Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 18 Γενάρη
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 17 Γενάρη
  • Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
  • Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;
  • 32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Δημαγωγούν και προκαλούν
Υγεία

Αποστόλου-Δούρου-Τσιάλτας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

Δημαγωγούν και προκαλούν

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr28 Οκτ 2016, 00:00

Την περασμένη Δευτέρα, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, παρουσία του υπουργού Β. Αποστόλου, η περιφερειάρχης Αττικής Ρ. Δούρου και ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Ι. Τσιάλτας υπέγραψαν Πρωτόκολλο Συνεργασίας, με αντικείμενο την οργάνωση των ελέγχων από τις υπηρεσίες τους, όπως ισχυρίστηκαν. Ηταν μια προπαγανδιστική φιέστα, που μάλλον την είχε ανάγκη ο Αποστόλου, ενόψει ανασχηματισμού.

Το πρώτο που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι το Πρωτόκολλο Συνεργασίας δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω από την ισχύουσα νομοθεσία για τη διεξαγωγή των ελέγχων στα τρόφιμα, που αποσκοπούν στη διασφάλιση της καταλληλότητας των τροφίμων και στην προστασία της δημόσιας υγείας. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, εθνική και κοινοτική, οι Κεντρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΕΦΕΤ και οι αρμόδιες διευθύνσεις Γεωργίας των περιφερειών οφείλουν να συνεργάζονται στις διαδικασίες ελέγχου των τροφίμων, με το υπουργείο και τον ΕΦΕΤ να είναι οι αρμόδιοι Κεντρικοί Φορείς Ελέγχου. Ας μην μας δουλεύουν, λοιπόν, οι Αποστόλου, Τσιάλτας και Δούρου, ισχυριζόμενοι ότι με το πρωτόκολλο συνεργασίας θα οργανώσουν τους ελέγχους στα τρόφιμα.

Οι έλεγχοι στα αγροτικά προϊόντα και στα τρόφιμα πρέπει να διεξάγονται για να αποφεύγονται η νοθεία και η παραγωγή ακατάλληλων τροφίμων. Και τώρα και παλιά, οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες ήταν πάντοτε από ανύπαρκτοι μέχρι πλημμελείς. Αυτό συνέβαινε και εξακολουθεί να συμβαίνει γιατί πρώτιστο μέλημα δεν είναι η παραγωγή κατάλληλων και υγιεινών τροφίμων, αλλά η εξασφάλιση από το κεφάλαιο ανώτατων κερδών.

Μέχρι το 1994, που ψηφίστηκαν οι νόμοι για την περιβόητη αποκέντρωση, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ήταν στο πρώην υπουργείο Γεωργίας (νυν Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων). Στη συνέχεια, όλες οι περιφερειακές διευθύνσεις πέρασαν στο υπουργείο Εσωτερικών, με αποτέλεσμα αυτές να έχουν αυτονομηθεί από τις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Γεωργίας, γεγονός που επέδρασε αρνητικά και στη διεξαγωγή των ελέγχων.

Αυτό δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα που δημιουργούσε σοβαρά εμπόδια στο ελεγκτικό έργο των δημόσιων υπηρεσιών. Αλλο σημαντικό πρόβλημα ήταν το λειψό προσωπικό με το οποίο ήταν στελεχωμένες οι δημόσιες υπηρεσίες. Επίσης, το ότι διαχρονικά οι πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης νομοθετούσαν προς όφελος των καπιταλιστικών επιχειρήσεων του διατροφικού τομέα και δεν επέτρεπαν στους ελεγκτικούς μηχανισμούς να κάνουν ελέγχους.

Αλλο σημαντικό πρόβλημα είναι ότι συγκεκριμένες χώρες της ΕΕ λειτουργούν ως «πλυντήριο» εισαγόμενων από τρίτες χώρες προϊόντων. Ολα τα προϊόντα που εισάγονται από μια χώρα της ΕΕ, ελέγχονται στη χώρα εισαγωγής και στη συνέχεια κυκλοφορούν ελεύθερα στις άλλες χώρες, στις οποίες απαγορεύονται οι έλεγχοι.
Για παράδειγμα, στη χώρα μας εισάγονται παγοκολόνες κρασιού από τρίτες χώρες και στη συνέχεια πωλούνται ως ελληνικό κρασί, ακόμα και ΠΟΠ! Εισάγεται στην ευρωπαϊκή αγορά (και στην Ελλάδα) ελαιόλαδο από την Τουρκία, το Μαρόκο, την Τυνησία και στη συνέχεια διακινείται ως ελληνικό!

Το Μάρτη του 2015, είχαμε προειδοποιήσει τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου να μην εγκωμιάζει τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ Ι. Τσιάλτα (πρώην δημαρίτης, τοποθετήθηκε στον ΕΦΕΤ επί συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, παρέμεινε και μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ και στη συνέχεια μεταπήδησε στον ΣΥΡΙΖΑ, διατηρώντας το πόστο του), γιατί θα ξεσπάσει το σκάνδαλο για το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Ξέσπασε τελικά το Φθινόπωρο του 2015. Με την έρευνα που κάναμε βρήκαμε ότι από το 2009 (κυβέρνηση Κ. Καραμανλή) όλες οι γαλακτοβιομηχανίες, μικρές και μεγάλες, καθώς και τυροκομικές επιχειρήσεις, χρησιμοποιούν εβαπορέ γάλα με το οποίο παρασκευάζουν νωπό γάλα, φέτα, γιαούρτι και όλα γενικά τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Ι. Τσιάλτας, ο μακροβιότερος μέχρι στιγμής πρόεδρος, εφαρμόζει την πολιτική των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης να μην επιτρέπουν ελέγχους στις γαλακτοβιομηχανίες, να μη βάζουν πρόστιμα και να τις αφήνουν να λειτουργούν, μολονότι χρησιμοποιούν μαζικά εβαπορέ γάλα, ενώ απαγορεύεται από τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών (ΚΤΠ). Μάλιστα, στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που ασχολήθηκαν με τις περιβόητες εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ, μας αποκάλυψαν ότι οι πολιτικές ηγεσίες χαρακτηρίζουν αναχρονιστικό τον ΚΤΠ και σιωπηλά επιτρέπουν στις γαλακτοβιομηχανίες να χρησιμοποιούν εβαπορέ γάλα.

Ετσι, ο Β. Αποστόλου και όσοι συγχρωτίζονται μαζί του άνοιξαν το δρόμο για να παρασκευάζεται γιαούρτι «ελληνικού τύπου» στην Τσεχία, για να παρασκευάζει ο Φιλίππου γιαούρτι στο Λουξεμβούργο, για να παρασκευάζεται «φέτα» σε χώρες της Αφρικής , στον Καναδά και όπου αλλού καπιταλιστικές επιχειρήσεις γαλακτοκομικών προϊόντων αποφασίσουν να παράγουν «γιαούρτι ελληνικού τύπου» και «φέτα».

Δεν οργιάζει η ελληνοποίηση αρνιών τις παραμονές του Πάσχα; Ποιος παροπλίζει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και δεν μπορούν να εξαλείψουν το φαινόμενο αυτό, που πλήττει καίρια την ελληνική κτηνοτροφία και τους φτωχούς κτηνοτρόφους, αποφέροντας τεράστια κέρδη στους μεγαλοεισαγωγείς ζώων;

Δεν είναι οι κυβερνήσεις (όλες, διαχρονικά, μέχρι τη σημερινή) που υπονομεύουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς με τη συρρίκνωσή τους ή τους παροπλίζουν και δεν τους επιτρέπουν να κάνουν ουσιαστικούς ελέγχους, όπως συμβαίνει καλή ώρα με το εβαπορέ γάλα; Μερικοί υψηλά ιστάμενοι έχουν φτάσει στο σημείο να μας λένε: «βρε, γιατί φωνάζετε, και αυτό το γάλα που παρασκευάζεται και με τη χρήση εβαπορέ γάλακτος, γάλα δεν είναι;»!

Στα τελωνεία καταγράφονται με το σύστημα ΙSΙS όλα τα εισαγόμενα από τρίτες χώρες προϊόντα. Ετσι, γνωρίζουν και τα προϊόντα κτηνιατρικού και φυτικού ενδιαφέροντος. Στο σύστημα αυτό δεν έχουν πρόσβαση οι υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης,  οι διευθύνσεις Γεωργίας των περιφερειών, οι Συνοριακοί Σταθμοί Κτηνιατρικού Ελέγχου, με αποτέλεσμα να μην έχουν συνολική εικόνα για τις ποσότητες των προϊόντων κτηνιατρικού και φυτικού ενδιαφέροντος που εισάγονται από τρίτες χώρες. Το πρόβλημα που δημιουργείται δεν είναι μόνο πρόβλημα νοθείας, που πλήττει το δημόσιο με τη διαφυγή φόρων και τους εργαζόμενους που αγοράζουν τα προϊόντα αυτά σε ψηλότερες τιμές.

Στο πλαίσιο του νέου οργανογράμματος μεθοδεύεται η παραπέρα συρρίκνωση των υπηρεσιών του ΕΦΕΤ. Σήμερα ο ΕΦΕΤ έχει εννιά περιφερειακές διευθύνσεις, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Ιωάννινα, Κομοτηνή, Τρίπολη και Μυτιλήνη, και προσωπικό συνολικά 259 άτομα, από τα οποία μόνιμο προσωπικό 188. Μ’ αυτό το λειψό προσωπικό και με την ασκούμενη από τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ πολιτική αφυδάτωσης του ελεγκτικού έργου δε γίνεται ουσιαστικός έλεγχος στην διακίνηση των τροφίμων. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μεθοδεύεται η κατάργηση των επτά από τις εννιά περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΦΕΤ και η διατήρηση μόνο των περιφερειακών διευθύνσεων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Αυτό σημαίνει ότι ο ΕΦΕΤ θα παροπλιστεί τελείως.

Να γιατί το Πρωτόκολλο Συνεργασίας ΕΦΕΤ και περιφέρειας Αττικής αποτελεί έναν φερετζέ, πίσω από τον οποίο επιχειρείται να κρυφτεί το πραγματικό πρόβλημα. Οτι δηλαδή οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στην Ελλάδα είναι παροπλισμένοι και οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις που ασχολούνται με την παραγωγή τροφίμων έχουν ξεσαλώσει. Η τυπική ύπαρξη αυτών των υποστελεχωμένων, απαξιωμένων και παροπλισμένων ελεγκτικών μηχανισμών είναι σαν το αποσμητικό που καλείται να καλύψει τη μπόχα ενός ανοιχτού βόθρου. Το διατροφικό σκάνδαλο είναι διαρκές στη χώρα μας και σε όλη την ΕΕ για λόγους που έχουν να κάνουν με το κυνήγι του μέγιστου κέρδους. Η εφημερίδα μας έχει πρωταγωνιστήσει στην αποκάλυψη σκανδάλων και στη διερεύνηση άλλων. Σχεδόν πάντοτε είχε «απέναντι» τους επικεφαλής των ελεγκτικών μηχανισμών. Και ο κ. Τσιάλτας ήταν ένας απ' αυτούς (θυμίζουμε το σκάνδαλο με το αλογίσιο κρέας).

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Αποστόλου-Δούρου-Τσιάλτας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

Αξιολόγηση, απολύσεις και μετά διορισμοί
Επόμενο άρθρο

Αποστόλου-Δούρου-Τσιάλτας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

Προσβολή στους νεκρούς του Πολυτεχνείου

Σχετικά Αρθρα

Ψ.Ν.Α. (Δαφνί): Η αθλιότητα του μεγαλύτερου ψυχιατρικού νοσοκομείου της χώρας

Ξεμένει από οδηγούς, αλλά τα αυτιά διοίκησης, 2ης ΥΠΕ και κυβέρνησης δεν ιδρώνουν

Υγεία 26 Νοέ 2025, 20:34

Αυτό είναι ταβάνι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο!

Υγεία 21 Οκτ 2025, 20:40

Μια πληρωμένη απάντηση στον διοικητή της 2ης ΥΠΕ

Υγεία 19 Οκτ 2025, 20:17

Ροϊλός (2η ΥΠΕ): Απαγορεύεται να μιλάτε σε δημοσιογράφους, αν δεν το εγκρίνω ΕΓΩ!

Υγεία 16 Οκτ 2025, 19:16

ΜΑΤ και χημικά ενάντια στους υγειονομικούς στο «Αττικόν»

Υγεία 15 Οκτ 2025, 14:33

«Υποδοχή» ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείο «Αττικόν» στους Μητσοτάκη-Γεωργιάδη

Υγεία 14 Οκτ 2025, 20:43
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Γενάρη

18 Ιαν 2026, 00:01
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

17 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

16 Ιαν 2026, 19:58
Πολιτική

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

16 Ιαν 2026, 14:01
Αγροτικά

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

16 Ιαν 2026, 11:41
Αγροτικά

Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά

16 Ιαν 2026, 10:04
Διεθνή

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

16 Ιαν 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

16 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

15 Ιαν 2026, 21:35
Κόντρες

Νέο unfair από τον Τασούλα

15 Ιαν 2026, 14:53
Διεθνή

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

15 Ιαν 2026, 11:58
Ιστορία

«Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»

107 χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ

15 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

15 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

14 Ιαν 2026, 22:40
Διεθνή

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

14 Ιαν 2026, 20:50
Κόντρες

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

14 Ιαν 2026, 14:49
Πολιτική

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

14 Ιαν 2026, 11:02
Καταστολή

Προσφυγικό: πενταετές σχέδιο απελάσεων, στρατοπέδων και ψηφιακής επιτήρησης από την Κομισιόν

14 Ιαν 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Γενάρη

14 Ιαν 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Γενάρη

Τυνησία: Ημέρα επανάστασης (1956).

Ταϊλάνδη: Ημέρα ενόπλων δυνάμεων.

1947: Ναυάγιο «Χειμάρας», πνιγμός εβδομήντα πολιτικών κρατουμένων που ταξίδευαν δεμένοι.

1974: Βόμβες σε αυτοκίνητα ξένων αποστολών στο κέντρο της Αθήνας (“Λαϊκές Απελευθερωτικές Ομάδες Σαμποτάζ”).

1989: Πυροβολείται και τραυματίζεται στα πόδια ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Ταρασουλέας (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στην κοινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε, με σχέδιο και σοβαρότητα, όλους τους παράγοντες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε επιδίωξα πολιτειακό ή άλλο αξίωμα. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά συνειδητή επιλογή προσφοράς, ως συμβολή σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της χώρας μας, στη θωράκιση των θεσμών και στην πρόοδο της κοινωνίας μας. […] Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

(Μας δουλεύει ο μπατζανάκης του κύπριου προέδρου. Δεν βρήκε τίποτα πιο πρωτότυπο να πει, πέραν της «εθνικής προσφοράς». Αυτό, δηλαδή, που λένε όλοι οι αστοί πολιτικοί. Δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές, όταν λέει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε επεδίωξε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα, ενώ έχει καταλάβει το Νο 2 πολιτειακό αξίωμα. Νο 2 όχι βάσει πρωτοκόλλου, αλλά βάσει πολιτικής πράξης. Ακόμα και οι πρωτάρηδες στην πολιτική ανάλυση γνωρίζουν πως στα προεδρικά συστήματα ο «προσωπάρχης» του προέδρου είναι ο αντ’ αυτού, ο άνθρωπος μπροστά στον οποίο «βαράνε προσοχές» οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες. Οταν λοιπόν καταλαμβάνεις τέτοιο πόστο, είσαι «τίγκα» στις πολιτικές φιλοδοξίες. Και όταν υποστηρίζεις το αντίθετο, είσαι -απλούστατα- ένας χαμηλού επιπέδου υποκριτής. Αλήθεια, δεν υπήρχε άλλος για ν’ αναλάβει το πόστο του αντ’ αυτού, εκτός από τον μπατζανάκη του προέδρου, που δεν είχε μάλιστα πολιτικές φιλοδοξίες; Πόσο φτηνό… Αμ το άλλο; Παραιτήθηκε, λέει, για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Ωπα, ρε μεγάλε. Επειδή παραιτήθηκες, θα πάψει η «εργαλειοποίηση εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων», αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε σε διαγωνισμό… μωρίας. Αν αναλάμβανες κάποια ευθύνη προσωπίκά, θα το συζητούσαμε. Αλλά εσύ παραιτήθηκες δηλώνοντας ότι φεύγεις «με αίσθημα υπερηφάνειας για όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια». Οπότε, αν υποτεθεί ότι η επίθεση αφορά τις «εθνικές επιδιώξεις» -αν, λέμε- αυτοί που την οργανώνουν δεν έχουν κανένα λόγο να τη σταματήσουν. Ούτε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα είναι λιγότερο οδυνηρά για τον μπατζανάκη σου)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Αποστόλου-Δούρου-Τσιάλτας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

    17Ν
    • Αποστόλου-Δούρου-Τσιάλτας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

      Εφετείο 17Ν
  • Αποστόλου-Δούρου-Τσιάλτας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

    ΕΛΑ
    • Αποστόλου-Δούρου-Τσιάλτας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Αποστόλου-Δούρου-Τσιάλτας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Αποστόλου-Δούρου-Τσιάλτας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Αποστόλου-Δούρου-Τσιάλτας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Αποστόλου-Δούρου-Τσιάλτας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Αποστόλου-Δούρου-Τσιάλτας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Αποστόλου-Δούρου-Τσιάλτας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Αποστόλου-Δούρου-Τσιάλτας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Αποστόλου-Δούρου-Τσιάλτας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Αποστόλου-Δούρου-Τσιάλτας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Αποστόλου-Δούρου-Τσιάλτας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Αποστόλου-Δούρου-Τσιάλτας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Αποστόλου-Δούρου-Τσιάλτας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

      Αποστόλου-Δούρου-Τσιάλτας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Αποστόλου-Δούρου-Τσιάλτας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

      Αποστόλου-Δούρου-Τσιάλτας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Αποστόλου-Δούρου-Τσιάλτας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

      Αποστόλου-Δούρου-Τσιάλτας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Αποστόλου-Δούρου-Τσιάλτας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

      Αποστόλου-Δούρου-Τσιάλτας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Αποστόλου-Δούρου-Τσιάλτας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Αποστόλου-Δούρου-Τσιάλτας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

    Αποστόλου-Δούρου-Τσιάλτας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

    Ποιοι είμαστε
  • Αποστόλου-Δούρου-Τσιάλτας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

    Αποστόλου-Δούρου-Τσιάλτας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

    Επικοινωνία
  • Αποστόλου-Δούρου-Τσιάλτας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

    Αποστόλου-Δούρου-Τσιάλτας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

    Όροι χρήσης
  • Αποστόλου-Δούρου-Τσιάλτας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

    Αποστόλου-Δούρου-Τσιάλτας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

    Ποιοι είμαστε
  • Αποστόλου-Δούρου-Τσιάλτας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

    Αποστόλου-Δούρου-Τσιάλτας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

    Επικοινωνία
  • Αποστόλου-Δούρου-Τσιάλτας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

    Αποστόλου-Δούρου-Τσιάλτας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo