Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη
  • Νέες σιωναζιστικές απειλές για εκδίωξη όλων των Παλαιστίνιων από τη Γάζα και για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Δυτική Οχθη
  • ΚΥΠατζής έκανε μήνυση επειδή τον παρακολουθούσαν με το Predator!
  • «Κουμπαράς» που υμνεί τον πλούτο και οικτίρει τη φτώχεια
  • Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη
  • Φανταστείτε να μην είχαν καλή προσωπική σχέση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Το φάντασμα των υποκλοπών στέκεται πάλι μπροστά στον Μητσοτάκη
Πολιτική

Το φάντασμα των υποκλοπών στέκεται πάλι μπροστά στον Μητσοτάκη

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr27 Φεβ 2026, 19:54

Kάποιον τον έφτυναν κι αυτός έλεγε ότι ψιχαλίζει. Τη γνωστή παροιμία θύμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης, δηλώνοντας χτες, μετά την απόφαση στη δίκη για το Predator: «Η συγκεκριμένη δίκη είναι σε συνέχεια έρευνας του Αρείου Πάγου – τότε η αντιπολίτευση μιλούσε για συγκάλυψη – η οποία είχε καταλήξει ότι δεν υπάρχουν ευθύνες για κρατικούς λειτουργούς και φορείς και είχε παραπέμψει σε δίκη τους ιδιώτες»!

Mιλούσε στο κυβερνητικό χαλκείο (ERTnews), με τη βεβαιότητα ότι δε θα έχει αντίλογο. Την ίδια στιγμή βοούσε ο τόπος, καθώς η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας ήταν κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αλλά και για την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, πίσω από την οποία προσπάθησε να κρυφτεί ο Μαρινάκης.

Επειδή δεν κατοικούμε σε χώρα Λωτοφάγων, θυμόμαστε καλά τη μεθόδευση. Την υπόθεση των υποκλοπών χειρίζονταν ανακριτής και εισαγγελέας του Πρωτοδικείου, ως είθισται. Λίγο προτού κλείσουν την ανάκριση και προτείνουν κατηγορίες, με μια αιφνιδιαστική κίνηση η εκλεκτή του Μητσοτάκη, εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη πήρε την υπόθεση από το Πρωτοδικείο και την ανέθεσε στον τέως αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση. Υποτίθεται για να αναβαθμιστεί η υπόθεση, όπως έλεγαν τα παπαγαλάκια της κυβερνητικής προπαγάνδας.

Ο Ζήσης «βρήκε» ότι δεν υπάρχουν ευθύνες σε κυβερνητικά στελέχη, ούτε στην ΕΥΠ/ΚΥΠ, παρά υπάρχουν μόνο κάτι πλημμεληματάκια που διέπραξαν τέσσερις ιδιώτες που τους έστειλε να δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο!

Δεν ξέρουμε πόσο βάρυνε το πραξικόπημα της Αδειλίνη, που συνιστούσε και προσβολή για τους δικαστές του Πρωτοδικείου Αθήνας, και πόσο βάρυνε η προσωπική εντιμότητα των δύο δικαστικών του Μονομελούς (του προέδρου Νίκου Ασκιανάκη και του εισαγγελέα Δημήτρη Παυλίδη), είναι όμως γεγονός ότι αυτοί έδειξαν από την αρχή αποφασισμένοι να κάνουν δίκη ουσίας και όχι ξεπέτα για να βγάλουν τον Μητσοτάκη από τη δύσκολη θέση.

Χτες, το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα και κήρυξε ενόχους τους μόλις τέσσερις κατηγορούμενους (Γιάννη Λαβράνο, Φέλιξ Μπίτζιο, Ταλ Ντίλιαν και Σάρα Αλεξάνδρα Χάμου) για τα πλημμελήματα της επέμβασης σε σύστημα αρχειοθέτησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, από κοινού, τετελεσμένη και σε απόπειρα, της παραβίασης του απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας, από κοινού, τετελεσμένη και σε απόπειρα, και της παράνομης πρόσβασης σε σύστημα πληροφοριών ή δεδομένα, από κοινού, τετελεσμένη και σε απόπειρα.

«Αποδείχτηκε ότι οι κατηγορούμενοι κατόπιν συναπόφασης, μαζί με άλλους συνεργάτες τέλεσαν τις πράξεις με κοινό δόλο», ανακοίνωσε από έδρας ο πρόεδρος. Το πλήρες σκεπτικό θα δημοσιευτεί με την καθαρογραφή της απόφασης, όμως εκείνο το «μαζί με άλλους συνεργάτες» είναι κόλαφος στους ανώτατους εισαγγελείς Αδειλίνη και Ζήση, που έκαναν τις παραπομπές αυτών των τεσσάρων μόνο.

Στο ακροατήριο κατατέθηκε πως ο Λαβράνος είχε κουμπαριές και φιλίες στα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια. Οτι ταξίδευε στο Ισραήλ με ψευδώνυμο συνοδεία υπουργού και κρατικών στελεχών. Οτι έδειχνε ιδιωτικές συνομιλίες του με υπουργούς για να αποδείξει πόσο ισχυρός ήταν. Οτι υπάλληλοι ιδιωτικών εταιριών είχαν πρόσβαση σε «συνακροάσεις» κυβερνητικών στελεχών, ανώτατων δικαστών και ανώτατων αξιωματικών, ακόμα και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Κατατέθηκαν φωτογραφίες που έδειχναν αυτοκίνητα της Krikel του Λαβράνου παρκαρισμένα σε ελεγχόμενους χώρους του Κέντρου Τεχνολογικής Υποστήριξης, Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΚΕΤΥΑΚ) της ΕΥΠ/ΚΥΠ.

Κυρίως αποδείχτηκε ότι δεκάδες πρόσωπα παρακολουθούνταν ταυτόχρονα με τις λεγόμενες «νόμιμες επισυνδέσεις» της ΕΥΠ/ΚΥΠ και με το Predator. Ο πιο διάσημος από τους ταυτόχρονα και παράλληλα παρακολουθούμενους είναι ο Ανδρουλάκης. Κι όμως, η ΕΥΠ/ΚΥΠ, με εντολή Μητσοτάκη, αρνείται να του δώσει το φάκελο με το αιτιολογικό της «νόμιμης επισύνδεσής του», γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια και τον νόμο και το ΣτΕ που διέταξε να του δοθεί ο φάκελος.

Ο Μητσοτάκης ήθελε να πιστέψουμε ότι μια ιδιωτική εταιρία, στενά συνδεδεμένη με τους σιωναζιστές του Τελ Αβίβ, παρακολουθούσε για… πλάκα τον Ανδρουλάκη, τη Γεροβασίλη, τον Σπίρτζη και κάποιο δημοσιογράφο ονόματι Κουκάκη, τους οποίους -όλως τυχαίως!- παρακολουθούσε και η ΕΥΠ/ΚΥΠ!

Εξαντλώντας κάθε αυστηρότητα, το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα ότι τα αδικήματα δεν ήταν κατ’ εξακολούθηση (δηλαδή ένα αδίκημα), αλλά κατά συρροή (ένα αδίκημα για κάθε έναν/μία από τους 87 πολίτες που υπέστησαν παρακολούθηση ή απόπειρα παρακολούθησης). Ετσι, η συνολική ποινή εκτοξεύτηκε στα 126 χρόνια και 8 μήνες για κάθε κατηγορούμενο, καθώς δεν τους αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Ομως, εκτιτέα είναι μόνο τα 8 χρόνια, καθώς αυτό είναι το ταβάνι ποινής για τα πλημμελήματα. Η Αδειλίνη με τον Ζήση τους προστάτεψαν.

Είναι, όμως, χαρακτηριστική η επιχειρηματολογία του εισαγγελέα στην πρότασή του να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους καταδικασθέντες. Είπε: «Το μέγεθος των εγκαταστάσεων, η στράτευση αγνώστων ατόμων, η εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών με σαφή γνώση του παράνομου υλικού, η δυνατότητα αποθήκευσης δεδομένων, που ακόμα και τώρα δεν ξέρουμε πού και πότε θα χρησιμοποιηθούν, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η εταιρεία “Ιντελέξα” συνέχισε τη δραστηριότητά της και μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των τηλεφωνικών υποκλοπών, προφανώς με σκοπό το κέρδος, αποκλείει τη δυνατότητα αναγνώρισης ελαφρυντικών».

Κάνοντας ένα βήμα παραπέρα, ο εισαγγελέας πρότεινε και ο πρόεδρος αποφάσισε να διαβιβαστεί η δικογραφία και τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας:

  • Για τον Αιμίλιο Κοσμίδη, τον περιβόητο «κρεοπώλη» που με την προπληρωμένη κάρτα του στάλθηκαν SMS με Predator, και για τον Κωνσταντίνο Πετρίση, που ο Κοσμίδης τον κατονόμασε ως συνεργάτη της ΕΥΠ/ΚΥΠ. Αυτοί οι δύο κλήθηκαν σαν μάρτυρες στη δίκη και το δικαστήριο τους στέλνει σε εισαγγελική διερεύνηση για διάπραξη αδικημάτων.
  • Για τον Σωτήρη Ντάλλα, για ψευδή κατάθεση (για ψευδή κατάθεση παραπέμπεται και ο Κοσμίδης).
  • Για τον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρίας Krikel, Σταμάτη Τρίμπαλη, που αυτοπαρουσιάστηκε σαν «αυτοφωράκιας» και ήταν αυτός που αποκάλυψε ότι, προτού καταθέσει στην περιβόητη Εξεταστική Επιτροπή που έστησε ο Μητσοτάκης, βουλευτές της ΝΔ του έκαναν φροντιστήριο, δίνοντάς του σκονάκι με τις ερωτήσεις που θα του κάνουν και τις απαντήσεις που πρέπει να δώσει. Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών καλείται να ερευνήσει αν ο Τρίμπαλης διέπραξε ψευδή κατάθεση (για ηθική αυτουργία στην ψευδή κατάθεση του Τρίμπαλη θα ελεγχθούν ο Λαβράνος και ο Ντάλλας).

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι ο Τρίμπαλης δεν υπήρξε μόνο «αυτοφωράκιας» της Krikel, αλλά και «αυτοφωράκιας» του μεγάρου Μαξίμου. Ποιος σύστησε στους κυβερνητικούς βουλευτές τον Τρίμπαλη, ως πρόθυμο να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ό,τι θέλει η κυβέρνηση; Ηταν ο Τρίμπαλης ο μοναδικός στημένος μάρτυρας; Τι κύρος μπορεί να έχει το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας της Εξεταστικής, όταν -αποδεδειγμένα πλέον- έγιναν τέτοια όργια; Ποιος έδωσε εντολή στους βουλευτές της ΝΔ να κάνουν φροντιστήριο στον «αυτοφωράκια» της Krikel;

  • Προκειμένου να ερευνηθεί αν διαπράχτηκαν αδικήματα κατασκοπίας (αφού ήταν «βυσματωμένοι» όλοι οι ανώτατοι στραταίοι και το μισό υπουργικό συμβούλιο). Θυμίζουμε ότι κατά την προδικασία πολλοί από τους παθόντες (Ανδρουλάκης, Γεροβασίλη, Σπίρτζης, Κουκάκης κ.ά.) είχαν ζητήσει να ερευνηθεί το αδίκημα της κατασκοπίας, λόγω εμπλοκής ξένων μυστικών υπηρεσιών, όμως η υπόθεση πήγε στον κουβά (αρχείο τον ονομάζουν στη δικαστική γλώσσα). Τώρα, πρέπει να ανασυρθεί από το αρχείο. Αλλος ένας κόλαφος στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους ανθρώπους της στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
  • Προκειμένου να ερευνηθεί αν διαπράχτηκε και το αδίκημα του άρθρου 370 του Ποινικού Κώδικα (απαγόρευση διακίνησης λογισμικών παρακολούθησης και κατοχής, εμπορίας, εισαγωγής, διανομής τεχνικών μέσων που προορίζονται για την παράνομη παρακολούθηση τηλεφωνικών επικοινωνιών ή προφορικών συνομιλιών).

Και εδώ εμπλέκονται η ΕΥΠ/ΚΥΠ, η εισαγγελέας εποπτείας και ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ/ΚΥΠ που είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός (και όχι ο ανιψιός Δημητριάδης). Εμπλέκεται, επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών που έδωσε άδειες να πουληθεί παράνομο λογισμικό σε τρίτες χώρες. Ο Μητσοτάκης απέσυρε τον Σμυρλή από το ΥΠΕΞ, τον έκανε όμως γενικό δερβέναγα της ΝΔ. Οποια πέτρα κι αν σηκώσεις σ’ αυτή τη βρόμικη υπόθεση, βρίσκεις από κάτω τον Μητσοτάκη.

Ηχηρό είναι το χαστούκι και για τους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Κωστή Χατζηδάκη, και για τους ανώτατους στραταίους. Κανένας τους δεν προσέφυγε στην αστική Δικαιοσύνη, λες και δεν υπήρξαν παθόντες. Δικαιώνοντας όλους τους παθόντες που προσέφυγαν, το δικαστήριο έδειξε με το δάχτυλο υπουργούς και στραταίους: …πλην Λακεδαιμονίων. Προσκύνησαν τον Μητσοτάκη ακόμα και μετά τον εξευτελισμό που τους υπέβαλε βυσματώνοντας τα τηλέφωνά τους.

Ο Μητσοτάκης πίστεψε ότι θα απαλλαγεί από το άγος των υποκλοπών. Ηταν αρκετή η απόφαση ενός Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για να το φέρει πάλι στην επικαιρότητα. Δεν είμαστε αισιόδοξοι για τη νέα εισαγγελικιή έρευνα, πολιτικά όμως ο Μητσοτάκης δέχεται ένα ακόμα πλήγμα. Γι’ αυτό και σήμερα στη Βουλή θύμισε έντονα τον Μητσοτάκη της «προ Λιγνάδη» εποχής, κάνοντας σαν «παρλιακό» μετά την επίθεση που του έκανε ο Ανδρουλάκης. Να κάνεις σαν «παρλιακό» απέναντι στον Ανδρουλάκη, να γουρλώνεις τα μάτια, να βγάζεις κραυγούλες και (σχεδόν) να χοροπηδάς είναι σημάδι μεγάλου εκνευρισμού, για να μην πούμε πανικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξεταστική για υποκλοπές: Ορατότης μηδέν

Υποκλοπές: Ξαφνικό χτύπημα Μαρινάκη στον Μητσοτάκη

Υποκλοπές: «Τελειωμένος» ο Μητσοτάκης, τρέχει πίσω από τα γεγονότα

Υποκλοπές: Αθλιο κουκούλωμα από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Oι υποκλοπές ακόμα κυνηγούν τον Μητσοτάκη

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροSumud
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 28 Φλεβάρη

Σχετικά Αρθρα

ΚΥΠατζής έκανε μήνυση επειδή τον παρακολουθούσαν με το Predator!

Πολιτική 7 Σεπ 2026, 19:12

Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι;

Μυστική επίσκεψη του Ιμπραΐμ Καλίν στην Αθήνα

Πολιτική 4 Σεπ 2026, 13:38

…και στο τέλος ψηφίζουν Μητσοτάκη

Πολιτική 4 Σεπ 2026, 10:29

Τα securonomics του Τσίπρα ή, αλλιώς, πόσο πάει η παραμύθα;

Πολιτική 3 Σεπ 2026, 21:23

Ως delivery boy των αμερικανο-σιωνιστών

Ο Μητσοτάκης υποδέχτηκε τον Αούν

Πολιτική 3 Σεπ 2026, 11:40

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει ένα τεράστιο κόστος για να μπει η χώρα σε συμμαχία με το Ισραήλ κατά της Τουρκίας, που προετοιμάζεται πολεμικά αναλόγως

Πολιτική 2 Σεπ 2026, 12:57
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη

8 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Νέες σιωναζιστικές απειλές για εκδίωξη όλων των Παλαιστίνιων από τη Γάζα και για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Δυτική Οχθη

7 Σεπ 2026, 19:50
Πολιτική

ΚΥΠατζής έκανε μήνυση επειδή τον παρακολουθούσαν με το Predator!

7 Σεπ 2026, 19:12
Οικονομία

«Κουμπαράς» που υμνεί τον πλούτο και οικτίρει τη φτώχεια

7 Σεπ 2026, 14:37
Πολιτισμός

Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη

7 Σεπ 2026, 11:19
Κόντρες

Φανταστείτε να μην είχαν καλή προσωπική σχέση

7 Σεπ 2026, 10:13
Διεθνή

Η Δυτική Oχθη αντιμέτωπη με έναν αγώνα για την ίδια της την ύπαρξη

7 Σεπ 2026, 05:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Σεπτέμβρη

7 Σεπ 2026, 00:01
Αγροτικά

Δικαστήριο-κολυμβήθρα του Σιλωάμ για 22 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οφείλει να ασκήσει έφεση στην απόφαση του του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας

6 Σεπ 2026, 20:03
Διεθνή

Χαμάς: Προκατειλημμένο κατά των Παλαιστίνιων το υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Συμβούλιο Ειρήνης

Προς όξυνση οι σχέσεις Βρετανίας-Ισραήλ

6 Σεπ 2026, 10:02
Διεθνή

Αποκαλύφθηκε η γερμανική χρηματοδότηση των σιωνιστικών εποικισμών

6 Σεπ 2026, 09:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Σεπτέμβρη

6 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Το Ιράν αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες για την απάντηση στο έγκλημα των ΗΠΑ στο νησί Σιρίκ

5 Σεπ 2026, 09:39
Διεθνή

Συνομιλίες της Χαμάς με ανώτερους ιρανούς αξιωματούχους για τη Γάζα και τον οδικό χάρτη της κατάπαυσης του πυρός

Αραγτσί: «Βασισμένη σε αρχές και σταθερή» υποστήριξη του Ιράν στην παλαιστινιακή υπόθεση

5 Σεπ 2026, 08:51
Διεθνή

Οι μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης απέκρουσαν διείσδυση δωσιλογικής συμμορίας – Νεκρός ο μαχητής που προσπάθησαν να απαγάγουν

5 Σεπ 2026, 08:26
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Σεπ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Σεπτέμβρη

5 Σεπ 2026, 00:01
Καταστολή

Εξόφθαλμη σκευωρία: Εστειλαν στη φυλακή τη 46χρονη γυναίκα για τη Marfin, με τα ίδια στοιχεία που το 2022 είχαν οδηγήσει τη σε βάρος της υπόθεση στο αρχείο

4 Σεπ 2026, 20:38
Κόντρες

Μπέσα από Μητσοτάκη περίμενε;

4 Σεπ 2026, 15:48
Πολιτική

Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι;

Μυστική επίσκεψη του Ιμπραΐμ Καλίν στην Αθήνα

4 Σεπ 2026, 13:38
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη

Ημέρα φιλολογίας.

Ημέρα φυσικοθεραπείας.

Γουινέα Μπισάου: Ημέρα ανεξαρτησίας (1974).

Ανδόρα: Εθνική γιορτή.

Ουγκάντα: Ημέρα δημοκρατίας (1967).

Νότια Κορέα: Ημέρα ευχαριστιών.

1934: Η Κου Κλουξ Κλαν ανακοινώνει ότι τάσσεται υπέρ των ναζί.

1943: Συνθηκολόγηση Ιταλίας, αφοπλισμός της μεραρχίας Πινερόλο από τον ΕΛΑΣ.

1944: Εκτελείται από Γερμανούς στο Δαφνί η αρχηγός της αντιστασιακής οργάνωσης «Μπουμπουλίνα» Λέλα Καραγιάννη μαζί με άλλες έξι γυναίκες και 65 άντρες.

1946: Δημοψήφισμα στη Βουλγαρία διώχνει τον βασιλιά και ανακηρύσσει δημοκρατία.

1947: Ιδρύεται η CIA.

1962: Αγροτικές ταραχές στο Ξηρόμερο (Αγρίνιο) με ένα διαδηλωτή νεκρό και ένα παιδί τραυματισμένο από αδέσποτη σφαίρα.

1974: Συλλαμβάνονται οι Κούρτσιο και Φραντσεσκίνι (Ερυθρές Ταξιαρχίες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo