Οργιο καταστολής από Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη

0

Αυτή η εικόνα αποτυπώνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τη γελοιότητα, στην οποία καταλήγει η κατασταλτική λογική μιας κυβέρνησης που έχει χάσει τη μπάλα. Τα «τσικό» της μπατσαρίας με τα γαλάζια φουτεράκια (πρόκειται για τη νεοσύστατη ομάδα ΟΔΟΣ, που είναι επιφορτισμένη με τη «διευθέτηση» των διαδηλώσεων, σύμφωνα με τον χουντονόμο Χρυσοχοΐδη), στοιβαγμένα το ένα δίπλα στο άλλο, φράζουν το δρόμο στον Μπαρουφάκη και την κοινοβουλευτική του ομάδα (εφτά νοματαίους όλο κι όλο), που έκαναν περίπατο-σόου από το Πολυτεχνείο στην αμερικάνικη πρεσβεία! Αραιωμένοι όσο δεν παίρνει άλλο οι εφτά, ο ένας πάνω στον άλλο οι μπάτσοι και οι μπατσίνες. Ποιοι παραβίασαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα; Ελα μου ντε!

Μένει να δούμε πόσο θα αυξηθούν τις επόμενες μέρες τα κρούσματα στο 401 ΓΣΝ, όπου νοσηλεύονται και οι μπάτσοι.

Λίγη ώρα αργότερα, βέβαια, το σκηνικό άλλαξε. Δεν ήταν καθόλου γελοίο. Ολες οι δυνάμεις των μπάτσων (ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, ασφαλίτες) επιτέθηκαν με γκλομπ, χημικά και «αύρες» σε μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές (οι περισσότεροι ήταν του Περισσού και του ΠΑΜΕ), οι οποίοι με τις μάσκες τους και σε διακριτές αποστάσεις μεταξύ τους είχαν παραταχθεί για να κάνουν συμβολική πορεία προς το Πολυτεχνείο.

«Σήμερα το πρωί στο πάρκο Ελευθερίας τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ΚΚΕ έκαναν εκδηλώσεις και κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο του ΕΑΤ ΕΣΑ, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα και παραβιάζοντας την απαγόρευση», ανακοίνωσε ο Χρυσοχοΐδης διά του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Μπατσοκαταστολής. Επειδή, λοιπόν, το πρωί έγιναν συγκεντρώσεις, παραβιάζοντας την απαγόρευση, αλλά με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως ο ίδιος ο Χρυσοχοΐδης παραδέχεται, τις οποίες η Αστυνομία δε δοκίμασε να διαλύσει, το απόγευμα δεν έπρεπε να επαναληφθεί το ίδιο! Αυτή είναι η ουσία.

Επομένως, σημασία δεν έχει η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αλλά η τήρηση της αστυνομικής απαγόρευσης, που εκδόθηκε με διαταγή Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη. Γι’ αυτό και δόθηκε εντολή άγριας επίθεσης, αφού προηγήθηκαν πέντε συλλήψεις στο σωρό και τραυμάτισαν τουλάχιστον δύο διαδηλωτές. Μάλιστα, η διαταγή δόθηκε κατευθείαν από τον Χρυσοχοΐδη, καθώς ο Κουτσούμπας ζητούσε την απελευθέρωση των συλληφθέντων και δήλωνε ότι οι διαδηλωτές θα αποχωρήσουν. Οπως έχει αποτυπωθεί στα τηλεοπτικά πλάνα, ένας υποστράτηγος της ΕΛΑΣ φεύγει, επικοινωνεί προφανώς με την ηγεσία και σε λίγο γυρίζει και λέει στον Κουτσούμπα ξερά ότι η συγκέντρωση είναι παράνομη. Σε δευτερόλεπτα εξαπολύθηκε η επίθεση και το άγριο κυνηγητό του κόσμου μέχρι την Ομόνοια και την Αγίου Κωνσταντίνου.

Οσοι συνελήφθησαν δε δέχτηκαν μόνο τις γνωστές «περιποιήσεις» των Δελτάδων (γνωστών για τη δολοφονική τους δράση), αλλά εκτέθηκαν και στον κίνδυνο του κοροναϊού, καθώς οι περισσότεροι Δελτάδες δε φορούσαν μάσκες κάτω από το κράνος!

 

Παρόμοιο σκηνικό στα Σεπόλια. Διαδηλωτές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκεντρώθηκαν έξω από το Σταθμό Λαρίσης και ξεκίνησαν πορεία (με μάσκες και αποστάσεις και αυτοί) προς το Μεταξουργείο. Μετά από λίγο, δέχτηκαν επίθεση από ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ, με χημικά και μία «αύρα» που πετούσε νερό, ενώ οι Δελτάδες πλαγιοκοπούσαν την πορεία και κυνηγούσαν όσους έφευγαν προς τα γύρω στενά. Η πορεία υποχώρησε προς το Σταθμό Λαρίσης. Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι πορεύτηκαν οργανωμένα προς το ταθμό του Μετρό στα Σεπόλια. Εκεί, όσοι δεν είχαν προλάβει να φύγουν δέχτηκαν αιφνιδιαστική επίθεση από τους δικυκλιστές της ΔΕΛΤΑ, οι οποίοι άρπαξαν και μερικούς.

Ενας φοιτητής του Πολυτεχνείου συνελήφθη μέσα στην πιλοτή του σπιτιού του, την ώρα που έμπαινε στο σπίτι! Η μητέρα και η αδελφή του, που έτρεξαν σε βοήθεια, χτυπήθηκαν και συνελήφθησαν και αυτές, ενώ ο πατέρας του φοιτητή κατέρρευσε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στον «Ευαγγελισμό»!

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε από την επίθεση στο σταθμό των Σεπολίων φαίνεται καθαρά ότι οι περισσότεροι Δελτάδες δε φορούν μάσκες, έχουν ανοιχτά τα κράνη και πλησιάζουν τον κόσμο σε απόσταση αναπνοής! Η κατασταλτική επιβολή είναι πάνω από την προστασία της δημόσιας υγείας.Οι προσαχθέντες απ’ όλες τις επιθέσεις είναι τουλάχιστον 100. Εχουν στοιβαχτεί σε άθλιες συνθήκες στα κελιά της ΓΑΔΑ και προφανώς οι ασφαλίτες μαγειρεύουν δικογραφία για να μετατρέψουν προσαγωγές σε συλλήψεις, όπως γίνεται συνήθως.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: