Eksegersi.gr
Eksegersi.gr

Ψέμα στο ψέμα…

0

Ρωτήθηκε χθες (16/11) ο «πολύς» Μαγιορκίνης: «Καθώς πλησιάζουμε στην κορύφωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας με εκτεταμένη διασπορά του ιού στην κοινότητα και με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στις 2.000 – 3.000 καθημερινά, πόσοι άνθρωποι υπολογίζεται ότι νοσούν σήμερα αδιάγνωστοι σε ολόκληρη τη χώρα;».

Απάντησε: «Οι διάφορες μελέτες σε αυτή τη φάση δείχνουν ότι για κάθε μία διάγνωση υπάρχουν δύο με τρεις αδιάγνωστοι. Οπότε, αναλόγως με το πόσο χρονικό διάστημα αναφερόμαστε και ποιο είναι το χρονικό διάστημα που θεωρούμε ότι κάποιος είναι ενεργό κρούσμα, να το πούμε έτσι, κρούσμα ενεργός ασθενής, αλλάζουν οι εκτιμήσεις. Δεν είναι πάνω από 100.000 πάντως».

Μήπως θυμάται ο Μαγιορκίνης τους αριθμούς για τα ενεργά κρούσματα που έδινε μέχρι πρότινος ο Χαρδαλιάς; Δίπλα του κάθεται στα σόου της «ενημέρωσης», δεν μπορεί να μην τον άκουγε. Ο Χαρδαλιάς μιλούσε για 7.134 ενεργά κρούσματα στις 25 Οκτώβρη. Την ίδια στιγμή, στο εξωτερικό έδιναν νούμερα τέσσερις-πέντε φορές μεγαλύτερα!

Με το θέμα έχουμε ασχοληθεί κατ’ επανάληψη στο πρόσφατο παρελθόν, αποκαλύπτοντας τα κυβερνητικά ψέματα. Η πιο πρόσφατη εικόνα των ενεργών κρουσμάτων, όπως τα δίνει η κυβέρνηση στο εξωτερικό, δημοσιεύτηκε σε ανάλυσή μας στις 10 Νοέμβρη. Από αυτήν αναδημοσιεύουμε τον Πίνακα 2:

Επιστροφή στον Γκίκα και στη σοφιστική απάντηση που έδωσε στο δημοσιογραφικό ερώτημα. Αν πάρουμε τοις μετρητοίς όσα είπε, ότι δηλαδή για κάθε ένα διαγνωσμένο κρούσμα υπάρχουν δυο-τρία αδιάγνωστα και ότι ο αριθμός των συνολικών ενεργών κρουσμάτων (διαγνωσμένων και αδιάγνωστων) δεν είναι πάνω από 100.000, τότε ο αριθμός των γνωστών (διαγνωσμένων) ενεργών κρουσμάτων είναι μεταξύ 25.000 και 33.000.

Ο αριθμός αυτός είναι, βέβαια, μερικές φορές μεγαλύτερος από τα ψεύτικα νούμερα που έδινε ο Χαρδαλιάς (παρουσία του Μαγιορκίνη πάντα), όμως και πάλι είναι σημαντικά μικρότερος από την πραγματικότητα. Σύμφωνα με τον πίνακα που παραθέσαμε, στις 9 Νοέμβρη είχαν δώσει στο εξωτερικό 47.373 ενεργά κρούσματα. Με μέσο όρο 2.000 κρούσματα τη μέρα, μέχρι τις 16 Νοέμβρη, που έκανε την τοποθέτηση ο Μαγιορκίνης, τα γνωστά ενεργά κρούσματα είχαν ξεπεράσει τις 60.000. Αρα, σύμφωνα με την τοποθέτηση Μαγιορκίνη («για κάθε μία διάγνωση υπάρχουν δύο με τρεις αδιάγνωστοι»), τα συνολικά ενεργά κρούσματα (διαγνωσμένα και αδιάγνωστα) δεν ήταν «κάτω από 100.000 », αλλά ήταν κάπου ανάμεσα στα 120.000 με 180.000.

Με άλλα λόγια, πάλι ψέματα (με διαφορετικό τρόπο)!

Επομένως, δεν είναι ότι ο… μαθηματικός Γκίκας δεν πρόσεχε τι έλεγε ο Χαρδαλιάς για να τον… διορθώσει. Ηξερε πολύ καλά ότι ο Χαρδαλιάς έλεγε ψέματα. Και έπαιζε και αυτός το ίδιο παιχνίδι.

Σκόπιμα υποπολλαπλασίαζαν τα ενεργά κρούσματα, προκειμένου να δίνουν στον ελληνικό λαό μια ψεύτικη καθησυχαστική εικόνα. Ενώ τα λεγόμενα «ορφανά» κρούσματα είχαν φτάσει το 80% του συνόλου των κρουσμάτων και τα διαγνωσμένα ενεργά κρούσματα ήταν της τάξης των 30.000 και με συνεχή αυξητικά τάση, στοιχεία που έδειχναν τεράστια και εντελώς ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού στην κοινότητα, αυτοί έλεγαν ότι αρκεί να φοράμε μάσκα και να πλένουμε τα χέρια μας και όλα θα διορθωθούν!

Μετά, όταν αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σ’ αυτό το «μισό» lockdown, παρίσταναν τους έκπληκτους. Οτι τάχα ο ιός… τους αιφνιδίασε την τελευταία εβδομάδα. Λες και… στίφη κοροναϊού ήταν… κρυμμένα σε τίποτα σκοτεινά υπόγεια και ξαφνικά ο… αρχηγός τους φώναξε «ντου παιδιά» και ξαμολύθηκαν ανά τας οδούς και τας ρύμας της χώρας.

Καμιά έκπληξη δεν υπήρξε. Ηξεραν καθαρά πού πηγαίνει η κατάσταση. Το έδειχναν όλοι οι δείκτες. Μπορεί οι διασωληνωμένοι να ήταν ακόμα σε επίπεδα που μπορούσε να διαχειριστεί το ΕΣΥ (μόνο αυτό τους ένοιαζε), τα «ορφανά» και τα ενεργά κρούσματα έδειχναν ότι η κατάσταση θα εξελισσόταν όπως εξελίχθηκε. Σε έκρηξη κρουσμάτων, ασθενών που χρήζουν νοσηλείας, δισωληνώσεων και θανάτων.

Θα το επαναλάβουμε: εμείς δεν τα λέμε αυτά τώρα, ως επιμηθείς. Φωνάζαμε από το καλοκαίρι. Και λίγο προτού εκπνεύσει ο Σεπτέμβρης εγείραμε αίτημα lockdown. Αυτοί, όμως, επέμεναν: μασκούλες, χεράκια, αποστασούλες και θα είμαστε μια χαρά. Και για να γίνει πιστευτή αυτή η παραπλανητική προπαγάνδα, που συγκάλυπτε μια εγκληματική πολιτική διαχείρισης, την οποία μόνο τα συμφέροντα του κεφαλαίου επέβαλαν, επιστράτευαν αποσιωπήσεις και ψέματα, για να κρύψουν την τεράστια διασπορά του ιού στην κοινότητα, σε όλη τη χώρα. Ποτέ δεν μίλησαν για τα «ορφανά» κρούσματα (αντίθετα, ο Χαρδαλιάς έλεγε ότι δεν υπάρχουν τέτοια κρούσματα, ότι όλα ιχνηλατούνται πλήρως!), ενώ έλεγαν ψέματα για τα ενεργά κρούσματα (τις ελάχιστες φορές που αναφέρθηκαν σ’ αυτά, γιατί τις περισσότερες φορές δεν αναφέρονταν καν, όπως κάνουν και τώρα).

ΥΓ. Κι ενώ αυτή είναι η συμπεριφορά των «ενσωματωμένων» επιστημόνων τύπου Μαγιορκίνη, Τσιόδρα και σίας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργός και νυν τομεάρχης Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, δήλωσε χθες (16/11) στο libre.gr: «Η επιστημονική επάρκεια του κ. Τσιόδρα και συνολικά της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων δεν αμφισβητείται στα σοβαρά και έχουμε υποχρέωση όλοι, ειδικά αυτή την κρίσιμη ώρα που χρειάζεται συλλογική κοινωνική ευθύνη, να περιφρουρηθεί το κύρος και η αξιοπιστία των ειδικών και να αντιστραφεί το κλίμα συνωμοσιολογίας, σκοταδισμού, ανορθολογισμού και αντιεπιστημονικής ρητορικής, που, όπως όλο τον κόσμο, έχει αντιδραστικό και ακροδεξιό πρόσημο».

Και προβοκάτορας οεπίσημος εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Οποιος αμφισβητεί τους Τσιοδρομαγιορκίνηδες είναι συνωμοσιολόγος, αντιδραστικός, ακροδεξιός! Κατόπιν αυτού, το μόνο βέβαιο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναισυνυπεύθυνος για την εκστρατεία ψεύδους και παραπλάνησης του ελληνικού λαού, η οποία αποτελεί πυλώνα της εγκληματικής πολιτικής διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Κοινοποίηση: