Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ενας «θολωμένος» Τραμπ προσπαθεί να σταματήσει την κατρακύλα των Ρεπουμπλικανών
  • ΟΛΜΕ: Αφωνία μπροστά στην πρόκληση του υπουργείου Παιδείας για το πολλαπλό βιβλίο
  • Σαν σήμερα 25 Ιούνη
  • ΕΑΣ, ΕΑΣ, να φύγει ο κερατάς…
  • Ντράπηκε και η ντροπή: Κατακρατούν αυθαίρετα αντικείμενα εστιακών και φοιτητών στα Γιάννενα
  • ΕΙΝΑΠ: Υστατη έκκληση για την υγεία του απεργού πείνας Α. Χατζή
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Ασυλο σημαίνει τρόπο, όχι τόπο
Υγεία

ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

Ασυλο σημαίνει τρόπο, όχι τόπο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Μαρ 2011, 00:00

Τον περασμένο Δεκέμβριο δημοσιεύτηκαν στον Τύπο οι καταγγελίες και οι αποκαλύψεις εθελοντών που απασχολούνταν στο ίδρυμα, οι οποίες έκαναν λόγο για κακοποίηση, παραμέληση και πλημμελή φροντίδα των περιθαλπόμενων του ΚΕΠΕΠ. Το υπουργείο Υγείας, αφού πρώτα εξήρε τις φιλότιμες προσπάθειες της διοικήτριας του ιδρύματος και αφού ανακοίνωσε πως θα λύσει το πρόβλημα «με την αποστολή 5 νοσηλευτών τις επόμενες εβδομάδες», ένιψε τα χείρας του, νομιμοποιώντας ουσιαστικά το έγκλημα. Με δηλώσεις του στον Τύπο, ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας κ. Κατριβάνος δήλωσε ότι θεωρεί την καθήλωση «αναγκαίο κακό», μέθοδος όμως που θα πρέπει να χρησιμοποιείται για την αυτοπροστασία των τροφίμων. «Με δεδομένο τη βαριά νοητική υστέρηση, η καθήλωσή τους με ιμάντες κρίνεται αναγκαία, σύμφωνα με τη γνωμάτευση των γιατρών, για να μην υπάρξει αυτοκαταστροφική ενέργεια». Να σημειώσουμε εδώ, ότι για την κακοποίηση παιδιού στο ΚΕΠΕΠ τον Μάιο του 2005, 25 εργαζόμενοι παραπέμφθηκαν σε δίκη με την κατηγορία πρόκλησης σωματικών βλαβών από αμέλεια. Το 10χρονο κορίτσι ήταν δεμένο με ιμάντες για 5 χρόνια με τη σύμφωνη γνώμη ψυχίατρου. Συνολικά, από την αρχή λειτουργίας του ιδρύματος έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 30 θάνατοι περιθαλπόμενων, ενώ τον τελευταίο μήνα είχαμε ακόμη 3 θανάτους, με τους 2 τελευταίους  μέσα σε ένα 48ωρο.

Το Κέντρο Περίθαλψης Παίδων (!) Λεχαινών ιδρύθηκε το 1987, με σκοπό να παρέχει προστασία και περίθαλψη σε άτομα με νοητική υστέρηση και κινητικές αναπηρίες, ηλικίας από 6 έως 18 ετών. Οι εικόνες που πρόσφατα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας με τα όσα διαδραματίζονται καθημερινά  στους  τρεις ορόφους του ΚΕΠΕΠ ήρθαν να επιβεβαιώσουν ότι το κολαστήριο της Λέρου –πριν τριάντα χρόνια– δε συνιστούσε απλά τον τόπο του  εγκλήματος αλλά κυρίως συμβόλιζε τον τρόπο, την  «αντικειμενοποίηση του υποκειμένου», με τις καθηλώσεις και την καταστολή μέσω ψυχοφαρμάκων να αναδεικνύονται ως τα πλέον αποτελεσματικά όπλα στη φαρέτρα της ψυχιατρικής εξουσίας.

Στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, όπως και στα αντίστοιχα ιδρύματα σε όλη τη χώρα, η συντριπτική πλειοψηφία των τροφίμων παραμένουν έγκλειστοι και μετά την  ενηλικίωσή τους. Είναι επίσης γνωστό ότι, παρά τις εκάστοτε εξωραϊστικές δηλώσεις του υπουργείου Υγείας, τις αναφορές περί «μεμονωμένων περιστατικών» και τις πομφόλυγες περί «ψυχιατρικής μεταρρύθμισης», τα όσα συμβαίνουν στο ΚΕΠΕΠ δεν αποτελούν την εξαίρεση, αλλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα της ασυλικής βαρβαρότητας που κυριαρχεί  σε όλα τα ιδρύματα της χώρας, από το ΚΑΦΚΑ Ρόδου και το Θεομήτωρ στην Αγιάσο  της Λέσβου έως το ΠΙΚΠΑ Βούλας και το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων στο Σκαραμαγκά.

Για τα εγκλήματα στο ΚΕΠΕΠ το υπουργείο Υγείας ήταν ενήμερο από το Μάρτιο του 2010, όταν στελέχη του Συνήγορου του Πολίτη, συνοδευόμενα από τη Φαίη Παπούλια, ψυχολόγο (σύζυγο του παρελασιάρχη), επισκέφθηκαν το ΚΕΠΕΠ. Στην έκθεση του ΣτΠ αναφέρεται:  «…λόγω της έλλειψης προσωπικού για την άμεση επίβλεψη και φροντίδα των περιθαλπομένων, έχουν τοποθετηθεί κάμερες παρακολούθησης, χρησιμοποιείται ευρέως κατασταλτική φαρμακευτική αγωγή και ακολουθείται συχνά η πρακτική της καθήλωσης των παιδιών με ιμάντες στα κρεβάτια τους», «…υπάρχουν παιδιά με σύνθετες αναπηρίες και σοβαρές διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (φάσμα αυτισμού) που διαβιούν σε ξύλινα κλειδωμένα κουβούκλια (κρεβάτια-κλουβιά)…».

Χαρακτηριστική περίπτωση υποκρισίας και αθλιότητας αποτελεί το Δρομοκαΐτειο, όπου τον Ιούλιο του 2010 δύο ψυχολόγοι του ιδρύματος  έκαναν δημόσιες καταγγελίες περί απάνθρωπων συνθηκών διαβίωσης και μεταχείρισης και στις οποίες ασκήθηκε ποινική δίωξη και τους επεβλήθησαν πειθαρχικές ποινές για τις αποκαλύψεις τους. Πριν περίπου ένα μήνα,  η διοίκηση του Δρομοκαΐτειου μεταβίβαζε με έγγραφό της στους εργαζόμενους  τα συγχαρητήρια της διευθύντριας Ψυχικής Υγείας του υπουργείου Υγεία κ.  Κατσικάρου, καθώς «η κατάσταση σε όλο το νοσοκομείο ήτο και εκρίθη άριστη».

Αλλά ακόμα και στις λεγόμενες δομές αποασυλοποίησης, τα οικοτροφεία και τους ξενώνες, στους οποίους έχουν μεταφερθεί χρόνιοι έγκλειστοι των ψυχιατρικών ασύλων, δε λείπουν οι κάμερες παρακολούθησης, οι καθηλώσεις και η ακραία συνταγογράφηση.  Θυμίζουμε την περίπτωση του οικοτροφείου «ΗΩ» της ΕΨΑΜΥ στον Ασπρόπυργο, όπου το καλοκαίρι του 2009 δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες με ασθενείς δεμένους με ιμάντες για μεγάλο διάστημα στα κρεβάτια τους.

Αποδεικνύεται πλέον περίτρανα, ότι η «ψυχιατρική μεταρρύθμιση» δεν απετέλεσε τίποτα περισσότερο από μια μεταφορά-μετεγκατάσταση χρονίων ασθενών ψυχιατρικών ιδρυμάτων σε άλλα μικρότερα άσυλα, χωρίς όμως να μετασχηματίζεται ο θεσμός του ασύλου και χωρίς να θίγεται η σχέση εξουσίας ψυχίατρου-πάσχοντος. Γιατί παραμένει ανέγγιχτη η βασική ουσία του ασύλου, η οποία έγκειται στον τρόπο άσκησης της ψυχιατρικής παρά στον τόπο που λαμβάνει χώρα. Ενός τρόπου που θέτει τον πάσχοντα σε θέση αντικειμένου, χωρίς διαπραγματευτική δύναμη, χωρίς φωνή, έρμαιο στις ορέξεις της ψυχιατρικής καταπίεσης.

Κι όσο δε δίνονται αγώνες πρώτα από τους ίδιους τους εργαζόμενους  ενάντια στην καθήλωση, που αντί να θεωρείται θεραπευτική πρακτική θα έπρεπε να χαρακτηρίζεται ως ποινικό αδίκημα, τόσο θα θεριεύουν τα Λεχαινά, η Λέρος, το Δρομοκαΐτειο…

Χ.Π.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

Πατριωτική κουρελαρία
Επόμενο άρθρο

ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

ΤΟ ΕΠΕΤΕΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Σχετικά Αρθρα

«Το καλύτερο ΕΣΥ όλων των εποχών» χρωστάει στους εργαζόμενους του Αττικόν 68.000 μέρες κανονικής άδειας και 10.000 ρεπό!

Υγεία 16 Ιούν 2026, 22:23

EΣΥ: Τα ψέματα του Μητσοτάκη και η αλήθεια των αριθμών

Υγεία 11 Ιούν 2026, 12:07

Εγκληματική εγκατάλειψη των δημόσιων ψυχιατρικών δομών

Υγεία 7 Ιούν 2026, 11:15

Για τα μάτια της Σταμάτας…

Υγεία 29 Μάι 2026, 12:22

Eξαρση γαστρεντερίτιδας στο «Αττικόν» – Πώς θα σταματήσει όταν οι ασθενείς είναι σε ράντζα και δεν έχουν ούτε τουαλέτα;

Υγεία 28 Μάι 2026, 09:19

Aμα έχεις «μπάρμπα στην Κορώνη» γίνεσαι και πρωταθλητής στο… άλμα εις ύψος

«Αττικό»: Τοποθέτηση τομεάρχη με παράκαμψη δεκάδων εργαζόμενων

Υγεία 27 Μάι 2026, 19:12
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ενας «θολωμένος» Τραμπ προσπαθεί να σταματήσει την κατρακύλα των Ρεπουμπλικανών

25 Ιούν 2026, 10:02
Παιδεία

ΟΛΜΕ: Αφωνία μπροστά στην πρόκληση του υπουργείου Παιδείας για το πολλαπλό βιβλίο

25 Ιούν 2026, 05:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Ιούνη

25 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

ΕΑΣ, ΕΑΣ, να φύγει ο κερατάς…

24 Ιούν 2026, 21:02
Παιδεία

Ντράπηκε και η ντροπή: Κατακρατούν αυθαίρετα αντικείμενα εστιακών και φοιτητών στα Γιάννενα

Καταγγελία του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

24 Ιούν 2026, 18:52
Καταστολή

ΕΙΝΑΠ: Υστατη έκκληση για την υγεία του απεργού πείνας Α. Χατζή

24 Ιούν 2026, 18:37
Διεθνή

Αραγτσί προς Χαμάς: Το Ιράν στηρίζει τον παλαιστινιακό λαό και τη δίκαιη υπόθεσή του μέχρι την επίτευξη όλων των νόμιμων εθνικών του δικαιωμάτων

24 Ιούν 2026, 14:18
Καταστολή

Αναβλήθηκε η δίκη των αγωνιστών από την Τουρκία για τη στημένη υπόθεση της δήθεν βιαιοπραγίας μέσα στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού

Οι δικαζόμενοι αγωνιστές δέχτηκαν άγρια επίθεση από τους κουκουλοφόρους μπάτσους της ΕΟΜ

24 Ιούν 2026, 14:07
Διεθνή

Σιωναζιστές στρατιωτικοί: Στον νότιο Λίβανο αισθανόμαστε σαν καθιστές πάπιες*

24 Ιούν 2026, 13:22
Εργατικά

Υπό διωγμόν οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί – Διώκονται ξανά οι Ζ. Γκέρτσος και Π. Χουντής

24 Ιούν 2026, 12:30
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης υπερασπίζεται τα στελέχη του που καταδικάστηκαν για το emailgate

24 Ιούν 2026, 12:26
Καταστολή

Πόλα Ρούπα: Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ να σηκώσει τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας στην Ελλάδα;

24 Ιούν 2026, 11:21
Η παπάρα

PosoKanei: Γαργάρα με ταβανόπροκες

24 Ιούν 2026, 09:13
Διεθνή

Δημοσκόπηση Εβραϊκού Πανεπιστήμιου της Ιερουσαλήμ: «Τον ήπιαμε» δηλώνει το 92% των σιωνιστών

24 Ιούν 2026, 05:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Ιούνη

24 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο οι σιωναζιστές

23 Ιούν 2026, 20:53
Εργατικά

Σκάνδαλο διπλών συμβάσεων στα ιδιωτικά σχολεία

23 Ιούν 2026, 20:15
Καταστολή

Πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές Δομοκού: Να μην αφήσουμε να υπάρξει σήμερα ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας στην Ελλάδα

Κείμενο αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας και την Κοινότητα των Προσφυγικών

23 Ιούν 2026, 20:10
Διεθνή

Ο Μπακαεΐ διαψεύδει Τραμπ και Βανς: Δεν έχουμε αναλάβει καμιά υποχρέωση για το πυρηνικό μας πρόγραμμα

23 Ιούν 2026, 19:51
Διεθνή

Εντατικές διαβουλεύσεις στο Κάιρο για τη Λωρίδα της Γάζας

23 Ιούν 2026, 18:26
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Ιούνη

Ημέρα θαλασσοπόρου.

Μοζαμβίκη: Ημέρα ανεξαρτησίας (1975).

Σλοβενία, Κροατία: Εθνική γιορτή (1991).

1943: Γενική απεργία στην κατεχόμενη Αθήνα, διακόσιες χιλιάδες διαδηλωτές εναντίον των γερμανικών αρμάτων. Επικεφαλής ομάδα τυφλών αναπήρων πολέμου, πάνω στα στήθη των οποίων υπάρχουν οι λέξεις “συντρίψατέ μας“, δεκαπέντε νεκροί.

1948: Εκτελούνται είκοσι κομμουνιστές-σαμποτέρ του ναυτικού.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

“Το PosoKanei είναι μια πλατφόρμα ενημέρωσης των πολιτών που δημιούργησε η νέα Ανεξάρτητη Αρχή. Ο καταναλωτής κοιτάζει ποιες είναι οι τιμές σε κάθε είδος και παίρνει μια απόφαση για το πού μπορεί να ψωνίσει φθηνότερα. Ολα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αντί να γκρινιάζουν, θα έπρεπε να πουν μπράβο που το κάναμε”, υπογράμμισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και σημείωσε πως είναι μια πρωτοβουλία που θα έπρέπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια από τις καταναλωτικές οργανώσεις. “Θέλουμε να συμβάλλουμε να υπάρξει καταναλωτική συνείδηση στους πολίτες και να συνεργαστούμε με το καταναλωτικό κίνημα. Είμαστε από την ίδια μεριά του λόφου”, τόνισε χαρακτηριστικά. Για το αν η δημιουργία αυτής της εφαρμογής είναι παραδοχή ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει το αυξημένο κόστος ζωής, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε πως “δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Το να γνωρίζει ο πολίτης είναι αποδοχή ότι δεν κάνουμε τίποτα; Σε όλες τις χώρες το καταναλωτικό κίνημα επιβάλει πράγματα και έχει ισχύ, εδώ είναι περιορισμένη η παρεμβατικότητα του. Αντί να πολιτικολογούν ορισμένοι, θα έπρεπε να αναδεικνύουν ορισμένα πράγματα, εκθέτοντας όσους προσπαθούν να αισχροκερδίσουν. Ένα πιο ισχυρό καταναλωτικό κίνημα, θα βοηθούσε και θα έπρεπε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας”.

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Μια βδομάδα μετά τη φιέστα του μεγάρου Μαξίμου, όπου «παρουσιάστηκε» στον Μητσοτάκη το PosoKanei για να εισπράξει το θαυμασμό του και τα θερμά του συγχαρητήρια, κατεβαίνει ο πήχυς. «Πώς κάνετε έτσι, ρε παιδιά, μια πλατφόρμα ενημέρωσης είναι, για να ενισχύσουμε την καταναλωτική συνείδηση», λέει ο πολιτικός γυρολόγος Θεοδωρικάκος, αποσυνδέοντας πλήρως το PosoKanei από την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ο λαός κάτι τέτοιες συμπεριφορές τις λέει «βάζω την ουρά στα σκέλια». Ο Μητσοτάκης δεν μοίραζε συγχαρητήρια για την «πραγματικά εξαιρετική και πολύ χρήσιμη εφαρμογή», με την οποία «από σήμερα ο έλληνας καταναλωτής αποκτά ένα ακόμα «όπλο» στη μάχη κατά της ακρίβειας και του αυξημένου κόστους ζωής»; Πολιτική αλητεία και κυνισμό του αισχίστου είδους χαρακτηρίσαμε αυτή την τοποθέτηση. Ο Μητσοτάκης δεν έλεγε ότι ο καταναλωτής «θα γνωρίζει πια στην κυριολεξία πόσο κάνει κάθε προϊόν σε πραγματικό χρόνο, θα μπορεί να συνθέτει το δικό του καλάθι, να συγκρίνει τιμές, όχι μόνο εντός Ελλάδος αλλά και με αντίστοιχα προϊόντα στο εξωτερικό, έτσι ώστε να μπορεί να επιλέγει εύκολα τι και πού έχει συμφέρον να κάνει τις αγορές του»; Ο Μητσοτάκης δεν έλεγε ότι «είναι μία σημαντική πρωτοβουλία, η οποία ενισχύει τον ανταγωνισμό»; Τώρα όλα αυτά τα έβαλαν… να μην πούμε που. Εκαναν γαργάρα με ταβανόπροκες. Γιατί; Γιατί διαπίστωσαν ότι η αλήτικη προπαγάνδα έγινε μπούμερανγκ και τους χτύπησε κατακούτελα. Ο κόσμος βρίζει. Ακόμα και τα αστικά μίντια δεν βρήκαν κάτι που να τους επιτρέπει να στηρίξουν την προπαγάνδα του Μητσοτάκη και του Θεοδωρικάκου. Στις πιο ευνοϊκές περιπτώσεις κατέληγαν σε ένα «καλό είναι, αλλά η ακρίβεια…». Γι’ αυτό και αναδιπλώνονται. Το μόνο που έμεινε είναι ένα επικοινωνιακό φιάσκο και τα λεφτά που έβγαλε η εταιρία που έφτιαξε το πρόγραμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

    17Ν
    • ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

      Εφετείο 17Ν
  • ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

    ΕΛΑ
    • ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

      ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

      ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

      ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

      ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

    ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

    ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

    Επικοινωνία
  • ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

    ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

    Όροι χρήσης
  • ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

    ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

    ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

    Επικοινωνία
  • ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

    ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo