Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σκληρά χτυπήματα στους δωσίλογους από την Παλαιστινιακή Αντίσταση
  • Kυριακάτικη καλημέρα από τη Χώρα των Κέδρων
  • Μια φασιστικοποιημένη κοινωνία σε ένα ναζιστικό κράτος
  • Σαν σήμερα 10 Μάη
  • Η Αντίσταση ως Ιδεολογία: Η πολιτική κουλτούρα επιβίωσης του Ιράν
  • 81 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Τραμπ: Παγωτάκι στον Νετανιάχου, για να γλυκαθεί μετά την ήττα
Διεθνή

Τραμπ: Παγωτάκι στον Νετανιάχου, για να γλυκαθεί μετά την ήττα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr7 Φεβ 2025, 20:14

Η πιθανότητα εφαρμογής του σχεδίου Τραμπ για την εκτόπιση των κατοίκων της Γάζας είναι εξαιρετικά χαμηλή. Ο Τραμπ πέτυχε να σταθεροποιήσει την κυβέρνηση Νετανιάχου που απειλούταν από τον Σμότριτς κατά τη δεύτερη φάση της συμφωνίας.

Αμος Γιαντλίν, πρώην επικεφαλής της Ισραηλινής Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών

Ο υπουργός Άμυνας έδωσε εντολή να επιπληχτεί ο πρώην επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών λόγω των δηλώσεών του κατά του σχεδίου Τραμπ για τη Γάζα. Δεν θα επιτρέψουμε σε αξιωματικούς του στρατού να κάνουν δηλώσεις κατά του σχεδίου Τραμπ για τη Γάζα ή ενάντια στις πολιτικές οδηγίες, δήλωσε ο υπουργός.

Κανάλι 12 (Ισραήλ)

Αυτό που συζητήθηκε στον Λευκό Οίκο δεν ήταν η τύχη της Γάζας, αλλά η τύχη της κυβέρνησης. Ο Νετανιάχου, για άλλη μια φορά, δημιουργεί έναν φαινομενικά αδύνατο κύκλο και αφαιρεί την υπαρξιακή απειλή από τον Σμότριτς. Το σχέδιο μεταφοράς πληθυσμού υπάρχει προς το παρόν μόνο στο μυαλό του Τραμπ.

Χαΐμ Λέβινσον, Haaretz

Η πιθανότητα υλοποίησης του σχεδίου εκτοπισμού των Παλαιστινίων είναι τόσο ρεαλιστική όσο και όλες οι κενές υποσχέσεις που έχει δώσει αυτός ο εκκεντρικός πρόεδρος – από τη δραματική μείωση των τιμών κατά 50%, έως τη διακοπή όλων των πολέμων, την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας, το «Σχέδιο του Αιώνα» για την επίλυση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης και πολλές άλλες ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Η Αίγυπτος και η Ιορδανία δεν μπορούν ούτε επιθυμούν να δεχτούν μεγάλο αριθμό Παλαιστινίων. Αναμένεται ότι το σχέδιο θα αποσταθεροποιήσει τις σχέσεις των ΗΠΑ με τις αραβικές χώρες, ιδιαίτερα με την Ιορδανία και την Αίγυπτο. Ενα πιθανό και εκπληκτικό βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα: αυτό επιτρέπει στη δεξιά πτέρυγα του Ισραήλ και στον Νετανιάχου να αποδεχτούν ένα σενάριο που περιλαμβάνει την απελευθέρωση κρατουμένων, την απόσυρση στρατευμάτων και το «τέλος του πολέμου» ως μέρος μιας συμφωνίας εξομάλυνσης με τη Σαουδική Αραβία.

Ραβίβ Ντρόκερ, σιωνιστής δημοσιογράφος

Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες από το άλμα του Τραμπ στον αέρα για τον “εκούσιο εκτοπισμό” των κατοίκων της Γάζας και τον αμερικανικό έλεγχο της περιοχής, μέχρι που ο Λευκός Οίκος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πρόθεση να σταλούν αμερικανοί στρατιώτες στη Γάζα ή να την ελέγξουν. Αυτό που συνέβη μας θυμίζει το άλμα του Τραμπ στην πρώτη του θητεία, όταν υποσχέθηκε να μετατρέψει τη Βόρεια Κορέα σε “Ριβιέρα”, αλλά η τύχη του σχεδίου κατέληξε στα σκουπίδια.

Walla, σιωνιστικός ιστότοπος συνδεδεμένος με το στρατό

Στρατιωτικοί αξιωματούχοι εξέφρασαν αμφιβολίες σε μυστικές συναντήσεις σχετικά με το σχέδιο του Τραμπ για την εκτόπιση των κατοίκων της Γάζας και τη δυνατότητα εφαρμογής του. Οπως είπαν, η επιτυχία του σχεδίου Τραμπ εξαρτάται από τη βούληση των κατοίκων της Γάζας και την ύπαρξη μιας χώρας που θα τους δεχτεί. Οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η Χαμάς εξακολουθεί να ελέγχει τη Γάζα, κάτι που δυσχεραίνει το σχέδιο εκτόπισης. Δήλωσαν ότι επιθυμούν να επιλύσουν το πρόβλημα της Γάζας χωρίς να επιβαρυνθεί περαιτέρω το Ισραήλ με κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου. Ο στρατός θα αποσυρθεί πλήρως από τον άξονα Netzarim την Κυριακή, σύμφωνα με τη συμφωνία, εφόσον η πέμπτη φάση ανταλλαγής ολοκληρωθεί ομαλά.

Yedioth Ahronoth

Η ιδέα του Τραμπ για εκδίωξη των Παλαιστινίων κατανοήθηκε λανθασμένα. Ο πρόεδρος Τραμπ εννοούσε να επιτραπεί στους κατοίκους της Γάζας που επιθυμούν να φύγουν να το κάνουν. Πρέπει να προχωρήσουμε την ιδέα να επιτραπεί στους κατοίκους της Γάζας να φύγουν και να την υλοποιήσουμε. Δεν νομίζω ότι ο Τραμπ θα χρηματοδοτήσει την ανέγερση της Γάζας, αυτό θα γίνει από τις πλούσιες γειτονικές χώρες.

Μπενιαμίν Νετανιάχου, Fox News

Δεν θα υπάρξει καμία «εκδίωξη» από τη Γάζα και οι Αμερικανοί δεν θα χτίσουν εκεί «Ριβιέρα». Δεν υπάρχει σχέδιο, καμία προετοιμασία και κανείς δεν θα υποδεχτεί δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιους στη γη του. Δεν ζούμε στην εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Τραμπ φλυαρεί χωρίς νόημα, αυτός είναι ο τρόπος του. Πρότεινε στο παρελθόν να χτίσει ξενοδοχεία στη Βόρεια Κορέα αντί για πυρηνικούς πυραύλους. Από την εκλογή του, μίλησε για εισβολή στην Παναμά, κατάληψη της Γροιλανδίας και προσάρτηση του Καναδά. Είναι προσβλητικό για τη νοημοσύνη να παίρνουμε σοβαρά τις τυχαίες δηλώσεις του Τραμπ, είναι εντελώς τρελός. Ζούμε σε μια εποχή συνεχούς παρακμής. Είναι αλήθεια ότι ο Νετανιάχου είναι επίσης ψυχικά ασταθής, χωρίς συνείδηση, αλλά δεν είναι ανόητος. Ακόμη και αυτός πάγωσε από δυσφορία όταν ο Τραμπ άρχισε να φλυαρεί για εκκένωση της Γάζας, ενώ ο Νετανιάχου τον επαινούσε υπερβολικά. Είναι λυπηρό ότι πολλά ισραηλινά ΜΜΕ συνεργάζονται με αυτήν την παρωδία, συμμετέχοντας σε συζητήσεις επιπέδου κοινωνικής εκπαίδευσης για το αν πρέπει ή όχι να γίνει εκδίωξη.

Ούρι Μασγκάβ, Haaretz

Περιμένουμε ότι η ιδέα της ιδιοκτησίας της Γάζας θα εξαφανιστεί, μετά την αποσαφήνιση στον Τραμπ ότι είναι μη εφαρμόσιμη.

New York Times (επικαλούμενοι συμβούλους του Τραμπ)

Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Πιτ Χέγκσεθ, αρνήθηκε να αποκαλύψει τη θέση της κυβέρνησης σχετικά με την πρόταση ελέγχου της Γάζας, δηλώνοντας ότι όλες οι επιλογές παραμένουν υπό εξέταση. Σε συνέντευξή του στο Fox News, ο Χέγκσεθ ανέφερε ότι η πιθανότητα αποστολής αμερικανικών στρατευμάτων στη Γάζα δεν είναι άμεση, αλλά δεν την απέκλεισε, σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος Τραμπ μπορεί να εξετάσει αυτή την ιδέα μετά την εξάλειψη της Χαμάς από το Ισραήλ. Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε αργότερα τη δήλωση του Χέγκσεθ, επαναλαμβάνοντας τη στήριξη των ΗΠΑ στο δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα. Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου, ο Χέγκσεθ διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα προμηθεύσουν το Ισραήλ με τα απαραίτητα όπλα για την αντιμετώπιση απειλών. Ο Νετανιάχου καλωσόρισε την υποστήριξη σε εξοπλισμούς, τονίζοντας τη σημασία της για την άμυνα του Ισραήλ και τις αμερικανοϊσραηλινές σχέσεις, ενώ επανέλαβε τη δέσμευσή του για την εξάλειψη της Χαμάς.

Το σχέδιο Τραμπ είναι φαντασία και δεν νομίζω ότι κάποιος κατέβαλε προσπάθεια για να το προετοιμάσει.

Εχούντ Μπαράκ, πρώην πρωθυπουργός, Ραδιόφωνο του Ισραηλινού Στρατού

Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε και άλλες δηλώσεις αντίστοιχου περιεχομένου. Μείναμε μόνο σε μερικές που αναπτύσσονται μέσα στη σιωνιστική οντότητα, από αρθρογράφους, πολιτικούς, ακόμα και στρατιωτικούς. Οι πιο ήπιοι λένε πως το σχέδιο Τραμπ είναι ανεφάρμοστο, οι πιο επιθετικοί λένε «σταματήστε να μας δουλεύετε».

Είναι τόσο… ανώμαλος ο Τραμπ, ώστε να αμολάει τέτοια «φίδια» και μετά να τρέχουν υπουργοί και σύμβουλοί του να τα μαζέψουν; Αυτός είναι ο Τραμπ. Και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό. Σε σχέση με όσα είπε για τη Γάζα, διαβάσαμε μια ενδιαφέρουσα ανάλυση που δημοσίευσε στο Τelegram ο παλαιστίνιος δημοσιογράφος Γιασίν Καδίχ. Ο Καδίχ υποστηρίζει -καθόλου αβάσιμα- ότι αυτές οι «βόμβες» που πετάει συνεχώς ο Τραμπ υπακούουν σε κανόνες του μάρκετινγκ της προπαγάνδας. Ο Τραμπ κάνει το απίθανο συζητήσιμο και έτσι μετατοπίζει τη δημόσια συζήτηση από τις ουσιαστικές πλευρές του ζητήματος. Ολοι τώρα ασχολούνται με τη «βόμβα Τραμπ», που δεν έχει καμιά πιθανότητα εφαρμογής.

Ενας άλλος παλαιστίνιος αναλυτής, ο Σαΐντ Ζιάντ, θύμισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι Παλαιστίνιοι της Γάζας αντιμετωπίζουν σχέδια εκτοπισμού. Τα ακύρωσαν όλα.

  • Το 1953 υπήρξε σχέδιο εκτοπισμού στο Σινά. Οι Παλαιστίνιοι το ακύρωσαν με τη γνωστή εξέγερση του Μάρτη εκείνης της χρονιάς, μετά από συνεργασία ισλαμιστών και κομμουνιστών. Ενα από τα κεντρικά συνθήματα εκείνης της εξέγερσης έλεγε: «Εγραψαν το σχέδιο του Σινά με μελάνι, εμείς θα το διαγράψουμε με αίμα». Και τότε ο πληθυσμός της Γάζας δεν ξεπερνούσε τους 300.000 Παλαιστίνιους.
  • Το σχέδιο του 1968, το οποίο είχε στόχο τη μεταφορά 200.000 Παλαιστίνιων από τη Γάζα σε διάφορες χώρες.
  • Το σχέδιο του 1971 από τον Σαρόν, όταν ήταν διοικητής της Νότιας Περιοχής και ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση κατά της Γάζας, κυρίως στον καταυλισμό προσφύγων της Τζαμπάλια, με στόχο την εκδίωξη.
  • Το σχέδιο του 2000, το οποίο παρουσίασε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, στρατηγός Γκιόρα Εϊλάντ και πρότεινε «περιφερειακές εναλλακτικές στην ιδέα των δύο κρατών για δύο λαούς». Η Αίγυπτος θα παραχωρούσε 720 τετραγωνικά χιλιόμετρα από την έρημο Σινά υπέρ του προτεινόμενου παλαιστινιακού κράτους.
  • Το Σχέδιο των Στρατηγών, με κωδική ονομασία «Πείνα και Εξολόθρευση», με εμπνευστή πάλι τον απόστρατο στρατηγό Γκιόρα Εϊλάντ, που αποπειράθηκαν να εφαρμόσουν οι σιωναζιστές στη βόρεια περιοχή της Λωρίδας της Γάζας κατά τους τελευταίους μήνες του πρόσφατου πολέμου.

Βλέπουμε ότι σε μια μακρά περίοδο, διάρκειας εφτά δεκαετιών, όλα τα σχέδια συνολικού ή μερικού εκτοπισμού των Παλαιστίνιων της Γάζας απέτυχαν. Απέτυχαν ακόμα και σε περιόδους που η Γάζα δε διέθετε την Αντίσταση που διαθέτει σήμερα, με πάρα πολλούς μαχητές, καλά εξοπλισμένους και εκπαιδευμένους (τη γενναιότητα δεν τη συζητάμε, αυτή είναι διαχρονική σταθερά των Παλαιστίνιων) και με στρατιωτικές υποδομές (έναν τεράστιο λαβύρινθο από τούνελ, συνολικού μήκους άνω των 500 χιλιομέτρων) που έκαναν όλο τον κόσμο (ιδιαίτερα τους στρατιωτικούς που αντιλαμβάνονται καλύτερα τα πράγματα) να τρίβουν τα μάτια τους.

Με έναν 15μηνο πόλεμο γενοκτονίας, η σιωναζιστική στρατιωτική μηχανή, με πλήρη υποστήριξη από τις ΗΠΑ και πολιτική στήριξη απ’ όλη την ιμπεριαλιστική Δύση, δεν κατάφερε ούτε την Αντίσταση να νικήσει στρατιωτικά ούτε τον βορρά της Λωρίδας να μετατρέψει σε στρατιωτική νεκρή ζώνη. Πώς είναι δυνατό, αυτό που δεν κατάφερε με τόση βία, τόσους θανάτους, τόση καταστροφή, να το καταφέρει με το… real estate του Τραμπ; Οπως εύστοχα σχολίασε μια συντρόφισσα, είναι σαν ο Τραμπ να λέει στον Νετανιάχου: «πάρε κι ένα παγωτάκι, να γλυκαθείς μετά την ήττα».

Η Γάζα δεν είναι Ριβιέρα, αλλά το νέο Ανόι. Αλιευμένο από τα παλαιστινιακά σόσιαλ μίντια.
Εκτύπωση 🖨
ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΠΥΡΟΣ ΓΑΖΑ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΤΡΑΜΠ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤο πρωί «πανεπιστήμια» και το απόγευμα κολλέγια
Επόμενο άρθρο Το Αλ-Μπουρέιζ κήδεψε με τιμές τον αντιστασιακό ηγέτη Μαρουάν Ισα

Σχετικά Αρθρα

Σκληρά χτυπήματα στους δωσίλογους από την Παλαιστινιακή Αντίσταση

Διεθνή 10 Μάι 2026, 12:09

Kυριακάτικη καλημέρα από τη Χώρα των Κέδρων

Διεθνή 10 Μάι 2026, 10:04

Μια φασιστικοποιημένη κοινωνία σε ένα ναζιστικό κράτος

Διεθνή 10 Μάι 2026, 09:32

Η Αντίσταση ως Ιδεολογία: Η πολιτική κουλτούρα επιβίωσης του Ιράν

Διεθνή 9 Μάι 2026, 10:02

Ουμ Οσάμα Αλ-Χάγια: H περηφάνια μιας παλαιστίνιας μάνας που έδωσε τέσσερα παιδιά στον αγώνα

Υπέκυψε στα τραύματά του ο Αζάμ Αλ-Χάγια

Διεθνή 8 Μάι 2026, 09:44

Βαριά τραυματίας ο γιος του Χαλίλ Αλ-Χάγια, μετά από στοχευμένο σιωναζιστικό πλήγμα στην Πόλη της Γάζας

Διεθνή 7 Μάι 2026, 12:26
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Σκληρά χτυπήματα στους δωσίλογους από την Παλαιστινιακή Αντίσταση

10 Μάι 2026, 12:09
Διεθνή

Kυριακάτικη καλημέρα από τη Χώρα των Κέδρων

10 Μάι 2026, 10:04
Διεθνή

Μια φασιστικοποιημένη κοινωνία σε ένα ναζιστικό κράτος

10 Μάι 2026, 09:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Μάη

10 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Η Αντίσταση ως Ιδεολογία: Η πολιτική κουλτούρα επιβίωσης του Ιράν

9 Μάι 2026, 10:02
Ιστορία

81 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Σήμερα η καρδιά της ανθρωπότητας χτυπά στην Παλαιστίνη, στον Λίβανο, στο Ιράν

9 Μάι 2026, 00:57
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

9 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Μάη

9 Μάι 2026, 00:01
Κόντρες

Aυτό σημαίνει αυτοκρατορίσκος

8 Μάι 2026, 19:13
Εκδηλώσεις

ΣΗΜΕΡΑ | Η 7η Οκτώβρη ορόσημο για μια Μέση Ανατολή που αλλάζει σε έναν κόσμο που αλλάζει

Συζήτηση στην Κόντρα (8 μμ)

8 Μάι 2026, 12:58
Πολιτική

Οταν η ομάδα παραπαίει, φεύγει ο προπονητής

8 Μάι 2026, 12:56
Διεθνή

Ουμ Οσάμα Αλ-Χάγια: H περηφάνια μιας παλαιστίνιας μάνας που έδωσε τέσσερα παιδιά στον αγώνα

Υπέκυψε στα τραύματά του ο Αζάμ Αλ-Χάγια

8 Μάι 2026, 09:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Μάη

8 Μάι 2026, 00:01
Κόντρες

Κόντρες αγίων (θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου)

7 Μάι 2026, 21:01
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης ως υποστηρικτής των αμερικανόδουλων και σιωνιστόδουλων αραβικών καθεστώτων

7 Μάι 2026, 19:22
Διεθνή

Βαριά τραυματίας ο γιος του Χαλίλ Αλ-Χάγια, μετά από στοχευμένο σιωναζιστικό πλήγμα στην Πόλη της Γάζας

7 Μάι 2026, 12:26
Εργατικά

Κοινωνικός τουρισμός: Ηταν κοροϊδία, εξελίχτηκε σε φιάσκο

7 Μάι 2026, 09:08
Καταστολή

1.203 ανακλήσεις σε Σύρους σε χρόνο ρεκόρ: όταν η «ενδελεχής εξέταση» γίνεται αριθμητική άσκηση

7 Μάι 2026, 08:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Μάη

7 Μάι 2026, 00:01
Παιδεία

Φοιτητικοί Σύλλογοι: να μην τολμήσει η κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναθεώρηση του άρθρου 16

6 Μάι 2026, 22:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Μάη

1859: Φοιτητική εξέγερση στην Αθήνα («Σκιαδικά» που ξεκίνησε από το Πεδίο του Αρεως και εξαπλώθηκε, οδηγώντας αργότερα στην απομάκρυνση του Οθωνα.

1941: Η Λέλα Καραγιάννη συγκροτεί την αντιστασιακή ομάδα “Μπουμπουλίνα“.

1943: Ο Στέφανος Σαράφης γίνεται αρχιστράτηγος του ΕΛΑΣ.

1944: Εκτελούνται 92 πατριώτες (ανάμεσά τους και δέκα γυναίκες) από τους Γερμανούς στην Καισαριανή.

1955: Εισαγάγεται το πάγιο τέλος στους λογαριασμούς νερού, φωταερίου, ΟΤΕ, ΔΕΗ και της ΟΥΛΕΝ.

1956: Εκτελούνται με απαγχονισμό οι Μιχάλης Καραολής και Ανδρέας Δημητρίου στις φυλακές της Λευκωσίας από τις βρετανικές αποικιακές αρχές.

1968: “Νύχτα των οδοφραγμάτων” στη Γαλλία (12.000 διαδηλωτές σε οδοφράγματα) με απολογισμό 720 ελαφρά και 367 βαριά τραυματισμένους (οι 251 αστυνομικοί) και ογδόντα καμένα αυτοκίνητα.

1968: Δεκάδες συλλήψεις μελών του ΠΑΜ και του ΚΚΕ εσ. στον Πειραιά.

1968: Δολοφονείται ο βουλευτής της ΕΔΑ Γιώργος Τσαρουχάς με ξυλοδαρμό στη διάρκεια ανάκρισης.

1972: Συλλήψεις επτά αριστερών για “εξτρεμιστικές ενέργειες“.

1973: Βόμβες της ΕΑΝ σε δύο αμερικανικά αυτοκίνητα.

1979: 24 νεκροί διαδηλωτές από αστυνομικά πυρά στο Σαν Σαλβαδόρ.

1990: Η Κίνα απελευθερώνει 211 άτομα που κρατούνταν στη φυλακή μετά τη διαμαρτυρία του 1989 στην πλατεία Τιέν-αν-Μεν.

1994: Ο Νέλσον Μαντέλα ορκίζεται ως ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Γι’ αυτή την υπόθεση όπως και για όλες τις υπόλοιπες, έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη και θα λάμψει η αλήθεια. Για τον ΟΠΕΚΕΠΕ συγκεκριμένα, είναι ένα σκάνδαλο, διότι για πολλά χρόνια πολλοί έπαιρναν χρήματα που δεν δικαιούνταν. Πρέπει να τους βρει η δικαιοσύνη, να επιστρέψουν πίσω τα λεφτά στα δημόσια ταμεία και όσοι έχουν κάνει παραπτώματα να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου. Αυτό είναι όμως διαφορετικό απ’ αυτό που διερευνώνται οι βουλευτές μας. Δεν βλέπω – κατά την άποψή μου – ότι έχουν διαπράξει αδικήματα, ούτε ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Είμαι σίγουρος ότι είναι όλοι τους αθώοι.

Τάκης Θεοδωρικάκος

(Επιτέλους, βρέθηκε ένας υπουργός – ο γυρολόγος-σαλταδόρος της αστικής πολιτικής – να τετραγωνίσει τον κύκλο. Με μια κίνηση που θυμίζει τον Κολόμβο και το αυγό. Παρά τις δυνατές σπουδές του, παιδευόταν ο μακάριος Μακάριος να αποδείξει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι υπήρξαν απλά κάποιες διαχρονικές παθογένειες του πολιτικού συστήματος. Κι έρχεται ο σερ Τάκης Θεοδωρικάκος να δώσει τη λύση: φυσικά και ήταν σκάνδαλο. Τι σκάνδαλο, όμως; Κάποιοι έπαιρναν χρήματα που δε δικαιούνταν. Να τους βρει η Δικαιοσύνη, να τους τιμωρήσει, να επιστρέψουν τα λεφτά. Τι ανακατεύουν τους βουλευτές της ΝΔ; Ο σερ Τάκης ήδη τους δίκασε και τους αθώωσε. Οχι λόγω αμφιβολιών αλλά με τη βεβαιότητα του δικαστή που εκφωνεί το «διότι δεν απεδείχθη». Και πώς τα κατάφεραν τα λαμόγια να πάρουν τόσα λεφτά; Ηταν ατσίδες και εξαπάτησαν και τις υπηρεσίες και τους υπουργούς. Και οι διάλογοι βουλευτών με τον γαλάζιο Μελά του ΟΠΕΚΕΠΕ, που του ζητούσαν να πληρώσει διάφορα λαμόγια; Απλούστατο: οι ατσίδες – τα λαμόγια – εξαπάτησαν τους βουλευτές. Πού να ξέρει ο βουλευτής ότι ο ψηφοφόρος του ήταν λαμόγιο; Και ο Βορίδης που υπέγραφε ατομικές αποφάσεις πληρωμής λαμόγιων που τα είχε ανακαλύψει η Τυχεροπούλου και ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα και έχουν ήδη καταδικαστεί; Εδώ ο σερ Τάκης τραβάει μια ηδονική ρουφηξιά φρέντο και λέει: η Βουλή αποφάνθηκε ότι ο Βορίδης δεν πρέπει καν να ελεγχθεί ποινικά. Ποια Βουλή; Η κυβερνητική πλειοψηφία. Τι θέλετε τώρα, ν’ αλλάξουμε το Σύνταγμα και ν’ αποφασίζει η μειοψηφία; Κι ο Αυγενάκης που έδωσε εντολή να πληρωθούν χιλιάδες λαμόγια που είχαν μπλοκαριστεί οι ΑΦΜ τους; Ατάραχη απάντηση: η Βουλή έχει αποφανθεί και για τον συνάδελφο Αυγενάκη. Και την Τυχεροπούλου, την υπάλληλο που αποκάλυψε πολλά λαμόγια και την υπέβαλαν σε εργασιακά βασανιστήρια; Ας προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αν νομίζει ότι αδικήθηκε. Μα προσέφυγε και δικαιώθηκε και ο Πιτσιλής συνεχίζει τον εργασιακό διωγμό της. Α, όλα κι όλα, η ΑΑΔΕ είναι ανεξάρτητη αρχή και η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στη λειτουργία της. Και πώς γίνεται, η Τυχεροπούλου να είναι συνεργάτιδα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τη διερεύνηση του σκανδάλου και ο Πιτσιλής να αρνείται να εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση; Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υπηρετεί αντικυβερνητικές σκοπιμότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo