Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 13 Οκτώβρη
  • Κατάπτυστη αθλιότητα! Αφίσα με τη σημαία της Βέρμαχτ πάνω από την Ακροπολη διαφημίζει ελληνο-γερμανικό συνέδριο για την Απελευθέρωση
  • Δεν είναι όλοι οι εβραίοι σιωνιστές
  • Πλήγματα στο σιωναζισμό: Γάλλοι εργάτες εμπόδισαν τη φόρτωση υλικών για την Εlbit – Υγειονομικοί φορείς στη Βρετανία διέκοψαν σχέσεις με σιωνιστική φαρμακευτική
  • Oταν ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του «φιλούσαν τον fucking ass» της Γκίλφοϊλ
  • Motor Oil: Δύο νεκροί εργάτες και συνδικάτα σε ρόλο ουδέτερων παρατηρητών
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Αυτοέλεγχος και… οικοσκέψεις
Υγεία

Αυτοέλεγχος και… οικοσκέψεις

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr11 Ιούν 2011, 00:00

Θυμόσαστε κάτι μαρμελάδες ελληνικής παραγωγής, που τις  έπιασαν οι Τσέχοι να περιέχουν βενζοϊκό οξύ σε συγκεντρώσεις πολύ ψηλότερες από τις επιτρεπόμενες; Κάτι θα θυμόσαστε σίγουρα. Θα θυμόσαστε, επίσης, ότι ο ΕΦΕΤ, ο αρμόδιος φορέας ντε για την προστασία της υγείας του έλληνα καταναλωτή από μολυσμένα τρόφιμα, είχε βγάλει ανακοίνωση στην οποία επαναλάμβανε τη δήλωση της εταιρίας παραγωγής (Μελετιάδης ΑΕ), ότι η συγκεκριμένη μαρμελάδα παράγεται μόνο για εξαγωγή και δεν διατίθεται στην ελληνική αγορά.

Προχθές, λοιπόν, ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε ότι μετά από εργαστηριακή ανάλυση σε δείγματα που πήρε από το εργοστάσιο της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη εντόπισε σε παρτίδες της «μαρμελάδας φράουλας LaMel» (συσκευασίες των 450 γρ. με ημερομηνία λήξης 31-12-2007) βενζοϊκό οξύ σε συγκεντρώσεις ανάλογες μ’ αυτές που είχαν εντοπίσει οι Τσέχοι. Ο ΕΦΕΤ -μας πληροφορεί η ανακοίνωση- ζήτησε από την εταιρία να αποσύρει άμεσα από την αγορά την «προβληματική» παρτίδα και συνέστησε στους καταναλωτές να μη καταναλώνουν το συγκεκριμένο προϊόν με ημερομηνία λήξης 31.12.2007.
Ολα ωραία και καλά, λοιπόν. Ετσι μας διαβεβαιώνουν οι υπεύθυνοι του ΕΦΕΤ και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι.

Εμείς, όμως, έχουμε μια απορία. Γιατί πριν περίπου ένα μήνα ο ΕΦΕΤ αναπαρήγαγε τη διαβεβαίωση της εταιρίας ότι οι «προβληματικές» παρτίδες προορίζονταν μόνο για εξαγωγή και δεν κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα; Γιατί δεν παρενέβη αμέσως, βάζοντας σε καραντίνα την εταιρία και τα προϊόντα της, μέχρι να γίνουν οι απαιτούμενοι εργαστηριακοί έλεγχοι; Γιατί άφησε τον ελληνικό λαό να καταναλώνει ένα «ύποπτο» προϊόν, που τελικά αποδείχτηκε επιβλαβές;

Η απάντηση είναι γνωστή: Το σύστημα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στηρίζεται στον «αυτοέλεγχο των επιχειρήσεων». Το κράτος στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν εμφανίζεται ως η ουδέτερη εκείνη δύναμη που παρεμβαίνει προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας, προστατεύοντάς την από τυχόν σφετερισμούς επιχειρηματιών και άλλων ατόμων. Αυτά είναι παλιές αραχνιασμένες διακηρύξεις του Διαφωτισμού. Το κράτος ταυτίζεται ευθέως με τις επιχειρήσεις και αναθέτει στις ίδιες να αυτοελέγχονται, περιορίζοντας το δικό του ρόλο σε κάποιο είδος εποπτείας. Η κερδοφορία των επιχειρήσεων είναι σημαντικότερη από τη δημόσια υγεία, γι’ αυτό και δεν υπάρχει ούτε σκληρός έλεγχος ούτε σκληρά μέτρα ακόμα και όταν διαπιστώνεται πρόβλημα.

Περιττεύει να σημειώσουμε ότι ουδείς γνωρίζει για πόσο καιρό, πριν οι Τσέχοι ανακαλύψουν τις υψηλές συγκεντρώσεις βενζοϊκού οξέος, Ελληνες, Τσέχοι και λοιπές φυλές κατανάλωναν τη συγκεκριμένη μαρμελάδα. Κι ύστερα, αναρωτιούνται πολλοί γιατί γνωρίζουν τέτοια άνθιση οι κάθε λογής καρκίνοι. Λίγο βενζοϊκό παραπάνω, λίγες διοξίνες, λίγη κηροσκωρίνη στο μέλι, λίγο από εδώ, λίγο από εκεί, καταλαβαίνετε τι τρώμε.

Γιατί, όμως, να υπάρχει περισσότερο από το επιτρεπόμενο όριο βενζοϊκό οξύ στη μαρμελάδα; Συντηρητικό είναι και μάλιστα δυνατό το βενζοϊκό οξύ. Για να μπορούν οι παρτίδες να στέκονται χρόνια στα ράφια και να στοκάρουν οι εταιρίες, ανοίγουν την κάνουλα και… όποιον πάρει ο χάρος. Μήπως δεν βάζουν (απαγορευμένα) αντιβιοτικά στο γιαούρτι, για να αυξήσουν τη διάρκειά του και να μη μουχλιάζει; Μήπως δεν διευρύνουν συνέχεια το χρόνο κυκλοφορίας του γάλακτος, για να μπορούν να χτυπήσουν όλες τις αγορές και να μειώσουν τα έξοδα κυκλοφορίας; Οπου και να ψάξεις, ό,τι και να ψάξεις, θα βρεις από πίσω μια μέθοδο αύξησης του ποσοστού του κέρδους. Η υγεία των καταναλωτών δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα απλό λογιστικό μέγεθος.

Και τα επιτρεπόμενα όρια που μπαίνουν δεν έχουν καμιά απόλυτη επιστημονική αξία. Είναι όρια λάστιχο. Οταν εμφανίζεται ένα πρόβλημα, όταν ξεσπάει κάποιο σκάνδαλο, τότε κατεβαίνουν λίγο τα όρια, για να αποκατασταθεί η ηρεμία και το σύστημα να μη χάσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Η δημόσια υγεία είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει. Ομως, όπως αποδεικνύεται συνέχεια, οι καπιταλιστές παραβιάζουν κι αυτά ακόμη τα όρια που τίθενται. Σ’ αυτό είναι αδίστακτοι και η φιλοσοφία του αυτοελέγχου αποτελεί το κλείσιμο του ματιού από τα κράτη προς τους καπιταλιστές.

Ας μας επιτραπεί να κλείσουμε αυτό το σύντομο σημείωμα με κάποιες… οικοσκέψεις. Ακούς συχνά ανθρώπους με αναμφισβήτητα καλή πρόθεση, να προτείνουν ως απάντηση στο απέραντο διατροφικό σκάνδαλο του καπιταλισμού μια κατά κάποιο τρόπο επιστροφή στη φυσική οικονομία. Θέλεις μαρμελάδα; Πάρε φράουλες, βερίκοκα και ροδάκινα και φτιάξε μόνος σου, εύκολο είναι. Θέλεις γιαούρτι και τυρί; Κάνε μια εκδρομή μέχρι το πιο κοντινό μαντρί, αγόρασε μερικά κιλά γάλα και πήξτο, εύκολο είναι. Θέλεις φρέσκα κρεμμυδάκια και μαρούλια; Φύτεψέ τα σε γλάστρες αν δεν έχεις λίγο κήπο. Γενικά, δημιούργησε έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής με οικολογικά πρότυπα.

Αν κανείς έχει το χρόνο και τη διάθεση να κάνει μερικά απ’ όσα προτείνονται, καλώς να τα κάνει. Αυτό, όμως, δεν μπορεί ούτε εναλλακτικό τρόπο ζωής να αποτελέσει ούτε -πολύ περισσότερο- πολιτική πρόταση. Μπορεί να αποτελέσει βάση ζύμωσης, για να καταδειχτεί η εγκληματική πολιτική των καπιταλιστών και να φανεί πως υπάρχει και άλλος τρόπος παραγωγής, συμβατός με την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των ανθρώπων. Ομως, η λύση δεν μπορεί να έρθει ούτε μέσα από το ατομικό οικο-εργαστήρι, ούτε μέσα από μικρές κοινότητες. Η λύση μπορεί να έρθει μόνο μέσα από τον οργανωμένο αγώνα για την καταστροφή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση μιας μη εκμεταλλευτικής κοινωνίας, που θα αποκαταστήσει την ενότητα του ανθρώπου με το ανόργανο σώμα του, τη φύση.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑτύχησε…
Επόμενο άρθρο Οταν στην πιάτσα δεν υπάρχουν φράγκα, τότε δεν τσουλάει η μπάλα…

Σχετικά Αρθρα

Εργαζόμενοι Παίδων Πεντέλης: Συμπαράσταση στους διωκόμενους εργαζόμενους του ΨΝΑ

Εργατικά 12 Οκτ 2026, 00:05

Νοσοκομειακοί Ψυχολόγοι: Καταγγέλλουν την ΕΔΕ σε βάρος συνδικαλιστών και εργαζόμενων του ΨΝΑ

Εργατικά 8 Οκτ 2026, 14:43

Ο Σπυράδωνης προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους του ΕΣΥ

ΕΔΕ ενάντια σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές του ΨΝΑ, επειδή του χάλασαν τηλεοπτικό «στήσιμο»

Εργατικά 8 Οκτ 2026, 10:17

Διατάζουν ψυχιάτρους να υπερεφημερεύσουν στο Δρομοκαΐτειο

Υγεία 5 Οκτ 2026, 19:04

Το Τρίο Μπελκάντο σε νέες επιτυχίες

Υγεία 2 Οκτ 2026, 14:40

ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ η κατάσταση στην Ψυχιατρική κλινική του ΠΓΝ Αττικόν λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού

Καταγγελία του Σωματείου Εργαζόμενων

Υγεία 1 Οκτ 2026, 17:12
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Οκτώβρη

13 Οκτ 2026, 00:01
Ιστορία

Κατάπτυστη αθλιότητα! Αφίσα με τη σημαία της Βέρμαχτ πάνω από την Ακροπολη διαφημίζει ελληνο-γερμανικό συνέδριο για την Απελευθέρωση

Καταγγελία του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα

12 Οκτ 2026, 19:50
Κόντρες

Δεν είναι όλοι οι εβραίοι σιωνιστές

12 Οκτ 2026, 19:33
Διεθνή

Πλήγματα στο σιωναζισμό: Γάλλοι εργάτες εμπόδισαν τη φόρτωση υλικών για την Εlbit – Υγειονομικοί φορείς στη Βρετανία διέκοψαν σχέσεις με σιωνιστική φαρμακευτική

12 Οκτ 2026, 14:58
Πολιτική

Oταν ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του «φιλούσαν τον fucking ass» της Γκίλφοϊλ

12 Οκτ 2026, 14:28
Εργατικά

Motor Oil: Δύο νεκροί εργάτες και συνδικάτα σε ρόλο ουδέτερων παρατηρητών

12 Οκτ 2026, 12:32
Καταστολή

Δημητράς – Ολσεν: Η δίκη αναβλήθηκε, η ομηρία συνεχίζεται

12 Οκτ 2026, 09:50
Εργατικά

Εργαζόμενοι Παίδων Πεντέλης: Συμπαράσταση στους διωκόμενους εργαζόμενους του ΨΝΑ

12 Οκτ 2026, 00:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Οκτώβρη

12 Οκτ 2026, 00:01
Εκδηλώσεις

Εκδήλωση της Δικτύωσης: «7 Οκτώβρη 2023: Ενας ηρωικός Κατακλυσμός»

Παρασκευή 16/10, 7 μμ, αίθουσα Παναρκαδικής

11 Οκτ 2026, 11:01
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων επιμένει, παρά την γκεμπελίστικη κυβερνητική προπαγάνδα

11 Οκτ 2026, 10:38
Οικονομία

Πρωθυπουργός των βιομήχανων και των εμποροσπιτάδων

11 Οκτ 2026, 10:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Οκτώβρη

11 Οκτ 2026, 00:01
Εργατικά

Ενας νεκρός εργάτης και ένας χαροπαλεύει – Νέο έγκλημα στη Motor Oil των Βαρδινογιάννηδων

Η αστυνομία συνέλαβε ως υπεύθυνο τον επικεφαλής του εργολαβικού συνεργείου

10 Οκτ 2026, 12:41
Διεθνή

Ανίς Αλ-Ντάρμπι: σύντροφος του Σινουάρ μέχρι την τελευταία του πνοή!

10 Οκτ 2026, 09:35
Πολιτική

ΣΗΜΕΡΑ 2 μμ: Ολες-όλοι στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

Σάββατο 10 Οκτώβρη 2026, 14:00 | Πάρκο Ελευθερίας – πορεία προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ

10 Οκτ 2026, 00:05
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

10 Οκτ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

10 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Μπάζωμα στα Τέμπη: Ο διοικητής της Τροχαίας προειδοποιούσε, ο Τριαντόπουλος με τον Αγοραστό τον «έγραφαν»

9 Οκτ 2026, 19:49
Εργατικά

Αθώοι πανηγυρικά οι συνδικαλιστές του Πειραιά – Χαστούκι σε κυβέρνηση – υπ. Παιδείας

9 Οκτ 2026, 15:03
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Οκτώβρη

1969: Βόμβα (ΚΕΑ) στα γραφεία της Πανελλήνιας Οργάνωσης Σιδηροδρομικών.

1990: Δολοφονείται ο πρόεδρος της αιγυπτιακής βουλής Ριφάατ ελ Μαγκούμπ.

1995: Αίρεται το εμπάργκο της Ελλάδας προς την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

2017: Πρώτη κατάσχεση κύριας κατοικίας (Εύοσμος Θεσσαλονίκης) από 62χρονη μοδίστρα με παιδί ΑμεΑ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είχα την συγκλονιστική Χαρά, Τιμή και Απόλαυση να παρίσταμαι και να ακούσω ζωντανά την πιο σπουδαία πολιτική ομιλία που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ @SecRubio δεν μίλησε σήμερα στην Πνύκα, μπροστά από την Ακρόπολη μόνον ως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των ανθρώπων της Δύσης που ζούσαν, που ζουν και που θα ζήσουν στο μέλλον. Έκανε μια αληθινά Ιστορικών διαστάσεων ομιλία. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπε στο 100% και ότι ως Έλλην αισθάνομαι υπερήφανος για το βάθος του θαυμασμού του για τους προγόνους μας αλλά και ως Υπουργός αυτής της Κυβερνήσεως για την δημόσια αναγνώριση του στην αξιοπιστία και στην επιτυχία της Χώρας μας σήμερα. Η Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός συνθέτουν τον Δυτικό Πολιτισμό και η παρακμή του πρέπει να τελειώσει και να ξαναβρεί η Δύση τις ρίζες, τις αξίες και το πνεύμα της που την έκαναν για αιώνες κυρίαρχη. Πραγματικά αξίζουν πολλά εύγε αλλά και ευχαριστώ στον κ. Ρούμπιο για την σημερινή του ομιλία.

Αδωνις Γεωργιάδης

(Εντάξει, εμετός. Προσέξτε, όμως, την επιτηδευμένη μίμηση του ύφους του Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα σε ορισμένες λέξεις και κάποια βροντώδη επίθετα. Δεν είναι χωρίς σημασία. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη ήξερε ότι θα προκαλέσει. Διάλεξε σκόπιμα να γράψει αυτό το έμεσμα, ξεπερνώντας κάθε άλλο δεξιό πολιτικό ή δημοσιογράφο στην Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι έγλειψαν πατόκορφα τον Ρούμπιο αλλά με… στιλ και… αντικειμενικότητα. Προσπάθησαν να εμφανιστούν σοβαροί και… αξιοπρεπείς. Συνασπίστηκαν μάλιστα γύρω από τη θέση ότι ο Ρούμπιο δεν είναι σαν τους Τραμπ και Βανς αλλά είναι ένας παραδοσιακός Ρεπουμπλικανός. Μόνο ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Σπυράδωνης κινήθηκε σε ρυθμό MAGA. Το μήνυμά του δεν αποδέκτες τόσο το δεξιό και ακροδεξιό κοινό στην Ελλάδα όσο ΤΗΝ πρεσβεία και το  ΜΑGA. Θέλησε να προβληθεί ως ο μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος του τραμπισμού στην ελληνική Δεξιά, ώστε να ενεργοποιήσει τις κεραίες ΤΗΣ πρεσβείας και να γίνει ο εκλεκτός της. Να διεκδικήσει την υποστήριξή ΤΗΣ και την υποστήριξη του MAGA, επειδή ξέρει ότι δεν αργεί η ώρα που θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ με αντίπαλο τον… αριστερό Δένδια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo