Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Αρχισε το φούντωμα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων: Δώδεκα νέες εστίες μεταξύ 21 και 29 Μάη
  • Το Σύμφωνο έγινε νομοσχέδιο-σκούπα: διαλογή, κράτηση, απελάσεις και φακέλωμα στο όνομα της «ευρωπαϊκής τάξης»
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 30 Μάη
  • Κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες φοιτητές/τριες της Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ
  • Follow the money
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Τρέμουν την αποχή
Κόντρες

Τρέμουν την αποχή

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr30 Μαρ 2023, 14:05

Μόνον ο Βαρουφάκης κατήγγειλε τον Μητσοτάκη ότι θα κάνει δεύτερες εκλογές στις αρχές Ιούλη, όταν πολλοί νέοι θα λείπουν στα τουριστικά μέρη για δουλειά. Τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν είπαν κάτι σχετικό. Δεν θυμόμαστε τον Βαρουφάκη να κάνει την ίδια καταγγελία για τον Τσίπρα που έκανε εκλογές στις 7 Ιούλη του 2019. Ο λόγος είναι απλός. Τον Ιούλη του 2019 ο Βαρουφάκης ήθελε… τρελά τις εκλογές, προσδοκώντας να καρπωθεί κάτι από τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε φανεί στις ευρωεκλογές και στις περιφερειακές-δημοτικές εκλογές. Το μομέντουμ τον ευνοούσε, γι’ αυτό δεν είπε τίποτα για τα δικαιώματα των νέων που εργάζονται στον τουρισμό. Οριακά κατάφερε να μπει στη Βουλή. Τώρα, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Στις δεύτερες εκλογές ο Βαρουφάκης κινδυνεύει να μείνει εκτός, καθώς η ψήφος θα πολωθεί γύρω από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Ετοιμάζει, λοιπόν, τη δικαιολογία του.

Οχι πως δεν υπάρχει πρόβλημα για τους νέους εργαζόμενους που δουλεύουν τις τουριστικές σεζόν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους. Δεν ξέρουμε, όμως, πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα και πόσο επηρεάζει τα κόμματα της κοινωνικής δημαγωγίας, που έχουν τη μεγαλύτερη εκλογική απήχηση στους νέους. Αντίθετα, ξέρουμε πολύ καλά πως όλα τα κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές τρέμουν την αποχή και προσπαθούν να την απαξιώσουν με την πιο βρόμικη προπαγάνδα. Για να έχουμε μια εικόνα της αποχής στις τρεις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, θυμίζουμε ότι τον Γενάρη του 2015 ήταν γύρω στο 36%, τον Σεπτέμβρη του 2015 εκτινάχτηκε στο 44% και τον Ιούλη του 2019 μειώθηκε ελαφρά και ήταν λίγο πάνω από 42%. Μάλλον δεν φταίει η «σεζόν», δεν νομίζετε;

Ο μπιφτεκάς και το… εργατόσπιτο

Οταν ο ΓΑΠ έφερε τον Ραγκούση από την Πάρο και τον έκανε αρχικηπουρό του, όλοι τον αποκαλούσαν «ο μπιφτεκάς της Πάρου», γιατί είχε ένα μπεργκεράδικο (απ’ αυτά με τα… πλαστικά μπιφτέκια γνωστής αλυσίδας). Τώρα, οι γαλάζιοι ανταποδίδουν στα ίσα τη σκανδαλολογία του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτοντας ότι ο Ραγκούσης έχει χτίσει στην Πάρο και μια βίλα με πισίνα, την οποία νοικιάζει ως ακριβό τουριστικό κατάλυμα. Προκομμένος άνθρωπος θα έλεγαν πολλοί, αν οι δεξιοί δεν αποκάλυπταν ότι για την ανέγερση της βίλας πάρθηκε δάνειο από την Εργατική Κατοικία για ανέγερση πρώτης κατοικίας.

Ο Ραγκούσης απάντησε ότι το δάνειο πήρε η πρώην σύζυγός του και μητέρα των παιδιών του, που είχε τα απαραίτητα ένσημα, και πως στον ίδιο ανήκει το 50%. Προσπάθησε, όμως, να την παρουσιάσει σαν ένα απλό σπίτι. Καλά, ρε Ραγκούση, ξέρεις πολλούς μεροκαματιάρηδες να χτίζουν σπίτι με πισίνα; Μπίζνα είναι η βίλα. Και δεν υπάρχει μεν παρανομία στο νοίκιασμά της (δεν απαγορεύεται να νοικιάζει κανείς ένα σπίτι που χτίστηκε ως πρώτη κατοικία), όμως το ηθικό σκέλος βοά. Η σύζυγος πήρε δάνειο από τον ΟΕΚ για να εκμεταλλευτεί την επιδότηση, αυτή είναι η ουσία. Κι ό,τι και να πει ο Ραγκούσης, τη ζημιά την έχει πάθει.

Ο φόβος του ξεφτιού (1)

«Αν ο κ. Μητσοτάκης έχει ζηλέψει την οικογενειακή του παράδοση και θέλει μετά από πολλές δεκαετίες αυτές τις καταδικασμένες από τον λαό πρακτικές να τις φέρει ξανά στην επιφάνεια, να ξέρει ότι πλανάται πλάνην οικτράν». Ετσι αντέδρασε το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ στην αναφορά Μητσοτάκη σε γαλάζια κυβέρνηση με πράσινους κόκους. Εμείς τι να πούμε; Ψυχραιμία θα ζητήσουμε. Και να μην ξεχνούν οι σύγχρονοι πασόκοι πως το 1965 η Δεξιά δεν αναμίχθηκε. Η ονομασθείσα αποστασία ήταν εσωτερική υπόθεση της Ενωσης Κέντρου με την παρέμβαση του παλατιού. Οι αποστάτες δεν πήγαν στην ΕΡΕ, δικό τους κόμμα ετοίμαζαν για τις εκλογές του 1967, που δεν έγιναν γιατί πρόλαβε η χούντα και τους έβαλε στο γύψο μαζί με τον ελληνικό λαό. Οσο για τα ξέφτια, το ΠΑΣΟΚ έχει δράψει δάφνες στο άθλημα της απορρόφησής τους. Ποιους να πρωτοθυμηθούμε; Τους δεξιούς Μπούτο, Ανδριανόπουλο, Κοντογιαννόπουλο, τους «αριστερούς» Δαμανάκη, Ανδρουλάκη, Κοτζιά και τόσους άλλους; Η διαφορά με το παλιό κραταιό ΠΑΣΟΚ που μάζευε τα ξέφτια των άλλων είναι πως το σημερινό ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ είναι ένα μόρφωμα με πολλά ξέφτια. Κι αυτός ο φόβος είναι κυρίαρχος στο παρεάκι του Ανδρουλάκη.

Ο φόβος του ξεφτιού (2)

Και καλά οι πασόκοι, δικαίως φοβούνται. Ο Νίκος Παππάς, όμως, τι ζόρι τραβάει και δηλώνει πως η τοποθέτηση για κυβέρνηση ενός κόμματος αλλά όχι ενός χρώματος δείχνει ότι ο Μητσοτάκης «είναι φορέας μιας πολιτικής παράδοσης, που φέρει υπερηφάνως. Μιας πολιτικής παράδοσης της αποστασίας, της εξαγοράς και του εκμαυλισμού εκλεγμένων με άλλα κόμματα βουλευτών». Συγγνώμη, αλλά δε δεχόμαστε να μας περνάει ο Παππάς (ειδικά αυτός) για μαλάκες. Δεν θα μιλήσουμε για πρώην πασόκους που δεν ήταν βουλευτές, αλλά μόνο για βουλευτές. Μέχρι τη Θοδώρα τη Μεγαλοκονόμου πήρε από τον κακομοπίρη τον Λεβέντη ο Σύριζας. Χώρια τους ακροδεξιούς του Καμμένου, που τον άφησαν τον δόλιο χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα, και χώρια τον ποταμίσιο Δανέλλη. Ακόμη και στην τρέχουσα Βουλή πήραν δυο βουλευτίνες από τον Βαρουφάκη (η μία ξαναέφυγε, γιατί δεν την βόλεψαν στις εκλογικές λίστες όπως ήθελε αυτή). Κοιτάξου στον καθρέφτη σου, Παππά. Θα δεις τη φάτσα του Κούλη.

Αυτό είναι το υπουργικό συμβούλιο στο οποίο ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε την ημερομηνία των εκλογών, Μέσ’ στην καλή χαρά. Με πρώτον και καλύτερο τον ίδιο τον Κούλη. Το σόου «Οι τεθλιμμένοι υπουργοί» παίχτηκε άπαξ. Είναι σαν τηλεοπτική εμφάνιση της Lady Angela Dimitriou. Αραιά και για λίγους…

Λογοκριτική χατζάρα

Το ρόλο που παίζει το Συγκρότημα Φιλιππάκη και ο εκ των ηγετικών στελεχών του Μανώλης Κοττάκης τον ξέρουμε: αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη από θέσεις… λαϊκής Δεξιάς και… αγνού πατριωτισμού (εθνικισμός λέγεται, αλλά… τέλος πάντων). Αυτό δεν σημαίνει, όμως, πως δεν πρέπει να δίνουμε σημασία σε ό,τι λένε. Ιδίως αν το ντοκουμεντάρουν. Ο Κοττάκης, λοιπόν, βγήκε στο κουροκάναλο και κατήγγειλε για λογοκρισία τον Αιμίλιο Περδικάρη, διορισμένο από τον Μητσοτάκη γενικό δερβέναγα του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οπως είπε, το ΑΠΕ δεν παρέθεσε το ρεπορτάζ περί παρεμβάσεων του Μητσοτάκη στο πρόγραμμα γεωτρήσεων της Κύπρου υπέρ της Τουρκίας (όπως αναφέρεται στο βιβλίο του Κώστα Χατζηκωστή), αλλά δημοσίευσε μόνο τη δήλωση διάψευσης του πρώην προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, τρεις ημέρες μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ.

Ο Χατζηκωστής, μεγαλοεκδότης και καναλάρχης στην Κύπρο, παρουσιάζει τον Μητσοτάκη να επιχειρεί να προωθήσει τις «ιδέες» των ΗΠΑ για φρένο στις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ για υδρογονάνθρακες, ώστε να εξευμενιστεί ο Ερντογάν, να προχωρήσει ο ελληνοτουρκικός διάλογος και να κατασκευαστεί αγωγός αερίου «για απ’ ευθείας σύνδεση Ανατολικής Μεσογείου-Τουρκίας, με παράκαμψη της Κύπρου», γεγονός που εξόργισε τον Αναστασιάδη (πάντα σύμφωνα με τον Χατζηκωστή). Οπως αντιλαμβάνεστε, το θέμα είναι… εθνικού ενδιαφέροντος και ο Μητσοτάκης παρουσιάζεται σαν «ενδοτικός». Οπότε το ΑΠΕ επέλεξε να μεταδώσει μια τυπική διάψευση του Αναστασιάδη και όχι τις απόψεις του Χατζηκωστή, στις οποίες απαντούσε ο Αναστασιάδης. Ούτε, βέβαια, την ανταπάντηση του Χατζηκωστή. Μιλάμε για αντικενικότητα που τρέχει από τα μπατζάκια των γιουσουφακίων του Κούλη Μητσοτάκη.

Mια ωραία ατμόσφαιρα

Μια ωραία ατμόσφαιρα είναι εκεί στη ΝΔ. Εβγαλε ο Δένδιας ένα tweet στο οποίο έβαλε και το όνομα του Μητσοτάκη. Πώς όμως; Ενώ αναφερόταν στον πρωθυπουργό έβαλε από κάτω τη δική του φωτογραφία! Κανονική τρολιά, δηλαδή.

Με το που άρχισαν τα σχόλια, αφαίρεσε τη δική του φωτογραφία. Και τι έβαλε; Το σήμα της ΝΔ! Νταμπλ τρολιά!



Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΒαθύτερη αιτία: Η φτώχεια και ο περιορισμός της κατανάλωσης των μαζών
Επόμενο άρθρο Πανδημία: Στην ίδια κατάσταση

Σχετικά Αρθρα

Follow the money

Κόντρες 29 Μάι 2026, 20:41

Κόντρες 26 Μάι 2026, 12:08

Tης αμύνης τα παιδιά…

Κόντρες 25 Μάι 2026, 14:53

Αβρόχοις ποσί θα περάσουν Τζαβέλλας-Δεμίρης

Κόντρες 19 Μάι 2026, 19:23

Φαβορί ο Μπακέλας; Ελα, δεν το πιστεύω

Κόντρες 18 Μάι 2026, 15:21

Nτροπή σου, Σι Τζιπίνγκ 

Κόντρες 15 Μάι 2026, 11:55
Ροή Ειδήσεων
Αγροτικά

Αρχισε το φούντωμα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων: Δώδεκα νέες εστίες μεταξύ 21 και 29 Μάη

Επλήγη για πρώτη φορά και η Αρκαδία (δύο εστίες μέχρι στιγμής)

30 Μάι 2026, 10:45
Καταστολή

Το Σύμφωνο έγινε νομοσχέδιο-σκούπα: διαλογή, κράτηση, απελάσεις και φακέλωμα στο όνομα της «ευρωπαϊκής τάξης»

30 Μάι 2026, 08:45
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

30 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Μάη

30 Μάι 2026, 00:01
Καταστολή

Κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες φοιτητές/τριες της Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ

29 Μάι 2026, 20:55
Κόντρες

Follow the money

29 Μάι 2026, 20:41
Διεθνή

Times of Israel: Σε στρατηγικό αδιέξοδο η σιωνιστική οντότητα

29 Μάι 2026, 14:04
Υγεία

Για τα μάτια της Σταμάτας…

29 Μάι 2026, 12:22
Διεθνή

Το Ιράν έχει κερδίσει τον πόλεμο. Ο Τραμπ και ο Νετανιάχου βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με την ώρα του απολογισμού

Η ισορροπία δυνάμεων έχει μεταβληθεί και τα κράτη της Μέσης Ανατολής δεν θα αποδεχτούν πλέον μια περιφερειακή τάξη που υπαγορεύεται από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ

29 Μάι 2026, 11:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Μάη

29 Μάι 2026, 00:01
Καταστολή

Κατέρρευσε το στημένο κατηγορητήριο εναντίον των συλληφθέντων στις 6 Μάρτη του 2021

28 Μάι 2026, 19:00
Η παπάρα

Eνας ακούραστος φιδέμπορας

28 Μάι 2026, 18:39
Διεθνή

«Ελεύθεροι και δυνατοί, όχι άθλιοι σκλάβοι»

28 Μάι 2026, 13:03
Καταστολή

Λαθροχειρία συνηγόρου υπεράσπισης των βασανιστών του γιου του καταγγέλλει ο Γιάννης Μάγγος

28 Μάι 2026, 11:41
Υγεία

Eξαρση γαστρεντερίτιδας στο «Αττικόν» – Πώς θα σταματήσει όταν οι ασθενείς είναι σε ράντζα και δεν έχουν ούτε τουαλέτα;

28 Μάι 2026, 09:19
Πολιτισμός

ΑΠΟΨΕ | Παρουσίαση-συζήτηση του βιβλίου του Γιάχια Σινουάρ «Αγκάθια και γαρύφαλλα»

Στο Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα (Λαμπηδόνα), στις 8 μμ

28 Μάι 2026, 06:19
Παιδεία

Ολόκληρος Σύλλογος Διδασκόντων εγκαλείται πειθαρχικά επειδή έπεσε το ταβάνι του σχολείου!

 Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

28 Μάι 2026, 05:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Μάη

28 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

Νέα κουτουλιά του δάμαλου στα μαλακά του Κούλη

27 Μάι 2026, 23:23
Καταστολή

Να αθωωθούν οι συλληφθέντες στις 6-3-2021, που προσπάθησαν να διαδηλώσουν για τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

Δίκη αύριο στο ΙΑ Μονομελές (Ευελπίδων, κτίριο 9, αίθουσα 12)

27 Μάι 2026, 22:30
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Μάη

1941: Ο Μανώλης Γλέζος και ο Απόστολος Σάντας κατεβάζουν τη γερμανική σημαία από την Ακρόπολη.

1951: Καταστέλλεται κίνημα αξιωματικών της δεξιάς στρατιωτικής οργάνωσης ΙΔΕΑ.

1969: Οι πρώτες γυναίκες αστυφύλακες στην Ελλάδα αναλαμβάνουν υπηρεσία.

1972: 25 νεκροί και 72 τραυματίες στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ από επίθεση Ιαπώνων – μελών της οργάνωσης “Στρατός Ερυθρού Αστέρα” που συνδέεται με την PLO.

1977: Συλλαμβάνεται ο εν ενεργεία ανθυπίλαρχος Γ. Διαμαντής για ρίψη χειροβομβίδας σε βιβλιοπωλείο με βουλγαρικά βιβλία στην Ασκληπιού.

2006: Ο Επαναστατικός Αγώνας πυροδοτεί εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στο σπίτι του υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Την ανάγκη να υπάρξει μια «εθνική κοινωνική συμφωνία» για τη μείωση των τιμών σε βασικά προϊόντα υπογράμμισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στα Παραπολιτικά FM 90,1 και τη δημοσιογράφο Στέλλα Γκαντώνα. «Χρειάζεται μια εθνική κοινωνική συμφωνία. Να αναλάβουν την ευθύνη τους οι δυνάμεις της επιχειρηματικότητας, η βιομηχανία τροφίμων και τα σούπερ μάρκετ, μειώνοντας τις τιμές σε μια σειρά προϊόντα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως τόνισε, η Κυβέρνηση κάνει ό,τι περνάει από το δικό της χέρι, με ελέγχους και παρεμβάσεις όπου χρειάζεται, σημειώνοντας όμως ότι σε μια ελεύθερη οικονομία οι επιχειρήσεις οφείλουν να αναλάβουν και τη δική τους ευθύνη απέναντι στην κοινωνία, καθώς «υπάρχει ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας το οποίο δεν τα βγάζει εύκολα πέρα ή και δεν τα βγάζει καθόλου πέρα». «Δεν λέει κανείς να μην κερδίζουν οι επιχειρήσεις, γιατί προφανώς οι επιχειρήσεις πηγαίνουν μπροστά όταν έχουν κέρδος. Αλλά μπορούν να κρατήσουν ισορροπίες και να προχωρήσουν σε μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα», πρόσθεσε.

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Καλά, αυτός δεν είναι που ως τώρα έχει «υπογράψει» κάμποσες «εθνικές συμφωνίες μείωσης των τιμών»; Αυτός είναι, δεν κάνετε λάθος. Μα αφού έχουν ήδη συναφθεί τέτοιες συμφωνίες, γιατί χρειάζεται και άλλη μία; Πώς αλλιώς θα κάνει ντόρο ο πολιτικός σαλταδόρος και γυρολόγος κομμάτων; Φίδια πουλούσε τις προηγούμενες φορές, φίδια πουλάει και τώρα. Κι ένας φιδέμπορας της αστικής πολιτικής δεν κουράζεται ποτέ. Πουλάει φίδια στο «λαουτζίκο» και την ίδια στιγμή κλείνει πονηρά το μάτι στους καπιταλιστές, τους στυλοβάτες της «πατρίδας»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo