10:04

Καιάδας για τα άτομα με αναπηρία

Υγεία 1 Σεπ 2025, 14:13

Σε φιάσκο ολκής κατέληξε η κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ

Εδωσαν τη «δουλειά» σε ιδιώτη με 11 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια

Υγεία 26 Ιούλ 2025, 06:32
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Εξω από την «έγκριση» των προγραμμάτων σπουδών των πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων οι τρεις ιδιωτικές Νομικές Σχολές

16 Οκτ 2025, 13:09
Διεθνή

Σιωναζιστές: Οταν συντρίβεται το γκεμπελίστικο αφήγημα, πέφτει η κουρτίνα της λογοκρισίας

16 Οκτ 2025, 13:01
Καταστολή

ΕΜΠ: Εισβολή ΜΑΤ-ΟΠΚΕ στην Αρχιτεκτονική – Καταπάτηση ασύλου και συλλήψεις φοιτητών

Με την αμέριστη συνδρομή της Πρυτανικής Αρχής

16 Οκτ 2025, 10:48
Πολιτική

Οι νεοναζιστές ανοίγουν και καινούργια γραφεία – Μόνο το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να τους τσακίσει

16 Οκτ 2025, 10:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

16 Οκτ 2025, 00:01
Κόντρες

Καμαρώνουν για τα καμένα

15 Οκτ 2025, 22:14
Διεθνή

Ενας ξεχωριστός απελευθερωμένος κρατούμενος: Ο Σαμαρίτης Νάντερ Σαντάκα

15 Οκτ 2025, 20:50
Διεθνή

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι σιωναζιστές αποποιούνται τους δωσίλογους ακόμα και αν υπηρετούσαν στο στρατό τους!

15 Οκτ 2025, 20:10
Αγροτικά

Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για να δείξουν ανύπαρκτη αποκλιμάκωση

15 Οκτ 2025, 15:03
Υγεία

ΜΑΤ και χημικά ενάντια στους υγειονομικούς στο «Αττικόν»

15 Οκτ 2025, 14:33
Αθλητισμός

Καμιά ανοχή στους σιωναζιστές – Το Ούντινε έδειξε το δρόμο

15 Οκτ 2025, 12:18
Αθλητισμός

Ενα τραγούδι απ’ τ’ Αλγέρι

15 Οκτ 2025, 11:08
Διεθνή

Γάζα: Μαζί με τους δωσίλογους τσακίζονται και οι τοκογλύφοι

Ο Μαχμούντ Αμπάς ανέλαβε την προστασία των δωσίλογων

15 Οκτ 2025, 10:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη

15 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Παλαιστίνιοι κρατούμενοι: Οσοι δεν βγήκαμε τώρα, θα βγούμε την επόμενη φορά χάρη στην Αντίσταση

14 Οκτ 2025, 22:44
Υγεία

«Υποδοχή» ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείο «Αττικόν» στους Μητσοτάκη-Γεωργιάδη

14 Οκτ 2025, 20:43
Διεθνή

Aυτή είναι η παλαιστινιακή οικογένεια

14 Οκτ 2025, 19:24
Παιδεία

«Ξέπλυμα» των σιωναζιστών μέσα από συνέδριο της «Διεθνούς Εταιρείας Σωκρατικών Μελετών ‘’Socratica VI’’»

14 Οκτ 2025, 18:13
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης θέλει να βάλει το στρατό στην αστυνομική καταστολή!

14 Οκτ 2025, 17:59
Παιδεία

Κινητοποίηση στα Προπύλαια για τα πρώτα πειθαρχικά κατά φοιτητών – Ο Πρύτανης έκανε τον «Κινέζο»

14 Οκτ 2025, 10:56
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

Ημέρα άρτου.

Ημέρα διατροφής.

Ημέρα υπέρ της υγιούς σπονδυλικής στήλης.

Τζαμάικα: Ημέρα εθνικών ηρώων.

1940: Οι ναζί ιδρύουν το γκέτο της Βαρσοβίας.

1945: Αιματηρή συμπλοκή με χειροβομβίδες μεταξύ μοναρχικών και κομμουνιστών στο Γαλάτσι.

1945: Ιδρύεται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων του ΟΗΕ.

1946: Εκτελούνται δι’ απαγχονισμού στη Νυρεμβέργη με την κατηγορία των εγκλημάτων πολέμου δέκα υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των ναζί.

1964: Η Κίνα γίνεται η πέμπτη πυρηνική δύναμη στον κόσμο.

1967: Βόμβα στο «Πι-Εξ» της Συγγρού.

1977: Εμπρησμός των γραφείων της «Αυγής» από νεοφασίστες.

1994: Σε δημοψήφισμα στη Φιλανδία οι πολίτες τάσσονται υπέρ της ένταξης στην ΕΕ με 56,5%.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Χωρίς μαζικά μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων

    17Ν
    • Χωρίς μαζικά μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων

      Εφετείο 17Ν
  • Χωρίς μαζικά μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων

    ΕΛΑ
    • Χωρίς μαζικά μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Χωρίς μαζικά μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Χωρίς μαζικά μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Χωρίς μαζικά μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Χωρίς μαζικά μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Χωρίς μαζικά μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Χωρίς μαζικά μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Χωρίς μαζικά μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Χωρίς μαζικά μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Χωρίς μαζικά μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Χωρίς μαζικά μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Χωρίς μαζικά μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Χωρίς μαζικά μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων

      Χωρίς μαζικά μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Χωρίς μαζικά μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων

      Χωρίς μαζικά μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Χωρίς μαζικά μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων

      Χωρίς μαζικά μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Χωρίς μαζικά μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων

      Χωρίς μαζικά μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Χωρίς μαζικά μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Χωρίς μαζικά μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων

    Χωρίς μαζικά μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων

    Ποιοι είμαστε
  • Χωρίς μαζικά μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων

    Χωρίς μαζικά μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων

    Επικοινωνία
  • Χωρίς μαζικά μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων

    Χωρίς μαζικά μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων

    Όροι χρήσης
  • Χωρίς μαζικά μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων

    Χωρίς μαζικά μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων

    Ποιοι είμαστε
  • Χωρίς μαζικά μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων

    Χωρίς μαζικά μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων

    Επικοινωνία
  • Χωρίς μαζικά μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων

    Χωρίς μαζικά μοριακά τεστ και τεστ αντισωμάτων

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo