Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη
  • Γάζα: Ο γίγαντας λαός σηκώνεται μέσα από τα ερείπια, πανηγυρίζει για τη νίκη, δοξάζει την Αντίσταση
  • Νέα αναβολή: Συνεχίζεται η δικαστική ομηρία των συλληφθέντων στα Σεπόλια στις 17.11.2020
  • Η ευλογιά καλπάζει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβει νέες εστίες
  • Δίκτυο Samidoun: 7 Οκτώβρη, Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα: Η σημερινή παλαιστινιακή επανάσταση που αντιστέκεται σε δύο χρόνια γενοκτονίας και τα επείγοντα καθήκοντα του κινήματός μας
  • Επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Επιστήμονες ή παπαγαλάκια της κυβέρνησης;
Υγεία

Επιστήμονες ή παπαγαλάκια της κυβέρνησης;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr3 Δεκ 2020, 11:17

Η Βάνα Παπαευαγγέλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, είναι the new entry στο σόου της «ενημέρωσης» που δίνουν δυο φορές την εβδομάδα ο Χαρδαλιάς, ο Κοντοζαμάνης και ο Μαγιορκίνης (που αντικατέστησε τον Τσιόδρα).

Η εν λόγω κυρία αραδιάζει τα νούμερα που της σερβίρει ο ΕΟΔΥ και δεν παραλείπει να κουνάει το δάχτυλο στον ελληνικό λαό. Για το δράμα των τελευταίων εβδομάδων, με τους τόσους νεκρούς και τους τόσους διασωληνωμένους που δίνουν μάχη ζωής (πολλοί απ’ αυτούς παραμένουν πλέον διασωληνωμένοι σε απλούς θαλάμους, εκτός ΜΕΘ), σύμφωνα με την εν λόγω κυρία, φταίνε κάποιοι που δεν τηρούν τα μέτρα του λοκντάουν. «Το βλέπουμε από την κινητικότητα στους δρόμους, δεν χρειαζόμαστε τα λογισμικά της προηγμένης τεχνολογίας για να το καταλάβουμε», έλεγε στις 30 Νοέμβρη. Επομένως, από μεριάς κυβέρνησης και Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, όλα καλά καμωμένα. Ο απείθαρχος ο Ελληνας φταίει. Το αν αυτός ο Ελληνας πρέπει να πάει για δουλειά, επειδή η δουλειά του δεν περιλαμβάνεται στο λοκντάουν, ουδόλως απασχολεί την Παπαευαγγέλου.

Εν πάση περιπτώσει, σ’ αυτό το σχόλιο δε θα ασχοληθούμε με τις… εμπειρικές διαπιστώσεις της Παπαευαγγέλου, η οποία παρατηρεί την κινητικότητα στους δρόμους, αλλά με την… επιστημονική της πλευρά. Με τις προβλέψεις της, οι οποίες -προφανώς- στηρίζονται «στα λογισμικά της προηγμένης τεχνολογίας». Ετσι δεν είναι;

Η κυρία καθηγήτρια, λοιπόν, έλεγε στις 27 Νοέμβρη: «Σύμφωνα με μαθηματικά μοντέλα, που όμως βασίζονται στα πραγματικά επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας, υπολογίζεται ότι κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο εβδομάδων, περίπου 1.600 συνάνθρωποί μας θα χρειαστεί να νοσηλευτούν, ενώ εισαγωγή σε ΜΕΘ θα χρειαστεί να κάνουν περίπου 250 άτομα».

Σύμφωνα με τα περιβόητα «μαθηματικά μοντέλα», λοιπόν, μέχρι τις 11 Νοέμβρη θα χρειαζόταν περίπου 250 νέες διασωληνώσεις. Δε χρειάζεται, όμως, να περιμένουμε να περάσουν δύο εβδομάδες. Ούτε καν μία. Μέσα σε ένα πενθήμερο τα «μαθηματικά μοντέλα» της «επιστημονικής επιτροπής» διαψεύστηκαν πλήρως.

Ο πίνακας που ακολουθεί περιλαμβάνει στοιχεία από τις καθημερινές «εκθέσεις επιδημιολογικής επιτήρησης» του ΕΟΔΥ. Δεν είναι δικά μας στοιχεία, αλλά του ΕΟΔΥ. Πάντα αμφισβητούμε την ακρίβεια αυτών των στοιχείων, πολλάκις έχουμε αποκαλύψει «μαϊμουδίσματα», όμως δεν υπάρχει άλλη πηγή πληροφόρησης γι’ αυτά τα στοιχεία (μόνο η ΟΕΝΓΕ θα μπορούσε να δώσει μια σαφή εικόνα για τα νοσοκομειακά δεδομένα, αλλά αυτή… αγρόν αγοράζει).

Βλέπουμε, λοιπόν, την εξέλιξη των νέων διασωληνώσεων, οι οποίες προκύπτουν όταν στον αριθμό των διασωληνωμένων της προηγούμενης μέρας συνυπολογίσουμε τους ασθενείς που πέθαναν και αυτούς που αποσωληνώθηκαν.

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι από τις 27 Νοέμβρη μέχρι τις 2 Δεκέμβρη, μέσα σε πέντε μέρες, είχαμε 504 θανάτους και 601 νέες διασωληνώσεις. Η «επιστημονική επιτροπή» μας είπε ότι τα μαθηματικά της μοντέλα, που δεν είναι άιντε-άιντε αλλά βασίζονται στα πραγματικά επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας, προβλέπουν ότι σε δυο βδομάδες θα υπάρξουν περίπου 250 εισαγωγές σε ΜΕΘ. Τα δεδομένα που οι ίδιοι ανακοίνωσαν δείχνουν ότι σε πέντε μέρες, δηλαδή στο ένα τρίτο του χρόνου αναφοράς, είχαμε 601 νέες διασωληνώσεις. Σε πέντε μόλις μέρες οι νέες διασωληνώσεις είναι δυόμισι φορές περισσότερες απ’ αυτές που τα… μαθηματικά τους μοντέλα προέβλεπαν για διάστημα 14 ημερών!

Ενα από τα δυο. ‘Η τα μαθηματικά τους μοντέλα είναι εντελώς άχρηστα, διότι στηρίζονται σε «μαϊμουδισμένα» και ελλιπή επιδημιολογικά δεδομένα, ή οι δηλώσεις που κάνουν οι εκπρόσωποί τους (η Παπαευαγγέλου εν προκειμένω) είναι σκόπιμα καθησυχαστικές, για να στηρίξουν την παραπαίουσα κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Κατά τη γνώμη μας ισχύουν και τα δύο. Τι μαθηματικά μοντέλα να έχεις, όταν δεν έχεις επιδημιολογική επιτήρηση επιστημονικού τύπου; Που σημαίνει ευρύτατο τέστινγκ στον πληθυσμό και επεξεργασία των αποτελεσμάτων του; Οταν δεν έχεις καν Μητρώο Ασθενών και θυμάσαι στα τέλη Νοέμβρη, όταν έχει «χαθεί η μπάλα», να ζητήσεις την τήρησή του;

Από την άλλη, αυτοί που τοποθετήθηκαν στην περιβόητη επιστημονική επιτροπή, τοποθετήθηκαν για να παίξουν το παιχνίδι της κυβέρνησης και όχι για να υπηρετήσουν τον ελληνικό λαό και τη δημόσια υγεία. Αποποιήθηκαν την επιστημονική ανεξαρτησία και ενσωματώθηκαν στην κυβερνητική πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα της κεφαλαιοκρατίας. Γι’ αυτό και οι «προβλέψεις» τους είναι πάντοτε ασορτί με τις τρέχουσες πολιτικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης του κεφαλαίου. Θέλει η κυβέρνηση ν’ ανοίξει άρον-άρον τα σύνορα στον τουρισμό; Γνωματεύουν αισιόδοξα οι «επιστήμονες». Αρχίζει να φουντώνει το δεύτερο κύμα της πανδημίας, αλλά η κυβέρνηση δε θέλει να διαταράξει την καπιταλιστική «κανονικότητα»; Οι «επιστήμονες» γνωματεύουν ότι δε συντρέχει λόγος ανησυχίας, διότι με ΧΑΜ (χεράκια-αποστασούλες-μασκούλες) είμαστε απόλυτα προστατευμένοι. Αρχίζει η κυβέρνηση τη φιλολογία για έξοδο από το δεύτερο «λοκντάουν», για να «δουλέψει η αγορά τις γιορτές»; Οι «επιστήμονες» σπεύδουν να κάνουν αισιόδοξες προβλέψεις για ραγδαία αποκλιμάκωση της πίεσης στο ΕΣΥ, που έχει καταρρεύσει.

Πέρα από τον επαίσχυντο ρόλο των «ενσωματωμένων επιστημόνων», εκείνο που προκύπτει από τα στοιχεία (τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, επαναλαμβάνουμε) είναι πως η κατάσταση είναι δραματική. Αυτοί «προβλέπουν» 250 νέες διασωληνώσεις σε 14 μέρες και προκύπτουν 601 νέες διασωληνώσεις μέσα σε πέντε μόλις μέρες. Το συμπέρασμα είναι πως όχι μόνο δεν πρέπει να γίνεται καμιά συζήτηση για έξοδο (έστω και βαθμιαία) από το «μισο»-λοκντάουν που εφαρμόζεται από τις 7 Νοέμβρη, αλλά αντίθετα πρέπει να απαιτήσουμε πραγματικά καθολικό λοκντάουν, για να σταματήσει η τεράστια διασπορά του ιού.

Εκτύπωση 🖨
LOCKDOWN ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕΘ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΜετά τον «διαβολικά καλό» Τραμπ, ζήτω και του Μπάιντεν…
Επόμενο άρθρο Ο Κόκκινος Δεκέμβρης θα νοηματοδοτεί πάντοτε τον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση

Σχετικά Αρθρα

152 ασθενείς σε ράντζα στο «Αττικόν» σε μια εφημερία!

Υγεία 30 Σεπ 2025, 11:26

Μονάρχη στο Παίδων «Π&Α Κυριακού» προσπαθεί να εγκαταστήσει ο αυτοκράτορας της Υγείας Γεωργιάδης

Ιταμό τελεσίγραφο Γεωργιάδη στο ΔΣ του Νοσοκομείου-Ιδρύματος

Υγεία 24 Σεπ 2025, 10:04

Καιάδας για τα άτομα με αναπηρία

Υγεία 1 Σεπ 2025, 14:13

Σε φιάσκο ολκής κατέληξε η κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ

Εδωσαν τη «δουλειά» σε ιδιώτη με 11 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια

Υγεία 26 Ιούλ 2025, 06:32

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

Υγεία 5 Ιούλ 2025, 07:30

Και η απεξάρτηση στους εμπόρους της Υγείας

Υγεία 16 Ιούν 2025, 14:37
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

10 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Ο γίγαντας λαός σηκώνεται μέσα από τα ερείπια, πανηγυρίζει για τη νίκη, δοξάζει την Αντίσταση

9 Οκτ 2025, 22:23
Καταστολή

Νέα αναβολή: Συνεχίζεται η δικαστική ομηρία των συλληφθέντων στα Σεπόλια στις 17.11.2020

9 Οκτ 2025, 20:40
Αγροτικά

Η ευλογιά καλπάζει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβει νέες εστίες

9 Οκτ 2025, 19:21
Διεθνή

Δίκτυο Samidoun: 7 Οκτώβρη, Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα: Η σημερινή παλαιστινιακή επανάσταση που αντιστέκεται σε δύο χρόνια γενοκτονίας και τα επείγοντα καθήκοντα του κινήματός μας

9 Οκτ 2025, 13:38
Εργατικά

Επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών

9 Οκτ 2025, 12:04
Διεθνή

Oι σιωναζιστές εγκαταλείπουν τους δωσίλογους – Αρνούνται να τους πάρουν στο Ισραήλ

9 Οκτ 2025, 11:54
Διεθνή

Συμφωνία νίκης για την Παλαιστινιακή Αντίσταση – Εγρήγορση και σταθερότητα για την πλήρη εφαρμογή της

9 Οκτ 2025, 10:52
Παιδεία

Το πανεπιστήμιο-επιχείρηση Α.Ε. θέλει λούσα και βιτρίνα

9 Οκτ 2025, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Οκτώβρη

9 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Συνεχίζονται οι σκληρές διαπραγματεύσεις στο Σαρμ Ελ-Σέιχ

8 Οκτ 2025, 23:01
Αγροτικά

Εγινε και αυτό: Συνέλαβαν αγροτοσυνδικαλιστή την ώρα που μιλούσε σε ραδιοφωνικό σταθμό!

8 Οκτ 2025, 21:57
Πολιτική

Οταν ο «Μάκης το τσεκούρι» καταργούσε (δύο φορές μάλιστα) διάταξη ΚΥΑ με μια απλή εγκύκλιο, για να βολέψει Φραπέδες, Χασάπηδες και σία!

Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

8 Οκτ 2025, 21:39
Διεθνή

Απόστρατος ισραηλινός στρατηγός Μπρικ: «Το Ισραήλ έχει φτάσει στο σημείο χωρίς επιστροφή»

8 Οκτ 2025, 13:30
Πολιτική

Μια κοινωνικά ανάλγητη κυβέρνηση με θεραπαινίδα μια Δικαιοσύνη της ντροπής

8 Οκτ 2025, 12:32
Αγροτικά

Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: «Καταχεριάζουν» άγρια τον Τσιάρα

8 Οκτ 2025, 11:14
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Οκτώβρη

8 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Δύο χρόνια από τον Κατακλυσμό του Αλ-Ακσα: Οι σιωνιστές θυμούνται την «προφητεία του Σινουάρ»

7 Οκτ 2025, 14:55
Διεθνή

Δυο χρόνια από τον Κατακλυσμό του Αλ-Ακσα, δυο χρόνια τερατώδους ψευδολογίας

Χαμάς: Οι θέσεις μας για την Επιχείρηση Καταιγίδα του Αλ-Ακσα

7 Οκτ 2025, 13:24
Παιδεία

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έβαλε μπροστά τη βιομηχανία πειθαρχικών διώξεων φοιτητών

7 Οκτ 2025, 12:16
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

Ημέρα αυγού.

Ημέρα για την κατάργηση της θανατικής ποινής.

Ημέρα όρασης.

Ημέρα ψυχικής υγείας.

Ταϊβάν: Εθνική γιορτή (1911).

Κούβα: Αρχή πολέμου ανεξαρτησίας (1868).

Ιαπωνία: Ημέρα υγείας – αθλητισμού (1964).

1837: Πεθαίνει ο Σαρλ Φουριέ.

1939: Φυλακίζονται 33 κομμουνιστές κοινοβουλευτικοί στη Γαλλία.

1941: Πρώτο ανοιχτό διάγγελμα του ΕΑΜ στον ελληνικό λαό.

1978: Βόμβα σε βορειοαμερικανικό αυτοκίνητο στου Γκύζη (ΕΛΑ).

1979: Τρεις βόμβες σε αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo