Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ιαπωνικό τάνκερ διέσχισε το Ορμούζ – Θα συνεργαζόμαστε με το Ιράν δηλώνει η πρωθυπουργός της Ιαπωνίας
  • Πι(ερ)νόκιο
  • Διώκουν αρχαιολόγο επειδή αντιτάχτηκε με ανακοίνωση στην παρουσία ΝΑΤΟικών καραβανάδων σε Αρχαιολογικό Μουσείο
  • Τόλμη και γοητεία
  • Σαν σήμερα 29 Απρίλη
  • Επεσαν οι μάσκες στη δίκη για το έγκλημα στα Τέμπη: Επιστροφή στη γραμμή Μητσοτάκη περί «ανθρώπινου λάθους»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Τα τσουτσέκια της Πρεσβείας
Κόντρες

Τα τσουτσέκια της Πρεσβείας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr24 Οκτ 2022, 11:21

«Υπάρχει καθηγητής ελληνικού πανεπιστημίου που εγκωμιάζει τον δολοφόνο Κουφοντίνα και ζητεί από την Αριστερά να μην αποκηρύσσει την “ένοπλη πάλη“. Ο άνθρωπος αυτός θα δυσκολευτεί να πάει να διδάξει στην εξωτική Βενεζουέλα του Μαδούρο μέσω των ΗΠΑ, οι οποίες δεν του επέτρεψαν την είσοδο. Και διαμαρτύρονται γι’ αυτό, στην Ελλάδα, καθηγητές του πανεπιστημίου του και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Που πιστεύουν ότι σε όλες τις χώρες μπορείς να εξυμνείς τρομοκράτες δολοφόνους και να είσαι καλόδεχτος και statesman!». Ηλίας Κανέλλης, «Τα Νέα», 21.10.2022 (η έμφαση δική μας).

Ζήτησε ο καθηγητής πανεπιστημίου να πάει ή έστω να περάσει από τις ΗΠΑ, ταξιδεύοντας προς Καράκας; Και δεν του επέτρεψαν την είσοδο οι Αμερικανοί; Οχι. Ο καθηγητής πανεπιστημίου ταξίδευε με απευθείας πτήση Ιστανμπούλ-Καράκας. Το αεροπλάνο δεν είχε ενδιάμεσο σταθμό στις ΗΠΑ. Δεν περνούσε καν πάνω από τις ΗΠΑ. Κάποια στιγμή έμπαινε στο FIR (εναέριος χώρος ευθύνης) των ΗΠΑ, κοντά στη μπανανία του Πουέρτο Ρίκο. Και οι ΗΠΑ, παρεμβαίνοντας ωμά στις τουρκικές αρχές, απαγόρευσαν την επιβίβασή του σε ένα αεροπλάνο που ουδέποτε θα προσγειωνόταν σε αμερικάνικο αεροδρόμιο (ούτε για ανεφοδιασμό).

Επειδή αυτό παραείναι χοντρό, τα τσουτσέκια της πρεσβείας ανέλαβαν να φτιάξουν ένα άλλο σενάριο, εξ ολοκλήρου ψεύτικο. Για να εξαπατήσουν τους αναγνώστες τους, με την ψεύτικη, κατασκευασμένη είδηση, ότι οι ΗΠΑ απαγόρευσαν σε έναν έλληνα πολίτη την είσοδο στο έδαφός τους, όπως… έχουν δικαίωμα ως κυρίαρχο κράτος.

Τα ίδια τσουτσέκια είναι που υπερασπίζονται τα… ανθρώπινα δικαιώματα. Πότε; Οταν αφορούν απαγορεύσεις από τη Ρωσία, την Κίνα, το Ιράν, γενικά από τον «άξονα του κακού». Υπερασπίζονται και την… ελευθερία του λόγου και των πεποιθήσεων. Πότε; Οταν αφορά τους νεοναζιστές εγκληματίες της ΧΑ και των παραφυάδων της.

Tα πρωτεία

Τελικά έχει πλάκα ν’ ακούς τον Ζελένσκι και τον Πούτιν να αποκαλούν ο ένας τον άλλον «τρομοκράτη». Είναι μια λέξη που εδώ και πολλές δεκαετίες χρησιμοποιείται ενάντια σε όποιον αντιστέκεται στη βία της εξουσίας και είχε εξαιρετικά αποτελέσματα στην ιδεολογική παράλυση πολλών λαϊκών κινημάτων που συνέχεαν την νομιμότητα των κρατικών εγκλημάτων με τη νομιμοποίηση τους. Είναι μια λέξη που, κυρίως μετά το ‘50, μεγάλωσε τις αποστάσεις μιας αλλοτριωμένης Αριστεράς με τις βίαιες εξεγέρσεις (όταν προηγουμένως υποκριτικά τις  ευαγγελιζόταν και τις προσδοκούσε),  φοβούμενη μήπως θεωρηθεί συνεργός μόλις αυτές ξεσπούσαν. 

Καθώς φαίνεται, η αποτελεσματικότητα αυτής της κυρίαρχης προπαγάνδας δεν άργησε να δελεάσει τους ανά τον  κόσμο ιμπεριαλιστές, που με άνεση εκτοξεύουν πλέον την κατηγορία του «τρομοκράτη» εναντίον αλλήλων, ρισκάροντας να ευτελίσουν ένα βασικό τους όπλο. Πόσοι θα παίρνουν πλέον στα σοβαρά αυτή τη φοβερή κατηγορία που ενώ πριν εκτοξευόταν μόνο απέναντι σε κομμουνιστές και αγωνιστές, τώρα έγινε του συρμού; 

Πάντως, αν εξαιρέσουμε τη ναζιστική τρομοκρατία και τα τουλάχιστον 50.000.000 νεκρούς του Β´ παγκοσμίου πολέμου, κανείς στο σύγχρονο κόσμο δεν μπορεί να πάρει τα πρωτεία από το Ισραήλ. Η λέξη «τρομοκράτης» παίρνει την κυριολεκτική της σημασία όταν αναφερόμαστε σε αυτό τον κατά συρροή κράτος-δολοφόνο.

Τα έχει χαμένα ή κάνει κουτοπονηριές;

«Για τα γενέθλιά μου, μού έστειλε 20 μπουκάλια βότκα και ένα πολύ γλυκό γράμμα», είπε ο 86χρονος Σίλβιο Μπερλουσκόνι στα μέλη της κοινοβουλευτικής του ομάδας, περιγράφοντας τις άριστες προσωπικές σχέσεις του με τον Πούτιν. Εχει αρχίσει να τον χτυπάει η γεροντική άνοια ή παίζει τα γνωστά του παιχνίδια; Μάλλον το δεύτερο. Ας σκεφτούμε μόνο ότι χτυπώντας από εδώ και από εκεί κατάφερε να πάρει πέντε υπουργεία στην κυβέρνηση της Μελόνι. Εβαλε στο παιχνίδι και τον «παράγοντα Πούτιν» δοκιμάζοντας τα όρια της Μελόνι και εκβιάζοντάς την ανοιχτά. Και κέρδισε, καθώς χωρίς τους βουλευτές της «Φόρτσα Ιτάλια» δεν προέκυπτε κυβερνητική πλειοψηφία. 

ΥΓ. Η Κομισιόν δεν τσίμπησε. Η γραμμή είναι να στηριχτεί η Μελόνι για να υπάρχει σταθερή κυβέρνηση στην Ιταλία. Γι’ αυτό και όταν ρωτήθηκε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν αν οι βότκες που παρέλαβε ο «καβαλιέρε» από τον Πούτιν εμπίπτουν στην απαγόρευση εισαγωγής οινοπνευματωδών από τη Ρωσία, απάντησε ότι εναπόκειται στις αρμοδιότητες των κυβερνήσεων των κρατών-μελών το πώς θα εφαρμόζουν τις συγκεκριμένες κυρώσεις.

Για ποιον χτυπά η καμπάνα;

Στην απόφαση της έκτακτης συνόδου κορυφής της ΕΕ, που έγινε στις 20-21 Οκτώβρη στις Βρυξέλλες, υπάρχει ένα κεφάλαιο για τη δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream, η οποία αξιολογείται ως σημαντική και έχει τοποθετηθεί πριν από το κεφάλαιο για τα ενεργειακά. Είναι το εξής:

II. ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

16. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδικάζει απερίφραστα τις πράξεις δολιοφθοράς σε κρίσιμες υποδομές, όπως εκείνες που σημειώθηκαν στους αγωγούς Nord Stream. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δώσει ενιαία και αποφασιστική απάντηση σε οποιαδήποτε εσκεμμένη διατάραξη των κρίσιμων υποδομών ή άλλες υβριδικές ενέργειες. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί τα κράτη μέλη να λάβουν επείγοντα και αποτελεσματικά μέτρα και να συνεργαστούν μεταξύ τους, με την Επιτροπή και άλλους σχετικούς φορείς, ούτως ώστε να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα των κρίσιμων υποδομών. Θα πρέπει να προχωρήσουν ταχέως οι εργασίες σχετικά με την πρόταση σύστασης του Συμβουλίου για συντονισμένη προσέγγιση της Ένωσης με σκοπό την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των κρίσιμων υποδομών, συμπεριλαμβανομένης της έγκαιρης εφαρμογής της αναθεωρημένης οδηγίας για την ασφάλεια δικτυακών και πληροφοριακών συστημάτων (οδηγία NIS 2) και της οδηγίας για την ανθεκτικότητα των κρίσιμων οντοτήτων.

Η αναφορά προφανώς υπαγορεύτηκε από τη Γερμανία και η προειδοποίηση είναι για τις ΗΠΑ που έκαναν τη δολιοφθορά, χωρίς –φυσικά- να το παραδεχτούν.

Πού να γινόταν και καμιά σκληρή αντιτουρκική δήλωση. Δυο λογάκια όλα κι όλα είπε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της καγκελαρίας Βόλφγκανγκ Μπίχνερ. «Καθιστούμε σαφές ότι δεν θεωρούμε σωστές απειλές και μη φιλικές δηλώσεις έναντι γειτόνων», απάντησε σε σχετική ερώτηση, όταν ανακοίνωσε την επίσκεψη Σολτς στην Αθήνα. Μπορεί να πει και… καλύτερα ο Σολτς, μόλις πέσουν οι υπογραφές στα νέα συμβόλαια αγοράς γερμανικών οπλικών συστημάτων. Ετσι κάνει ένας καλός ντίλερ. Δίνει στον αγοραστή ένα μπόνους, για να ‘χει κι αυτός να πορεύεται στο εσωτερικό του ακροατήριο. Να δικαιολογήσει την αγορά των όπλων. Θα θυμώσουν οι απέναντι; Καταρχάς, ξυδάκι. Δεύτερο, την κατάλληλη στιγμή, όταν θα κάνει μπίζνες μ’ αυτούς, ο καγκελάριος θα μαζέψει το ένα σκοινί και θα αμολήσει το άλλο. Πρώτη φορά θα είναι;

Υπουργείο Φιέστας και Πολιτικής Μη Προστασίας

Νέο ρεκόρ για τον υπουργό Πολιτικής Μη Προστασίας. Δελτίο Τύπου συνοδευόμενο από 18 φωτογραφίες! Δε χρειάζεται να σας πούμε ότι σε όλες πρωταγωνιστεί ο ίδιος. Είναι το θέμα, ρε παιδιά. Δεν ξέρουμε αν το πληροφορηθήκατε, αλλά η Ελλάδα γίνεται «κόμβος συντονισμού της τεχνογνωσίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από πυρκαγιές και καύσωνα στη λεκάνη της Μεσογείου»! Η «μεταγραφή αεροδρομίου» του Μητσοτάκη, ο εκ Κύπρου Στυλιανίδης, βάφτισε τη φιέστα «Υπουργική Συνάντηση χωρών Αν. Μεσογείου στην Αθήνα», αλλά άλλον υπουργό ή έστω υφυπουργό δεν είδαμε. Υπηρεσιακούς παράγοντες έστειλαν όλες οι χώρες που πήραν μέρος. Και το πανηγυράκι είχε τίτλο «Διάλογος για τον Οδικό Χάρτη Μείωσης του Κινδύνου Καταστροφών των Ηνωμένων Εθνών». Εκαναν τη βόλτα τους οι υπηρεσιακοί παράγοντες από μια σειρά μεσογειακές χώρες, αλλά ο Στυλιανίδης… προήδρευσε προσωπικά στη «Στρογγυλή Τράπεζα υψηλού επιπέδου», μαζί με την ειδική εκπρόσωπο του γ.γ. του ΟΗΕ «για τη μείωση του κινδύνου καταστροφών». Για τέτοιο ξεφτιλίκι μιλάμε από κάποιον που τον έφεραν σαν σωτήρα και τώρα απαξιούν να γράψουν ή να μεταδώσουν οτιδήποτε για τις φιέστες του.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣυλλαλητήριο μαθητών και φοιτητών σήμερα στις 12.00 στα Προπύλαια
Επόμενο άρθρο Σκληρό παζάρι στον γερμανογαλλικό άξονα

Σχετικά Αρθρα

Πι(ερ)νόκιο

Κόντρες 29 Απρ 2026, 14:23

Ψήφισαν yesboy, απλοελληνικά καρπαζοεισπράκτορα

Κόντρες 28 Απρ 2026, 14:08

Oταν σε παίρνουν στο ψιλό ακόμα και στο Τελ Αβίβ

Κόντρες 24 Απρ 2026, 14:07

Κούλης ο μουλωχτός

Κόντρες 20 Απρ 2026, 10:21

Joint venture

Κόντρες 9 Απρ 2026, 12:10

Ντροπή, κυρία, μιλάνε έτσι στον POTUS;

Κόντρες 6 Απρ 2026, 14:18
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ιαπωνικό τάνκερ διέσχισε το Ορμούζ – Θα συνεργαζόμαστε με το Ιράν δηλώνει η πρωθυπουργός της Ιαπωνίας

29 Απρ 2026, 19:21
Κόντρες

Πι(ερ)νόκιο

29 Απρ 2026, 14:23
Εργατικά

Διώκουν αρχαιολόγο επειδή αντιτάχτηκε με ανακοίνωση στην παρουσία ΝΑΤΟικών καραβανάδων σε Αρχαιολογικό Μουσείο

29 Απρ 2026, 10:42
Η παπάρα

Τόλμη και γοητεία

29 Απρ 2026, 09:13
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Απρίλη

29 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Επεσαν οι μάσκες στη δίκη για το έγκλημα στα Τέμπη: Επιστροφή στη γραμμή Μητσοτάκη περί «ανθρώπινου λάθους»

28 Απρ 2026, 20:56
Διεθνή

Οι ξενόδουλοι αστοί του Λιβάνου προσπαθούν να αποτινάξουν τις κατηγορίες για προδοσία

28 Απρ 2026, 19:55
Εργατικά

Απεργιακό ραντεβού δεκάδων σωματείων ενάντια στις διώξεις

28 Απρ 2026, 14:14
Κόντρες

Ψήφισαν yesboy, απλοελληνικά καρπαζοεισπράκτορα

28 Απρ 2026, 14:08
Εργατικά

Μονιμοποίηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών χωρίς αξιολόγηση

28 Απρ 2026, 13:14
Διεθνή

Maariv: Το Ισραήλ χάνει αυτόν τον γύρο στον Λίβανο καθώς η αντίσταση εντείνεται υπό πολιτικούς περιορισμούς

28 Απρ 2026, 11:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Απρίλη

28 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Απροκάλυπτος εντολοδόχος του Μητσοτάκη, ο απερχόμενος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αρνήθηκε να ανασύρει από το αρχείο την υπόθεση των παρακολουθήσεων

27 Απρ 2026, 19:45
Παιδεία

Αγοράζουν μεταπτυχιακούς τίτλους από ιταλικά «πανεπιστήμια ευκαιριών»

Και δώρο η κατοχή της ιταλικής γλώσσας

27 Απρ 2026, 17:53
Διεθνή

Ετσι τους θερίζουν τα drones της Χεζμπολά (Βίντεο)

27 Απρ 2026, 12:09
Καταστολή

Επιστροφές στη Συρία: η Ευρωπαϊκή Eνωση ξεπλένει καθεστώτα για να ξεφορτωθεί πρόσφυγες

27 Απρ 2026, 07:21
Διεθνή

Ιρανικό F-5 παραβίασε την αεράμυνα και βομβάρδισε αμερικανική βάση στην πρώτη παρόμοια επίθεση από τον Πόλεμο της Κορέας

27 Απρ 2026, 05:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Απρίλη

27 Απρ 2026, 00:01
Αγροτικά

Η εγκληματική οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ και το φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων

Συνεχίζεται η δίκη των Μελά-Ρέππα (Δευτέρα 27/4, δικαστήρια Ευελπίδων)

26 Απρ 2026, 21:33
Η παπάρα

Στην… κανονικότητα, διά της… πειθούς

26 Απρ 2026, 11:36
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Απρίλη

Ημέρα μνήμης για τα θύματα χημικού πολέμου.

Ημέρα ανοσολογίας.

Ημέρα χορού.

Ιαπωνία: Εθνική εορτή.

1453: Αλωση Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς.

1962: Απαγορεύεται κάθε συγκέντρωση σε ανοιχτό χώρο κατά την Πρωτομαγιά.

1971: ΗΠΑ και Νότιο Βιετνάμ εισβάλλουν στην Καμπότζη για να καταδιώξουν τους Βιετκόνγκ.

1975: Εμπρησμός οχτώ αυτοκινήτων στην Ελευσίνα που είχαν αποβιβαστεί από πλοίο του αμερικανικού στόλου για να χρησιμοποιηθούν από το προσωπικό των αμερικανικών βάσεων (πρώτο χτύπημα του ΕΛΑ).

1999: Ο Στέφανος Μάνος ιδρύει κόμμα με την επωνυμία «Φιλελεύθεροι».

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιτελικό κράτος σημαίνει αν κολλήσει κάπου ένα έργο, θα χτυπήσει ένα καμπανάκι και κάποιος θα ασχοληθεί – επιτελικό κράτος σημαίνει να κάνουμε Υπουργικό Συμβούλιο κάθε μήνα και να έχουμε προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου στην αρχή του χρόνου. Είναι ένας τρόπος διαχείρισης και διοίκησης που φέρνει κοντά την τεχνοκρατική με την πολιτική αντίληψη… Οσοι επιμένουν να βρίσκουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ δήθεν τεχνοκρατών που διορίζονται και πολιτικών που εκλέγονται, δεν αντιλαμβάνονται ότι στη ΝΔ είμαστε μια ομάδα, ένα ανοιχτό δημοκρατικό κοινοβουλευτικό κόμμα – τα συζητούμε ανοιχτά, είμαστε μία οικογένεια και για αυτό προχωράμε τελικά μπροστά.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Επιτελικό κράτος σημαίνει να παίρνεις την αρμοδιότητα της ΕΥΠ/ΚΥΠ στο μέγαρο Μαξίμου και να «βυσματώνεις» όλους όσους διαχειρίζονται συμβάσεις – από υπουργούς μέχρι ανώτατους καραβανάδες – μη τυχόν και κάνουν «δουλειές» μόνοι τους. Επιτελικό κράτος σημαίνει να διορίζεις κεντρικά και τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων και τους επικεφαλής των εποπτευόμενων φορέων, ώστε ο υπουργός να είναι περικυκλωμένος από ανθρώπους του Μαξίμου. Επιτελικό κράτος σημαίνει να διοικεί ένας αυτοκρατορίσκος με μια αυλή Ηρακλέων του Στέματος που λογοδοτούν μόνο σ’ αυτόν. Αυτά τα γνωρίζουν οι πάντες, αλλά άρχισαν να τα «κοπανάνε» οι γαλάζιοι βουλευτές και πρώην υπουργοί στον Μητσοτάκη τώρα, που τον βλέπουν στριμωγμένο στα σκοινιά. Μ’ άλλα λόγια, βγάζουν την ουρά τους απέξω και δείχνουν με το δάχτυλο τον αυτοκρατορίσκο και την αυλή του, για να διασωθούν οι ίδιοι εκλογικά και πολιτικά. Δεν είναι πρωτοφανή αυτά. Εχουν ξαναγίνει στο παρελθόν κι ας μην είχε λανσαριστεί ο όρος «επιτελικό κράτος», με αξεσουάρ το τάμπλετ του Σκέρτσου και τους «κοριούς» του Δημητριάδη και του Κοντολέοντα. Ενόψει όλων των παραπάνω, η αποστροφή του Μητσοτάκη ότι «είμαστε μια οικογένεια» θυμίζει σαπουνόπερα τύπου «Τόλμη και γοητεία». Με ισχυρές καπιταλιστικές οικογένειες να συντρώγουν και να συνδεξιώνονται την ίδια στιγμή που το κάθε μέλος της οικογένειας σκάβει το λάκο των άλλων. Μήπως έτσι δεν είναι και η σχέση του μικρού Κυριάκου με τη μεγαλύτερη αδερφή του; Αυτός της απαγόρευσε να συμμετάσχει στις κυβερνήσεις του κι αυτή δεν τον κάλεσε ούτε στο γάμο του γιου τους. Αφήστε το γεγονός ότι, εκτός των αναγκαίων πολιτικών συνευρέσεων, οικογενειακή σύναξη έγινε μόνο στην κηδεία του Δρακουμέλ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo